SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

kopernika 21

08.02.2015 14:36

hej sluchajcie na montarzu dyskowej jest kobieta o imieniu andrzej Nachilo ona lubi tanczyc nago na rurce uwarzajcie bo chodzi do biura sprzedawac uwarzajcie na niego
    kopernika 21

07.02.2015 21:28

mulczyk bedziesz w ponidzialek tanczysz na rurce na dyskowej
    luzik

07.02.2015 18:17

no i zaczęło się szczekanie dział na dział ciekawe kto to prowokuje mulcz ?może to janek ewentualnie jakaś biurwa

07.02.2015 16:51

nie gadajcie tak duzo o montarzu dyskowej bo azor was pogryzie wiecie chyba o kogo chodzi

07.02.2015 16:46

(usunięte przez administratora)od majstra P.Z majstra z dyskowej bo takich (usunięte przez administratora) to moge tylko oszczac
    Mulcz

07.02.2015 08:36

Do wszystkich pracowników dyskowej.Czy wy macie aż tak źle ? Cały czas widać na zakładzie ze gdzieś chodźcie,pogawędki na hali, a na koniec bufet sobie na hali zrobili. Nie uważacie ze to lekka przesada. Każdy by chciał zarabiać 1500 zł przychodząc do pracy tylko stać palić pić i jeść. I wy macie pretensje ? Banda płacących dzieci.
    znik

07.02.2015 14:01

ojtam mulcz my najgorsi a wy super tylko dlaczego ja to widzę na odwrót przerwa u was prawie godzinka kawki niepijecie bo wszyscy sercowi nie palicie normalnie super team fajrant na zegarze idzie dyskowa np 2 zmiana a tu wszedzie pusto wy juz w szatni w cywilkach

06.02.2015 22:24

150 nadgodzin rocznie musisz wyrobic jak ci karza nie chcesz przychodzic w sobote maja prawo zwolnic dyscyplinarnie jakie jest prawo pracy. chyba ze masz dzieciaka ponizej 4 lat to wtedy mozesz odmowic

06.02.2015 22:21

każą przychodzić w soboty,są mistrzowie co zastraszają pracowników,że obniżą stawki za nie obecność w sobotę,albo oddadzą pracę dla korporacji. kolego sasza wiec jak cie zastraszaja zebys w sobote przychodzil to zglos do inpektoratu tam pewnie ci powiedza co robic
    eeee

06.02.2015 19:35

Majster i brygadziści dyskowej to historia. Majster udaje że załatwia a brygadziści udają że kierują. Majster nie istnieje bez starych pracowników z każdą duperelą biegnie i pyta a zaraz później miesza z błotem za byle co. Główne jego cechy to: chamstwo i brak umiejętności kierowania zespołem ludzi, a na studiach to było tylko trzeba się było uczyć. A najważniejsze to : Nie stojeć - zamietać.Brygadziści to plecaki i tak też pracują bo korona z glowy przecież nie spadnie. Dobrze że w porę odszedłem bo z tego co teraz mowią to gorzej już być nie może. Pozdro dla zmiany Darka
    lol

06.02.2015 17:22

Mistrzu montażu dyskowej panie Piotrz Ż. dobrze pamiętam jaki to z Ciebie był orzeł i ile to ty składałałeś jak byłeś szeregowym monterem więc przestań już opowiadać te bajki młodym pracownikom bo oni teraz przy tobie to prawdziwi fachowcy. Czego ty wymagasz od nas żeby nie odginać się od podłogi przez 8 godzin ? A za co się pytam? Za te marne grosiki. Sprzątaczki w firmie zarabiają tyle co my, bez ciężarów bez odpowiedzialności. Nie strasz że odejdziesz bo robisz to już 2 rok, dwa montaże obok widać jak radzą sobie majstrowie którzy odeszli. Jak ci tak źle to odejdź, nie ma ludzi nie zastąpionych. Przeżyliśmy poprzednika, Ciebie to i następcę zniesiemy. Ucz się kultury od mistrza spawalni bo to prawdziwy mistrz. Z ludźmi się rozmawia a nie ubliża ( to świadczy o wychowaniu którego ci brak). Swoje fantazje erotyczne o waleniu konia nad kosiarką pozostaw sobie bo my wolimy kobiety. A co do brygadzistów to widać że wpisy pomagają bo odcieliście korzenie od biórka. Panie Antoni S. wróc bo inaczej zakład trzeba będzie zamknąć a flagę wyprowadzić.
    Dyskowa

06.02.2015 18:31

O czym to mowa P.Ż to wielki.. niewypał on nie wie co się dzieje na firmie nikt go się nie słucha (boi się ludzi) to tylko pośmiewisko dla pracowników.To i jego tekst do wszystkich ze ma wyjeb..e ja.ca. jest na całym zakładzie słyszany, tylko czy tak powinien mówić mistrz?????.
    sasza

06.02.2015 15:55

Witam,hieny dyrektorskie już wzięły nasze ciężko zarobione pieniądze po{60tyś zł}Pan dyrektor z Japonii,bardzo pokorny i jego druh teraz czas na mistrzów,zbliża się kwartał im też się należy premia,dlatego każą przychodzić w soboty,są mistrzowie co zastraszają pracowników,że obniżą stawki za nie obecność w sobotę,albo oddadzą pracę dla korporacji-czy tego ich uczyli na szkoleniu ostatnim???a może trzeba co nie których jeszcze raz wysłać?Panie Antoni,Pan musi wziąć sprawy w swoje ręce,jeśli Pan Sz.uwielbia tak Japonię to zapakować go na statek i wysłać gdzie jego miejsce,bo ten Pan nic tu dobrego dla nas nie stworzył.

05.02.2015 20:23

co to za komedie sie dzieja w tym samaszu na montarzu dyskowej brygadzisci pzez 8 godzin stoja rozmawiaja z pracownikami i co ponikturzy z nich maja chorobe dalna pracownicy zamiast skladac maszyny stoja i popijaja sobie kawke zalurzcie druga kamere a co najlepsze to mamy w samaszu zwierze psa co pilnuje parkingu i caly dzien szczeka to(usunięte przez administratora) pseldonim azor zrubcie mu bude na parkingu i kawalek lancucha ta cala firma to jedna duza parodia powinni dla pracownikuw biura dac po 3 tys. a nie co nie kturzy maja o 2 razy wiencej gdy antoniego prezesa zabraknie to synowie firmy nie utrzymaja popadna w dlugi i firma padnie nara.

05.02.2015 20:39

hahahha:) dobrze napisane. tylko że nie każdy może tak sobie stanąć i pogadać z brygadzistą. tylko ulubieńcy mają taki przywilej. a majster ma wszystko w d... bo on przecież nic nie może. nie ma co się dziwić że jest taki boordel jeżeli najważniejszą sprawą dla szefa produkcji jest ustawianie samochodów na parkingu albo pilnowanie wyjścia z szatni. wielka k..a zbrodnia, 2 minuty za wcześnie ktoś wyszedł albo 0,5m za daleko w lewo zaparkował.
    dyliszans

05.02.2015 15:00

A dlaczego zakładasz ze wszyscy co tu piszą tu pracują ?
    olo

05.02.2015 10:14

a ty co z biura ha ha ha
    mater

05.02.2015 08:32

Drodzy pismacy.W Białymstoku są setki firm a wy biedni mieliście wielkiego pecha trafiając do firmy SAMASZ.Proponuję otwarcie własnej a nie sranie na pracodawcę.Chyba że tu wyroki sądowe się odsiaduje?Masz źle-szukaj innej pracy a nie gryziesz za nogawkę.Był taki spot reklamowy-nie podoba ci się w Polsce to wy.....alaj.Mariusz Wy......laj!

05.02.2015 16:47

panie mater, nie uważam że miałem pecha że tu trafiłem bo sam chciałem tu trafić. poprzednie lata były normalne, praca szła dobrym tokiem a wypłaty były przyzwoite. to właśnie pod koniec zeszłego roku sytuacja zaczęła się psuć. i dziwnie się to zbiega w czasie z odejściem Pana Antoniego na emeryturę. dawno by mnie tu nie było, gdybym miał to gdzieś. ale trochę życia tu spędziłem i po prostu szkoda mi patrzeć jak to wszystko się rozpieprza. a pan widzę jest kolejną biurową pijawką zamontowaną tu za pochodzenie żeby tylko brać kasę. i bez "(usunięte przez administratora) mi tu proszę. szacunku trochę do ludzi. może panu takie spoty się podobają, mi nie. setki (ze dwie) to może pan chlapnąłeś pisząc swego posta.
    lol

04.02.2015 19:53

Panowie, pan Sz i pan W oraz majstrowie otrzymali tyle świątecznej premii że można byłoby wszystkich w zakładzie obdzielić i zminimalizować gorycz tych świąt. A za cóż to oni to dostali? Za powolne ale systematyczne rozkładanie firmy i przygotowanie jej do upadłości. Mnie to już nie dotyczy ale wy panowie na produkcji pomyślcie trochę, pokażcie im swój honor i pokażcie gdzie macie soboty za które i tak nikt wam nie zapłaci. Panie Antoni za wolne soboty ludzie walczyli i gineli, pan powinien to pamiętać.
    Firma...nie bedzie

04.02.2015 11:07

Po glebokim zastanowieniu....po wysluchaniu (usunięte przez administratora) majstrow i opinii pracownikow nasuwa sie jeden wniosek, a mianowicie firmy zwanej "SAMASZ" w za niedlugim czasie juz nie bedzie. Juz tlumacze dlaczego jej nie bedzie. Szef p. A.S. ma synkow, nie ocenim ich bystrosci ale pracowac to im sie nie chce, zresztą tu nie ma zdziwienia, tata ma worek pieniedzy do podzialu po sobie a przy okazji chce zainwestowac (wg. synkow utopic) troszke szmalcu, jakies 80 duzych baniek w nowej firmie w Zabludowiu, chlopcy mysla tak: " tata kase wsadzi, a my, jak go nie bedzie, bedziemy musieli zapieprzac zeby kaska sie zwrocila. O nie!!! Tak to tata nas nie zalatwi. My firme wyhamujemy i poki tata jest to cos sie w niej bedzie dzialo, powoli to powoli ale fater nie bedzie sie czepial. Ale jak go juz nie bedzie, to my szybciutko firme zatrzymujemy, wysprzedajmy sprzet , deweloper grunta kupi , my szmalcem sie dzielimy i zyjemy za tatowe". Tak to bedzie panie i panowie .Podsumoujac: "SAMASZ" BEDZIE FUNKCJONOWAL POKI p. A.S. BEDZIE NA TYM LEZ PADOLE, JAK JEGO ZABRAKNIE TO I FIRMA PODAZY ZA NIM W OTCHLAN ZAPOMNIENIA.
    dyliszans

03.02.2015 23:05

Jaki lin ? Jaki 5s. Jeśli na nowym zrobotyzowanym stanowisku spawalniczym, tak często zwiedzanym przez osoby spoza firmy nie można zrobić na ścianie półki, gdzie każde potrzebne narzędzie miało by przypisane tylko sobie miejsce.Najlepszym dla nich miejscem jest podłoga. Używanie dwóch rodzajów kluczy mocujac jeden lemiesz w przyrzadzie. Może zastosować inny klucz na każdą łapę. Trzy montaże obok siebie a na każdym ściany z tymi samymi srubkami, nakretkami, podkladkami. To nie marnotrawstwo przestrzeni. Wystarczylaby jedna taka ściana i kumaty brygadzista który by wziął z niej wszystko co na zmianę potrzebne. Wypożyczalnia narzędzi gdzie 5 minut szuka się gwintownika i nie ma pewności czy ostry jest. Przerzucanie 30 razy tych samych skrzynek poustawianych na sobie w zmyslny sposób za każdym razem inny, w poszukiwaniu sworzni, które na pewno są, choć wszyscy mówią - nie zrobiliście. Zlecanie pięć razy w ciągu dwóch dni tych samych sworzni w ilościach nie przekraczających 8 sztuk. To są oszczędności ?
    ziutek

03.02.2015 20:22

Drodzy pracownicy Samaszu. Doszły mnie słuchy, że najgorzej jest na montażu dys. Brygadziści mają wy...ane na to wszystko. Całe 8h przestoją, a pracownik musi chodzić i załatwiać sobie detale i ocynk. Co najśmieszniejsze, że na jednej zmianie pracuje aż czterech brygadzistów,w tym trzech uważa( dwóch "cwaniaków" plus jeden pijak), że są z kontroli jakości. I pytam się jaka w tym logika?

02.02.2015 21:09

50gr było by lepsze niż obniżanie stawek... lepsze niż nic... Tak jest napisane, ale czy ktoś tego przestrzega? To się tyczy nie tylko Samaszu. Panie XXXX wg "Koncepcja lean (ang. szczupły, chudy) w skrócie definiowana jest jako eliminacja czynności, które wykonywane są przy tworzeniu produktu lub usługi, a które nie dodają wartości temu produktowi lub usłudze. Chcąc osiągnąć odchudzoną z niepotrzebnych czynności produkcję należy wykorzystać narzędzia, którymi lean dysponuje." jakie czynności w Samaszu zostały wyeliminowane? Bo wg mnie to tych czynności dochodzi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

01.02.2015 14:19

jak byk w prawie pracy napisane ze jak przychodzisz w soboty do pracy to powinien pracodawca ci zaplacic 100 % albo dac ci dzien wolny platny w tygodniu

01.02.2015 14:16

co z tych 50 gr podwyzki co mowisz jak czasy skrucili to podwyszka byla ale virtualna. teraz takie pierdy na hali masz przyjsc w sobote a kto za to zaplaci? za darmo to ja nie pracuje prosze pana !!!

01.02.2015 12:28

A Ty Panie XXXX wiesz co w tej firmie się dzieje?? Jeżeli jesteś pracownikiem i dla Ciebie pasuję taka sytuacja to gratuluję. Wątpię żebyś był szarym pracownikiem produkcji. A z Rosti dużo ludzi się zwalnia i żeby się tam utrzymać to trzeba (usunięte przez administratora). i to pracując za 7zł/h. Zmiany zawsze trzeba zaczynać od siebie, a wg mnie w przypadku takiej firmy tzn od zacząć od biura/osób zarządzających, a potem aż do najniższych szczebli, a nie zaczyna się od obcinania stawek pracownikom hali. Jeżeli firma pragnie lepszej jakości i wydajności pracy to powinna nagrodzić pracowników. Podwyżka o 50gr nawet to było by "coś" ( chociaż nie którzy powiedzą, że to za dużo i firma tyle nie ma). Nie raz się słyszy głosy/szepty pracowników hali " Dobra wypłaty była, na pewno przyjdę w sobotę" itp jak firma płaciła 100% ile osób przychodziło w soboty i niedziele?? Duuużo, z 80% pracowników... Wątpię, żeby ktokolwiek z biura tutaj zaglądał i się tym zainteresował.
    biedronka pasiasta

01.02.2015 10:05

Spokojnie, panowie. Po co te nerwy. Każdy z Was w tym samym stopniu ma rację, co jej nie ma. Z jednej strony nepotyzm w biurze ma swoje uzasadnienie - ich cyrk, ich małpy. Z drugiej strony na pewno taki układ ma zawsze taki skutek, że MUSI osłabić sprawność każdej organizacji. Jeśli chodzi o produkcję -sami wiecie. To nie jest tak, że każdy jest święty i bez grzechu - niech zacznie od siebie. A tak już zupełnie kończąc - przede wszystkim módlcie się (głośno i na kolanach), by unijne trutnie nie ograniczyły dotacji dla rolnictwa, bo wtedy nic wam nie pomoże; żadne zarządzanie, japońskie, singapurskie czy pidlaszuckie.
    kolo

01.02.2015 08:57

Każdy wie czemu tak się dzieje,bo rządzi nami człowiek{dyrektor z japonii} który nie ma pojęcia o tym co robi,tylko wprowadza nowe innowacje za które łyka dobrą kasę{rejestrator}a teraz system japoński.Rejestrator po dziś dzień nie spełnia swego zadania jak należy,ten kto to wprowadził,nawet nie wie jak to funkcjonuje-i co dalej będziesz tu robił chaos?czyim kosztem?A na produkcji są działy które wyrabiają plan godzinowy w 100%za który dostają ochłap,wiec Pan sądzisz że tu się ktoś opierdala a maszyny same wyjeżdzają na plac.Może ty Panie Japończyku nie pasujesz do tej parafii i złóż papier odpowiedni? bo wszyscy mają cię dość.
    yxz

01.02.2015 08:40

Odpowiedz na to wszystko jest prosta-dyrektor z Japonii,tak pokieruje tą firmą,że do Zabłudowia już nie będzie czego przenosić.Skąd ten człowiek się wziął?,dlaczego tyle zła tu wprowadza,tyle zamieszania,było normalnie,a jest taki chaos,montaż nadal nie ma detali,u siebie na wsi niech robi japonię,a tu niech da dla ludzi spokój i normalną pracę.
    .....

01.02.2015 00:28

za prace trzeba placic niestety a nie ze tak powiem w .uja z ludzmi walic. co roku jest coraz gorzej slepy by zobaczyl. firma urosla ale wyplaty maleja cos chyba nie tak. co tu linki z wikipedi maja do tego omg. biuro : polowa rodzina stolarskiego i znajomi 2 polowa dyrektora wiec o co chodzi ? trzeba dla pracowenikow zabrac bo w biurze nietykalni. ze jakis ktos manka narobil w sklepie samaszu to my pracownici produkcji mamy placic za jakiegos kogos co tego sie dopuscil????????/ 4 bańki dlugu teraz pracownici zaplaca z wlasnych wyplat bo zarzad tak sobie zarzadzil. a dlaczego biuro tez po tylku tez nie dostanie??? parodia normalnie jak zawsze w tej firmie z wygladu ok ale w srodku (usunięte przez administratora) na kolkach

04.02.2015 16:16

akurat wiem na czym polega zarządzanie japońskie i wiem, że to jeden z najlepszych systemów. to powiedz mi panie xxx, jak to jest że Twoim zdaniem jest dobrze i nie ma na co narzekać, a wypłaty spadają na łeb na szyję? skończy się p..olenie o (usunięte przez administratora) Maryni powiadasz? otóż to "p..olenie" właśnie się zaczęło. radziłbym ruszyć swoje 4 litery zza biurka i zobaczyć co się dzieje. i może się zainteresować dlaczego montaże pracują już któryś miesiąc z rzędu na pół gwizdka za 1/3 normalnej wypłaty, a ludzie coraz bardziej masowo zaczynają odchodzić z firmy. nikt nie ma pretensji do zmian tylko do tego, że te zmiany wychodzą nam bokiem. ludzie dostali w grudniu po 1000zł a pan Sz. odbiera 60 000 zł świątecznej premii. i to jest w porządku? to miały być te zmiany? no to powodzenia. nie zapomnijcie tylko, że to właśnie na pracownikach produkcji stoicie, bo jak ich zabraknie to już będzie za późno.
    xxxxxx

13.02.2015 12:32

jeżeli w firmie ma być uczciwie to proszę mi odpowiedzieć jake zadana mają brydacisci na malarni spawalni dyskowej.Bo na malarni i spawalni pracują razem z innymi a na dyskowej tylko stoją i zapisują ile maszyn wyjechało.kiedyś chociasz interesoali się czego brakuje, a teraz zajuje się tym logistyka
    xxxxx

31.01.2015 23:14

Panie i Panowie Czytając Wasze wypociny nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, siejecie panikę nie znając tego co ma być ? Czy któryś z Was drodzy pracownicy pomyślał kiedykolwiek dlaczego tak źle się dzieje u Nas w firmie? dlaczego Prezes nie angażuje się w takim stopniu jak kiedyś? odpowiedz drodzy Państwo jest prosta firma urosła do takich rozmiarów że niestety nie da się jej prowadzić przez jedna osobę. Przypomnijcie sobie ile Prezesa kosztowało takie zarządzanie, ile godzin w pracy, ile nerdów. Dajcie mu już odpocząć, są inne osoby które poprowadzą tą firmę. Użalacie się że japoński system zarządzania jest zły. Czy Wy wiecie na czym to się opiera, jakie są pożądane efekty? Najwięcej do powiedzenia mają Ci którzy nic nie wiedzą. Rozejrzyj się do okola ile firm w najbliższym otoczeniu opiera się na japońskim stylu zarządzania : Rosti,Pronar,itp - zaraz padnie odpowiedz że tam to za miskę ryżu pracują, u Nas w firmie nie ma japońskiego zarządzania i już płaczecie że za ryż pracujecie to co to będzie po zmianach? Rozumień że boicie się zmian bo w końcu skończy się stanie i pierd... o dupie Maryni na produkcji ( dotyczy się to też biura) i trzeba będzie się wziąć za robotę. A teraz do tych co najwięcej tu się udzielają: drodzy Panowie radzę wrócić do szkoły bo z takim myśleniem i podejściem niczego w życiu nie osiągniecie. Źle Wam w Samaszu ja nie widzę problemu, jeden papier i odchodzicie. Zmiany są potrzebne, każdy widzi co się dzieje, a zwalanie tego na Japońskie zarządzanie nie ma sensu bo zauważ ZE U NAS NIE MA WPROWADZONEGO WIĘC JAK MA ROZŁOŻYĆ FIRMĘ? zastanów się dwa razy zanim cokolwiek napiszesz. PS. Przeczytaj to drogi pracowniku(usunięte przez administratora) a przekonasz się że to ma sens. Dziękuję za uwagę.

31.01.2015 20:14

I firma upadnie w końcu. Już teraz ludzie biorą urlopy, bo dorabiają gdzieś na boku. A Ci co przychodzą do pracy to i tak pracują na 30%.
    produkcja

30.01.2015 17:46

To fakt mistrzowie to byli kiedyś oni cokolwiek mieli do powiedzenia teraz to są małe zaprogramowane ludziki które nie stawiają się nie mówią co jest nie tak bo dbają o swoją kasę a do tego co to za mistrz jak boi się własnych pracowników i do tego nie ma pojęcia co on tam robi do każdego tylko odpowiada że ma wyjeb..e ja..ca wszystko ok tylko żeby on je miał. Pozdrawiamy montaż a jaki ? ......
    biedronka pasiasta

30.01.2015 17:21

Ludzie, dajcie spokój; po co te narzekania. Ot, polska, podlaska firma czego oczekiwać. W dodatku wyrosła na żyznym nawozie unijnej wspólnej polityki rolnej. Bo bez dotacji to kmiecie kosiliby trawę konnymi listwówkami na żelaznych kołach co im ojce w spadku zostawili razem z chałupą i stadem parszuków. A nie kupowali wasze. Teoria zarządzania mówi wyraźnie, że firma w swym rozwoju co jakiś czas, wraz ze wzrostem absolutnym napotyka na coraz to nowe bariery. Po prostu jesteście teraz na tym etapie. A że zarządzanie jest takie jakie jest (big in Japan, hehe)... że kierownicy na produkcji są tacy jacy są... Dziękujcie Bogu, że Ruscy czy Białorusini są na tyle głupi i nierozgarnięci, by samemu produkować maszyny rolnicze (chociaż traktory jakieś tam klepią). bo jak by przyszło co do czego, to by was zakasowali ceną, a kto wie czy nie jakością. Tak więc śnijcie dalej swój sen, bo się może skończyć szybko i dramatycznie. I nawet posadki na produkcji w Samaszu nie będzie tylko miejsce w kolejczce na Pogodnej...
    SHOGUN

30.01.2015 16:41

Witam. Panie Panowie, nie ma co się irytować trzeba rozsądnie pomyslec....w obecnym systemie pracy w firmie obowiazuje system feldalny średniowiecznej Polski.Czyli jest "chlop" ponszczyzniany, ekonom inaczej zwanym poganiaczem (nie mylic z ekonomista)no i sa "panowie", jako ze doszliśmy do momentu w którym z "chlopa panszczyznianego" nie da się więcej już nic wydusić to pankowie wymyślili sobie ze zmieni się system zarzadzania ze średniowiecznego feldalnego polskiego na sredniowieczny feldalny japoński.Co za tym idzie? A no niestety nic rozsądnego!Zmieni się tylko nazewnictwo i sposób wyzysku, a mianowicie nie będzie "Pankow" tylko "szogunowie", nie będzie "ekonoma" za to dostaniemy prefekta np. srutownicy czy tez montażu no i samurajowie tez będą i będą oni ochraniac szogunow i prefektory aby bron cie nikt nie wniosl smietany...no i my feldalni chłopi (będziemy stawali w pozycji sluzalczej by szogun cie nie zwolnil z dziesięciny a ty w tej rozpaczy zebys nie popelnil seppuku bo nie możesz pracować na jego dobro) A tak już poważnie Ci na gorze niech pomysla troszkę i się zastanowią....jak do tej pory firma prosperowala i dzialo się nie najgorzej. Pan (same inicjaly,bo i tak administarator interweniuje) A.S. zarzadzal firma jak umial najlepiej, co zle mu nie wychodzilo,bo sami wiecie jak było, to po co to zmieniac???Wystarczy zarzadzac tak jak on i będzie dobrze, a eksperymenty typu budowanie Japoni czy tez Irlandii bokiem nam wylaza. Panowie "szoguni" myślcie i nie udawajcie ze cos robicie.Nie szukajcie oszczednosci tylko roboty.Bo na "na chlopie feldalnym" oszczednosci już nie uzyskacie co najwyżej straty.Jak chlop będzie zyl to i szogun skorzysta , ale jeśli chlopa zabraknie to nie wiem czy szogun będzie potrafil brone, i radlo ciagac.Ot i tyle przemyslen....A jeszcze jedno czas szukac innej Japoni lub Irlandii.....
    ZYZ

30.01.2015 15:46

Jest jedne wytłumaczenie firma nie padnie sama z siebie jest parę osób które do tego dążą, bo to tak wygląda. To co się dzieje to nie da się tego wytłumaczyć na zdrowy rozsądek.
    ...

29.01.2015 02:28

otrzasnie
    ...

29.01.2015 02:26

trzeba sie zwalniac poprostu i wtedy sie otzasnie cale biuro bo nie bedzie komu robic

28.01.2015 21:58

A czy biuro się dzieli z nami?? Raczej nie... 1 wychodzi raz na rok i to jak z łaski dołożą ( zależy od działu).
    xyz

28.01.2015 17:28

Witam,ten po niemiecki łeb z japonii,rozwli tą firmę,a Pan Antonii tyle lat to wszystko tworzył,Panie dyrektorze z Japonii otrząśnij się i daj dam godziwych wypłat a nie robisz z nas żebraków...Bardzo chciałbym żebys i ty Panie kiedyś poznał inny smak życia,los może ci kiedyś sie odwróci daj Boże żeby tak się stało.
    xxx

28.01.2015 02:24

jesli naprawde 15% zabiora to odrazu sie zwalniam i nie ma ze nie. zarzad chyba sam na produkcje zejdzie popracowac sobie na wlasna wyplate

27.01.2015 15:40

żenująco niskie wypłaty to będą teraz... 15% teraz nam zabieracie. Za co?? za to, że w biurze nie umieją liczyć i pilnować rachunków... Czym pracownik produkcji jest temu winien? Zarząd chyba w ogóle nie ma już honoru, okradając pracowników produkcji za własne błędy.
    yyy

26.01.2015 20:14

Ciekawe czy jak współczynnik był powyżej 1 to produkcja dzieliła się z biurem :)
    ślusarz

26.01.2015 22:56

Więc dlatego trzeba i dla biura zrobić współczynnik żebyś nie miał pretensji ze macie tak źle. Hehe, Trzeba myśleć co się pisze żeby we własnym gów..e się nie utopić.
    yyy

28.01.2015 19:54

Panie Ślusarz, gdzie ja piszę, że mam pretensję?? Rozumiem, że grabie grabią tylko do siebie ale bez przesady. Jak już chcecie zabierać dla biura jak są małe współczynniki to i dzielcie się jak macie je powyżej 1. Proste i uczciwe.

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ