Niestety, moje doświadczenie z realizacją zamówienia jest bardzo rozczarowujące, nigdy nie spotkałam się z takim nieprofesjonalizmem
Zamówiłam u Pani kombinezon wraz z rękawiczkami na konkretną okazję. Od początku zależało mi przede wszystkim na terminowej realizacji oraz wykonaniu rzeczy zgodnie z ustalonymi wcześniej wymiarami i szczegółami.
Pierwotnie ustalony termin wysyłki przypadał na 15 sierpnia. Następnie otrzymałam zapewnienie, że zamówienie zostanie wysłane około tygodnia wcześniej. Niestety, musiałam sama dopytywać o postęp realizacji, ponieważ nie otrzymałam ani zdjęć gotowego zamówienia, ani informacji o wysyłce w deklarowanym terminie.
Jeszcze większym problemem okazało się jednak samo wykonanie. Długość kombinezonu różni się od ustalonej aż o około 12 cm. Nie jest to dla mnie drobna różnica przy takiej długości kombinezon jest po prostu niekomfortowy. Kiedy zwróciłam na to uwagę, usłyszałam, że taka długość „lepiej wygląda”. Niestety, przy zamówieniu wykonywanym według wymiarów klienta nie chodzi o to, co według wykonawcy wygląda lepiej, tylko o realizację wcześniej ustalonych wymiarów.
Podobna sytuacja dotyczy rękawiczek. Ustalałyśmy, że będą zakończone gumką. Po otrzymaniu zwróciłam uwagę, że zakończenie nie wygląda tak, jak zostało ustalone. W odpowiedzi otrzymałam jedynie informację: „jest gumka xD”.Dodatkowo przyszły nudne od długopisu i zaciągnięte, już nie wspominając o niedopasowanym kolorze.Taki sposób komunikacji w sytuacji, w której klientka wskazuje konkretną niezgodność z ustaleniami, uważam za bardzo nieprofesjonalny i lekceważący.
komunikowania się w momencie, kiedy zgłaszam konkretne uwagi.
Przy zamówieniu szytym na miarę oczekuję przede wszystkim tego, że ustalone wymiary i szczegóły zostaną zachowane, a jeśli wykonawca ma inny pomysł, zostanie on ze mną uzgodniony przed wykonaniem, a nie przedstawiony jako fakt dokonany.
Niestety, przebieg realizacji był dla mnie bardzo stresujący i zniszczył mi bardzo ważny dla mnie dzień!