Adesso

Andrychów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1113 ocen.

Opinie o Adesso

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso

Ja

Witam. Mam rozpocząć pracę w textil market, ale czytając komentarze mam wątpliwości. Nic pozytywnego nie możecie powiedzieć o pracy w tej firmie?

Kamilek7
@Ja 23.02.2018 19:35

Powodzenia życzę.

Beta
@Ja 23.02.2018 19:35

Powidzenia życzę i współczuję, że musisz tam się zatrudnić. O firmie więcej minusów niz plusów można powiedzieć. Ale popracujesz chwilę to się przekonasz.

Xyz

Ponoć sklepu miały nie być zamykane w tym roku? A już się coś szykuje?

MESSI
@tlmkjhgfd 22.02.2018 18:18

A gdzie zamknęli już sklepy?

Tu i tam
@PIStolet 22.02.2018 09:13

Zmiana załogi? A w czym załoga zawiniła, żeby ją zmieniać? słabe wyniki? A czego firma się spodziewa po takim tandetnym towarze? Powiem tak, jaka płaca taka praca, jaki towar taki klient.

Dhjutfcn

Hej. Jestem kierownikiem na sklepie nie ajencyjnym. Ajenci, co się u Was porobiło? Jeszcze gorzej niż u nas?

Ajen

A ja dostałam czego chciałam . Warto było.

oszukana
@Ajen 19.02.2018 22:38

czyli co dostałaś ?

Oj ajen
@oszukana 20.02.2018 12:31

Hahahahaha Meksyk na aneksie pewnie hahahaha

Olewa

Idę tu bo jak czytam na bankier.pl te brednie że dostała więcej to padam na pysk .... po to wzięli żeby odkuć długi i po to są cięcia na każdym markecie żeby można było nam pozwolić nagle otwierać i zamykać 1 osobą i nagle dali aprobatę bo wiedzieli że grafik nikomu się nie zamknie.....a prawda jest taka ...chcieli wydymać ajentów - a to ajent wydyma ich wkrótce - jak ? A zobaczycie za 2 - 3 miesiące ... jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie...

oszukana!
@Olewa 20.02.2018 21:22

Mogę się z Tobą przyłączyć !

Brakszacunku

Ja tez nie podpisałam . Ludzie tacy jak My ajenci powinni zostać docenieni a sa firmy, ktore z wielka chęcią beda z nami współpracowac.

abcde

dziewczyny ile z Was nie podpisało? tyle hałasu i co...... większość podpisała. I tak dopięli tego co chcieli. :( i to jest smutne...... Że nie wiadomo ile będzie płaczu ,lamentu,i naszego wołania to i tak zrobią co zechcą , bo nie ma w nas solidarności nie mamy jaj..... ....

oszukana
@abcde 19.02.2018 19:36

ja tez nie podpisałam i nie zamierzam

Sprzedawca
@abcde 19.02.2018 19:36

Hmm i ile osob musicie teraz zwolnić a ile zostanie do pracy? Pytam, bo boje sie o strate swojej pracy mimo ze jest jaka jest...:/

Zła

Zarząd ma się spotkać z ajentami w przyszłym miesiącu, nie zastanawialiście się po co? Można się domyślić. Zero podwyżek, zero wypłat za inwentaryzacje, zwolnienia. Dziewczyny nie zagadzajcie się na żadne ugody. Inwentaryzacje muszą choć nie chcą wypłacić, mamy to zapisane w umowach. Walczmy o swoje ciężko zarobione pieniądze!

Ajentkabomba
@Zła 25.01.2018 21:46

Ja mam otrzymac za inwentaryzacje, tylko czy ten sposob liczenia jest zgodny tego nie wiemy do konca jak oni to rozliczalinie. Czy ktos zgodzil sie, na nowe warunki firmy?

oszukana!
@Ajentkabomba 14.02.2018 21:35

I co wiesz coś na temat tej inwentaryzacji ?

działamy

Szanowni Ajenci, W sprawę aneksów jest zaangażowana Kancelaria Prawna- zachecamy wszystkich zdecydowanych do negocjacji aby zgłosili się do wspólnego dzialania: ajencjatxm@gmail.com Sprawa jest pilna.

oszukana
@Solidarnie 15.02.2018 22:59

już napisałam na podany e-mail

Pracownica
@takijeden co się nie poddaje 15.02.2018 20:52

Właśnie tam na górze powinni ciąć koszty, ale wiadomo że tego nie zrobią, potrafią tylko gnebic zwykłego pracownika redukować etaty, straszyć itd. Po wyrzuceniu poprzedniego zarządu znaleźli jakiegoś oszoloma który rządził komforcie ale ciuchy to nie dywany i redan dał mu wolną rękę. My przez najbliższe lata nie będziemy mieli żadnych podwyżek, premii tylko ciąć koszty bo przecież taki gregorowicz musi mieć 50 000 tysięcy pensji a na to musi zarobić i to jest sprawiedliwe my przez cały rok tego nie zarobimy a ten w jeden miesiąc ma tyle co my możemy sobie tylko pomarzyć.

Bjdndkhsvsjs

2 osoby na markecie dzień w dzień???? Przecież to jest niezgodne z kodeksem pracy. 40 godz tygodniowo a sklep jest otwarty ok 60 godz. To jak to ma działać? A gdzie urlopy, L4 itp ? Panie Prezesie sam sobie pracuj w takich warunkach. Ty w ogole masz pojęcie tym jak wygląda praca na twoich marketach?????? W du.pie się poprzewracalo im!!!!!!!!!

kjhhgfggj
@Bjdndkhsvsjs 17.02.2018 14:16

Ajentów kodeks pracy nie obejmuje,jesteś przedsiębiorcą,także tyrasz 24/24 bez dnia wolnego,urlopu i nie wolno ci zachorować.Natomiast kodeks to przepisy dla twoich pracowników,nie udzielisz urlopu pracownikowi idt.... czeka cię wysoka kara.W obecnej sytuacji lepiej ma pracownik niż ty.On wyrabia swoje godziny i ma resztę gdzieś a Ty niewolniku pracuj dalej za jałmużnę.

Nowa

Niedawno zaczęłam pracę w txm i teraz się boję, że ją stracę...Ajentka nam nic nie mówi co się dzieje. Czyli jak pracują 3 dziewczyny + ajentka to jedna z nich zostanie zwolniona czy aż dwie? :o

Mała 12
@Nowa 17.02.2018 17:30

Przybliżone etatu :galerie - do 2,5 etatu na caly sklep tj łącznie z ajentka, pozostałe sklepy od 1,5 do 1,75 etatu razem z ajentem.

Ajent

http://franchising.pl/artykul/8445/franczyzobiorca-taniej/ proszę o uwagę.

anonim

(usunięte przez administratora)

oszukana!

Pan guru to dla mnie zwykły podły człowiek, który kpi z ludzi i myśli, że jest pępkiem świata!! Panie "B" ...karma wraca! Za to jak Pan traktuje ludzi kiedyś los Panu odpłaci - życzę tego z całego serca!!

nick@

ktoś ma nr telefonu do redana? trzeba zadzwonić do nich co on wyprawiają.

Była
@nick@ 16.02.2018 10:43

Tez bym byla bardzo wdzięczna !!! Banda oszustów!

Pracownica
@nick@ 16.02.2018 10:43

Redan dał przyzwolenie zarządowi txm oni wiedzą co tam się dzieje

PRACOWNIK

Jestem pracownikiem od 2 lat . Praca jest ciężka wymagająca. Codzienne bombarduja nas mailami. Decyzję są bardzo często zmieniane i podejmowane pochopnie . Jeśli jest jakiś błąd zawsze jest wina pracownika. Nie wyobrażam sobie pracy na ok.400 metrach kwadratowych i być sama na sklepie!! To jest jakaś bzdura !!! Żyjemy w środku Europy a nie w Chinach!!!

Sprzedawca zpomorskiego

Dziewczyny, szczerze wam współczuję tej całej sytuacji. Skarzycie się ze będziecie pracować po dwie na sklepie. My pracujemy miesiąc w miesiąc po dwie na sklepie, bo od roku są cięcia etatów na sklepach własnych. Z 4 etatów już dawno mamy 2,5....

ajenttt

Rks twierdzą, że ajenci zaczynają podpisywać umowy.... Widząc fale oburzenia i słysząc opinie ajentów z różnych regionów wydaje mi się, że jest to jena wielka ściema dla opanowania sytuacji. Zadziałajmy niech każdy z nas się ogarnie i się kontaktuje ze sobą wzajemnie na ile jest to możliwe, rozmawiajmy o tym co sie dzieje, nie bójmy sie tego, nikt nie wyciągnie konsekwencji z tego, że boimy się sytuacji, w której się znajdujemy, każdy z nas czuje, że jest bezradny! To nie jest BUNT to jest walka o firmę ! Dzięki naszemu wysiłkowi TXM jest nadal na rynku, to my pracujemy na firmę , na czynsze za nasze sklepy, na centralę, na rsk'ów i prezesów i w ostatniej rundzie na siebie. Nie pozwólmy doprowadzić firmy i siebie do bankructwa , skoro tyle w to włożyliśmy !!!!!!! Każdy z nas zdecyduje indywidualnie czy przystanie na nowe warunki nowego zarządu czy nie zgodzi się z tym jak nas potraktowano . Nikt nikogo do niczego nie zmusi , jesteśmy dorośli i odpowiedzialni za swoje podjęte decyzje. Jest wiele innych opcji aby zredukować koszta, ale wyjściem z sytuacji na pewno nie ucinanie etatów. Dlatego pytam się ktooooooooooooooooooooo zrobi target i wyniki skoro nie będzie obsady na sklepie ??????? Skoro nawet nie będzie chęci do pracy? Ajent bez chorobowego i urlopu tyrający cały tydzień, miesiąc, dwa , trzy, cztery i tak do końca roku ? Szczuty , przepisami, standardami firmy i karami jakie go czekają ? Ludzie nie dajmy się zwariować !! Do CHOLERY mamy dobrych pracowników z którymi pracujemy od lat, z którymi jesteśmy zżyci jak z bliską rodziną, za których odpowiadamy,którzy codziennie tak jak my zmagaj się z tym wszystkim.... I co nagle mamy im podziękować i zostawić na lodzie , powiedzieć "sorry ale tak wyszło" kpina..."sorry ale zarząd musiał zgarnąć więcej, więc muszę Cię zwolnić " ??? "ewentualnie w jednym miesiącu będziesz pracować 20h a w drugim 200h " to są jakieś żarty. Indywidualnie jestem osobą twardą i otwartą na różne zmiany, mam chęci i motywacje, ale jak widzę to jak zarząd postąpił ze mną i resztą ajentów to łzy płyną same. Na koniec, napiszę z tej ostatniej egoistycznej beczki, mamy rodziny, dzieci , co przypuszczam dla większości z nas jest naszą największą motywacją do życia , naszym kołem napędowym, mamy koty, mamy psy, mamy kredyty i inne zobowiązania. Codziennie rano wstajemy, zmagamy się z rzeczywistością , brykamy się z problemami,ciężko na to wszystko pracujemy. Dążę do tego, że prawdopodobnie dla większości ajentów obecnie zaproponowane warunki nie zagwarantują nam stabilności pod żadnym względem. Zanim podejmiecie jakąkolwiek decyzję zastanówcie się trzy razy co jest dla was dobre !!!

ajencja
@SPRZEDAWCA 16.02.2018 07:40

pochrzaniło cie chyba

ajent
@czekamy czekamy 16.02.2018 08:11

Wiesz co.... mylisz się. Ja na przykład mam inną od twojej opinię. Ale nawet gdybym miał taką opinię jak ty, to zastanowiłbym się zanim napisałbym coś niezgodnego z prawdą, no bo przecież straszysz sądem a to ciebie po IP można znaleźć za różne pomówienia,,

Pracownik

Ponoc w środę kolejne zebranie, takze przed nami znowj kilka dni czekania. Ciekawe co zaproponuja jeśli ajenci sie jie zgodza,...

Zla
@PIStolet 16.02.2018 19:23

Żebyś wiedział że z nas to już specjalistki , bo nie pracujemy tu rok tylko po kilka lat... ja przepracowałam tu 7 lat i wiem jak jest ...przez ten cały czas nic się nie poprawiło ... tyle lat zasuwam i zero podwyżki tylko cięcia ... więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz co to za praca i ile mamy obowiązków ... nie masz prawa oskarżać nikogo od nierobów ... przejdź się po sklepach i zapytaj ...

SZCZEROŚĆ
@PIStolet 16.02.2018 19:23

RACJA-----

SPRZEDAWCA

Dobrze że jest te forum bo my bysmy nic o tym nie wiedzieli nasza ajentka powiedziała że wszystko jest ok , a Wy tu takie żeczy piszecie że ciarki przechodzą

Anna

Mam pytanie do was textilki. Czy ktoś już został zwolniony z waszych sklepów?

Xyz
@Anna 16.02.2018 18:22

Teraz to zanim kogos zwolnią to chyba ludzie sami zaczna odchodzic

:) @@@@

Txmy piszcie na redan forum opinię.....

Abcd
@:) @@@@ 15.02.2018 23:08

Pisanie do Redanu nic Ci nie da, bo Txm służy do utrzymywania Top Secret-ów. W Txm mają być wyniki i z nich pieniądze na potrzeby TS i Ruszamy w Łodzi.

Pracownik

Kiedy okaze sie jaka w koncu jest ostateczna decyzja? Chociaż CV juz, zaczynam wysylac gdzie indziej ????

Załamana @@@@

Trzeba napisać na stronie redan opinię. Co zarząd Txm wyprawia, że chcą doprowadzić do upadku firmy. Niech się dowiedzą jak zostaliśmy potraktowani. Jak trzeba było kiedyś ratować Top Secret z długów to Txm pomagał , czas się odwdzięczyć. Czas się wstawić do redan!!!!!!!

kwiaciarka

Wiele hałasu o nic firma tnie koszty bo inwestuje w świeże kwiaty żeby w wolne niedziele handlowac:)

teiksem

Nie dajmy się ! Nie pozwólmy doprowadzić do tego, że będą nami pomiatać, że jak zagrają tak będziemy tańczyć to my ajenci ponosimy największą odpowiedzialność. Nie zapominajmy o tym jak wiele pracy, wysiłku i zaangażowania codziennie każde z nas wkłada, żeby ta sieć dobrze prosperowała. Każdy z nas stracił multum nerwów w tej pracy,rwał włosy z głowy mówił sobie, że to koniec, że już nie da rady,były dobre i złe chwile, bywało z górki i pod górkę, ale zawsze byliśmy w stanie to wszystko pokonać, zawsze dawaliśmy radę pomimo milinów wytycznych, mail,i instrukcji. W kupie siła, zawalczmy razem o nasze sklepy! Z szacunku do samych siebie zadbajmy o naszą godność, warunki jakie zostały nam przedstawione nie są do zaakceptowania. Zarząd powinien się wstydzić, bo to my na nich zapie.prza.my, aczkolwiek czy Pan Prezes żujący gumę i bujający się na krześle z nudów się wstydzi ? Wątpliwe. Brawo Panie Prezesie, pełna klasa!

ktos
@Txm 14.02.2018 22:52

pozwać ich do sądu o działanie na niekorzyść firmy

Ajent
@teiksem 14.02.2018 22:47

Pan Prezes pokazał swój pełny szacunek do nas partnerów biznesowych :) Swoim zachowaniem pokazał że ma nas w d...pie

Po spotkaniach

Dali prawie każdemu wynik inventu. .. dali beznadziejne warunki ... nie podpisuj .... nie wiąże to się z wypowiedzeniem a zostają Ci stare zasady !!!!!!! Myślcie! Upadnie ich pomysł!

Zwiazek zawodowy

Czy u nas w firmie jest cos takiego jak zwiazek pracowniczy albo kto reprezentuje nas pracownikow na górze??

Pracownica
@Zwiazek zawodowy 25.01.2018 21:28

Tak jest taki, gregor on was reprezentuje prezesina który potrzebuje wyników, myślcie dziewczyny poco taki się tu zjawił.

Solidarność
@Zwiazek zawodowy 25.01.2018 21:28

SKARBIE PREZES NIE POZWOLI BY U NAS BYŁY ZWIĄZKI ZAWODOWE. SAM BATA BY UKRĘCIŁ NA SIEBIE:)

PRACOWNIK

Ciecia etatów o połowę na większości sklepów, bezprawna kontrola dokumentów firmy ajenta, brak stałej ekipy, firma nakłania na zatrudnianie ludzi za APT co jest tragiczne. Dopuszcza też możliwość zatrudniania na umowę zlecenie co jest jeszcze gorsze bo praca na sklepie nosi znamiona pracy opartej o stałą umowę. Szereg kar które mogą doprowadzić do długów ajenta. NA SKLEPACH 400 METROWYCH OTWARTYCH PO 12H W GALERII DOPUSZCZA SIĘ PRACE JEDNEJ OSOBY!!!!!! NIE PODPISUJCIE ANEKSÓW!!!! TO WYROKI NA ZYCIE I PEWNE BANKRUCTWO!!!

walczymy
@PRACOWNIK 14.02.2018 12:11

To my tworzymy tą firmę, to my jesteśmy filarem który trzyma tą chwiejną budowę, to my zarabiamy pieniądze. Nic nie podpisujemy, walczymy o swoje,walczymy o godność, nie dajmy sie zeszmacić !!!!!! Jeżeli zniszczą filary firmy to zniszczą całą budowę, nie pozwólmy na to !!!!!

Textilkowa
@walczymy 14.02.2018 20:44

Oni i tak zrobią co będą chcieli.

Etatyzacja

Z 5 etatów na 2.50 maxxx!!! Galerie ???? reszta też po 2 etaty hah i wychodzi Ci 1.8 na etat z prawie 4 ... kto ma robić za obcietych ? A do tego..... zapytajcie jaka kwota za godzinę ???? bo to opóźnione miesięczne wypłacanie tej zmiennej kwoty uwarunkowane jest od za dużo podpunktów które możesz jednak nie dostać : target chl i bla bla bla i ślizgniesz się z pracownikiem którego weźmiesz z ich wyliczeń ?

Godna praca

Czyli ..... Mozesz nie dostać kosztów ruchomych z miesięcznym opóźnieniem bo nie spełniasz podpunkow. ... aaa i nie zapomnij że musisz udostępniac pracowników hahahaah ... pytam kogo przy 1.5 etatu ? ? ? Ta piramida nie ma podstawy zwali się do samej góry !

Ajcia

Ta firmato jedna wielka patologia, najgorsze, że przywiazalam się do tej pracy, nawet do tych idiotycznych akcji które wprowadzają pół godziny przed otwarciem ale to co teraz wymyślili przeszło moje najśmielsze i najczarniejsze oczekiwania

Textilowa
@Textilkowa 13.02.2018 21:48

Etaty mam podejrzenia że to coś więcej

Akrylowaaa
@Textilkowa 13.02.2018 21:48

Polecieli z etatami na całego. Target się sam bedzie robił. Dostawy też...

Gorzej niż dnoooo !

To jak nas potraktowali to jak chińczyka za miskę ryżu ..... pocięte po 2 etaty tj 5000 zł. .. do tego dobrze czytaj punkt za wypłatę z opóźnieniem drugiej części kwoty boooo musisz spełnić pewne warunki ..... aaaaa i nie zapomnij o udokumentowaniu 1.5 etatu bo inaczej zapłacisz karę że go obcielas ????????????????????????????????????????

była

Hej ! Czy już ktoś dostał rozliczenie za inwenturę ?

Textilowa
@była 13.02.2018 10:45

Jak myślisz skoro ty nie dostałaś to chyba nikt????

Ja

Mam pytanie ile zarabia kierownik sklepu?

Kierownik
@Ja 25.01.2018 08:59

Nie pytaj nie chcesz wiedzieć

Pracownica

Ciekawe co jeszcze wymyślą w tej zalosnej i upadającej firmie jakie oszczędności wprowadzą. Ja mam pomysł niech zaczną oszczędzac od siebie a nie na pracownikach, etaty ucinac ludzie bez premii bez podwyżek szkoda pisać.

kuwetkowa

Ja tam do kuwet nic nie mam, niezle sie sprzedają juz sie przyzwyczailysmy do sprzedawania tego ale jak tylko spadnie procent ktoremus sklepowi bo ma wysoki utarg netto albo wysprzedany towar to idzie mail na caly region ze ten sklep ciagnie region w dol albo ze nie ma zaangazowania, ze pracowac sie nie chce, ze region jest pograzony przez taki market i to jest dopiero ponizajace a jak ktos ma wysoko to tylko slowo gratuluje. Plany naprawcze i co dwie godziny tlumaczenie az nie ma kiedy tego tlumaczenia pisac jak dwie kasy zajete. Takie traktowanie jest najgorsze w tej pracy i bardzo zaniza samoocene i mi sie wydaje ze to chyba jest mobbing jak sie komus pisze co tydzien ze pograza region i ze to przez niego jestesmy pod kreska .

Zniesmaczona
@zenada 26.01.2018 09:42

Święte słowa! Moja regionalna jak zaczyna rozmawiać z klientem to klient od niej ucieka. Bo jest taka sztuczna i nieludzka, że od razu widać gołym okiem klienta ze ma wyuczone gadane i chce namówić na zakup. Droga regionalno, bez urazy Ale w TXM zakupy robią ludzie normalnego pokroju i żaden klient nie ma ochoty słuchać twoich i naszych wyuczonych na pamięć sformułowań.

malwina
@Zniesmaczona 26.01.2018 22:38

ha...ha...ha...wiem o czym mówisz,pzed moją regionalną tez klentki spierniczały..a jak przyszły po jakims czasie to się rozglądały czy czasem jej nie ma.Jedna zapytała wprost czy czasem nie ma tej namolnej pan bo jej chęc do zakupów odbiera,że do nas to lubi przychodzić ale tamta pani ją przerażą

Pracownikkk

Nie znam bardziej oszczednej i nie szanujacej pracowników firmy! Jak ktoś chce zacząć pracę w tej firmie to niech się zastanowi 10 razy czy warto. Taka duża firma, reklamuje się jako "najwieksza sieć dyskontow odzieżowych w Polsce", a ta największa sieć nawet nie umie zapłacić za inwentaryzację swoim pracownikom. Paczki na święta to jeden wielki śmiech, tak śmieszne ze aż zalosne!!! Inne firmy mają imprezy firmowe, premie, nagrodowki. A tutaj?? Zarobisz tylko od nich nerwice, depresję i problemy zdrowotne. Na szczęście klienci też już zauważają że robicie i pracowników i klientów w bambuko. Te ciągle zmienianie regulaminów w akcjach rabatowych. Zmiany cen, nie działająca tema i odsylanie ludzi bo nie można na kasę nic nabic. Smutno to napisać, ale wstyd mi ze pracuje w takiej firmie.

Pracownik
@Pracownikkk 07.01.2018 12:58

Masz rację w tej firmie nie da się pracować, wyzysk totalny nie szanują pracowników to jest (usunięte przez administratora) jak tak dalej będzie to nie będzie miał kto pracować w tej firmie jedna dziewczyna na sklepie wyobraźcie sobie to trzeba pampersy zakładać żeby skorzystać potrzebe totalne dno

Pracownik
@Pracownikkk 07.01.2018 12:58

Masz kobieto święta racje, pracuje tutaj 2 lata, i tez szukam innej pracy, do tej pory sie nie dowiedzialysmy gdzie jest nasz socjal, gdzie nam sie należy jak psu buda. Żałosne. DoDo pepco to się chowają.

@Wypalona :(

Ciągły wyzysk, już mamy wszystkie chyba dość......:( , szkoda że nie zaczynają tych cięć od siebie. Nowa Pani Dr , chce pokazać jaka jest niesamowita i pokaże jak się wyciąga firmę z dna , tylko jakim kosztem. My i tak zarabiamy ochłapy. A teraz te ciecia , przeszły już wszystko. :( Normalnie beczeć się chce. Żeby nie my i nasza ciężka praca to by tej firmy nie było. Ciągle tylko durne instrukcje, wyprzedaże, akcje za akcją, ciągle zmieniające się regulaminy (nie wiesz co już masz mówić klientowi) wszystko z językiem na brodzie. Dramat......... :(

Wstyd prezesie
@Pracownica 21.01.2018 17:03

Zgadzam się. Nagle prezesina się uaktywnił albo któryś z jego przydu....ów. Stosunek olewający? Narzekanie, brak uczciwości? O czym Ty człowieku mówisz? Ludzie nie mają prawa pokazać, że widzą wasze postępowanie niezgodne z prawem? Ze doświadczają mobbingu? Ze nas okradliście z premii inwentaryzacyjnych? Że kazecie ajentom ludzi nagle zwalniać? Narazacie ich na niebezpieczeństwo każąc zamykać markety pojedynczo? To jest ta walka o oszczędności? My chcemy wykonywać swoją pracę na warunkach, które uzgodnilismy. To tak wiele?

kreatywna
@@Wypalona :( 16.01.2018 21:46

Same sobie rekopensujcie te niedogodnosci.Robicie sobie zaopatrzenie raz w tygodniu i sprzedajecie swoje.Klienci sa zadowoleni bo nikt ich nie zmusza do zakupu niekupowalnego gowna.Sprzedasz 4-5 par dobrych jakosciowo spodni w dobrej cenie i masz dniowke.Firma was wykorzystuje to nie ma co sie przejmowac tylko trzeba byc bardziej kreatywnym...

Kalina

To co sie dzieje to chore Prezesi siedza na stołeczkach RKS żądaja i teraz po ucinaniu etatow zas bedziemy słyszały balagan na sklepie torby promo ....we dwie to mozemy ....nie napisze co... TYTANIK I załoga

uczciwa
@Kalina 12.01.2018 15:21

mamy 3 koperty, pierwsza narzekasz na firme, druga narzekasz na zarząd, trzecia na jakiegoś RKS, co ty biedna zrobisz jak kopert ci zabraknie? może by tak zacząć od siebie? tak nie jest dobrze ale oczerniasz wszystkich a spojrzałaś na siebie czy jesteś w porządku a czy masz pewność ze swoimi słowami nie krzywdzisz nikogo?

MAGDA
@uczciwa 20.01.2018 00:40

swieta racja

Tex

No i się zaczęło na sklepach własnych ucięli etaty na Maxa. Teraz czekamy jak z nami ajentami firma postąpi i ile nam zabierze.trzeba uciekać bo idzie do upadłości- dziękujemy prezesowi i spółce

pracownik
@Tex 11.01.2018 15:03

zapewne remanentów również nam nie wypłacą a jak już wypłacą to śmieszną część kwoty która nam się należy-przynajmniej takie pogłoski słyszałam-mydlili oczy przed świętami aby było komu pracować; Firmo to pracownicy zarabiają na was i utrzymują w całości, bez nas pójdziecie na dno

ZNIESMACZONY BŁĘDAMI
@Jeszcze pracownik 11.01.2018 18:58

gramatyka się kłania

Anna

Hej Dziewczyny jak u was Inwentury? Czy siedziałyście do nocy i rano do Pracy? Zgodnie z k.p.Pracodawca powinien zapewnic pracownikowi za niedziele dzien wolny? Ale przy redukcji etatu do 2 3 w nocy inwentura a rano na 8 45 do pracy na 9.5 godz??? To nie jest normalne..

lola
@Ola 15.01.2018 08:04

nie chodzi o wielkość sklepu tylko o odpowiednie przygotowanie, wszystkie nadstany mamy spisane i oklejone kodami, zaplecze, drobnicę mamy spisane na kartki wcześniej i zostaje wklepać do skanera, ilość osób jest uzależniona od ilości towaru na sklepie a nie od metrów sklepu; jak u was tak długo się schodzi powinny być 2 osoby puszczone wcześniej do domu aby mogły odpocząć.

x
@Pracownik 15.01.2018 10:36

A z którego szczebla to wiesz ''Pracowniku''?

Olga

Czy może mi ktoś podpowiedzieć więcej informacji w temacie pracy jako ajent sklepu? Jak to funkcjonuje? O jakich premiach inwentaryzacyjnych piszecie?

mi
@M24 14.10.2017 08:59

To od Was zależy czy poczęstujecie kawą i ciastkiem nikt Was do niczego nie zmusza.

Ala
@mi 19.01.2018 15:38

Kawa i ciastka powinny być zawsze w końcu tego wymaga kultura. Zawsze jeszcze kupimy napoje chleb wędlin sałatki. A są takie co nawet kubka do herbaty nie pożycza i to jest zenada

Lola

Ile placa za inwentaryzację na reke? Jak trzeba dojechac ok 100 km

prezes

wnosimy pozew zbiorowy! kwota + odsetki

Ajentka
@Ajentka 06.01.2018 20:14

Trzeba uciekać z tej zalosnej firmy i to bardzo szybko, bo jeszcze odprawy nie dostaniemy jak firma zbankrutuje

ajent
@Ajentka 11.01.2018 16:06

O jakiej odprawie Ty mówisz skoro jesteś ajentka?

Joanna

A co z wyplatami pracownikow zatrudnionych przez HR. Na umowie zlecenie co miesiac sa opuznienia z wyplatami

Pracownica
@Joanna 13.01.2018 12:33

A możesz powiedzieć , która firma HR nie wypłaca w terminie kasy ?? bo być może to moja :( matko a ja mam ważne zobowiązanie ktore oplacać muszę w terminie i opóźnienia mnie dobiją Bo ja niedawno zaczełam w textilu i troszkę się zaniepokoiłam :(

Joanna
@Pracownica 15.01.2018 14:52

Polski HR - Temporary Work Sp. z o.o. wyplaty dalej brak...nie wiem juz czy to wina TXM czy HR jedni zganiaja na drugich

Nikt

Jest coraz gorzej ... nie dość że brak podwyżek to jeszcze zabierają etaty ...brak już słów ... pracuje 7 rok i chyba ostatni...wyzysk i nic więcej ... od trzech lat nie ma żadnej podwyżki , o premii można też zapomnieć ... a o kasie za inwentaryzację wszyscy się boją upomnieć ...ile można to znosić ...? Mamy te rodziny , kredyty...? Jak nikt nie pójdzie tam po rozum do głowy , to będzie koniec????

Szczęśliwa
@Nikt 16.01.2018 18:41

Tak jest coraz gorzej , dlatego ja dzisiaj definitywnie zakończyłam współpracę z tą firmą. Pracowałam tu 6 lat i jak widać zerwałam z TXM w odpowiednim czasie.Niestety nie da się pracować w tak dużych sklepach w 3 osoby.Życzę Wam ajentom żebyście jak najszybciej podjęli taką decyzję jak ja.Nie dajcie się zwariować i do dzieła skladajcie wypowiedzenia.Pracujac w tej firmie tylko się pogrązacie. ŻYCZĘ wszystkim ajentom odwagi w podjęciu słusznej decyzji- zostawcie to w piz......uuuuu.

Klijentka

Ja jestem bardzo zadowolona z obsługi w Szczecinku rewelacja a moja mama z Pani E....zachwycona wspaniała pomocna i bardzo radosna kobitka w tym sklepie :)

MyszkaMiki

Dostaje zawału. Własnie przyjeli mnie na stanowisko kierownika w malym(30tys) miescie. Za dwa dni szkolenie pozniej praca. Czy faktycznie jesy tak tragicznie??? Bo naprawde sie boje czytajac opinie

Ajentka
@MyszkaMiki 06.01.2018 01:12

Popracujesz, to się dowiesz jaki jest (usunięte przez administratora)

INWENTARYZACJA

KIEDY ZACZNIECIE PŁACIĆ ZA INWENTARYZACJE NIE SZTUKĄ BYĆ PREZESEM I PISAĆ PIĘKNIE W GAZETCE TXM ŻE ZAPŁACIMY A TU UDAWAĆ ŻE G...I PRACOWNIK JEST TĘPY A PIENIĄDZE BIERZECIE DO KIESZENI . CZEKAM NA ODPOWIEDŹ KIEDY ZWRÓCICIE PIENIĄDZE ZA INWENTARYZACJE. W SĄDZIE I TAK JESTEŚCIE PRZEGRANI!!!!!!!!!!!!! ILE TYCH PREZES-INÓW SIĘ TAM JESZCZE ZMIENI W FIRMIE ............ MAM NADZIEJĘ ŻE POST PRZECZYTA PAN PREZES A NIE ZOSTANIE USUNIĘTY I ZACZNIE PŁACIĆ!!!!!!!

Ano
@INWENTARYZACJA 21.11.2017 09:25

Kasę nie dostaniecie bo teraz nowy prezesina potrzebuje na swoją pensje i na resztę złodziei

Ano
@INWENTARYZACJA 21.11.2017 09:25

Firma jest na skraju bankructwa tylko czekać aż się to wszystko rozleci I życzę im tego

RaBi

Omijajcie ajencje, wyzysk totalny,grosze marne. Nabawicie się tylko poważnych chorób, nerwica na 1 miejscu, 2 przepuklina kręgosłupa, 3 kilkanaście tys. zadłużenia. Dbajcie o swoje zdrowie i przyszłość!

Ktosiek
@biki 04.12.2017 10:13

Nie bierzcie TXM w ajencję to jest jedno wielkie oszustwo. Szkoda zdrowia, firma nie szanuje ajentów . Masz 10000% rację tu nikt Cię nie uszanuje. Jak prosisz o dodatkowe godziny bo pracownik będący na całym etacie idzie na 2 tygodnie urlopu dostajesz tylko połowę na niego a jak dzwonisz do operacyjnej dlaczego tak ucięła godziny ona Ci mówi "taki mamy przelicznik". Oszuści , (usunięte przez administratora) NIE BRAĆ TEGO W AJENCJE BO SIĘ ZAMĘCZYSZ a zapomnij że ktoś CI podziękuję. Każdy z nas liczyć umie i też ma swój przelicznik . Uwaga nie długo będzie jedna reklamówka świąteczna na całą ekipę (jak będzie:))))) To jest prawdziwe szaleństwo ze stron firmy :))))))))

Ajent
@RaBi 19.10.2017 22:17

o jakich zadluzeniach mówisz? Jestem ajentka szybciej się dowiem to się wycofam. Dzięki

Zostaw opinię o Adesso - Andrychów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso