Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 110 ocen.

Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.
3 110

Opinie o Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.

Xyz

Cześć ;) może ktoś udzieli mi informacji na czym polega praca w dziale PDM?

   
MP

Jasne, że masz benefity. Wykorzystujesz sobie je na bony na co chcesz spośród wybranych np. kino, sklepy.

   
kaja

Dlaczego nikt nie pisze o tym, że jeżeli w miesiącach szczytów rozliczeniowych pracuje się po 10 godzin to poza szczytem dzień pracy wynosi 6, 7 godzin a zdarzało się, że piątki były wolne. To nazywa się równoważny czas pracy.

   
pracownik ISTA
@kaja 14.03.2016 23:30

tego nie ma już od lat...

   
Natalia

@MP, czy wiesz coś w temacie benefitów w firmie Ista Shared Services Polska? A może posiadasz wieści dotyczące nowych rekrutacji do tej firmy? Zachęcam Cię do odpowiedzi, chętnie dowiemy się nowych informacji! Świeże wieści dotyczące pracy w tej firmie będą bardzo przydatne dla innych użytkowników forum!

   
MP

Szkolenie wstępne przeprowadzone jest bardzo profesjonalnie, ale to " kropla w morzu". Sporo materiału do opanowania, a przez pierwsze pół roku może nawet do roku ciągła nauka zadań. Praca wymaga analitycznego myślenia; jest wiele zawiłych przypadków, co ciągle trzeba konsultować z innymi. Praca raczej dla osób lubiących pracować w grupie. Ciężko odnaleźć się dla indywidualisty.

   
Michal S,

Firma szukajaca frajerów a nie pracowników odradzam !!!

   
ten co wie
@nie polecam 29.05.2018 13:51

W tym temacie kolego nie masz żadnej wiedzy, rotacja pracowników jest bardzo mała, poniżej 5%, a to z pewnością o czymś świadczy.

   
NieWieder

Nie polecam pracy w tej firmie. Ciągła nauka nowych zadań. A wiadomo że jeżeli ktoś jest do wszystkiego, ten jest do niczego. Materiału do opanowania sporo. Z pomocą przy trudnych lub zawiłych przypadkach mają problemy nawet mentorzy. Niemcy czepiają się o byle co. Nic tu nie jest do końca jasne. Nie jest tu ważne że polubiliście jakieś zadanie i będziecie je wykonywać chętnie i dobrze. Tak fajnie nie będzie. Chwila moment i będziecie musieli się uczyć kolejnych nowych rzeczy. Jak dla mnie za dużo zmian. Na szczęście już nie muszę tam pracować.

   
chętny
@NieWieder 23.05.2018 17:58

a duża jest rotacja w tej firmie? jak to wygląda?

   
Xxx

Jak często są przyjęcia do Gliwic? Czy może niebawem będzie jakaś rekrutacja?

   
Zuzia
@Xxx 25.05.2018 07:01

Zerknij na ich stronę. Tam są wywieszone rekrutacje. I na FB tez ostatnio widziałam.

   
Natalia

@NieWieder, a co możesz napisać o atmosferze podczas wykonywania pracy w firmie Ista Shared Services? Czy podczas Twojej współpracy z tym pracodawcą otrzymywałeś jakiegoś typu benefity? Chętnie dowiemy się więcej , zachęcam Cię do kolejnego wpisu! Proszę także obecnych pracowników tej firmy do nowych komentarzy w tym wątku, z wielką ochotą poznamy aktualności dotyczące pracy w Ista Shared Services!

   
Robert

To chyba dobrze, możecie więcej zarobić!

   
Natalia

@Ajka, dysponujesz może informacjami odnośnie do powodu występowania ciągłych nadgodzin w Ista Shared Services Polska? Co aktualnie dzieje się wewnątrz tej firmy? Czy to w jakiej jest kondycji obecnie wpływa na potrzebę realizowania nadgodzin? Czy są one inaczej płatne? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

   
Toru
@Darkam 11.05.2018 07:54

W I połowie roku? Chyba jedynie dla rozliczeń... W niektórych zespołach nadgodziny ciągną się przez prawie cały rok a miesiące bez nadgodzin można policzyć na palcach jednej ręki.

   
ona

co jest z tymi nadgodzinami w ista? Czyli wymuszają żeby pracownik harował ponad etat? Niby nie powinno się nikogo zmuszać do pracy ponad etat obojętne czy to płatne czy nie. No chyba że ktoś nie ma własnego życia i się na to godzi....

   
Marcin

Od koleżanki pracującej w iście słyszałem, że jest dużo nadgodzin - to prawda?? Czy w soboty też się pracuje? Chodzi o stanowisko z niemieckim

   
Ajka
@Marcin 09.03.2018 23:03

Nadgodziny praktycznie bez przerwy od lutego do końca maja. W lutym/marcu nawet 10 nadgodzin. W tym okresie tez są zlecone soboty.

   
Osoba

Rzekomo inwestują w kapitał ludzki a po trzech miesiącach wywalają pracownika na bruk! Chcą żeby pracownik przyswoił cały zakres materiału z każdej możliwej dziedziny, a na koniec przez półtorej tygodnia odbywają się przygotowania do właściwej pracy. Po czym człowiek ląduje z niczym, bez pracy - oto ich wielka inwestycja w kapitał ludzki! Kpina z człowieka.

   
Janusz
@Osoba 21.02.2018 11:35

Przykro mi to mówić, widocznie byłeś za słaby, żeby zostać. Pozdrawiam

   
Tomek

Pracowałem w Ista dwa lata. Był to dla mnie bardzo dobry czas. Poznałem ciekawych ludzi, rozwinąłem umiejętność posługiwania się językiem obcym, poznałem SAPa. Jeżeli chodzi o warunki finansowe to są znane na początku i można się na nie zgodzić lub nie. Praca jest bardzo dobrze zorganizowana, od początku wiesz co będziesz robić. Koordynator poprowadzi Cię „za rękę”. Bardzo dobrze wspominam „imprezy firmowe” ;) Dla osób zaraz po studiach, aby zdobyć cenne doświadczenie, serdecznie polecam. Są w Ista też osoby – jest ich całkiem sporo – którzy pracują tam po 10-20 lat więc pewnie się im dobrze wiedzie skoro dalej pracują. Ja swoją przygodę zakończyłem, ale innym polecam. Pozdrawiam także zespół Ista bo wiem, że czytają to forum :) Miło się z Wami pracowało!

   
Natalia

@nie_jestem_robotem, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z warunku finansowego oferowanego przez Ista Shared Services Polska Sp. z o.o. Jak natomiast wyglądają pozostałe warunki? Czy mógłbyś wskazać plusy, które skłoniłyby nowych pracowników do ubiegania się o zatrudnienie w Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.?

   
nie_jestem_robotem

Coraz gorzej, niestety, ISS z roku na rok płaci coraz mniej (w proporcjonalności do rynku). Zdecydowanie odradzam

   
Natalia

@yyyy, dobrze, że jesteś zadowolony z Ista Shared Services Polska Sp. z o.o. jako pracodawcy. Mógłbyś jednak rozwinąć swój wpis i napisać co najbardziej podoba Ci się w pracy w tej firmie? Czy pracodawca jakoś szczególnie dba o swoich pracowników? Jaka atmosfera występuje na co dzień? Twój komentarz zainteresuje osoby, które rozważają złożenie aplikacji do firmy.

   
yyyy

Podoba mi się w Iście :)

   
Pankracy

Jak wszędzie - są zarówno wady jak i zalety. Lepiej niż na strefie - ale niewiele lepiej i w podobnych pieniążkach. Kiedyś było lepiej, ale rynek się rozwija, wraz z nim konkurencja, Ista mentalnie zostaje lata do tyłu. To pewnie przemyślane przez mądre głowy korpomechanizmy. Nie wiem, nie znam się. W trzech słowach - dużo za mało.

   
Natalia

@Michal S, widać, że nie masz pozytywnej opinii o Ista Shared Services Polska Sp. z o.o. jako pracodawcy. Mógłbyś jednak ją rozwinąć? Co wpłynęło na negatywne postrzeganie przez Ciebie tej firmy?

   
miska

Na czym polega praca w supporcie?

   
Aaa
@miska 11.11.2017 00:08

Praca w supporcie polega na opracowaniu zleceń klienta w systemie SAP. Nie jest wymagana znajomość tego programu, wszystkiego nauczysz się w pracy podczas szkolenia. Język niemiecki wykorzystujemy w formie pisanej, nie prowadzimy call center. Naprawdę polecam!

   
Ewa

Na jakim poziomie trzeba znać język: B1, C1? Dużo jest fachowych określeń? W ofercie o pracę piszą, że wystarczy wykształcenie średnie ze znajomością niemieckiego. Można się dostać do tej pracy nie będąc po żadnej ekonomii i sobie poradzić ?

   
Aaa
@Ewa 28.10.2017 00:07

Mocne B1 jest dobra podstawa. Zwrotów specjalistycznych nauczysz się podczas szkolenia i w codziennej pracy. Wykształcenie ekonomiczne nie jest potrzebne, w ista mamy pracowników po różnych kierunkach studiów i świetnie sobie radzą. Mile widziani również absolwenci szkół średnich, można połączyć pracę ze studiami zaocznymi.

   
Natalia

@Korbieszowa byłoby miło gdybyś rozwinęła swoją wypowiedź. Piszesz, że nie polecasz tej firmy i użyłaś sformułowania: staniesz się robocikiem. Co przez nie rozumiesz? Czy to określenie Twoim zdaniem dotyczy również Ciebie? Jakim pracodawcą w Twojej ocenie jest Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.? Na jakich warunkach zatrudnienia opierała się Twoja praca w tej firmie?

   
Korbieszowa

No ja nie polecam. Korpo. Dużo za mało. Staniesz sie robocikiem. Ale niektórym to pasuje

   
Ewa

Czy na stanowisku pracownik biurowy ze znajomoscia niemieckiego trzeba umiec matematyke? Znam niemiecki ale z matematyka ciezko. Nie chce sie skompromitowac na tescie i nie wiem czy w tym przypadku warto probowac.

   
marysia

Jak wygląda sprawdzenie znajomości języka?Tekst trzeba tłumaczyć z polskiego na niemiecki?

   
pizdzielec

nic sie nie zmienilo jako ekspert dostaniesz grosze chyba ze nabijesz miliony nadgodzin i jeszcze trzymajac morde

   
Natalia

Obecnie z testów korzysta teraz duża ilość firm to też fajny sposób na sprawdzenie wiedzy swoich pracowników, tym bardziej, że firma oferuje szkolenia za które musi zapłacić. Jak często prowadzą szkolenia? Są dla wszystkich pracowników?

   
Luiza

Czy dowiem się na tym forum coś o firmie? Aplikuję na stanowisko biurowe ale ze znajomością języka niemieckiego . Może ktoś podpowie mi jak się w firmie pracuje? Czy na takim etacie można godziwie zarobić? Trochę martwią mnie niektóre opinie ale myślę.

   
Hałabała
@Nicki 17.09.2017 11:45

a ja tutaj robię nadal - i chyba dawno tu byłaś bo dużo się zmieniło..

   

Zostaw opinię o Ista Shared Services Polska Sp. z o.o. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ista Shared Services Polska Sp. z o.o.