Air Liquide Polska

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Air Liquide Polska Sp. z o.o.

Opinie o Air Liquide Polska Kraków

Nie przegap nowości o Air Liquide Polska Sp. z o.o.!

Iza

22.01.2019 16:12

Widziałam, że w Air Liquide Polska prowadzony jest ciekawy program stażowy, mający na celu "pozyskanie młodych i utalentowanych stażystów, którzy być może w przyszłości staną się również pracownikami Air Liquide w Polsce". Czy ktoś z Was posiada jakieś bardziej rozszerzone informacje na ten temat i chciałby podzielić się nimi na forum? Może jakiś użytkownik bierze obecnie udział w takim programie w Air Liquide Polska?
    Piotr

17.05.2019 10:39

Zadzwoń do nas na główny numer telefonu i poproś o kontakt z działem HR. Umówisz się z kimś kto Ci przybliży ten temat :-)
    Jemmy

04.01.2019 18:20

Odradzam ze szczerego serca, rozmowy kwalifikacyjne to dramat, nie ma firmy bardziej nie szanującej czasu potencjalnego pracownika. Brak informacji zwrotnych szkoda czasu dla ludzi zainteresowanych.

12.03.2018 18:51

K-w

06.11.2018 11:00

2.5 to według Ciebie super pensja?

20.10.2018 09:49

23.10.2018 11:24

Cześć Leszku, tak, obecnie prowadzonych jest kilka procesów rekrutacji na różne stanowiska (m.in. na stanowiska przedstawicieli handlowych, do działu HSE, do działu kontrolingu finansowego). Jaki dział lub stanowisko Ciebie interesuje? Wyślij do nas swoje cv [email protected]. Co do przebiegu procesu rekrutacji, jak tylko otrzymujemy cv, analizujemy je pod kątem aktualnie prowadzonych rekrutacji lub szerzej pod kątem możliwości rozwoju w naszej firmie. Możliwe jest u nas rozpoczęcie przygody z Air Liquide w formie praktyki lub stażu. Po otrzymaniu i analizie cv kontaktujemy się telefonicznie z wybranymi kandydatami, by umówić pierwsze spotkanie. Odbywa się ono zazwyczaj w siedzibie naszej firmy. Jeśli kandydat jest z bardzo daleka, to może być one prowadzone w formie video call. Podczas takiego spotkania rozmawiamy o dotychczas zdobytym doświadczeniu i zainteresowaniach zawodowych, o tym, jak kandydat chciałby budować swoją karierę zawodową, w jakich obszarach chciałby się rozwijać, co go/ją motywuje. Jego celem jest lepsze wzajemne poznanie się. Gdy to spotkanie wypadnie pozytywnie, zapraszamy na kolejne spotkanie już z szefem działu, do którego odbywa się rekrutacja. Tu oprócz rozmowy także o doświadczeniach zbliżonych do tych, które mogą pomóc w pracy w danym dziale, jest możliwość uzyskania szerszych informacji nt. zadań i specyfiki pracy w danym zespole. Po tych spotkaniach podejmujemy decyzję i jeśli jesteśmy na tak, zarówno my, jak i sam kandydat, proponujemy zatrudnienie w Air Liquide. Spotkań i rozmów kwalifikacyjnych może być kilka, w zależności od tego, na jakie stanowisko prowadzona jest rekrutacja. Zawsze jednak uczestniczą w nich z naszej strony przedstawiciele Działu HR oraz Biznesu.
    Sales rep

20.10.2018 00:47

Jak wygląda praca w dziale handlowym na stanowisku specjalisty ds. sprzedazy? Plusy, minusy? Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi, zastanawiam się nad zmianą pracy wlasnie na Air Liquide. Narzedzia pracy ok?
    Anonimo

17.10.2018 18:07

Jak wygląda praca w AirLiquide na stanowisku PH? ambitne ale realne cele? jaki klimat panuje w firmie? No i w końcu jak prezentują się zarobki oraz jakie auto?

05.09.2018 21:11

Pracuj bez pośpichu

13.09.2018 10:50

Chyba Ty...

18.07.2018 11:15

Jaka była przyczyna tych odejść pracowników?
    Test

03.09.2018 21:33

Test
    Obiektywna

17.07.2018 21:12

Napiszę obiektywnie, zgodnie z odczuciami, bo być może będę mogła przez to komuś pomóc w wyborze. Firma była w porządku, ale już dawno straciła swoje walory (pensje staneły w miejscu, no może poza kosmetycznymi poprawkami, a pakiet socjalnyc w dzisiejszych czasach, to już nic niezwykłego). W dodatku firma w ostatnim czasie traci najcenniejszych pracowników (zwłaszcza w dziale technicznym i handlowym), a przeciętniacy przepychają się łokciami, co ogólnie psuje atmosferę.
    Tyler

25.02.2018 08:52

Tak się przyglądam tym wpisom i lekko nie dowierzam tym opiniom...Mam wrażenie, że ktoś tu zarządza tymi opiniami...:-)
    Agata

15.12.2017 23:20

@Manago, czy wraz ze stażem w Air Liquide Polska Sp. z o.o. i podnoszonymi kwalifikacjami jest szansa na podwyżkę lub awans na wyższe stanowisko? Jakie są Twoje doświadczenia z tą firmą? Polecasz ją jako pracodawcę? Czy pracodawca organizuje naukę języków obcych swoim pracownikom?
    alien

14.02.2018 16:31

są dopłaty do kursów jezykowych
    Agata

11.02.2018 13:35

@KM, co możesz powiedzieć o samych warunkach zatrudnienia i atmosferze występującej na co dzień w Air Liquide Polska Sp. z o.o.? Czy te aspekty Twojej współpracy z firmą są satysfakcjonujące?
    Berg

14.02.2018 16:27

Pieniądze są okej, co roku są podwyżki. Jest tez roczna premia, co daje raz do roku nieco więcej niż 13 pensji.
    Arlekin

14.02.2018 16:28

Powiem tak - pracowałem w kilku korpo w Krakowie, w Air było dość rodzinnie. Nie jestem już z nimi z powodów osobistych.
    Zainteresowany

13.10.2017 15:26

Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć jakie warunki firma oferuje na stanowisku specjalista ds. sprzedaży gazów technicznych? Pojawiło się takich kilka ogłoszeń na Polskę. Kolejne pytania, jak atmosfera w pracy, jak kadra zarządzająca, w jakim stopniu korporacyjność wchodzi w ludzi oraz premie... Ambitne czy realne? Samochód do celów prywatnych można używać czy jednak tylko w celu wykonywania danych obowiązków? Dziękuje za odpowiedź.
    Manago

15.12.2017 16:58

Z wyższym i językami ze 3k na rękę spokojnie wyciągniesz
    kozak

14.02.2018 16:25

na pewno nie 3koła, kolega był na rekrutacji i 5 na rękę bez premii nie było problemem
    KM

16.01.2018 21:21

1. Na święta są zawsze cukierki. 2. Jest darmowa kawa, cukier i mleczko. 3. Można poplotkować z przełożonym o różnych sprawach. 4. Dostałam nawet długopis firmowy, bo kalendarzy niestety już brakło.
    dyzio

06.05.2016 10:28

Widzę, że w Dąbrowie Górniczej poszukują project managera do instalacji gazów technicznych. Jak wygląda rekrutacja?
    Zam

22.03.2016 20:44

No jak wygląda, normalnie zajmujesz się kontaktami z klientami i sprzedajesz różne rzeczy, czasami negocjujesz, bywa bardzo różnie w tym momencie, ale premie super

20.02.2016 12:29

27.02.2016 15:48

jeśli chodzi o pracęw air liqudie to poszukują obecnie ludzi głównie na logistykę i tam też polecałbym Wam pracę . Po za tym oczywiście tak jak piszecie jet umowa
    Zainteresowany

22.03.2016 17:31

Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w dziale handlowym . Na stanowisku przedstawiciel handlowy
    kalmis

17.02.2016 20:19

Umowę na start dostaniesz @jarek, nie musisz się o to martwić, no ale na początku możesz liczyć co najwyżej na umowę na okres próbny, Sprawdzisz się to nie ma problemu abyś miał umowę o pracę.
    jarek

11.02.2016 12:33

lepsza jakość narzędzi do pracy nijak mnie nie przekonuje. Ważne, by firma płaciła więcej niż konkurencja i dawała umowę na start, ale o to w Ait Liquide chyba się nie trzeba martwić :))
    eng

08.02.2016 21:27

@kitek takie same narzędzia pracy zapewnia też konkurencja, tyle że w Air Liquide są lepszej jakości. Ciekawa jest oferta pracy na stanowisko elektromechanika ale wymagają minimum 5 lat doświadczenia w przemysłowych służbach utrzymania ruchu lub firmach serwisowych

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Air Liquide Polska?

kitek

25.01.2016 12:35

tak no warunki na przedstawicieli handlowych faktycznie są podobne, ale tutaj fajne jest to, ze zapewniają bez zająknięcia umowę o pracę oraz narzędzia takie jak telefon, laptop, samochód!
    Lilly

16.06.2015 00:59

A kiedy niby widziałeś ofertę na to stanowisko, bo ja przeglądałem ostatnio fora i portale z pracą i na nic Air Liquide się nie natknąłem. Może to dzisiaj się coś pojawiło... Będę wdzięczny za jakieś dalsze informacje w kwestii pracy u nich. Ps. rozumiem, że atmosfera jest znośna tak samo jak warunki do rozwoju?
    Tommy

16.06.2015 13:01

Na stronie głównej firmy w zakładce "Kariera" ---> Oferty Pracy (pod latarnią najciemniej).

Kontakt - Air Liquide Polska Sp. z o.o.

Jasnogórska 9 31-358 Kraków

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

Tommy

15.06.2015 10:12

Witam, Przeglądając oferty pracy w Air Liquide zauważyłem, że od dłuższego czasu szukają przedstawiciela na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży Gazów Technicznych. Proszę o info ( od osób, które pracują lub pracowały na takim lub podobny stanowisku)odnośnie wymagań, targetów, realności stawianych celów sprzedażowych no i zarobków ( chodzi o przedział, a nie o konkretną kwotę). Jak traktowani są i jak często "wymieniani" pracownicy takiego działu.

28.03.2015 22:53

widziałem ostatnio , że Air Liquide poszukuje pracowników, a raczej stażystów do działu klienta. Główne wymagania dla takich osób to: wykształcenie techniczne (student ostatniego roku, absolwent), praktyczna znajomość AutoCAD, umiejętność czytania schematów P&ID, mile widziana obsługa zaawansowanych funkcji Excel,
    Lis

27.03.2015 21:51

Air Liquide jest OK. Pracuje tam od niedawna, ale po opiniach pracowników słyszę, że jeśli jesteś wart, to firma w Ciebie inwestuje i masz umowę. Był podobno gość, który niestety był kombinatorem. Dla takich nie ma miejsca
    oleś

27.01.2015 18:07

czy cały czas jest zatrudnienie przez agencję? kiedyś pracowałem przez agencję ale było przejęcie pracowników po pewnym okresie ale to też pracodawca musi wyrazić chęć zatrudnienia.. może po prostu Air tego nie chce.. nie miałem styczności z tą firmą ale pracowałem jako kontroler jakości i widzę że mają też ogłoszenie.. pracował ktoś na tym stanowisku?
    adas

02.12.2014 14:02

ja rowniez potrzebuje informacji na temat pracy w Air Liquide Polska Sp. z o. o. Dajcie znac w jaki sposób mierzone są wyniki pracy i jak często oceniane? Jakie dostępne są długoterminowe możliwości kariery i w jaki sposób firma wspiera kwalifikacje u pracowników? warto aplikowac? Bede wdzieczny za kilka podpowiedzi :-)

25.10.2014 00:07

wiem , że to może dziwne o co zapytam jednak zainteresowałem się ofertą pracy z Air Liquide związaną z przedstawicielstwem medycznym. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się w ogóle , że w firmie zajmującej się głównie gazami znajdę coś w swoim kierunku wykształcenia, a jednak się udało. Możecie powiedzieć o warunkach jakie są na tym stanowisku?

21.02.2014 16:27

Czyli jak w większości firm, jak ktos sie stara i jest ambitny, to go pewnie Air liquide odpowiednio doceni, a jak ktos się obija to wiadomo.
    los banditos

28.01.2014 11:31

Zarobki sa naprawde w porządku. Jesli pracujesz i sie starasz, to nie możesz narzekać. Goście widocznie chceli od razu stołki dyrektorskie, albo byli leniwi. Szkoda gadać.
    cent

09.02.2013 07:58

wolałbym byc parkingowym niz pracowac w tej firmie
    Artur

05.11.2012 11:59

Dokładnie, też słyszałem, że to jest solidna firma. Dlatego troche się zastanawia mnie Twoja opinia. Może Ty nie przypasowałeś do firmy?

07.08.2012 08:20

Pzn

02.09.2015 16:01

Może ktoś przybliżyć warunki pracy handlowca? Cele, zarobki.

Zostaw merytoryczną opinię o Air Liquide Polska Sp. z o.o.

Oferty pracy - Air Liquide Polska Sp. z o.o.

Staż w Dziale Zarządzania Energią

Warszawa

Specjalista/ka ds. Sprzedaży - Rynek Przemysłowy

Gdynia

Employee Data Management Specialist (German speaker)

Kraków

Młodszy Specjalista/ka ds. IT

Poznań

Specjalista / Specjalistka ds. Rozwoju Rynku Spawalniczego i Technologii Laserowych

Katowice

Lider/ka Projektu EIM