SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

on

20.10.2015 16:46

wszyscy jadą po czesterze, a może kilka słów gorzkiej prawdy o co poszło. jak ogólnie wiemy w firmie jest nietolerancja alkoholowa ale z opinii wynika coś innego. niejaki baca jest jak kobieta, która ma miesiączkę i niestety przez tydzień w miesiącu jest niedysponowany z powodu za dużej ilości % alkoholu w organizmie. ileż można trawić takie zachowanie. nie dziwmy się że chłopina nie wyrobił i jeżeli ktoś z każdą chwilą zmiany wyglądał jakby tuż przed pracą wygolił buteleczkę lub jakąś małpkę wniósł ze sobą i co chwila podpijał to w końcu coś w nim pękło
    oni

20.10.2015 17:38

pękło sprzęgło i wysprzęglił to świadczy o człowieku
    ...........

19.10.2015 15:15

logistyk nowy na bpi trudno sie zapytac czy to ty czester hahah
    xxx

18.10.2015 00:28

pisano o nim pare postow wczesniej. trza ludzi popytac ktory to
    jaki taki

18.10.2015 14:28

to ten stojący po lewej stronie śrutownicy więcej inf dostarczy ci kibel nr 1.2.3.4.5.6.7 nie wiem ile jeszcze ty kibli mamy

18.10.2015 22:05

ale nie chce mi się jechać na trawiastą to podpowiedz co to za osoba
    bolo

16.10.2015 23:29

Który to chester panowie ???
    Zdzisiek Bomba

16.10.2015 17:16

bolo

15.10.2015 11:43

Co za (usunięte przez administratora) chester???
    .....

15.10.2015 10:06

pewnie tam tez kible pomaluja hahah
    ;)

15.10.2015 10:01

powitanie chestera na bpi.... bedzie komu donosic;)

13.10.2015 09:42

masz np 10 zl na umowie wiec jak idziesz n zwolnienie to tyle dostajesz bez premi wiec z tego co masz na umowie ci placa jak jestes na zwolnieniu + te 20 % co wedlug prawa pracy pracodawca moze ci zabrac wiec wszystko legalnie sie odbywa wiec nic nie mozesz zrobic !!!

12.10.2015 13:56

Witam,to się nie nazywa zabieranie za zwolnienie tylko okradanie pracownika.

12.10.2015 12:01

zx odkryl ameryke juz dawno tak jest ze zabieraja!!!
    zx

11.10.2015 15:17

Witam,nie dość że nie ma normalnych wypłat,to jeszcze jak ktoś był na zwolnieniu to potrącają,nawet z tej zapomogi co płacą to potrafią zabrać pieniądze-nie wiem jak przeżyć do następnej zapomogi,idzie naprawdę się załamać.
    JA

09.10.2015 17:24

a co tu ukrywać żeby było dobrze nikt by głupich komentarzy nie wystawiał a ze jest jak jest to ludzie piszą i się żalą normalna rzecz, żeby wszystko w firmie było ok atmosfera,zarobki nikt by tu nawet nie zaglądał i zajął się sobą i robota i był happy a ze się dzieje coraz gorzej jest lipa to i opinii mamy ponad trzysta :-p

08.10.2015 19:27

masz w 1000 % rację
    xyz

08.10.2015 17:16

Właśnie trzeba pisać takie opinie,bo co szczera prawda boli tak? Niech ludzie wiedzą co tu z Nami Japończyk wyprawia,jak nam życie utrudnia,bo na pewno nie polepsza.
    1984

08.10.2015 10:22

Co roku to samo - narzekanie i marudzenie! Pracuje tu już 17 lat i zawsze w tym okresie było słabo z pracą ale z początkiem zimy wszystko wracało do normy. W mało której firmie jest robota cały rok jak takie znacie to czemu tu pracujecie? W Samaszu jak były zimy nie było problemu a że ostatnie 3 zimy były do bani jest jak jest... ale słyszałem że są już zamówienia na zielonkę zresztą jak co roku o tej porze. Jeżeli myślicie że takimi opiniami o firmie poprawicie nam sytuacje to się możecie zdziwić - przecież to też czytają klienci samaszu!
    malarz

07.10.2015 19:29

ciekawe czy robole w innej firmie tak chcą pracować wiedząc nawet że i tak wypłaty będą do duu ale stoją na malarni i czekają aż coś wyjedzie i będzie co składać szczególnie ci z dyskowej

07.10.2015 19:26

skoro w firmie takie zmiany z tymi linami i leszczami to moze pora upomnieć sie o zwiazki zawodowe????????? kto za??????
    jak zwykle o tej porze

07.10.2015 19:23

chcemy ale roboty brak
    poi

07.10.2015 17:31

do roboty

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

07.10.2015 04:25

Brak słów... to ty chyba tylko w samaszu w zyciu robiles
    Brak słów...

06.10.2015 20:57

Nie dość, że 6h godzin to jeszcze te idiotyczne odbijanie się w "ciuchach roboczych". Gdzie niby taki przepis istnieje?? W Kodeksie pracy? W regulaminie zakładu pracy? Nigdzie!! Nawet na tablicy tego nie ma, a wiecie czemu? Bo czegoś takiego nie można wprowadzić i dobrze oni o tym wiedzą dlatego tego niby "rozporządzenia" nie wywiesili. Ludzie jak stado głupich owiec chodzą i odbijają się w "ciuchach roboczych"

05.10.2015 21:50

a pamietacie jak pieknie mówił że nie bedą zwalniać po wprowadzeniu systemu a tymczasem już straszył że za niedostosowanie się do systemu bez żalu będzie zwalniał nawet starych doświadczonych robotników , tylko kto wtedy zarobi na twą dyrektorską pensyjkę chyba że sam wskoczysz w ubranko i będziesz napierdzielał na produkcji a i jeszcze lina przestrzegał i malował linie co tydzień a propo po ilu warstwach farba zacznie odstawać od posadzki??
    najlepsza firma w białymstoku

04.10.2015 20:21

samasz podobno bony w tym roku na święta. bony na makarony. pan Antoni sie wypowiada w tv jaka to prężna firma i t p a jak przyjadę do rodziców to mówię jak jest to mówią że w innym chyba siemaszu pracuję .
    wiem

04.10.2015 11:26

tak. tylko ze wczasowe to wczasowe a swiateczne to swiateczne! wczasowe powinniśmy dostac po urlopach a na swieta inny profit!!!
    eee

03.10.2015 23:41

lepiej chyba dostać wczasowe w grudniu przed świętami zastrzyk gotówki niż razem z urlopem wtedy byśmy tak tego nie odczuli a tak zawsze na te święta jest więcej grosza
    szczupak

03.10.2015 14:34

w każdej normalnej firmie to wczasowe masz płacone jak wrócisz z urlopu a nie na koniec roku
    clemzS keszeL

02.10.2015 08:56

Czyż człowiek na stanowisku zasługiwałby na pogardę, gdyby sam sobą nie gardził, podle postępując?
    trol

01.10.2015 21:02

patrze samasz jest na topie hehe
    takie tam

01.10.2015 20:24

największe darmozjady to konstruktorzy non stop niby ulepszenia i prototypy po co to pytam się chyba a nawet na pewno po to żeby było widać że coś tam niby robią a nas na produkcji szlag trafia przyjdzie taki sztab matołów co my takiego prototypa sklecimy popatrzą eeee nie niema sensu a kasa poleciała .ktoś niech mi wytłumaczy nie jestem rolnikiem poco tyle wersji np kdt 180 220 260 300 340 czy rolnikowi te kilka cm robi różnię ale koństruktor sie wykazał to samo z pługami
    bleblablu

01.10.2015 19:53

Hmm.Pamiętam swego czasu wypowiedż Pana Prezesa na stołówce firmowej, że firma jest wszystkich pracowników.Wszystko jest jawne i każdy zainteresowany ma do nich dostęp.Chodziło o finanse firmy.Jeśli Pan Prezes nie rzuca słów na wiatr niech powiesi na tak uwielbianych tablicach nie wyniki finansowe firmy, ale zarobki z ostatnich 3 miesięcy wszystkich dyrektorów, ludzi co wprowadzają leana.No i oczywiście ludzie z produkcji mają co roku ok. 800, niech wykaże nagrody roczne Pana Schulca i innych.Co zrobili konstruktorzy przez ten rok?Chałtury popołudniami sobie do domu.Tylko przenosi się z namiotu do namiotu magazyny i dokupuje regały.O szafkach na działach nie mówiąc ile poszło won i le nowych się robi.Farbę żeby poszerzyć o 50 cm drogi transportowe.O tym prezes penie nie wie.
    kou

01.10.2015 17:56

to jest wczasowe a nie swiateczne
    try

01.10.2015 17:05

po co wy piszecie te głupoty idź do dyrektora i prosto w oczy zapytaj a nie po forum piszesz . miejmy nadzieję że w listopadzie będzie lepiej i zarobimy na święta przyzwoite pieniądze świąteczne dostaniemy i jakoś to będzie
    ooo

01.10.2015 13:31

Panie Dyrektorze Szulc niech Pan odpowie na pytanie z czego mamy żyć? Mamy iść kraść żeby rodzinę utrzymać,jak Pan doprowadził firmę do czego Pan dążysz,jaki masz cel? czy tylko martwisz się o swoją posadę a gdzie reszta,gdzie ludzie z produkcji myślisz czasami o nich,chyba NIE masz na to wyje....
    Kaulec

30.09.2015 13:31

Ta firma to jest pomyłka bo pracownicy z produkcji zarabiają mniej niż sekretarka odbierająca telefony hehe jeszcze troche to nie będzie miał kto pracowac na produkcji bo jak narazie to zwalniają sie sami starzy pracownicy heheh brawo za inteligencję tak trzymać hehehe
    jak zwykle o tej porze

29.09.2015 19:32

wiadomo od dawna że ten okres to czas na pługi a że zimy niema od 2 sezonów kto ma te pługi kupować arabia saudyjska żeby piasek pustynny z ulic wypierdzielać chyba w tym roku jak co roku .zawsze mozna pracę zmienić
    a jak!da sie !

29.09.2015 18:46

każdy dział będzie miał swoją niby śmieszną nazwę jak w przedszkolu np .GRABARZE . a od jutra chodzimy na stołówkę w parach i za rączki sie trzymamy aha i jeszcze z piosenką na ustach hej ho hej ho za zupke by się szło ale żeby było ciekawiej to śpiewamy po japońsku
    xxx

29.09.2015 14:59

Witam,Dziękujemy dla Pana dyrektora z Japonii z wprowadzenie sześciogodzinnego dnia pracy,Pan jest taki dobry dla Nas,tyle wspaniałych innowacji wniósł.Niech tak dalej Pan działa wszyscy pracownicy uwielbiają Pana za to co Pan robi.Tak trzymać to na pewno będzie dobrze.
    ccc

27.09.2015 12:30

z tego co słyszałem na zakładzie to ludzie którzy będą wysłany na bezpłatne nie mają zamiaru już wracać do samaszu
    xyz

27.09.2015 07:56

Witam,masz rację mój poprzedniku,wysyłają już nas na bezpłatne,bo jest mało zamówień,co w poprzednich latach było mnóstwo pracy,dział handlowy śpi albo lulki pali za biurem,Japoński dyrektor wprowadza leana zamiast myśleć o produkcji,żeby ludzie mieli za co siebie i rodziny utrzymać-totalna bezmyślność i porażka,nie potrafią dla tych ludzi co są zapewnić pracę na 12miesięcy a chcą zakład budować nowy-tam to już nie lean będzie łapany tylko "sum".

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ