Tifotex

Andrychów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 187 ocen.

Tifotex
4 187 6 1

Opinie o Tifotex

Iza

@Jola na jakim stanowisku pracujesz? Co możesz powiedzieć na temat jakości pracy i rodzaju umowy? Jest kilka wolnych stanowisk na http://www.tifo.com.pl/oferty.html dlatego warto, aby na forum pojawiły się rzetelne informacje odnośnie pracy w Tifotex.

Xyz

Najgorsza firma z jaką kiedykolwiek się spotkałam. Chcą zarabiać jak najniższym kosztem, nie patrząc przy tym na pracownika. Firma w której trzeba być zdrowym jak ryba bo jeśli ktoś zachoruje to już może się pożegnać z pracą. Minusów można wymieniać i wymieniać,a niestety plusów żadnych.

Jola
@Xyz 05.10.2018 17:02

Najchętniej przyjmowani stażyści i inne cudaki na umowy interwencyjne . Byle było tanio. Wyrazy współczucia dla osób które muszą tam pracować a coś na ten temat wiem....

królowa 3

Praca za 1530 zł miesięcznie. Buhaha o żal

Iza

@Xxx Nie polecasz Tifotex tylko z tego względu? Co dokładnie masz na myśli pisząc wyzysk? Ktoś jeszcze tak uważa? Czy pracujesz jako sprzedawca? Na tym stanowisku masz takie odczucia? Ważne, żeby takiego typu opinie nie pozostawały na forum bez wyjaśnienia.

333
@Iza 19.10.2017 08:49

Czy to jest normalne, że pracownik musi się składać na środki higieny osobistej, środki czystości i nie ma zagwarantowanej wody pitnej w okresie letnim?

Wiola
@333 05.02.2018 14:15

333 o czym Ty mówisz ? Pracuje w tej firmie na sklepie od 4 lat i wszystko jest zagwarantowane przez Pracodawcę. Środki higieny i czystości zamawiamy raz w miesiącu, a woda w okresie letnim zawsze była zapewniana.

ona123
@Iza 19.10.2017 08:49

oczywiscie ze wyzysk codzienne liczenie majtek skarpetek itp obsesyjne patrzenie na maile ogolna masakra atmosfera w pracy krytyczna

ona123
@333 05.02.2018 14:15

skladalysmy sie na kawe i cukier bo wyszla wielka afera gdy te wlasnie proodukty zostaly kupione z iinej puli kasowej czyli sklepowej o wodzie w okresie letnim mozna zapomniec

Wiola
@ona123 05.02.2018 16:47

Dziewczyno pracodawca nie ma obowiązku zapewnić Ci kawy, cukru itp rzeczy :-D tak jak wcześniej wspomniałam przestań kłamać o wodzie. Firma ja zapewnia

Lola
@333 05.02.2018 14:15

Co to za brednie wypisujesz 333??? Może piszesz o innej firmie...bo w tej wszystko jest zapewniane zaczynając od środków czystości kończąc na wodzie . Zamów socjal a dostaniesz wszystko na market , a w okresie letnim woda tez jest zapewniana przez pracodawce. Tak więc nie ściemniaj na forum że jest inaczej.

...
@Lola 10.02.2018 07:39

Woda nie jest zapewniana po co klamac? Nawet na papier toaletowy trzeba sie skladac!!

Agnieszka
@... 08.08.2018 04:55

Co Ty za głupoty wypisujesz ? Pracuje w tej firmie od 5 lat i co roku woda jest zapewniania gdy są upały ! Co do papieru zamów sobie w magazynku to dostaniesz, nie zamawiasz nie dostajesz prosta sprawa.

Kaśka
@Agnieszka 08.08.2018 07:55

Tylko szkoda że zauważono upały tylko w sierpniu a czerwiec i lipiec to co zimno było? Pozwolenie na 9 butelek na sierpień i nie drożej niż 1 .40 zł za butelkę.

Ala
@Kaśka 11.08.2018 21:04

Czysta rozpusta 600 ml na dzień przy temperaturze w sklepie 32 stopnie.

Ruda
@Iza 19.10.2017 08:49

Czyżby tutaj Pani Jarosława zagościła?

Iza

@Irena Możesz przekazać na forum informacje na temat procesu rekrutacji, to ważne aby kandydat aplikujący na: http://www.tifo.com.pl/oferty.html mógł poznać schemat takiego spotkania. Jaką formę umowy proponuje Tifotex? Czy sprzedawcy mogą liczyć na szkolenia sprzedażowe i podnoszące kwalifikacje?

Ania
@Iza 03.09.2018 14:09

Przeze 5 lat nie doczekałem się żadnego szkolenia nie licząc obowiązkowego BHP

anonymous
@Iza 03.09.2018 14:09

jeśli jesteś tylko sprzedawcą w Tifo to jesteś nikim na jednego pracownika przypada dwóch kierowników

Anka

Ja pracowałam w tifo niby wszystko ok bo kasa na czas i są zawsze wypłacalni ale za to kierowniczka regionalna.Powiem krótko stosuje mobink jest zazdrosna o wszystko zwykły pracownik nie może być mądrzejszy od kierowniczki ,zastępcy a już napewno od regionalnej.Czepia sie bzdur a wszystko po to aby podnieść własne notowania u prezesa .

Kaśka
@Anka 05.09.2018 20:19

Święta Prawda

Kaśka
@Anka 05.09.2018 20:19

Święta Prawda

Eva
@Anka 05.09.2018 20:19

Czyżby chodziło o panią M. ?

Szczera do bólu xd 3

Najgorsza firma odzieżowa z jaka się spotkałam.

Klara
@Szczera do bólu xd 3 29.08.2018 18:54

Ciuchy słabej jakości niby polskie a gdzie.. a w każdym rogu chiński towar

Były pracownik

Nie szanują pracowników. Traktują jak śmieci. Oszukują i wyzyskuja. Trzeba tez zapracować na dobry humor kierowniczki bo jak nie to opier...za nic!!! Zakaz używania telefonów komórkowych,gdzie ludzie też maja rodzinę,dzieci itp. Na chorobowe iść nie można bo zaraz po powrocie albo nikt sie do Ciebie nie odzywa albo od razu rozwiązanie umowy. Ludzie którzy pracują w tej firmie nie maja serca ani skrupułów. Na markecie presja i napięcie. Do tego wprowadza ja w błąd i oszukują. Dużo by tu pisac o firmie tifotex ale człowiekowi aż już brakuje słów. Nie polecam. Oszukanstwo ,wyzysk i jechanie po psychice.

Irena
@Były pracownik 18.05.2018 17:51

Tak mi przykro że w czasie pracy nie możesz rozmawiac przez komóre ..zapraszam do zakladu na taśmę ..tam będziesz mógł gaworzyć godzinami i na choronowe nie można chodzić ? jak jestes chory to idź na rentę a jak jesteś cyklicznie skacowany to zmień zakład pracy . Ofert jest wiele . Kazdy z otwartymi ręcami przyjmnie '' poniedziałkowego'' pracownika który wisi na komórce .

Były pracownik
@Irena 18.05.2018 21:34

To nie chodzi o wiszenie na telefonie czy granie w gierki czy tez pisanie SMS. . sam fakt tego ze jest całkowity zakaz telefonu gdyż ludzie maja rodziny i dzieci. Gdy coś się dzieje w rodzinie to dowiadujemy sid na koniec pracy. Po paru latach w firmie człowieka na koniec traktują jak szmatę. Nawet słowo dziękuję nie można liczyć na zakończeniu pracy w tej firmie. Robi się tyle ile trzeba i wiecznie mało i malo.

all
@Irena 18.05.2018 21:34

oj widze że kierownictwo się odzywa

alla

Pracowałam parę miesiące -nie polecam tej firmy,wyzysk człowieka przez człowieka. Słaba jakość ciuchów !

MIKI

DZiwne dziś nie handlowa niedziela a w Czechowicach Dzoedzicach pani uwijają się jak mrówki chyba nie są właścicielami?????

elena
@MIKI 12.08.2018 21:08

Chyba nie rozumiesz pojęcia ZAKAZ handlu ;)

Tomasz

Tak bardzo skrajnie różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Zastanawiam sie kto nie pisze prawdy!!

GzP163aw

Nie jest ciężko wykupić usługę marketingu szeptanego bądź wypisywać samemu sobie dobre komentarze na stornie gdzie wpisujesz tylko NICK. Szanujmy się kto się podpisuje Samanta? Firma dno, totalny wyzysk, złe warunki, w zimie nie ma wymaganej temperatury do pracy, są jakieś (usunięte przez administratora) sprzęty od który człowiek jeszcze bardziej choruje, ogromna rotacja ludzi, nie dziwne, najniższa krajowa za takie warunki? To są żarty. Jakby to chociaż lepiej płacili. Wszędzie monitoringi jakby każdy przychodził tam kraść te szmaty słabej jakości. A pracodawca? Według mnie bardzo średnio robi pod siebie zatrudnia niekompetentne osoby, często po rodzinie na domiar tego, osoby tam zatrudnione w biurze tak w 80% to (usunięte przez administratora) egoiści dbające tylko o swój zad. Dziękuję bez odbioru, nie polecam tam pracować nikomu

Madzia

Skład który mi się trafił w pracy był super ! I tylko to było w porządku. Firma nie liczy się z ludźmi mają gdzieś swoich pracowników !! Pracowałam na umówie zlecenie a gdy przyszła starsza Pani na staż automatycznie mnie zwolnili, ważne dla nich aby zaoszczędzić marne 1000zl, nie interesuje ich ze 2 dziewczyny w pracy nie dają rady przez cały dzień pracy i oczywiście wszystkie pretensje i skargi od klientów i szefostwa spadały na nas. Naprawdę nie polecam tej firmy ! Zwyczajny wyzysk ludzi mają pracowników za nic

Andrzej

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy ale widzę, że niektórzy w ogóle tego nie doceniają!!

Samanta
@Andrzej 10.07.2018 19:45

A to ciekawe jedynym plusem jest tyko ta marna wypłata na czas Poza tym wszystko co negatywne o tej firmie to prawda.

Katja

Tym, którzy koniecznie chcą rozszerzenia mojej wypowiedzi powiem tylko tyle: w pracy leżeć nie chciałam, wręcz przeciwnie lubiłam ją i nawet ta monotonia promocji jednego i tego samego towaru w kółko przestała mnie drażnić, problem w tym, że tam się nie docenia pracownika. Pracowałam ponad dwa lata bez L4, a gdy choroba się przytrafiła( nie było mnie 2 miesiace) to po powrocie od razu rozwiązanie umowy bez okresu wypowiedzenia!!! Czy coś mam jeszcze dodawać???

Karola 123
@Katja 26.06.2018 13:16

Doskonale Cię rozumiem. Nie po to się idzie do pracy aby odpoczywać ale również nie po to aby z Ciebie robili idiotke

Karola 123

Jestem ciekawa czemu Panie w tym sklepie nie mogą wytrzymać dłużej niż miesiąc. Zapewne przez najniższą krajową i totalny nawal roboty

anonymous
@Karola 123 25.06.2018 17:27

Zawsze moga pójść ''na ulicę'' ..robota ..przyjemna .. no i dobrze płatna

Karola 123
@anonymous 25.06.2018 20:52

Nie trzeba na ulice chyba że Ty tam pracujesz

Były pracownikk

Zgadzam się z Katja pracy jest bardzo dużo oczekiwania pracodawcy rowniez, ciagłe statystyki i porównywanie sklepów w większych miastach do tych w mniejszych nie motywują a wręcz przeciwnie. Liczba pracowników na sklepie nie jest adekwatna do wykonywanych obowiązków. Sklep który zwiększa swoje obroty nie może liczyć na dodatkowego pracownika bo pracodawca sądzi że skoro w tej liczbie pracowników jest w stanie obsłużyć klientów i wykonywać swoje obowiązki nie jest potrzebna dodatkowa osoba. Totalny Wyzysk.

anonymous
@Były pracownikk 24.06.2018 15:16

Pracodawca pilnuje interesu [ statystyki , liczby , itd] to zarzut? Chciałas sie położyć w robocie ? Proponuję zmień robotę i na taśmę w fabryce ..tam wypoczniesz i będziesz szanowana ..jak nadązysz za ..taśmą

Iza

@Katja, Twoja opinia jest bardzo krótka i przydałoby się jej uzasadnienie. Rozumiem, że nie byłaś zadowolona z zarobków, ale czy znałaś warunki wynagrodzenia jeszcze przed podjęciem pracy w firmie Tifotex? Napisałaś, że było dużo pracy. Czy zostałaś poinformowana o zakresie swoich obowiązków na rozmowie kwalifikacyjnej?

anonymous
@Iza 24.06.2018 12:18

co oznacza zarzut ..dużo pracy ? chciałas w robocie wypoczywać ?

Katja

Nie polecam pracodawcy. Roboty od groma, zarobki marne, szacunku zero. Choćby się dwoić i troić to i tak nikt Cię nie doceni. Potwierdzam słowa Byłego pracownika, że nie wolno zachorować bo zaraz Cię zwolnią (w dodatku w bardzo podły sposób).

Irena
@Katja 24.06.2018 00:20

Chcesz chorować ? to otwórz własny biznes lub choruj na własny koszt

Iza

@Były pracownik, czy kwestia użytkowania telefonu w pracy, była jednym z czynników, który zaważył na Twoim odejściu? Może warto było znaleźć jakieś rozwiązanie tego problemu. Rozumiem Twoje argumenty, jednak w pracy, pracownik powinien skoncentrować się na swoich obowiązkach. Czy w firmie Tifotex pracownicy mają przerwę? Wiadomości na telefonie zawsze można sprawdzić na przerwie. Jeżeli potrzebujesz ciągłego kontaktu z rodziną, ze względu na wyjątkowe sytuacje, może należało tym porozmawiać z pracodawcą?

Iza

@Karola11, proszę nie obrażać pozostałych pracowników firmy Tifotex. Jest to niezgodne z regulaminem forum. Twoja opinia zawiera kilka zdań, ale w zasadzie żadne z nich nie jest rzeczowym uzasadnieniem Twojej negatywnej opinii. Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, uzasadnij ją proszę podając konkretne argumenty. W innym razie może być ona odczytana przez pozostałych użytkowników jako zwykłe pomówienie.

Karola11

Hahaha firma dno nie polecam!! (usunięte przez administratora) w firmie!! Pracownicy mają jakieś problemy psychiczne. Prezesi z magazynów uważają się za wielkie szychy. Przyszłości tej firmie nie wróżę. Regionalne kierowniczki cisną banie. Ubrania z wólki wołają o pomstwe do nieba. Ogólny (usunięte przez administratora) Naszczescie po ciąży tam nie wracam.

Iza

@ Były pracownik, rozumiem, że Twoja opinia jest negatywna, głównie z powodu atmosfery w firmie. Czy możesz napisać, co według Ciebie jest głównym powodem takiego stanu rzeczy? Wspomniałeś o telefonie komórkowym. W pracy powinniśmy skupić się na pracy i realizować obowiązki wynikające z umowy. Czy próbowałeś rozmawiać z przełożonym na temat swoich zastrzeżeń?

Były pracownik
@Iza 18.05.2018 18:06

Pozostwue to bez komentarza. To ze mam negatywną opinie musiało z czegoś wynikać prawda?

Oszukana

Nie polecam tej firmy

Oki

Nie polecam tej firmy. Wyzysk człowieka przez człowieka. Do tego oszukują jak moga.

Cezary

Może to jest inspiracja konkurencji?

Weronika

Witam. Jak wygląda ta praca? Jestem zainteresowana ale uważam że ta firma może szybko zbankrutować ogólnie jest mało znana

Pracownik
@Weronika 20.04.2018 11:22

Na jakiej podstawie Pani twierdzi że ta firma może zbankrutować ?

lalla(:)

A co już nie mogę się wypowiedzieć na temat tej firmy? Nie polecam i już.

anonymous

witam mam zamiar przyjac sie do tej firmy prosze oopinie

lalla(:)
@anonymous 05.04.2018 21:19

Ja osobiście odradzam. Zmarnowane pół roku.

Makler
@lalla(:) 10.04.2018 11:39

Pracowałas za darmo czy 26 godz na dobę ?

Iza

@kobieta 333# a pracujesz nadal w firmie Tifotex? Czy wyzysk oznacza dla Ciebie za niskie pensje? Czy ktoś rozmawiał z pracodawcą odnośnie podwyżek lub chociażby premii, która by wpłynęła na to, że wynagrodzenie byłoby wyższe?

kobieta 333#
@Iza 23.03.2018 13:12

Nie pracuje i nikt nie rozmawiał o podwyżce ze mną

Zostaw opinię o Tifotex - Andrychów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tifotex