TeamQuest Sp. z o.o.

Adres: Miedziana 3A lok. 21, 00-814 Warszawa

NIP: 7010304917 KRS: 0000388856

TeamQuest Sp. z o.o.
3 62 99 5 1

Opinie o TeamQuest Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kontraktor
 Opinia

"Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie 6-11 tysięcy" - stanowisko regular frontend developer. Dziękuję. Rzeczywiście "atrakcyjne". To stawka co najwyżej dla testera manualnego. Niezbyt atrakcyjna dodam.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Team_Leader_TQ
 Opinia
@Kontraktor 07.01.2019 19:44

Kontraktorze, Kilka rzeczy: 1. Jeśli jesteś faktycznie kontraktorem to pracujesz na projektach a nie na etacie - w jednym i drugim przypadku stawki oferowane przez rynek bywają inne ze względu na odpowiedzialność (i np. kary umowne), ryzyka projektowe etc. 2. Może warto by przy podawaniu stawek zaznaczyć czy są brutto czy netto i na jakiej formie zatrudnienia ponieważ jest to diametralna różnica. Różnica też jest w odniesieniu do lokalizacji - w każdym mieście są nieco inne widełki płacowe ze względu na np. "koszta życia". 3. Ostatecznie wypowiedzi byłyby bardziej wiarygodne gdyby zawierały np. link do takiego ogłoszenia (zachęcam do odwiedzenia naszej strony ponieważ są tam wszystkie prowadzone rekrutacje). 4. Zaznaczam, że nie jesteśmy firmą zatrudniającą osoby, których poszukujemy lecz Usługodawcą dla firm, które poszukują specjalistów z branży IT - od 11 lat robimy to dobrze, zatrudniamy około 200 osób rocznie. Idąc dalej to nasz Klient oferuje określone stawki a my albo określamy je jako możliwe do realizacji, albo rozmawiamy z Klientem co możemy z tym zrobić / co zmodyfikować. 5. Mocno się zastanawiam czy faktycznie rozmawiam z osobą z branży IT czy też z konkurencją, która widząc nasze sukcesy podkopuje pozytywny wizerunek firmy co stanowi naruszenie przepisów o nieuczciwej konkurencji. Pozdrawiam,

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kontraktor
 Opinia
@Team_Leader_TQ 22.01.2019 17:12

Nie będę tego nawet komentować - ja z kolei mocno zastanawiam się z kim rozmawiam widząc co chwila peany jaki to Teamquest jest super.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kontraktor
 Opinia
@Team_Leader_TQ 22.01.2019 17:12

Przeczytałem jeszcze raz mój cytat z ogłoszenia wraz z komentarzem i Twoją wypowiedź. Błagam nie ośmieszaj się. Jeśli uważasz stawkę dla regular FE developera (powiedzmy netto na B2B) na poziomie 11 tysięcy za atrakcyjną to nie wiem i nie chcę wiedzieć, z jakimi klientami pracujecie. To jest jakiś Trzeci Świat IT z głodowymi stawkami.

Pomocna?
TakNie
Wanda
 Opinia
@Kontraktor 07.01.2019 19:44

Kontraktor odnosisz się konkretnie sie do stawki wynagrodzenia, czy dobrze rozumiem, że brałeś udział w rekrutacji w TeamQuest? Jeśli tak, podziel się opinią, jak ona wyglądała. Co poza wynagrodzeniem jest dla Ciebie istotne w tym procesie? Być może firma daje inne świadczenia pozapłacowe, które są konkurencyjne na rynku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przyszły Rekruter
 Opinia

Cześć! Czy ktoś może miał w ostatnich paru miesiącach rekrutację do wewnętrznej struktury firmy? Bo teraz szukają Junior IT Rekruter i ciekawi mnie, czy naprawdę biorą osoby bez doświadczenia w rekrutacji, tym bardziej IT? Może też ktoś mógłby opisać, jak wygląda proces rekrutacji do tej firmy? Z góry dzięki! ;)

Pomocna?
TakNie1
Olga
 Opinia

Proces rekrutacyjny do wewnętrznych struktur firmy przeprowadzony bardzo nieprofesjonalnie. Udzielono mi informacji, że będzie to godzinne spotkanie z Prezesem. Okazało się, że było to spotkanie z czterema innymi osobami po 10-15 minut. Przynajmniej trzy z nich wcześniej nie przygotowały się do rozmowy więc zaczynaliśmy od zapoznania się prowadzących z moim CV. Dodatkowo zachowanie jednej z osób, która usilnie chciała mi przekazać, że nie nadaję się do rekrutacji w branży IT. Niestety nie niechęcił mnie Pan do ciężkiej pracy nad poznaniem nowego sektora, a jedynie do siebie i firmy TeamQuest. Po minutowej wymianie zdań 4 osób za drzwiami oznajmiono mi, że nie są zainteresowani współpracą. Poprosiłam o krótką informację dotyczącą powodów takiej decyzji od razu po spotkaniach oraz ponownie mailowo. Nigdy jej nie otrzymałam. Nie polecam tej firmy, atmosfera nieprzyjemna, traktowanie Kandydata mocno przedmiotowe.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Olga 14.02.2019 16:09

Szanowna Pani Olgo, Celem spotkania z potencjalnymi przyszłymi kolegami z wewnątrz firmy jest jak najlepsze poznanie doświadczeń kandydata. Otrzymała Pani informację o naszej decyzji w sprawie oferty w najkrótszym możliwym terminie - niezwłocznie po spotkaniu. Staramy się maksymalnie wykorzystać czas, który nasi rozmówcy nam poświęcają, w sposób pozwalający nam na podjęcie decyzji co do złożenie bądź nie oferty. Pytanie zadawane przez naszych rekruterów zawsze odnoszą się do doświadczeń zawartych w CV naszych kandydatów, pozwala nam to na ekspresowe podjęcie decyzji. Z naszych doświadczeń wynika, że osoby, które uczestniczą w naszych wewnętrznych procesach rekrutacyjnych są zadowoleni z szybkich decyzji i ekspresowego procesu rekrutacyjnego. Z poważaniem TeamQuest

Pomocna?
Tak2Nie2
klt
 Opinia

Niestety brak jakiegokolwiek feedbacku po rozmowie rekrutacyjnej.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@klt 01.08.2018 12:12

Szanowny Panie/ Pani. Jeśli takowa sytuacja miała miejsce, i nie odpowiedzieliśmy, prosimy o kontakt mailowy bądź telefoniczny. Z bardzo dużą starannością wyjaśnimy tą sytuacja. Polityką firmy jest aby osoby które przeszły nasz proces rekrutacyjny, bądź proces rekrutacyjny u naszych klientów dostały od nas informację zwrotną. Dane kontaktowe znajdzie Pan / Pani na naszej stronie w zakładce kontakt - link bezpośredni https://teamquest.pl/kontakt Z poważaniem Zespół TeamQuest

Pomocna?
Tak2Nie
Tyyggyfrrty
 Opinia
@TeamQuest Sp. z o.o. 02.08.2018 11:43

Lepiej wolcie aby ludzie nie dzwonili bo jest ich trochę.......

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janosik
 Opinia
@klt 01.08.2018 12:12

Haha . Feedbacku. Człowieku....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kontraktor
 Opinia

Firma prowadząca "janusz-biznes" oferująca januszowe stawki dla kandydatów 7-14000 PLN brutto. Zdarzają się projekty dla senior developerów z górną granicą widełek 14000 zł. Odrealnione nieco...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alek
 Opinia
@Kontraktor 19.12.2018 19:33

Dziwne. Mi dali ofertę za 20 000 na seniora. Umowe podpisalem bezposrednio z klientem nie z nimi.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Kontraktor 19.12.2018 19:33

TeamQuest to spółka rekrutacyjna NIE zatrudniająca bezpośrednio do swojego zespołu specjalistów IT. Pracujemy dla bardzo różnych organizacji zarówno tych małych, średnich jak i światowych gigantów zatrudniających nawet 200 000 ludzi na świecie. Widełki, które podał KONTRAKTOR są prawdopodobnie budżetem jednego z naszych klientów na danym stanowisku przy danych kompetencjach w danej lokalizacji. W naszej ofercie posiadamy zarówno stanowiska juniorskie, midowe jak i seniorskie o bardzo zróżnicowanym poziomie widełek finansowych do kilku tysięcy do 30 000 PLN netto (B2B) w zależności od klienta, technologi i oczekiwanego doświadczenia zawodowego.

Pomocna?
Tak2Nie1
Kontraktor
 Opinia
@TeamQuest Sp. z o.o. 20.12.2018 11:46

Wiem, że robicie permy. Moi koledzy dostawali oferty, na które nie chce się nawet odpisywać. Nie dalej jak przed kilkoma dniami widziałem jak dziewczyna chyba pracująca tam zrobiła wrzutę na linkedin na stanowisko (tutaj mogę się pomylić) senior Java developer z widełkami 10000-14000 brutto nie pamiętam w jakiej lokalizacji. Ja sobie tego nie wymyśliłem. Widełek 30000 netto (prawie 180 zł/h) na oczy w życiu nie widziałem nigdy , tzn osobiście dostałem ale nie od żadnej polskiej agencji i na polskim rynku nie spotyka się takich więc chyba ktoś się mija z prawdą.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Kontraktor 20.12.2018 18:14

KONTRAKTOR, proponuję sprawdzić ponownie czy na pewno to była rola na seniora ! pierwsze 2 oferty z widełkami na naszej stronie: Team Leader (Java) 20000 - 30000 PLN Kraków Senior Java Developer 14000 - 18000 PLN Gdańsk może jednak się pomyliłeś albo zobaczyłeś tą ofertę: Mid Java Developer / Regular Java Programmer 9200 - 13700 PLN Gdańsk - ale to stanowczo nie jest stanowisko seniorskie !

Pomocna?
Tak2Nie
Kontraktor
 Opinia
@TeamQuest Sp. z o.o. 20.12.2018 18:36

No i wszystko jasne :) policzyłem sobie stawki (zawyżając w górę) i proponujecie ok. 60-85 zł/h dla Java developera. To nawet nie jest śmieszne. To jest smutne. 60-85 PLN/h to widełki dla testera manualnego.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kontraktor
 Opinia
@Kontraktor 22.12.2018 00:11

Senior .NET Developer Stawka 15000 PLN brutto na umowę u pracę. Nie mam nic więcej do dodania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tymoteusz
 Opinia

Wiadomo, że jak jedna firma dobrze idzie to konkurencja dostaje szału!!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rinako
 Opinia

Patrząc po komentarzach widzę, że sytuacja w TeamQuest dawno nie była opisywana i aktualizowana, a jako że mam przyjemność tu pracować chętnie napiszę parę słów :) Będzie to opis bazujący na moich własnych odczuciach, stworzony również na podstawie wcześniejszych doświadczeń, mający na celu opowiedzieć jak to naprawdę wygląda. TeamQuest jest wspaniałym miejscem, które umożliwia zdobycie odpowiedniej wiedzy i pozwala rozwinąć skrzydła. Kiedy przyszłam do TeamQuestu błądziłam na początku jak we mgle, a opisy stanowisk i stack’ów technologicznych przerażały. Na szczęście zespół nie pozwolił mi długo być w tym lęku i zaczęłam chłonąć wiedzę od doświadczonych Kolegów i Koleżanek. Od 1 do 2 razy w tygodniu mamy wewnętrzne szkolenia techniczne z zakresu zagadnień IT, które pozwalają nam prowadzić profesjonalne rozmowy z Kandydatami. Zawsze wiem z czym dzwonię, mogę swobodnie rozmawiać o proponowanej zmianie zawodowej wiedząc o czym mówię i dzwonię od razu do Kandydatów, którzy spełniają oczekiwania, a nie na ślepo proponując niedopasowane oferty. Usprawnia mi to znacznie pracę i powoduje że rozmowy są naprawdę przyjemne. :) Co za tym idzie, mogę śmiało powiedzieć, że TeamQuest jest firmą, która zdecydowanie idzie w Jakość a nie w ilość. Ponadto Firma daje poczucie bycia jej częścią. Poza rodzinną atmosferą, którą na co dzień budujemy, partycypujemy w rozwoju TeamQuest. Nasze pomysły mogą wybrzmieć na wspólnych spotkaniach. Każda uwaga jest brana pod uwagę, a najprzyjemniej jest jak widzimy jak są stopniowo i na bieżąco wdrażane. TeamQuest jest bardzo przyjazny pracownikom. Nigdy nie jesteś pozostawiony sam sobie. Kiedy projekty idą Ci gorzej każdy chętnie pomaga, a TeamLeaderzy i Prezes firmy są gotowi służyć radą i porozmawiać co można zmienić, jak pomóc, czego potrzebuję. TeamQuest umożliwia także pracę zdalną jeśli sytuacja życiowa chwilowo uniemożliwi dojechanie do pracy. Widziałam że podniosły się tu głosy, że TeamQuest nie daje możliwości rozwoju, czy też poczucia rozwijania się nie pozwalając wspinać się po szczebelkach kariery. Powiem szczerze, jeśli dla kogoś poczuciem rozwoju jest zmieniająca się nazwa stanowiska to faktycznie może mieć poczucie braku spełnienia w TeamQuest. Dla mnie rozwój to poczucie pogłębiania na co dzień swojej wiedzy, stopniowe powiększanie zakresu obowiązków, odczuwanie wzrastających kompetencji i to z tego właśnie czerpię satysfakcję. Nazwa pozostanie tylko nazwą, natomiast ważne jest co przynosisz do firmy i z czym wychodzisz. Jeśli potrafisz znaleźć przyjemność i satysfakcję z faktycznego rozwoju siebie, a jednocześnie sam masz motywację aby dawać z siebie jak najwięcej, potrafisz i chcesz budować wzajemne zaufanie, to miejsce jest dla Ciebie. TeamQuest dba również o wygodę. Wspólnie wybieramy odpowiedni sprzęt do pracy aby mieć większy komfort. A „po godzinach” dalej budujemy wzajemne relacje. :) Prezes organizuje nam wyjścia firmowe, które wspólnie planujemy, co zazwyczaj kończy się na ekstremalnych doświadczeniach, takich jak gokarty, strzelnica czy paintball. Nie brakuje też spokojnych spotkań towarzyskich. ;) Polecam z całego serca!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rekruter, employer
 Opinia
@Rinako 17.09.2018 10:23

Opinia Rinako jest opinią propagandową. Większość osób, które pracowały w 2017 w firmie TeamQuest się zwolniła i pracuje gdzie indziej! W firmie pracuje obecnie 11 osób, z czego "starych" pracowników łącznie z prezesem, handlowcami i rekruterami jest 6, a pozostałe to osoby zatrudnione w 2017 lub 2018. Stwierdzanie, że nie ma rotacji albo że jest cudowna atmosfera wygląda na zaklinanie rzeczywistości. Firma zdecydowanie idzie w ilość. Jak już niżej wspomniano, ustalono ścisłe KPI gdzie nie zarekomendujesz określonej ilości kandydatów (absurd! ale prawdziwy) - albo nie przepuści Ci tego system, albo prezes wymusi na Tobie żeby ILOŚĆ (nie jakość!!!!) się zgadzała. IT to nie jest rekrutacja masowa tylko specjalistyczna. Niestety TeamQuest jest korporacją, która tego nie potrafi zrozumieć. Ponadto - nieprzychylne opinie są kasowane (za co GoWork zapewne dostał dodatkowe pieniądze).

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@rekruter, employer 19.09.2018 16:09

Pozdrawiamy serdecznie naszą konkurencję :)

Pomocna?
Tak1Nie2
Tyyggyfrrty
 Opinia

Brak informacji zwrotnej po (niby?) przemiłych rozmowach - wtf? Mało profesjonalne...

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Tyyggyfrrty 11.09.2018 22:02

Prosimy o kontakt. Postaramy się maksymalnie szybko wyjaśnić tą sytuację. link bezpośredni https://teamquest.pl/kontakt Z poważaniem Zespół TeamQuest

Pomocna?
Tak1Nie
Tyyggyfrrty
 Opinia
@TeamQuest Sp. z o.o. 12.09.2018 01:27

Jeżeli firma odpisuje o wpół do 2 w nocy to jest coś nie tak....zwłaszcza że milczała przez miesiąc :D

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Tyyggyfrrty 13.09.2018 11:16

Odpisujemy tak szybko, ponieważ chcemy być w stałym kontakcie z użytkownikami portalu Gowork, prowadzimy otwarty dialog i udzielamy niezbędnych informacji.

Pomocna?
Tak1Nie1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia

Szanowny Panie, Oczywiście że prowadzimy rekrutacje Zapraszamy na naszą stronę z ofertami pracy: https://teamquest.pl/praca-w-it

Pomocna?
TakNie
Headhunter
 Opinia

Czy headhunter może liczyć na pracę zdalną kilka razy w miesiącu, np. 2 dni?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Headhunter 14.08.2018 09:59

Krótka odpowiedź - TAK

Pomocna?
TakNie
Hę?
 Opinia
@TeamQuest Sp. z o.o. 14.08.2018 11:58

Wypowiedź: "Ściema, pracy zdalnej dalej nie ma, mimo że została zapowiedziana 3 miesiące temu." :D

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Hę? 17.08.2018 17:06

Zostawimy bez komentarza. Proponujemy zapytać naszych pracowników :)

Pomocna?
TakNie
Bolo
 Opinia

Żadna firma nie oddzwania. Wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Igor
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Di
 Opinia

Przepracowałam w firmie na stanowisku rekrutera 1 rok i 7 miesięcy. Zdecydowanie polecam firmę wszystkim potencjalnym klientom i kandydatom. Wiedza techniczna konsultantów, podejście do kandydata i klienta są naprawdę na wysokim poziomie. Jeśli chodzi o pracę w firmie TeamQuest - osoby, które chcą po prostu robić swoje, zamykać projekty i zarabiać kasę poczują się tutaj na swoim miejscu. Na najwyższą ocenę zasługuje też atmosfera w zespole i ludzie, którzy tam pracują. Jednym słowem, firma na pewno jest warta uwagi i pozytywnej oceny.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@Tomasz piszesz, że Twoja rekrutacja przebiegła szybko i pomyślnie, a czy możesz nam tutaj na forum opowiedzieć o wszystkich jej etapach? Na pewno zainteresuje to osoby szukające pracy w firmie TeamQuest. @Remek_Rekruter możesz zdradzić czemu rezygnujesz z dobrej współpracy?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@konsultant IT dobra firma na start, czyli osoby bez doświadczenia mają szanse na zatrudnienie w TeamQuest? Nikt nie ma szansy na awans po roku pracy? Czy tylko Ciebie taka sytuacja spotkała? Czemu firma nie pozwalała pracownikom pracy zdalnej?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nickname
 Opinia
@Julita 01.03.2018 09:12

Nie ma szansy na awans bo w firmie nie ma struktur, konsultant sam sobie może ustalić czy jest juniorem czy middlem, możesz się nazywać jak chcesz. Nie ma też szans na dążenie do jakiegoś team leadera. Po prostu masz dostarczać rekomendacje i zamykać tematy, twój prywatny rozwój nikogo nie interesuje. Pracy zdalnej nie ma bo w firmie są stare technologie i nikt nie dba o ich rozwój, jakąś automatyzację a i pracę zdalną.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?????
 Opinia
@nickname 13.03.2018 10:23

Szkoda tylko że nikt nie zdaje sobie sprawy z tego że z rekomendacji nie zawsze będzie placement. Tam się idzie na ilość i tłuczenie rekomendacji.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grabi
 Opinia
@nickname 13.03.2018 10:23

Pewnie Wiesz kim jestem, firma bardzo ewoluowała ostatnimi czasy, są cykliczne szkolenia - bardzo merytoryczne, jest elastyczny czas pracy, praca zdalna już dla wszystkich - w nagłych przypadkach. Chyba Jesteś nie na bieżąco. Rośniemy w siłę zgranego Zespołu mimo tak jednostronnych wpisów jak Twoje Jest już również jasno określona ścieżka rozwoju. Oczywiście - nie jest to korpo -więc nie będzie wielopoziomowych struktur. Wszyscy dbamy o jakość. Jeśli chodzi o spotkania z kandydatami to kiedy Klient zapłaci za taką usługę - mamy wtedy spotkania.:) Dzięki za opinie, bardzo nas budują.:)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?????
 Opinia
@Grabi 16.03.2018 21:56

Z całym szacunkiem. Oczywiście jest to korpo (tyle że małe) z mega korporacyjnym podejściem do pracownika.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?????
 Opinia
@Grabi 16.03.2018 21:56

Oczywiście - jest to korpo z korporacyjnym podejściem do pracownika. Masz wynik - team leader i nawet sam prezes poklepie Cię po plecach. Nie masz wyniku - licz na siebie, team leader nagle zajmie się swoimi nagłymi klientami, kandydatami i projektami i NIKT Ci nie pomoże. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Remek_Rekruter
 Opinia

Przepracowałem w firmie ok. 7 miesięcy. Będę z uśmiechem na twarzy wspominał czas spędzony w TQ. Super atmosfera, świetni ludzie. Polecam firmę z całego serca.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyz
 Opinia
@Remek_Rekruter 03.01.2017 09:33

no to sie dlugo "napracowales" te 7 mcy hehehe ;) (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grabi
 Opinia
@xyz 13.12.2017 13:45

Ja bardzo dobrze wspominam Remka i czeka na niego miejsce w TeamQuest.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
konsultant IT
 Opinia

Dobra firma na start, dobre miejsce dla juniorów. Bardzo dużo różnorodnych projektów, wsparcie zespołu podczas "pierwszych kroków". Na plus dobra lokalizacja - blisko punkty gastronomiczne, parkingi, węzły komunikacyjne. Duże przestronne biuro. Na minus - brak jasnej ścieżki rozwoju, po około rocznej pracy brak żadnych perspektyw na pójście wyżej czy możliwości zyskania nowych obowiązków. Stare systemy do pracy, brak zdalnego dostępu do systemów, poczty, nie mówiąc już o pracy zdalnej/home office. Duża presja na ilość, mniej ważna jakość.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rekruter
 Opinia
@konsultant IT 06.01.2018 17:31

@Konsultant IT - pracuje w firmie od jakiegoś czasu i mam inne spostrzeżenia. - ktoś w danej branży pracuje rok, to raczej przestaje być juniorem, a staje się w miarę doświadczoną osobą. Wspominasz o "stare systemy do pracy" Widzę że firma co chwilę wdraża jakieś nowości informatyczne, tu się dzieje dużo rzeczy automatycznie, właśnie dzięki nowoczesnym systemom. Wspominałeś o braku zdalnego dostępu do systemów, poczty, pracy zdalnej potwierdzam, tak było, już nie jest. >>Duża presja na ilość, mniej ważna jakość. Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?????
 Opinia
@rekruter 04.03.2018 17:54

Co Ty w ogóle opowiadasz. "Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób" - zdanie bez ładu i składu. A poza tym firma ma tyle czasu wolnego że na siłę usuwa nieprzychylne opinie.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rekruter
 Opinia
@????? 04.03.2018 23:08

@????? Twoja opinia nie zniknęła, a jest nie przychylna.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@rekruter, employer
 Opinia
@rekruter 05.03.2018 10:55

"- ktoś w danej branży pracuje rok, to raczej przestaje być juniorem, a staje się w miarę doświadczoną osobą." Tak, i wtedy opuszcza TQ, gdzie prowadzi procesy samodzielnie, rozliczając się z wyników końcowych, i nikt nad nią nie stoi pytając co 3-4 godziny o postępy w działaniach. "Widzę że firma co chwilę wdraża jakieś nowości informatyczne, tu się dzieje dużo rzeczy automatycznie, właśnie dzięki nowoczesnym systemom. Wspominałeś o braku zdalnego dostępu do systemów, poczty, pracy zdalnej potwierdzam, tak było, już nie jest." Ściema, pracy zdalnej dalej nie ma, mimo że została zapowiedziana 3 miesiące temu. "Nie da się prowadzić procesów rekrutacyjnych nie wysyłając do klientów odpowiednich kandydatów, zweryfikowanych zarówno pod względem kompetencji jak i odpowiedniej, często umówionej z klientem ilości osób." Nie da się też prowadzić procesów rekrutacyjnych, wysyłając osoby na ilość, byle statystyki się zgadzały w systemie, nie dając konsultantowi czasu na weryfikację osoby, spotkanie, Skype, czy call. Pozyskaj CV - wysyłaj byle szybciej raport.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?????
 Opinia
@rekruter 05.03.2018 10:55

Z tego co wiem to klienta można zakontraktować co najwyżej na ilość osób które życzy sobie zatrudnić. Po co mu (klientowi) rekomendacje w ilości np 50 to wie tylko TeamQuest. Oczywiście im więcej rekomendacji tym więcej szans na placementy ale IT to nie są rekrutacje masowe.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

Dostałem ciekawą ofertę pracy od Rekruterki IT właśnie z TeamQuest, gdzie okazało się strzałem w 10, ponieważ bardzo szybko i sprawnie przeszedł proces rekrutacji i po 4 dniach dostałem ostateczną odpowiedź, a w między czasie byłem informowany na bieżąco, co i jak. Nie zawiodłem się i z całego serca polecam korzystanie z usług firmy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@anonymous może coś spowodowało tę ciszę ze strony agencji TeamQuest? Może nie było żadnych ofert dla Ciebie? Czy ktoś jeszcze miał podobną sytuację? Jeżeli to była tylko jednorazowa sytuacja to chyba nie powinieneś z góry tak tej osoby oceniać, nie sądzisz?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

Odradzam korzystanie z tej agencji. Konsultantka Pani Joanna ustala termin phonecall'a w sprawie oferty a potem w ogóle nie dzwoni. Kompletnie nie daje znaku życia, nie odpowiada na maile i sms'y. Nieprofesjonalne podejście do kandydatów,

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

Odradzam korzystanie z tej agencji. Konsultantka Pani Joanna ustala termin phonecall'a w sprawie oferty a potem w ogóle nie dzwoni. Kompletnie nie daje znaku życia, nie odpowiada na maile i sms'y. Nieprofesjonalne podejście do kandydatów,

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@anonymous czyli z jakiej na jaką ofertę dostałeś wymianę? A gdzie dokładnie będziesz pracował? Czy sam zdecydowałeś, że chcesz rozpocząć pracę w nowym roku? Możesz również powiedzieć jak wygląda sama aplikacja do pracy? Ile czasu czeka się na pierwszą ofertę?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

Mam bardzo dobre doświadczenia z tą firmą. Szybko reagują i mają sporo ofert. Jak mi nie pasowała jedną dali kolejną. Od nowego roku zaczynam nowa pracę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@Ja przykro mi, ale nie uda mi się odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ nie pracuję w TeamQuest, ale jest szansa, że ktoś z rekrutacji zagląda na forum i odpowie Ci na pytania. Za to innym użytkownikom mogę powiedzieć, że jest dużo ofert pracy dostępnych w Warszawie: http://www.gowork.pl/praca/teamquest-sp.-z-o.o.;pr Gdyby ktoś był zainteresowany jest w czym wybierać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Czy ktos moze wy powiedzieć sie na temat pracy w teamquest w dziale rekrutacji? Cos o rozmowie na to stanowisko? :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Julita
 Opinia

@oracle developer może było warto próbować drugi raz składać aplikacje i się kontaktować z pracodawcą TeamQuest skoro inni dostali szybką odpowiedź. Może to było jednorazowe przeoczenie jeżeli chodzi o firmę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
oracle developer
 Opinia

Nie pracowalem w teamquest i nie wspolpracowalem. Aplikowalem na kilka ogloszen zwiazanych z pl/sql-em. Nie oddzwaniaja, nie odpisuja na maile. Kontaktowa czarna dziura.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jakub
 Opinia

Z kontaktu z firmą TeamQuest jestem bardzo zadowolony, kontakt z panią Dianą bez zarzutów - szybka reakcja na moje zgłoszenie, trafione preferencje, dużo cierpliwości do mojego wymyślania ;). Może było troszkę za dużo telefonów. Ostatecznie podpisałem kontrakt z Pracodawcą, którego znalazła i poleciła mi ta Agencja.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Megi
 Opinia

Rekrutację i kontakt z firmą oceniam bardzo pozytywnie. Kontakt i umówienie spotkania z potencjalnym pracodawcą nastąpiły w ciągu dwóch dni od wysłania CV. Miło, szybko i kompetentnie, przekazywanie na bieżąco informacji dotyczących procesu rekrutacji. Proces rekrutacyjny zakończony pozytywnie. Szczerze polecam.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o TeamQuest Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej