SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

Produkcja

23.01.2015 18:25

Witam. Moim zdaniem problem zaczyna się od tego że osoby pracujące w biurze nie wiedzą co się dzieje na produkcji i nic z tym nie chcą zrobić patrzą tylko jak utrzymać swoje stanowiska.No fakt żebym był na waszym miejscu sam głęboko bym się zastanowił czy dbać o firmę czy o kasę która wpływa na konto, ale wybrał bym dobro firmy bo nie każdy jest taki jak wy dokładnie wiecie o kim mowa.. warto szanować naszego szefa Pana Antoniego bo on to stworzył a wy chcecie się jego kosztem nachapać.
    xxx..

22.01.2015 15:47

witam,zbliża się coroczny bal...ale w tym roku na tym balu to zobaczycie-kto tam będzie się bawił?,nasz drugi zakład czyli BIURO I nasz kochany przez wszystkich dyrektor z Japonii,on uzdrowi nasz zakład,da dla ludzi biedę..bądźcie czujni nie dajcie się namówić i po prostu ten bal należy zbojkotować.
    franko bottti

18.01.2015 15:05

Cześć,dalej jest co było,pracę zapewnili,ale zapłaty dla ludzi to już nie,jesteśmy postrzegani jaki "czarna masa"Ten współczynnik nigdy nie był i nie będzie dla szarego pracownika-on jest dla Hienn Dyrektorskich...dlaczego zawsze musi płacić za wszystko szary pracownik,jesli został wprowadzony 0.85-to niech Bóg da może żeby on też był w Kochanym Naszym Biurze-chyba że biuro nie należy do firmy Samasz??może to inna firma-zadajmy sobie te pytanie?najlepiej do Pana Sz lub S..Dlaczego w firmie jest rejestrator,według którego patrzy się na pracę brygady,jest też akord-którego w rzeczywistosci nie ma,no i mamy stawki na umowie,no i jest jeszcze szatański współczynnik....według czego pracownik który tu pracuje ma się sugerować ile zarobi...nikt tego nie wie.Firma idzie ku upadkowi,taka jest prawda-bo twierdzicie że jestescie dla Nas{biuro}nie jestescie dla Nas,wy żyjecie z Nas,ale dla Nas już godziwego życia już raczej nie dacie...
    lll

17.01.2015 02:33

pracuj gosciu tylko czemu przychodzi jakas (usunięte przez administratora) wybrana przez pajaca i mowi ze jest zle skoro jego obowiązkiem jest zalatwienie detali jebi..e pracownikow a do calej ligi nawet sie nie odezwie bo sam dostanie to co wyzej kto jest tu pipą. Albo zalatwiasz albo mnie uj obchodzi co dzis zrobie moge stac a 2 jaki akord kto ma to w umowie nie taką podpisywalismy po kąbinujcie jeszcze troche to wam to pierdolnie i nie ma ze wezme innych bo inni przeczytali forum i zgadnij panie Macku gdzie wyjadą. daj mi chleba to zrobie co chcesz, daj łajze do rządów to pokaze srodkowy palec i spier... z tąd bo wasze majstry to ani kultory ani pokory to jest (usunięte przez administratora) e ze zamiast za tych (usunięte przez administratora) sie brac to wy do pracownikow
    NoFuckingGame

17.01.2015 00:43

Masz racje ze firma padnie ludzie przestana pracowac za 1200 zl bo tyle obecnie ludzie zarabiaja jest polowa stycznia na papierze roboty jest masa a w rzeczywistosci niema niczego a ty biurowcu ktory pisales szkole to zeby nie tacy ludzie jak My (montazysci) ty bys pracy niemial a sam niewiedialbys jak do takiej pracy sie zabrac tlumoku.
    nn

30.01.2015 16:23

zapomniałeś o spawaczach bez których firma praktycznie nie istnieje,kiedyś produkcja ruszała z tygodniowym wyprzedzeniem a teraz się spóznia o tydzień właśnie z powodu braku detali
    ....

16.01.2015 21:35

firma upadnie i tyle... nie szanuja pracownikow robia co chca teraz zarzad sabie znowu zadzadzil ze wspolczynnik ma byc 0,85 to znowu w plecy dla pracownika jak zawsze....jaki akord jak czasy sa takie na maszyny ze nie ma mozliwosci sie wyrobic to jaki to akord ludzie ....
    Marta Sz.

12.01.2015 16:00

Wypowiedzi z cyklu: "nie znam się, to się wypowiem" i "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma". Przykro czytać. Przykro mi, że zmarnowałam tu 10 min swojego życia.
    niezadowolony

30.12.2014 13:07

Zarobki z ostatnich trzech miesiecy w przedziale 1300-1500zl. Omijajcie duzym łukiem. W biedronce zarobicie więcej.
    lll

24.12.2014 05:35

ludzie sie buntuja przez zarobki i przez naskakiwanie i obrazanie tych majstrow ktorzy o 6 rano w pracy zamiast zalatwiac detale ogladaja filmiki na y.t polowa nie wie co dzis pilne ale z tym wielkim ryjem musza przyjsc i postraszyc zwolnieniami wiec ludzie beda uciekac zamiast przychodzic w stresie do pracy ktos robi kursy na sownice to przydalo by sie im na kulture. Druga sprawa taka ze wiecej oplat ucieka na papierki i folijki do wysylanych detali moze z tym zrobic cos trzeba bo jak ktos widzi mokrą folijke i w niej rozplynieta etykiete to wyrzyca do smietnika chyba proste. jak to sie mowi jestesmy w tym samym gownie wiec nie narzekac tylko doradzac po to sa ludzie ktorzy zarzadzaja i chca to usprawnic jesli ktos ma cos do powiedzenia to pisac tylko bez obelg firma musi dzialac tak samo jak my zarabiac proste chyba co?
    ...

23.12.2014 04:40

o to chodzi ze jak sie kogos zatrudnia i sie czegos oczekuje normalnej pracy to sie placi normalnie a nie tnie sie wyplaty jak sie podoba. jakies wspolczynniki nierealne smiech normalnie
    buczo

21.12.2014 08:02

Starszy mistrzu wróć.hahaha Tam wyżej to żart, ewentualnie post jednego z jego kilku przydupasów, którzy faktycznie mieli z nim dobrze. Praca podczas, gdy inni na urlopach, odpowiednie stawki, urlopy na rządanie i inne przywileje... o których inni mogli pomarzyć...Detali jak nie ma teraz, za tamtego też nie było, a miał dużo łatwiej, żeby je załatwić. Nie było systemu komputerowego, wszystko z innymi majstrami mozna było załatwić, na gębę, na telefon, poza tym składało się prostsze maszyny, tylne, fortsztrity....Kiedyś detali za bardzo nikt nie liczył, czegoś nie ma...zaraz sie pospawa, jest z czego. Teraz to już nie przejdzie. Kolejna sprawa to logistyka i dział planowania. To własnie oni odpowiadają za to co się w dużej części dzieje na zakładzie i to dzieki nim mamy albo nie mamy teraz z czego składać maszyny. Wasz stary majster nic by tu nie zmienił, no może tylko stawki..

19.12.2014 23:52

nigga toz mowie glabie zeby nie pisali bo wywesza z maila adres

19.12.2014 12:36

co do maila to bym nie pisal tych co tam pracuja bo da sie wtedy wytropic pracownika i zwolnic
    white nigga

19.12.2014 16:54

lol żeby ciebie nikt nie wytropił! Ty myślisz że można ludzi straszyć?! Pracownicy i tak grosze za listopad dostali, a wczasy pod gruszą to niby rekompensata? Znajoma pracuje w barze mlecznym i dostała 4000 zł za wczasy na całą rodzinę, więc nie chce mi się dalej pisać i idę robić żeby nie myśleć, że mi się jeść chce.

19.12.2014 12:33

beda wypowiedzenia jak tak dalej bedzie i firma polegnie. normalna sprawa "się leży i się należy"??? co to za glupoty dymasz ponad norme ale wyplaty ..ujowe . nikt za 1500 nie bedzie dymal zeby biuro zarobilo. dla pracownikow sie ucielo a dla biura????
    franko botti

18.12.2014 15:56

Pan S..nie wie co pisze,bo najlepiej zwalić winę na pogodę itd,hieny dyrektorskie szukają oszczędności na robotnikach,obniżając czas wykonania elementów,maszyny schodzą,z rejestratora wychodzi brygadowy czas wypracowanych godzin a współczynnika jak nie było tak nie ma,to chyba coś nie tak jest???,i to nie chodzi o ostatni miesiąc,są brygady że od x czasu nie mają normalnych wypłat.Szukacie oszczędności to zacznijcie od siebie,a najlepiej w BIURZE.
    Maciek S.

22.12.2014 13:12

mistabombastic...Temat jest zbyt złożony żeby się tu rozpisywać... w skrócie wiemy, że ostatnie wypłaty były żenująco niskie ale "Z pustego to i Salomon nie naleje"... Firmy o których piszesz są na rynku ponad 100lat, mają markę i produkty za które klienci płacą dużo większe pieniądze niż za samasz i inne polskie wyroby, pomimo że duża część ich produkcji jest robiona w kooperacji w Chinach itp... Procentowo mamy zyski podobne do np. classa tylko że realne pieniądze są kilkaset razy mniejsze i całe zyski idą u nas na inwestycje żebyśmy mogli z nimi konkurować. Moglibyśmy podnieść ceny do ich poziomu i wypłaty były by niemieckie, ale tylko przez może dwa miesiące i to byłby koniec naszej działalności - także cieszmy się z tego co mamy, bo wszystkie koszty produkcji (prąd, stal , paliwa itd.) mamy na poziomie Europy a podatki nawet wyższe. Jeżeli myślicie że "biuro" czy Zarząd zarabia tyle co np. nasi politycy czy Prezesi spółek skarbu państwa to się grubo mylicie - zobaczcie jak mieszka Prezes... A znam takie firmy gdzie zarząd jeździ Bentleyami a ludzie pracują na czarno bez składek itp. Biuro jest to koszt dla firmy tylko że bez niego nie mielibyście co robić. Handlowcy jeżdżą po ok. 70 tys. km rocznie i dzięki temu mamy zamówienia, konstruktorów jest dużo, ale mamy nowe wyroby i najlepsze kosiarki na rynku itd. Szukamy ludzi na stanowiska kierownicze w biurze za lepsze pieniądze i na produkcji nie ma chętnych no to o co chodzi?
    mista bombastik

17.12.2014 15:11

Do Sz.P. Macieja S. - zswystko fajnie. Tylko ilekroć bywam za granicą (a bywam często) nachodzi mnie pewna konstatacja. Jak to jest, że w takim Krone, Claasie czy Deutz-Fahr nikt w zarządzie nie zwala niczego na "takie czasy" czy sezonowość, że minimalna wypłata za samo meldowanie się w robocie to jakieś 7000 PLN w przeliczeniu, spawacze dużo więcej (czyli koszty mają a priori podwyższone), a mimo tego mają zbyt i zswystko gra i śpiewa? I nikit tam nie płacze i nie narzeka? Proszę o zytłumaczenie, bo od wielu już lat nie mogą do mnie trafić prawidła polskiego turbokapitalizmu
    Maciek S.

17.12.2014 13:40

Chyba nie wszyscy byli na spotkaniu z zarządem? W firmie jest akord na brygady i od tego zależą zarobki. Czasy są jakie są i nie od nas zależy pogoda itd.. mogliśmy zostawić połowę ludzi i współczynnik by wyszedł i ta połowa dostała by normalne stawki... tylko co z resztą załogi "koledzy"? Przez to że utrzymaliśmy zatrudnienie w IV kwartale współczynnik był tak słaby, że dokładaliśmy Zł i kosztowało to firmę kilka % zysku, ale dzięki temu teraz możemy normalnie działać i wszyscy mają robotę. Niektóre działy miały robote i wypłaty są normalne - czasy gdzie "się leży i się należy" skończyły się dawno temu. Jeżeli ktoś tego nie rozumie nie zasługuje na prace w tej firmie i radzę poszukać innego zajęcia. Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi do przełożonych czy propozycje itp. to na emaila do mnie: [email protected] Pozdrawiam i Życzę wesołych Świąt!
    kolo

15.01.2015 20:09

firma niejest zla.zle jest planowanie produkcji przez pierwsze dwa tygodnie miesiaca brakuje czesci na montaz i ludzie sie szwendaja i o jakim akordzie tu mowa

12.12.2014 15:43

Pacanie z biura,wy nawet podstawowych zasad nie znacie podajecie wymiary w cm..u stolarza w biurze połowa powinna z Was pracować,a nie w zakładzie mechanicznym...nie mówiąc już o reszcie..
    Cebula

21.01.2015 17:57

Ja bym polowe biura wysadzil w powietrze ,

08.12.2014 15:46

Teraz do mnie dotarło,kiedyś dyrektor wspominał o japońskim systemie zarządzania,że go wprowadzi,czyli praca za pół darmo,wszystko pasuje-jeszcze trochę to będziemy pracować za zupę,po woli do tego idzie.

11.12.2014 22:12

trzeba bylo chodzic do szkoly to bys mial prace w biurze tak jak ja
    franko botti

06.12.2014 19:50

Witam,aż strach się bać,nowy rok idzie i będzie podwyżka,tylko taka wirtualna,bo oni dadzą podwyżkę tak jak w zeszłym roku-tylko czasy kradną na wykonanie detali,czy złożenie maszyny,myślą że pracują tu totalni idioci i nic nie widzą,podwyżka jak i normalne wypłaty to tylko w biurze są,na produkcji chaos,brak pracy a BIURO daje pełną parą-nie szanują ludzi to i ludzie kiedyś ich też nie poszanują.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

haha

06.12.2014 13:27

chce cie kolca spowrotem haha czy to on sam posta pisze lol tak sie cieszyli ze go zwalniaja a teraz placz lol. zobaczymy jak zarzad sobie poradzi jak ludzie pozwalniaja sie po swietach sami pujda pracowac fizycznie ? bo nikt do samaszu sie nie kwapi do pracy. bylo 180 godzin przepracowanych na ostatniej wyplacie i tylko 1700 porazka. teraz zarzad sobie zatwierdzil ze ludzie dostana po 14 na godzine na reke kolo 10 zl a inne dzialy jak np, spawalnie normalne wyplaty co to k.... jest
    czary mary

05.12.2014 20:51

ekipa dyskowej jes ok . Tylko majster jest nie wporzadku do pracownikow zero odpowiedzialnosci .brak slow......byly majster dbal o pracownika byl bardziej odpowiedzialny .jaki byl taki byl ale byl duzo lepszy.chcielibysmy zeby wrocil na byle stanowisko. Czy sie zgadzacie ze mna?

04.12.2014 17:12

Ta firma nie ma przyszłości,mówią żeby być pokornym i pracować za tyle co rzucą,idą święta i jesli dyrektorzy by dostali 1500zł to ciekawo ja by byli zadowoleni,ale co ich to obchodzi,oni mają stałe wypłaty,można tylko się załamać,bo za takie wypłaty to miejscowi rolnicy będą pracować w Zabłudowiu.
    op

20.11.2014 11:39

oby tylko byly detale na czas to sie wyrobimy
    Maciek

13.11.2014 13:29

Spokojnie w IV kwartale zazwyczaj jest mało pracy, ale już są zamówienia i żebyście się tylko wyrobili :) Pozdrawiam
    OPO

03.11.2014 21:25

juz jestesmy na bezplatnych do 13 listopada
    tomk

02.11.2014 08:41

jak z praca? przyjmuja?
    tymus

27.10.2014 19:41

pracy malo detali brak majstrow duzo tylko kase biora i swoich tylkow pilnuja
    OPI

27.10.2014 19:37

roboty malo detali brak majstrow jak mrowek kase tylko biora i swoich trylkow pilnuja
    Sp. dysk.

02.05.2014 23:40

Co tu tak cicho?(usunięte przez administratora) już firmę rozłożył????????
    Rafalondko

09.04.2014 10:00

A ja pracowałem prawie półtora roku i jak dla mnie to była spoko praca. Szkoda że straciłem ją przez własną głupotę. Dla mnie osobiście brygada Zenka jest ok. Z nimi aż się chciało pracować. Pozdrawiam ich i też majstra Sławka oraz Radka.
    tak

21.01.2014 07:00

Pracownicy owej firmy to same bydlaki które powinny znaleść się w zoo.

20.09.2013 23:11

ciesz sie praca ktora masz i ja szanuj puki ja masz to nie PRL (nie zylem w tych czasam za krotko zyje) bless milosc i szacunek

13.09.2013 21:40

Pracowalem tam 3 lata co bylo straszna meka przedewszystkim przez ludzi ktorzy byli w wiekszosci (usunięte przez admininistratora) chociaz zdazaly sie tez osoby bardzo w porzadku jednak byli to nieliczni ostatnie miesiace ktore spedziłem w dziale transportu (po zwolnieniu rodziny (usunięte przez admininistratora)) wspominam bardzo milo. jezeli chodzi o warunki pracy to do najgorszych nie nalezaly poniewaz wyplata zawsze byla na czas, posilek regeneracyjny, co roku dodatek z tytulu "wakacji pod grusza", ubrania firmowe i wiele innych. jednak jezeli sytuacja mnie do tego nie zmusi to nie wruce do tej firmy przedewszystkim ze wzgledu na ludzi ktorzy w wiekszasci sa samolubnymi, wszystko wiedzacymi (usunięte przez admininistratora). (usunięte przez admininistratora)
    Tolek Banan

09.09.2013 21:23

(usunięte przez admininistratora)/> Zarządzana głównie przez amatorów i pozerów (dyrektorzy, kierownicy itp.), którzy uważają się za nieomylnych i wszystko wiedzących. A faktycznie nierzadko jest to ich pierwsza praca. "Zaufani" ludzie szefa walą go po rogach koncertowo-zawsze tak było, jest, ale nie wiadomo czy będzie...Grają swoje rolę z różnymi efektami (niektórzy dostali by OSCARA). No i są oczywiście przepłacani...(w końcu dobrzy aktorzy) Taka sytuacja będzie póki będą przyzwoite obroty w firmie i (usunięte przez admininistratora)będzie HAPPY. Ale zobaczymy jak będzie gorzej... to będą mieli "jesień średniowiecza" (czego im życzę-mega managerom, firmie jak najlepiej). (usunięte przez admininistratora)...
    prawda

09.09.2013 10:52

Jeden wielki burdel i syf odkąd (usunięte przez admininistratora) się już niczym nie interesuje tylko jego pożal się Boże (usunięte przez admininistratora)za 2 grosze. Rozumy pozjadali a sami na niczym się nie znają. A konstrukcyjny to już w ogóle darmozjady. Z trzech coś robi a reszta żeruję i wegetuje od wypłaty do wypłaty a Ci co robią to za nich joby dostają. I tak jest na każdym dziale syf i malaria!!!

07.09.2013 17:23

wy dekle powiniscie sie wogle nie odzywac popracowaliscie kilka miesiecy co wy wiecie!!jestesm starym pracownikiem i sporo wiem za wasza prace to powini placic min placy . Panie (usunięte przez admininistratora)zrobisz w koncu porzadek w tej firmie czy chcesz ja polozyc !! wiem ze masz dobrze ale daj zyc innym!!!
    mater of muppets

03.07.2013 18:18

Anonim - 2013-07-03 07:15:05 Dobra kasa w SAMASZ Białystok?Dla ciebie (usunięte przez administratora) na tak postawione pytanie to odpowiadam: przekosmiczna kasa, w życiu tyle nie zarabiałeś jak mógłbyś zarobić w samaszu!!! Mam pomysł-po prostu przyjdz na rozmowe i zadaj to samo pytanie dla szefa (usunięte przez admininistratora) albo dla majstra-będziesz pełen wiedzy i usatysfakcjonowany!!!
    Hokus Pokus

11.05.2013 14:46

Wracając do egzaminów to ten kto układał pytania to jest świnią inżynieryjną,a dlatego że nie dość że pytania były nie dopasowane do poszczególnych działów,to na poziomie inżyniera a nie robotnika po zawodówce czy technikum.Pozdrawiam tego (usunięte przez admininistratora)
    bepje

18.04.2013 10:33

A u nas sloneczko ;) na spokojnie, bez stresu. kawka ,herbatka te sprawy. debata na powietrzu. trzeba jakis rokosz zorganizowac ;)

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ