SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

pracuś

03.10.2016 09:49

E to się nie przenoszę. U mnie trójka z przodu to norma tez bez nadgodzin bo z nadgodzinami to wychodzi ponad 4. No fakt 200 zeta trzeba wydać na dojazdy ale i tak różnica jest duża. Pozdrawiam

03.10.2016 21:56

a gdzie to tak płacą?
    Krynka gazowana

01.10.2016 05:26

A jeszcze tylko zapytaj czy można kromkę chleba więcej (dają talerz zupy + 2 kromki + wkładka czyli np kotlet), to Cie zgromi wzrokiem i będzie gadać że ludziom nie starczy ( w sensie jej).
    gul gul

30.09.2016 16:03

dlaczego torba z stołówki wita cię codziennie miną jakby nienawidziła ludzi i świata? dlaczego jest tak zgorzkniałym człowiekiem, dlaczego wykańcza współpracownice? czyżby diabeł?
    JP

16.09.2016 16:28

Jak tam zarobki na malarnii i w samaszu ? opłaca się tu robić?Jaka stawka godzinowa i ile okolow łape można wygarnąć?
    Majster

01.10.2016 19:42

Przerwy w pracy to raczej nie ma ale praca np po 6 h to normalka,bez nadgodzin okolo 2 tys. czyli jak na spawacza to Woła o Pomstę do Nieba
    marko

04.11.2016 22:51

A jak się nazywa ten dyrektor japoński? Jakiś polak? dyrektor produkcji? Współczynnik o którym mówicie to tzw. OEE? Ja Wam mogę powiedzieć, że wdrażanie narzędzia LEAN z Toyoty w firmie prywatnej od zera to wielka sztuka, więc trzeba to robić mądrze wraz z budowanie pozytywnej atmosfery w firmie..
    franko botti

24.07.2016 11:46

Witam,kto mądry to zostawi ten pseudo japoński zakład ,bo to co się tam dzieje od paru lat to jest nie normalne,przedstawienia przed pracą po pracy-ku czemu to ma służyć? To jest chore tak jak nasz kraj jest cały zepsuty,pracowałem w samaszu i go zostawiłem bo nie mogłem na to wszystko patrzeć,teraz pracuje za granicą za normalne pieniądze nie ma chorych współczynników,człowiek przepracuje cały miesiąc i wie ile zarobi a nie tak jak w samaszu cały czas był robiony w h.....a.
    never ever

20.07.2016 00:06

Ludzie w tej firmie narzekali, narzekają i będą narzekać. I mają słuszną racje bo zarabiają coraz mniej. To nieprawda, że w kilka lat temu pracowało sie dobrze bo wtedy też narzekali. Nie było kitajca, było wczasowe i zajc i też było narzekanie. Dobra rada: zamiast narzekać POSZUKAJCIE SOBIE INNEJ PRACY!!! Nie wszedzie jest tak jak w Samaszu. Wszystkie negaywne komentarze piszą zgorzkniałe, długotrwałe robole, które sie dolizały lepszych stawek u "miszczów" no ale dalej mało bo "biurwy mają lepiej" za siedzenie.
    Paleciak

19.07.2016 13:33

30 lat robienia pracownikó w h.ja z pasją
    Majstry ciagnac se

12.07.2016 21:30

Jaja z urlopami. Nikomu urlopow nie chca dawac.... Polowa lipca a ledwo po pare osob z dzialow poszlo na urlopy... Ledwo ponad 300 maszyn do zlozenia. Gdzies juz w tym tygodniu pewnie 50% zlozymy... Plotki chodza, ze po 2 tygodnie tylko beda dawac. A pozostale 2 kiedy? Za rok? Na jesien??
    gruzin

13.07.2016 19:10

ciesz sie dziadu , że robota jeest.
    .........

24.07.2016 11:38

pojdziesz jak stawka urlopowa spadnie do minimalnej to zaklad nie chce placic tyle za urlopy
    xyz

20.06.2016 09:49

Witam,niech mi ktoś odpowie dlaczego bandycka firma okrada pracowników z wczasowego,jeśli ktoś wykorzystał urlop i sie zwolnił to wczasowe się należy ale nie w samaszu bo oni mają swoje prawa,inspekcja tu na nic tu potrzebne są media najlepiej tv żeby pokazały jaki tu kowbojski proceder się uprawia.Nikomu tej firmy nie polecam oszuści.
    pijak

18.06.2016 19:40

uwas w firmie sa geje kturzy siedza dla pana dyrektora pod biurkiem i obciagaja i dupy daja bobardzo to lubia to sa panas jeden drugi danilczyk trzeci koszczuk aczwarty to jarmoszko lubia miec biala smietanke w ustachto pedaly
    gul gul

19.06.2016 11:16

Może opisani przez ciebie majstrowie nie wszyscy to robią,taka ich praca w tej firmie,muszą gonić do roboty-a wracając do dyrektora z japonii to jego całe dowodzenie i to co robi przeciwko pracownikom może mieć bardzo ciekawe podłoże,gdyż skąd ten pan pochodzi to mieszkało-może mieszka bardzo wielu ż y d ó w więc to wszystko jest zrozumiałe że jak ten mój poprzednik napisał gnida tylko nie z japonii ale inna trochę gorsza....
    xxx

08.06.2016 10:28

Szpieg Shoguna mówi,że dyrektor z japonii to tajny agent p r o n a r u...firmę samasz jako konkurencję małymi krokami rozłoży,bo do tego idzie,a sam pójdzie do konkurencji g n i d a...japońska,bo inaczej tego człowieka nazwać nie można
    hwd N.

08.06.2016 07:16

Moze dzieli z nimi łupy i chce żeby więcej dla nich zostalo?
    puppet

08.06.2016 01:13

torba też człowiek niech żre jak świnia.
    hwdp

07.06.2016 09:41

jeszvze jakies kartki na stolowce ze nie mozesz wziasc za kogos porcji bo potem brakuje. to niech szef produkcjji przykaze dla torby zeby tyle nie zarla i nie wynosila do domu po 2 reklamowki bo naprawde brakuje
    były pracownik"

31.05.2016 06:26

Przepracowałem w tej firmie sporo lat i musiałem odejść,gdyż cały system wprowadzony przez dyrektora japończyka mi nie odpowiadał,co miesiąc pracownicy s (usunięte przez administratora) na tzw.współczynniku-system płacenia póki japończyk nie rzadził to współczynnik nie wyszedł 2razy do roku teraz jak wyjdzie 2razy to jest dobrze,no i jest jeszcze lean-ogłupanie totalne,nawet szef produkcji musiał zmienić stanowisko bo słabo pilnował tego posranego systemu.A na koniec jeszcze zostałem okradziony z wczasowego,choć wykorzystałem cały urlop,główna kadrowa jest ponad prawem,ma swoje instrukcje-jej nawet inspekcja pracy nie podskoczy.Przestrzegam wszystkich przed tą firmą-DNO,pracownik jest dla nich nikim.
    coswiem

06.05.2016 13:10

Firma samasz nie należy do najlepszych firm zwłaszcza jeżeli mowa o dbaniu o pracownikach zwłaszcza tych na produkcji dyrektor z Japonii na wszystkim oszczędza nawet wody żałują na produkcji zamontowali słabej jakości dystrybutory na wodę z których woda śmierdzi i nie da się tego pić nawet ani razu nikt nie wymieniał w tych urządzeniach filtra a działają cały czas na stołówkę przyworza jedzenie dla świń bo inaczej nie da się tego nazwać i jeszcze pobierają na to pieniądze z socjalu już wogle by tego nie dawali bo i tak się nie da tego jesc....nawet na koszulki firmowe dziaduja jak idzie się do narzędziownia po ubranie to ten pajac mówi że koszulka tobie nie przysługuje i masz chodzić w swojej a jak już swoją koszulkę chcesz wynieść do prania to cięć się przyczepia co ty wynosisz?? masło maślane....Nie polecam pracy w tej firmie lepiej poszukać sobie czegoś rozwojowego bo ta Firma schyla się ku upadkowi.
    majster

14.04.2016 01:43

Buhaha GRUBO GRUBO wstyd dla firmy ...
    morfeusz

06.04.2016 13:58

Praca w tej firmie jest niezła tylko jjedzenie jest do (usunięte przez administratora) Dzisiaj dostaliśmy karmę dla psów kiedyś pracowałem w schronisku to psy były lepiej karmnione...panie Leszku prosimy o interwencję bo jesteśmy na skraju wytrzymalosci...
    katastrofa

17.03.2016 23:38

parodia normalnie były kontroler jakość mistrzem malarni .a co z tej malarni wyjeżdza masakra .doszedłem do wniosku że jak wyjechało z malarni z pod oka takiego majstra czyli jest OK .nie miejcie potem pretensji (biuro) do montażu
    call me maaaaaaaasster

16.03.2016 17:01

eeee tam cicho byc

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

kaczeluk

15.03.2016 21:32

Chyba ty pajacu
    ;;;

15.03.2016 21:21

dajcie ludzie spokój oczerniacie ludzi zacznijcie pracować bo z tego co widzę to chyba trzeba wymienić całą załogę na tej malarni a nie czepiacie się majstrów
    ,,,,

14.03.2016 07:48

JESZCZE ZA KACZOREM ZATĘSKNICIE I NA MALARNI I NA MONTAŻU.TAKIEGO MAJSTRA Z SERCEM DLA FIRMY NIE BĘDZIE.MA SWÓJ HONOR I ODSZEDŁ,A KOSZCZUK I INNI Z BUDY ZOSTANĄ
    Fajfus

15.03.2016 15:36

To chyba Kaczor sam pisał :D Jaki honor? Taki sam honor jak Tusk, który kraj zrujnował i uciekł na ciepłą posadkę do UE, to tak samo kaczor zobaczył, że nie radzi sobie i wyładowuje się tym na pracownikach to i sam zrozumiał, że prędzej czy później firma sama go zwolni. No albo jak ktos wyżej powiedział, sami ludzie go dopadną i wtedy byłoby jeszcze gorzej. A co do nowego majstra i tego że jaki on straszny to póki co nie wypowiadałbym się jeszcze. Na razie widać, że chyba uczy się na błędach poprzednika i jak ludzie wykonują swoją pracę, to im w to się na siłę nie miesza i nie próbuje udowadniać grom wie czego i wykłócać się, to i morale większe w załodze odrazu, jak brak wariata jako dowódcy. Chyba ktos "wyżej" przy nominacji, tym razem poszedł po rozum do głowy. A co do czepiania się na montażu, to chyba jasne, że się czepiał. To była jego praca, dział jakosci. Wy składacie maszyny więc montaż, dział jakosci zajmuje się jakoscią, więc się czepia. Proste rozumowanie, chyba tylko idiota nie zrozumie.
    dfghj

13.03.2016 22:23

teksty typu wy nic nie robicie na niczym sie nie znacie. a maszyny z niczego sie skladaly? dobrze ze nie dostal po lypie za swoje odzywki i gadki a malo brakowalo jak widzialem
    dfghj

13.03.2016 22:18

taka praca ze ma sie czepiac jakosci i wogole. kaczor nie ogarnial tematu na malarni zero pojecia temu nie wytrzymal. dziwne ze jego tez na malarnie dali z listew. po miesiacu cos sobie ubzdural ze on wie wszystko i na wszystkim sie zna i zaczely sie olewki i klotnie. wogole nie mial podejscia do ludzi
    Montaz Pany

12.03.2016 22:33

Teraz juz nie ma Kaczora. Nowy jest. Ta malarnia to ma prze....ne. Gorszego majstra chyba nie bylo nigdzie... Na montazu nonstop do czegoś sie czepia.
    blaster you must be faster

11.03.2016 09:48

Tez slyszalem ze chca wykuorzystac koszczuka nie tylko pod domem. I słusznie bo gość ostro nagrabil. Objal dzial na ktorym kompletnie sie nie zna wprowadza zmiany dla samej zmiany bo cos będzie inaczej ale wcale nie lepiej . Faworyzuje tych którzy robią wysylke na wos i kur wa uwaga ci z namiotu maja stawkę 19 zl szok..jak byl zmianowym to musial pomagać w ogarnianiu transferu wos trawiasta i odwrotnie dla niego bylo to tak trudne ze pomyślał dam im po 19 zl i niech mnie wyręczają. Gdyby byl smieciarzem przez jakiś czas to dalby smieciarzom 26 zl bo to wymagajaca organizacji i pomyślunku praca. Powazna decyzja bylo zdegradowanie brygadzisty który pojechał w przebraniu araba do Niemek na sylwestra nawyrabial komedii i po prostu nie miał jak wrócić do pracy... Cdn
    .,.,.,

10.03.2016 15:12

kaczor tez sie wywyzsza jak by co to nie on na malarni 2 miesiace i juz na wszystkim sie zna haha a od poniedzialku (usunięte przez administratora) sko beda kopac hahah to sie narobil majstrem lol
    kaczor

09.03.2016 19:54

zauwazcie na tego prostaka koszczuka jakie on dal stawki dla wuzkowych po 16.50 to juz na srutownicy wiencej maja puzniej dziwi sie ze w soboty niechca przychodzic do pracy ale jak byl Zmianowym to zachowywal sie normalnie a jak dostal troche wladzy to udezylo mu do glowy zeby on natym sie nie przejechal bo ktos sie zdenerwuje i cos zrobi w tym kierunku lepiej niech na siebie uwaza bo niektuzy sie czaja na niego kolo domu

05.03.2016 20:15

sdfg

06.03.2016 13:05

lepiej sie rozejzyj za inna firma bo tu ciekawie nie jest
    ....do florela czy jak ci tam...

01.03.2016 21:34

Skoros inż. to wyciagnij wnioski.....Samasz schodzi na "psy" Nastepny darmozjad nie potrzebny ...A jak jestes dobry w "kopiuj - wklej" to przychodz.Napewno bedziesz zalowal :)
    ja robot

25.02.2016 16:56

Siema geniusze,no to chwalic sie kto ile wydymal na alkometrze :D (Bepie)
    baza nr 1

25.02.2016 17:45

a co to jest alkometr

24.02.2016 23:59

c.d.n. Dobranoc.
    abdul

23.02.2016 21:42

Praca nie najgorsza tylko Malo platna a co do majstra z malarni to najwyraźniej jego mozg rozwijal sie wprost proporcjonalnie do wzrostu wiec to ze jest tepy to nie jest jego wina ciekawe gdzie ustawil sie w kolejce kiedy rozdawali rozum i wzrost.....

24.02.2016 22:55

Buahahahhaha. Się uśmiałem. Tekst rodem z podstawówki klasy 3-ciej. Pewnie więcej nie skończyłeś co widać po Twojej znajomości znaków interpunkcyjnych. I alfabet jakiś niekompletny. Z polskich znaków tylko "ź" poznałeś ?? I jak ktoś tak elokwentny może się wypowiadać na temat osoby, której pewnie osobiście w ogóle nie zna. Nasłuchałeś się pewnie od innych "inteliGIENtów" i rzuciłeś głupim tekstem, który nie wnosi żadnych faktów do tej jakże merytorycznej dyskusji. Wzrost? Co to w ogóle za argument ? Może zaraz komuś wypomnisz, że jak jest głuchoniemy to też części mózgu nie ma, albo jak komuś Bóg kilka palców zabrał to trochę rozumu skubnął przy okazji.
    bombastik

23.02.2016 17:51

Praca byla ok dopóki kaczor nie objął władzy ten maly zakompleksiony koleś ma duży problem z Glowa dużo gada na niczym sie nie zna i nie szanuje ludzi myśli ze wszystkie rozumy pozjadal a wygląda na to ze sam rozumu nie ma jak mozna obsadzić osobę co nic nie wie na tak wysokim stanowisku ? Taki przykład Malo myślącego mistrza daje zle myśli o kierownictwie firmy...jakim cudem zrobili go mistrzem ???
    fan

23.02.2016 19:28

myślałem że piszesz o inny majserku wiele podobieństwa widzę
    do kilera,nick jak z filmu

22.02.2016 23:37

Jesli tak fajnie bylo w Instalu to po co zmieniales robote??? Pewnie wrony liczyles a nie pracowales ,temu robote zmieniles. Nie pasuje Ci radio ,to wetknij w uszy zatyczki i zapie....aj, a nie sluchasz radia z rozdziawiona geba. Tu sie za sluchanie radia nie placi a innego pracownika masz nie sluchac i nie musisz wdawac sie z nim w gadulce tylko masz pracowac.Podobno jest Ci dobrze. A jak nie pasuje radyjko to do biura idz. Nie mieszaj buraku, bo jeszcze w du...e byles i gó....o widziales.

24.02.2016 23:56

Śliczny przykład czytania ze zrozumieniem. Pan z pewnością nadawałby się do naszej polskiej polityki. Co pan robisz jeszcze w tej firmie ? Marnujesz się pan tutaj. Kiler przecież napisał, że w porównaniu z Instalem to tu w Samaszu jest nieźle. To jest jego subiektywna ocena, do której ma pełne prawo i po to zapewne powstał ten serwis, żeby je tu udostępniać. A Ty i tobie podobni zrobiliście sobie z niego forum dyskusyjne. Kiler opisał suche fakty. Co widzi tu dobrego i gdzie widzi zagrożenie. Mylisz się jeśli myślisz, że masz pełne prawo słuchać radia w pracy, nawet jeśli płacisz abonament za ten odbiornik. Wygoogluj se to. Cytuję: "Tu sie za sluchanie radia nie placi a innego pracownika masz nie sluchac i nie musisz wdawac sie z nim w gadulce tylko masz pracowac" Innym pracownikiem jest też brygadzista, mistrz kierownik lub nawet dyrektor. Masz ich nie słuchać ?? Przysięgnij na swoje zdrowie, że Ty jako pouczający, więc nieskazitelny nie słuchasz i nie rozmawiasz z innymi pracownikami w godzinach pracy, nie licząc przerwy i ani na chwile nie odrywasz się od powierzonej Ci pracy. p.s. A Ty gdzie byłeś i co widziałeś obieżyświacie??
    Luzak

22.02.2016 08:41

Zamiast zajmowac się radiami zajmij sie robotą. Jak stoisz nic nie robisz tylko z rozdziawioną gębą sluchasz to nic dziwnego że ci to przeszkadza. Jak sie wali mlotkami i szlifierkami to nawet radia nie slychac. Nie wspominajac juz o innych ludziach... Wiec zamiast pracowac sluchasz radia. Dla ludzi jakos nie przeszkadza to ze muzyka gra. A jak masz z tym problem to scisz to nie bedzie ci to w oczy razilo.(uszy) w narzedziowni są tampaksy tlumiace hałas. Zaaplikuj se w uszy i zamknij jape.
    Zdzisiek Bomba

22.02.2016 11:21

Dokładnie. A wracając do tego, że połowa opinii jest okej, no to zdanie jest następujące. Jesli wam takie minusy jakie wymieniłem odpowiadają, to zapraszam, czyli wypłata nie będzie zależeć od wysiłku pracy, raz tak, raz siak. Chodzisz na l4, to z wypłaty kradną pieniądze (premii nie dają, przez pare miesiecy). Przy tym wszystkim masz doskonale wszystko robić, a jak robisz to majster i tak do czegos się przyp**doli (przykład nowego mistrza malarnii, który próbuje się dowartosciowasc kompletny brak wiedzy w prowadzonym dziale (chłop NIC nie wie) i sama umiejętnosc kierowania ludzi (10 razy zmienia zdanie, nie zna się w ogóle na niczym wszystko trzeba załatwiać z szefem produkcji (były mistrz))). I robisz swoją robotę, wszystko jest ok, w 99% wszystko idealnie wychodzi, ale przychodzi taki "mistrzunio", który własnie ma kompleksy, będzie próbował 10 razy w ciągu dnia, cos Ci wytknąć i nie będzie dał rady. A przy 11 razie uda mu się, kompletną pierdołe wytknąć, która tak naprawdę jest znikoma i same zwrócenie uwagi tylko opóźnia pracę i wtedy Cie opier**la, następnie chodzi zadowolony, "jak Ci doj**ł" i się chwali każdej następnej osobie 'ale mu doj**łem', pomijając fakt, że wczesniej 10x sam gafe popełnił bo zwrócił uwagę na cos, w czym nie miał racji, przez co cierpią pracownicy (nerwy, i spodziewam się wypowiedzeń, jesli nic sie nie zmieni), produkcja (zuużyty czas na bezprecedensowe dyskusje) a łącznie zakład. Najzabawniejsze jest to, że chłop, który powinien ogarniać robotę SAM, to organizują za niego jego bezposredni pracownicy (brygadzisci i nie tylko) i bezposredni przełożeni (szef produckji). Nie byłoby żadnej sprawy, gdyby ten ów człowiek normalnie się zachowywał i nie wyprowadzał ludzi z równowagi, można zwrócić uwagę raz i normalnym tonem, a nie na siłe się upierać w swoim błędzie i przekrzykiwać innego człowieka, rugać się, straszyć naganą, będąc samemu w błędzie, tylko po to, żeby dowartosciowac siebie samego. Każdy się zgodzi z tym, że ktos kto wie od kogos mniej i stara się go pouczać za WSZELKĄ cenę nie powinien sprawować funkcji kierowniczej. Zdanie nie jest wcale przesadzone, i pisane wyjątkowo na chłodno. Żeby być obiektywnym to powiem, że plusy są takie, że wypłaty są na czas, obiadki za darmo są, woda jest, ubranie robocze też dają, i mniej więcej luźny czas pracy, jak cos Ci wyjątkowo wypadnie to raczej nie ma problemów z spóźnieniem się i odpracowaniem później tych godzin w innym terminie, albo zamienieniem się zmianami z kims innym tymczasowo. Trudno powiedzieć że kasa jest spoko, bo jednemu tyle będzie mało drugiemu tyle, powiem tyle że najgorszy zakład w płaceniu to to nie jest, ale są lepsze. Najbardziej flustrujące jest to że jak za dużo zarobisz w sensie jestes pracowity i robisz nadgodziny, to wtedy Ci obniżają Ci premię uznaniową (czy tam zarobkową nie wiem) i tak zapłacą tyle ile oni będą chcieli, więc nie polecam tę firmę dla osób pracowitych, no chyba że mają plecy albo lubią sobie wyprówać żyły i nerwy w kadrach co miesiąc.

19.02.2016 13:13

volodymyr

19.02.2016 15:25

tak, tak, na pewno. Ci co projektowali i budowali halę Targów Katowickich, tę co się zawaliła 10 lat temu i zabiła ponad 60 osób. Też na pewno mieli masę doświadczenia, robili to od wielu lat. Też wszystko miało być okej
    kiler

19.02.2016 13:06

Jestem tu nowym pracownikiem, ale po krótkim czasię stwierdzam, że część opinii jest mocno przesadzona. W porównaniu z Instalem, gdzie też dość długo pracowałem jest wcale nieźle. Robisz swoje- nikt się specjalnie nie czepia. Stawki podobne jak w Instalu, sprzęt też wcale nie zabytkowy, poza wyciagami. W sumie to też da się zrozumieć, po co wymieniać całą wentylację skoro budowany jest nowy zakład. Jakoś ten rok przeżyjemy z tym. Co mi się rzuciło natychmiast w oczy to jest hałas. Hałas nie pochodzący z produkcji, tylko dyskoteka w firmie. Nie ma praktycznie miejsca, gdzie nie ryczy radio. Czy BHPowcy tego nie słyszą? Na spawalni nie słychać spawarek tylko radio, które szczególnie wyje na końcu spawalni. Niejednokreotnie nie słychac pracownika, który coś mówi do ciebie, bo jest zagłuszany muzyką. Kwestia czasu, dojdzie do wypadku, sam o mały włos nie zostałęm potrącony przez gościa z rurami na wózku, bo nie słyszałem, że to do mnie coś wrzeszczy. Ciekawe czy innym młodym i nie tylko , hałas nie przeszkadza w skupieniu się na pracy. Pierwszy raz w zakładzie spotykam się z czymś takim. Poza tym więcej zastrzeżeń nie mam.
    Zdzisiek Bomba

15.02.2016 13:50

Ja jestem aktualnym pracownikiem i mogę potwierdzić ze polowa opinii sie zgadza. W szczególności z tymi wypłatami ucinaniem pensji za l4, współczynnikiem i brakiem możliwości ścieżki kariery jesli nie jesteś bratem kuzynem czy siódmą woda po kisielu jakiegoś szefa. Firma jak firma są gorsze są lepsze. Kiedys sie robilo mniej a dostawalo sie więcej kasy a przyszedł ówczesny kierownik "Japończyk" który próbuje wdrożyć maksymalne standardy czyli np ukrocs czas przesyłki towaru żeby klient miał szybciej ale za to kosztem bólu (usunięte przez administratora) i padaczka w firmie. Ukrocil pensje w znacznym stopniu. Firma nie ta sama co 5 lat temu i wcześniej. Każą pracować jak najwięcej bo terminy terminy a potem nagradzaja Cie tym ze współczynnik nie wyszedł i -5% twoja cala wyplata bo oni tak sobie wymyślili. Jeszcze jest pare rzeczy do powiedzenia ale mniej ważnych. Strescilem wszystko co ważne.

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ