METRO WARSZAWSKIE

Bieżące rekrutacje

Proces rekrutacji

Co oferujemy?

Nasze nagrody

5. Opinie o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.

Opinie o METRO WARSZAWSKIE Warszawa

Nie przegap nowości o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.!

Tamtaramtam

22.12.2017 12:38

Stefan. SLNIE TOKSYCZNY ELAEMENT FINANSOWEGO NADZORU FIRMY. :) Jeszcze wiele takich matołów sie tam znajdzie... :(
    Były Maszynista.

11.10.2017 04:34

@cycu Daj sobie spokój z pracą maszynisty. Zarobki średnie jak na stolice. Ale jak po 15 latach siądzie Ci wzrok, co jest nieuniknione po 15 latach pracy, to nawet umowa na czas nieokreślony Ci nie pomoże. Będzie na takiej zasadzie: nie przeszedłeś badań okresowych, to dowiedzenia. Jakoś nie widziałem maszynisty w Metrze Warszawskim, który dopracował do 65 roku życia.
    Gość

12.12.2017 06:42

Racja tu nikt nie przepracował do emerytury chyba że te lizusy ktorę właża w tyłek żeby jakos awansowac bo innej drogi nie ma.Wielu ucieka bo maja gdzieś ten PRL ktory nadal tu panuje panoszacych sie pajacy i podejscie ,nie ma tu perspektyw na nic bo nawet jeezeli popracujesz 20 lat na stanowisku maszynista to gdy zdrowie ci siadzie gdzie pojdziesz pracowac?Jeżeli właziłes w (usunięte przez administratora) tym pajacom to przy dobrych wiatrach przeniosa cie na warsztat chyba ze miejsc nie bedzie bo wszyscy chca uciekac.Nawet licencji nie masz bo boją się że byś zaraz uciekl.Jedyny plus to że kasa na czas raz w roku jakies dodatki przejazdy za darmo.
    rrr

01.11.2017 22:28

Witam. Jestem aktualnie motorniczym Tramwajów Warszawskich i tak z ciekawości się zastanawiałem czy warto byłoby zmienić pracę na maszynistę MW? Czy też się jeździ do 10h? Jak z zarobkami? Czy piątkę na miesiąc idzie na łapkę wyciągnąć? (bo czwórkę z hakiem to mam teraz w TW)?
    Kocham metro

02.12.2017 19:48

Metrowiec a jak zarobki kształtują się po kilku latach pracy?
    Pracownik22

06.12.2017 09:00

Normalne przerwy kto to pisze a 5tys. To zarobisz chyba w snach ledwo ludzi na kurs zbieraja a przez 8 miesiecy dostajesz 1500zl jezeli zdasz wczesniej egzaminy to ok jezeli nie mozesz nawet dluzej kwitnac jako stażysta a po egzaminie ze 2.5 miesiaca zanim dostaniesz normalna pensje bo premie naliczane sa za miesiac wstecz przyjdz i zobacz czy takie kokosy.
    Szefunio

02.06.2017 16:44

Skończcie jęczeć, praca jest fajna, zarobki spoko, bilet na dwie strefy, wczasy pod gruszą, trzynastki, multisport, zwracają za rozrywki kulturalne, ciekawe imprezy i wyjazdy...chyba niektórzy nie wiedzą co to znaczy ciężka praca i marna płaca :)
    Som

04.12.2017 17:11

Pracuję w MW Są trzynastu i bilety na 2 strefę

06.12.2017 08:56

To podstawiani ludzie piszą tu pozytywne komentarze ten szefunio to jakis kretyn 13 sa ale wliczne w pensje multisport nigdy w zyciu nie bylo zwracaja za faktury ale do 1000zl brutto rocznie wiec ten gosc niech nie gada bzdur zaraz pewnie wykasuja komentarze bo z tego co widze nie ma mojego poprzedniego.
    Panczo

13.11.2017 19:36

Ile zarabia maszynista metra podczas 8 miesięcznego kursu?
    M

16.11.2017 11:17

1600netto
    Mtrobus

11.10.2017 21:19

Witam. Jakie sa ewentualne pytania z zakresu wiedzy na rozmowie kwalifikacyjnej? Zakres wiedzy
    MW

03.10.2017 00:08

1 kat. wzroku i słuchu(tablice, ciemnia, audiogram), neurolog, psychotesty, morfologia(głównie chodzi o glukozę), EKG, rentgen klatki piersiowej.
    Cycu

29.09.2017 11:17

Jak to jest z pracą jako maszynista? Robię aktualnie w dziale technicznym, ale myślę o transferze na maszynistę (zresztą też zaproponowano mi taką migrację) i mam pytanie odnośnie badań (czego się spodziewać - wiem że robi się je w tzw. KOMP-ie, ale co konkretnie tam badają prócz wzroku i słuchu) oraz samej pracy (najlepiej gdyby odpowiedział ktoś kto pracuje jako maszynista) - nie wiem bowiem czy warto się przenosić, czy też dać spokój z przenoszeniem się? Podobno warto, ale czy na pewno?
    Natalia

24.08.2017 07:45

Obecnie Metro Warszawskie prowadzi kilka rekrutacji - najnowsza dotyczy stanowiska dyżurnego stacji. W wymaganiach napisano, że poszukują pracownika o bardzo dobrym stanie zdrowia - jak będzie to weryfikowane?
    Zainteresowany

31.08.2017 18:18

Poprzez badania lekarskie a jak inaczej?
    Nikki

12.08.2017 00:13

Czy ktos kojarzy "stefana" i jego giermków ze stacji politechnika? Czy nadal te miernoty ze stefkiem na czele grzeja tam taborety?

31.08.2017 18:13

Nie kojarzę, a czemu miernoty?
    anonymous

24.10.2017 21:38

Stefan to teraz w dziale szkoleń szaleje.
    Natalia

24.07.2017 10:54

Rzeczywiście nie w każdej pracy w Warszawie @szefunio można liczyć na takie warunki. Czy to co napisałeś dotyczy również pracy na stanowisku inspektora? Pojawiły się nowe oferty pracy dotyczące tego stanowiska więc dla potencjalnych pracowników były to cenne informacje.

31.08.2017 09:29

Tak
    bhp

19.01.2017 17:44

3500 brutto inspektor bhp na warszawe to zaden szał.
    anonymous

24.10.2017 21:46

Dolicz premię i benefity i już tak źle to nie wygląda.

Kontakt - METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.

Wilczy Dół 5 02-798 Warszawa

Branża główna: Transport zbiorowy i komunikacja miejska

Dziku

08.01.2017 11:14

Ktoś się orientuje jaka jest praca na stanowisku mechanik? Interesuje mnie praca przy taborze na kabatach. Jaka atmosfera. Jakie warunki płaca itd
    ciekawy

31.12.2016 23:11

Jaka jest pensja na stanowisku BHP?
    mayones

06.10.2016 21:40

czy w związku z planowanym przedłużeniem linii drugiej będą jakieś nowe rekrutacje (nie do [racy fizycznej)? aczkolwiek uważam że przedłużają nie z tej strony co powinni
    Monika

05.10.2016 08:59

Nigdy nie byłam przekonana ze rude jest wredne ale odkąd pracuje w metrze stwierdziłam że to jednak prawda

22.06.2016 15:10

Jestem pracownikiem MW na stanowisku monter SRP. Po pierwsze MW to ogromna firma gdzie jest mnóstwo stanowisk o różnym charakterze pracy, więc nie można patrzeć przez pryzmat panów, którzy chodzą w mundurku po peronie i pilnują porządku ale z tego co wiem to właśnie ci panowie mają najmniejsze zarobki w MW. Najpierw opiszę własne stanowisko (dział): 1. Zatrudnienie Zacznijmy od tego, że w każdym dziale MW rozmowa kwalifikacyjna wygląda nieco inaczej, a spowodowane jest to tym, że do danego działu rekrutują cię przedstawiciele jego przedstawiciele. Jeśli chodzi o tzw. zatrudnienie po znajomości to nie wiem jak jest w innych działach ale u mnie to zjawisko występuje, lecz w dobrym tego słowa znaczeniu. Pracownicy mają możliwość polecenia swoich kolegów jeśli uważają, że spełniają warunki zatrudnienia. Takimi najważniejszymi warunkami jest ogólne zdrowie fizyczne (najważniejszy wzrok) co potwierdzają badania wykonywane po rozmowie kwalifikacyjnej w odpowiedniej placówce medycznej. Drugim najważniejszym warunkiem jest posiadanie wykształcenia elektrycznego (np. elektronik, autmatyk, elektryk mechatronik itp.) i konkretnie chodzi o posiadanie takiego wykształcenia czyli nie w trakcie szkoły tylko po szkole (minimum technik). Piszę to ponieważ często zdarzają się CV typu technik piekarz. Ostatnio zakwalifikowało się 4 osoby z pośród 7, które dostały się na rozmowę kwalifikacyjną. Żaden z tych kandydatów nie był osobą zatrudnianą po znajomości. Wbrew pozorom bardo rzadko występuje zjawisko zatrudniania po znajomości w moim dziale. Aha i jeszcze jedno - na rozmowach o pracę nie ma głupich pytań od babek z kadr, a to dlatego, że nie uczestniczą one w rozmowach kwalifikacyjnych. 2. Praca Nie mogę zbyt wiele zdradzać ale każdy kto przyjdzie na to stanowisko będzie zadowolony z charakteru pracy. Nie mam co do tego wątpliwości, bo nikt ale to totalnie nikt z naszego działu nie narzeka. 3. Zarobki Uważam, że zarobki są spoko. Każdy w dziale dostaje podobne wynagrodzenie (są delikatne rozbieżności ale to maksymalnie +- 100zł brutto). Oczywiście zadowolenie z zarobków zależy od każdego indywidualnie, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Generalnie większość ludzi w dziale jest zadowolonych ze swoich zarobków.

20.02.2017 21:45

Które konkretnie zdanie świadczy o tym, że nie mam szacunku do moich współpracowników?

20.02.2017 22:11

Już rozumiem. Przepraszam kolegę za moją wypowiedź, rzeczywiście wyszło troszkę lekceważąco i zachowałem się jak kmiot z pod Warszawy?

12.03.2016 14:10

Motor

06.10.2016 06:33

Szkolenie trwa pół roku,,
    Kazik

24.10.2016 13:49

Na dyżurnego Ruchu? A płaca faktycznie 3200 brutto?
    jam

17.02.2016 07:31

zainteresowanie jest ale ciekawe ile płacą?
    sabal

08.09.2014 17:46

witam chciałbym wiedzieć jakie są warunki płacowe na stanowisku monter urządzeń sterowania ruchu. Czy ktoś może mi opowiedziec o specyfice pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w METRO WARSZAWSKIE?

szczur

17.07.2014 23:24

Pracownik taborowy tzn. naprawia kolejki w metrze
    Strawberry Fields

06.04.2013 14:09

Chodziło zapewne o Dyżurnego Stacji. Praca zmianowa, dużo odpowiedzialności. Atmosfera fajna, płace, trochę mniej. Jak już dostaniesz pracę w Metrze, to w miarę upływu lat, przychodzi, zawodowa stabilizacja. Stabilna Firma, można spokojnie dotrwać do emerytury jak to kiedyś śpiewał Młynarski, robiąc swoje.

24.08.2012 09:30

nie ma takiego stanowiska - jak dyspozytor stacji
    czarny_20

15.12.2011 15:02

Witam Czy ktoś posiada informację na temat pracy w/w firmie na stanowisku dyspozytora stacji ?

Zostaw merytoryczną opinię o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.