ChM sp. z o. o.

• Lubejki
  • Szerenosy
  • Hermanówka

3. Opinie o pracodawcach Juchnowiec Kościelny
  5. Opinie o ChM sp. z o. o.

Opinie o ChM sp. z o. o. Juchnowiec Kościelny

Nie przegap nowości o ChM sp. z o. o.!

Podwyżka

04.01.2025 08:34

Widać, żę firma stawia bardzo mocno na zastąpienie pracy ludzkiej poprzez automatyzację zwłaszcza obszarów produkcyjnych. Wszędzie głoszone są slogany produkcja 4.0. Tylko czy aby na pewno macie wszyscy odpowiednią świadomość z czym to się tak naprawdę wiąże. Nie ma poszanowania dla pracy ludzkiej. Poniżej link do konkursu, w któym startowała nasza firemka. Zajęła 118 miejsce z tytułem: Zwiększenie innowacyjności i konkurencyjności firmy ChM poprzez robotyzację i cyfryzację jej kluczowych obszarów (usunięte przez administratora) Chodziło w głównej mierze o szerokopojętą automatyzację gniazda wkrętów. Macie aktualnie szczęście-nie było wystarczająco pieniążków w budżecie projektu żebyśmy dostali piniądze na realizację tego projektu. Uwieżycie, że firma która jest w słabej kondycji finansowej jest w stanie realizować projekt za 24,675mln.PLN?? Czuć jest chęć mniejszej inwestycji w czynnik ludzki. Oczekiwanie podwyżki na poziomie 2 zł/h są niepoważne. dalej sądzisz że firma będzie dbała o nasze zadowolenie i rozwijała nas finansowo? Taki Pawełek jest w stanie pracować 7/7 24/24 365/365 a wy automaciki też tak umiecie???? (bez komóreczki i piwka) Oczekiwany poziom podwyżki to minimum 2,5-3,2pln/h. Optymalna była by zaś podwyżka na legendarnym poziomie 3,5PLN ale o tym możemy jedynie pomarzyć
    Oczekiwanie

04.01.2025 16:39

Zgadzam się jak najbardziej podwyżka płac na poziomie 3,50zl/h była by optymalna. Czekamy!!! Ale czy się doczekamy??
    Ałtomatyk

17.01.2025 05:29

W takim tempie to może doczekamy się automatyzacji pisuaru za 10 lat. Chodzą, naradzają się, nabierają pewności, x razy zmieniają koncepcję :D
    Pracownik biurowy

14.01.2025 21:09

its me

Przebieg rekrutacji nie polecam nikomu kontaktu z tą firemką. (usunięte przez administratora) obiecuje kontakt zwrotny i nie dotrzymuje słowa........ człowiek traci czas i czeka na odpowiedź z tej śmiesznej firmy a kobieta odpowiedzialna za rekrutacje ma potencjalnych kandydatów gdzieś głęboko w nosie i kontakt nagle się urywa ! zero profesjonalizmu i szacunku do drugiego człowieka Pytania (usunięte przez administratora)

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    #PracownikBiurowy
    Zachecanie

12.01.2025 12:42

Firma zaczęła bardzo mocno piętnować osoby spożywające w nadmiernych ilościach alko i chwala za to, ale przydałoby się tutaj konsekwencja w dzialaniu i takie samo podejście do wszystkich takich pozostałych osób. Dajemy jasny przekaz ze alko nie tolerujemy by za chwilę rozlosowywac w kontrowersyjnych okolicznościach szampany wśród załogi. Ciekawe czy ktoś wogle pomyślał i się zastanowił ile z tych szampanów zostało skonsumowanych na miejscu nie opuszczając bramy zakładu. A z tego co wiem było takich przypadków kilka.
    Łomżyński Świat

01.01.2025 09:45

Praca jest super, mogę mieć telefon przy sobie, kierownik o tym wie, poprostu mówię wszystko mu i dobrze żyjemy ze sobą, zwracam uwagę też kto ile przebywa w ubikacji, dzięki temu da się zrobić dużo więcej i byc zadowolonym i usatysfakcjonowanym, czasem podjeżdżam do pracy z kolegami a czasem autem, na mieszkanie też mnie stać, dzieci zadowlone, polecam ogólnie i pamiętajcie mówcie dla kierownika wszystko, żeby nieroby wiedziały że ktoś ich nie lubi. Ja nie donoszę tylko informuje .
    Zaściankowy

01.01.2025 16:04

Słuchaj u nas w robocie to myślenie z PRL-u lub z PGR-u jeszcze króluje. Robotnicy nie widzą związku między uczciwą pracą, sumiennością, wytrwałością a sukcesem finansowym firmy i jej przyszłością. W sumie nie pomaga tu system gdzie na jednym dziale pracują osoby dobrze ogarnięte życiowo z popychadłami o mocno zawężonych horyzontach myślowych. Z obu robotników pracodawca niby jednakowo zadowolony! Czy on tego nie widzi czy nie chce widzieć?
    Tak

06.01.2025 07:42

Wież mi on podobno nie tylko lubił na niego popatrzeć. Zresztą w dzisiejszych czasach podobnych do niego też nie brakuje!!!
    Podpowiedz

05.01.2025 10:14

Nie zrozumiała dla mnie jest sytuacja z brakiem informacji o nowych stawkach. Zaczął się nowy rok a my nadal nie wiemy ile możemy zarobić. Nie wiem co was w tym momencie opóźnia. Dlatego też poniżej podpowiedź 3 29 4. 30 5. 32 6. 34 7. 37 8. 40 9. 42,5 10 45,5 Nie lękajcie się dać tyle Oczywiście nie musicie dziękować
    Brak

05.01.2025 17:51

A gdzie stawka 3.50?
    Tak

06.01.2025 07:38

Nikt marzyć ci nie zabroni. A 3,50 od nowego roku podobno w nagrodę ma być w Zarządzie:)
    Nowe rozdanie

01.01.2025 15:17

Nie mogę doczekać się chwili, gdy pracodawca ogłosi stawki godzinowe na nowy rok. Płacić 1000zł więcej niż najniższa krajowa komuś, kto pracuje na dwie zmiany, nie raz w soboty przychodzi i nie choruje? Zobaczcie jakie dochody są teraz wśród nauczycieli, pielęgniarek, policji i w wojsku. W porównaniu do nich to mamy jałmużnę. Cóż tworzy taki nauczyciel?! Po południu zawsze w domu, w soboty również. Mogłem nim być, ale 20 lat temu były inne czasy, więc wolałem do fabryki. Około 2zł podwyżki na każdej grupie to jest minimum jakie musi zaproponować zakład żeby była tu dobra atmosfera i ludzie chcieli pracować. Sprzedaż chyba jest jest więc zakład nie może się staczać w dół!
    Plebs

02.01.2025 18:00

2 złote podwyżki na godzinę to może być zauważalny wzrost, ale w kontekście inflacji i rosnących kosztów życia, niekoniecznie będzie to oznaczać dużą poprawę sytuacji finansowej osób zatrudnionych w firmie ;)
    Kosztorys

04.01.2025 16:40

Obawiam się, że rosnące koszty życia pracodawca ma w głębokim poważaniu. Pewnie jak zwykle zaoferuje tylko takie stawki, po których zbyt wiele osób nie złoży wypowiedzenia. A, że w zakładzie jest bardzo dużo osób, które tak naprawdę niewiele w życiu potrafią robić to będzie co najwyżej średnio. Jestem przekonany, że i tych 2zł nie wysupłają.
    Słoma

29.12.2024 13:47

Bardzo cieszę się, że pozbyliśmy się wreszcie pijaństwa z naszego pokładu. Ktoś uczciwie robił, a ktoś się relaksował i miało być fajnie?!Mam nadzieję, że teraz zarząd przyjrzy się pozorantom i cwaniakom, tak żeby nie opłacało się nieustannie być na L4, robić jakieś zamianki, lub na bezpłatnym urlopie robić fuchy budowlane dla znajomych lub masę na siłowni. Usunąć z zakładu osoby, które ewidentnie pomyliły adres!
    Jelonek

01.01.2025 14:52

To jak ci nie przeszkadza, że ktoś w kulki leci od dłuższego czasu, to rób swoją robotę i robotę tego cwaniaka jednocześnie. Nikt za to ci nie dopłaci, a jak narobisz braków to dostaniesz ochrzan. No ale jakoś trzeba sobie radzić. O sylwetkę trzeba zadbać, pazurki zrobić, świat zwiedzić itd. A ty jelonku rób pokornie za niego:)
    Zadowolony

30.12.2024 12:27

Po wpisach widać że atmosfera w HM wprost rodzinna,aż by się chciało tam pracować!!!Ostro was przytłacza ta robota i jej otoczenie.
    Grinch

30.12.2024 20:33

Piękna wizytówka dla osób, które zastanawiają się czy aplikować tutaj do pracy ;))
    Szczur

19.12.2024 00:04

Taka duża i wspaniała firma, a nie może zapewnić pracownikom godnego parkingu? Ostatnio trzeba było pakrować auta na jakimś gruzie. Miałem poważne obawy o podwozie i opony w swoim samochodzie. Czy nie można poważnie rozwiązać tego problemu?
    Nazwa

24.12.2024 06:21

Niestety zgadzam się z opinią. Praca nie jest rozłożona równomiernie. Co do samej nazwy to ani obraźliwa ani wulgarna i można wręcz powiedzieć ze nazwał taką osobę naprawdę delikatnie. Jakby powiedział tutaj jak niejeden kierownik do nas to wyobrażam sobie jaki dopiero byłby lament. Widać bardzo duże rozluźnienie w pracy w poszczególnych obszarach i trafnie tu teren został wytypowany. Wulgaryzmy u niektórych kiero są na porządku dziennym
    Skąpiec

27.12.2024 22:19

Przesadna oszczędność jest niestety efektem zaburzenia postrzegania obecnej sytuacji, albo chęcią wywołania lęku u innych. Sytuacja ekonomiczna wbrew sugestiom jest wręcz świetna (proponuję zajrzeć do sprawozdań finansowych). Sugeruję nie wprowadzać planów oszczędnościowych to każdy d….. potrafi, a zataskać rękawy i pokazać jak możemy więcej zarobić. Dajcie przykład!!!!!!!!!!!!!!!!
    łomżyński świat

25.12.2024 07:27

Wszystko jest dobrze u nas nie ma tak super firm, ja tam mówię dla Pana kierownika o wszystkim i żyje dobrze, parking na moje bmw też jest i nie ma problemu
    Kindybał

19.12.2024 16:35

Oni nie umieli nawet zrobić porządku z osobami, które "pożyczały" cudze obiady podczas przerw. A ten co zasłynął jedzeniem nieswoich kartaczy i barszczu dalej buja się po produkcji i wypytuje o życie prywatne pracowników
    Kartacz

20.12.2024 17:08

Podjadanie kartaczy i wchodzenie z butami w cudze życie to nie wszystko. A kto wylansował pewną (usunięte przez administratora) panią, która bardzo skutecznie niszczyła dobrą atmosferę w zakładzie? Latami ludzie musieli ją znosić i jej dziwaczne zachowanie...
    Kartacz

24.12.2024 11:32

Jakim trzeba być gamoniem, żeby nie widzieć nic złego z jedzeniu cudzych obiadów? Cóż to już stan umysłu chwalić zwykłą (usunięte przez administratora)

21.12.2024 12:17

22.12.2024 09:39

Niby skąd taka informacja? Pogadajcie jeszcze więcej to za rok nikomu się nie zechce nic dla was robić… wesołych świąt!
    Bystry

19.12.2024 19:21

Jak pracodawca postrzega osoby, które co chwila chodzą na L4? Uczciwie pracujacy ludzie to widzą w nich zwykłych pasożytów. W zakładzie takie osoby są najsłabszym ogniwem łańcucha. Jak kilku takich osób zabraknie np. na polerni czy pakowni to wyroby stoją w miejscu. Nie wspomnę już o atmosferze na dziale gdzie sporo osób jest jednocześnie na zwolnieniu. Przydała by się wtedy trzecia ręką i jakiś środek na stres. Rozumiem, że każdy może zachorować, ale być na L4 przez ponad 8 tygodni w roku to przesada. Nie wydaje mi się, żeby ChM był optymalnym miejscem dla "chorowitych" osób, które podaczas L4 można spotkać na siłowni, w innej robocie, na wycieczce w Turcji czy Egipcie. Ps. L4 w okolicach świat czy długich weekendów to jakaś nowa moda?
    Madzia

20.12.2024 16:48

Teraz w okolicach nowego roku to jeszcze dojdą wypowiedzenia, zamianki, urlopy bezpłatne i inne kombinacje alpejskie, na które jest zezwolenie. To niech taki kierownik usiądzie na stanowisku produkcyjnym i spróbuje popchnąć robotę do przody jak nie ma komu robić.
    L4

20.12.2024 18:04

8 tygodni weź nie rozśmieszaj. Mniej będziecie przynajmniej plotkować, i nie będziecie miały czasu na kłótnie. Jeden z kolegów przedstawicieli nie był już widziany w firmie od 8 miesięcy i co????? Dalej figurując na naszym stanie. Osiadł bez odbioru, podobno brak z nim jakiegokolwiek kontaktu. Jak się zapytasz o niego to jak ryby nabierają wody w usta. Zasłania się L4 nie odbiera telefonu ani poczty, a pracować za takiego też trzeba. Jedno się tylko zgadza z tymi L4 też widywany był i to w bardzo dobrej formie. Widać L4 służy zdrowiu.
    Jak

20.12.2024 17:06

Przyglądam się tym wszystkim działaniom wewnątrz naszego podlaskiego korpo i tutaj na forum również licznym zakazom i nakazom. Musze z pokorą przyznać że jestem zniesmaczony poziomem osób awansowanych, ale cóż pracować trzeba. Niestety coraz częściej nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie Przepraszam, czy leci z nami pilot.
    ILE$$

19.12.2024 18:42

Jeszcze w listopadzie 2023 roku przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto w sektorze przedsiębiorstw wynosiło mniej niż obecne 8478,26 zł. W porównaniu do ubiegłego roku odnotowano nominalny wzrost aż o 10,5 proc. Przeciętne wynagrodzenie brutto w listopadzie 2024 roku wyniosło wspomniane 8478,26 zł, co oznacza wzrost o 1,9 proc. w stosunku do października.
    2025

14.09.2024 12:15

Od 1 stycznia 2025 roku minimalne wynagrodzenie za pracę będzie wynosiło 4626 zł brutto, a stawka godzinowa ma wynieść 30,20 zł brutto/h. Czyli podwyżka minimalnej o około 7%. Ciekawe ile my w tym nowym roku średnio dostaniemy jak obstawiacie?????
    jan

10.12.2024 22:14

I o to właśnie chodzi. Wbić do pustych głów pracowników, że szczytem marzeń w styczniu będzie utrzymanie przez nich zatrudnienia. Niestety widać, że ta strategia działa, bo coraz częściej słyszę takie głosy od pracowników typu NPC, którzy w styczniu zaakceptują cokolwiek kierownik zaproponuje jako tzw. podwyżkę. A tak w ogóle to nie jest żadna podwyżka, a jedynie rewaloryzacja zarobków i to nawet nie całkowita, bo nie rekompensuje realnej inflacji. PODWYŻKA miałaby miejsce, jeżeli wzrost zarobków przewyższał poziom realnej inflacji.
    Prorok

12.12.2024 15:54

Czyli wszystko się zgadza 3,50 zawsze ma rację. Przecinek w te czy we wtę nie ma znaczenia. Dawno, dawno temu to już przewidział prawdziwy Nostradamus Brawo
    Robol

11.12.2024 16:44

Kogo nie ma już w KRS? Kto z zarządu został zwolniony z pracy w listopadzie- grudniu?
    Red

06.12.2024 21:09

Kolejny przypadek zmiany działu po znajomości i dołączanie do koła wzajemnej adoracji. Grunt to dobrze się bawić w pracy.
    3.50

07.12.2024 18:23

Koszty wycenili na 3,50?
    Gitgit

08.12.2024 09:59

Czyżby grono wzajemnej adoracji (usunięte przez administratora) się rozrosło. Czy dalej szukają pewności?

29.11.2024 20:49

Olaboga

01.12.2024 18:43

Człowiek już tyle wersji słyszał. Na początku ponoć ktoś miał nas przejąć, tak mi się o uszy obiło. Teraz straszą zwolnieniami grupowymi :(
    Ja też nie

04.12.2024 15:25

Naprawdę będzie ktoś utrzymywał nadliczbową ilość bezproduktywnych w obecnym czasie pracowników?
    Info

30.11.2024 16:12

Czy ktoś z osób decyzyjnych wyszedł by do nas zwykłych wyrobników i zechciałby nas oświecić. Powiedzieć sam z siebie kilka informacji o sponsoringu niejakiego konkursu Hipokrates bo nie bardzo wiemy o co chodzi. Ile kosztował firmę ten sponsoring konkretnie ile daliśmy na to PLN Jak udział w tym konkursie przełoży się na działalność firmy Tzn zanotujemy wzrost sprzedaż Będziemy mieli znajomości z lekarzami Lansujemy członków zarządu i pracowników Po co na tym wydarzeniu pół firmy?? Brakowało frekwencji??? Bo chyba nie chodzi o zwiększenie rozpoznawalności firmy w dobie zwolnień Pytam z ciekawości bo zaraz pewnie zaczniecie latać po gminie z prezentami i chciałoby się wiedzieć jak w obecnych realiach i decyzjach wpisuje się to w naszą działalność i plany oszczędności. (usunięte przez administratora)
    Abrakadabra

30.11.2024 22:40

Zaciekawilo mnie stwierdzenie "w dobie zwolnien" gdzie sa te zwolnienia bo jako szary zielony robol produkcyjny nikogo na zmianie nie ubylo hmm to w jakim dziale sa te zwolnienia jak widze niektorzy nawet pisza ze grupowe .. podzielcie sie informacja gdzie tak zwalniaja bo nawet plotki nie doszly na produkcje o czyms takim hmm ? A co do zebrania to pewnie zaraz bedzie jak co roku bozo narodzeniowe sylwestrowe i bedziesz wiedzial czy karpia trzeba bedzie jesc z grubsza czy ości lizac.. pozdrawiam ja to licze na 2 zl podwyzki nie uwzglednajac premi na przelomie roku jak myslicie ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ChM sp. z o. o.?

Kontakt - ChM sp. z o. o.

3B 16-061 Juchnowiec Kościelny

Branża główna: Sprzęt medyczny

30.11.2024 07:04

Ah

30.11.2024 14:34

Albo na andrzejki. Ale serio jest coś na rzeczy, bo osobiście nic nie słyszałem. Słychać tylko głosy zadowolenia o celu sprzedażowym i wizjach na przyszłość.
    Teren

29.11.2024 19:07

Zróbcie wreszcie porządki wśród terenowych naszych przedstawicieli. Może wystarczy już tego pobłażania tych osobników. Za siedzenie w domu zarabiają olbrzymie fortuny. Znajdzie się wreszcie osóbka która wstrząśnie tą siatką nieudaczników.

09.11.2024 18:59

Jak to jest że firma tyle lat trzymała człowieka, który nic nie robił tylko gnębił ludzi, ten człowiek nic nie robił tylko kasę brał, mowa o bylym (usunięte przez administratora), oczywiście w cudzysłowiu. I dlatego tacy ludzie psują wizerunek dla firmy. Teraz w końcu jest odpowiednia osoba która zastępuje tego pana.
    Xyz

03.09.2024 11:32

Polecam BARDZO MOCNO przemyśleć decyzję o podjęciu tam pracy. Realnie człowiek czuje się jak w zakładzie poprawczym bez możliwości odebrania telefonu od dziecka, czy wyjścia na papierosa (ja nie pale btw). Wszędzie głoszone jest hasło że jest tak dużo pracy a realnie człowiek potrafi siedzieć 4h i patrzeć się w sufit, wszystko zależne od przełożonego, kontrola komputerów, tracisz premie za pójście na L4. Nie uważam aby pieniądze przez nich oferowane były w stanie zrekompensować te 8h dziennie odcięte od rzeczywistości i poświęcone na patrzeniu w sufit lub ujadaniu się ze wspólpracownikami/przełożonymi.
    Mysz

22.09.2024 17:15

Już aż tak nie dramatyzowałbym z tymi awansami. Kilka awansów jednak i tu było…… m.in. np.: 1. Awans przez degradację bardzo modna forma rozwoju pracownika pozwala na naprawdę wydajną późniejszą pracę 2. Awans dzięki wyzwaniu przeciwnika na pojedynek – istotnie tutaj przydałaby się światowa popularyzacja tej metody. Należy zadbać aby przełożona był światkiem i znała wynik pojedynku
    Dywanik

28.09.2024 12:01

A czego się spodziewałeś. W powyższych sytuacja maczał paluszki nasz wspaniały, cudowny i oczywiście przyjazny dział personalny. Udało wam się tam cokolwiek od ręki załatwić…. Tak jak i w innych problemach do nich zgłaszanych, według nich problem nie istniał i dlatego zamiótł go bardzo dokładnie pod dywanik i myśli, że wszystko jest ok. Mało tego teraz jeszcze mają nowe zadanie stoją na tym dywaniku żeby nikt tylko nie odkrył problemu
    Prosiak

27.07.2024 18:55

Drogi pracodawco! Czy mógłbyś nie zatrudniać w swojej firmie osób toksycznych i o trudnym charakterze. To co się obecnie dzieje w miejscu pracy to jakaś masakra! W firmie pracują osoby, które przychodzą do pracy, a nie po to aby pracować. Choć brakuje im kompetencji i doświadczenia to negują potrzebę nabywania nowej wiedzy i umiejętności. Takie osoby są ciężarem i udręką dla doświadczonego zespołu. Wciąż trzeba mordować się i tłumaczyć im coś, czego one powinny się nauczyć na samym początku. Mało tego, wykonują czynności, o których mają mgliste pojęcie, chcąc przypodobać się przełożonym. Na koniec i tak okazuje się, że na skutek braku przeszkolenia, cała ta praca poszła na marne.
    Majka

12.08.2024 19:50

Problem w tym, że większość tych świeżych - zadufanych pracowników nie chce żadnych szkoleń. Uważają, że wszystko wiedzą, a poruszają się w swojej robocie jak ślepy we mgle. Prawdą jest, że są ludzie, którym szkolenia nic nie dają. Chodzą na nie - jednym uchem wpada, drugim wypada. A później w pracy robią i tak wszystko po swojemu, albo po 100 razy o to samo pytają. Nie można zapamiętać czy zapisać w notesie?!
    Dzik

21.08.2024 22:12

To jest problem, który istnieje od wielu lat. Dobrych pracowników się nie docenia. Punktuje się takich, którzy innych traktują jak ludzi niższej kategorii. Jak widać nic się nie zmienia
    Nowi

29.07.2024 14:12

Podobno na przełomie czerwca/lipca były podwyżki dla wybranych pracowników i kierowników. Wybrańcy mieli się tym oczywiście nie chwalić. Jednak zabłysnęli przed „kolegam” i się wysypali jak to oni zostali wyróżnieni. Dlaczego nie dostaliśmy podwyżek wszyscy tylko co poniektórzy. Jakie są i czy istnieją kryteria/zasady żeby dostawać podwyżkę częściej niż raz w roku????
    Wojtek

31.07.2024 16:22

Dobry żart Kiedyś słyszałem opinie że wszyscy powinniśmy mieć minimalne. Jest w tym plus że minimalne rośnie szybciej niż nasze wynagrodzenia.
    Szczery

12.08.2024 19:41

W tej firmie podwyżki dla wybranych osób udzielane po cichu to wieloletnia tradycja. Później wychodzą takie rzeczy na wierzch i w zakładzie panuje kwaśna atmosfera. Po prostu musisz wyzbyć się honoru i godności. Mimo braku przesłanek do podwyżki, jak zacieśnisz współpracę kierownikiem to tą podwyżkę dostaniesz. Ja tak nie potrafię, nie mógłbym sobie w lustro spojrzeć.
    ???

20.07.2024 10:42

Jak myślicie czy firma zabierze nam premię przez to że pójdziemy na urlop na który sama nas wysyła?
    Nagroda

30.07.2024 15:44

Widać że też za bardzo nie wiesz, ale nagroda, zgodnie z prawem, powinna być przyznana za coś. Jeżeli ucięcie premii wymaga umotywowania tego na piśmie, tak samo przyznanie nagrody wymaga umotywowania tego na piśmie lub przynajmniej podania powodu za co się ją dało. No i nagroda powinna być czymś sporadycznym, specjalnym, a nie comiesięczną normą. Innymi słowy, jakiekolwiek tłumaczenia co usłyszałeś od Przyczepki możesz sobie wsadzić wiesz gdzie. W przypadku inspekcji PiPu mogło by paść pytanie "a czemu każdy w zakładzie co miesiąc dostaje nagrodę i ze względu na co?" (usunięte przez administratora)
    PiP

31.07.2024 15:23

Fajnie że wiesz i rozumiesz co to PIP. Przynajmniej takie sprawiasz wrażenie. Przypomnę ci że wielokrotnie była u nas kontrola z PIP i nic nie wykryła. A na dodatek o zgrozo nawet w zeszłym roku nasz pracodawca zdobył nagrodę. I jeszcze jedno nie przeszkadzało ci że w nagrodzie masz np nadgodziny???
    olo

17.07.2024 12:38

Nagroda za zeszły rok to gdzie jest. Miał być koniec roku, później przed urlopem ??? Cel zrealizowany a chm ma to w (usunięte przez administratora) . Firma niewiarygodna .
    Brązowi

16.07.2024 17:26

Miejsce bardzo trudne i toksyczne, niektórzy tam pracujący uważają się za niedoścignione autorytety i najmądrzejszych ludzi w każdej kwestji, a jednocześnie są bardzo dwulicowe. Traci się tutaj poczucie swojej wartości, krytyka leje się z każdej ze stron nawet za najmniejszy błąd. Jeszcze żeby rzeczywiście mieli wiedze ale oni tylko tak uważają.
    Ex

06.07.2024 12:28

Czasami mam wrażenie że ta firma w sprawach personalnych zatrzymała się w epoce PRL. Dlaczego kierownicy w niektórych obszarach zwracają się do swoich podwładnych po imieniu, a wobec swojej osoby wymagają zwrotu "Pan"? A jak zwrócisz się po imieniu - jakby nie było działa to w dwie strony - są strasznie poruszeni...
    Kola

06.07.2024 23:14

Bo to nie są prawdziwi kierownicy tylko zwykli (usunięte przez administratora). Tylko w taki sposób budują swój wątpliwy autorytet. Przecież wiedzą i odpowiedzialnością nie zabłysną wśród nas.
    Zasady

15.07.2024 19:02

Zasady etykiety biznesowej mówią bardzo jasno i WYRAŹNIE, tylko i wyłącznie osoba na wyższym stanowisku służbowym może zaproponować zwracanie się do siebie po imieniu!!!!!! Nawet jeśli osoba na wyższym stanowisku mówi do ciebie „pani Krysiu” nie upoważnia Ciebie to wcale do zwracania się do przełożonego w analogiczny sposób.
    Sim

10.07.2024 20:00

A czy dalej panuje mania braku zaufania i telefony musicie zostawiać w autach???

11.07.2024 16:47

Tak, choć są ludzie, którzy pomimo że telefonu nie użytkują w celach służbowych to telefon wnosić mogą...lol
    Czas

13.07.2024 14:14

To teraz czekamy kiedy zabiorą/zabronią nam wnoszenia zegarków. Po coś im to mówił, było tak pięknie jak byli nieświadomi. Że też wzięło kogoś na szczerość
    Monitor

08.07.2024 09:12

Czy pracodawca może wykorzystywać zapisy monitoringu zakładowego do zabierania premii dla pracowników. Nie przypominam sobie aby poprosili nas o nasze zgody na udział w reality show.
    Git

08.07.2024 15:30

Tak samo można zapytać, czy przełożony może kazać wypisywać urlop wypoczynkowy swoim podwładnym pisząc maila o treści " w dniu tym i tym nie pracujemy, proszę o złożenie wniosku o urlop" PS. Na 16.08 też już nam urlop zapewnili, można się dowiedzieć z menu obiadowego na sierpień :).
    Wolne

10.07.2024 12:11

Nadmienić wypada że pracodawca planuje nam większą część urlopów. To jest niepoważne. Dziękujemy miejmy nadzieję że pogoda będzie łaskawa dla naszych urlopów
    Bramki

08.07.2024 19:27

Kolejki na bramkach przy wyjściu z pracy to jakiś nieśmieszny żart. Człowiek kończy pracy, a potem stoi w coraz to dłuższej kolejce do wyjścia, nie ważne czy to deszcz czy upał 30 C. Czy to jest normalne? Apeluję o zniesienie bramek lub zwiększenie ich ilości, bo to już podlega pod BHP. Nie mówiąc już o czasie poza godzinami pracy jaki na to marnujemy.
    Brak

09.07.2024 17:17

Jak wyjdziesz parę minut później toż ci się nic nie stanie a kolejek nawet wtedy nie ma i po kłopocie. Ale lepiej narzekać
    Silver BMW

09.07.2024 05:03

dogodne podwyżki względem inflancji, dojazd super, parking również , praca kulturalna, wyśmienita, co wy narzekacie , serduszko papatki
    Praca

29.06.2024 16:29

Słyszałem o umowach o zakazie konkurencji czy takie umowy mają też wszyscy pracownicy zarówno administracyjni jak i produkcyjni ?????? Czy tylko pracownicy administracyjni dostają tak umowę. Uważacie że to jest ok?????????
    Oboz

30.06.2024 05:45

Umowa o zakazie jest okropna. Pracodawca wykorzystuje do tego prawo pracy które w tym miejscu nie dba wcale o zwykłego pracownika. A najciekawsze są argumenty dlaczego mamy ja podpisać bo jak to niejaka laweta twierdzi „wszyscy podpisali”.
    Uwowa

01.07.2024 17:39

Niestety prawie wszyscy umysłowi mają umowy o zakazie konkurencji. Co niektórzy postanowili się co prawda postawić i nie podpisywać ale zapowiedziano im represje:

28.06.2024 14:16

Praca

29.06.2024 16:16

A jeszcze jedna istotna przypadłość tej firmy. Po podpisaniu umowy o pracę nabędziesz nowych niecodziennych umiejętności dlatego też bez obiekcji podpiszesz umowę o zakazie konkurencji na rok po ustaniu „stosunku” pracy z najlepszym pracodawcom….. Jakbyś chciał niedajBóG zmienić pracę to masz olbrzymi problem
    Izabela

14.04.2024 10:16

Koszty wyjazdów biznesowych pokrywa w pełni firma? Przeczytałam o nich w ofercie Młodszy specjalista ds. sprzedaży i marketingu i chciałam się upewnić. Ogólnie to jak często się one zdarzają i jak to jest organizowane ? Może ktoś z doświadczenia wie.
    Majk

16.04.2024 20:19

Zapomniałeś jeszcze dodać że jeśli pójdziesz na obiad lub kolację biznesową to zabiorą Ci dietę za wyjazd. Bo po co ci przecież ta dieta skoro brzuszek masz pełny:)) Także warto jeździć

17.04.2024 17:48

Delegacje zagraniczne to jeszcze pół biedy dostaniesz 40-50euro diety na dzień i uwież mi da się za to nawet przeżyć. Niektórzy nawet potrafią na dietach zagranicznych nieźle dorobić:) Natomiast za delegację w Polsce wypłacają 45 żyli:) to nawet na jeden obiad czasami nie wystarczy. Także tutaj dużo musisz dać od siebie. I zeznania po to tzw podsumowanie wyjazdu. Jeśli się nie sprawdzisz i nie zwrócisz kosztów w późniejszych czasach to już więcej nigdzie nie pojedziesz
    Helena

30.03.2024 04:10

Młodszy specjalista ds. sprzedaży i marketingu ma w ogłoszeniu, że mile widziane osoby z hiszpańskim, czy ma się kontakt z tym językiem w pracy? To przy okazji byłaby dobra opcja dla mnie, bo aktualnie się go uczę :) Proszę o informację, dziękuję z góry.
    Hiszpan

31.03.2024 16:45

W dzisiejszych czasach niewiele osób ma predyspozycje i umie po hiszpańsku :)
    Zrozumienie

20.01.2024 21:21

Rozumiem i akceptuję wysokość zafundowanych nam podwyżek. Ponieważ podwyżki są jednak słabe i nie wystraczające to zamierzam samowolnie pracować około 4/5 etatu. Uważam że to w takiej sytuacji jak najbardziej uczciwe. Mam nadzieję że mój pracodawca wykaże się również wyrozumiałością i zrozumieniem naszej sytuacji i mojej decyzji. Zaoszczędzony czas poświęcę na swoje prywatne sprawy i pogawędki z innymi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Monitoring

04.03.2024 16:02

A niby kto miałby mi uwagę zwrócić Kierownik ??? no proszę nie rozśmieszaj mnie
    Tomasz

13.03.2024 15:20

Wiesz jak zarabiasz niewiele i dostaniesz nędzne 2 zł podwyżki to chyba nie ma za bardzo z czego się cieszyć. Tymczasem czynsz za mieszkanie wzrósł od marca z 480 na 630pln. Jakoś nikt mnie nie pytał i nie argumentował że ja dostałem podwyżkę poniżej 8% i podniósł mi czynsz o niemal 30%. Zawsze tylko wiatr w oczy

27.02.2024 14:51

Zamierzam złożyć CV na specjalistę ds. rachunkowości. Jakie stawki obowiązują na tyk stanowisku ? Czy jest duża rotacja na pokrewnych stanowiskach?

Zostaw merytoryczną opinię o ChM sp. z o. o.