METRO WARSZAWSKIE

Bieżące rekrutacje

Proces rekrutacji

Co oferujemy?

Nasze nagrody

5. Opinie o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.

Opinie o METRO WARSZAWSKIE Warszawa

Nie przegap nowości o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.!

Andżej

01.02.2024 07:30

Witam wszystkich przyszłych kandydatów. Chciałbym przestrzec wszystkich którzy noszą się z zamiarem aplikowania do pracy w metrze. Niestety ale zarobki to (usunięte przez administratora). Można zarobić kilka stówek więcej niż w sieci sklepów Biedronka. Generalnie firma zatrudnia na umowę o pracę a pensja ma wiele składowych części. (usunięte przez administratora) Firma tłumaczy się tym że z premią i innymi dodatkami przekracza się kwotę minimalnego wynagrodzenia. Niestety premia to część ruchoma wynagrodzenia i nie powinna być wliczana do minimalnego wynagrodzenia(usunięte przez administratora)Dodatkowo brak możliwości rozwoju w tej firmie co kłóci się z treścią ich ofert pracy. Pozdrawiam wszystkich.
    Inspektor

29.03.2024 19:01

4570 zeta razem z tunelowym . 9 dni roboty pod rzad bo nie ma ludzi . Jak sie nie zgodzisz to cie przy podwyzkach pomina
    Eustachy

09.04.2024 05:50

Prawo do premii pracownik nabywa po 6 miesiącach pracy. Przez pół roku pracuje z gołą pensją. Już wiecie dlaczego wakaty są wszędzie
    Skołowany

23.03.2024 18:57

Mam 2 pytania, mam nadzieję, że uzyskam rzetelną odpowiedź: 1. Kiedy będzie następna rekrutacja na stanowisko maszynisty i jak wygląda wynagrodzenie? 2. Czy na stanowisko typu mechanik, elektryk przyjmujecie także hobbystów chętnych do pracy, bez wykształcenie kierunkowego?

23.03.2024 23:20

Miło nam, że jest Pan/Pani zainteresowany/a ofertą pracy w Metrze Warszawskim. Szczegółowe warunki zatrudnienia omawiane są podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zapraszamy do zapoznania się z treścią dostępnych ogłoszeń na stronie www.metro.waw.pl i przesłanie aplikacji na adres [email protected] Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.
    Zuruk

26.02.2024 22:49

Dyżurny stacji. Przybliży ktoś na czym polega ta praca, system pracy i zarobki?
    Agnieszka Szczepkowska

23.02.2024 18:16

(usunięte przez administratora) proszę o wyjaśnienie, jak to jest możliwe, ze na stacji Swietokrzyska nie działają żadne windy i osoby poruszające się na wózku inwalidzkim lub z innych przyczyn nie mogące pokonać drogi na peron schodami, nie są w efekcie w stanie skorzystać z metra?

28.01.2024 11:32

29.01.2024 07:29

Miło nam, że jest Pan/Pani zainteresowany/a ofertą pracy w Metrze Warszawskim. Szczegółowe warunki zatrudnienia omawiane są podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zapraszamy do zapoznania się z treścią ogłoszenia na stronie www.metro.waw.pl i przesłanie aplikacji na adres [email protected] Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.
    Przyszły

22.01.2024 12:50

Czy jest ktoś na kursie na maszynistę? Chce aplikować ale się zastanawiam jakie warunki są podczas kursu i po zdanym kursie. Jakie zarobki i itp.?

10.01.2024 04:00

Mam do Was pytanie. Czy Inspektor w Dziale Torowym zarobki ma zależne od stopnia wykształcenia? Zapytałem o to dlatego, że w ogłoszeniu widziałem informacje, że dopuszczają kandydatów z wykształceniem średnim i wyższym, sam mam to pierwsze, i zastanawiam się, czy to jakoś wpłynie na to, ile będę zarabiał.

10.01.2024 14:25

Janek

05.12.2023 10:07

Czy maszyniści w wolnych chwilach mogliby posprzątać błoto pośniegowe i sól z podłóg pociągów, bo w takim brudzie się nie jeździć.
    Is

02.12.2023 08:50

Mama pytanie do kadr. Na jakie zarobki można liczyć na początek jako dyżurny stacji. Wiem , że na rozmowie i że zależy od premii itd ale żeby ewentualnie nie marnować sobie na wzajem czasu.

04.12.2023 11:20

Wywiadu udzielił/aMetro Warszawskie sp. z o.o.

27.11.2023 12:00

Czym zajmuje się Państwa firma?

Metro Warszawskie Sp. z o.o. jest przede wszystkim przewoźnikiem, który obsługuje dla pasażerów linie podziemnej kolei w stolicy Polski. Spółka na bieżąco utrzymuje i eksploatuje infrastrukturę oraz tabor. W procesie inwestycyjnym pełnimy funkcję inwestora zastępczego, nadzorujemy prace budowlane przy rozbudowie sieci warszawskiego metra. Właścicielem udziałów Metra Warszawskiego jest miasto stołeczne Warszawa.

Jak duża jest Państwa firma?

Aktualnie firma zatrudnia około 2,8 tysiąca pracowników, a główna siedziba znajduje się na Stacji Techniczno-Postojowej na Kabatach.

Jak wyglądały początki firmy?

Historia firmy sięga korzeniami lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, gdy powołano do życia Dyrekcję Budowy Trasy Mostowej „Łazienkowskiej”. Spółka Metro Warszawskie jest jednym z następców prawnych tego przedsiębiorstwa. Przełomowa data w rozwoju firmy przypada na lata 80-te, gdy rozpoczyna się realizacja celu strategicznego, czyli budowy metra w Warszawie. Inwestycję nadzoruje wówczas Generalna Dyrekcja Budowy Metra. Współczesna spółka Metro Warszawskie to stabilne przedsiębiorstwo, dysponujące kilkudziesięcioletnim doświadczeniem z najważniejszych placów budów Warszawy.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Spółka jest jedyną w Polsce firmą świadczącą usługi przewozu pasażerów metrem. W ramach systemu zarządzanego przez Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie stanowimy integralną część stołecznej komunikacji miejskiej. Współpracujemy z firmami polskimi i zagranicznymi między innymi w trakcie rozbudowy systemu metra w Warszawie, przy zakupie nowych pociągów pasażerskich czy podczas utrzymania i eksploatacji infrastruktury oraz taboru.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Strukturę organizacyjną Metra Warszawskiego sp. z o.o. tworzy pięć pionów nadzorowanych przez poszczególnych Członków Zarządu. Prezes Zarządu czuwa nad pionem administracyjno-biurowym. W skład tego pionu wchodzi Biuro Kadr i Szkoleń oraz Biuro Zarządu. Nad drugim pionem czuwa Członek Zarządu ds. Wsparcia. Należy wymienić tutaj: Biuro Zamówień Publicznych, Biuro Zaopatrzenia i Gospodarki Magazynowej, Biuro Ochrony Środowiska, Biuro Administracyjno-Gospodarcze, Biuro ds. BHP, Biuro Informatyki oraz Biuro Ochrony Informacji i Obronności. Nad trzecim pionem czuwa Członek Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych. Podlegają mu następujące działy: Finansowy, Księgowości Rozrachunkowo Kosztowej, Księgowości Materiałowej i Majątkowej oraz Biuro Kontrolingu, Biuro Najmu i Reklamy i Biuro Kosztorysów i Wycen. Opiekę nad kolejnym pionem sprawuje Członek Zarządu ds. Inwestycji. Do tego pionu należą działy: Przygotowania Inwestycji, Dokumentacji Przygotowawczej, Inwestycji Modernizacyjnych, Dokumentacji Kontraktowej, Kontroli Technicznej PK oraz dwa Działy Realizacji II Linii Metra. W skład tego pionu wchodzi również Biuro Geodezji i Nieruchomości oraz Biuro Analiz i Rozliczeń Inwestycji. Ostatnim pionem opiekuje się Członek Zarządu ds. Operacyjnych. Mamy tu cztery główne sekcje dotyczące Ochrony i Zarządzania Kryzysowego, Infrastruktury, Przewozów i Taboru. W pierwszej z nich znajdują się działy: Ochrony Metra, Ochrony Przeciwpożarowej, Analiz Bezpieczeństwa, Mechaniczny, Techniczny, Utrzymania STP. Do drugiej należą Dział Automatyki i łączności, Dział Elektrotrakcyjny oraz Dział Torowy. Trzecia sekcja składa się z działu Nadzoru Ruchu, Realizacji Przewozów, Stacji i Obsługi Pasażerów. Ostatnia sekcja to Dział Przeglądów, Dział Logistyki, Dział Technologiczny i Dział Remontów.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Ogłoszenia o pracę zamieszczane są m.in. na stronie internetowej Metra Warszawskiego Sp. z o.o. Aplikacje można składać drogą elektroniczną bądź bezpośrednio zostawiając CV w skrzynce rekrutacyjnej w siedzibie Spółki na Stacji Techniczno–Postojowej Kabaty. Po analizie dokumentów aplikacyjnych wybrani kandydaci zapraszani są na spotkanie rekrutacyjne w siedzibie Spółki. Rekrutacje, w zależności od działu i stanowiska, prowadzone są jedno lub dwuetapowo.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w naszej firmie?

Nowy pracownik w pierwszych dniach zostaje zapoznany z wewnętrznymi przepisami i procedurami oraz zakresem obowiązków na swoim stanowisku pracy. Odbywa również obowiązkowe w Metrze Warszawskim szkolenia. Pod opieką wykwalifikowanego personelu Spółki pracownik zapoznaje się ze specyfiką nowego miejsca pracy.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w najbliższym czasie?

W związku z ciągłym rozwojem Metra Warszawskiego i otwarciem nowych stacji, na bieżąco realizowany jest proces rekrutacji pracowników. Oferty pracy dostępne są m.in. na stronie internetowej Spółki: www.metro.waw.pl (w zakładce praca i praktyki/oferty pracy).

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Metro Warszawskie Sp. z o.o. zapewnia swoim pracownikom rozwój zawodowy poprzez organizowanie szkoleń i kursów wewnątrz firmy, jak i poprzez szkolenia zewnętrzne. Pracownicy uczestniczą w targach branżowych, konferencjach naukowych oraz spotkaniach technicznych, gdzie mają możliwość zapoznania się z nowinkami technicznymi między innymi w sektorze kolejowym i budowlanym.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Plany rozwojowe są nastawione przede wszystkim na wygodę i potrzeby pasażerów. Aktualnie powstaje kolejny odcinek linii M2 – trzy nowe stacje na Bemowie i Stacja Techniczno-Postojowa Karolin. Na etapie prac przygotowawczych jest linia M3, która w pierwszym etapie obejmie budowę sześciu nowych stacji po praskiej stronie Wisły w Warszawie. Dostarczane są też na bieżąco nowoczesne pociągi.

Charlemagne

03.11.2023 06:17

Jadąc do pracy w piątek, 3 listopada 2023 roku o godz. 6.07 na stacji plac Wilsona czekałem na pociąg 7 minut. Następny skład miał być za 8 minut. Z rozkładu jazdy wynika, że o tej porze składy kursują co 2-3 minuty. Czy zmieniliście rozkład?!
    Toyota Auris

30.08.2023 14:23

Witam serdecznie wszystkich mam pytanie odnośnie pracy jako wartownik często pojawiają się ogłoszenia że trzeba mieć uprawnienia na broń elektryczna czyli rozumiem że wystarczy pozwolenie na paralizator? Jak wygląda praca czy jest 12 h na nogach? Czy mozna na początek podjąć pół etatu?

31.08.2023 10:30

Szczegółowe warunki zatrudnienia omawiane są podczas rozmowy rekrutacyjnej. Wymogiem jest posiadanie uprawnień na broń elektryczną (tj. paralizator) , istnieje również możliwość zatrudnienia w niepełnym wymiarze godzin. Zapraszamy do zapoznania się z treścią ogłoszenia na stronie www.metro.waw.pl i przesłanie aplikacji na adres [email protected] Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.
    Monia

17.08.2023 15:08

Jakie są mniej więcej zarobki osób pracujących w biurze, na Kabatach? Wiadomo, wszystko zależy od działu i stanowiska, ale pytam o przeciętnego pracownika biurowego, nie żadne kierownicze stanowisko.

17.08.2023 15:13

Zapraszamy do przesyłania aplikacji na adres [email protected] i wzięcia udziału w procesie rekrutacji podczas którego szczegółowo zostaną przedstawione warunki zatrudnienia. Pozdrawiamy Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.

19.06.2023 00:03

Dzień dobry. Jeżeli pracownik jest na stanowisku fizycznym a w trakcie pracy ukończył studia i zaniesie dyplom ukończenia studiów do kadr, może liczyć wtedy na awans na pracownika umysłowego ?@Pracodawca

19.06.2023 09:42

Trenuk

09.05.2023 19:39

Witam Mam pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko operator Sprzętu, jakie zarobki na start i jakie godziny pracy?

10.05.2023 15:11

Szybki

27.05.2023 19:34

Po 9 miesiącach będziesz miał koło 4 tys a że była podwyżka 5.6 to jeszcze więcej ????

13.05.2023 05:02

16.05.2023 17:32

Ja widziałem numer przeszło 56xx u jakiegoś młodego na przepustce, więc trochę ludzi się przewinęło przez Metro Warszawskie, zakładając że 1 to pierwszy pracownik. Przeszło 2500 ludzi podobno pracuje.

15.05.2023 17:21

Mam pytania do @Pracodawca kiedy są przewidywane rekrutacje na maszynistę metra? Jakie są wymogi zdrowotne? Przed egzaminem wstępnym do przejścia do rozmowy kwalifikacyjnej kandydaci dostają jakiś materiał do nauki czy jest to test z wiedzy którą posiadają kandydaci? Czy @Pracodawca bierze pod uwagę to czy ktoś miał np. technikum a ktoś inny studia?

16.05.2023 07:51

Zachęcamy do obserwowania ofert pracy na naszej stronie internetowej https://metro.waw.pl/praca-i-praktyki/oferty-pracy/ Pozdrawiamy Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.
    Pier

07.05.2023 15:53

Praca dzienna rozdawana przez brygadzistów na palarni po znajomości. Ten kto nie pali uważany że się nie interesuje pracą ,bo nie wychodzi na palarnie.
    JAN

25.04.2023 17:56

Mechanik taboru. Na czym polega praca jakie zarobki i godziny pracy.
    Nowy pracownik

02.02.2023 13:02

Jak wyglada poziom wynagrodzenia ?

17.03.2023 20:02

Czy praca w metrze to państwowka? O co chodzi z dwoma przelewami w miesiącu i co się na nie składa?

29.03.2023 11:03

Dobrze rozumiem, że na początek (stanowisko biurowe) dajecie 3500zl +te wszystkie premie? A jak ktoś ma 10 lat stażu pracy t dodatkowo 10 procent od wszystkiego czy tylko od podstawy? Czy w momencie L4 lub opieki na dziecko premie są zabierane?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w METRO WARSZAWSKIE?

Kontakt - METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.

Wilczy Dół 5 02-798 Warszawa

Branża główna: Transport zbiorowy i komunikacja miejska

CLAUDIUS

30.01.2023 14:27

Opinia dotyczy składów metra skoda. W porównaniu do siemensa jest niewygodna i wygląda w środku jak bunkier. U konkurenta jest większa powierzchnia przeszklenia drzwi co wiąże się z lepszą widocznością a za tym idzie bezpieczeństwo. Siedzenia są niewygodne, dziwny profil oraz kompletnie niepotrzebne są szyby przy siedzeniach w pobliżu wyjść-nie da się przez nie normalnie usiąść. Muszą się ci ze skody jeszcze sporo uczyć.

06.03.2023 01:29

Skoda jest najwygodniejszym i najcichszym pociągiem jaki eksploatuje obecnie metro

17.02.2023 12:42

Czy po badaniach (skierowanie wystawiło metro warszawskie) można zrezygnować z rekrutacji , ps badania się odbyly
    Czekam

19.02.2023 16:49

Kiedy dostałeś odpowiedź o przyjeciu? Byłeś na rekrutacji 1 lutego czy wcześniej?
    Kandydat1990

22.02.2023 13:18

Możesz ale bedziesz musiał zapłacić za badania, a drogie są koszt około tysiąc pln
    Czekam

19.02.2023 16:48

Witam. Czy coś wiadomo co do wyników ostatniej rekrutacji na maszynistę która odbyła sie 1 lutego? Zostala zakonczona? Osoby które były na rozmowach dostały już odpowiedź? Kurs rusza chyba na początku marca?
    Zainteresowany.

23.12.2022 16:48

Jakie są emerytury po pracy w Metrze Warszawskim?
    Kotka bez noska

30.01.2023 10:59

Tak pomaga jeśli jest tylko w stanie sprostać jego oczekiwaniom .
    Krecik

05.02.2023 03:03

"W Spółce Metro Warszawskie funkcjonuje Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych dzięki czemu Pracownicy mogą skorzystać z wielu form wsparcia tj. pomocy rzeczowej lub finansowej dla osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, dofinansowania tzw. wczasów pod gruszą, świadczeń świątecznych dla dzieci pracowników oraz emerytów i rencistów oraz dofinansowania działalności kulturalno – oświatowej i sportowo rekreacyjnej." Coś chyba byłym pracownikom pomagają.
    Karol#7

25.01.2023 06:52

Czy konieczne jest rozpoczęcie pracy o godzinie 5? I jeśli jadę do pracy to z jakiej stacji zaczynam?
    Wiesław

28.01.2023 12:31

Nie ma na to pytanie konkretnej odpowiedzi ,wszystko zależy od tego co będziesz robił ,gdzie przychodzisz,kogo zmieniasz itp
    Karol #7

29.01.2023 09:00

Czyli nie jest określone, że koniecznie trzeba zaczynać z kabat?
    Darek

13.01.2023 13:07

Czy z wykształceniem zawodowym można starać się o szkolenie na maszynistę ewentualnie dyżurnego stacji , pozdrawiam.

16.01.2023 07:15

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą pracy na naszej stronie internetowej https://metro.waw.pl/praca-i-praktyki/oferty-pracy/. Pozdrawiamy Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.
    ...

18.12.2022 19:53

Witam czy może mi ktoś podpowiedzieć jak na tą chwilę wyglądają zarobki robotnik torowy.
    Patykownik

11.08.2022 15:01

Powiem tak , odnośnie maszynisty to nie wypowiem się, ale na dyżurnego stacji to wygląda to tak . Praca nie jest taka zła bo w sumie nic się nie robi chyba, że ktoś na siłę szuka sobie roboty ,to taka Ekskluzywna cieciówka. Po 4 latach na rękę około 4000 netto . na koniec roku jakieś marne nagrody w wysokości 900zł grusza około 1100zł . Od czasu pandemii poprzedni rok zero podwyżki. Teraz była podwyżka, ale tak ludzi zrobili w konia że szkoda gadać . W porównaniu do Tramwajów i MZA to najsłabszy płatnik w tej chwili. Jak nie masz kredytów i nie zależy ci na pieniądzach to praca OK. Ja osobiście uważam za zmarnowany czas mojego życia w tej firmie ze względu na marne zarobki. Plusy: 12 godzin przeważnie nic się nie robi Minusy: -Słabe zarobki na warunki Warszawskie -niska podstawa i te 40% regulaminowej premii cos tu nie gra ale ludzie jakoś się godzą na takie coś (usunięte przez administratora) -Kierownictwo jakoś tak słabo stoi za swoimi pracownikami - i co najgorsze to te niesprawiedliwe premie . Lizusy dostają więcej a plebs (usunięte przez administratora). -Dużo osób odchodzi, duża rotacja -Warto uważnie przeczytać układ zbiorowy i inne instrukcje stanowiskowe ,bo często twoja niewiedza może być wykorzystana przeciwko tobie . Podsumowując Praca w tej firmie nie była taka zła, system 12 godzinny dużo czasu wolnego. Ale zarobki nie pozwolą ci się dorobić . Ja sobie dorabiałem ale dziwnie to wygląda że dorywczo więcej zarabiałem niż na pracy na pełnym etacie w Metrze. Praca dobra na 1 pracę w życiu ale nic więcej. A na finał teraz dają 1 umowa 3 mc , 2 umowa 9 mc i kolejna 9 mc i dopiero potem jak zasłużysz na stałe. czyli kupę czasu jesteś na ich łasce czy warto mieć taki stres do czasu umowy na stałe ? odpowiedzcie sobie sami.
    Pl

27.09.2022 09:27

Bylem na rozmowie w Tw na Robotnik Torowy,a metrze na montera operator Nawierzchni torowej. Zarobki wyglądają następująco: Tw - Robotnik Torowy 3900brutto + 30% premia =5070zl brutto. Podwyzki przy przedłużeniu umowy po200-300zl brutto Metro Monter torow - 3127zł brutto +40 premia+8.5%premia = 4750zl brutto. Podwyzki prxy przedłużeniu umowy max 150zl. Dodatkowo masz nagrodę roczna za ocene pracownika w Tw jeszcze. A tak to wszystko to samo z dodatkow
    Robotnik

16.12.2022 15:29

Tylko ze robotnik torowy w Tramwajach szufla i jedziesz ze śniegiem zwrotnice,rozjazdy,no i popatrz jakie oni sobie Życzą uprawnienia za te 4100 brutto i do 30% premi za 365 dni w roku i 24 h.Non stop ogłoszenia, to samo z kierowcami ,to samo elektromonter,to samo spawacz...ect.to jak tak dobrze że cały czas szukają ludzi?? Odpowiedź sobie sam.
    Daniel

16.12.2022 11:57

NO TO ZAPRASZAMY DO TRAMWAJI WARSZAWSKICH PO LUXUS,KIEROWCA C+E ,HDS,PODNOSNIKI KOSZOWE,UPRAWNIENIA NA POJAZDY UPRZYWILEJOWANE .START 4100 BRUTTO +30 DO !!!! 30 % PREMII.....LATASZ PO 4 ZAJEZDNIACH NA ZMIANY Z UBRANIEM.LUDZI BRAK ,PERMANENTNIE .WITAMY I ZAPRASZAMY ,PRACA 365 dni x 24h.Ludzie uciekają tak to wygląda na start!!!

12.11.2022 16:29

J.p

26.11.2022 08:20

Rozumiem że jest Ci smutno i źle, ale nie tylko wchodząc do metra musisz mieć aktualny bilet ale wychodząc z niego też. Masz depresję to idź do specjalisty, mniemam że nie jest to bezpośrednia wina metra. Nikt za niewinność mandatu nie daje, wystarczy że wyda się kilka zl, karta na miesiąc zdaje się być nawet tańsza od godziny pracy psychoterapeuty.
    Warszawianka

14.10.2022 14:38

M1 jest zaśmiecone. Czy tam inni ludzie jeżdżą niż w M2, czy tylko inni sprzątają?
    Warszawiak

27.10.2022 15:08

Zdecydowanie inni jeżdżą

08.10.2022 15:10

Widzieliście, że METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o. poszukuje nowych pracowników? Czy warto tam pracować?
    Master

14.10.2022 08:09

Zależy do jakiego działu trafisz, jeśli jesteś po technikum, chcesz mieć stycznosć z PLC, automatyką, układami sterowania, SCADA to PLA w metrze jest idealne do obycia się, zdobycia doświadczenia. W metrze jeszcze nie ma standardów korporacyjnych więc na początku jest super, ale wraz ze starzem brakuje człowiekowi pewności co do tego co powinien robić, wszystko trzeba uzgadniać zamiast szybko rzucić okiem na procedurę. Procedury są głównie tylko w kwestiach kolejowych i bezpieczeństwa.
    Nettlechocolate

05.10.2022 12:54

Witam. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy kandydat w wieku 20 lat ma szansę dostać się do metra? Niby nie ma ograniczeń co do wieku napisanego ale chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. Z góry dziękuję za odpowiedzi
    nettlechocolate

05.10.2022 12:05

Witam, jeszcze jedno pytanko. Czy kandydat w wieku 20 lat ma szanse zostac przyjetym na stanowisku dyzurnego stacji? Niby nie ma podanych granicy wieku ale chiałabym sie dowiedzieć praktycznie jak to wygląda z takim wiekiem. Dzięuje z góry za odpowiedzi
    Nettlechocolate

28.09.2022 18:41

Witam, chciałabym się dowiedzieć ile czasu trwa calu proces rekrutacji od rozmowy do zatrudnienia
    Abc

29.09.2022 21:45

2-3 miesięcy
    elektryk- zarobki

29.09.2022 15:42

Witam na jakie zarobki może liczyć elektryk w metrze warszawskim? Czy są oferowane jakieś podwyżki i dodatki? Jakie wymagania są niezbędne do zostania elektrykiem w Metrze?
    Lw

11.04.2022 09:30

Jakie są zarobki na stanowisku Monter Nawierzchni torowej?
    Patykownik

11.08.2022 15:07

To jest taka niby trzynastka wliczona w całość :)
    hmmm...

22.09.2022 10:43

piszcie kokrety zarobkow,bedzie to przesiew tych,ktorzy sa zainteresowani lub sobie odpuszcza!!
    Oti

15.09.2022 17:10

Jakie warunki trzeba spełnić żeby zostać maszynistą ?
    Strelicja Nicolai

01.06.2022 11:32

Witam, po jakim czasie od zatrudnienia można spodziewać się pensji w okolicach 4000-4400 netto (nie brutto) na stanowisku dyżurny stacji metra i czy w ogóle ta informacja o zarobkach jest prawdziwa?
    Gienek

20.08.2022 12:53

Wynagrodzenie w metrze jest wieloskładnikowe. Jeśli zaproponowali 4400 brutto to na pewno będzie pow. 4400 netto. 40% premia którą otrzymuje się do kwoty brutto daje 4400 netto. Jeśli jesteś pracownikiem tzw. linii czyli głównym miejscem twojej pracy są stacje metra dodatkowo dochodzą dodatki za pracę w nocy, święta, szkodliwe. Jest jeszcze dodatek stażowy - niestety liczony tylko za staż w metrze czyli na początek "0". Po pół roku dochodzi jeszcze 13 pensja tj. 1/12 wynagrodzenia zasadniczego czyli Twoich 4400/12 brutto wliczana do wynagrodzenia zasadniczego. Po pół roku pracy z 4400 brutto powinno się zrobić jakieś 6000 Plus brutto. Jak wiadomo w każdej pracy trzeba pracować. Rozwój zależy tylko od zaangażowania pracownika. Szkolenia +/_.
    Abc

30.08.2022 16:56

O jakim stanowisku mówisz?
    KwasXY

21.05.2022 21:46

Jakie są widełki NETTO na staonowisku maszynisty? Jak wygląda ten 8 miesięczny kurs? Jest płatny? Bo nie wiem czy dam radę połączyć go z aktualną 2 zmianową pracą. I rozumiem, że toalety w kabinie nie ma?
    Jack

11.08.2022 08:17

Płaca jawna -wiem czy jestem zainteresowany. Oszczędność pracy Waszej i czasu ewentualnych kandydatów. Chyba że nie macie co robić to siedzicie na goworku.

11.08.2022 08:30

Spółka Metro Warszawskie znalazła się w gronie zwycięzców rankingu Poland’s Best Employers 2022 . W drugiej edycji rankingu, Metro Warszawskie Sp. z o.o. w kategorii „Najlepszy Pracodawca - transport i logistyka” zajęło 2 miejsce, natomiast w pełnym zestawieniu rankingu Spółka uplasowała się na 39 pozycji z 300 wyróżnionych pracodawców. Lista 300 Najlepszych Polskich Pracodawców sporządzana jest na podstawie kwestionariusza dostępnego za pośrednictwem internetowych paneli badawczych. Ankietę wypełniło łącznie ponad 20 tysięcy pracowników. Badanie trwało od września do października 2021 roku, a jego podstawą była sporządzona lista ok. 1800 pracodawców zatrudniających na terenie Polski co najmniej 250 pracowników. Pozdrawiamy Biuro Kadr i Szkoleń Metro Warszawskie Sp. z o.o.

Zostaw merytoryczną opinię o METRO WARSZAWSKIE Sp. z o.o.