TeamQuest Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

TeamQuest Sp. z o.o.
3 58 6 1

Opinie o TeamQuest Sp. z o.o.

Tymoteusz

Wiadomo, że jak jedna firma dobrze idzie to konkurencja dostaje szału!!

Rinako

Patrząc po komentarzach widzę, że sytuacja w TeamQuest dawno nie była opisywana i aktualizowana, a jako że mam przyjemność tu pracować chętnie napiszę parę słów :) Będzie to opis bazujący na moich własnych odczuciach, stworzony również na podstawie wcześniejszych doświadczeń, mający na celu opowiedzieć jak to naprawdę wygląda. TeamQuest jest wspaniałym miejscem, które umożliwia zdobycie odpowiedniej wiedzy i pozwala rozwinąć skrzydła. Kiedy przyszłam do TeamQuestu błądziłam na początku jak we mgle, a opisy stanowisk i stack’ów technologicznych przerażały. Na szczęście zespół nie pozwolił mi długo być w tym lęku i zaczęłam chłonąć wiedzę od doświadczonych Kolegów i Koleżanek. Od 1 do 2 razy w tygodniu mamy wewnętrzne szkolenia techniczne z zakresu zagadnień IT, które pozwalają nam prowadzić profesjonalne rozmowy z Kandydatami. Zawsze wiem z czym dzwonię, mogę swobodnie rozmawiać o proponowanej zmianie zawodowej wiedząc o czym mówię i dzwonię od razu do Kandydatów, którzy spełniają oczekiwania, a nie na ślepo proponując niedopasowane oferty. Usprawnia mi to znacznie pracę i powoduje że rozmowy są naprawdę przyjemne. :) Co za tym idzie, mogę śmiało powiedzieć, że TeamQuest jest firmą, która zdecydowanie idzie w Jakość a nie w ilość. Ponadto Firma daje poczucie bycia jej częścią. Poza rodzinną atmosferą, którą na co dzień budujemy, partycypujemy w rozwoju TeamQuest. Nasze pomysły mogą wybrzmieć na wspólnych spotkaniach. Każda uwaga jest brana pod uwagę, a najprzyjemniej jest jak widzimy jak są stopniowo i na bieżąco wdrażane. TeamQuest jest bardzo przyjazny pracownikom. Nigdy nie jesteś pozostawiony sam sobie. Kiedy projekty idą Ci gorzej każdy chętnie pomaga, a TeamLeaderzy i Prezes firmy są gotowi służyć radą i porozmawiać co można zmienić, jak pomóc, czego potrzebuję. TeamQuest umożliwia także pracę zdalną jeśli sytuacja życiowa chwilowo uniemożliwi dojechanie do pracy. Widziałam że podniosły się tu głosy, że TeamQuest nie daje możliwości rozwoju, czy też poczucia rozwijania się nie pozwalając wspinać się po szczebelkach kariery. Powiem szczerze, jeśli dla kogoś poczuciem rozwoju jest zmieniająca się nazwa stanowiska to faktycznie może mieć poczucie braku spełnienia w TeamQuest. Dla mnie rozwój to poczucie pogłębiania na co dzień swojej wiedzy, stopniowe powiększanie zakresu obowiązków, odczuwanie wzrastających kompetencji i to z tego właśnie czerpię satysfakcję. Nazwa pozostanie tylko nazwą, natomiast ważne jest co przynosisz do firmy i z czym wychodzisz. Jeśli potrafisz znaleźć przyjemność i satysfakcję z faktycznego rozwoju siebie, a jednocześnie sam masz motywację aby dawać z siebie jak najwięcej, potrafisz i chcesz budować wzajemne zaufanie, to miejsce jest dla Ciebie. TeamQuest dba również o wygodę. Wspólnie wybieramy odpowiedni sprzęt do pracy aby mieć większy komfort. A „po godzinach” dalej budujemy wzajemne relacje. :) Prezes organizuje nam wyjścia firmowe, które wspólnie planujemy, co zazwyczaj kończy się na ekstremalnych doświadczeniach, takich jak gokarty, strzelnica czy paintball. Nie brakuje też spokojnych spotkań towarzyskich. ;) Polecam z całego serca!

rekruter, employer
@Rinako 17.09.2018 10:23

Opinia Rinako jest opinią propagandową. Większość osób, które pracowały w 2017 w firmie TeamQuest się zwolniła i pracuje gdzie indziej! W firmie pracuje obecnie 11 osób, z czego "starych" pracowników łącznie z prezesem, handlowcami i rekruterami jest 6, a pozostałe to osoby zatrudnione w 2017 lub 2018. Stwierdzanie, że nie ma rotacji albo że jest cudowna atmosfera wygląda na zaklinanie rzeczywistości. Firma zdecydowanie idzie w ilość. Jak już niżej wspomniano, ustalono ścisłe KPI gdzie nie zarekomendujesz określonej ilości kandydatów (absurd! ale prawdziwy) - albo nie przepuści Ci tego system, albo prezes wymusi na Tobie żeby ILOŚĆ (nie jakość!!!!) się zgadzała. IT to nie jest rekrutacja masowa tylko specjalistyczna. Niestety TeamQuest jest korporacją, która tego nie potrafi zrozumieć. Ponadto - nieprzychylne opinie są kasowane (za co GoWork zapewne dostał dodatkowe pieniądze).

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@rekruter, employer 19.09.2018 16:09

Pozdrawiamy serdecznie naszą konkurencję :)

Tyyggyfrrty

Brak informacji zwrotnej po (niby?) przemiłych rozmowach - wtf? Mało profesjonalne...

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@Tyyggyfrrty 11.09.2018 22:02

Prosimy o kontakt. Postaramy się maksymalnie szybko wyjaśnić tą sytuację. link bezpośredni https://teamquest.pl/kontakt Z poważaniem Zespół TeamQuest

Tyyggyfrrty
@TeamQuest Sp. z o.o. 12.09.2018 01:27

Jeżeli firma odpisuje o wpół do 2 w nocy to jest coś nie tak....zwłaszcza że milczała przez miesiąc :D

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@Tyyggyfrrty 13.09.2018 11:16

Odpisujemy tak szybko, ponieważ chcemy być w stałym kontakcie z użytkownikami portalu Gowork, prowadzimy otwarty dialog i udzielamy niezbędnych informacji.

klt

Niestety brak jakiegokolwiek feedbacku po rozmowie rekrutacyjnej.

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@klt 01.08.2018 12:12

Szanowny Panie/ Pani. Jeśli takowa sytuacja miała miejsce, i nie odpowiedzieliśmy, prosimy o kontakt mailowy bądź telefoniczny. Z bardzo dużą starannością wyjaśnimy tą sytuacja. Polityką firmy jest aby osoby które przeszły nasz proces rekrutacyjny, bądź proces rekrutacyjny u naszych klientów dostały od nas informację zwrotną. Dane kontaktowe znajdzie Pan / Pani na naszej stronie w zakładce kontakt - link bezpośredni https://teamquest.pl/kontakt Z poważaniem Zespół TeamQuest

Tyyggyfrrty
@TeamQuest Sp. z o.o. 02.08.2018 11:43

Lepiej wolcie aby ludzie nie dzwonili bo jest ich trochę.......

anonim

(usunięte przez administratora)

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowny Panie, Oczywiście że prowadzimy rekrutacje Zapraszamy na naszą stronę z ofertami pracy: https://teamquest.pl/praca-w-it

Headhunter

Czy headhunter może liczyć na pracę zdalną kilka razy w miesiącu, np. 2 dni?

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@Headhunter 14.08.2018 09:59

Krótka odpowiedź - TAK

Hę?
@TeamQuest Sp. z o.o. 14.08.2018 11:58

Wypowiedź: "Ściema, pracy zdalnej dalej nie ma, mimo że została zapowiedziana 3 miesiące temu." :D

TeamQuest Sp. z o.o.
pracodawca
@Hę? 17.08.2018 17:06

Zostawimy bez komentarza. Proponujemy zapytać naszych pracowników :)

Bolo

Żadna firma nie oddzwania. Wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Igor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Di

Przepracowałam w firmie na stanowisku rekrutera 1 rok i 7 miesięcy. Zdecydowanie polecam firmę wszystkim potencjalnym klientom i kandydatom. Wiedza techniczna konsultantów, podejście do kandydata i klienta są naprawdę na wysokim poziomie. Jeśli chodzi o pracę w firmie TeamQuest - osoby, które chcą po prostu robić swoje, zamykać projekty i zarabiać kasę poczują się tutaj na swoim miejscu. Na najwyższą ocenę zasługuje też atmosfera w zespole i ludzie, którzy tam pracują. Jednym słowem, firma na pewno jest warta uwagi i pozytywnej oceny.

Julita

@Tomasz piszesz, że Twoja rekrutacja przebiegła szybko i pomyślnie, a czy możesz nam tutaj na forum opowiedzieć o wszystkich jej etapach? Na pewno zainteresuje to osoby szukające pracy w firmie TeamQuest. @Remek_Rekruter możesz zdradzić czemu rezygnujesz z dobrej współpracy?

Julita

@konsultant IT dobra firma na start, czyli osoby bez doświadczenia mają szanse na zatrudnienie w TeamQuest? Nikt nie ma szansy na awans po roku pracy? Czy tylko Ciebie taka sytuacja spotkała? Czemu firma nie pozwalała pracownikom pracy zdalnej?

nickname
@Julita 01.03.2018 09:12

Nie ma szansy na awans bo w firmie nie ma struktur, konsultant sam sobie może ustalić czy jest juniorem czy middlem, możesz się nazywać jak chcesz. Nie ma też szans na dążenie do jakiegoś team leadera. Po prostu masz dostarczać rekomendacje i zamykać tematy, twój prywatny rozwój nikogo nie interesuje. Pracy zdalnej nie ma bo w firmie są stare technologie i nikt nie dba o ich rozwój, jakąś automatyzację a i pracę zdalną.

?????
@nickname 13.03.2018 10:23

Szkoda tylko że nikt nie zdaje sobie sprawy z tego że z rekomendacji nie zawsze będzie placement. Tam się idzie na ilość i tłuczenie rekomendacji.

Grabi
@nickname 13.03.2018 10:23

Pewnie Wiesz kim jestem, firma bardzo ewoluowała ostatnimi czasy, są cykliczne szkolenia - bardzo merytoryczne, jest elastyczny czas pracy, praca zdalna już dla wszystkich - w nagłych przypadkach. Chyba Jesteś nie na bieżąco. Rośniemy w siłę zgranego Zespołu mimo tak jednostronnych wpisów jak Twoje Jest już również jasno określona ścieżka rozwoju. Oczywiście - nie jest to korpo -więc nie będzie wielopoziomowych struktur. Wszyscy dbamy o jakość. Jeśli chodzi o spotkania z kandydatami to kiedy Klient zapłaci za taką usługę - mamy wtedy spotkania.:) Dzięki za opinie, bardzo nas budują.:)

?????
@Grabi 16.03.2018 21:56

Z całym szacunkiem. Oczywiście jest to korpo (tyle że małe) z mega korporacyjnym podejściem do pracownika.

?????
@Grabi 16.03.2018 21:56

Oczywiście - jest to korpo z korporacyjnym podejściem do pracownika. Masz wynik - team leader i nawet sam prezes poklepie Cię po plecach. Nie masz wyniku - licz na siebie, team leader nagle zajmie się swoimi nagłymi klientami, kandydatami i projektami i NIKT Ci nie pomoże. (usunięte przez administratora)

Remek_Rekruter

Przepracowałem w firmie ok. 7 miesięcy. Będę z uśmiechem na twarzy wspominał czas spędzony w TQ. Super atmosfera, świetni ludzie. Polecam firmę z całego serca.

xyz
@Remek_Rekruter 03.01.2017 09:33

no to sie dlugo "napracowales" te 7 mcy hehehe ;) (usunięte przez administratora)

Grabi
@xyz 13.12.2017 13:45

Ja bardzo dobrze wspominam Remka i czeka na niego miejsce w TeamQuest.

konsultant IT

Dobra firma na start, dobre miejsce dla juniorów. Bardzo dużo różnorodnych projektów, wsparcie zespołu podczas "pierwszych kroków". Na plus dobra lokalizacja - blisko punkty gastronomiczne, parkingi, węzły komunikacyjne. Duże przestronne biuro. Na minus - brak jasnej ścieżki rozwoju, po około rocznej pracy brak żadnych perspektyw na pójście wyżej czy możliwości zyskania nowych obowiązków. Stare systemy do pracy, brak zdalnego dostępu do systemów, poczty, nie mówiąc już o pracy zdalnej/home office. Duża presja na ilość, mniej ważna jakość.

rekruter
@konsultant IT 06.01.2018 17:31

@Konsultant IT - pracuje w firmie od jakiegoś czasu i mam inne spostrzeżenia. - ktoś w danej branży pracuje rok, to raczej przestaje być juniorem, a staje się w miarę doświadczoną osobą. Wspominasz o "stare systemy do pracy" Widzę że firma co chwilę wdraża jakieś nowości informatyczne, tu się dzieje dużo rzeczy automatycznie, właśnie dzięki nowoczesnym systemom. Wspominałeś o braku zdalnego dostępu do systemów, poczty, pracy zdalnej potwierdzam, tak było, już nie jest. >>Duża presja na ilość, mniej ważna jakość. Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób.

?????
@rekruter 04.03.2018 17:54

Co Ty w ogóle opowiadasz. "Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób" - zdanie bez ładu i składu. A poza tym firma ma tyle czasu wolnego że na siłę usuwa nieprzychylne opinie.

rekruter
@????? 04.03.2018 23:08

@????? Twoja opinia nie zniknęła, a jest nie przychylna.

@rekruter, employer
@rekruter 05.03.2018 10:55

"- ktoś w danej branży pracuje rok, to raczej przestaje być juniorem, a staje się w miarę doświadczoną osobą." Tak, i wtedy opuszcza TQ, gdzie prowadzi procesy samodzielnie, rozliczając się z wyników końcowych, i nikt nad nią nie stoi pytając co 3-4 godziny o postępy w działaniach. "Widzę że firma co chwilę wdraża jakieś nowości informatyczne, tu się dzieje dużo rzeczy automatycznie, właśnie dzięki nowoczesnym systemom. Wspominałeś o braku zdalnego dostępu do systemów, poczty, pracy zdalnej potwierdzam, tak było, już nie jest." Ściema, pracy zdalnej dalej nie ma, mimo że została zapowiedziana 3 miesiące temu. "Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób." Nie da się też prowadzić procesów rekrutacyjnych, wysyłając osoby na ilość, byle statystyki się zgadzały w systemie, nie dając konsultantowi czasu na weryfikację osoby, spotkanie, Skype, czy call. Pozyskaj CV - wysyłaj byle szybciej raport.

?????
@rekruter 05.03.2018 10:55

Z tego co wiem to klienta można zakontraktować co najwyżej na ilość osób które życzy sobie zatrudnić. Po co mu (klientowi) rekomendacje w ilości np 50 to wie tylko TeamQuest. Oczywiście im więcej rekomendacji tym więcej szans na placementy ale IT to nie są rekrutacje masowe.

Tomasz

Dostałem ciekawą ofertę pracy od Rekruterki IT właśnie z TeamQuest, gdzie okazało się strzałem w 10, ponieważ bardzo szybko i sprawnie przeszedł proces rekrutacji i po 4 dniach dostałem ostateczną odpowiedź, a w między czasie byłem informowany na bieżąco, co i jak. Nie zawiodłem się i z całego serca polecam korzystanie z usług firmy.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Julita

@anonymous może coś spowodowało tę ciszę ze strony agencji TeamQuest? Może nie było żadnych ofert dla Ciebie? Czy ktoś jeszcze miał podobną sytuację? Jeżeli to była tylko jednorazowa sytuacja to chyba nie powinieneś z góry tak tej osoby oceniać, nie sądzisz?

anonymous

Odradzam korzystanie z tej agencji. Konsultantka Pani Joanna ustala termin phonecall'a w sprawie oferty a potem w ogóle nie dzwoni. Kompletnie nie daje znaku życia, nie odpowiada na maile i sms'y. Nieprofesjonalne podejście do kandydatów,

anonymous

Odradzam korzystanie z tej agencji. Konsultantka Pani Joanna ustala termin phonecall'a w sprawie oferty a potem w ogóle nie dzwoni. Kompletnie nie daje znaku życia, nie odpowiada na maile i sms'y. Nieprofesjonalne podejście do kandydatów,

Julita

@anonymous czyli z jakiej na jaką ofertę dostałeś wymianę? A gdzie dokładnie będziesz pracował? Czy sam zdecydowałeś, że chcesz rozpocząć pracę w nowym roku? Możesz również powiedzieć jak wygląda sama aplikacja do pracy? Ile czasu czeka się na pierwszą ofertę?

anonymous

Mam bardzo dobre doświadczenia z tą firmą. Szybko reagują i mają sporo ofert. Jak mi nie pasowała jedną dali kolejną. Od nowego roku zaczynam nowa pracę.

Julita

@Ja przykro mi, ale nie uda mi się odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ nie pracuję w TeamQuest, ale jest szansa, że ktoś z rekrutacji zagląda na forum i odpowie Ci na pytania. Za to innym użytkownikom mogę powiedzieć, że jest dużo ofert pracy dostępnych w Warszawie: http://www.gowork.pl/praca/teamquest-sp.-z-o.o.;pr Gdyby ktoś był zainteresowany jest w czym wybierać.

Ja

Czy ktos moze wy powiedzieć sie na temat pracy w teamquest w dziale rekrutacji? Cos o rozmowie na to stanowisko? :)

Julita

@oracle developer może było warto próbować drugi raz składać aplikacje i się kontaktować z pracodawcą TeamQuest skoro inni dostali szybką odpowiedź. Może to było jednorazowe przeoczenie jeżeli chodzi o firmę.

oracle developer

Nie pracowalem w teamquest i nie wspolpracowalem. Aplikowalem na kilka ogloszen zwiazanych z pl/sql-em. Nie oddzwaniaja, nie odpisuja na maile. Kontaktowa czarna dziura.

Jakub

Z kontaktu z firmą TeamQuest jestem bardzo zadowolony, kontakt z panią Dianą bez zarzutów - szybka reakcja na moje zgłoszenie, trafione preferencje, dużo cierpliwości do mojego wymyślania ;). Może było troszkę za dużo telefonów. Ostatecznie podpisałem kontrakt z Pracodawcą, którego znalazła i poleciła mi ta Agencja.

Megi

Rekrutację i kontakt z firmą oceniam bardzo pozytywnie. Kontakt i umówienie spotkania z potencjalnym pracodawcą nastąpiły w ciągu dwóch dni od wysłania CV. Miło, szybko i kompetentnie, przekazywanie na bieżąco informacji dotyczących procesu rekrutacji. Proces rekrutacyjny zakończony pozytywnie. Szczerze polecam.

M

W jakiej grupie pracuje tutaj Developer Java z dobrą znajomością Hibernate oraz Spring?

kazik

Ja tak sobie mysle że TeamQuest żeczywiscie dobrze sie rozwija. Znam dobrze rużne rzyczy w programowaniu jak sie do nich zgłosilem to dali mi sporow ofert. Ras coś pisałem w basiku i byli zadowoleni. Ja bym ich polecal Kazik

Kandydat

Konsultant z tej firmy zadzwonił do mnie po godzinie od wysłania przeze mnie CV. Na drugi dzień miałem już umówioną rozmowę bezpośrednio u ich klienta. Współpracują z fajnymi, znanymi firmami oraz start-upami. Co kto lubi :] Konsultanci mili, zawsze odbierają telefony, odpisują na maile. Znają się na rzeczy. Serdecznie polecam, w grudniu zaczynam nową pracę na stanowisku programisty.

Agnieszka

Bardzo pozytywnie oceniam współpracę z TeamQuest. Po otrzymaniu mojego CV przeciągu doby skontaktowali się ze mną, zaproponowali aplikowanie na konkretne stanowisko adekwatne do mojego doświadczenia oraz oczekiwań. Przez cały proces rekrutacji mogłam liczyć na wsparcie. Przede wszystkim miałam dokładne informacje na temat statusu aplikacji, mogłam również zadawać pytania, które nie zawsze chcemy zadać bezpośrednio potencjalnie nowemu pracodawcy dot. warunków zatrudnienia. Polecam gorąco wszystkim szukającym nowej pracy. Bardzo profesjonalny zespół rekruterów (piszę zespół, bo w okresie urlopowym monitorowanie mojej aplikacji przejmowały inne osoby).

Zostaw opinię o TeamQuest Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TeamQuest Sp. z o.o.