URSUS S.A. Oddział w Opalenicy

Opalenica

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o URSUS S.A. Oddział w Opalenicy

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie URSUS S.A. Oddział w Opalenicy

Feliks

Czy macie jakiś powód, że od dawna nikt nie pisze?

p
@Feliks 17.01.2018 17:43

Nikt nie pisze bo chyba wszystko zostało napisane

Basua

Ja jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w Dobrym Mieście stanowisko sekretarka, siedział dyrektorek i 2 panie i pytania dziwnej treści najlepiej 2 języki biegle czy może Pani zostawać po godzinach i zarobki 2000tys brutto bo więcej nie możemy dać wybrali więc Ognia na stażu bo nie będziemy za tyle chorować,spadać URSUS

Rwc

Ile zarabiają spawacze na TIGa w ursusie w Lublinie?

Szukasz pracy?

Szymon1978

Czy może mi ktoś napisać na jakim poziomie są wynagrodzenia pracowników produkcyjnych w zakładzie? A może ktoś ma info jak się zarabia w Lublinie?

Prezes
@Szymon1978 12.06.2017 11:15

W Opalenicy od 2200 do 4000 brutto. Zależy kiedy się przyjmujesz. Jak jest więcej chętnych to ogłoszenia pojawiają się za nasze stawki a jak jest mniej chętnych to raptem podnoszą w ofercie stawkę aby ludzi przyciągnąć. Ludzie na tych samych stanowiskach pracują za różne stawki... Nie wiem jak wygląda sytuacja w Lublinie. Będziesz coś wiedział jak się tam zarabia to daj znać abyśmy mogli walczyć o ewentualne podwyżki.

zxcv

Solidy zakład, płatności w terminie, 100% współpracy POLECAM! :)

lask
@zxcv 03.06.2017 23:46

Pensje tak ale faktury to inna historia

Majster
@lask 06.06.2017 18:27

Tu się zgodzę. Pensje przelewane na czas, ale faktury już nie. Gdzie się nie jedzie, gdzie się nie dzwoni, gdzie się nie pisze to nikt nic nie chce dać na przelew, nikt nie przyjedzie nic naprawiać przed dokonaniem przedpłaty. Dziwny twór! Sami sobie szkodzą! Kolejny temat, panie Krzysztofie nie jest Panu wstyd zatrudniać osób do pracy za 2300 brutto? Pani Aniu jak można wystawić za takie głodowe stawki ogłoszenia. Za 4600 brutto bym pracy tu nie podjął, zwłaszcza za rządów panującego ów dyrektora, który trzyma się rękoma i nogami swojego stołka, bo wie, że nigdzie na rejonie pracy sobie nie znajdzie i musi w tym skansenie przetrwać do emerytury.

Adam

Przecież wszystko jest ok. Praca jest pensje jako takie ale są, no i wypić można z kumplami ze zmiany. Zakład będzie istniał tak długo jak pan K. będzie miał przejść na emeryturę. Potem ten sztucznie reanimowany twór odejdzie śmiercią naturalną. Wtedy otworzy się skansen na zwiedzających.

Adam

Ja już na własne oczy widziałem jak spawali po kolanach, bo ciężko było wstać a co dopiero prosto krok zrobić. Stał nad nimi Krzyś i żadnych konsekwencji nie wyciągnął. Porostu spawacze są w sytuacji uprzywilejowanej. Im najzwyczajniej więcej można!

Zenon
@Alek 03.04.2017 21:01

Ten zakład to szczyt absurdu .Ludzie piją i kradna na potęgę.Blachy z krajalni wyjeżdżaja na ciężarówkach na drugiej zmianie.21 wiek i coś takiego.Ludzie w czasach PRL nie byli tak rozbestwieni.Odchodza wartościowe ludzie.Poprostu dno !Kiedys fabryka pracowała na akord i szło zarobić(robiono 20 maszyn tyg)Ale trzeba było wszystko zmienić (czyt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I teraz ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostają(przez to zabito chęc do pracy) a fabryka robi do 10 maszyn.To niewiarygodne jak jedna osoba potrafi wszystko popsuć !

Spawacz
@Zenon 03.04.2017 21:47

Ryba psuje się od głowy...

pracownik

Szkoda niektórych pracowników. W ostatnim czasie odeszło paru wartościowych. Teraz mamy kierownictwo zgrane :)

Spawacz
@pracownik 16.03.2017 20:31

Ci co odeszli nie mają czego żałować

1724

W Lublinie spotkałem się tylko ze zwolnieniami za alkohol itp, a nie od widzi mi się kogoś.

Spawacz
@1724 09.03.2017 17:21

W Opalenicy alkohol nie jest problemem...Idą chłopaki naprawdę ostro a Krzyś nic z tym nie robi

Co to jest

Kiedyś uczniowie szkół zawodowych odbywali praktyki w zawodach jakie potrzebuje rynek. Dziś szkoły nie kształcą fachowców lecz bezrobotnych. Najłatwiej, najprościej i najtaniej wyuczyć sprzedawcę-kasjera. Co Polska ma z takiej osoby? Nic. Niiewolnika, pracuje na kasie za grosze piątki świątki i niedzielę i nic nie wnosi do gospodarki. Wykwalifikowany specjalista to przynajmniej zarobi i doprowadzi podatek. Dziś dzięki niskiemu bezrobociu skończył się wiek pracodawców a zaczął specjalistów i to oni zaczynają dyktować stawki. Panujący w tym zakładzie pan K. K. myśli nadal, że mu ludzie będą pracować za grosze od rana do wieczora. No niestety te czasy panie dyrektorze minęły już bezpowrotnie a ludzi za wypłatę 1500 do ręku już nie znajdziesz. W chwili obecnej potrzeba tu sporo ludzi a kadrowa do urzędu pracy wyśle jeszcze więcej ofert pracy.

alek

Niech ktoś w Lublinie się obudzi i pomyśli że lata 90-ąte dawno minęły i przed bramą nie stoją tłumy za pracą że coraz częściej to nie pracodawcy dyktują warunki płacy lecz pracownicy .A zresztą niech URSUS szkoli pracowników na dobrych spawaczy lakierników i tp a okoliczni pracodawcy będą zadowoleni i wdzięczni że dostają dobrychpracowników

Zł Fgkhg

Co powiecie o Tomaszu Paciu? Jakim jest człowiekiem?

gosc

W tej firamię wszystko zależy od humoru jednego człowieka. Ma ochotę kogoś zwolnić to to robi. Kilka osób ostatnio się o tym przekonało. ....

takkkk

umowy nie przedłużają lub nawet zwalniają wcześniej jeśli sobie tylko i wyłącznie na to zasłużysz...

Maniek123

Ludzie nie idzicie tam w lublinie daja umowe na 3 miesiace zrobiszz partie ciagnikow i wypad nikomu nie przedluzaja na produkcji

gość

Mam pytanie ile zarabia u was lakiernik?

M.Piechowiak
@gość 13.01.2017 18:38

Na dzień dobry koło 1700 do max 2000 tys brutto.Po okresie próbnym Krzysiek K. podniesie o 100 zł brutto albo wyrzuci z pracy

stefan

znów szukają spawaczy oferta za 3000-3500 i po co jak docenic nie potrafią tego co maja parodia

alek

czy nadal dyro toleruje alkoholizm , i ma swoich ulubieńców na spawalni ? cz nadal trzech spawaczy zarabia coś koło 4 koła a cała reszta 1700 jeśli tak jest to wszyscy mogą sobie odpowiedzieć na pytanie : czy nadal ludzie przychodzą na chwilę i odchodzą . Pan dyro po prostu dba tylko oto by Lublin go nie wywalił na zbity p.....k Kiedyś i pewnie dziś dyro pilnował tylko jednego by za wszelką cenę wyrobić normę która pewnie sam sobie wymyślił a ludzie to takie coś co po prostu w firmie musi być i tyle

anonim

i nadal ludzie przychodzą na chwilę i odchodzą co jest przyczyną ?

anonim

(usunięte przez administratora)

zdzich

a co forum nie czytasz? czy do pracy nie chodzisz jak pracowałem to doś głośno mówili o swoich bólach

zdzich

witam zmieniło sie coś w tym skansenie czy nadal pan dr rządzi jak rządził

anonim

(usunięte przez administratora)

alek

Od kiedy w ursusie jest akord? Bo od kilku lat jest stała pensja, A 3300 to są obietnice. Rozmowa jest taka na razie masz 2800 brutto a jak się sprawdzisz to może dostaniesz te niby 3300 brutto a prawda jest taka że nigdy podwyżki niedostaniesz bo ponoć lublin się niezgodził.

tomy

witam widze oferty do ursusa na spawacza stawka 3300 czy to prawda

praca

witam, nie ma zadnych opinii o pracy w ursusie w lublinie wiec pytam sie was bo to przeciez ta sama firma, czy wyplaty sa na czas? czy są jakieś premie co miesieczne za robote i czy normalnie placa za nadgodziny?

olek
@praca 21.03.2016 16:12

Niby ta sama firma lecz podejście do pracy pracowników różne pensje pewnie też lecz jedno trzeba przyznać pensja na koncie na czas a codo premii w Opalenicy jej od lat nikt nie widział od kąt zlikwidowano akord

olaf

witam chciałem podesłac cv do firmy na spawacza na jakie zarobki mogę liczyć ??ktoś coś wie

stary
@olaf 24.01.2016 16:36

około 1700 zł

maciej

witam właśnie skończyłem kurs na spawacza mag na jakie zarobki mogę liczyć jako młody:)

Pracownik

W pracy też można byle robota zrobiona. A dyro nic nie powie bo na innych ludzi go nie stać i bierze co leci.

janek

A czy w upalne dni można sobie trochę zimnej wódeczki wypić? No tak dla lepszego samopoczucia.

pracownik
@janek 09.07.2015 09:55

Po pracy można.

zenon spawacz

Pijaki? Nie tu nikt nie pije. Tylko trochę

pan

Chcesz isc na odwyk zatrudnij sie w ursusie polecam.

anonim
@pan 27.03.2015 09:19

Przecież tylko 70 % załogi spożywa w pracy alkohol...Ale jak to mówi zarządzający "przecież ich nie wyrzucę ,bo kto będzie malował,spawał,wiercił itp"...

anonim

Pytanie retoryczne...Jak to gdzie ? Oczywiscie w Ursusie :)Doskonałe warunki pracy,wspaniała atmosfera,bardzo wysokie zarobki i przed wszystkim możesz liczyć na pomoc i ciepłe słowo dyrektora...Szczegolnie są doceniane osoby które sie wykazuja...

spawacz

panowie,powiedzcie , gdzie szukać pracy , w jakich zakładach jako spawacz. dobrych zakładach, gdzie płaca

były

Firma podupadła moralnie w każdym najmniejszym calu! Na kilo gwoździ potrzeba 5 ofert cenowych i wielkie pozwolenia dyrektora lub kogoś z Lublina. To chore. Jak ten zakład ma funkcjonować normalnie? Chwała, że już tu nie pracuję. W nowej firmie wszyscy pracownicy dostają codziennie na śniadanieciepłą zupę, butelkowanej wody mineralnej jest pod dostatkiem, automaty z kawą są na każdym kroku,a mleka nikt nam nie zabrania pić. Poprostu wszystkiego opór!Jak coś potrzeba kupić to nie pyta się ile to kosztuje, tylko się działa. Mieliśmy powiedziane, że przestój ma być jak najkrótszy. W URSUSIE takie rzeczy są nie do pomyślenia. Co do wynagrodzeń to dzień do nocy. Tu Pan dyrektor Krzysztof żyje w przekonaniu, że ludzie proszą się o pracę i przyjdą za 1200 zł. Sorry, ale te czasy minęły bezpowrotnie! Powoli znów wraca rynek pracownika a nie pracodawcy. Mój obecny pracodawca znów zastanawia się nad podwyżką, aby pracownik czuł się doceniany, a w Ursusie? Takie rzeczy są nie do pomyslenia.

anonim

Zastanawiające jest jedno...W każdej opisywanej firmie na "GoWorku" znajdują się różne opinie (lepsze,gorsze) a w przypadku tej firmy nie ma ani jednej pozytywnej ! Widocznie to prawda o czym piszą ludzie.Warunki pracy,atmosfera...po prostu skandal !

anonim

Komuny z tego zakładu tak łatwo się nie wytepi, chyba że odejdzie panujący tam KK.

anonim
@anonim 22.11.2014 21:11

Jest dwóch Kierowników nie z Komuny. Dwoją się i troją aby było lepiej. I tak są gnojeni. Zobaczymy jak długo jeszcze popracują.

Krzysztof K.

Jedno co się ciśnie na usta to zasciankowy zakład, bardzo zaniedbany i zacofany. Ten oddział umrze śmiercią naturalną.

pracownik

Kierownik wrócił, załatwia sprawy - skąd ten chłop ma jeszcze energie? Kieras jakto czytasz wyluzuj trochę, wszystkich spraw nie ogarniesz. Uczciwy z niego człowiek, robi wszystko a i tak zbiera baty.

anonim

Lata świetności to ten zakład ma już za sobą. Celem panującego tu dyrektora będzie dotrwanie do emerytury, a potem niech się dzieje co się dzije- koleś zapewne z takiego założenia wychodzi.

Robert

Firma reprezentuje totalne dno, a zarządzający tym oddziałem dyrektor można powiedzieć przyspawał się do stołka i do zasranej emerytury będzie nieudolnie rządził tym skansenem.

anonim

Co się stało kierownikowi?

pracownik

Kierownika połamało, no wreszcie chyba zrozumiał i zaczął dbać zdrowie. Kieras wracaj szybko bo trzeba ogarnąć tu wszystko.

anty krzyś

No naprawdę krzysiu nie zaglądał tu już dłuższy czas.

anonim

Krzysiu K. z góry, żyjesz tam? Kiedy odwiedziłeś to forum? Sporo materiału do cenzury jest powyżej!

kaziu

Jeden wielki relikt minionej epoki razem z zarządzającym tam panem dyr.

anonim

Dla wszystkich zainteresowanych: pojawiły się oferty pracy na stanowiska podobne jak w Ursusie. Wynagrodzenie na starcie ok 4000 brutto. Potrzeba w konkurencyjnych firmach spawaczy, elektryków, pracowników utrzymania ruchu. Szukajcie a znajdziecie namiary.

anonim

Kompetencje zarządzającego tym oddziałem pozostawiają wiele do życzenia. Ten koleś pomylił zawody, bo ma predyspozycje do bycia filozofem

artur nowak

Jedno co mi się kojarzy z tą firmą to syf, kiła i mogiła... Na każdym kroku komuna tu śmierdzi... Nieudolność zarządzającego tu dyrektora nie zna granic!

jak

URSUS- Uciekaj Robotniku Stąd zanim Usłyszysz (usunięte przez administratora).

anty krzyś

Co mi się kojarzy z tym zakładem? Duża rotacja ludzi i nie płacenie kontrahentom na czas. Ludzie czekają za wykonaną usługę nawet ROK!

do ruski

Wejdzcie na internetową stronę firmy. Zobaczcie ile ofert przeargowych jest na zakup nowych maszyn do zakładu w Lublinie. Porównajcie sobie inwesycje w Opalenicy i odpowiedzcie sobie głośno gdzie pracujecie...

Zostaw opinię o URSUS S.A. Oddział w Opalenicy - Opalenica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie URSUS S.A. Oddział w Opalenicy