Adesso

Andrychów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1141 ocen.

Adesso
2 1141 6 1

Opinie o Adesso

txmka

i kolejny prezes zrezygnował

Txmka
@txmka 17.10.2018 21:50

Który?

Aśka

Kolejny zamykany sklep . TXM zamyka kolejny sklep . Tym razem w Strzelcach Opolskich. Notowania giełdowe TXM nie kłamią . Lawina ruszyła .

NERW
@Aśka 24.05.2018 17:44

Dziewczyno co ty bredzisz?? znasz się choć trochę na biznesie bo wynika że niestety nie no to nie wypowiadaj się

Nico
@NERW 25.05.2018 22:35

Co sądzicie o sprzedaży z kuwety przy kasie i nacisk na to , co sądzicie o kierowniczce regionalnej na okręg kaliski

....
@Nico 18.06.2018 21:15

metody ,,wspierania" pracowników na sklepach i komunikacji z nimi dają wiele do myślenia

......
@Nico 18.06.2018 21:15

nacisk na kuwety i promocję jest bardzo duży, przez to duża część marketów sztucznie zawyża sobie średnie aby się nie tłumaczyć, ponieważ co nie powiesz to i tak będzie twoja wina że się nie starasz i nie polecasz; promocja- nie powinnaś sprzedawać droższego asortymentu tylko promo bo z tego są wyniki i tylko to masz polecać, to nic że marża na tym mała i firma ma mniejsze zyski; ogólnie to cały towar oprócz kuwet, promocji i wyprzedaży powinnyśmy zdjąć z sali sprzedaży wtedy % byłyby super i rks happy

ilka
@...... 22.06.2018 11:01

tobie to chyba nic się nie chce polecać Nico? a w ogóle to wypłatę z bankomatu chcesz wyjąć? Doradzam: nie fatygujsie i nie wyciągaj tej wypłaty i tak na nią nie zapracowałaś/łeś////

zaskoczona
@ilka 01.09.2018 18:35

a ma za co odebrać tą wypłatę bo za forum chyba nie płacą:))))))))))))))))))))))))))

Ann
@...... 22.06.2018 11:01

Sztuczne zawyżanie kuwety podnosi średnia sieci i sam siebie i resztę sklepów pogrążasz jeszcze bardziej

jak zarządzać

ważniejszy od rozdawania gazetek chyba jest obrót ze sprzedaży i w szczególności przy 2 osobach na sklepie i 7 paczkach oraz 130 klientach dziennie...…. może zróbmy więcej etatów do tak ważnych celów dla firmy????

km
@jak zarządzać 14.09.2018 21:48

To weź sobie pod uwagę ze jedna osoba z tych dwóch musi iść siku albo po ludzku zjeść i wtedy na sklepie jest jedna osoba musząca k...rwa wszystko zrobić i tylko włączyć kamery i może najlepiej uratuje nas zwolnienie aby wyrwać się stąd jak ktoś sam nie umie odejść albo w regionie pracuje mu się dobrze...……….. za niewolników robić to kasa się nie zgadza

nieludzkość
@km 14.09.2018 22:01

oni widocznie nie robią siku

Taki
@jak zarządzać 14.09.2018 21:48

Wg zarządu byłoby im na rękę żeby załoga mieszkała w sklepie, robota by szła 24 godz non stop, ulotki roznosic w nocy, a pensje i etaty jeszcze zmniejszyć.proponuje wziąć zwolnienie lekarskie wszystkim pracownikom i w domu się porządnie zastanowić nad pracą u nich.w między czasie za kasą staną regionalne. Obroty pewnie wzrosną bo są mistrzami w sprzedaży,wasza nieobecność wyjdzie wszystkim na dobre!

obiektywny
@Taki 15.09.2018 09:47

uważam że niepotrzebnie mieszasz rks w to ale czemu można być tak ślepym

O tak
@obiektywny 15.09.2018 22:16

Stanowisko RKS do czegoś zobowiązuje, niech rksi swoje mądre rady przedłożą na praktykę. Tak wszystko wiedzą, takie mądre to niech pokażą. Idź spokojnie na l4 i się nie martw. Obroty wszystkim wzrosną, jak te damy od siedmiu boleści zaczną sprzedawać :)

2222
@O tak 16.09.2018 08:25

pewnie wzrosną ale czy będziesz wtedy mieć prace??????????

2222
@O tak 16.09.2018 08:25

a tak swoją drogą to nie tylko stanowisko rks zobowiązuje - masz umowę to gdzie twoja lojalność wobec pracodawcy? za co bierzesz wynagrodzenie skoro nie rozumiesz jak widać celów firmy? jak zarządzasz skoro sam/a nie rozumiesz co i jak robić? jeśli nie zarządzasz to jestem w stanie zrozumieć takie puste ględzenie. bez względu na stanowisko UWAŻAJ BO ZNIESŁAWIENIE INNYCH JEST KARALNE!!!!!!

bb
@2222 21.09.2018 20:38

racja..

bb
@O tak 16.09.2018 08:25

hm.…..gdyby nie one to kto by cie tu trzymał bo chyba nie zarząd więc może podziękuj bo na twoje miejsce sa inni chętni na siłe to nawet w mięsnym nie trzymają

WYWALIĆ CIE Z ROBOTY!!!!!!!!!
@O tak 16.09.2018 08:25

ALE WSTYD TAK Z GÓRY PRZYZNAWAĆ ŻE JAK CIE RKS ZASTĄPI TO UTARG UROŚNIE/TO CO KURDE TAM ROBISZ JAK NIE SPRZEDAJESZ BOŻE CO ZA LUDZIE...AAAAAA... NA FORUM SIEDZISZ:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ip kompa
@2222 21.09.2018 20:32

ta to akurat całe życie narzeka a sama nie pracowita

ip kompa do ''o tak''
@ip kompa 22.09.2018 23:50

do ''o tak''

ip kompa
@O tak 16.09.2018 08:25

wytrzyj kurz z przymierzalni!!!!!!!!!!!!

Ładnie tak?
@WYWALIĆ CIE Z ROBOTY!!!!!!!!! 22.09.2018 23:42

Czytam te wasze wypociny i nie wierzę,skąd u ciebie i większości tyle nienawiści.Każdy pracownik sklepu stara się jak może by utargi rosły,wiadomo raz jest lepiej a raz gorzej to normalne w handlu no i chce dalej pracować jak i z przepracowania może zachorować i iść na l4.Każdy pracownik ma swoją przerwę w pracy i swój czas może wykorzystać jak mu się podoba,nawet pisać na forum.Tobie nic do tego!!!,Jest też wolność słowa. Powinnyście tworzyć zwartą grupę,wspierać się bo jedziecie wszyscy na tym samym wózku a tu jak można wywnioskować jedna na drugą donosi i gdyby mogła to by w łyżce wody utopiła po to ,żeby tylko przypodobać się przełożonym.Pamiętaj ,przy najbliższych cięciach to Ty możesz stracić pracę.

??
@O tak 16.09.2018 08:25

a przy tzw ścianie też zobowiązuje?

?
@?? 06.10.2018 00:50

podlasie?

xxx
@bb 22.09.2018 23:34

100% racji

xxx

jak moja szefowa odejdzie to ja też....ajentka

Etaty

Co do etatów to bierzcie przykład z Txm w Szczytnie. Tam az czerwono na sklepie, 3 pracowników, 3 stażystów i uczeń. Byłam tam. Poza mną, klientów nie było. Ja jedna i 7 pracowników i żadna z nich mi nie pomogła. obsługa kileta do poprawy. Żenada.

Wiktoria
@Etaty 04.10.2018 10:16

Bardzo miła obsługa. Panie zawsze służą miłął pomocą . Towar dobrej jakości , pachnąco i czysto na sklepie :-)

była

Witam, Ta praca zarówno na stanowisku ich pracownika jak i na funkcji ajenta jest totalną porażką. Nie szanują ludzi , oczerniają wyśmiewają - wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą!! Pracowałam w tej firmie prawie 10 lat i zostałam potraktowana w podły sposób. Mam nadzieję, że jeszcze karma wróci do tych osób przez które straciłam pracę i tak naprawdę moje całe życie - ten sklep mimo, że się nie opłacał i bywało różnie - raz lepiej raz gorzej , ale był całym moim życiem.

SrcLucy
@była 02.07.2018 09:52

Tez pracowałam w tej firmie wiele lat...ale granice tu są zatarte brak szacunku...a rks myśli że jest niezastąpiona...a to co robi na regionie juz dawno ktos powinien sie tym zająć...ale po co jak cyferki sie zgadzają i rankingi...to najwazniejsze... Po tym jak człowiek daje wszystko dla tej firmy na sam koniec nie słyszy nawet dziękuję... Firma traci wszystkich dobrych ,,starych"pracowników ... Karma wraca i moze co do niektórych osób wróci...

kamila
@SrcLucy 02.07.2018 21:28

a u mnie w regionie to słyszę też dziękuję, więc nie powiem i wiesz co lepiej nie oceniaj wszystkich jednakowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaskoczona
@SrcLucy 02.07.2018 21:28

Matko to w jakim województwie pracujesz u mnie inaczej/////////////

Guhf
@zaskoczona 01.09.2018 20:22

Napewno region olsztyński

gom
@Guhf 08.09.2018 08:42

bez przesady, rks z olsztynskiego nie jest wcale taka zla

Eks pracownik

Pracowałam 8 miesięcy pod przewodnictwem Pani która uważała się za najważniejszą istotę na świecie. Traktowała ludzi (za moich czasów było około 4/5 pracownic, każda odeszła po najdłużej 3 miesiącach) gorzej niż śmieci. Grafik ustawiony pod siebie, zmieniany co chwilę na prośbę lubianych pracowników,totalne olewanie twojego zdania że danego dnia nie możesz przyjść bo masz swoje plany,cytując "to je zmień",brak przerwy podczas 10 godzin w pracy a kiedy potrzeba pójścia do łazienki jest ogromna wzrok wyżej wymienionej Pani jest przeszywający (zmiana z Panią kierownik wygląda tak, że ktoś musi stać przy kasie bite 10h). Obietnice etatu były tylko gadaniem,przez 8 miesięcy 'nie zasłużyłam żeby go dostac' bo miałam za małe wyniki kuwety,obgadywanie życia prywatnego pracownic jest na porządku dziennym tak samo jak codzienna pretensja o wszystko co możliwe (o kuwety i promocje najczęściej). Oczekiwanie od szanownej Pani iż będziemy przychodzić przed pracą lub zostawać po godzinach za darmo żeby umyć podłogę za jej zachowanie względem nas było po prostu śmieszne.Praca jest do zrobienia jeśli ma się przynajmniej dwie ogarniające osoby na sklep, aczkolwiek nie za takie pieniądze i poniżanie.. 8 miesięcy wspominam jak najgorszy koszmar,nie polecam nikomu.

Krysia
@Eks pracownik 04.10.2018 13:55

A na którym regionie takie cyrku?

wszędzie
@Krysia 04.10.2018 17:34

AJENCI OD SIEDMIU BOLEŚCI.Wydaje się im ,że są kierownikami dużej korporacji a tak naprawdę są zwykłymi ....hmmm jakby ich porównać w tej firmie na etacie zwykłego sprzedawcy-sprzątacza-sługusa.A mają się za nie wiadomo co....

Eks pracownik
@Krysia 04.10.2018 17:34

Mazowieckie pozdrawia..

OnA

Czy wiadomo Wam coś o zamykaniu sklepów pod koniec roku? Czy zarząd podjął już jakieś decyzje?

zrezygnowana

Zawsze wszystko na raz, zwroty lata, odświeżenie ścianek i mebli, 7 toreb z towarem, zrobienie promocji w niecałe 2 dni, bo listę promocyjną wysłali dopiero w PONIEDZIAŁEK, a promocja od środy.. a gdzie obsługa klienta??? Śmiechu warte. Do tego jeszcze mnóstwo list z korektami cen, wszystko na już, większość na droższą cenę, a potem tłumaczenie przy kasie czemu droższa cena... Jak dwie osoby mają to zrobic? L4 nie wchodzi w grę, nawet już zachorować nie można, bo kto będzie pracował?? Żenada, już mi brakuje czasem słów, bo tylko pretensje i coraz to nowsze ( i głupsze ) pomysły. Aż się odechciewa pracować, można się nerwicy i depresji nabawić.

Bs

Firma przestaje placic za wynajem lokali. Otwieraja kolejne sklepy i kolejne tyle musza zamknać. Dostaja pieniadze i zamiast zainwestowac je w ludzi do pracy, zeby byl czas na to by moc zajac sie tym klientem i uregulowac swoje wszelakie platnosci woli inwestowac w reklamy w tv i rozne wszelakie bzdety by dorownac innym. Nie wiem kto to wszystko wymysla, ale troche nie w ta strone co trzeba..

PIStolet

Kurs TXM osiągnął UWAGA 0,45 zł ... tzn DNO ... a wy tutaj o rekrutacji , przelewach i innych premiach

?
@PIStolet 18.09.2018 19:56

tak bo każdy pracuje na wynagrodzenie, premią można zmotywować a rekrutacja potrzebna żeby miał kto zarabiać ten obrót w sklepach a ty jak myślisz po co ludzie pracują i jak zmotywować bez premi

BB

Jak tamu Was idzie sprzedaż, chłodniejsza pogoda pomaga?

tekstilka
@BB 28.09.2018 15:25

pomogłaby motywacja finansowa

Super

Już wkrótce bo w 2019r sieć odzieżowa Primark w Polsce. TXM bez szans.

tekstilka
@Super 18.09.2018 15:22

a szukają już do pracy?

tekstilka

przynoszą ludzie cv i nagle wiele osób chce tu pracować a ja nie mam wakatu...…...

katarzyna
@tekstilka 25.09.2018 20:19

wakatu?? ja etatów nie mam

?

wracaj do nas

2222
@? 15.09.2018 21:05

?

Ajent

Jest 9 godz 18:30 przelewów nie ma ! Może czas najwyższy obciążyć Adres i odsetkami za faktury i kosztami szybkich przelewów dla naszych pracowników? ! To nie 1 taka sytuacja Ciekawe czy prezesowi buzia by się uśmiechała gdyby wypłaty nie dostał na czas My mamy swoje zobowiązania i w przeciwieństwie do firmy chcemy płacić je w terminie !!!

księgowa
@Ajent 09.07.2018 18:35

A masz termin na piśmie na 9 dzień miesiąca? jeśli tak, to faktycznie pilnuj

Ajent
@księgowa 01.09.2018 18:46

Mam termin płatności faktury na 7 dzień miesiąca

Smutna

Niech góra się trochę zastanowi , bo to my na nich charujemy!!!Jesteśmy we dwie na markecie , bo trzecia ma urlop... codziennie po 8,5 h ... musimy zrobić wszystko dosłownie !!! Sprzątnąć bez środków , ogarnąć 5 toreb i obsłużyć klientów , pamiętając o wszystkich akcjach !!! Wszystko ok ale po co tyle instrukcji na raz !!!Niekiedy niewiesz co masz robić i głupiejesz ... nie masz czasu , bo jak nie emaile to tele .., itd. Dajcie trochę wytchnąć , bo niedługo zostanie tylko ta góra i ich nowe pomysły...

kris z zoną

ostatnio obsługa PAŃ w sklepach stacjonarnych TXM spadla na py...k co stwierdz.klienci z przykrością! Coraz NIESTETY gorasza (a kiedyś miła) na ul. Partyzanów w Olsztynie ale wyprzedza ICH sklep TXM w Olsztynie na ul. Piłsudskiego 50(sprzedawczynie nieuprzejme do tego co słysza klenci smieją się z klientów, komentują cos na ich temat pod nosem kiedy klient np.o coś je pyta lub np. prosi o pomoc itp) do tego kierowniczka TEGO sklepu (starsza, tęga pani) na to pozwala dając PRZYKLAD młodym pracownicom. Atmosfera w sklepie akurat tym na Piłsudskiego 50 w Olsztynie jest taka ze każdy tam przybywający klient ma wrażenie że przeszkadza w wesołym spędzaniu czasu PRACOWNIKOM . Jak już cos kupłeś tam to powinieneś szybko spadać i nie zawracać im głowy -takie sa wazena ludzi . PRZYKRE BARDZO ZE TAK SIE POROBIŁO W TXM bo to fajne sklepy ale OBSŁUGA ROBI ATMOSFERE .

Bolo
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

Nie zgodzę się z twoja opinią,tam jest normalna atmosfera zero stresu,a jako klient zawsze chcę tam wracać pracownicy są pomocni i zawsze zaproponują jakieś promocje -jedynie zastanawia mnie ta Tęga starsza pani ,bywam tam bardzo często i nikogo takiego nie widziałem to chyba że to była klientka i się pomylono ogólnie sklep z załogą na 6+ pozdrawiam

Klientka_txm
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

Ostatnio byłam w tym sklepie przy ul Piłsudskiego. Była tęga Pani, Ale czy starsza? I o dziwo był Pan, miał plakietkę ze swoim imieniem i tytułem "kierownik". Podczas rozmowy tych Państwa przerwałam im bo potrzebowałam pomocy, Ale nie zostałam potraktowana źle wręcz przeciwnie z uśmiechem i ciut nie śpiewająco otrzymałam pomocy. Może zamiast opierając się na subiektywnych opiniach klientów pójdź z żoną i się przekonaj sam. Jak najbardziej wrócę do sklepu przy ul. Piłsudskiego. A Panu i Pani kierownikom życzę dalszego uśmiechu na twarzy! :)

Jola
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

A co tu sie dziwic dziewczyny pracujace pod presja za psie pieniadze...wymagan tysiace...po 2dwie na sklep..po 11.....12 h dziennie....i niestety odbija sie na klientach ktorzy tez nie sa swieci bo mysla ze jako sprzedawca masz za klientem biegac i wysluchiwac czasami glupich komentarzy lub pytan..no sory to jest samoobslugowy market..mozna pomoc owszem..ale pytanie czy np dostane majtki rozm l i prosze mi znalezc widzac ze sie obsluguje przy kasie to i sprzedawcy puszcza nerwy.bo sprzedawca ma komputer w glowie i pamieta czy sa majtki z danego rodzaju rozm L....

klient
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

wal się (usunięte przez administratora) tam obsługa jest dobra

oska
@kris z zoną 18.07.2018 12:34

odwalcie się od obsługi w olsztynie ja przynajmniej uwielbiam ją

Mała

Hej dziewczyny jak wyglada rozliczenie inwentury? Jestesmy wlasnie po i nic nie wiemy, podpowie mi ktoś?

Paula
@Mała 12.09.2018 00:40

Nasz sklep po roku miał wyniki dopiero także cierpliwosci

Pracownik

Witam. Bardzo potrzebuję porady głównie ajentów txm. W zeszłym tygodniu zginęła w wypadku moja ajentka u ktorej byłam zatrudniona na czas nieokreślony, jestem w 7miesiacu ciąży, dopiero od początku sierpnia na zwolnieniu, tak naprawdę nie mam pojęcia co mogę zrobić, czy firma zapłaci mi za ten miesiąc zwolnienia? czy jest szansa że txm mnie przejmie żebym mogła do końca ciąży być na zwolnieniu za który będzie już płacił ZUS i czy będę mogła iść normalnie na macierzyński? Boję się że w tej chwili zostałam na lodzie ponieważ ze śmiercią pracodawcy gaśnie moja umowa o pracę. Ze świadectwem pracy też będą problemy bo nie ma żadnej osoby upoważnionej do wydania takiego dokumentu. Jezeli jest ktoś, kto orientuje się co mogę zrobić to bardzo proszę o komentarz

Ala
@Pracownik 27.08.2018 23:11

Powinnaś zadzwonić do kadr z TXM i dopytać się o szczegóły albo iść do Zusu

Huutg
@Pracownik 27.08.2018 23:11

Ciągnij zwolnienie lekarskie

Ajent
@Pracownik 27.08.2018 23:11

Twoje zwolnienie i macierzyński przejmie ZUS więc udaj się do nich

anonymous
@Pracownik 27.08.2018 23:11

Skąd ten ajent był? Straszne to.

mnh
@anonymous 12.09.2018 13:58

z Olsztyna

...........

Ta firma to totalne dno. Nie placa za czynsz od kilku miesięcy. Ciągle jakieś durne telekonferencje które niepotrzebnie zabierają czas. Presja z każdej strony - sprzedawać kuwete, sprzedawać promocję, sprzedawać wyprzedaż. Ciągle wyliczenia, to źle tamto źle. Coś do zrobienia? Na już. Na sklepie pracuja po 2-3 osoby, jak jest duzy ruch to nie ma szans zeby zrobic cos konkretnego, bo jedna stoi na kasie, a druga pomaga klientom lub układa towar żeby na koniec dnia nie było sprzątania przez 2h. Nie polecam nikomu tam pracować. Zniszczycie się fizycznie i psychicznie.

też prac
@........... 28.06.2018 11:52

to wypadaj a nie przy takim narzekaniu żerujesz

Heniek

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Podpowiedzcie coś o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Pracownicy

Cześć. Moze ktoś powiedzieć jaka jest pensja u Ajenta TXM czy jest to najniższa krajowa czy jakoś więcej?

polecam
@Pracownicy 17.08.2018 17:06

Więcej. 2800 brutto, więc kokosy, przy czym brak prawa do urlopu, zwolnienia lekarskiego i ochrony prawa pracy, wiec jak trzeba to codziennie po 12 godzin jeśli pracownicy są na urlopie lub chorobowym.

Pracownicy
@polecam 20.08.2018 20:22

No u nas zarabiamy 1500 czyli najniższa Krajowa. Pierwszy raz słyszymy o takiej sumie. Czyli wychodzi ze troche dajemy się oszukiwać.

polecam
@Pracownicy 21.08.2018 12:31

przepraszam, napisałam o pensji AJENTA. Pracownicy mają faktycznie najniższą krajową ale tak decyduje centrala, to nie ajent ustala stawki dla pracowników.

Pani kierownik...

Czytam to wszystko czytam i sie zastanawiam skoro wam tak zle to po co jeszcze tam pracujecie jest tyle teraz ofert pracy ze mozna wybierac przebierac... pracuje jako kierownik w jednym z txm nke wazne ktorym wcale nir zarabiam najniższej krajowej i wcale nie jest az tak ciężko żeby ciagle sie uzalac jesteśmy po dwie na zmianie po 11h od kiedy pamiętam kuwety wyprzedazt czy promocja jest wazna od zawsze i to sie nie zmieni i zadaniem kazdego rks jest wyciskanie z nas najlepszych wynikow nie ma.co sie dziwic ich tez ciśnie góra ... zamiast sie tak uzalac na tych forach może wezcie sie za robotę pomyślcie co mozna zrobić zeby poprawic wynik sprzedaży czasem wystarczy troche pomyslec zamiast sie uzalac i wyjsc na prosta ze spokojna glowa. Pozdrowienia

agnes
@Pani kierownik... 19.07.2018 20:40

Przepraszam, czy ja dobrze zrozumiałam, że pracujecie codziennie po 11godz ?

Pani kierownik
@agnes 20.07.2018 18:11

Tak ale dwa dni w pracy dwa wolne albo dwa na jeden różnie jesteśmy sklepem galeryjnyn

agnes
@Pani kierownik 21.07.2018 13:28

A jaką powierzchnię ma ten sklep ?

Pani kierownik
@agnes 21.07.2018 14:34

Okolo 200m ale co tu ma za znaczenie jaka mam powierzchnię czy duzy sklep czy maly roboty podobnie towaru tez i zadan również

....
@Pani kierownik... 19.07.2018 20:40

Panie rks zaczynają się bronić,delikatnie wam się dostaje na forum , ale niestety brakuje niektórym obiektywizmu w ocenie, rzadko można liczyć na pomoc ,mamy same szukać rozwiązań w Centrali , dodzwonić się jest sztuką, i te niekończące się , trwające ponad pół godz, telekonferencje zabierająca nam czas

Olka
@.... 21.07.2018 20:56

W Ochronie i mięsnych nie ma telekonferencji:) A w reszte sama chcesz wierzyć.

Olka
@.... 21.07.2018 20:56

To w końcu niekończące się czy trwające pół godziny?

Buuuu
@Pani kierownik... 19.07.2018 20:40

Oj kobieto to nie wiesz na jakiej planecie zyjesz i raczej nie masz rzeczywiscie pojecia co sie dzieje w innych regionach na innych sklepach. Za psie pieniadze jeden wielki wyzyzk i wykorzystywanie pracownikow. I powiem ci jedno babo, nie dziwie sie innym praconikom ze nie chca pracowac i ze nie warto sie starac, bo jaka placa taka praca. A watpie zebys (usunięte przez administratora) po 11 godz za 1700 zl na stanowisku kierownika!!!!

?
@Buuuu 13.08.2018 15:23

w jakim mieście pracujesz?

......

aby firma mogła wyjść z kłopotów finansowych rksi nie powinni co chwilę wymagać od nas tłumaczeń dlaczego % kuwety czy promocji taki niski tylko dać nam spokojnie pracować z klientem i polecać w szczególności droższe towary aby zysk/marża był jak największy- ale nie, po co, lepiej pochować część towaru bo mamy robić tylko i wyłącznie % z promocji, kuwety i wyprzedaży-zastanówcie się czy tędy droga bo niedługo od tej presji większość ludzi od was ucieknie

Jewad
@...... 08.07.2018 10:36

Polityka sprzedaży tej sieciowki jest tak głupia, aż słów brakuje na to wszystko. Począwszy od rks, niech się również wezmą za robotę na sklepie. Poza tym i czym to świadczy, żeby rks em była osoba bez wyższego wykształcenia, a na sklepie pracują w większości magistrowie, ludzie po studiach, inteligentni. Brak słów!

Agata
@Jewad 08.07.2018 12:49

Może Ci "magistrowie, ludzie po studiach, inteligentni " nie nadają się jednak na stanowisko Rks-a ? I co ma polityka sprzedaży do Rka-sów, zastanawiała się nad tym ? Widzę, że najlepiej zwalić wszystko na Rks-a. Pracowałeś kiedyś na takim stanowisku ? I żeby nie był nie jestem Rks-em z Txm, chociaż kiedyś tu pracowałam.

jjjjjjakkkk to????
@Agata 08.07.2018 17:18

Nadają się, nadają.Wśród obecnych RKS są takie co pisać nie potrafią,ortografia aż w oczy kole,a słownictwo to dopiero katastrofa.Np."Dlaczego u Was było dzisiaj tak mało kliencia?" albo " to Wy jesteście manadżery sklepu itd idt. Podejrzewam,że co niektórzy do pracy na stanowiska kierownicze brani są z tzw.ulicy .I dziwić się później,że firma upada,jak tacy ludzie nią kierują.

Agata
@jjjjjjakkkk to???? 08.07.2018 20:02

Dlaczego więc dalej siedzą w sklepach ????

Agata
@jjjjjjakkkk to???? 08.07.2018 20:02

Uważasz, że awans wewnętrzny zawsze jest najlepszy ? Że osoba z zewnątrz nie odnajdzie się w firmie ?

Ugtyhhg
@Agata 08.07.2018 21:54

Siedzą bo są mądrzy. Pracują by zyc, przeżyć od 1 do pierwszego, gdyż etaty w biurach są zajęte często przez osoby niekompetentne czyli zatrudnione bez wykształcenia, czy też po znajomości, często są to rodziny. Tak też zatrudniają w txm. To widać i słychać.

obca
@Jewad 08.07.2018 12:49

nie wiem kto to rks, ale co do samochwalstwa odnośnie jak rozumiem kultury i wykszstałcenia na sklepach co niektórych, to dobra rada: spojrzeć na siebie z boku....:( tk z onbkurencji

interpunkcja
@jjjjjjakkkk to???? 08.07.2018 20:02

Kochana, Twoja ortografia jest na przysłowiową ''pałę''. HEHE....

ironiczne wpisy rozgoryczonch
@Ugtyhhg 08.07.2018 22:22

sama sobie zaprzeczasz - zakompleksieni wypowiadają się na forach. Tu mogą się wyżyć i dlatego w realu niewiele osiągną.Oficjalnie to nawet odwagi nie mają głosu zabrać. Tyle w temacie.

zkm
@Jewad 08.07.2018 12:49

ja mogę liczyć na rks i dzwonie nawet w sobote i nigdy nie słyszę że przeszkadzam

Nnn
@Jewad 08.07.2018 12:49

Jaka placa taka praca Manager po studiach z np zarządzania się ceni

Ktoś
@...... 08.07.2018 10:36

Praca z kilentem polega na sprzedawaniu kuwety na wysokim poziome wiec nie wiem po co sie burzyc na kuwecie zysk tez można przynieść czy promocji jesli sie ja dobrze i szybko sprzeda

XYZ
@ironiczne wpisy rozgoryczonch 20.07.2018 21:30

RACJA W 100%

może nie warto?
@...... 08.07.2018 10:36

naprawdę sądzisz że to rks wymaga od ciebie kuwet i tym podobnych? a dalej nie widzisz jak ten sam rks właśnie ciebie broni??? los jest ślepy jak widać

99
@...... 08.07.2018 10:36

jak na gore przy ludziach wylewasz wszystko to jak nauczysz szacunku kretymi drogami

Ewela

Dziewczyny jaka stawkę brutto mają kierownicy marketów txm??

Mzmzkzk
@Ewela 05.08.2018 14:00

2450 lub 2600

Szok
@Mzmzkzk 05.08.2018 14:14

Szok i niedowierzanie! Tyle to powinni dostawać netto już na rękę a to brutto?!

Ano
@Mzmzkzk 05.08.2018 14:14

To jest stawka najniższa z najniższych

Mzmzkzk
@Ano 07.08.2018 13:01

Moja kierowniczka tyle ma brutto. A w innych marketach jest więcej?

Kierownik tx
@Ewela 05.08.2018 14:00

No to ladnie jak macie 2600 bo ja mam (usunięte przez administratora) jego mac 2300 ????????????????

Tak było

Nie cały rok temu ajent mógł wyciągnąć od 3000zl do ponad 4000zl na rękę. Jaka szkoda, że te czasy już nie wrócą.

.......
@Tak było 14.07.2018 08:57

widać że tacy ajenci sporo kręcili na boku, przez kilka lat takiej kwoty nie widziałam na oczy

........:)
@....... 14.07.2018 09:26

widać mało się starałaś ,harowałaś,tyrałaś i całe G......no z tego miałaś a teraz co masz? Hahaha.Trzeba być tam cwanym,obrotnym jak ci co tam zarządzają,no ale teraz to po ptaszkach,dobry czas minął.

......
@........:) 14.07.2018 10:03

i tu się mylisz teraz mam lepiej niż wcześniej, może nie 3-4 tys ale puki co mi starcza,

Śmiech
@...... 14.07.2018 12:53

Przykre to, że ludzie pracujący w sklepach txm tak nisko się cenią a zwłaszcza Ajenci, kierownicy. Ludzie bez ambicji. No cóż pracuj za najniższą, nikt ci tego nie zabroni.

a prawo
@........:) 14.07.2018 10:03

oo do oszukiwania się przyznajesz kombinatorze

zaskoczona
@........:) 14.07.2018 10:03

byłam ajentką bardzo dochodowego sklepu i z twoich wypowiedzi wnioskuje jedno mianowicie jesteś nieuczciwą osobą i to bardzo

Kierownik byly

Tak czytam te Wasze wywody i poprostu nie wierzę jak można tak non stop narzekac a to Rks, a to wyniki a to jeszcze coś. A może by tak zacząć uczciwie pracować a nie kombinować. Wtedy każdy będziesz mial uznanie i nikt nikogo nie będzie ochrzaniac wymagac tłumaczeń. Każdy ma nad sobą przelożonego i od każdego ktoś czegoś wymaga. Pewnie posypią się słowa pogardy trudno. A ja juz nie pracuję w txm byłam kierownikiem pare lat i z nikim nigdy problemu nie mialam. Pozdrawiam textilki

Pani kierownik
@Kierownik byly 24.07.2018 08:59

Zgadzam sie z toba ja tez problemów nie mam jak sa tłumaczenia to doskonalr wiem czemu w końcu praca nasza polega ma spełnianiu założeń firmy a nie naszych wymyslach

Izka
@Pani kierownik 25.07.2018 20:27

Praca w TXM nie jest warta pieniędzy które zarabiasz. Harujesz jak wół, co z czasem odbija się na Twoim zdrowiu. Atmosfera nie miła, a przede wszystkim BRAK POSZANOWANIA pracownika. Odeszłam z TXM sama, byłam dobrym pracownikiem, starałam się żeby wszystko było zrobione dobrze i na czas ale wszystko ma swoje granice. Etatów na sklepie na te wymagania jest zdecydowanie za mało. Myślę że firma objęła złą strategię sprzedażową, efekty złego zarządzania już widać.

?
@Izka 03.08.2018 07:45

w innych sieciach podobnie ja wysłałam cv do txm myśląc że tu inaczej

...

Kolejna redukcja etatów!

obiekt
@... 27.07.2018 19:12

co robicie, aby jej zapobiec? jakoś zarabiacie na obrót czy tylko czekacie? z nieba nie spadnie po prostu trzeba wykonywać prace sprzedaży sumiennie

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Czy podpowiecie coś chętnemu do pracy?

Zostaw opinię o Adesso - Andrychów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso