Arpex Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 99 ocen.

Arpex Sp. z o.o.
2 99 6 1

Opinie o Arpex Sp. z o.o.

Albina

Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat pracy na magazynie na Tulipan Parku? Jak się pracuje i jaka atmosfera jest

Zuza

Podpowiedzcie coś więcej o takiej pracy w domu? Jak to technicznie jest organizowane?

Produkcja :)

Pracowałem kilka miesięcy , mieliśmy na dziale świetną atmosferę jednak zarobki jak na pracę na dworze małe co zmusiło mnie do zmiany pracy , a szkoda bo lubiłem tą pracę .

anonymous
@Produkcja :) 26.02.2018 19:26

A jest możliwość pracy w domu?

Produkcja
@anonymous 16.04.2018 09:41

Oczywiście że tak , dostajesz komponenty do domu i robisz paczuszki

Magdzia26
@Produkcja 31.05.2018 23:29

Witam czy można dostać jakieś namiary aby załatwić sobie pracę w domu w firmie arpex?

Lidia

@Produkcja a jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Orientujesz się jak wygląda kwestia z aktualnymi rekrutacjami, czy obecnie są prowadzone? Czy po okresie próbnym możesz liczyć na premię do podstawy? Daj znać, wielu osobom się przyda ta wiedza.

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy podobnie jest w Arpex Sp. z o.o.? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Gość 224

Witam pracuje tam już prawie 2 lata i nie powiem złego słowa na firme arpex wiadomo jak niema towaru to się nie dostaje i wiadomo ktoś kto pracuje 2 lata dostanie prędzej towar niż ktos kto robi tam 6 miesięcy .i poprostu jAK komuś przeszkadza P.R to niech tam.nie jeździ

anonymous
@Gość 224 19.11.2015 10:52

Witam. Czy dalej w firmie Arpex przyjmują na chalpnictwo?

Lidia

@Produkcja :), rozumiem, że swoje obowiązki wykonywałeś na zewnątrz. Czy możesz konkretnie opisać co wchodziło w ich skład? Warunek finansowy jest w Twoich oczach jedynym mankamentem Arpex Sp. z o.o. Co oprócz atmosfery może przemawiać za rozpoczęciem współpracy z tym pracodawcą?

Lidia

@Kacy, jeszcze nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje ważne pytania dotyczące stanowiska w Arpex Sp. z o.o., o którym wspominasz. Czy zdecydowałeś się na wzięcie udziału w rekrutacji na nie? Jeżeli zostaniesz zaproszony do procesu rekrutacyjnego, to proszę Cię o zrelacjonowanie jego przebiegu.

Kacy

Proszę o rzetelną informacje na jaką realną podstawę może liczyć PH i jak wygląda system premiowy? Jaki samochód otrzymuje PH? Jak wygląda sprawa wykorzystania go prywatne, limity, dopłaty etc Czy auta posiadają GPS? Dziękuję za konkretną odpowiedź

Lidia

@Gosc możesz rozwinąć swój post? Co sądzisz o Arpex Sp. z o.o. jako pracodawcy i atmosferze panującej na co dzień w firmie? Twoja opinia będzie cenna dla wszystkich osób zastanawiających się nad złożeniem do Arpex Sp. z o.o. swojego CV.

Gosc

Praca jak każda inna tylko nieodpowiednie osoby na pewnych stanowiskach....

gość

Czy pracę tą można też wykonywać w domu?

Lidia

@Nick, w takim razie jesteś już Pracownikiem firmy? Może, powiesz Nam wszystkim coś na temat procesu zatrudnienia? Jakie warunki należy spełniać by, dostać zatrudnienie? Głownie poszukiwani są pracownicy na produkcję czy do biur ?

Nick

Pracuję w tej firmie od niedawna. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegała standardowo, nie zadawano mi dziwnych, nieodpowiednich pytań. Była wręcz życzliwa atmosfera. Firmę oceniam bardzo pozytywnie. Ludzie są życzliwi i pomocni.

dzióbek :)

Praca w tej firmie jak w rodzinnym gronie :) Dopiero po wspólnej współpracy ze sobą można wyciągnąć wnioski, więc co do wyżej wymienionych opini ...Dla mnie była szefową na 6 z dużym plusem :) wspaniała i pomocna kobieta,mam nadzieję ,że zawsze pozostanie tam taka świetna atmosfera.Zgrana ekipa ! Polecam firmę ! I życzę dużo sukcesów

ja
@dzióbek :) 15.12.2016 21:38

jestem tego samego zdania, trzeba trochę popracować aby rzetelnie móc firmę oceniać .

Monia
@dzióbek :) 15.12.2016 21:38

To chyba jest tak często, zawsze ktoś będzie nie zadowolony i najczęściej jest tak, że Ci właśnie chcą się wypowiedzieć. Trzeba popracować trochę, żeby opinię wystawić. Moim zdaniem jest to dobra firma, nie ma tu wyścigu szczurów, można też liczyć na pomoc. Ja polecam.

Angelika

Ja byłam na rozmowie kilka dni temu ale już na tej 2 sprawdzali mi excela ale faktycznie kierowniczka za miła nie jest. Tak samo pojawiły mi się pytania o dzieci , zamieszkanie . Pytałam co to ma wspólnego do pracy to nie wiedziała co powiedzieć. Mówiła że jak kogoś zatrudnia to ma miesiąc nie sprawdzi się to wypad i szukają innych dziwne traktowanie ludzi

adi
@Angelika 02.11.2016 20:44

Do mnie też nie oddzwonili ale rozmowa była ok standardowe pytania,muszę przyznać że opis firmy i zakres obowiązków mnie zaskoczył bo bardzo szczegółowo przedstawiony przez tą panią co dla mnie jest na plus bo nie lubię niespodzianek

Gosia

ja też byłam na rozmowie u tej kierowniczki. Nie wiem, ja nie miała takich dziwnych pytań. Rozmawiało się normalnie, co robiłam w poprzednich pracach, czy taka praca będzie mi odpowiadać. Jeżeli chodzi o rozmowę na temat mojego zamieszkania, to owszem pojawiło się pytanie, jak będę dojeżdżać, bo nie jestem z Gliwic. To myślę, że normalnie, że pytała. Ja nie mam uwag specjalnie. Nie odezwali się do mnie niestety. Chociaż faktycznie nie mam nawet samochodu i miałabym trudny dojazd. Wie ktoś, czy kogoś przyjęli już do tej pracy?

M444
@Gosia 01.11.2016 00:12

Nie, jeszcze nie wybrali. Po rozmowie zadzwonili do mnie, że jeszcze muszą sprawdź dobrze Excela, tak jak twierdziłam i byłam w tamtym tygodniu. No chyba, że wybrali już kogoś innego. Mają informować, to jeszcze czekam. Dam znać, czy się jeszcze oddawali i co powiedzieli. Ale ja też narzekać nie mogę na tą rekrutację. Pytania dotyczyły oferowanej pracy i tyle. Ja czekałam na rozmowę chyba z 5 minut.

pola

witam byłam na rozmowie na stanowisko w logistyce. Czytałam tutaj wcześniej komentarze i to wszystko prawda co pisza o kierowniczce. masakraaa. zaczne od tego ze czekałam na nią ponad 20 min w pokoju gdzie sama umawia sie na konkretna godzine. Dama taka dama wyzej sr.. niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma naprawde. Mam duże kompetencje na to stanowisko i widziała to to zaczeła wymyślac takie rzeczy ze chciałąm poprostu wyjść z tamtad i trzasnac drzwiami. Pytania typu czy mam dzieci , czemu nie ma , a kiedy chce miec. czy mam męża a ile mam lat . tyle ma pani lat i ma juz męża? mowie a co to ma do pracy? jakis problem ? nie nie gdzie mieszkam a dokladniej w ktorym miejscu ktory budynek. a mieszkanie wynajmuje czy mam swoje a jaka powierzchnia mieszkania? powiedzialam jej co ja to interesuje czy ksiazke chce o mnie pisac czy dac mi prace w logistyce. co do pracy robisz w logistyce ale latasz na produkcje pomagac im. jak czekasz na kuriera i sie spoznia to masz zostawac i czekac po pracy na niego , w domu dzwonic i zalatwiac reszte bo on jest najwazniejszy. baba tak problematyczna nie mila i wogole sie nie zna na tym co robi jak zaczelam jej mowic o produkcji to nie wiedziala co powiedziec zielona . wredna , zadufana w sobie stara nie wiem co robila ze dostala to stanowisko . po miesiacu mowi ze zwalniaja jak ktos sie nie sprawdzi.ze do konca miesiaca robi rekrutacje jak zadzwoni to zadzwoni mowie spoko wyszlam z tamtad z ulga poprostu ze jej juz nie słysze.na drugi dzien rano o dziwo dostalam telefon ze zapraszaja mnie na probe na poltorej godziny za darmo oczywiscie czy im sie sprawdze ale podziekowalam napewno nie bede pracowac w tak zjeban... firmie

ola
@pola 26.10.2016 16:54

Byłam też na rozmowie i było ok normalne pytania nic dziwnego już to w innej firmie przerabiałam ale po pierwszej rekrutacji się nie dostałam :/ może jeszcze zadzwonią bo odpisali maila że dziękują i takie tam i jak nadal będę zainteresowana pracą u nich to może zaproszą znowu na spotkanie.

Kasia
@pola 26.10.2016 16:54

Jeżeli kierowniczką jest pańcia która była tam z 12 lat temu przez którą ja uciekłam z tego piekiełka to ciesz się kobieto że cię nie zatrudnili ;) Moja przygoda z firmą skończyła się szybko choć jeszcze św. pamięci szefu chciał negocjować moje pozostanie tam, ale uważam że z niektórymi osobami tam nie szło w żaden ludzki sposób pracować. Kumoterstwo i towarzystwo wzajemnej adoracji

dejw

@gosia tą pierwszą rekrutacje można znaleźć na goworku :)

gosia

Z tego co wiem to szukają teraz specjalisty ds. sprzedaży internetowej, do logistyki i chyba kogoś do magazynu, ale tego ostatniego nie jestem pewna.

Kicia 22

Obecnie poszukują kogoś na dział logistyki praca przy komputerze

Kicia 22

@542 nie tutaj zapisać tylko dostać się bezpośrednio jutro idę jeszcze raz bo oddałam cv i miał ktoś dzwonić i nie dzwonili

Kicia 22

Pisałam z taką dziewczyną na fb i pow że podejść tam trzeba bezpośrednio

Ktos

Witam czy ktoś może powiedzieć jak tam praca wygląda jak przedstawiciel handlowy do sieci marketów?

szuakmrobotny

szukaja magazyniera za 1850 brutto oferta pracy w pup gliwice praca na tulipan parku.Ogloszenie stoi od 8 dni ponoc nie ma chetnych z urzedu pracy jak to zwyle bywa za takie pieniadze. Z tego co wyczytalem tutaj jesli jest tam rodzinne kolesiostwo ukladziki itp czyli ktos kto szuka stabilnej pracy nie ma co sie tam pchac wszystkie stolki obsadzone pewnie?

miku
@szuakmrobotny 14.07.2016 11:10

ciekawostka z tą kwotą w PUPie - dzwonili do mnie - gość powiedział, że kwota była błędnie podana i oferują coś koło tego ale na rękę + po okresie próbnym premia. Dostałem podobna ofertę, ale bliżej domu.

dora

hmm, firma działa podobno od ponad 20 lat i dobrze funkcjonuje na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Wszystko zależy od swojego punku widzenia i stołka. A jeżeli chodzi o pracę chałupniczą, to nigdy takiej nie wykonywałam, ale z tego co widzę po innych tutaj komentarzach, to kto pierwszy ten będzie miał lepszy towar. Taki to jest chyba charakter pracy. Wydaje mi się, że jest tak wszędzie i nie jest to nic dziwnego. Myślę też, że pracownicy też mogą sobie w ten sposób dorobić (bo z tego wynika, że p. Kasia jest pracownikiem). A towar, to towar. A co ma p. Kasia w bagażniku? czy tzw. lepszy, czy gorszy towar? to już sama p. Kasia tylko wie. No chyba, że wszyscy jej do bagażnika zaglądają i analizują szczegółowo jego zawartość ...

Gość

jak zwykle sprawa będzie dotyczyc chalupnictwa, jestesmy odsyłani bo nie ma towaru do przerabiania, a standardowo w P.Katarzyna z produkcji wyjezdza z pracy tak załdowany autem towarem ( balonami ) ze lewdo co auto moze pociagnąc.I zaczynam wierzyc w to co sie mowi o tej firmie ,ze to jedna wielka klika, proponuję zrezygnowac z chałupnikow zewnetrznych a niech wszystki towar przerabia P.Kasia i resza ekipy. Moze ktos w firmie sprawdzilby raz jaki towar przerabiaja chalupnicy a jaki przerabia ta kobieta. To jest poprotu skandal.

Gość
@Gość 22.01.2016 15:03

Witam ... a wy wszyscy myślicie że ta P. Kasia to sama dla siebie bierze towar .... otóż ... NIE ... ma od tego ludzi którzy robią za grosze a ona zgarnia taką kasiurę ze to bajka ....

gość
@Gość 10.07.2016 17:16

ale się tu ktoś uparł na tą p. Kasię. Jak grasz tak masz - w pracy jaki i w życiu. Proste. Proponuję zająć się samym sobą, a nie tylko narzekać, że ktoś ma tak czy siak.

zretka

Powiem tylko, że arpex jest strasznie archaiczną orgniazacją. Nigdy wczesniej nie miałam okazji pracować w firmie tak zarządzanej. Pracodawca uczciwy, wynagrodzenie na czas, umowa o pracę. Natomiast sama organizacja pracy katastrofalna, kompetencje kadry pseudo menadżerskiej bardzo ograniczone. Nie chcę źle wróżyć, natomiast przyszłość tej firmy widzę w czarnych barwach.

dora
@zretka 10.01.2016 14:49

no nie wiem, w końcu firma działa już ponad 20 lat i dobrze radzi sobie na rynku, to chyba ta kadra taka zła nie jest. Każdy spogląda ze swojego puntu widzenia i swojego stołka.

Gość!!!

Nie polecam Firmy Arpex. Jestem chałupnikiem od 6 miesięcy , trzeba miec znajomości aby dostac jakikolwiek towar. Ciągle wydzwaniam i ciągle nic nie ma , a Ci stali i Ci "po znajomości" wywożą pełne samochody. Pan R. nigdy nie uprzejmy , żenada, powinno sie zmienic tego owego Pana!!!

Katia

Polecam zdecydowanie pracę w Arpexie, przemili ludzie i atmosfera, zarobki jak na Gliwice to wysokie. Gdyby nie przeprowadzka to chciałabym tam pracować na dłużej. Jeśli się starasz to zostaniesz zauważony, a co za tym idzie dostaniesz premię. Pensja wiadomo zależy od stanowiska - nie możecie wymagać żeby chałupnicy zarabiali tyle co osoby na stanowiskach kierowniczych... Pracują tam ludzie nawet ponad 15 lat to chyba o czymś świadczy.. Nie jest żle, nie wiem skąd te marudzenie. Uważam że jest to jedna z lepszych firm na Śląsku.

Zostaw opinię o Arpex Sp. z o.o. - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arpex Sp. z o.o.