Adesso

Andrychów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1126 ocen.

Adesso
21126

Opinie o Adesso

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso

Joanna

@Ajentka, czy masz aktualne informacje o firmie Adesso? Jak wygląda aktualnie sytuacja tej firmy, czy coś się zmieniło w ostatnim czasie? Czy nadal istnieją szanse na współpracę z tą firmą? Jaka jest Twoja ogólna ocena tej firmy? Wasza opinia o firmie jest bardzo ważna, na pewno są osoby, które szukają o tej firmie świeżych informacji.

Abcd

Ceny akcji na stałym poziomie, sezon w pełni reklama była i już nie będzie żadnych zmian. Ofert pracy w txm coraz więcej. Zbliża się koniec maja ajenci będą odchodzić sklepy będą zamykane itd itp

Świeża

Czytam czytam i czytam i stwierdzam : Kobiety wam to sie nie da dogodzić reklama jest znow krytyka wprowadzają zmiany krytyka Maja problemy krytyka Noga sie podwinela krytyka Kobiety weźmy juz skończmy majaczyć narzekać krytykować ! Podpisaliśmy aneksy poszliśmy na jakaś ugodę widzimy co sie dzieje w firmie to wykonujmy swoją prace i pomóżmy tej firmie dojsc do składu i ładu Nakręcając sie jedna z druga tylko tracimy nerwy! Dobrze wiecie ze w nas siła jak macie jakies problemy z załogami i czym kolwiek to do Rks one sa od tego ! Wiem ze nie jest łatwo ale ja widze nadzieje !! Zobaczcie jaki fajny towar przychodzi jaki jest wybór jest co sprzedawać a klienci sa naprawdę zadowoleni ,od miesiąca odkąd pogoda sie zrobiła ruszyło sie widać to! Nie załamujmy sie i nie czytajmy bzdur ! Popatrzmy racjonalnie z ich strony ! Szczególnie jak widze ze ajent to ajent tamto - te panny co tak sie skarżą To albo pokrzywdzone albo zwolnione ja mam kontakt z kilkoma ajentami czy wy myślicie ze my „na swoje ręce nie patrzymy !”kto jak zatrudnia i co daje ! Jak czujesz sie oszukana to masz rks albo kogoś wyżej powiadomić ! Nikt tego nie broni! Nowy zarząd pełna krytyka a któraś z was pomyślała jaka konsekwencje odczuwamy tym co stary zarząd zrobił .To nie nowy zrobił te problemy on ma na celu odbudowę firmy dlatego podejmują takie drastyczne kroki Jak nasze aneksy itp . Kobiety pare miesięcy temu dostałyśmy kubeł zimnej wody zgodziliśmy sie na to To teraz róbmy to co umiemy najlepiej!

Abc
@Makler 07.05.2018 09:30

W tej firmie długo nie będzie dobrze, potrzeba duuuuzo lat żeby wyjść na prostą, tylko szkoda mi dziewczyn które pracują za najniższa krajową i ajent ów które dały się w to wciągnąć

Joanna

@ajent, jest to nowość, która niedługo wchodzi w życie. Warto w tej sytuacji bezpośrednio zasięgnąć informacji u Adesso. Będą one na pewno rzetelne i aktualne. Jeżeli uda Ci się je zdobyć, to proszę Cię o zamieszczenie ich na forum. Mogą zainteresować również innych użytkowników.

ajent
@Joanna 08.05.2018 17:45

Rozmawiałem z centralą na dniach powinniśmy dostać jakieś informacje

ajent

Ma ktos jakies informacje jak firma podchodzi do RODO od 25 maja wchodzi w życie i ajenci muszą mieć zrobione wszystko zgodnie z prawem jest to koszt ajentów czy firmy ?

Miasto

Ktoś by się w końcu mógł wziąć za Wielką Panią K.W. Kierownik z Lipna w TXM!!! Niestety Lipno jest małe, każdy się zna i każdy mówi to samo! Ze nie patrzy kto jest w sklepie i czy ktoś słyszy obgaduje wszystko i wszystkich.. Obgaduje bezczelnie klientów i swoich byłych pracowników którzy pewnie nawet o tym nie wiedzą, ale to nie oznacza że osoby trzecie tego nie słyszą!! Wystarczy, że ktoś wejdzie i wyjdzie i już jest obrobiony od A do Z. Ale ludzie się śmieją bo też dużo wiedzą! Niech się zajmie swoją rodziną, wychowaniem dzieci... a nie klientowi bezczelnie 4 litery obrabiac po jego wyjściu!!!! Wstyd!!!! Lipno jest małe pamiętaj kochana!

Zniesmaczonykierownik

Witam textilki. Czy dostalyscie rozliczenie za inwentaryzacje? Pieniądze miały być przelane z wypłatą marcowa. A ich nie ma.

tekstilka
@Zniesmaczonykierownik 11.03.2018 16:59

My dostałyśmy za inwenturę,która odbyła się w 2017 roku..co prawda była to średnia wyliczona na podstawie innych sklepów..ale lepsze to niż nic!! wypłata nastąpiła osobnym przelewem.

ajent

W tv nie widziałam ale na stronie Textila jest i nie podoba mi się Kobiety występujące starsze Reklama zbyt krótka i mało tresciwa Do kogo ma być skierowana ta reklama do klientek 50 Plus?

Maryla
@ajent 18.04.2018 21:50

U mnie zdziwko . Reklama uczyniła cuda . Utarg x 2 jak sprzed reklamy. Gazetka też pomogła . Prosimy o częstsze reklamy o wiecej gazetek .

Agata

Podobno ma być reklama TXM w TV - kiedy ?

Kasssi
@Kassi 17.04.2018 20:06

To jest bardziej pawilon pare sklepow dookola

giełdowiec

zastanówmy się nad inwestycjami skoro wypowiedzi maklerów świadczą w końcu o ich pracy

Abcd

Dziewczyny kiedy ta firma zbankrutuje, byłabym bardzo szczęśliwa ?

polonistka, nie z txm
@Makler 14.04.2018 13:13

i to opierniczających się w pracy, bo na forum siedzi. Donos trzeba zrobić:)

zirytowana głupotą

wiecie co? zastanawiam się czytając niektóre posty nad tym dlaczego ludzie sami sobie wyrabiają slabą opinię. I powiem jedno, ja też narzekam i to bardzo ale kurcze blade nie rozumiem czemu każdy zaczyna od firmy i przełożonych czy naprawdę nie umiemy spojrzeć na siebie? ja ,a, dużo do zarzucenia ale niestety każdy ma i każdy ma pole do poprawy ja wiem że ja też dlatego dotąd milczałam, ale nie mogę przejść obojętnie wobec opinii rzekomych pracowników życzących firmie bankructwa.nie psujcie opinii kara może spotkać za nadużycie i inne a zło do was wrócić może

XYZ
@anonymous 10.04.2018 21:53

a dla Ciebie KSW, bo japę Ci oklepią

Joanna

@Makler, czy dysponujesz jakimiś ważnymi informacjami dotyczącymi sytuacji wewnętrznej Adesso? Jeżeli tak, to bardzo proszę Cię o zamieszczenie ich na forum. Warto z uwagi na cel tego forum, żebyś zdecydował się na pozostawienie ich, aby inni użytkownicy planujący zatrudnienie w tej firmie mogli się z nimi zapoznać.

śmiech
@anonymous 14.04.2018 13:20

? nie potrafisz intelekcie czytać ze zrozumieniem o tym świadczy twoja celowo z małej interpretacja teksu kolegi

Pracownica

Dziewczyny,czy firma w tym roku bedzie wypłacać premie za inwenture?

Pracownica
@Makler 10.04.2018 11:09

A kogo to interesuje, ze firma jest na minusie? Skoro nie potrafią się ogarnąć i od dłuższego czasu wyjsc na prosta to niech zamkna działalnosc. Robią z pracowników (usunięte przez administratora) i ciągle ich zwodzą. Żenada

2018-03-13

Dziewczyny a jak się pracuje u Agentów ? To są umowy o prace czy na śmiecuwkach ? Mam dwa textile do wyboru i słyszałam że ajentki strasznie kombinują na umowach o prace to znaczy nie zabierają sobie premie , dają kary finansowe za braki towaru , nie placą ZUSU ogolnie podobno uważają się super biznesmenów To prawda?

gocha
@Mirosława 30.03.2018 14:16

kombinacja na etatach ewidentna

Abcd

Co ty taka cisza ??? Czyżby ktoś zabronił pisać ? A może wiosna nastała i Wszyscy w skowronkach ?

administrator@.....

Jak można namierzyć osoby piszące komentarze w sieci? Osoby dopuszczające się nadużyć? Opis krok po kroku. Złożenie wniosku do administratora portalu o ustalenie nr IP komputera sprawcy obraźliwego komentarza. W razie odmowy ze strony administratora portalu, pokrzywdzony ma prawo zwrócić się do GIODO (Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych). Może on wydać decyzję nakazującą ujawnienie danych. Po uzyskaniu numerów IP – występuje się do Policji lub Prokuratury z wnioskiem o ustalenie danych personalnych osób, którym te numery zostały przypisane. Posiadając dane osoby, która dokonała obraźliwego wpisu można wnieść do Sądu prywatny akt oskarżenia przeciwko autorowi wpisu. Współpracujący z Kancelarią Sebastian Gilon, Dyrektor ds. bezpieczeństwa w IT i pentester TestArmy Group S.A., tłumaczy: Każde urządzenie podłączone do internetu ma swój unikalny w danym czasie adres IP. Działa identycznie jak numer rejestracyjny samochodu. Gdy go znamy, ustalenie właściciela jest tylko kwestią czasu. Należy pamiętać, że właściciel strony czy forum ma obowiązek gromadzić dane dotyczące ruchu sieciowego, m.in. numerów IP. Mając dokładny czas zamieszczenia wpisu i adres IP, z którego został wykonany, organy ścigania łatwo mogą ustalić autora danego komentarza. Każda z firm, która dostarcza internet, ma swoją pulę numerów IP. Organy ścigania wiedzą, do kogo się zwrócić z pytaniem o dane właściciela danego numeru. A dostawca internetu sprawdza w swojej bazie, do którego z klientów był przypisany numer IP w danym dniu i godzinie.

obiektywna i niedowierzająca
@Agentkanamedal 17.03.2018 23:01

ooo ktoś się marnuje a niby tak dobrze wiesz wszystko to czemu jesteś tylka agentką? czy na medal myśle nie mi to oceniać ale zapewne agentka na medal to by się tu nie udzielała

Pani Wiosna

idzie wiosna będzie lepiej

anonim

(usunięte przez administratora)

Trele
@Pracownica 19.03.2018 17:11

Proponuje żebyś oddala jeszcze swoją wypłatę. Trzeba się bać niech dyktator rośnie w sile

administrator@.....

Art. 190a. Stalking Dz.U.2017.0.2204 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Hfdhvd
@administrator@..... 17.03.2018 13:47

Ale ja do Ciebie nie dzwonię i emaili nie piszę wyrażam swoją opinie co tobie myślę Panie stalking

Joanna

@Giodoo, celem forum gowork.pl jest gromadzenie wyłącznie merytorycznych opinii dotyczących wszystkich firm. Warto, z perspektywy przeznaczenia tego miejsca, dzielić się z innymi użytkownikami, pozytywnymi jak i negatywnymi odczuciami wynikającymi ze współpracy z danym pracodawcą, z uwzględnieniem jego regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Giodoo
@Joanna 19.03.2018 06:56

Dziękuję Ci Asiu za konkretną odpowiedź. Jednym słowem można to podsumować. Żyjemy w demokratycznym państwie, gdzie jest wolność słowa. Nie można pozwalać by zarząd TXM pomiatal ludźmi mobingowal i oszukiwal.jedynym ratunkiem są nasze opinie, co się dzieje i z nami robią

Ciekawa

Cześć dziewczyny. Czy jest tu ktoś kto pracował w Grójcu? Złożyłam cv i dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę. W ogóle warto spróbować?

Takajaka

Cześć! Kto dzieli pieniędzmi z rozliczenia za inwentaryzację w sklepie nieajencyjnym?

Abcd
@Takajaka 15.03.2018 23:54

Zawsze było wyliczane proporcjonalnie do przepracowanych dni w okresie między inwentaryzacjami i zależało od etatu. Jak ktoś odszedł w międzyczasie, to nie dostawał nic. Czasami, po uzgodnieniu z Rks-em można było wprowadzać przesunięcia między pracownikami. Tak był kiedyś, a jak jest teraz ???? Widzę,że teraz jest bardzo dziwnie .

Do Anakfabetki

Ucz sie polskiego i jedz Monte a zostaniesz ajentem w Txm

anonim

(usunięte przez administratora)

Xcccxz
@1478g. 12.03.2018 18:59

No nieźle nas omamili umową nieznaną przez sąd cywilny

Amry

Jak tak czytam Wasze opinie to myślę tylko o jednym, ale z Was debile, nic poza tym.

Yrma
@Amry 11.03.2018 21:41

A kim "ty" jesteś (usunięte przez administratora) że tak wyzywasz ludzi piszących prawdę o firmie oszustów?

anonymous

zazdroszczę innym regionom niż mój

Abcd
@anonymous 11.03.2018 00:03

A jaki masz problem na regionie ?

Nick 1

A może czas wystąpić do aneksu także z naszymi paragrafami. .. Nr 1 - terminowość za faktury a zwłoka jako odsetki! Jak oni nam tak my im !

Ja
@Nick1 11.03.2018 09:13

A myślałam że tylko ja nie mam ????to chore...

anonim

(usunięte przez administratora)

dsa

niech on sp.......a i wraca do sprzątania ulic może tam się sprawdzi

Pracownica

Nagrody na sklep ;) dobre sobie a może zamiast wymyślać jakieś akcje to dać jakieś bony pracowniką na dzień kobiet jakiś prezent dla kobiet na 8 Marca.Gdzie motywacja i jakieś podziękowania dla tylu kobiet co wykonują Prace w TXM?

Ja
@Ola 06.03.2018 16:10

Nam dali w prezencie a na drugi dzień każdy mógł sobie zrobić takie zakupy????kpiny

Zostaw opinię o Adesso - Andrychów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso