Eltar Sp z o.o
2 42 6 1

Opinie o Eltar Sp z o.o

PODWYKON

TAK ZNISZCZYC TAKO FIRME

CDN
@PODWYKON 29.12.2018 08:24

Bogdan nie takie rzeczy potrafi :) teraz juz sie naumiał i bedzie restruktryzacje prowadził fabryki mebli ;)

Piotrek
@CDN 31.12.2018 12:48

to dlatego tego przydupasa tak dawno nie było bo liczy trociny teraz w fabryce mebli

PODWYKON
@PODWYKON 29.12.2018 08:24

TAK W KROTKIM CZASIE TAKO WIRME WYKONCZYL TEN SYNDYK

bogdan

jestem ciekawy ile płci tym dwóm podstarzałym gejszom że tak sikają w majty jak go widzą .

Kadrowa i rachuba
@bogdan 12.10.2018 21:34

Te dwie stare purchawki już tam podobno nie pracują . Zwolnił je i odrazu spowrotem zatrudnił żeby wypłacić im po 30 000zl odprawy. A wcześniej podniósł im wynagrodzenie żeby im wypłacić wysokie odprawy . Teraz zarabiają ponad 8000zl za robienie chyba l...

CDN
@Kadrowa i rachuba 26.12.2018 23:56

pracują tylko na umowę zlecenie i zarabiają ok 10 000 zł

Z TARNOWA

NIEKTÓRE wierzytelności firma Eltar sprzedała firmie Corsaria sp. z o.o. Gotowskiego 6, 85-030 Bydgoszcz NIP 9671408572. KilkasEt firm dostało wezwania do zapłaty dodatkowych opłat za faktury JUŻ zapłacone. Sprzedaż wierzytelności podpisał Bogdan Łoboza jako zarządca. W wielu wypadkach termin przekroczony był tylko 1-7 DNI . Kwota opłaty ponad 166 zł. nawet przy fakturze opiewającej na 180 zł! i OPŁATA DO KAŻDEJ FAKTURY. Tak podziękowali przedsiębiorcom z okolicy . Tyle są warci . Obyście nigdy nie kupowali W TEJ FIRMIE nic . Po pierwsze w pierwszej kolejności nabijacie kasę zarządowi (firma ma okres ochronny przez 12 m-cy do maja chyba 2019 w postępowaniu sanacyjnym. ). To wstyd i chańba dla tych właścicieli. Żyli z firm z okolicy , sami płacili często z kilkumiesięcznym opóźnieniem a teraz wystawili rachunki. Tchórze przez firmę z Bydgoszczy aby mówić ,że to nie oni tylko ta firma. ZAPAMIETAJCIE NAZWISKA Z TEJ FIRMY ONI NIEBAWEM ZAŁOŻĄ NOWE FIRMY . SPRAWDZAĆ KRS I ŻADNEJ WSPÓŁPRACY. TO (usunięte przez administratora) I TCHÓRZE. MAJATEK likwidatorzy powinni SPRZEDAĆ I ODDAĆ PRAWIE DWA MILIONY na DOTACJĘ DLA UE I DLA FUNDUSZY KRAJOWYCH . DOŚĆ DOJENIA, I MARNOWANIA PUBLICZNYCH PIENIĘDZY .

Corsariia
@Z TARNOWA 20.11.2018 12:47

Sprzedaż wierzytelności (odszkodowania z tytułu opóźnienia w zapłacie faktur )Corsari to typowe synodyczne działanie człowieka który ma nas chyba wszystkich głęboko w (usunięte przez administratora) . Moim zdaniem zachowuje się jak typowy syndyk który ma zlikwidować majątek a nie przeprowadzić restrukturyzacje która powinna opierać się na współpracy z wierzycielami ( dostawcami i podwykonawcami ). Podczas rozmowy w sprawie wezwań do zapłaty wysłanych przez Corsarie dowiedziałem się że nie jest to jego problem że ja jestem wierzycielem i że z poprzednim zarządem nie rościliśmy w stosunku do siebie takich odszkodowań oraz odsetek co potwierdzają podpisane na koniec roku potwierdzenia sald . Poinformował mnie że mu się należy taka rekompensata a jak mi się nie podoba to mogę iść do sadu ale i tak nie wygram. Usłyszałem jakieś dziwne zarzuty pod adresem prezesa zarządu, opieszałości sądu i braku współpracy rady i że nie ma już pieniędzy na nic . Po tej rozmowie mam nieodparte wrażenie że priorytetem jest przeczuci ewentualnej odpowiedzialność za zaistniałą sytuacje na innych .

podwykonawca
@Z TARNOWA 20.11.2018 12:47

jedyny odpowiedzialny za to jak nas potraktowano to ZARZĄDCA który nie odbiera telefonów w tej sprawie, właściciele nie maja na to chyba żadnego wpływu na to co się stało

UB
@Z TARNOWA 20.11.2018 12:47

a czego można spodziewać się po cwanym milicjancie

UB
@podwykonawca 22.11.2018 23:23

To jest taki sprytny "Robin Hood" z Podhala który zabiera dłużnikom i wierzycielom równo

dostawca
@Z TARNOWA 20.11.2018 12:47

Ale to nie właściciele tylko zarządca sprzedała odszkodowania Corsarii i to on odpowiada za tą chora sytuacje . Rozmawiałem z zarządem eltaru i otrzymałem zapewnienie że w sadzie potwierdzą jak było z naszymi rozliczeniami i że wzajemnie nie rościliśmy do siebie o te koszty podpisując potwierdzenia sald

doradca prawny
Zweryfikowany użytkownik
@dostawca 25.11.2018 19:16

Szanowni Państwo, W przedmiotowej sytuacji istnieją środki prawne umożliwiające uniknięcie zapłaty w przypadku wytoczenia powództwa przez Corsaria Sp. z o.o. Sprawa jest mi znana bowiem kilku moich klientów jest w podobnej do Państwa sytuacji i w ostatnich dniach otrzymało wezwanie do zapłaty. W razie pytań proszę o kontakt na maila lexlogistic@gmail.com

klaudia
@Corsariia 22.11.2018 20:09

brakło na odprawy i podwyżki dla oddanej świty wiec węszy gdzie jeszcze coś da się spieniężyć

Czaban
@Z TARNOWA 20.11.2018 12:47

nie firma tylko jakiś pastuch z suchej który chodzi w sfilcowanej ,śmierdzącej starym capem marynarce i myśli ze jest sprytniejszy od baranów na wiosennym redyku w Korbielowie.

MO

sprawdzacie tego waszego zarządcę w IPN bo to podobno były członek ZOMO

budowlaniec

a chytry janek jeszcze jest? on chyba wszysko by wziol do nadzorowania co jest w tarnowie on jak pracowal w eltarze to w godzinach pracy nadzorowal chba caly tarnow

wikary
@budowlaniec 05.12.2018 17:10

Jest i ma się dobrze ,teraz wie ze żyje .Jest prawie tak dobrze jak za czasów PRL tak z nostalgią wspominanych

wierzyciel

Ciekawe jak to się dzieje ze podobno za nasze pieniądze robi się podwyżki podrzędnym pracownikom z 3000 zł na ponad 8000zł netto w czas rzekomej restrukturyzacji. Podobno niektórzy zostali zwolnieni tylko po to żeby otrzymać odprawę w momencie kiedy wiadome jest za za dwa miesiące nie będzie środków na wynagrodzenia dla pozostałych pracowników a następnie w tym samy dniu zatrudnieni . Wytłumaczone powinno być zatrudnianie pracowników w suchej którzy w ramach obowiązków służbowych za pieniądze eltaru (czyli nasze tzn wierzycieli ) obsługuje kancelarie pełnomocnika zarządcy. Bo skoro kancelaria pełnomocnika zarządcy otrzymała podobno honorarium przekraczając ponad 500 000,00zł . to dlaczego mamy płacić jeszcze za to samo ? Z akt sprawy wynika że najemcy nieruchomości będący członkami rady wierzycieli działają moim zdanie tylko w własnym interesie wynajmując na preferencyjnych warunkach w porównaniu do innych najemców . Podobno strata osiągnięta podczas restrukturyzacji sięgnęła 8 000 000,00zł

uszukany
@wierzyciel 01.12.2018 13:38

Ja to na początku myślałem ze on chce ratować ta firmę. Nie Bardzo chciało mi się wieżyc w te rzeczy które mówił o prezesie . Liczyłem że jest szansa na jakieś uczciwe rozwiązanie. Teraz wiedzę ze te 3000000zł przegrane w kasynie to tylko odwrócenie uwagi i przerzucenie odpowiedzialności od siebie a potwierdza to jak nas wydymał z tą Corsaria

klaudia

Z potwierdzonych informacji to w grudniu otrzymamy ostatnią wypłatę!!!! Wszyscy najbardziej oddani i zaufani (usunięte przez administratora) najpierw otrzymali podwyżki (bo w końcu jest restrukturyzacja i należy oszczędzać ) co pozwoliło im nagle zarabiać ponad 8000 zł netto plus oczywiście bonusy za oddana służbę . Następnie jako jedyni będący bliskimi(usunięte przez administratora)zostali zwolnieni . Zapytacie po co ?????? A po to żeby mogli otrzymać odprawy jak jeszcze były pieniądze (odprawy ponad 20 000 zł na każdego zasłużonego ). A następnego dnia dobry Królik zatrudnił ich na umowę zlecenie bo byli jednak tak bardzo potrzebni i nie zastąpieni że płaci teraz 10 000zł netto

Maxx
@klaudia 28.11.2018 22:51

a zapomnieli o kamerdynerze siedzącym na portierni na starodąbrowskiej ????? jemu nie dali podwyżki i nie wypłacili odprawy ??????? to taki wierny i oddany człowiek naszego nowego szefa

klaudia
@Maxx 29.11.2018 11:42

na pewno za wierną i oddaną służbę też dostał już odprawę

koka

a podobno można juz kupowac na preferencyjntch warunkach rozne rzeczy od syndyka ?

ciekawy

Czy jest to prawda ??? że "bliscy " zarządcy podobno zarabiaj teraz od 10000 do 15000 zł pracując na tym samy stanowisku i robiąc to samo lub mniej niż robili ??? a wcześniej zarabiali 3500 do 7000 i byli zadowoleni ;) Wygląda to podobno tak samo jak rewolucja bolszewicka w ZZSR

robotnik
@ciekawy 27.06.2018 18:07

w glowie sie przewrucilo i jak u lekaza wchodzi sie do gabinetu na weswanie

koka
@ciekawy 27.06.2018 18:07

tak bo przecież te ciastka i kaweczki by nie były co tydzien dla szefa i jego przydupasa

detektyw

rudy a może coś o seksie i zdradach napiszesz

spawacz

wyprzedaje majątek za grosze a my jeszcze musimy piaskować i malować za cenę piasku

anglik

a Janek i jego radziecki szczupak jeszcze jest ???

KTA
@anglik 16.09.2018 22:23

fumfle z zarzadca ;) wsominaja dobre czasy PZPR :))

emigrant
@anglik 16.09.2018 22:23

przed wyjazdem do USA pracowałem w eltarze w budowlance i nie moglem zrozumieć jak można trzymać takiego szkodnika jak JAN on tylko zlecenia na boku , faworyzowanie pracowników z tarprzemu , ulubieni podwykonawcy i tak żeby jeszcze stary nie wiedział to zaufanych do " Filipa" a dom pod (usunięte przez administratora) po kosztach skończył ???

fizol
@KTA 17.09.2018 22:45

jeden wspomina czasy ZOMO drugi szczupaka w ZSRR a nami i nowymi kontraktami dla firmy to się nikt nie interesuje

Communist
@anglik 16.09.2018 22:23

szczupak jest i są jeszcze szklanki schowane w lesie za hutą które znalazł jak pracował w energoprzemie i tęsknota za komuną

maczo

to pozarzadzal tenz arzadca skoro juz go dzis komornik przyjechal licytowac Poklejal dzisz wszystko a teraz zacznie sprzedawac podobno i nawet na wyplate nie dostaniemy

Tarnowianka

Jak można było zmarnować taką firmę? Po co sić brać za kierownictwo i obowiązki jak się nie potrafi tego robić i się nie nadaje?

paskuda
@Tarnowianka 23.05.2018 10:14

masz racje kierownictwo do niczego bo siedziały tam takie mato.. jak np. pani a...a która nie potrafi wystawić świadectwa pracy poprawnie a ma się za nie wiadomo kogo , albo pani j..a z przerostem ambicji . Kto to trzymał zamiast rozgonić

js

konie podobno nastapi niebawem zarzadca tak mowi

paskuda
@js 21.07.2018 16:36

to już wszystko wyszabrował ?

elektryk

Podobno beton chce przejac elektryke i działac na wlasna reke ??? ktos cos wie bo jestem zagranica i nie wiele wiem . Jak taki tempy gosc chce prowadzic firme ???? hahaha wszystkich wykoleguje jak to on potrafi .ze sie w tej firmie nie poznali i nawet podobno dyrktorem zostal

2018
@elektryk 22.06.2018 19:18

Jak się ktoś ..... urodził to skowronkiem nie umrze. Pozwalniał ludzi którzy byli fachowcami ale nie przydupasami pana P...... Podobno biega za zarządca i podpier.... wszystkich i udaje ze ratuje spółkę . Prawda jest taka ze nigdy nie miał żadnych zasad. Jak jeszcze pracowałem w eltarze to doił firmę na maksa i fakturował ile się dało za projekty wiec teraz na pewno jak się tak zaprzyjaźnił to ma eldorado .Uważajcie bo będzie wam obiecywał złote góry ale jak chodzi o kasę to musie się zgadzać u niego .

arborysta
@elektryk 22.06.2018 19:18

Ten bez skrupułów wydoi co do centa wszystkich i wszystko

pan
@elektryk 22.06.2018 19:18

beton to grubemu wejdzie chyba w d. Biega za grubym jak pies za (usunięte przez administratora)

bobi
@elektryk 22.06.2018 19:18

zeby beto nie rozwiodl sie drugi raz i nie ozenił z Pawlem :))))

mucha

a mi sie tam podobalo

mucha

a mi sie tam podobalo

mucha

a mi sie tam podobalo

mucha

a mi sie tam podobalo

ciekawski

Czy jest to prawda ze zarządca oddal betoniarnie w Bochni i sprzęt za jakieś śmieszne pieniądze ??? Podobno wózki widłowe za 15 złotych za miesiąc ??? :))))))

JJP

Podobno wielka trójca was oprawia . Jak to ten sam co był u nas to miejcie się wszyscy na baczności bo on nie zna słowa zasady ,honor ,uczciwość. Za kasę zrobi wszystko i sprzeda każdego . U nas sobie przysposobił sekretarkę, sprzątaczki , ochronę a następnie się wszyscy po policji i prok. włóczyli bo ich wystawił jak się zaczęło robić nieprzyjemnie

tito
@JJP 23.08.2018 21:01

u nas jest grupa B.P.K. :))))

oszukany

ci co poszli do wiertaru to chyba wyszli na tym wszystkim najlepiej bo ten naobiecywał nam a teraz kundel jeden wywiesza biala flage i podkula ogon i sie zawiaj

arborysta
@oszukany 15.08.2018 17:55

Jak mnie zwolnili przeszedłem z eltaru do konkurencji . Prac zaczyna się 0 7:00 kierownik pilnuje wszystkiego i goni do roboty a nie zyje swoja prywatna firma albo ma wszystko (usunięte przez administratora) tak ja jest to w eltarze. Kasa podobna ale roboty duzo wiecej nie ma czasu na opierda.....

słonik

bruk-bet wyjdzie wam wszystkim bokiem tam nie szanują pracownika

Kudela
@słonik 22.07.2018 11:31

Ale za to lepiej płacą.

kostka
@Kudela 03.08.2018 12:03

nie wiem komu chyba piłkarzom i w to tez wątpię

staff
@kostka 08.08.2018 16:21

to prawda pracowałem tam jak wchodzili do ekstraligi wszystkim kase poobcina;i bo na wszystko brakowalo i tak bedzie znow bo stary ma parcie naszklo

zibi

bylo ale sie skonczylo

bolo
@zibi 25.07.2018 06:18

a mi sie tam dobrze pracowało

paskuda

Z inf. sąd zdecydował o otwarciu postępowania sanacyjnego w spółce Eltar. Oznacza to, że spółka zyskała ochronę przed wierzycielami na okres do 12 miesięcy od dnia otwarcia postępowania. W tym czasie wdrożony powinien być plan restrukturyzacyjny i wstrzymane wszelkie egzekucje.Cała nadzieja ze Zarządcą nie będzie grabarzem który chce się szybko obłowić i uciec jak szczur z tonącego okrętu. Trzymam kciuki za firmę i Zarządcę .Teraz ważne żeby spółka mogła startować w przetargach i zacząć odrabiać tyły

kosc

ale kicha z tym waszym syndykiem

lop

oooolala widze ze najbardziej aktywnym obronca jest judyta tutaj....hehe ciekawe czemu

JESS

słyszałę różne opinie ale ja pracowałem w eltarze ponad 17 lat. Jestem zadowolony ... wypłaty były na czas, i z całym zus A wbrew pozorom to nie był jest jakiś kołchoz :-P ... miało się także dużo czasu na kawę, fajkę, bajerę ale pod warunkiem że zrobisz swoje ;-) Teraz zrobiła się klika i chcą wykończyć eltar razem z tym przybłędą

były pracownik

teraz po czasie wiem ze praca w eltarze ja na tarnowskie warunki była naprawde na dobrych warunkach jak tam pracowałem tez caly czas nazekalem teraz mam porownanie jak wyglada praca u prywaciarza

Zostaw opinię o Eltar Sp z o.o - Tarnów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltar Sp z o.o