Hardex S.A.

Krosno Odrzańskie

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 155 ocen.

Opinie o Hardex S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hardex S.A.

Nie dla homanitu

Hehe dno i dwa metry mułu. Nie polecam wszystko co piszą wyżej to prawda. Potrzeba tam jeleni są tu jakieś jelenie?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Paula rozumiem, że zaistniałe sytuacje zdenerwowały Cię, ale na forum według regulaminu: http://www.gowork.pl/regulamin nie można opisywać konkretnych osób z nazwiska. Takie wpisy mogą być usunięte przez administratora.

Paula

Na wstępie chcę zaznaczyć, iż jestem pracownikiem fizycznym. Pracuję w Homanicie gdzieś od pół roku. Powiem wam, że mojej stanowisko pracy jest w porządku, lubię przychodzić do tej pracy. Ale byłoby jeszcze piękniej gdyby nie wielcy dyrektorzy Homanitu, czyli pan Kanigowski i Ratajczak. Traktują ludzi jak najgorsze zło, wyzywają. W piątek cały zakład stał i wysłali nas, abyśmy zbierali kawałki płyt, bo leżały połamane. Ja i jeszcze jeden pracownik ukucnęliśmy i zbieraliśmy tak małe resztki, i zaraz przyszli dyrektorzy sprawdzić jak murzyny sobie radzą. Jedne z nich krzyknął : Zbierać, a nie leżeć. Jedna z pracownic zgłosiła, że woda ucieka przez pompę, bo jest dziura na dławicy, a dyrektor Kanigowski spytał się dlaczego jest dziura, na to pracownica powiedziała, że po prostu jest już stara, a dyrektor do niej taka stara jak pani? No [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mać chyba pracownika należy szanować, a nie wyzywać i gnębić za grosze. Pozdrawiam

Maja
użytkownik zarejestrowany

@mjetek czyli takie osoby pracują w Hardex S.A.? I jak jest ich cel w firmie? @Aaaa piszesz o sobie? Byłeś zwolniony po 40 latach pracy? Czy ktoś jeszcze ma podobne spostrzeżenia do pracy w tej firmie jak użytkownik @Aaaa?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Mietek jakich agentów? Co masz na myśli? Mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź na temat Hardex S.A., żeby każdy wiedział o co chodzi? To ważne, żeby na forum były jasne wypowiedzi, żeby każdy mógł znaleźć informacje jakich potrzebuje.

mjetek
@Maja 05.09.2017, 15:12
@Mietek jakich agentów? Co masz na myśli? Mógłbyś rozszerzyć swoją wypowiedź na temat Hardex S.A., żeby każdy wiedział o co cho...

Agentów byłych wojskowych służb informacyjnych i ich tajnych współpracowników.

Dyrektor

Droga Pani Elaela jesteś trolem który tworzy fałszywy wizerunek firmy którą tylko ty wychwalasz w sposób który jasno daje do zrozumienia że z poszczegulnymi ludzmi w pracy łączyą cie także relacje mocno intymne

Maja
użytkownik zarejestrowany

@operatorco uważasz, że warto by było zmienić w firmie, by pracowało się lepiej?

Mietek
@Maja 11.04.2017, 10:59
@operatorco uważasz, że warto by było zmienić w firmie, by pracowało się lepiej?

Zwolnic agentow WSI i ich tajnych współpracowników

operator

elaela przejdz sie po dziale PU i PC na kazdej zmianie i zapytaj ludzi czy są zadowoleni z warunkow pracy. wladze wymagaja jedynie ilosci i jakosci (haha, to dobre!), a dyrektorzy zamiast zajac sie usprawnieniami na dzialach, podwyzkami, to oni wola robic zdjecia scianom czy tez smietnikom hahahaha :D:D cyrk na kolkach nic wiecej nie da sie powiedziec, dyrektor podchodzi i pyta sie dlaczego pod stolem lezy papierek albo dlaczego orenzada stoi przy maszynie. boze swiety, ludzie co sie teraz zatrudniaja maja 13,50 brutto na godzine, a ludzie, starsi, ktorzy pracuja to po 20-25 lat maja 13. jakie to jest podejscie do czlowieka? NIE POLECAM FIRMY. w karlinie to chociaz co miesiac premia jest, a u nas? raz na 4 miesiace :DDD

Maja
użytkownik zarejestrowany

@diabloa co więcej możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia w firmie? Jakie benefity oferuje Hardex S.A.?

diablo
@Maja 14.03.2017, 14:02
@diabloa co więcej możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia w firmie? Jakie benefity oferuje Hardex S.A.?...

garb na plecach

diablo

W tej firmie tak jak w każdej innej potrzebna jest tania siła robocza, i nie ma co liczyć na godziwy zarobek. Przynajmniej jest gdzie przeczekać za nim znajdzie się pracę za granicą( dotyczy młodych),lub doczłapać do emerytury.

dzięki
użytkownik zarejestrowany

Można też wejść na stronę będzie szybciej są aktualne oferty np. na operatora wózka widłowego

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Gość

Zadzwoń na recepcję, dziewczyny podadzą aktualne oferty, na pewno są dostępne wolne miejsca pracy.

gość

Aktualne oferty pracy mozna sprawdzic w recepcji w biurowcu. Są tam wydrukowane kartki z aktualnymi wolnymi miejscami pracy, aby sie nie rozpisywac, mogę sie podpodpisac pod słowami Elaela. Ja jestem zadowolona z pracy w tej firmie, jaki i wiele osob, z ktorymi rozmawiałam.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Elaela

Niestety nie wiem. Zadzwon, tam naprawdę dziewczyny nie gryza. Jest sezon urlopowy może akurat. Powodzenia.

Aaaa
@Elaela 05.07.2016, 17:58
Niestety nie wiem. Zadzwon, tam naprawdę dziewczyny nie gryza. Jest sezon urlopowy może akurat. Powodzenia....

Elaela nie wiem kim jestes w tym zakladzie ale jedno wiem - ten zaklad wpedza ludzi do grobu- doslownie. Nie wiem czemu masz odwage zachecac do pracy w nim, co cie motywuje do tego. Ludzie jesli macie taka mozliwosc nie pracujcie tam. A jesli juz musicie- bierzcie wyplate i nie poswiecajcie sie pracy - bo po 40 latach pracy wykopia was na bruk bez zwyklego slowa "dziekuje". Najgorsze ze to ludzie ludziom taki los szykuja. Wystarczyloby kilka madrych osob w zarzadzie. Nie umiem pojac jak moglo dojsc do takiego upadku tego zakladu. Zycze mu jak najgozej, i wszystkim ktorzy tam decyduja- was tez spotka ponury los jesli tyle ludzi na was zlozeczy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Elaela

Prosze zgłosić sie z CV do biurowca głównego I piętro dział HR - uprzejme Panie porozmawiają, zaprosza do rozmowy kierownika komórki w której chcesz pracować, przedstawia warunki a Ty zdecydujesz co dalej. Powidzenia

bzzzz

Oj Elaela :) Co masz bidulko napisac. Widze, że chcesz pozyskać ludzi do pracy i zachęcić. Tylko napisz, jak jest . Napisz, że przecież "robota ma byc zrobiona" i trzeba byc na nadgodzinach. Ja miałem ich w jednym miesiącu ponad ok 50 :) Więc Elaela powiedz jakie są realia !:) - to co wczesniej pisałaś to prawda, pakiet socjalny (obiady i dojazd z niektorych miejscowosci) ale dodaj, że jest tak ze pracuje się czesto bez dnia wolnego. Więc Elaela jak to podsumowałaś " nie jestem leniem, skierowanym z UP, " tylko człowiekiem , ktory poświęcał się dla tej firmy. I jeżeli ktoś chce- niech pracuje. Ale to jest moje zdanie

Elaela
@bzzzz 05.07.2016, 14:26
Oj Elaela :) Co masz bidulko napisac. Widze, że chcesz pozyskać ludzi do pracy i zachęcić. Tylko napisz, jak jest . Napi...

I tu sie mylisz nie jestem pracownikiem działu HR a tym samym nie mam nic wspólnego z rekrutacja. Pracuje w nadzorze pionu technicznego i mam doczynienia z niby pracownikami którzy przychodzą na zasadzie nic nie robić a zarobić. Tak sie nie da niestety, nie uogólniam. Wiele osób przychodzących chce pracować i pracuje ku obopólnemu zadowoleniu. Nie mogło być sytuacji w której pracowałeś przez 2 tygodnie bez wolnego. Wbrew temu co piszesz kodeks pracy w firmie jest przestrzegany.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

bzzzzzzzz

ja i osoby z ktorymi wspolpracowalem zaczynalismy od 12,50/h brutto. po probnym bylo 13/h brutto... i z tego co sie orientuje to na wydzialy produkcyjne od tylu zaczynasz nawet z 10 letnim doswiadczeniem. Zadzwon i zapytaj.

bzzzz

Elaela nie zapomnij Panu Mackowi dodać, że pracuje sie tam nawet na wolnych bo wciąż ludzi brakuje. Ja przez dwa tygodnie pracowałem non stop aż po prostu nie wytrzymałem . Jasne - za nadgodziny miałem zapłacone (bez nadgodzin to jest ok 1700zł na ręke po okresie próbnym) Premia? Premii wiecej nie było niż jest od kiedy jest ten nowy system uzalezniony od wyników :) Pozdrawiam Cię Elaela

Elaela
@bzzzz 05.07.2016, 13:40
Elaela nie zapomnij Panu Mackowi dodać, że pracuje sie tam nawet na wolnych bo wciąż ludzi brakuje. Ja przez dwa tygodnie prac...

W wolne systemowe pracujesz jak chcesz, nikt Cię nie zmusza.

Szaman
@bzzzz 05.07.2016, 13:40
Elaela nie zapomnij Panu Mackowi dodać, że pracuje sie tam nawet na wolnych bo wciąż ludzi brakuje. Ja przez dwa tygodnie prac...

Homanit karlino to i tak macie więcej na rękę niż u nas Pozdrawiamy krosno

bzzzz

Elaela caps lock ma niestety inną definicję niż krzyk (masz bardzo dużą wyobraźnie). Ale jasne- nie będę sie dalej rozpisywał na ten temat, bo szkoda słów i czasu. Ty masz taką funkcję, żeby robić dobry wizerunek tej firmie i to rozumiem. Niech każdy kto chcę przekona się jak jest :)

Elaela
@bzzzz 05.07.2016, 11:28
Elaela caps lock ma niestety inną definicję niż krzyk (masz bardzo dużą wyobraźnie). Ale jasne- nie będę sie dalej rozpisywał...

Nie pisze o funkcji caps locka na klawiaturze, ale utarło sie na wszelkich forach, iż ten kto pisze w ten sposób krzyczy. Nie wydaje mi sie żeby to forum wymagało krzyku. Co do wyobraźni, nie przeczę-pomaga i w pracy i w życiu prywatnym- ludzie ze "zdrową wyobraźnią" są pomysłowi co im ułatwia tak naukę jak i działalność praktyczna. Pozdrawiam

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Elaela

Nie wiem jaka praca Cię interesuje. Na produkcji, na uszlachetnianiu, piłach czy też biurowa ( potrzebujemy tylko inż.utrzymania ruchu-wyższe mechaniczne, dyspozycyjność oraz kier.działu transportu). O plusach- posty powyżej co do minusów-praca w systemie - 2dni rano,2 popołudnie,2 nocki i 2 dni wolne ( ale to wg.mnie Ci co tak pracują nie narzekają). Na okres próbny - po przejściu rozmowy, badań i szkoleń nie zbyt wysoka stawka ( uzależniona od stanowiska) ale dochodzi dodatek za prace w nocy (22 - 6), premia dla prac.godz. płatnych do 20% uzależniona od wykonania planu, dla m-cznie płatnych do 10% także uzależniona od planu. Na okresie próbnym jest tzw.opiekun który pomaga zapoznać sie z urządzeniami. Po okresie próbnym gwarantowany wzrost wynagrodzenia ale nie potrafię powiedzieć jak to dokładnie wyglada - nie moja działka. Najprościej złożyć CV i bedzie wszystko jasne. Ja pracuje na stanowisku tzw.umysłowym i mam mniej profitów. Proszę się nie zrażać niektórymi postami, mijają sie z prawda. Pracuje u nas ok.500 osób a że firma się rozwija nadal potrzebujemy pracownikow. Życzę powodzenia.

bzzzz

Oj Elaela wciskaj kit dalej :) Jasne zgadzam sie, jest wiele fajnych firm- ja tylko przestrzegam !:) Zreszta jak 3/4 wypowiadających się na temat tej firmy :)

Elaela
@bzzzz 04.07.2016, 17:30
Oj Elaela wciskaj kit dalej :) Jasne zgadzam sie, jest wiele fajnych firm- ja tylko przestrzegam !:) Zreszta jak 3/4 wypowiad...

Zmiana nicku z "zzz" na obecny nic nie dała. Nadal brak konkretów. Opinia "nie bo nie" no cóż trudno do tego się odnieść. 3/4 negatywnych.... ? Prosze czytać posty ze zrozumieniem a nie trzeba bedzie używać capslocka (krzyk) i pisać pseudo opinie o firmie której sie nie zna.

ZZZ

Elaela jak czytam te twoje odpowiedzi to musi ktoś Ci niezle płacic za te bzzdury albo jezcze nie wyleciałaś. Ludzi tam sie traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktore można wyrzucać z dnia na dzień. Firma ma tak złą renome ze już ludzi z Ukrainy zatrudniaja (lub Białorusi ). NIE DAJCIE SIE NABRAC NA TE SLOWA od ELAELA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie z okolic nie chcą pracować w tej firmie bo już sie poznali na PRACY ! LUDZI,KTORZY STARAJA SIE MAJA GLEBOKO W D.........!

Elaela
@ZZZ 04.07.2016, 11:55
Elaela jak czytam te twoje odpowiedzi to musi ktoś Ci niezle płacic za te bzzdury albo jezcze nie wyleciałaś. Ludzi tam sie t...

Płaca mi za pracę. Pisze prawdę. Ludzie nie chcą pracować? To skąd jest tych 500 osób , sorry 494 bo 6 osób z Białorusi. jeżeli coś Ci nie pasuje w moich tekstach to ich nie czytaj. Jeżeli wyleciałas /łes to zapewne nie bez powodu-brak kompetencji, nierzetelne wykonywanie obowiązków, lenistwo. Zreszta rozmowa z osoba używająca Casplocka - krzyczysz. A krzyczy ten kto nie ma argumentów.

Elaela

podoba mi się Twoja odpowiedz. Zabrałam głos w tej dyskusji po przeczytaniu postów @Gosciowa. Nie lubię kłamstw a ze akurat pracuje jako ten "pijacy kawę biurokrata" i znam niektóre tematy od tzw. podszewki mogę zainteresowanym troszkę wyjaśnić, podpowiedzieć. Pozdrawiam zdrowo myślących.

Elaela

Wiele zależy od ludzi, ci którzy przejdą okres próbny, adaptacje do systemu i chcą pracować - zostają. Ci którzy przyszli z przymusu (UP) i którym wystarcza zasiłek niestety odchodzą. Wiele osób zatrudniło sie na tzw. "przeczekanie" i pozostali i nie narzekają. Nie mowię ze jest miód ale tak jak w każdej firmie sa do wykonania zadania i wymaga sie tego od kazdego zatrudnionego pracownika bez względu na funkcje. Pracownicy nadzoru, kadra kierownicza jak i specjaliści sa tak samo rozliczani jak pracownicy produkcyjni, a nawet od nich wymaga sie więcej, nie zamykamy biur o 14,15 czy 16 nasz czas pracy jest nienormowany i nie otrzymujemy dopłat za godziny nadliczbowe. Nie otrzymujemy darmowych posiłków jak pracownicy godzinowoplatni, my za nie płacimy. Nie jest źle tym bardziej ze firma się rozwija i ludzie z otwartą głową i chęcią do pracy maja pole do popisu. Wahającym sie proponuje spróbować i nie sugerować sie niepochlebnymi opiniami gdyz sa przesadzone pisane przez kogoś kogo praca przerosła,

Elaela

Zgadza się. Kwalifikacje są istotne ale i też chęć do pracy. Nie rozumiem podejścia co poniektórych ludzi. Niechęć do firmy w szczególności wyrażają Ci którzy zostali skierowani z UP, nie otrzymali odmowy gdyz firma tworzy nowe stanowiska i potrzebuje pracownikow wiec pozostaje narzekanie.

Elaela

Po co wprowadzać ludzi w błąd. Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych obejmuje wszystkich pracownikow bez względu na miejsce pracy, posiłki niejadalne ? ciekawe , fakt ośmiorniczek ii homarów nie serwują. Pierwsze słyszę ze zabrakło kasy na dodatek nocny i nadgodziny. Nie pracuje Pani bo zapewne nie chciało sie pracować lepiej brać zasiłki z podatków tych którzy pracują, względnie nie nadawała się Pani do pracy. Życzę powodzenia w nowej pracy obawiam sie ze tez nie bedzie Pani pasować i następna firmę Pani pojedzie.

Elaela

Okres próbny jest uzależniony od stanowiska. Nie wiem dlaczego wypowiadający sie nie piszą prawdy. Socjal juz wymieniłam, posiłki regeneracyjne, darmowe dojazdy autobusem od Bytomca a w Krośnie wszystkie przystanki PKS na wszystkie zmiany, dodatek za prace w nocy, za nadodziny, wynagrodzenie w terminie do 10 każdego m-ca. W każdej pracy jest jakieś ale, nie przesadzajmy.

Elaela

Okres próbny jest uzależniony od stanowiska. Nie wiem dlaczego wypowiadający sie nie piszą prawdy. Socjal juz wymieniłam, posiłki regeneracyjne, darmowe dojazdy autobusem od Bytomca a w Krośnie wszystkie przystanki PKS na wszystkie zmiany, dodatek za prace w nocy, za nadodziny, wynagrodzenie w terminie do 10 każdego m-ca. W każdej pracy jest jakieś ale, nie przesadzajmy.

Elaela

Jest

NOstres

Praca w tej firmie to jedna wielka katastrofa ! Szkoda zycia i czasu !!!!

Elaela

Socjal nie jest ściema, obiady, dopłata do urlopu, na święta, darmowy dowóz pracownikow do pracy od Bytomca, spotkania integracyjne, zmianowe, zapomogi w nagłych przypadkach losowych(bezzwrotne). O płacy nie pisze bo jest zróżnicowana w zależności od wykonywanych obowiązków.

Bolek

Ostatnio mówił o Was ( usunięte przez administratora ) w sejmie.

Gosciowa

Na produkcji, socjal? Hahaha obiad za symboliczną złotówkę, nie jadalny! Ostatnia wypłata wyliczona w taki sposób, że tak na prawdę nie otrzymałam dodatku za godziny nocne, brak kasy za nadgodziny na które ciągle szukają chętnych. Na szczęście już pożegnałam się z tą firmą :)

pw

gosciowa a pracujesz na produkcji czy w biurze, ten socjal o ktorym pisza w ogloszeniu to sciema?

Gosciowa

Potwierdzam, jeszcze pracuję tu, ale to kwestia czasu, praca dla desperatów, lenie mają w tej firmie najlepiej, a i obiecują gruszki na wierzbie, ale tak na prawdę nie oferują nic.

PW

Wig a wiesz może jak wyglądają zarobki maszynisty kotła? Pisza w ogłoszeniu o bogatym pakiecie socjalnym, faktycznie taki dobry socjal oferują?

mimi

A jak wygląda sprawa w biurze? Chce złożyć papiery i nie wiem czy warto, jaka atmosfera?

ALI

A ile tam zarabiacie miesięcznie np.Na widlaku za miesiąc ile macie.

Adam

Na całe szczęście już tu nie pracuję i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Jeśli nie masz tu pleców to zostaniesz zgnojony. Jak ktoś już wcześniej powiedział szkoda życia i nerwów.

adiszok

Jeśli zastanawiasz się nad pracą tutaj to szczerze odradzam! No chyba że masz mentalność niewolnika. Mobbing się szerzy. Btw. Kiedy wynik ankiety?

Lolek

Blech....

Marek

Wiosna 2016 to będzie początek końca Homanit Krosno. Ludzie zwalniają się z powodu polityki udręczenia i uprzedmiotowienia pracowników. A taka ładna firma była, amerykańska. Szkoda życia i zdrowia na tę firmę.

homan

Ogólnie słabo, nawet z wysoką stawką zarabiasz mało, coraz mniej. Na wysokich szczeblach osoby niekompetentne, ciągle awarie. Ale nic to, muszą być wyniki. Jeszcze większe laury dla tych krwiopijców z "góry". Zawiodłem się szczerze powiedziawszy.

Angiangi

Oj tak mamy w Homanit Krosno Panią skierowaną z UP do pracy... Boże boże leniem czuć na całym dziale.

diablo

jezeli przychodzisz tutaj do pracy tylko dlatego że Cię UP skierował to napewno nie zarobisz , ale jak chcesz pracowac i cos potrafisz to tragedii nie ma ale szału też. Wszedzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma.

TW

I Damian z działu inwestycji.

Pati

A tak na serio to ile zarabiacie tam za 8-godz dziennie 22-dni robocze.

HOMANIT KARLINO

Cześć wszystkim jestem z zakładu homanit karlino i powiem jedno homanit to syf a im prędzej to zrozumiecie tym szczęśliwsi będziecie w życiu bo jeśli nawed dostałeś 1zł podwyżki bo sie "ścigasz kto więcej zrobi" to brawo bo miesięcznie zarobisz 100zł więcej ale czy twoje zdrowie jest tego warte? A podwyżek pensji wiecznie nie będzie potem już tylko NORMY PODNOSZĄ

snajper z jaskrą

Ludzie dajcie na luz z tym syfem. Wiem, że u nas w rejonie jest ciężko z pracą bo wszystko polikwidowali, ale nie dajcie im poczucia pewności siebie "Robią bo muszą- gdzie pójdą". Byłem tam i słyszałem dużo z ust tych co powinni stosować inną formę wypowiedzi. Już firma niemiecka... A ja się pytam gdzie są te zarobki niemieckie? Zobaczycie, że wydymają wszystkich bez mydła w tym syfie! Już to się zaczyna. Kumaci już ogarniają sprawę. Więc zwróćcie uwagę na strukturę zakładu i władze. Powiem tyle rączka rączkę myje. Ojciec syn matka brat... tak tak Na stanowisku kierowniczym klan siedzi.

Fleiß
@snajper z jaskrą 07.05.2015, 11:10
Ludzie dajcie na luz z tym syfem. Wiem, że u nas w rejonie jest ciężko z pracą bo wszystko polikwidowali, ale nie dajcie im poc...

Polacy mowia, Firma niemiecka, a gdzie zaribki niemieckie?!!!! .... Jaka praca taka placa!!!! A czy macie w ogole pojecie jak sie w niemczech za......... zeby te zaribki niemieckie miec!!!! Watpie.... To podwin jeden z drugim rekawy i wezcie sie do pracy zamiast lametowac.

arrnold

K. mać co tu się do cholery dzieje??!!!

Zostaw opinię o Hardex S.A. - Krosno Odrzańskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hardex S.A.