Opinie o Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów" Kraków
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów" Sp. z o.o.!
vicky
11.10.2015 14:12
operatorem w tej firmie zostaniesz moze po 1,5 roku lub dwoch.na poczatku bedziesz POMOCNIKIEM operatora tzn. przynies wynies, pozamiataj, wyszlifuj.miotła bedzie Ci towarzyszyc praktycznie caly dzien.podwyzki sa ale raz na ruski rok i sa nawet po 0.5zl .powodzenia
xyz
22.09.2015 17:40
Kolego wyślij cv ,umów się na rozmowę jeśli będą tobą zainteresowani i pytaj o szczegóły. Praca napewno po 12 godzin w systemie równoważnym(czy coś w tym stylu),niskie stawki.. Nie zarobisz raczej, praca w sobotę, niedzielę wg grafiku-bez nadgodzin...Pracownik fizyczny traktowany jak "nikt",w firmie olbrzymie pieniądze lecz nie dla ludzi z produkcji(no może są wyjątki)...
x1x
30.08.2015 16:23
jest tak firma kzn nie szanuje pracownikow maja ich gdzies tyle na temat
zorro
12.05.2015 11:38
jest zaje fajnie pozdrawiam bokserów jaka praca taka płaca
Aaa
04.03.2015 21:36
Nelson jak już poruszasz temat nauki to skup się ;) Układy? To ta firma jest państwowa?
08.02.2015 08:16
08.02.2015 12:23
A jak zostałeś chłopcze skrzywdzony przez tych "rodowitych polaków", że takie rzeczy piszesz? Trochę to przykre ale raczej mało wiarygodne.
yoshi
03.02.2015 10:00
niby jest ok,ale sa tacy ktorzy maja jakies kompleksy. numer 1 jest ten maly od produkcji. wszystko jest nadmuchane jak balon ale kase da sie zarobic jak sie chce.
pajsyl
29.01.2015 14:49
Jak wyglądają możliwości awansu, czy też rozwoju np. szkoleń? Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Ludzie są pomocni i się wspierają, czy raczej wyścig szczurów? Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności? Czy zarobki są satysfakcjonujące ?Czy są jakieś benefity (multisport,itp)
jojo
23.01.2015 21:26
maly konfi prawda falsz
y
31.12.2014 12:31
ogradować to sobie możesz sam siebie i ewentualnie monetę w numizmatyce. czepiacie się błędów a używacie słowa jakiego w języku polskim nie ma.jak chcesz to możesz sobie otwór OGRATOWAĆ!!! CEPIE
02.01.2015 15:56
jeżeli chodzi o sporne słowo OGRADOWANIE to wyszło od tępaków zwanymi TECHNOLOGAMI jest nawet na to papier z pieczątką kierownika wiec się nie czepiaj języka polskiego POLIGLOTO PO STUDIACH a jak chcesz uczyć języka to się zatrudnij w szkolnictwie...
y
28.12.2014 23:55
tak na marginesie to nie ma czegoś takiego jak gradowanie.analfabeci...
29.12.2014 20:17
ogradowanie nie gradowanie CIECIU
Montażysta
22.12.2014 11:45
Mi się dobrze pracuje w KZN. Przepracowałem już kilka lat u różnych prywaciarzy i w zasadzie tutaj jest najlepiej. Można się przyczepić tego czy tamtego ale jak na razie atmosfera i zarobki są ok.
21.12.2014 09:54
22.12.2014 11:22
naucz się poprawnie pisać "ANALFABETO" "SPRÓBUJ" się pisze przez "U" OTWARTE a swoją drogą skoro cię wykopali z hartowni to już do niczego się nie nadajesz nawet do takiej prostej czynności jaką jest ogradowanie otworu a dopiero sprawdzenie twardości... zastanów się trochę nad swoim postępowaniem bo jest żałosne...
22.12.2014 11:37
widocznie musiałeś ich wkurzyć a wiem że jest to prawie niemożliwe pracowałem z nimi i nie byłem na dywaniku musiałeś się stawiać a tego nikt nie toleruje mają chłopaki swoje wymagania ale trzeba być nierobem i lawirantem żeby sobie nie dać rady i jeszcze jedno "SPRÓBUJ" się pisze przez "U" otwarte (ANALFABETO)
TADEK
21.12.2014 09:50
sami dobrze wiecie co tam sie dzieje,ale jest tu jeden gosc co broni honoru firmy.
kolo
21.12.2014 09:45
widze ze jest tu jaki kolega co strasznie broni wizerunku kzn,ale to musi byc jeden z tych co dobrze lize (usunięte przez administratora) sami dobrze wiecie co sie dzieje w tej firmie.a podpierdalaczy tam niebrakuje.
inż
16.12.2014 23:50
Byłem na rozmowie u nich, czy zawsze dają odpowiedź co do decyzji (nawet tej negatywnej)? Przyznam że firma zrobiła na mnie wrażenie.
zizou
26.11.2014 16:09
państwo w państwie :/
pracujący
20.11.2014 21:14
Sądzisz, że każdy kto pracuje w kzn ma plecy. Jesteś w błędzie. Osoby, które są na wyższym stanowisku pracowały na to i nie mają podstawowego wykształcenia. Piszesz o majstrach co nie wiedzą ile 2+2, ale najpierw popatrz na swoje wypowiedzi. Naucz się pisać w języku polskim, a dopiero później napisz co sądzisz o innych.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów"?
Kontakt - Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów" Sp. z o.o.
Skoro ci nie przedłużyli umowy CZERWONY to widocznie się nie sprawdzałeś. Widzisz NOWY dostał umowę, wiec widocznie było widać w nim potencjał. Pracuj tak, jakby wszystko zależało od ciebie...
misiek
31.10.2014 18:46
tak wyglada nasza polska cala
olo
31.10.2014 18:42
niepowiem koledzy ze zmiany wporzadku zaakceptowali,pomogli podpowiedzieli bo widzieli ze sie staram i zalezy,majster niebyl takizly,ale to juz inna bajka,poniewaz on musi tanczyc jak mu zagraja
jozek
31.10.2014 18:38
niewarto sie starac,bo i tak cie niezauwarza
maly kaziu
31.10.2014 18:35
uwierzcie to co pisza o tym zakladzie to cala prawda.
31.10.2014 18:53
A ja przepracowalem 3 miesiace i dostalem umowe. Moze poprostu nie sprostales obowiazkom?
czerwony
31.10.2014 18:27
dajcie sobie spokoj z ta firma.przepracowalem tam 3 miesiace,dalem z siebie wszystko zeby zostac zauwarzonym,niepowiem z czola sie lalo.prosilem majstra zeby dawal mnie na krzyrzownice,bo w koncu kierownik mi umowy nieprzedluzy to dal mnie na krzyrzowe na koniec umowy,mimo ze zlorzylem krzyzownice to niepomoglo.w ostatnim dniu z kierownikiem uslyszalem ze on oczekuje niewiadomo jakich umiejetnosci,odnioslem wrazenie jakby zwyczajnie chcial sie mnie pozbyc
.poprostu przykro mi bylo,poniewaz nieszukalem pracy na 3 miesiace,tylko wiazalem jakies nadzieje z ta praca i nie po to odeszlem z poprzedniej.rozumiem ze nieprzedluza umowy tym bucom co przychodza na 3 miesiace sie przeplatac,ale w moim przypadku zachowal sie niefajnie,tak naprawde niewiem o co w tym zakladzie chodzi.
leo
29.10.2014 20:51
Każdy się stara jak może i jest to zauważalne przez kierownika produkcji. Jeśli się komuś nie chce robić, to nie dziwota, że tak narzeka. Weźcie się do roboty.
31.10.2014 21:27
zgadzam się z tobą LEO jak się chce pracować to ci każdy pomoże i ktoś to doceni
Zainteresowany
29.10.2014 12:35
A jak wygląda praca w spółce-córce, czyli w Trade-Port Katowice?
Pytam sie tutaj bo przekierowuje mnie na stronę KZN jak wpisuje Trade-Port
Wąs
21.10.2014 16:46
Cyrk jak wszędzie, same białe "kapelusze". Jeden mądrzejszy od drugiego. Żółty ma orac taka jego rola
29.09.2014 09:31
Invictus Polonia
29.09.2014 21:37
Jeden i ten sam gość pisze post udając kogoś innego, brawo, ale przy okazji zmieniaj styl pisowni, a ja myślałem że, dowiem się na tym forum czegoś o pracodawcy, a nie załatwianie prywatnych spraw na forum. Poza tym jak już coś piszesz to się trochę postaraj, bo wygląda na to, że nawet podstawówki nie skończyłeś. Żenujące!
26.09.2014 18:43
OLO
28.09.2014 18:14
co ty (usunięte przez administratora)nie chce ci się robić to nikt cię nie zmusza ale przestań kłamać że jesteś poniżany po prostu jest z ciebie CIPOŃ że sobie pozwalasz na to LENIU ŚMIERDZĄCY!!!!!!!
Ted
04.09.2014 19:46
Operatorów - pomocników bo to ludzie od brudnej roboty czyli przynieś, podaj pozamiataj. Mało kto chce być ponizany więc ludzie odchodzą.
kolnik
03.09.2014 08:16
panie prezesie nie tylko pana milionowe konto a pana pracownicy im tez czeba dac to dzieki nim ma pan kokosy a my pracownicy nic i to my na to wszystko robimy w brudzie syfie i zapyleniu a pan chodzi pod krawatem i w bialej koszuli chetnie biedak spotka sie z panem i pogada o biedzie pracownikow fizycznych
Wywiadu udzielił/aRyszard Leszczyński
02.09.2014 13:47
Jakie były początki firmy Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów"?
W 1945 roku zostały utworzone Warsztaty Naprawy Nawierzchni Stalowej, które rok później, wraz z przenosinami na tereny obecnej lokalizacji uzyskały nazwę Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe w Bieżanowie. Z niewielkimi modyfikacjami towarzyszy nam ona aż do chwili obecnej. Przez sześć dekad, do 2005 roku funkcjonowaliśmy jako firma państwowa działająca w ramach struktur PKP i zasobów Skarbu Państwa. Dziesięć lat temu została przeprowadzona prywatyzacja - od tego czasu Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów" funkcjonują już jako prywatna spółka prawa handlowego.
Jak wyglądał okres po transformacji? Pytam o zatrudnienie osób w tamtym czasie...
Mniej więcej do połowy lat 90. mieliśmy stabilny poziom zleceń. Naszym głównym klientem były Polskie Koleje Państwowe, do momentu, gdy w ich budżecie były pieniądze na modernizację i utrzymanie infrastruktury kolejowej, nasza firma miała zamówienia. utrzymywane było też zatrudnienie.
A kiedy się one skończyły?
W połowie lat 90. doszło do gwałtownego załamania procesu inwestycyjnego na kolei. Dla firmy oznaczało to prawie 10 lat wegetacji, funkcjonowania na krawędzi upadku. Spadło wówczas zatrudnienie, choć nigdy nie doświadczyliśmy masowych zwolnień grupowych, były to raczej indywidualne decyzje pracowników, zmieniających miejsce zatrudnienia czy po prostu kończących karierę zawodową. Wytrwali najtwardsi. Walcząc o przetrwanie zmieniliśmy się znacznie - weszliśmy mocniej w rynek infrastruktury tramwajowej, dokonaliśmy też przekształceń własnościowych. Co najważniejsze nie zgubiliśmy w tym czasie naszego technicznego potencjału, na który składa się trzon wykształconej i doświadczonej kadry oraz zaawansowany park maszynowy. Dlatego też, w momencie, gdy w Polsce zaczęły pojawiać się środki unijne, byliśmy w stanie dostarczyć na rynek infrastruktury szynowej odpowiedni pod względem jakości produkt. Od tej chwili zaczął się też nasz wewnętrzny proces inwestycyjny obejmujący kadry, maszyny oraz zakładową infrastrukturę.
Co pracownicy, klienci i sami Państwo mówią o obecnej siedzibie?
Pod względem strategicznym firma jest doskonale położona. Nasz zakład zlokalizowany jest w strefie przemysłowej zlokalizowanej na obrzeżach Krakowa, obiekt znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie linii kolejowej E-30 oraz autostrady A4. To bez wątpienia atut zwłaszcza w kontekście logistycznej obsługi firmy. Dla pracowników problemem jest jednak słabo rozwinięty system komunikacji publicznej.
Na czym polega ta słabość?
Chodzi o niską częstotliwość kursów autobusów MPK oraz problematyczne i uciążliwe dojście do nieodległej stacji kolejowej Kraków Bieżanów. Z tych powodów nasi pracownicy w przygniatającej większości korzystają z indywidualnych środków transportu. Liczymy jednak na to, że będzie się to zmieniać w związku z inwestycjami planowanymi przez miasto, obejmującymi m.in. przebudowę ul. Półłanki oraz stworzenie Szybkiej Kolei Miejskiej.
Jaka jest główna wizja firmy?
Zawiera się ona w dwóch słowach: innowacyjność i kompleksowość. Innowacyjność, czyli permanentny rozwój technologii, rozwój produktów, tak aby były jeszcze lepsze, bardziej wytrzymałe oraz bezpieczniejsze dla klienta...
A drugi czynnik, o którym Pan mówił?
Chcemy zaproponować klientowi całościowe rozwiązanie związane z nawierzchnią szynową. Oprócz naszego bazowego produktu, czyli rozjazdu, czy szerzej miejscowego układu torowego, oferujemy mu także: zaawansowaną logistykę, zaopatrzenie w szerokie spektrum podzespołów i elementów nawierzchniowych, usługi związane ze specjalistyczną zabudową tych części we wskazanym miejscu a następnie z ich bieżącym utrzymaniem, niezbędnymi naprawami czy remontami. To wszystko dzieje się w ramach oferty naszej firmy i tworzonej przez nią grupy kapitałowej. W jej skład wchodzą m.in. KZN Rail - zajmująca się budownictwem kolejowym i tramwajowym; Nasycalnia Podkładów w Czeremsze - produkująca podkłady i podrozjazdnice, czy Trade-Port - dostarczająca materiały i podzespoły związane z infrastrukturą szynową.
Jak może Pan zareklamować firmę dla użytkowników GoWork.pl?
Istniejącą siedemdziesiąt lat, jesteśmy więc firmą stabilną. W tym czasie mieliśmy trudne okresy, ale poradziliśmy sobie z nimi, jesteśmy więc firmą umiejącą radzić sobie nie tylko w czasie hossy. Jesteśmy innowacyjni, zmieniamy swoje produkty i model organizacyjny, tak by lepiej dostosować się do rynku. Dla pracownika oznacza to szansę na awans, którego warunkiem jest pomysł, zapał i chęć ciągłego poprawiania tego co się zastało. Jesteśmy także firmą dającą poczucie bezpieczeństwa zatrudnionym. Oprócz wspomnianej już wcześniej stabilności przedsiębiorstwa składają się nań także takie elementy jak absolutny prymat standardowych umów o pracę, możliwość finansowania kursów i szkoleń, zakładowy układ zbiorowy pracy, dodatkowe świadczenia czy tzw. benefity... Uważamy, że wartościowy i wydajny pracownik to taki, który czuje się dobrze w firmie.
02.08.2014 16:40
A co się stało że szukają przede wszystkim operatorów? Tylu ich przecież było..
23.07.2014 17:22
Zbyszek
09.06.2014 13:56
oj karta multsport sprzydala by sie, bardzo by sie sprzydala...niestety niema i nie zapowiada sie zeby cos sie zmienilo:(
adam
21.07.2014 21:57
liczysz na podwyzki? nie ma szans, predzej zwolnienia beda...;/
adam
28.05.2014 16:29
brak karty multisport, sprzydaly by sie jakies benefity
ole
27.05.2014 22:16
Kasa marna jak za taką pracę
nie polecam
27.10.2014 16:14
Uwaga, praca za najniższą krajową jako referent ds. zakupów!
Pracownik KZN
16.05.2014 18:57
Pracuję w KZN Bieżanów od kilku lat. Firma bardzo szybko się rozwija, inwestuje w nowe technologie, nowe maszyny i pracowników. Ciekawią mnie opinie ludzi, którzy tak bardzo narzekają skoro mają być już niebawem podwyżki, socjal też jest na niezłym poziomie a nagrody adekwatne do włożonego wysiłku ale prawda jest taka, że wszystkim nie dogodzi. Zawsze znajdzie się taki, który będzie tylko narzekał albo płakał. Ciekawe jest również to, że skoro firma jest aż tak zła to dlaczego nowi pracownicy, którzy przychodzą do firmy to głównie koledzy obecnie pracujących.
Zostaw merytoryczną opinię o Kolejowe Zakłady Nawierzchniowe "Bieżanów" Sp. z o.o.