SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

powodzenia.

11.04.2015 18:54

Codziennie się cieszę, że już tam nie pracuje. Nigdy więcej samaszu.
    gruby

09.04.2015 09:38

W naszym zakładzie powinny być prowadzone zajęcia przedszkolne dla dorosłych, a jeszcze lepiej byłoby otworzyć zaoczną podstawówkę. Wiele osób bardzo by skorzystało, nauczyłoby się chociażby minumim kultury. Wystarczy wejśc do kibla i odrazu wiadomo, że pisuary pełnią u nas fukncę ozdobną, mocz ląduję w większości na podłodze, tak samo jak obsrany papier toaletowy i nie tylko papier....Przykłady można mnożyć, chociażby parkowanie na parkingu, czy stołówka. Jest wielki termos herbaty. Niestety najczęściej można go tylko pocałować,stoi pusty, ponieważ chamstwo napałnia herbatą całe 1,5 litrowe butelki po wodzie. Wystarczy, że kilku chamów napełni swoje butelki i innym już nic nie ma. Codzinnie widać pełne butelki herbaty, napełnione na zapas wokół termosu. Szef produkcji pije u siebie, więc ma to gdzieś, z naszych kibli też pewnie nie korzysta to nie wie, że częśc jego podwładnych nawet w przedszkolu nie była, nie mówiąć o podstawówce.

30.03.2015 14:11

Cześć. Nie widzę zainteresowania dyskusją na temat podziału stawek w brygadzie, uznaje więc że moja propozycja wszystkim po równo podoba się większości, a przynajmniej ją akceptują. Na tej podstawie uważam że mogę złożyć propozycje dla Dyrektora następującej treści. Z dniem 1 IV 2015r. Stawki zaszeregowania w brygadach poszczególnych pracowników są równe np. stawka bazowa brygady =17.50zł. godz. wszyscy w brygadzie po 17.50zł.

28.03.2015 17:23

Problem dotyczy wszystkich brygad nie tylko dyskowej. W innych brygadach problem jest większy niż na dyskowej bo więzy koleżeńskie i kolesiostwo jest o wiele silniejsze.
    monter

28.03.2015 19:28

może jestem mądry inaczej bo jak nie my to kto majstry swoje a myyy oni 5 6 tysia a my 1.7 i jazda jak wyda hihi

28.03.2015 17:02

Witam. Co do umiejętności i wiedzy możecie być spokojni. Dyskusja miała być o sposobie ustalania stawek. Jeśli stawki są ustalane według widź misie brygadzisty, a nie według umiejętności i wkładu procy pracownika to może lepiej po równo. Skończ się donosicielstwo, obgadywanie kolegów bo stawka będzie niezmienna.

28.03.2015 08:41

Cześć. Koniec miesiąca, nowi pracownicy, ale problem stary. Podział stawek, brygadzista i jego kolesie po 19 nowi i w niełasce 15 zł za godzinę. Tłumaczenie że brygadzista i jego koleś wie więcej i robi lepiej w wielu przypadkach mija się z prawdą. Każdy znajdzie na dziale przypadki gdzie brygadzista lub jego kolesie umie mniej i robią mniej. Proponuje wszystkim po równo. Argument jest bardzo prosty. Każda praca w brygadzie jest wyceniona jednakowo np. ustawianie kół godz = (17,50) czy klejenie nalepek godz = (17,50) godzina bazowa = (17,50). Jeśli praca jest wyceniona równo to stawki pracowników powinie być równe. Rolą brygadzisty jest organizacja procy (wyceniona na 500zł. miesięcznie ), a nie dzielenie stawek czyli ludzi na lepszych i gorszych (koleś lub nie). Zniknie podział stawek zniknie podział w brygadach, zajmą się pracą, płaca zależna od współczynnika.
    monter

28.03.2015 15:36

ustawianie kół usiądzie taki przy kosiarce 8 godz posiedzi powiszczy na całą hale co za (usunięte przez administratora) nic nie pasuje i dzien zleci a ty targaj sie z tym złomem
    monters

30.03.2015 20:51

To prawda.Do tego jeszcze spali paczkę papierosów,zje pół reklamówki kanapek i chce stawki 20 złotych,bo fachowiec przecież,a i tak w sumie mało co zrobi bo nic nie pasuje i niczego nie ma.Dziwne w tym wszystkim,ze inni potrafią zrobić coś z niczego i nie narzekają.
    w.witkowski

27.03.2015 21:14

W imieniu moim i mojej rodziny pragnę podziękować za okazanie pomocy finansowej.Bardzo mocno jesteśmy wdzięczni za udzieloną pomoc. P.s dla firmy. Samasz
    kolec

25.03.2015 12:40

Wiecie czym sie różni Zukowski od kobiety ? Kobieta ma tylko dwie cycki hehehe
    cieć ze schodów

06.03.2015 07:37

Czemu wy drzwi na produkcje nie zamykacie jak idziecie do szatni albo do kibla? Gzie ty mieszkasz w hlewie, że nie zamykasz?
    ktoś

08.03.2015 23:00

pisze się CHLEW
    xyz

05.03.2015 15:52

Firma Samasz normalnie funkcjonowała do czasu kiedy Pan Antoni szefował,teraz kiedy rządzi nami japoński padalec,to została tylko nazwa.Nikomu nie polecam szukania tu pracy,strata waszego czasu,ludzi mają za nic,totalne dno,płace 1500-1700zł i nadal idą w dół,to jest kpina,lepiej iść do biedronki na ciecia,tam przynajmniej psy gończe-tzn.naganiacze nie będą cię gonić,a płaca ta sama.
    pro

05.03.2015 14:51

ten co najwięcej szczeka na bank przychodzi w sobotę do pracy. Zal (usunięte przez administratora) Ci ściska że ktoś chce dorobić? Nie chcesz nie przychodź, widać nie jesteś ważnym ogniwem w tej firmie.
    hmmmm hmmm

05.03.2015 21:57

"Wazne OGNIWO" dalo odpowiedz. Jak sie idzie dorabiac , Panie "wazne OGNIWO" to sie ma z tego pieniadze a i sie pracuje za pieniadze. Widocznie Ty wolisz dorabiac za klepanie po plecach ku zadowoleniu nie swojej rodziny tylko rodzin wladzy bo oni beda mieli z Twojej pracy pieniazki o Ty garba od poklepywania po plecach.
    Hmmm hmmm

04.03.2015 19:35

Siema fizole....Zadowoleni ze wspolczynnika??? To i z wyplat będziecie zadowoleni??? To dalej zapieprzajcie w soboty jak liczyc nie umiecie. Dawajcie dalej zada do ruc...ania. Wspólczynnik to jedno wielkie oszustwo i chamstwo. A fizol to fizol. Proponuje zebyscie jeszcze w niedziele sobie popracowali a najlepiej 7 dni w tygodniu przez 30 dni w miesiącu. A jeszcze lepiej zebyscie nie pyskowali hehehe. Ludzie myślcie i jeszcze raz myślcie bo dalej będziecie oszukiwani.... Niech jeden miesiąc nikt nie przyjdzie w sobote do pracy i niech zawali się plan...zobaczycie jak szybko zaczna normalnie placic. Pozdrowionka fizole
    lok

04.03.2015 21:49

a jakie wspolczynniki wyszly

04.03.2015 16:34

Co tu tak cicho? Skorzystaliście z mojej rady i założyliście spółdzielnię. Interesy idą nieźle, narzekać niema na co. Robert ostatnio nerwowy, Jemu idzie gorzej.
    Mol

05.03.2015 17:40

O jaką spółdzielnie chodzi?
    Czarujący Józek

25.02.2015 17:59

Pisałem już o tym, żeby zacząć od biura i zarządu oszczędzać. Tylko szkoda, że oni tego nie czytają... dostają dobrą kasę i jak by to powiedzieć mają wyjebana na produkcję i każdy tam dział znajdujący się. W sumie każdy na ich miejscu miałby (usunięte przez administratora) jakby dostawał taką kasę i nie ponosił żadnych konsekwencji.

23.02.2015 04:35

A ja powiem że tego i ooo. Nooo, jak to? I tego i ooo i tego..
    Piotrek Ż.

23.02.2015 02:38

Co wy tam gadacie montaz dyskowa to najlepszy dzial I kazdy o tym wie i pamietajcie o tym MIELONKA KIELBASA !! I zeby nie bylo !! Koniec zebrania.

22.02.2015 14:22

uwarzajcie na azora bo chodzi wsciekly bo nie dostal przez caly tydzien kosci ani talerza do wylizania chodzi szuka wrarzen i pisze nagany
    xyz

21.02.2015 08:12

Prawdę piszę mój poprzednik,ale dyrektor z japonii (usunięte przez administratora) i kłamaca}tak go w skrócie mogę określić,bo na poprzednim skeczu na stołówce twierdził,że koszt maszyny nie może być podniesiony,a teraz że podniesli od 2-4%,japończyk ma słabą pamięć,albo sieje propagandę cały czas.Kiedy ten Pan zaczął wprowadzać swoje rządy,to wszystko zaczęło się psuć,kiedyś nie było guwnianego rejestratora i montaż nie stał.Panie Dyrektorze mam dobrą radę zacznij od siebie szukać oszczędnośći dla firmy,a druga rada zbuduj swoją firmę i tam rób Japonię,bo już pokazałeś też jak można oszczędzić na cięciu złomu,cały zakład wie,że nawet liczyć nie umiesz.
    ....??

20.02.2015 23:55

Panie Antoni wysłuchałem ja tego przedstawienia na stołówce i aż wierzyć się nie chce że Pan, który zbudował ten zakład i przez tyle lat prowadził i to z wielkimi sukcesami teraz (napewno za namową japońskich dyrektorów)chce wprowadzać te nowe systemy. Chce Pan żeby ludzie włączyli się w proces wdrażania tego systemu tak jak to robią pracownicy Toyoty czy też Danona, otóż jest pewna drobna różnica - wynagrodzenia. Kiedyś ktoś bardzo mądry powiedział " żyj godnie i daj tak samo żyć innym"A jak godnie żyją pracownicy malarni, montażów, śrutownic i wielu innych skoro od prawie roku mało którzy zarabiają więcej niż 1300 - 1500 zł. A tymczasem dyrektorzy biorą bajońskie sumy nagrody. Firma była na minusie? To może odebrać te nagrody to i minus będzie mniejszy. Mowa o potrzebie oszczędzania dotyczy widocznie tylko produkcji. Szefie nie potrzeba żadnych nowych filozofii, jeżeli pracownik będzie pewien tego że firma dba o niego to i on będzie dbał o firmę. I tak włąśnie jest w Toyocie i wielu innych firmach. Żadna modernizacja nie wypali jeżeli nie będzie pracowników a na to właśnie się zanosi wiosną i nudne gadki że przyjdą nowi na miejsce starych i też zrobią to samo możecie między bajki włożyć
    .....

20.02.2015 00:47

dzwonisz i mowisz o co ci biega bo daja bezplatne porady. odrazu jak cos nie tak mozna podkablowac zaklad

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

.....

20.02.2015 00:44

Okręgowy Inspektorat Pracy w Białymstoku poniedziałek w godz. 8.00 - 17.00 wtorek - piątek w godz. 8.00 - 15.10 osobiście: ul. Fabryczna 2 15-483 Białystok pokój 102A (I piętro) telefonicznie: (85) 742-11-46
    xxxx

19.02.2015 11:34

A co tu tak cicho wszyscy już się zwolnili z Samaszu czy co???? A może zostaliście dobre wypłaty to i się pozamykaliscie
    znik

19.02.2015 15:53

post się zaczął to i cicho
    widze cie

16.02.2015 19:02

sluchajcie uwarznie dyskowa jak przyjdziecie w ponidzialek na kaca to esemes juz czeka do prezesa jestescie na celowniku uwarzajcie
    Zdzisiek

16.02.2015 09:40

Jak tam sytuacja w samaszu na dzień dzisiejszy? Ile dostają pracownicy na montażu/malarni/spawalni ?

15.02.2015 13:13

Zamiast narzekać to załóż spółdzielnie jak Rober i Sławek idzie im nieźle.
    master of masers

14.02.2015 22:46

podnoszę kwesię. Jak można reklamować produkty samaszu i sama firme tak wspaniele (za ogrom kasy ) np: patrz you tube i nie mieć pieniędzy na w miarę normalne pieniądze dla ludzi z produkcji? Wypi.rda.a sie kase na premie dla ...
    xxxx

14.02.2015 16:16

To prawda ze na trawiastej ludzie pomału się zwalniają z pracy???
    aaaa

14.02.2015 20:03

Tak, to prawda ale prawdziwy eksodus nastąpi na wiosnę. Wszystko wskazuje na to że tym razem Białoruś nie pomoże i trzeba będzie od maja(a może i kwietnia) iść na urlopy i być na nich do zimy. W tym okresie pracownicy nie będą potrzebni a co do garnka mają włożyć to to akurat nie jest sprawa zarządu.
    Głupol

14.02.2015 07:33

Mam prośbę do Staśka, majstra, żeby wywiesił na tablicy numer telefonu konfidenta, który zagonił Wampira. Może ktoś rozpozna właściela numeru. W pale się nie mieści jak można donośić na kolegę z którym razem się pracuje(jak TW za komuny). Pomijając już sam chory pomysł przychodzenia na kacu do roboty, trzeba się brzydzić konfidentami. Pamiętajcie, że ściany mają uszy i oczy, a przezes w ogóle nie powinien zwracać uwagi na ubeckie donosy i ignorować anonimy, tymbardziej, że sam to kiedyś ogłosił na kartce
    TolekBanan

13.02.2015 17:03

Ciekawe kto pisał tego ostatniego posta?Czyżby Marek?Jako logista?Tak świadczy o tym ortografia (montarz) np.Jak na szczotkach.A może to nasz nowy narybek?On może nie wiedzieć do konca jak to działa.Brygadzista na malarni dostaje do pomalowania detale od brygadzisty ze śrutownic.I albo to jest ustalone przez majstrów albo ludzie mówią co mają zrobić.A brygadzista od śrutownic dostaje zapotrzebowanie od montaży.Więc co ma robić brygadzista malarni?Malować nic więcej.Co do spawaczy dyskowej - chociaż takich już nie ma, brygadzista może w spokoju sobie spawać - BO KAŻDY SPAWACZ SAM ZGŁASZA LOGISTYKOWI KTÓRY MU PRZYWOZI DETALE DO POSPAWANIA konkretnych rzeczy.Na każdej zmianie mają logistyka.Mało tego sami wbijają w system ile i czego wyspawali.To samo tyczy się wiertarek.Jeżeli miałoby by być u nas na montażu tak samo to każdy musiałby sam zatroszczyć się o detal, sam liczyć TE TZW. ZIPY.I ostatnie 2 sprawy.Jak ten kto to pisał jest taki mądry to czemu się nie zgłosił na brygadzistę jak szukali następcy na Bubieńca (ja zresztą też się nie zgłosiłem).Checie sami liczyć ZIPY i ponosić odpowiedzialność bo ja nie.Narazie to mam wyrąbane jajca bo ide do brygadzisty i mówię że nie ma tego albo tamtego.Ale jak Cię wyznaczą jednego z drugim do czegoś i nie będzie się zgadzało to będziecie mieli przerąbane.To trzeba z majstrem naszym załatwić co robia brygadziści.
    tryby

11.02.2015 19:10

Czemu nie pójdziesz do biura i prosto w oczy Adeli tego nie powiesz. Czyżbyś się bal?
    tryby

11.02.2015 13:02

A mi tam setki zapłacili miałem 190h i co do grosza zapłacone z setkami. Jak nie umiecie wyliczyć własnej wypłaty to proponuję udać się do Adeli, ona z pewnością wam wyliczy wszystko
    eeee

11.02.2015 15:51

Tak , masz rację jak Adela wyliczy to ruski rok będziesz pamiętać żeby nie zachodzić do kadr. Takiego pracownika jak ona to trzeba szanować wie jak naliczyć żeby u niej się zgadzało. Kobieto czy wiesz ilu ludzi skrzywdziłaś? Proszę wskazać artykół na podstawie którego zabierasz tyle kasy za zwolnienie i to przez tyle miesięcy. Ktoś tym się w końcu zajmie, jakieś prawo przecież jeszcze w tym kraju istnieje.
    abcd

19.02.2015 20:27

Odpowiedź na: [tryby - 2015-02-11 13:02:26]: "Kobieto czy wiesz ilu ludzi skrzywdziłaś? Proszę wskazać artykół na podstawie którego zabierasz tyle kasy za zwolnienie i to przez tyle miesięcy." Było takie rozporządzenie szefa, więc dziękuj szefowi.
    rak

11.02.2015 08:37

Zapomniały stare wierzby o czym szumieć miały. Siadły więc przy drodze i gorzko płakały. Choć im łzy już dawno wysuszyło słońce, ludzie dalej mówią o nich: – Patrz, wierzby płaczące!
    sss

10.02.2015 22:20

.... kiedys byla taka akcja dawno temu. ale chlopcy sie zwolnili
    ...

10.02.2015 22:18

toz 100% mialy byc liczone ale w sklepie hahah . pozdrawiam matolow co sie ponabierali hahah za takie cos mozna sprawe zalozyc ze nie polaca za nadgodziny setek ani nie daja dnia wolnego ale niech ktos sie liczy z tym ze w pracy juz za to sie nie utrzyma jak inspektorem nasle
    Masta of pappuć

10.02.2015 19:18

Ciekawe komu zależy na kasowaniu niektórych opinii? Doczekaliśmy się wolności słowa czy nie??
    Masta of Pappuc

10.02.2015 19:14

I znow lipa-niezaplacone 100% od zasranych 11 zl. Mysle ze ludziska pozadne beda szukac nowej roboty, tymmbardziej ze sa ganiani przez wyszkolonych "folksmajstrow". Psy goncze, wasacze, azory idzcie sie gonic ze swymi sukami!! To powiedział ja, Jarzabek!

10.02.2015 10:45

siema dziewczyny z montarzu dyskowej niezle z was wariatki bedziecie caly czas pili cerbatke i kawke to napewno zarobicie popatrzcie na siebie i na wszystkich plotkujecie za plecami tak nie ladni zachowujecie sie jak stare kobiety siedzace na lawce mocherowe berety
    tryry

08.02.2015 19:54

kupa śmiechu tu sie robi hehehehhe
    obiektywny

08.02.2015 18:00

Tylu troli i hejtów nie widzialem na jednym forum w jednym miejscu nic dziwnego ze zaczyna sie kiepsko dziac a w dodatku uaktywnił sie pseudo GIT ( kopernika 21 nie przewija sie bajery na wolnosci - czy ty po prostu odmiennej orientacji jestes ) . S..cie we własne gniazda piszecie o rzeczach o ktorych nie macie pojecia . Szkoda słów

08.02.2015 14:39

pomuscie dla majstra zmontarzu dyskowej zeby sie nie dawal tak niech odrazu pisze papier na pracownikuw albo na dywanik

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ