Abakus Sp. z o.o.

Olsztyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 44 ocen.

Abakus Sp. z o.o.
2 44 6 1

Opinie o Abakus Sp. z o.o.

dobra kancelaria

potwierdzam , tak działają wszystkie portale w Polsce, GoWork.pl niczym się nie wyróżnia, sądy są pełne spraw dotyczących osób obrażających w internecie osoby lub firmy, a wyroki przyjmują często postać odstraszających dla innych naśladowców modne ostatnio u adwokatów stało się hasło "art. 212 - więzienie za zniesławienie", pracodawco, naszą kancelarie znajdziesz w internecie wpisz : www.(usunięte przez administratora).com, mamy najwyższą skuteczność w wysokościach odszkodowań i wyroków

henia

Szanowny Panie "PG" Pozostawienie komentarza jest jednoznaczne z zapisaniem w naszej bazie Twojego numeru IP. Firma GoWork.pl w żadnym wypadku nie ujawnia numerów IP pracodawcom ani stronom trzecim, które tego od niej żądają. Jednakże prawo nakazuje nam ich ujawnienie organom ścigania w przypadku, kiedy zaistnieje prawdopodobieństwo czynu o charakterze bezprawnym, a wzmiankowane organy tego od niej zażądają. Pamiętaj, by wziąć to pod uwagę pisząc opinię, która może spotkać się z reakcją ze strony pracodawcy, zwłaszcza jeśli jest to opinia wypełniająca znamiona opinii o charakterze bezprawnym. w tym przypadku jeśli strona pokrzywdzona Pana wpisami wniesie pozew do sądu , będziemy zobowiązani ujawnić Pana dane, co więcej akceptując regulamin potwierdził Pan , że zapoznał się z warunkami obowiązującymi na portalu, wpisy o posiadanej wiedzy o kradzieżach,przestępstwach karno-skarbowych ,obrażanie, poniżanie osób to przestępstwo zagrożone wysokimi karami w polskim prawie w ramach art.212 , proszę pamiętać że GoWork.pl udostępnia jedynie portal do wyrażania swoich opinii , ale odpowiedzialnym jest zawsze osoba pisząca, co jasno jest określone w regulaminie

B.Obama

Borsuk ale ja mam dzisiaj dobry dzień, poczytaj sobie art. 212 : § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności

Borsukmamałego

pomówienia, kłamstwa,bzdury,farmazony - Borsuk na ławie oskarżonych - art.212 jak ja się ciesze to ty Borsuk nie masz pojęcia ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

B.Obama
@Borsukmamałego 11.10.2018 10:46

Borsuk ale ja mam dzisiaj dobry dzień, poczytaj sobie art. 212 : § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności

henia

PG jeśli posiadasz tego typu informacje to powinieneś je zgłosić do najbliższego urzędu skarbowego, twój znajduje się przy ulicy Postępu 16A , my na tym portalu nie zajmujemy się badaniem tego typu informacji

Lena
@henia 10.10.2018 23:56

oni są od spraw karno-skarbowych?

henia
@Lena 11.10.2018 01:09

oczywiście,twój rejonowy urząd skarbowy przyjmie takie zawiadomienie, co więcej jeśli posiadasz tego typu informacje, w myśl przepisów prawa jesteś zobowiązany je ujawnić, lub podlegasz pod art.212 i z osoby informatora możesz stać się ściganym, jeśli pokrzywdzony złoży taki wniosek,twoje adresy historyczne ip telefonu lub komputera zostaną wtedy przekazane do sądu

Lena
@henia 11.10.2018 08:15

Potwierdzam że takie zgłoszenie to bardzo ważna sprawa, nie rób tylko tego anonimowo ponieważ : nie będziesz uczestnikiem sprawy, nie będzie miał żadnego dowodu na to że to ty zgłosiłeś i co najważniejsze urząd skarbowy nie traktuje takich zgłoszeń poważnie i pewnie nigdy się nim nie zajmie, jeśli w wyniku twojego zgłoszenia ktoś zostanie skazany to masz argument do obrony w przypadku jeśli na podstawie twoich wpisów organizacja/firma/osoba prywatna wniesie zawiadomienie przeciwko tobie w ramach artykułu 212, jeśli urząd skarbowy na podstawie twojego zawiadomienie nie zastosuje żadnej kary, to masz wtedy niestety dodatkowy problem bo daje to automatyczny argument w sprawie art.212 , to poważne sprawy nie lekceważ tego, podmioty pomowione mają 5 lat żeby wnieść pozew, tyle też czasu twoje dane IP są przechowywane na portalu

D.Trump
@Lena 11.10.2018 08:54

Borsuk ale sie żeś w.ebał , bekniesz za pomówienia, ale ja się ciesze, mleko sie wylało nic juz nie zrobisz bo wpis jest wpis i go nie cofniesz, Prezesie jesli to czytasz, prosze cie skorzystaj z tej podpowiedzi, art 212 i Borsuk będzie miał ciepło a dla ciebie Borsuk - jeszcze raz środkowy palec - wiesz od kogo :)))

PG

Henia to że jest produkcja w Polsce jest godne pochwaly. Szkoda tylko że zarzadzajacy Abakusem "zapominają" płacić podatków płacąc pracownikom część kasy pod stolem.

henia

Grójec rulez to dobrze, bo to oznacza że Polska produkcja rośnie w siłe, przy okazji jesli właściciel czyta to forum to pozdrawiam go serdecznie, tak trzymać, żeby było wiecej Polskiej produkcji i takich firm, niech świat zobaczy że Polak to nie tylko zawistny zgorzkniały nieudacznik albo pijak i (usunięte przez administratora) jak pisałeś poprzednio o swoich byłych kolegach, Polacy to też prężna załoga produkcyjna która potrafi wytwarzać produkty dla całego świata, brawo Abakus brawo Loro

Grójec rulez

@henia, zakład produkcyjny Abakus autolamps to manufakturka Loro znajdujaca sie na ul. Aksamitnej 2 na tym samym placu co Abakus. Dziwne nie jest bo to ten sam własciciel, który przegląda to forum. Produkują tam oświetlenie będące w ofercie Abakusa. To słodka tajemnica Abakusa. Abakus myśli że Depo nie wie o istnieniu Loro. Niech tak dalej sobie myśli... mniej wiesz, lepiej śpisz

henia

jak wygląda zakład produkcyjny Abakus autolamp? ktos go widzial?

Walkiria

oferta dla pracodawców ( https://www.gowork.pl/pracodawca-oferta )

Dragon

@Brus ,możesz nadchodzic. Nie ma to żadnego znaczenia. W zakupach został już tylko @Janusz ze swoją świtą. Chcą dobrze a wychodzi jak zawsze:)

Brus
@Dragon 07.10.2018 09:21

ja tam wszystkie problemy rozwiąże - zobaczysz , po tobie najgorzej będzie ten bałagan posprzątać :))) mógłbyś się wreszcie już po tylu firmach trochę roboty nauczyć

RB King

W dziale zakupów Abakusa coraz mniej osob. Są i dalej będa braki dostępności towaru. Znowu zatrudnią gościa który po pół roku zobaczy ten bałagan zakupowy i pójdzie do innej pracy. I tak w kółko.

Brus
@RB King 05.10.2018 17:32

przecież ci pisałem że nadchodze, uważaj wchodze do gry ja - King zamawiania, Ajatollach dostepności mów mi mistrzu Bruce Lee

Borsukmałyfiut

Borsuk jak Ty coś wymyślisz to tak samo jak prowadziłeś ten magazyn przez trzy miesiące, ja tu troche pracuje, a Ty wyleciałeś szybciej niż wiatr, wiec nas nie obrażaj, wiekszość nie kradnie i wiekszość nie pije , byłeś tłumok i jak nie masz do kogo pisać to sobie znajdż jakiś kolegów

Szkwał

Zarząd firmy Abakus autolamps dalej będzie tolerował nieprawidłowości w magazynie. Powód jest prosty. Abakus czerpie duże nielegalne zyski ponieważ wyplaca pracownikom część wyplaty (np premie) w kopercie. Zyski z tego oszustwa podatkowego przewyższają straty z kradzieży części i pijaństwa w magazynie. W Abakusie zarządzający uważają że nieuczciwosc się opłaca. Smutne ale tak działa Abakus.

K. O. B.

W tym forum chodzi o to że ofiary mobbingu ze strony przełożonego ktory ledwo odratsta od podłogi mogły się publicznie zwierzac. Albo jak ktoś się nie podzieli tym co ma to tez można na niego pokrzyczec że konfident I kłamca . Jeśli któryś nakradl więcej niż inni to też jest dobre miejsce żeby donieść na niego a samemu nie zostać donosicielem

wózkowy

o co chodzi w tym forum,jaki interes ma w tym go work że usuwa pozytywne posty

Kursk

@Mojwzrok... Abakus autolampy, firma którra robi w konia wszystkich dookoła sama jest okradana. Nic w tym dziwnego, Abakus oszukuje, oszukują Abakusa. Jakby Pani Iwona chciała coś z tym zrobić to by zrobiła. .. Ale na razie jest jak jest i raczej tak będzie :) Pozdro dla borsuków innych magazynowych zwierzaków:)

Ursk
@Kursk 02.10.2018 20:12

Borsuk to był (usunięte przez administratora) i donosiciel, środkowy palec od załogi dla niego

Stary Magazynier w Abakusauto

Witam, Jestem starszym pracownikiem magazynu AbakusAutolamp, i powiem szczerze z roku na rok jest coraz gorzej, problem narkotyków i akoholu w magazynie jest ogromny, kto to robi wiadomo wszyscy wiedzą i nikt z tym nic nie robi. Problem z kradzieżami tak samo wszyscy wiedzą nawet kierownik i dyrektorka ale nic nie robią. Jakby się wzięli za tych co to robią to na magazynie została by garstka osób, tak samo jak mobbing na jednej ze zmian to się w głowie nie mieści co się na tej zmianie wyrabia każdy wie i nikt z tym nic nie robi, a to dlatego że dyrektorka broni tego małego zmianowego i on mysli że może wszystko . A ten ala Koordynator to już w ogóle jest śmieszny bije, gorzałą na odległość i jak była kiedyś kontrola,to na nią nie poszedł bo był pijany a mały zmianowy go krył jeszcze i też nic z tym nie zrobili . JAk tak dalej pójdzie to normalni magazynierzy się zawinął, bo tak dalej nie da się pracować i wtedy pan PREZES zostanie goły i wesoły. Pozdrawiam i niech góra trochę pomysli bo wiem że to czyta.

szukam idealnej pracy
@Stary Magazynier w Abakusauto 03.10.2018 14:59

Stary Magazynier w Abakusauto powiedz czy wszyscy piją,narkotyzują się i kradną, z tego co piszesz oprócz garstki osób to tak jest, ja właśnie szukam takiej pracy a ten mobbing to że każą pić i ćpać ?

niepłaćdogowork

jak da sie przeczytać, na magazynie piją cały czas i kradną, porządni nagle się buntują zarząd czyta i nic z tym nie robi wszystko od reki może być załatwione (usunięte przez administratora)

Walkiria

Fajna ta firma Abakus autolamps: pijaństwo, narkotyki, mobbing, giną części w magazynie. Prawdziwa "gazela biznesu":) brakuje tylko państwowej inspekcji pracy i urzędu skarbowego. Tylko to by mogło skorygować "kreatywne" podejście do biznesu prezesa i dyrektorki, którzy śledzą to forum.

Mojklocwkiblu

Mnie Prezes napewno czyta, a was barany to nie, mi chodzi właśnie żeby można było pić na legalu, narko mi wisi. Panie Prezesie wódka żeby była na legalu, a Mały niech ma zakaz picia .

Stara kadra

I piją bezemnie !!!! Panie Prezesie proszę coś z tym zrobić !!!!! żeby pół litra było na każdą przerwę !!!!!!

Bruner

Jest przyzwolenie zarządu na to co się dzieje w magazynie na Aksamitnej. Jakby zarząd chciał to by to zakończył te procedery. Widocznie takie akcje są dopuszczalne. Cóż Panie Prezesie jaka firma, taki magazyn;)

Tankde

JR, giną części samochodowe z magazynu

JR

Czy kradzieże o których mówicie to chodzi o rzeczy osobiste pracowników czy asortyment bo nie łapie. Skoro ćpu. to wiadomo że wszystko mu się przyklei do łap , a z drugiej strony mechanik a u was niby części samochodowe

MojwzrokNatwoichPlecach

Witam! Proszę państwa ogólnie nie polecam tej firmy nikomu w szczególności osobą doświadczonym w pracy na magazynie, ponieważ non stop dochodzi tam do jawnych kradzieży a kto kradnie? Głównie wózkowi i osoby dowodzące zmianami: ala kordynator ten to jest dobry. prawdziwy sherlock holmes, klamca i ćpu. w jednym niezapominajac o warsztacie samochodowym u niego na podwórku i jakieś 40-50 samochodów do sprzedania niektóre rozbite niektóre całe. Zbieg okoliczności ze na magazy cały czas coś ginie sami sobie odpowiedzcie.

Gość

Dzień dobry, otrzymałem zaproszenie na specjalistę ds. administrowania obiektem w firmie Abakusautolamp. czy ktoś może napisać jakie warunki pracy na tym stanowisku, wynagrodzenie itp.? czytając opinie nie zauważyłem żadnych negatywów na to konkretne stanowisko. natomiast pozostałe posty trochę jednak dają do myślenia. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

Dobry duszek
@Gość 25.09.2018 12:21

Dziwna sprawa, uważaj z tym stanowiskiem, rotacja jest bardzo duza. W ciagu roku przez te stanowisku przelcialo kilka osób a znikaja z dnia na dzień.

Gość
@Dobry duszek 25.09.2018 13:21

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Przez telefon niestety wielu rzeczy człowiek nie dostrzega:) A czym to jest spowodowane? Z mojego doświadczenia wynika, że albo przełożony niekompetentny albo firma krzak. niemniej jednak bardzo dziękuję, na szczęście w tej materii jest dużo ciekawych ofert

Zachar
@Gość 25.09.2018 15:01

@gość, Masz rację Abakus autolamps to znana firma krzak w branży motoryzacyjnej. Oszukują wszystkich jak mogą i nie przestrzegają prawa zgodnie z postami poniżej. Fatalna dostępność towaru ,bo odchodzą ludzie z działu zakupów i nie ma kto zamawiać towaru:)

big boss
@Zachar 25.09.2018 19:58

a ja przychodze tam do działu zakupów , teraz będzie ameryka , uwazajcie pojawiam sie ja

Klara
@big boss 26.09.2018 08:31

(usunięte przez administratora) ty sam sobie nie pisz tu komentarzy

Klara
@Gość 25.09.2018 12:21

o jest i admin

twoj image

bardzo dobra firma lub bardzo zła firma, sam wybierasz, kreowanie opinii internet-image.pl, jesteśmy tańsi od usług tego portalu

Marek

Szukam i nie znalazłem ogłoszenia, Chciałbym u nich pracować, kolega sobie chwali , ale ogłoszenia nie ma

John

Ja pracuję dosyć blisko, jest spoko, oczywiście zależy co chcesz robić, jeśli pracować to będziesz w miarę zadowolony,a jak kombinować to za długo nie popracujesz, duża firma, duże obiekty, dużo pracy

Zostaw opinię o Abakus Sp. z o.o. - Olsztyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abakus Sp. z o.o.