Adesso

Andrychów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1140 ocen.

Adesso
2 1140 6 1

Opinie o Adesso

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Pracownicy

Cześć. Moze ktoś powiedzieć jaka jest pensja u Ajenta TXM czy jest to najniższa krajowa czy jakoś więcej?

Pani kierownik...

Czytam to wszystko czytam i sie zastanawiam skoro wam tak zle to po co jeszcze tam pracujecie jest tyle teraz ofert pracy ze mozna wybierac przebierac... pracuje jako kierownik w jednym z txm nke wazne ktorym wcale nir zarabiam najniższej krajowej i wcale nie jest az tak ciężko żeby ciagle sie uzalac jesteśmy po dwie na zmianie po 11h od kiedy pamiętam kuwety wyprzedazt czy promocja jest wazna od zawsze i to sie nie zmieni i zadaniem kazdego rks jest wyciskanie z nas najlepszych wynikow nie ma.co sie dziwic ich tez ciśnie góra ... zamiast sie tak uzalac na tych forach może wezcie sie za robotę pomyślcie co mozna zrobić zeby poprawic wynik sprzedaży czasem wystarczy troche pomyslec zamiast sie uzalac i wyjsc na prosta ze spokojna glowa. Pozdrowienia

?
@Buuuu 13.08.2018 15:23

w jakim mieście pracujesz?

Ewela

Dziewczyny jaka stawkę brutto mają kierownicy marketów txm??

Kierownik tx
@Ewela 05.08.2018 14:00

No to ladnie jak macie 2600 bo ja mam (usunięte przez administratora) jego mac 2300 ????????????????

kris z zoną

ostatnio obsługa PAŃ w sklepach stacjonarnych TXM spadla na py...k co stwierdz.klienci z przykrością! Coraz NIESTETY gorasza (a kiedyś miła) na ul. Partyzanów w Olsztynie ale wyprzedza ICH sklep TXM w Olsztynie na ul. Piłsudskiego 50(sprzedawczynie nieuprzejme do tego co słysza klenci smieją się z klientów, komentują cos na ich temat pod nosem kiedy klient np.o coś je pyta lub np. prosi o pomoc itp) do tego kierowniczka TEGO sklepu (starsza, tęga pani) na to pozwala dając PRZYKLAD młodym pracownicom. Atmosfera w sklepie akurat tym na Piłsudskiego 50 w Olsztynie jest taka ze każdy tam przybywający klient ma wrażenie że przeszkadza w wesołym spędzaniu czasu PRACOWNIKOM . Jak już cos kupłeś tam to powinieneś szybko spadać i nie zawracać im głowy -takie sa wazena ludzi . PRZYKRE BARDZO ZE TAK SIE POROBIŁO W TXM bo to fajne sklepy ale OBSŁUGA ROBI ATMOSFERE .

Bolo
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

Nie zgodzę się z twoja opinią,tam jest normalna atmosfera zero stresu,a jako klient zawsze chcę tam wracać pracownicy są pomocni i zawsze zaproponują jakieś promocje -jedynie zastanawia mnie ta Tęga starsza pani ,bywam tam bardzo często i nikogo takiego nie widziałem to chyba że to była klientka i się pomylono ogólnie sklep z załogą na 6+ pozdrawiam

Tak było

Nie cały rok temu ajent mógł wyciągnąć od 3000zl do ponad 4000zl na rękę. Jaka szkoda, że te czasy już nie wrócą.

zaskoczona
@........:) 14.07.2018 10:03

byłam ajentką bardzo dochodowego sklepu i z twoich wypowiedzi wnioskuje jedno mianowicie jesteś nieuczciwą osobą i to bardzo

......

aby firma mogła wyjść z kłopotów finansowych rksi nie powinni co chwilę wymagać od nas tłumaczeń dlaczego % kuwety czy promocji taki niski tylko dać nam spokojnie pracować z klientem i polecać w szczególności droższe towary aby zysk/marża był jak największy- ale nie, po co, lepiej pochować część towaru bo mamy robić tylko i wyłącznie % z promocji, kuwety i wyprzedaży-zastanówcie się czy tędy droga bo niedługo od tej presji większość ludzi od was ucieknie

99
@...... 08.07.2018 10:36

jak na gore przy ludziach wylewasz wszystko to jak nauczysz szacunku kretymi drogami

Kierownik byly

Tak czytam te Wasze wywody i poprostu nie wierzę jak można tak non stop narzekac a to Rks, a to wyniki a to jeszcze coś. A może by tak zacząć uczciwie pracować a nie kombinować. Wtedy każdy będziesz mial uznanie i nikt nikogo nie będzie ochrzaniac wymagac tłumaczeń. Każdy ma nad sobą przelożonego i od każdego ktoś czegoś wymaga. Pewnie posypią się słowa pogardy trudno. A ja juz nie pracuję w txm byłam kierownikiem pare lat i z nikim nigdy problemu nie mialam. Pozdrawiam textilki

?
@Izka 03.08.2018 07:45

w innych sieciach podobnie ja wysłałam cv do txm myśląc że tu inaczej

...

Kolejna redukcja etatów!

obiekt
@... 27.07.2018 19:12

co robicie, aby jej zapobiec? jakoś zarabiacie na obrót czy tylko czekacie? z nieba nie spadnie po prostu trzeba wykonywać prace sprzedaży sumiennie

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Czy podpowiecie coś chętnemu do pracy?

lato

Nie polecam pracy w sklepie w Andrychowie.

...
@lato 23.07.2018 16:40

A ja w żadnym...

Gregor

Czy dowiem się jaką macie atmosferę w firmie? warto aplikować?

Pracownik
@Gregor 13.07.2018 19:52

Zalezy gdzie w moim akurat regionie atmosfera jest fajna... ale jak widac sa regiony co tylko by narzekaly jak im zle ale dalej pracują wiec chyba jednak r nie jest i lepiej wziąść sie za robotę niz ciągle narzekać na forum

Xxc

Zwolnili Panią Kamile?

tatata
@była 14.07.2018 11:54

Pani Malgorzata rks rozumiem?

Porażka

Txm wprowadza plan naprawczy poprzez sprzedaż akcji i obligacji oraz zmniejszenie kosztów czyli zapewne likwidacja części sklepów, zmniejszenie zatrudnienia na sklepach pozostałych i ZERO podwyżek płac. Także zastanówcie się ludzie pracujący dla nich.

Pracownica

Witam. Czy przelewy do was dotarły ?? Bo ja nadal czekam..

Czarnula

Witam, zastanawiam sie do którego dnia miesiąca sa wypłacane pieniądze za umowe zlecenie ? Kiedy powinnam dostac kase za czerwiec?

....)...
@Czarnula 10.07.2018 23:00

Za czerwiec otrzymasz wypłatę 21 lipca. Wynagrodzenie za umowe zlecenie wypłacane jest do 21 każdego miesiąca

Ajent Pracujący za grosze

Brak przelewu jest godzina 14:30 jak mam zapłacić pracownikom wypłaty? Ajent zarabia 1700zł a zastępca 1530zł nie mamy premi bo brak ciuchów do sprzedania pustki na sklepie.Nie dostajemy nawet wody w upału. Czas się zabrać za TXM i zgłosić sprawę do odpowiednich organów.

bylaajentka
@Jguivftj 10.07.2018 15:09

Daruj sobie dobre rady

Pracownik Ajenta

Witam pracuję w firmie i to co sie dzieje to jakiś koszmar.Dziś 10.07 brak wyplaty!!!! Moj Ajent od rana dzwoni i pyta czy będzie dziś wyplata dla pracownikow!!!! Wiec otrzymał odpowiedź będzie ....Godz 15 brak wiec dzwoni Odpowiedź będzie napewno dzis ...godz 18 brak.Pozdrawiam Pana Prezesa.Jestem matka i wdową dwójki dzieci i zapraszam go do mojej lodowki....Ja rano do pracy a moje dzieci glodne ????

Ajent

Jest 9 godz 18:30 przelewów nie ma ! Może czas najwyższy obciążyć Adres i odsetkami za faktury i kosztami szybkich przelewów dla naszych pracowników? ! To nie 1 taka sytuacja Ciekawe czy prezesowi buzia by się uśmiechała gdyby wypłaty nie dostał na czas My mamy swoje zobowiązania i w przeciwieństwie do firmy chcemy płacić je w terminie !!!

Tomassino

Witam, Czy ktoś na forum ma może informacje jak wyglada sprawa płatności dla dostawców TXM ? Chcę podjąć współpracę z TXM

Tomassino
@abc 07.07.2018 07:38

Dziękuję za odpowiedź. Potwierdziły to również firmy windykacyjne . Życzę powodzenia w odzyskaniu pieniędzy.

Jnna

Radzę nie jeździć do rozmowy rekrutacyjne do Andrychowa do Pani zwaną dyr.Małgorzata 400 km jazdy i 15 minut rozmowy.I o czym to świadczy, o tym że rekrutacja była ,bo być musiała a pani dyrektor już miała etat obstawiony. Nawet z grzeczności nikt nie zadzwonił jaki jest finał rekrutakcji. Dziwię się ,że ktoś taki pracuje na tym stanowisku,zero profesjonalizmu,brak szacunku do ludzi.Pani to typowa dzidzia piernik w żenujący wydaniu.

była

Witam, Ta praca zarówno na stanowisku ich pracownika jak i na funkcji ajenta jest totalną porażką. Nie szanują ludzi , oczerniają wyśmiewają - wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą!! Pracowałam w tej firmie prawie 10 lat i zostałam potraktowana w podły sposób. Mam nadzieję, że jeszcze karma wróci do tych osób przez które straciłam pracę i tak naprawdę moje całe życie - ten sklep mimo, że się nie opłacał i bywało różnie - raz lepiej raz gorzej , ale był całym moim życiem.

SrcLucy
@była 02.07.2018 09:52

Tez pracowałam w tej firmie wiele lat...ale granice tu są zatarte brak szacunku...a rks myśli że jest niezastąpiona...a to co robi na regionie juz dawno ktos powinien sie tym zająć...ale po co jak cyferki sie zgadzają i rankingi...to najwazniejsze... Po tym jak człowiek daje wszystko dla tej firmy na sam koniec nie słyszy nawet dziękuję... Firma traci wszystkich dobrych ,,starych"pracowników ... Karma wraca i moze co do niektórych osób wróci...

Joanna

@Ajentka, czy masz aktualne informacje o firmie Adesso? Jak wygląda aktualnie sytuacja tej firmy, czy coś się zmieniło w ostatnim czasie? Czy nadal istnieją szanse na współpracę z tą firmą? Jaka jest Twoja ogólna ocena tej firmy? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.

Wacław
@Joanna 22.05.2018 09:17

Firma jest spółką giełdową. Wszystko o niej można znaleźć w komunikatach. Jeśli ktoś zechce podjąć współpracę lub pracę to najprościej wysłać aplikację, odbyć rozmowę jeśli zaproszą, przeczytać umowę i autonomicznie podjęć decyzję. Opinie często nie są miarodajne, a na pewno subiektywne.

To ja

2 tys zł dla kierownika sklepu, 12 h?! Serio? Porażka Pracę dostałam, ale z tak kuszacej oferty nie skorzystałam

12345
@To ja 29.06.2018 12:56

W moim sklepie kierownik ma coś koło 1800 zł. Narobisz się a nie zarobisz

...........

Ta firma to totalne dno. Nie placa za czynsz od kilku miesięcy. Ciągle jakieś durne telekonferencje które niepotrzebnie zabierają czas. Presja z każdej strony - sprzedawać kuwete, sprzedawać promocję, sprzedawać wyprzedaż. Ciągle wyliczenia, to źle tamto źle. Coś do zrobienia? Na już. Na sklepie pracuja po 2-3 osoby, jak jest duzy ruch to nie ma szans zeby zrobic cos konkretnego, bo jedna stoi na kasie, a druga pomaga klientom lub układa towar żeby na koniec dnia nie było sprzątania przez 2h. Nie polecam nikomu tam pracować. Zniszczycie się fizycznie i psychicznie.

Joanna

@...., co miałeś na myśli pisząc: :dają wiele do myślenia"? Czy krytycznie oceniasz poziom organizacyjny i aspekt komunikacyjny? Może mimo tej jednej kwestii jest coś, co oceniasz na plus w tej firmie? Czy możesz napisać na jakim stanowisku współpracujesz z firmą Adesso i jak wygląda Twój typowy dzień pracy?

Aśka

Kolejny zamykany sklep . TXM zamyka kolejny sklep . Tym razem w Strzelcach Opolskich. Notowania giełdowe TXM nie kłamią . Lawina ruszyła .

......
@Nico 18.06.2018 21:15

nacisk na kuwety i promocję jest bardzo duży, przez to duża część marketów sztucznie zawyża sobie średnie aby się nie tłumaczyć, ponieważ co nie powiesz to i tak będzie twoja wina że się nie starasz i nie polecasz; promocja- nie powinnaś sprzedawać droższego asortymentu tylko promo bo z tego są wyniki i tylko to masz polecać, to nic że marża na tym mała i firma ma mniejsze zyski; ogólnie to cały towar oprócz kuwet, promocji i wyprzedaży powinnyśmy zdjąć z sali sprzedaży wtedy % byłyby super i rks happy

Joanna

@Nico, na forum GoWork.pl rozmawiamy o warunkach pracy, nie poruszamy tutaj spraw związanych bezpośrednio z pracownikami firmy. Nie podajemy również danych osobowych pracowników. Skoncentruj się proszę na pytaniach związanych z warunkami pracy. Czy jesteś pracownikiem firmy Adesso?

Joanna

@mirka, czy możesz napisać jak współpracuje Ci się z firmą Adesso? Czy jesteś zadowolona z zaproponowanych warunków współpracy? Jak wygląda pod względem organizacyjnym praca w roli ajenta? Czy trzeba najpierw spełnić jakieś konkretne wymagania? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych kandydatów.

..
@Pracownica 14.06.2018 23:40

a nie ty okradasz ją? np. biorąc kase za większą ilość pracowników niż masz

Joanna

@Pracownica, Twoja opinia jest bardzo krótka i może dla niektórych osób wydawać się mało wiarygodna. To poważne zarzuty względem firmy Adesso. Czy masz na to odpowiednie dowody albo znasz sytuację, która może potwierdzić Twoje zdanie? Czy na pewno nie dostrzegasz w tej pracy żadnych plusów?

Ktosik

Dziewczyny rozliczają inwentarki na ubytki miałam 4570,25 i taką kwotę powinnam otrzymać, gdyż inwentarka wyszła mi super. A tu informacja że otrzymam 1200 a gdzie k....a resztę pieniędzy, jak ja mam podzielić się z załogą.Banda złodziei i oszustów.Dziewczyny zróbmy coś z tym, Prezesik w gazetkach pisał że się rozliczy do końca a tu wyszło jaki fajny ............

Klaun
@ajent 06.06.2018 19:45

od txm? nie pier..l bzdur

Zostaw opinię o Adesso - Andrychów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso