Abakus Sp. z o.o.

Adres: Aksamitna 2, 02-287 Warszawa

NIP: 9512021760 KRS: 0000009765

Abakus Sp. z o.o.
2 50 168 5 1

Opinie o Abakus Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Wowa
 Opinia

Норм праця

Pomocna?
Tak2Nie
Magazynier
 Opinia

Miło wspominam Abakus, choć krótko tam pracowałem. Magazyn jak każdy inny - wysoki skład, wózki, kompletowanie zamówień - typowa praca w magazynie firmy handlowej. Czasem braki, czasem zła lokalizacja towaru, ale jak ktoś tego nie ogarnia to niech ulice zamiata zamiast do magazynu się zgłasza! Atmosfera normalna, nikt nie stoi nad głową, nikt nie popędza, nikt za nic nie opieprza. Fakt, że brakuje trochę zaplecza socjalnego, ale bez przesady! Kibelki i kuchnia wymagają renowacji, ale nie ma tragedii. Problemem moze byc temperatura, bo klimatyzacji nie ma, ale do jasnej cholery to magazyn a nie sala konferencyjna! Firma daje ubranie i rzeczy niezbędne do pracy, co nie wszędzie jest oczywistością. Nadgodziny są zawsze płatne (dla mnie nie miało to znaczenia w jaki sposob), wypłata zawsze na czas. Pracując w magazynie (nie "na magazynie" - na dachu ktoś pracował? ) trzeba liczyć się z fizyczna praca, jak ktoś chce wodotrysków i striptizerki tańczące na rurze to niech własną firmę otworzy...

Pomocna?
Tak6Nie1
Zenek M.
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Pracuje dwa miesiące, jest ok, ludzie wporzo, nikt się nie wyżywa, są posiłki

Pomocna?
Tak6Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Srut
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Zenek M. 05.04.2019 12:57

Potwierdzam

Pomocna?
Tak6Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysiek
 Opinia
@Zenek M. 05.04.2019 12:57

toalety już zainstalowali i woda ciepła?

Pomocna?
Tak1Nie2
Kris
 Opinia
@Krzysiek 11.05.2019 13:01

Nie, na środku magazynu jest toitoi a ręce myjesz sikajac na nie. Skąd ty się urwałes? O własnym domu piszesz?

Pomocna?
Tak3Nie
pracownik
 Opinia

Jakiś czas temu przeglądając oferty pracy trafiłam na ogłoszenie firmy ABAKUS SP.O.O Zaciekawiła mnie oferta, jednakże zanim wysłałam swoje CV poczytałam kilka opinii o pracodawcy, trochę mnie zdziwiła treść zamieszczanych tu komentarzy. Jednak nie kierując się w żaden sposób treścią tych wpisów CV wysłałam i zostałam zatrudniona w firmie ABAKUS. Z całą pewnością mogę stwierdzić, że te negatywne komentarze co do atmosfery panującej w firmie, które są tutaj opisywane nie mają potwierdzenia w rzeczywistości. Relacje między pracownikami jak i między pracownikami a przełożonymi są zdecydowanie bardzo dobre, panuje tu miła i życzliwa atmosfera, w każdej sytuacji można uzyskać pomoc starszych stażem koleżanek i kolegów, wsparcia udziela również grono osób zarządzających tą spółką. Wiem, że na chwilę obecną prowadzona jest również rekrutacja pracowników do magazynu, co jest bardzo pozytywną sprawą gdyż świadczy to o tym, że firma ciągle się rozwija, że poszerza grono pracowników co jest ogromnym plusem dla firmy. Szczerze polecam pracę w firmę ABAKUS.

Pomocna?
Tak8Nie16
Waldziu
 Opinia
@pracownik 25.03.2019 14:03

Na 99% komentarz pani Iwony. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak17Nie7
Borsuk 2
 Opinia

Koledzy za poprzedniego kierownika to dopiero byl bajzel chłop nie ma pojęcia o zarzadzaniu i przebywaniu między ludzmi tak zawalił magazyn towarem że jeszcze dochodzimy co jest co bo dla niego liczyła sie tylko jego premia za wydajność magazynu a to że towar zalegał to juz go to nie obchodziło!!!!Jeżeli chodzi o borsuka małego z brodą to tyle na jego temat unikajcie go jak możecie. Teraz parę słów na temat obecnego kierownika rozmawia z ludzmi umie zarządzać magazynem zrobił strefe pakowania układa magazyn czyści lokacje pod towar rotujący widac że jest profesionalistą w swoich fachu to jest jeden z dwóch najlepszych kierowników pierwszy to byl Pan Misiarek który sie niestety sam zwolnił a też robił niezłą robote . Teraz tak samo jest elegancko na magazynie wiem bo pracuje juz długo a abakusie to wiem co pisze. pozdrawiam Borsuka (usunięte przez administratora):):):):)):)Który wylewa tu swoje żale bo go wyrzucili:):):):)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bigice
 Opinia
@Borsuk 2 10.09.2018 18:19

chłopie co ty piszesz jak kierownik magazynu mógł zawalić magazyn , przecież nie on robi zatowarowanie , ktoś nakupił(usunięte przez administratora) towaru ( błąd planowania ) ze nie mozna sie było na magazynie ruszyć .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hela
 Opinia

źle zamówiłeś bo źle zatrudniłeś . kapujesz coś ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Terminator
 Opinia
@hela 18.09.2018 15:34

nic nie kapuje, ciebie zle zatrudnili ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zespół
 Opinia
@Borsuk 2 10.09.2018 18:19

brawo Andrzej pięknie sie sprzedałeś tylko dlaczego odszedłeś , krytykujesz poprzedniki , a sam przyjąłeś zasadę nic nie będe robił to nic nie zepsuję .

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
łysy Andrzej
 Opinia
@Borsuk 2 10.09.2018 18:19

ta rozmawia chyba sam ze sobą . Ale to juz nie ważne bo go nie ma , nawet się nie pożegnał jak odchodził ot i takie wychowanie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oli
 Opinia

Siema na magazyn idę do was jak tam atmosfera no i zarobki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Saddam
 Opinia
@Oli 22.01.2019 22:10

jest gitara , nie ma małego to jest dobrze, kierownik jest w porządku, a to jest ważne, mi się zaczęło podobać

Pomocna?
Tak4Nie1
Bike
 Opinia
@Saddam 24.01.2019 14:55

kierownik jest w porządku :), ruszyły negocjacje, wiec wróci do nas, cieszcie się póki możecie i szukajcie 10 -go co dobre szybko się kończy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
stary pracownik
 Opinia
@Bike 29.01.2019 22:37

Bike, a ty to pewnie piszesz w takiej wielkiej tajemnicy :))))))))))))))))))))))))))),

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
japa
 Opinia

Tibilisi to człowiek, który miesza nieprawdziwą informację nawet nie potrafi poprawnie umieścić wątku gdyż to forum dotyczy Abakusa z Olsztyna, po drugie jak widać jest bardzo sfrustrowany odejściem z firmy. Posądzanie ludzi tam pracujących o zażywanie narkotyków nie ma oparcia w rzeczywistości. Pracownicy są zdyscyplinowani i dobrze wykonują swoją pracą co widać w wynikach firmy. Gdyby pracownicy firmy byli pod wpływem narkotyków nie osiągali by takich wyników a inną rzeczą jest że jak Tibilisi wiedział lub widział osoby pod wpływem narkotyków powinien to natychmiast zgłosić nawet na Policję bo taki człowiek stwarza zagrożenie dla bezpieczeństwa innych pracujących tam ludzi. Ślady rzekomej amfetaminy na kartonach to kreda co jest w 100% potwierdzone laboratoryjnie i żaden klient się nie skarżył na jakość produktów. Pani Dyrektor nie ma na co przymykać oczu a wręcz przeciwnie ma je szeroko otwarte i widzi co się dzieje na całym obszarze magazynu. Ludzie chcą pracować dobrze wykonują swoją prace a zmiany jakie zachodzą w firmie dają im poczucie bezpieczeństwa i satysfakcji. Tibilisi jesteś sfrustrowanym człowiekiem, którego zaskoczyła nowa sytuacja w firmie inni pracownicy odbierają ją pozytywnie a Ty chciałeś trwać w swojej niemocy spowodowanej brakiem umiejętności w zarządzaniu ludźmi - przykre ale tacy ludzie też się zdarzają. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszamy do pracy w firmie i nie radzimy sugerować się wpisami nie mającymi nic wspólnego z rzeczywistością

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Teheran
 Opinia

jak dobrze , że ciebie juz nie ma, można w spokoju pracować i współpracować bez mobingu i ubliżania do ludzi, musi cie niezle dygać, że wypisujesz tu i wypisujesz swoje żale NIE POLECAMY PRACY Z TYM CZŁOWIEKIEM, ON SIE NIE NADAJE MIEDZY LUDZI NA MAGAZYNIE, PO CV BEDZIECIE WIEDZIEĆ GDZIE PRACOWAŁ

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tibilisi
 Opinia

Nie polecam pracy w tej firmie na aksamitnej 2, ponieważ pracowałem tam parę lat i poznałem podejście do pracy pracowników (KORDYNATOR, BRYGADZISTA, WÓZKOWI) w pierwszej kolejności po przyjściu do pracy idą w kąt i wciągają amfetamine a przed wyjściem palą zioło, wystarczy przejść się po magazynie po godz. 19 i można wyczuć marihuanę. Jeżeli ktoś szuka pracy i nie przeszkadzają mu takie sytuacje, że ktoś jest naćpany i się wyżywa na ludziach tak jak to robi np. pseudo kordynator po kryminale (siedział na cwelowni i był kajfusem) czy też brygadzista to na pewno się odnajdzie. Wózkowi zajeżdżają się amfetaminą do takiego stanu, że unikają kierownika mag. Jeżeli Pani Dyrektor dalej będzie przymykać oko na te sprawy to prędzej czy później wyniknie afera związana z tego typu działaniami pracowników po NARKOTYKACH! Proponuję się przejść po mag. "C" i "D" i przyjrzeć się zwłaszcza na "C" jak wyglądają kartony, na których pozostają widoczne ślady amfetaminy. Trzeba również zwrócić uwagę, że towar w takiej postaci wyjeżdża do klientów, także ta firma bardzo dba o swoich klientów sprzedając im towar w takim stanie... NIE POZDRAWIAM!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zgłoś problem
 Opinia
@Tibilisi 09.01.2019 00:20

"pracowales" ale nie pracujesz i nie wiesz jak dalej to poskutkowalo firma dostrzegła presje na Pracownikach nie wspominając o mobbingu i stalkingu ludzi az trafila kosa na kamień ????, a teraz? ludzie współpracują z innymi zmianami więc nie wypowiadaj się kłamliwie. i pisząc takie brednie zniechecajac podjęcia pracy

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
WWA
 Opinia
@zgłoś problem 09.01.2019 23:40

Nie pracuję, ponieważ otrzymałem lepszą ofertę pracy na oczekiwanym stanowisku, więc to chyba jasne, że idzie się tam gdzie jest lepiej a przede wszystkim gdzie nie ma narkotyków... wyraziłem swoją opinię po pracy w tej firmie i nie ma w mojej opinii ani jednego kłamstwa, więc łaskawie nie przekręcaj rzeczywistości jaka panuje na aksamitnej 2, bo ludzie nawet po zatrudnieniu w Abakusie dość szybko się zwalniają, a dlaczego? Bo widzą z czym mają do czynienia, czyli z narkomanią. Skoro był mobing i stalking to dlaczego tego nie zgłosiłeś na policji, przecież to przestępstwo... I nie pisz o jakimś donoszeniu itp. bo mogłeś zebrać te osoby i iść i donieść incognito, że w danej firmie ktoś stosuje takie zachowania wobec podległych mu pracowników, ale dlaczego tego nie zrobiłeś bo wiesz dobrze, że nikt nie jest święty i nie ma skutków bez przyczyny.. Trafiła kosa na kamień? A niby co miałeś na myśli pisząc te bzdury? I na przyszłość zapoznaj się z pisownią języka polskiego, bo ciężko cie zrozumieć.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hDeinArsch
 Opinia

Ten koordynator to w ogóle cienki bolek jest, pamiętam jak mi mówił, że pójdzie na Andrzeja.S na psy, że przez niego musi chodzić do psychologa, bo niby wymagał od niego zbyt wiele. Jak to usłyszałem to myślałem, że padne. GOŚCIU JESTEŚ ZWYKŁYM ZEREM DLA MNIE I NIE TYLKO! NIKT cie NIE ZMUSZA DO PRACY NA TYM STANOWISKU, WIĘC KONTROLUJ CO GADASZ.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zespół
 Opinia

witam główny problem magazynu brygadzista 1,56 m zniknoł teraz moze być tylko lepiej. nie ukrywając z radością żegnamy sadystę :) magazynierzy Abakusa

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bracia
 Opinia

witamy 9 kierownika magazynu w przeciągu 3 lat :) zobaczymy ile wytrzyma

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wózkowy
 Opinia

o co chodzi w tym forum,jaki interes ma w tym go work że usuwa pozytywne posty

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Dzień dobry, otrzymałem zaproszenie na specjalistę ds. administrowania obiektem w firmie Abakusautolamp. czy ktoś może napisać jakie warunki pracy na tym stanowisku, wynagrodzenie itp.? czytając opinie nie zauważyłem żadnych negatywów na to konkretne stanowisko. natomiast pozostałe posty trochę jednak dają do myślenia. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
big boss
 Opinia

a ja przychodze tam do działu zakupów , teraz będzie ameryka , uwazajcie pojawiam sie ja

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klara
 Opinia
@big boss 26.09.2018 08:31

(usunięte przez administratora) ty sam sobie nie pisz tu komentarzy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
twoj image
 Opinia

bardzo dobra firma lub bardzo zła firma, sam wybierasz, kreowanie opinii internet-image.pl, jesteśmy tańsi od usług tego portalu

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia

Szukam i nie znalazłem ogłoszenia, Chciałbym u nich pracować, kolega sobie chwali , ale ogłoszenia nie ma

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
John
 Opinia

Ja pracuję dosyć blisko, jest spoko, oczywiście zależy co chcesz robić, jeśli pracować to będziesz w miarę zadowolony,a jak kombinować to za długo nie popracujesz, duża firma, duże obiekty, dużo pracy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waldi
 Opinia

poprzedni kiero był lepszy bo był bajzel i weekend był zawsze , teraz jak nie będzie weekendów to słabo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Abc
 Opinia

"Obywatel GB" może sie w firmie zapytaj, bo tutaj nie jest biuro informacji (usunięte przez administratora) a ja nie lubiłam pracować z byłym kierem i jak mi ktoś (pewnie on sam) tu pisze że cała załoga go uwielbiała, no to nie , ja uwazam że był do nas(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obywatel GB
 Opinia
@Abc 13.09.2018 08:38

@ABC, jeśli nie znasz odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania na forum, to nie zabieraj głosu. Forum jest od tego aby wymieniac sie informacjami. Poza tym licz się ze slowami.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obywatel GB
 Opinia

Czy firma Abakus oferuje jakieś benefity pozaplacowe na nowo tworzonym stanowisku asystenta w dziale reklamacji i zwrotów? Czy na tym stanowisku również należy się spodziewać płatności premii w kopercie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były
 Opinia

jak widzę zdania są podzielone na tematy kierowników ale to normalne jeden się dogada z przełozonym drugi nie mamy wolność . napiszcie co sie zmieniło na gorsze lub na leprze w robocie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
doświadczony
 Opinia

Borsuk miał szerokie doświadczenie w kraju i nie tylko, Misiarek to sie mógł od niego uczyć i ten nowy też

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
magazynierzy i cała załoga
 Opinia

chopie Ty nie wiesz co pisze, poprzedni kierownik był najlepszy, w całej firmie każdy ci to powie, wszyscy go lubili i szanowali, on by ten magazyn ruszył do przodu(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obiektywny
 Opinia

koledzy za poprzedniego kierownika było najlepiej, to był kompetentny fachowiec i nie było takich konfliktów, umiał podejmować trafne decyzje i znał się na robocie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
merccdi
 Opinia

To wszystko prawda. Jesli nie zależy Ci na rozwoju zawodowym i chcesz pracowac w firmie abakus autolamp to dobrze trafiłeś:) Jesli liczysz że za swoją dobrą pracę dostaniesz podwyżkę, to się przeliczysz. Aż dziw bierze, że firma jeszcze funkcjonuje, bo logiki w ich poczynaniach biznesowych nie ma. Reasumując: zdecydowanie odradzam ambitnym ludziom pracę w tej firmie, bo się rozczarują.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sakura
 Opinia

Nic się nie zmieniło. Rotacja pracowników w Abakusie większa niz sprzedaż kebabów u Turka:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Turek
 Opinia
@Sakura 31.08.2018 20:59

Cześć A..m co u ciebie ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Brdm
 Opinia

(usunięte przez administratora)szacun, zaimponowaleś już nie raz swoją inteligencją na forum:) Nie masz argumentów, znasz kilka wulgaryzmów i nic innego nie potrafisz. Szkoda mi ciebie. Nie pogrążaj się dalej chopie bo robisz z siebie pośmiewisko. Chociaż tobie to wszystko jedno bo i tak nie kumasz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
załoga
 Opinia

brawo wózkowy i magazynier, dokładnie tak było, poprzedni kierownik w naszym interesie chciał się rozprawić z Maleńczukiem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wózkowy
 Opinia

masz racje magazynier, takiego kierownika już nie będziemy mieli, znał sie na ludziach i umiał współpracować ze wszystkimi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
magazynier
 Opinia

koledzy za poprzedniego kierownika było najlepiej, to był kompetentny fachowiec i nie było takich konfliktów, umiał podejmować trafne decyzje i znał się na robocie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
magazynier
 Opinia

koledzy za poprzedniego kierownika było najlepiej, to był kompetentny fachowiec i nie było takich konfliktów, umiał podejmować trafne decyzje i znał się na robocie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Abakus Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej