Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)
4 59 6 1

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Gabriela

Czy ktoś może powiedzieć nam coś na temat atmosfery w tym miejscu pracy? @Pracownik, czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat szkoleń? W jakim sensie twierdzisz, że są one nieprzydatne? Niejednokrotnie każde szkolenie wnosi choć minimalną dawkę wiedzy, która może przydać nam się w pracy bądź przyczynić się do efektywnego jej wykonywania. Podpisanie umowy także nie brzmi jak coś niekorzystnego - pracodawca musi się zabezpieczyć. Czy kwestia umowy jest dla Ciebie problematyczna?

Gabriela

@nick O co dokładniej chodzi z umową za szkolenia? Mógłbyś rozwinąć ten temat? Mam jeszcze jedno pytanie do ogółu pracowników. Czy każdemu pracownikowi jest oferowana umowa lojalnościowa w firmie DOZ? Zachęcam Was do odpowiedzi.

Aga
@Gabriela 22.05.2018 14:46

Nie tylko tym co chcą iść na szkolenie. Szkolenie z obsługi więc bez sensu, że jest ta umowa. Gdyby nie to dałabym 5 gwiazdek, a tak 4ry. Ludzie super, atmosfera też ok, tylko za dużo zmian mercha i i innych pomysłów zamiast skupić się na pacjencie.

Wiki
@Gabriela 22.05.2018 14:46

Mój brat pracuje w zupełnie innej branży i jeśli decyduje się na jakiekolwiek szkolenie to też podpisuje tzw. lojalkę. Także jest to normalny wymóg skoro szkolenie jest dofinansowane. Pracodawca też jakoś musi się zabezpieczyć.

Pracownik
@Wiki 09.07.2018 11:06

Szkolenia beznadziejne, do niczego nieprzydatne. A na pewno nie podnoszące kwalifikacji... I trzeba podpisać umowę. Jak nie podpiszesz, to cię zwolnią. Super, tylko się cieszyć !

Gabriela

@Filip, czy jesteś pracownikiem Dbam O Zdrowie? Jeśli tak czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? Jak wygląda kwestia szkoleń o których wspomniałeś? Czy są one organizowane dla wybranych pracowników czy są obowiązkowe czy dobrowolne? Może osobiście brałeś udział w jednym z nim i możesz podzielić się z nami swoją opinią? @Wiki, rozumiem. A czy Ty planowałaś może aplikować do firmy?

Filip

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy, organizuje szkolenia doceńcie to!!

Gabriela

@kornelka Dziękuję Ci za odpowiedź. Jeśli Twoim zdaniem nie nabywa się na takim szkoleniu żadnej wiedzy, to co tak właściwie na nim jest? Niestety, na pytanie czy firma Dbam o Zdrowie zwraca pieniądze za szkolenie nie umiem Ci odpowiedzieć. To pytanie musisz bardziej skierować do innych użytkowników forum - mam nadzieję, że ktoś Ci takiej informacji udzieli. @Ola Czy fakt, że się więcej nauczyłaś jest spowodowany tym, że firma wysyłała Cię na szkolenia, czy może z innego powodu? Ponadto, co dokładniej rozumiesz przez godziny pracy? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Ola

Pracuje w Aptece 24h jako technik stażysta- super kierownik, bardzo dobre warunki zatrudnienia, zawsze magister na zmianie, nauczyłam sie 3 miesiace wiecej niz w innej sieci w rok. Minus godziny pracy.

Gabriela

@kornelka Poruszyłaś bardzo ciekawą kwestę i również podpinam się pod Twoje pytanie. Ponadto, ile dokładniej ten okres trwa? Nie widzę, żeby ktoś pisał o tym okresie, który trzeba przepracować w firmie Dbam O Zdrowie, dlatego jeśli możesz napisać więcej - będzie to bardzo cenna informacja.

kornelka
@Gabriela 09.06.2018 13:46

Jeśli chodzi o szkolenie z kosmetyków okres trwa 2 lata od momentu zakończenia. Oczywiście szkolenie to śmiech na sali, bo konkretne firmy uczą jak i dlaczego sprzedawać ich produkty, wydaje mi sie, ze doz za nie nie placi, praktycznie nie nabywa się tam obiektywnej wiedzy dotyczącej dermatologii czy też składników kosmetyków. Zastanawiam się czy doz kazał komuś zwracać kasę za to szkolenie? Został mi jeszcze rok, a sytuacja w mojej aptece jest taka, że zwialabym stąd nawet dziś.

F

Radze zapoznac sie z opiniami na drugim profilu Doz Warszawa - ten z 2 gwiazdkami - wiecej opinii..

kornelka

A czy słyszeliście żeby ktoś musiał zwracać pieniądze za te szkolenia z kosmetyków? chętnie bym stąd odeszła ale nie minął mi jeszcze okres do odpracowania

Gabriela

@Aga Ok, wszystko już jasne. Serdecznie dziękuję za wyjaśnienie. A możesz jeszcze napisać jak dokładniej wygląda ta kwestia potencjalnego zwolnienia się? Jeśli jest to zwolnienie za porozumieniem stron to jak wygląda wtedy temat tej "kary" w firmie Dbam O Zdrowie?

zzs

Byłam na rozmowie do apteki w Warszawie. Rozmowa ok, wszystko wygląda dobrze, minus stawka mniejsza niż w obecnej aptece, ale za to wszystko na umowie. Czy wynagrodzenia są na czas i czy są premie, bo podobno jest fajny system premiowy

Reni
@zzs 30.05.2018 22:50

wynagrodzenia zawsze na czas, premie są, ale ostatnie dwa miesiące niskie; atmosfera ok

Gabriela

@Aga Wybacz, że dopytam, ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam. Umowa lojalnościowa jest tylko dla osób, które idą na szkolenie, później firma DOZ zmienia formę zatrudnienia, tak? Popraw mnie jeśli źle Cię zrozumiałam.

Aga
@Gabriela 28.05.2018 15:28

Nie. masz normalną umowę o pracę tylko dodatkowo umowę szkoleniową tzw lojalke ze zaplacisz 500zl jak sie zwolnisz

anonymous

Pracuję w Bydgoszczy i nie narzekam, dobra atmosfera, wynagrodzenia ok, czasami ciężko ze względu na dużą liczbę pacjentów.

FM

Polecam pracę w aptece. Fajna atmosfera, szkolenia(ale z lojalką na rok), fajna koordynator w Warszawie, zarobki lepsze niż u prywaciarza ale mogłoby być lepiej.

Kari
@FM 14.05.2018 13:06

Potwierdzam. Ogólnie na plus z wyjątkiem stawek i odpowiedzialnosci materialnej(ale u nas nie ma strat)

Polina
@FM 14.05.2018 13:06

Rok lojalki szybko zleci a szkolenia się przydadzą.

nick
@Kari 14.05.2018 21:00

a u nas stawki całkiem normalne, szkoda tylko umowy za szkolenia

ZN

Pracuję pod Warszawą, regionalny ok, dużo pracy z towarem, nawet za dużo. Towar przychodzi w za dużych ilościach. Dobra atmosfera, dużo komunikacji(czasami za dużo), wynagrodzenie na czas, szacunek dla ludzi, wynagrodzenia na odpowiednim poziomie

Robert

Hej, znalazłem na pracuj ogłoszenie że DOZ szuka specjalisty ds. zakupów, praca ma być w Warszawie, gdzie się właśnie przeprowadzam. Czy ktoś z tu obecnych pracował może w tym dziale? Jak atmosfera i zarobki? Warto aplikować?

Fury
@Robert 10.05.2018 18:07

Moim zdaniem aplikować zawsze warto, każda kolejna rozmowa kwalifikacyjna to jakieś doświadczenie, można się sprawdzić, a przy okazji zobaczyć jakie są warunki finansowe i tzw. socjal.

Gabriela

@Z, dziękuję za odpowiedź. Czy z awansem na kierownika łączą się dodatkowe szkolenia, podnoszenie kompetencji? Czy po awansie jest większa ilość godzin? @Gość6543, ten wątek dotyczy Dbam O Zdrowie w Warszawie - dla wygody osób poszukujących opinii Łódź ma osobny wątek.

Gość6543

Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła bardzo sympatycznie i profesjonalnie, przyznam, że jeszcze wtedy wiązałam przyszłość z firmą. Pracuję tu już dwa miesiące i mam pewne spostrzeżenia. DOZ nie prowadzi szkolenia wdrażającego w nowe obowiązki, wszystkiego trzeba nauczyć się samemu, najlepiej nie pytać i nie prosić o pomoc. Komunikacja w dziale niestety kuleje. Zarobki małe, firma znajduje się praktycznie na końcu Łodzi. Umowy nie przedłużę, rozglądam się za inną pracą. Odradzam pracę w tej firmie!

Marta

Proszę o informację o opiece medycznej, czy są różne pakiety, czy zależy to od stanowiska? Pytam o Warszawę - praca w centrali. Pozdrawiam Marta

Gabriela

@Ona, a jesteś zadowolona z atmosfery w pracy i oferowanych Ci warunków? Czy w DOZ jest szansa na awans w strukturach firmy? Są szkolenia podnoszące kompetencje? @Magdalena22, masz oczywiście rację, każdy ma swoje oczekiwania i wrażenia. Niemniej wiele osób przed podjęciem pracy zapoznaje się z opiniami innych, dlatego zachęcam również Ciebie do wyrażenia swojej subiektywnej opinii. Jesteś zadowolona z pracy?

Z
@Gabriela 06.04.2018 11:20

Tak bez problemu można awansować na stanowisko kierownika, czego jestem przykładem. Jeśli chodzi o atmosferę to w Warszawie nie mogę narzekać. Wynagrodzenia mogłyby być lepsze, jednak przynajmniej mam wszystko na papierze a nie jak wcześniej pod stołem, nie zapłacony ZUS. Idealnie nie jest, ale źle też nie

oNa

Nie wiem czy tu tylko piszą tych co powywalali? Bo mam wrażenie, że pracuję w innej firmie. Pracy co prawda jest dużo i czasami na wczoraj. Jednak atmosfera i kontakt na poziomie apteki, opiekuna i nawet dyrektorów jest naprawdę ok. Nikt nie drze papy, nikt nie robi jazd.

Dla oNa
@oNa 09.04.2018 12:44

Tak to ta sama firma wystarczy zadzwonić do innych aptek i się dowiedzieć oczywiście poza kierownikami aptek wzorcowych i szkoleniowych bo one sa wyróżniane przez zarząd ale już my ich personel niekoniecznie

buggnorzee
@oNa 09.04.2018 12:44

oni nikogo nie są w stanie wywalić z pracy prócz pojedynczych przypadków, popracuj trochę w innej aptece to będziesz mieć porównanie, niebo a ziemia, warto zmienić doz na coś innego, dużo większy komfort pracy, więcej pieniędzy

Iga

Pip kontroluje czas pracy lidzie piszcie do nich to Wam zapłacą

Nick
@Iga 04.04.2018 21:03

Sylwia jesteś wspaniała :*

Kuba
@Nick 09.04.2018 12:39

Może być i Sylwia :))

Ona

Firma jak każda inna, liczy się zysk i duży obrót. Taki mamy klimat, cytując... więc czemu tu się dziwić. Każdy chce zarobić. Ja pracuję i się cieszę, że mam tą pracę, bo zanim ją dostałam to tylko biegałam od apteki do apteki żebrząc o jakieś pół etatu chociaż. Jak komuś się praca nie podoba to niech zmienia albo się zwalnia, wtedy zobaczy jak świat wygląda z puntu widzenia bezrobotnego.

Dozia
@Ona 28.03.2018 20:38

Oj... w tych czasach ciężko jest być bezrobotnym farmaceutom. Ważne, ze praca Ci się podoba.

stażystka

Chciałabym się starać o pracę w DOZ. Jestem po stażu i szukam stabilnej pracy, wydaje mi się, że zatrudnienie w dużej sieci da mi taką stabilność. Różnie mówią o pracy w korpo, ale określone z góry zasady i jasna ścieżka rozwoju są dla mnie ważne. Chciałam was zapytać o zarobki, można coś ponegocjować? Bo na forach są różne opinie w tym temacie.

farmaceutka
@stażystka 13.03.2018 18:09

radze zapoznac sie z opiniami pracownikow tutaj na DOZ Opole..

Magdalena22
@stażystka 13.03.2018 18:09

DOZ Opole czyli konkretna placówka? a tutaj jest pytanie ogólne, a ogólnie warunki są przystępne. Skoro chcesz odbyć staż, to w sieci DOZ możesz się zaczepić, a co dalej sama ocenisz i zdecydujesz. Co pracownik to inna opinia i inne oczekiwania. Moim zdaniem najlepiej samemu ocenić czy się podoba praca czy nie.

farmaceutka
@farmaceutka 14.03.2018 17:09

Informacje tam zawarte dotycza ogolnie pracy w DOZ (nie w konkretnym miejscu). Jest tam najwiecej informacji.

Magdaaaa

Byłam pracownikiem w centrali Łódzkiej. Przeczytałam opinie o DOZ i powiem, że nie do końca zgadzam się z negatywnymi opiniami. Wszytko zależy do jakiego działu i ekipy się trafi. Były działy, gdzie ludzie nie męczyli się zbyt mocno ale były też działy, gdzie ludzie pracowali non stop. Sądzę że dużo tu zależało od bezpośredniego przełożonego. I im wyżej było się zarządu, tym więcej pracy. Podsumowując: fajna atmosfera, niezły Social, stabilne zatrudnienie. Minusy: ilość zadań, wszystko na wczoraj etc. Reasumując pracę Polecam.

Monika
@Magdaaaa 22.03.2018 21:37

mogłabyś dodać coś o ewentualnych opcjach awansu, jeśli ktoś jest zainteresowaną pracą w centrali w Łodzi długofalowo?

Kopanska
@Magdaaaa 22.03.2018 21:37

Ja niestety pracuję jeszcze w Centrali łódzkiej i potwierdzam, że praca tutaj to męczarnia. Mam kredyt więc szukam pracy i odejdę. Generalnie to ciągle nadgodziny, obrażanie pracowników przez zarząd a szczególnie panią prezes. Rotacja pracowników bardzo wysoka, niskie płace, atmosfera grobowa. W Warszawie podobno jest jeszcze gorzej, codziennie ktoś się zwalnia. Wszystko kopiowane z innych firm, nic się nie robi dla pracowników. Pani dyrektor hr dziś odebrała wyróżnienie za najlepsze miejsce pracy- ciekawe ile za to wyróżnienie musieliśmy zapłacić. Podobno w aptekach pracują stażyści albo technicy bo już tylu magistrów się zwolniło przez ten super benefit jakim jest odpowiedzialność materialna. Ta atmosfera strachu, krzyki, obrażanie nas, manipulowanie przy premiach to napewno najlepsze miejsce pracy (to oczywiście mój sarkazm)

Kopanska
@Magdaaaa 22.03.2018 21:37

A to co piszą o DOZ Opole dotyczy całego DOZ-u

Redaktor

Szanowni Państwo dla wszystkich zainteresowanych pracą w DOZ polecam zapoznanie się z niżej podaną stroną Pozdrawiam https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,899554

Alicja

Jestem jeszcze obecnie pracownica mam nadzieje ze już niedługo. Ta firma to naprawdę koszmar nie polecam cały czas nadgodziny, kilka lizusów nim stop siedzi i donosi pani prezes, krzyki obrażanie przez panią orezes pracowników i zakres obowiązków codziennie inny bo pani prezes dzida coś karze zrobić — koszmar. Na szczęście jeszcze miesiąc i idę do nowej pracy

farmaceut

Gigantyczny zapier....ol (chociaż to zależy w dużej mierze od konkretnej apteki), premia tylko na papierze - a to ustalony nierealny do zrealizowania obrót, a to sprzedaż przykasowa (w aptece za to powinien być paragraf!) za mała, a to "tajemniczy pacjent" zjechał aptekę w ocenie obsługi (nawet nie był u ciebie tylko innego pracownika - odpowiedzialność zbiorowa w XXI wieku). Przez rok "współpracy" na konto wpłynęło sumarycznie mniej niż 200 pln premii, mimo że system pokazywał co miesiąc 400+ za sprzedaż.

Klientka
@farmaceut 16.03.2018 19:35

Jako klientka nie życzę sobie wpychania mi suplementów diety, jestem świadoma ich definicji, że nie mogą mieć przypisywanego działania leczniczego. Myślałam, że farmaceuci mają etykę zawodową, ale jest tu inaczej. Są jeszcze na szczęście apteki, w których można uzyskać leki na zwykłe przeziębienie bez zasięgania opinii lekarza.

Osmiotrnica

Czy jest tu ktoś kto pracował na wyższym stanowisku ?? Jakie są opinie o centrali i oddziale w Łodzi ??

Krzak
@Osmiotrnica 28.02.2018 19:55

Pracowałem w centrali w Łodzi, praca mało rozwijająca, nudna, niskopłatna w stosunku do porównywalnych ofert rynkowych. Przełożeni niezbyt zainteresowani tym co robisz, generalnie jak nie masz nic ciekawszego na oku to wbijaj, popracuj chwilę i poszukaj czegoś sensowniejszego.

Grażyna

Widze ze jeszcze nikt sie nie pochwalił o podpisywaniu odpowiedzialnosci finansowej za magazyn apteczny. Apteka samoobsługowa jednak w umowie o odpowiedzialności zaznaczone jest wyraznie ze towar jest dobrze zabezpieczony. Kradzieze notoryczne i to właśnie pracownicy musza za to płacić z wlasnej kieszeni co jest jakimś absurdem. Proszę przeczytać opinie na go work doz Olsztyn tam pracownicy wszystko dokładnie opisali, nie bede sie juz powtarzać :)

Zostaw opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)