Omega Ochrona

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 124 ocen.

Opinie o Omega Ochrona

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Ochrona

Były pracownik

Umowy ryczałtowe , bez odprowadzanych składek o czym firma pracownika ochrony nie informuje . Kombinatorzy , nie warto tracić czasu a pózniej nerw

Zuzanna

@RDW dość krzywdzące jest określenie kołchoz, dlatego na forum takich nie powinno się zamieszczać. Każdy ma prawo wystawić opinię jaką uważa, ale bez taki sformułowań. A jak wygląda praca pracownika ochrony? Omega Ochrona to w końcu firma ochroniarska, więc to ważne jak traktuje się tam osoby na tym stanowisku.

Obserwer

Jak ktoś ma zdolności w innym kierunku to po co zgłaszać się do firmy ochroniarskiej Omega Ochrona?

RDW

zarobki w biurze - najniższa krajowa na jednej firmie (umowa o pracę) plus zlecenie dopełniające do 2 tysi na rękę. Płacą mało, malutko, malusio... Nie ma mowy o wiecej. Koordynator dostaje 3 tysie, może 3,5 tysi. Tak mi powiedziano na rozmowie rekrutacyjnej. Dalem sobie spokój, bo nie dają samochodu. Wiec koszty przewyższaja zarobki. Opłaca się? Sami sobie przeliczcie i odpowiedzcie sobie na to pytanie. ogolnie szefowie są chciwi. Wszystko dla siebie, nic dla pracownika. Taki kołchoz. Po pietnastu minutach rozmowy wiedziałem, że to obóz pracy.

RDW

zarobki w biurze - najniższa krajowa na jednej firmie (umowa o pracę) plus zlecenie dopełniające do 2 tysi na rękę. Płacą mało, malutko, malusio... Nie ma mowy o wiecej. Koordynator dostaje 3 tysie, może 3,5 tysi. Tak mi powiedziano na rozmowie rekrutacyjnej. Dalem sobie spokój, bo nie dają samochodu. Wiec koszty przewyższaja zarobki. Opłaca się? Sami sobie przeliczcie i odpowiedzcie sobie na to pytanie. ogolnie szefowie są chciwi. Wszystko dla siebie, nic dla pracownika. Taki kołchoz. Po pietnastu minutach rozmowy wiedziałem, że to obóz pracy.

Zuzanna

@jaś45co takiego ostatnio wydarzyło się w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojego doświadczenia z pracy w Omega Ochrona. Każda dodatkowa informacja będzie cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.

Leon

Omega Ochrona ma taką specyfikę działalności i jeśli to komuś nie odpowiada powinien zmienić pracę.

jaś45

I stało się dyr. Andrzej już zrezygnował z pracy nie dziwie się że olał firmę Omega po tym co mi opowiedział to włosy stają na głowie teraz jak dzwonisz na telefon Andrzeja to mówią głupoty że jest chory to ściema dobrze że mu się nic nie stało jak jechał do domu mało brakowało inny na jego miejscu to by prezesa załatwił ale Andrzej to super gość i leje na Omegę

Zuzanna

@jaś45 jesteś pracownikiem Omega Ochrona? Chętnie bliżej poznamy również Twoją opinię o warunkach pracy w firmie.

jaś45

A na śląsku ludzie nie mają problemu z umowami dr. Andrzej wszystko załatwi gdy ktoś potrzebuje jakieś zaświadczenie to wszystko załatwia się od ręki taki człowiek to skarb

Zuzanna

@zleceniobiorca dlaczego tak twierdzisz? Chętnie poznamy Twoją opinię.

zleceniobiorca

Odradzam wszystkim pracę w tej firmie.

Zuzanna

@Zwolniłem się sam. pracujesz w Omega Ochrona? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.

Zwolniłem się sam.

Panowe odradzam wszystkim obiekt Michałów -Grabina.Uważajcie szczególnie na Bartosza Antosiewicza,facet donosi i oczernia kolegów.Zachowuje się jak prezes firmy Omega.Nie dadzą wam umowy,pieniądze tylko do ręki z miesięcznym lub dwu miesięcznym opóźnieniem. Za drobne błędy surowe kary pieniężne,brak wyposażenia i umundurowania. Za normalne złużycie sprzętu (np. rower) który używacie w pracy obciążają finansowo.

Zuzanna

@koordynator mógłbyś opowiedzieć coś więcej o firmie Omega Ochrona jako pracodawcy?

Zuzanna

Firma Omega Ochrona obecnie poszukuje osób do pracy na stanowisko Koordynatorów ds. Ochrony, Przedstawicieli Handlowych, Pracowników Ochrony oraz Pracowników Magazynowych. Jesteście zainteresowani aplikacją na któreś ze stanowisk? Co myślicie o oferowanych warunkach?

Janka

ale czego chcesz się dowiedzieć? co najmniej telefonicznie, przez internet nic nie ugrasz.najlepiej pojechać do biura..ale nie wiadomo na ile kompetentna jest osoba,która mozże z tobą rozmawiać.

Henry

Czy Omega potrzebuje przedstawiciela handlowego, może ktoś wie? Ile tu można dostać pensji na początek? Jakie dodatki, może cos socjalnego? Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie i dlatego chcę się coś dowiedzieć

koordynator

problemem w firmie Omega jest komunikacja oraz relacje pomiędzy pracownikami; wartościowi ludzie, widząc jak jest atmosfera w firmie po prostu odchodzą. Zostają tylko miernoty, które nie maja ambicji, aby kreować własną ścieżkę rozwoju zawodowego - są po prostu przyspawani do stołka. Jedna z najdłużej pracujących osób - wymiarami przypominająca hipopotama, a charakterem ....aż żal pisać inwektywy - ma takie wahania nastroju, że trudno z nią współpracować. Sama o sobie mówi, że jest wredna i że z "kobietami nikt nie wygra", dlatego facetów tam pracujących rozstawia po kontach i knuje, knuje, knuje. Podburza inne pracownice i namawia je do świadczenia nieprawdy na rzecz facetów, którzy mają swoje zdanie lub są odrobinę asertywni. Ogólnie mówiąc, jak ktos ma odrobine oleju w głowie, albo sie szkoli, rozwija to z zasady jest dyskryminowany. Zatrudnili tam dziewczynę po znajomości, która umie płakać na zawołanie, wchodzi w d... swojej szefowej, a jej najwiekszą przyjemnością są seriale, kotlety i obrabianie tyłka najbliższym. ma takiego kolegę zza buirka, który ją wszystkiego nauczył, ale jak mi mówił dostał zapłatę...doniosła na niego, że uczy się w godzinach pracy. Z tego co wiem, nie rozmawiaja ze sobą. jak sie wchodzi do tego pokoju to panuje tam grobowa atmosfera. ten gostek z pokoju był na początku miły, ale tera zrobił sie oprysklwy i nieprzyjemny, tak jak reszta osób w firmie. Myslę, że zrozumiał, że bycie miłym, uprzejmym i pomocnym nie opłaca się.

Konstancja
@koordynator 22.02.2017 12:17
problemem w firmie Omega jest komunikacja oraz relacje pomiędzy pracownikami; wartościowi ludzie, widząc jak jest atmosfera w f...

To co napisałeś brzmi co najmniej jak byś osiem razy próbował się zabić albo skoczyć z mostu... Wszystko ok? Może ty porozmawiaj z pracownikami jeśi nadal tam pracujesz i masz z tym wielki problem.

jaś45
@koordynator 22.02.2017 12:17
problemem w firmie Omega jest komunikacja oraz relacje pomiędzy pracownikami; wartościowi ludzie, widząc jak jest atmosfera w f...

Piszesz bzdury i myślisz że ludzie się nabiorą może czas na dobrego lekarza i tabletki na głowe

Cyrol

Super perspektywy przed Omegą. Dobry manager to połowa sukcesu a druga połowa to pracownicy. Firma jest naprawdę ok.

kawa 30

I stało się!!! dyr. Andrzej wrócił ile to prezes kasy dał nikt się nie dowie. Dobrze bo teraz wszystko powinno się ruszyć i Omega będzie w górze. Dobrze że taka osoba reprezentuje Omegę i pracownicy się cieszą i na śląsku będzie więcej pracy

waldi

Ja tam pracuje w Omedze i jestem zadowolony.

czarny30

Wszystko co piszą o Omedze negatywnie to czysta prawda oszukują i kłamią przyjmują ludzi i cisną ciemnotę pracowałem na śląsku parę miesięcy aż mi się żal robiło jak dyr. Andrzej przyjmował ludzi do pracy porządny gość aż go wkurzało jak dawał stawkę godzinową pracownikowi cała ta banda z Warszawy co cyganie i tylko mydlą ludziom oczy myślę że długo się nie utrzyma na południu Andrzej zabierze wszystkich ludzi i zostanie tylko wspomnienie

Cyrol
@czarny30 18.12.2016 03:08
Wszystko co piszą o Omedze negatywnie to czysta prawda oszukują i kłamią przyjmują ludzi i cisną ciemnotę pracowałem na śląsk...

Nie powinno się tak uogólniać oceny. Ja jestem bardzo zadowolony i polecam pracę w Omega. Chyba że ktoś nie lubi tego rodzaju pracy to zupełnie inny temat. Często jest tak, że ludzie pracują gdzieś tylko dlatego że muszą i potem jest takie niezadowolenie.

kawa 30

Na śląsku zrezygnował z pracy dyr. Andrzej to już po Omedze szkoda bo to super gość tylko czekać gdzie będzie pracował olał prezesa i tę zgraje ciemniaków i cwaniaków z Warszawy teraz to omega leci na pysk nikt już nie pomoże a i ludzie zostaną na lodzie

edek

Firma Krzak

Buli
@edek 06.12.2016 19:51
Firma Krzak

Zgadzam się,ale bardziej to banda drobnych opryszków . Jakie konwoje, jaki patrol interwencyjny. Kurdupel ledwo wystający zza kierownicy. Parodia normalne chichot losu.

Jarek

Witam Potwierdzam wypłaty na czas. Pozdrawiamy koordynatora P Ryszarda S Bardzo pozytywna osoba

Buli
@Jarek 05.12.2016 11:03
Witam Potwierdzam wypłaty na czas. Pozdrawiamy koordynatora P Ryszarda S Bardzo pozytywna osoba

Tak na czas po 2 miesiącach. Patologia

czesers22

Bzdura pracuje w omedze 6 miesięcy z początku wypłaty były ok.na czas 27 albo 30 i przyjeżdża szef ochrony i wypłaca do ręki nie ma kokosów bo 4 zł na godzine a teraz jest 29 pażdziernik i jeszcze kasiory nie ma w ubiegłym miesiącu potrafił sie spóźnić z wypłatą o 8 dni powiem tak krótko i zwięźle odradzam tą firme ale jak sie przyjołem to już zostane do końca budowy czyli termin ma być do 31 grudzień ale budowlañcy nie wyrobią sie ciekawe co oni zrobią od nowego jak ma być na godzine 13 zł brutto tak sama praca jest ok. idzie wytrzymać z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 12 godzin ludzie z budowlanki ok.tylko 4 zł na godzine to jest troche za mało a w miesiącu jest ich 253 lub 288 godzin zobaczymy co zrobią od nowego roku jak będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wa to pójde gdzie indziej pozdrawiam Marian chciałbym zaznaczyć że pracuję w ochronie omega balcerak katowice

czesers22
@czaki44 01.11.2016 00:25
Nie 13 a 12zł to daje na rękę ok. 8.5zł i piszesz bzdury na południu wypłaty były już 28 i zawsze są na czas Piszesz bzdury...

13 a nie 12 kolego OBWIESZCZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 21 września 2016 r. w sprawie wysokości minimalnej stawki godzinowej w 2017 r. Na podstawie art. 7 ust. 2 ustawy z dnia 22 lipca 2016 r. o zmianie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. poz. 1265) ogłasza się, że wysokość minimalnej stawki godzinowej, o której mowa w art. 1 pkt 1a ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2015 r. poz. 2008 oraz z 2016 r. poz. 1265), od dnia 1 stycznia 2017 r. wynosi 13 zł.

Buli
@czesers22 07.11.2016 08:01
13 a nie 12 kolego OBWIESZCZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 21 września 2016 r. w sprawie wysokości minimalnej stawki go...

Stawka dla niekwalifikowanych rozumiem. Po co było robić licencję jeszcze przed zmianami. Płacić za badania by teraz mieć stawkę taką samą jak Heniu,który na parkingu łańcuch do drzewa na fajrant przypina

J

Omega Ochrona jest w porządku i nie spsób powiedzieć o nich niczego złego firma porządna, z tradycjami

anonim

(usunięte przez administratora)

WALDI 40

Mylisz się, za takim człowiekiem jak dyr. Andrzej to duża grupa ludzi odejdzie, z nim można pracować to jest porządny człowiek który rozumie innych ludzi. Zawsze szanuje ludzi.

klejnot w koronie

Pracuję w Omedze od roku i muszę szczerze przyznać, że jest tu suuuper. Dobre warunki pracy, na zarobki nie narzekam. Doskonała atmosfera, przyjaźni ludzie, ekstra socjal. Polecam każdemu kto nie jest leniem i chce czuć się potrzebny. Praca w tej firmie doskonale rozwija człowieka zawodowo, można w szybki sposób podnieść swoje kwalifikacje. Będę tu pracował do końca życia jak sie oczywiście da.

dario 33
@klejnot w koronie 04.10.2016 13:47
Pracuję w Omedze od roku i muszę szczerze przyznać, że jest tu suuuper. Dobre warunki pracy, na zarobki nie narzekam. Doskonała...

Dobrze się pracuje na śląsku dyrektor Andrzej równy gość ale jak długo jeszcze wytrzyma!!! Jak wraca z warszawy to zawsze jest wściekły tak tam jest dobrze, nigdy nic nie załatwi tylko telefony!!! Sądzę że już długo nie wytrzyma i się zwolni !!! Ale jak będzie w innej firmie to ludzie pójdą za nim i omega zostanie na lodzie!!!

ccc

najgorszym płatnikiem wyłacają wypłatę za lipiec we wrzeniu i za 5złotych na godzinę kto pisał te komentarze

anonim

(usunięte przez administratora)

pablo

W każdej firmie zachodzą zmiany i w tej też,więc nie wiem o co tyle hałasu,skoro firma funkcjonuje i ma się dobrze.

lulu

Ta firma funkcjonowała jakoś do 2012roku, kiedy to była stara ekipa (administracja, koordynatorzy) Z tego co wiem to ok 2012 roku zaczeli odchodzić pracownicy na potęge - kadry uciekly cale, a szkoda ! to jest masakra

oleksy

pracuje za około250 do 300 godzin miesiecznie, a mój sąsiad który jest lekarzem też pracuje ok 250 do 300 godzinmiesiecznie.

anonim

(usunięte przez administratora)

janek

Do emerytury lub renty można naprawdę ładny grosz dorobić. Polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek
@jaś 30 04.03.2016 09:04
Na terenie śląska poszukują kobiet jako przedstawicieli handlowych 1500zł na rękę 300/500 na paliwo i 15% od zysków prowizji ja...

Firma krzak

karol
@Wojtek 09.12.2016 22:23
Firma krzak

Ty to chyba krzaka nie widziałeś, więc się nie wymądrzaj. Firma jest porządna tak samo jak ludzie tam ciężko pracujący.

koko

Pracownik patrolu

koko

Witam czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest termin wypłat w omedze chodzi mi o zlecenia.Z góry dzięki

ati

jak ktoś chce być wyzyskiwany za 3,96 netto za godzinne i mieć umowę śmieciową z wynagrodzeniem 201 zł.to niech się u nich zatrudni? to nie agencja to wyzyskiwacze "najlepiej jakbyś u nich pracował i jeszcze im za to płacił" jednym słowem chcesz być WYZYSKIWANY ZATRUDNIJ SIE W OMEDZE.

arek
@ati 13.11.2015 09:55
jak ktoś chce być wyzyskiwany za 3,96 netto za godzinne i mieć umowę śmieciową z wynagrodzeniem 201 zł.to niech się u nich zatr...

wiesz co kolego,ja nie wiem skąd ty bierzesz takie głupoty,jak stawka 3,96 zł za godzinę bo długo pracuję w tej firmie i nie spotkałem się z taką stawką,a jeśli chodzi mi o umowę to pokaż mi agencję ochrony która zatrudnia każdego od ręki na umowę o pracę,bo wiem że mnóstwo agencji zatrudnia na zlecenie i do tego nie płacą,albo płacą z opóźnieniem dwumiesięcznym, tu chociaż pensja jest zawsze na czas i o to nie trzeba się martwić.

zigi

Większość pozytywnych opinii to akcja wizerunkowa i pisanie bzdur przez pracowników biurowych. Panie prezesie, trzeba zacząć zmiany od środka firmy, bo kto jest ogarnięty nie da się nabrać na te nieudolne pijarowske próby zmiany fatalnej opinii o firmie.

zigi
@kajtek36 12.11.2015 01:02
Może jesteś beznadziejny i wypisujesz bzdury już Prezes zabrał za leni i ich zwolnił to było mądra decyzja i nie pisz że opini...

moja kariera zaczęła się po opuszczeniu tej firmy. Taki jestem beznadziejny, że zarządzam całym działem w ogólnopolskiej firmie. I wiem co to znaczy biznes z wizją i przede wszystkim szacunek dla człowieka. Takie firmy jak Omega powinny w naturalny sposób znikać z rynku, jakość i zaangażowanie zawsze wygra z bylejakością i wyzyskiwaniem. Kajtek36- a czemu tak bronisz tej pseudo firmy, nie uwierzę w to, że siedzisz za 3,50 za godzinę w budce z dykty na mrozie bez ogrzewania pilnując koparki po 12 godzin.

lan30
@zigi 14.11.2015 18:59
moja kariera zaczęła się po opuszczeniu tej firmy. Taki jestem beznadziejny, że zarządzam całym działem w ogólnopolskiej firmie...

Jak masz problem z pracą to idź do lekarza likwidować to możesz ciotki gospodarstwo rolne a nie firmę która jest wypłacalna piszesz bzdury ale takich mądrali należy zatrudniać w firmach gdzie są częste kontrole... po rozum do głowy....

Radzio

Zatrudniają również przy sortowaniu przesyłek. miałem z nimi złe doświadczenie nie otrzymałem wynagrodzenia.

fredi

To ty byłeś głodny i burczało ci w bebechach Piszesz bzdury podejrzewam że kazali ci pisać z innej firmy ale jesteś p.....

Stolec

Byłem tam kiedyś na przeszkoleniu to jak inspektor wpadł na kontrolę to ochroniarze musieli mu jeść zrobić i kawy, a że nie mieli swojej to jeden poszedł do sprzątaczek pożyczyć, zjadł z sześć kanapek z kiełbasą i pomidorem i zobaczył że mają brokuła to mu musieli ugotować. Wnioskuję że tym inspektorom płacą mniej niż ochroniarzom.To było ze dwa lata temu. Pracy nie podjąłem bo mi nie pasowało, ale ci co tam byli na obiekcie to nie narzekali na nogi i że godzin można sobie dorobić, byli dojeżdżający z dala to chcieli więcej robić za jednym przyjazdem i to im umożliwiali, także widać że można się dogadać i jak co to pójdą na rękę aby tylko nie pić.

anonim

(usunięte przez administratora)

WITEK

Pracuję w ochronie 10 lat teraz w OMEDZE i jestem bardzo zadowolony dyr.Andrzej to bardzo dobry człowiek wszystko załatwi i pomoże a i kasa jest wypłacana w terminie gdy jest kontrola na obiekcie to dyr.Andrzej zawsze ma czas posiedzieć i pogadać tam gdzie pracowałem to tylko wpadali i kara.

gonzo 24

tobie się coś synku pomyliło masuj dalej ale tu się pisze o ochronie może ci dali parę groszy i opisujesz bzdury

Pracownik_Łódź

Nie polecam tej firmy.Miałem okazję pracować przez nich na magazynie sortowanie przesyłem. Nie dość, że nie dostałem umowy to jeszcze nie wypłacili wynagrodzenia. Wysłałem do nich pismo które zostało olane. Po tym złym doświadczeniu ostrzegam każdego przed tą firmą!!!

magazynier
@Pracownik_Łódź 24.08.2015 17:00
Nie polecam tej firmy.Miałem okazję pracować przez nich na magazynie sortowanie przesyłem. Nie dość, że nie dostałem umowy to j...

Nie zgadzam się z tą opinię,pracowałem w tej firmie i byłem zadowolony,umowę dostałem od razu,kasę zawsze na czas miałem,więc naprawdę nie było źle. I każdemu mogę polecić takiego pracodawcę.

adam78

Pracuje w Omega ochrona od niedawna i jest ok. Pieniążki za pracę dostałem o czasie :-)

Robert

Naprawdę porządna firmą,godna polecenia!

Adam

Mam pytanie. Czy praca w Omedze polega na patrolowaniu Terenu czy też/lub obserwacji monitoringu przykładowo obiekt medyczny /1 osoba na zmianie/

Bartek

Jeśli ktoś pracy się nie boi to szczerze mogę polecić tą firmę,pracy jest dużo do roboty ale ma to odzwierciedlenie na płacę,a stawki też są normalne jak na ochronę i co najważniejsze wypłata jest zawsze w terminie.Polecam.

Zostaw opinię o Omega Ochrona - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Ochrona