Omega Ochrona

Adres: Grochowska 326 lok. 3, 03-838 Warszawa

NIP: 5210000279 KRS: 0000195684

Omega Ochrona
2 128 196 5 1

Opinie o Omega Ochrona

Filtruj opinie po kryteriach:

Darkness
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dziwna to firma... Dwóch prezesów ma kilka albo już nawet kilkanaście firm, gdzie umowy i kontrakty podpisuje się z klientami na kilka podmiotów, które łączy nazwa Omega. Klienci raczej od niej odchodzą, tracą kontrakty, rozliczenia z pracownikami - różnie to bywa. Praca handlowca raczej jest w tej firmie niewdzięczna, słabo tu ze wsparciem głownego biura, poza tym szkolenie to kpina, a potem ludzi wypuszcza się do klientów na poważne rozmowy (bez szkolenia nt. usług oferowanych, tego co można zaproponować i jaką wartość dodaną, jakieś zalety oferty czy punkt zaczepienia w rozmowie z klientami...). Kontrakty tej firmie raczej się sypią i kończą, i raczej nie będą przedłużane - bo i po co - jak jest tych firm sporo, a ta nie należy do pierwszej ligi, obawa jest taka,że chyba nawet nie do drugiej ligi. Handlowcy próbują coś zdziałać, ale bez wsparcia biura (usunięte przez administratora) Wypłata - marna, zero wsparcia i szkolenia (przekazanie materiałów i folderów do przeczytania to chyba nie jest to...). Generalnie - nie polecam ! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Tymoteusz
 Opinia

Zawsze początki są trudne ale nie oszukujmy się nie mamy na początku wiedzy, uczymy sie wielu tematów!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robert Nowicki
 Opinia

Chce się wypowiedzieć na temat handlowców w firmach. To jest tak że pracodawca myśli że jak handlowiec jedzie na rozmowę do klienta to ten obiekt przyniesie w ręku tak naprawdę realia są inne niż się każdemu wydaje ja jako z dużym stażem handlowiec wiem co w trawie piszczy. Trzeba jasno i na temat powiedz dla osób które chcą byc handlowcami w agencji ochrony to na start dużo nie zarabia się jak to inni sobie wyobrażają przeciętnie wynagrodzenie podstawowe wynosi od 2.000 do 2.500 ale trzeba mieć wyniki i jakiś kontrakt przynieś do firmy. Ja na dzień dzisiejszy zarabiam od 7.tys do 9tys nieraz jest miesiąc gdzie wynagrodzenie dochodzi do 10ty

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hektor 123
 Opinia
@Robert Nowicki 20.02.2019 18:00

Odradzam pracę w tej firmie,znowu firma ma problem z wyplacalnością

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@Robert Nowicki 20.02.2019 18:00

Tu w tej treści z kolegą się zgodzę ponieważ początkujacy handlowiec nie zarabia Kokosow, dopiero gdy wdrożyć się w temat tej branży dobry handlowiec zarabia 10 tys miesięcznie wystarczy że przyniesie dobry kontakt. Ja też pracuje warszawskiej agencji ochrony i mam handlowców pod sobą którzy miesięcznie wyciągają od 5 do 8 tys ale są tacy którzy zarabiają więcej. Tylko wystarczy chcieć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były przedstawiciel
 Opinia

Pracowałem rok temu jako przedstawiciel handlowy w oddziale w Katowicach przez niecałe 3 miesiące. Miał być samochód służbowy, nie było. Do klientów jeździło się komunikacją miejską. 2000 zł netto podstawy na 2 umowach z osobnych spółek. Do dyspozycji biuro, które wyglądało jak z lat '90, telefon (stara cegła) i komputer stacjonarny ze starym monitorem CRT, który włączał się kilka minut, a na nim zainstalowany Windows XP. Jeżeli chodzi o pozyskiwanie klientów. Zero szkoleń wdrożeniowych, poczytaj dokumenty, które są w biurze i wszystkiego się dowiesz. Dzwoniło się po firmach budowlanych, galeriach itd. żeby wejść tam z ochroną. O współpracy decydowała stawka, którą nasza konkurencja zawsze miała niższą. Każdemu zależało tylko i wyłącznie na stawce, ponieważ ktoś musiał tam tylko stać i "pilnować". Firma, która zatrudniała ochroniarzy za najniższe możliwe wynagrodzenie- wygrywała... proste :) Oczywiście firma Omega nie miała najniższych stawek, więc zazwyczaj nie było o czym gadać :) Po drugie, nawet gdyby stawka nie miała znaczenia, to wizerunek tej firmy jest bardzo słaby w porównaniu do konkurencji. Ponieważ firma Omega ma w swojej ofercie usługi sprzątania, to postanowiłem przejść na sprzedaż właśnie tych usług. Udało mi się znaleźć klienta, który był gotowy na podjęcie współpracy z nami, więc zadzwoniłem do centrali, żeby dali więcej szczegółów współpracy itd. Usłyszałem, że sprzątanie mają tylko na terenie Warszawy, ale że mogę znaleźć podwykonawcę, który może podjąć taką współpracę na terenie Katowic, ponieważ jestem handlowcem i to należy do moich obowiązków :) Co ciekawe na terenie Warszawy też ogarniał im to podwykonawca, my byliśmy tylko pośrednikami. Stwierdziłem, że niepotrzebna mi jest firma, w której mam ogarniać usługi i jednocześnie je sprzedawać, bo wtedy są mi do niczego potrzebni.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robert
 Opinia
@Były przedstawiciel 23.09.2018 14:44

Napisałeś dosyć wyczerpującą opinię. Czy mógłbyś dodać jak wygląda sprawa z dodatkami do wynagrodzenia? Można liczyć na premie lub pakiet socjalny? Jaką umowę dostałeś przyjmując się do pracy? Rodzaj umowy to bardzo ważny aspekt zatrudnienia, na który zwraca uwagę wielu przyszłych kandydatów do pracy. Na stronie http://www.omegaochrona.com.pl/praca.php firma nadal poszukuje pracowników. Dużo ciekawych ofert, więc może kogoś zainteresują.

Pomocna?
TakNie
Były przedstawiciel
 Opinia
@Robert 07.11.2018 08:53

Oferują podstawę 2000 netto na dwóch umowach zlecenie (z osobnych spółek). Niby oferują prowizje od sprzedaży, ale nie ma nic na umowie, czyli wszystko jest na tzw. słowo. Pakietów socjalnych nie ma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@lektor 1, czy są przyjmowane osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności w stopniu lekkim lub umiarkowanym? Czy takie osoby mogą liczyć na odpowiednio przystosowane stanowisko i siedmiogodzinny dzień pracy? Obecnie firma w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje w różnych lokalizacjach kandydatów na stanowiska: koordynator do spraw ochrony, przedstawiciela handlowego, pracownika ochrony, pracownika magazynowego, pracownika serwisu sprzątającego. Zainteresowane osoby mogą aplikować na stronie firmy http://www.omegaochrona.com.pl/praca.php

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janusz
 Opinia

Warto aplikować?Jaką macie atmosferę w pracy? Czy jest tak dobrze, że nie widzicie potrzeby pisania?

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@On, czy możesz wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie Omega Ochrona w sposób bardziej szczegółowy? Co dokładnie miałeś na myśli pisząc, że "warunki fatalne"? Napisz również co wpływa na negatywną atmosferę w tym miejscu pracy? Obecnie Twoja opinia jest bardzo ogólna dlatego zachęcam do uzasadnienia swojej wypowiedzi tak, aby była merytoryczna dla czytelników tego wątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lektor 1
 Opinia
@Zuzanna 17.06.2018 12:51

Niestety nie płacą na czas

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia

Jaka macie atmosferę w firmie? Czy potrzebuje firma ludzi?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

W chwili obecnej firma Omega Ochrona poszukuje pracowników na kilka wolnych stanowisk do swojej firmy http://www.omegaochrona.com.pl/praca.php Czy ktoś z Was zastanawiał się nad aplikacją na któreś ze stanowisk? Może są wśród forumowiczów osoby, które pracowały na tych stanowiskach i mogą podzielić się na forum swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w tym miejscu? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
OrginAL ny nick
 Opinia

Jak tam handlowcy mają ?

Pomocna?
TakNie
Jerzy
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie możną napisać?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia
@Jerzy 13.05.2018 11:13

Kompletnie nic pozytywnego!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Remik
 Opinia

Konkurencja inspiruje do pisania?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy są na forum pracownicy Omega Ochrona? Powiecie coś o swojej pracy? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia
@Administrator 08.02.2018 13:53

Warunki fatalne, atmosfera jeszcze gorsza. Odradzam!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdruzgotany33
 Opinia
@Administrator 08.02.2018 13:53

(usunięte przez administratora)tak nigdzie niema w żadnych innych firmach ochrony dlatego cos jest na rzeczy i tyle.

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@adi, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Omega Ochrona, jednak czy mógłbyś coś więcej napisać odnośnie argumentów jakie wymieniłeś w swoim komentarzu? Jaki rodzaj umowy oferuje pracodawca? Pamiętaj, że wpisy na wątku odnośnie danego pracodawcy powinny być zgodne z rzeczywistością, ponieważ są to cenne informację dla osób, które zastanawiają się nad wysłaniem aplikacji do danej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
adi
 Opinia

firma krzak dyrktor kruk szkoda pisac... nie oplacane skladki lekarskie na czas niby 10.49 za godzine umowie 800 na reke... reszta pod stolem byly pracownik omega bakalarska 2 nie polecam

Pomocna?
Tak13Nie
Zuzanna
 Opinia

@Były pracownik w jaki sposób dowiedziałeś się, że firma Omega Ochrona nie odprowadza składek? Jak myślisz, czemu firma o tym na początku współpracy nie informuje? A jakie informacje o warunkach pracy macie zawarte w umowie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Umowy ryczałtowe , bez odprowadzanych składek o czym firma pracownika ochrony nie informuje . Kombinatorzy , nie warto tracić czasu a pózniej nerw

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@RDW dość krzywdzące jest określenie kołchoz, dlatego na forum takich nie powinno się zamieszczać. Każdy ma prawo wystawić opinię jaką uważa, ale bez taki sformułowań. A jak wygląda praca pracownika ochrony? Omega Ochrona to w końcu firma ochroniarska, więc to ważne jak traktuje się tam osoby na tym stanowisku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwer
 Opinia

Jak ktoś ma zdolności w innym kierunku to po co zgłaszać się do firmy ochroniarskiej Omega Ochrona?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
RDW
 Opinia

zarobki w biurze - najniższa krajowa na jednej firmie (umowa o pracę) plus zlecenie dopełniające do 2 tysi na rękę. Płacą mało, malutko, malusio... Nie ma mowy o wiecej. Koordynator dostaje 3 tysie, może 3,5 tysi. Tak mi powiedziano na rozmowie rekrutacyjnej. Dalem sobie spokój, bo nie dają samochodu. Wiec koszty przewyższaja zarobki. Opłaca się? Sami sobie przeliczcie i odpowiedzcie sobie na to pytanie. ogolnie szefowie są chciwi. Wszystko dla siebie, nic dla pracownika. Taki kołchoz. Po pietnastu minutach rozmowy wiedziałem, że to obóz pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
RDW
 Opinia

zarobki w biurze - najniższa krajowa na jednej firmie (umowa o pracę) plus zlecenie dopełniające do 2 tysi na rękę. Płacą mało, malutko, malusio... Nie ma mowy o wiecej. Koordynator dostaje 3 tysie, może 3,5 tysi. Tak mi powiedziano na rozmowie rekrutacyjnej. Dalem sobie spokój, bo nie dają samochodu. Wiec koszty przewyższaja zarobki. Opłaca się? Sami sobie przeliczcie i odpowiedzcie sobie na to pytanie. ogolnie szefowie są chciwi. Wszystko dla siebie, nic dla pracownika. Taki kołchoz. Po pietnastu minutach rozmowy wiedziałem, że to obóz pracy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@jaś45co takiego ostatnio wydarzyło się w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojego doświadczenia z pracy w Omega Ochrona. Każda dodatkowa informacja będzie cenna dla osób, które rozważają dołączenie do firmy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leon
 Opinia

Omega Ochrona ma taką specyfikę działalności i jeśli to komuś nie odpowiada powinien zmienić pracę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaś45
 Opinia

I stało się dyr. Andrzej już zrezygnował z pracy nie dziwie się że olał firmę Omega po tym co mi opowiedział to włosy stają na głowie teraz jak dzwonisz na telefon Andrzeja to mówią głupoty że jest chory to ściema dobrze że mu się nic nie stało jak jechał do domu mało brakowało inny na jego miejscu to by prezesa załatwił ale Andrzej to super gość i leje na Omegę

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@jaś45 jesteś pracownikiem Omega Ochrona? Chętnie bliżej poznamy również Twoją opinię o warunkach pracy w firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaś45
 Opinia

A na śląsku ludzie nie mają problemu z umowami dr. Andrzej wszystko załatwi gdy ktoś potrzebuje jakieś zaświadczenie to wszystko załatwia się od ręki taki człowiek to skarb

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@zleceniobiorca dlaczego tak twierdzisz? Chętnie poznamy Twoją opinię.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zleceniobiorca
 Opinia

Odradzam wszystkim pracę w tej firmie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@Zwolniłem się sam. pracujesz w Omega Ochrona? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zwolniłem się sam.
 Opinia

Panowe odradzam wszystkim obiekt Michałów -Grabina.Uważajcie szczególnie na Bartosza Antosiewicza,facet donosi i oczernia kolegów.Zachowuje się jak prezes firmy Omega.Nie dadzą wam umowy,pieniądze tylko do ręki z miesięcznym lub dwu miesięcznym opóźnieniem. Za drobne błędy surowe kary pieniężne,brak wyposażenia i umundurowania. Za normalne złużycie sprzętu (np. rower) który używacie w pracy obciążają finansowo.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Omega Ochrona - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej