Ustronianka sp z.o.o

Ustroń

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 1728 ocen.

Ustronianka sp z.o.o
5 1728 6 1

Opinie o Ustronianka sp z.o.o

mstg

Należę do licznego grona byłych pracowników Ustronianki. Nie tej Sp. z o.o. ale W.N.W.M. Minęło wiele lat a ja nadal ciepło wspominam pracę, ludzi i czas spędzony w tej firmie. Polecam każdemu, kto chce poznać firmę zbudowana od podstaw oraz tym, którym wydaje się, że prowadzenie prywatnego biznesu to nieustające pasmo sukcesów usłanych różami. Przed firmą zapewne jeden z najtrudniejszych momentów, czyli zmiana pokoleniowej wachty u steru. Mam nadzieję, że wszystkim te zmiany wyjdą na dobre. Panu Michałowi życzę dużo zdrowia, zasłużonej "emerytury" a całej załodze zapału, chęci do rozwijania się i satysfakcji z dobrze wykonanej pracy.

EDA
@mstg 30.07.2018 23:29

Chyba sami piszecie sobie te opinie. Fajna firma hahaha.

Jasiek

Może ktoś napisze czy zaszły już jakieś zmiany w firmie? Jak się teraz pracuje?

xxx
@Jasiek 24.08.2018 20:09

Lepiej nie pytaj :(

Elka
@xxx 16.09.2018 22:56

A co masz na myśli?

Igor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

qwerty
@Igor 31.07.2018 14:06

Aktualnie firma prowadzi rekrutację na różne stanowiska. Proszę się kontaktować bezpośrednio z zakładem w Białej.

Dariusz

Generalnie jak jest cisza na forum to znaczy, że dobrze się pracuje!!

John

Cisza bo matoly bez wykształcenia rzadza lub beda rzadzic. Ta firma długo chyba nie pociagnie..... (usunięte przez administratora) na każdym kroku kazdy kazdego...

Iza

Zastanawiająca jest ta cisza na forum.

Anita

Firma rozwija się i inwestuje!

Baskaaaa

Z tymi romansami to prawda. Czasem ludzie zamiast pracować to się bajeruja. Faceci mają ciągle dostęp do kobiet, a to często prowadzi do jednego. W niektórych firmach kontakty damsko męskie są zakazane, a w Białej nikt na to nie zwraca uwagi. Zamiast robić to bajerka a później pokątne bzykanie.

pracownik
@Baskaaaa 02.11.2016 17:29

ty się weź za robote a nie głupoty pieprzysz

John
@Baskaaaa 02.11.2016 17:29

No tak szczegolnie jeden brygadzista jest taki chetny. Niby laske ma....

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Ustronianka sp z.o.o? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Zainteresowana

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

wodnik

czy seria spektakularnych przejęć osiągnie w końcu kres? podobno pracownicy producentów od czekolady po podpaski obgryzają paznokcie czy czasami nie staną się kolejnym łupem potentata z Ustronia ;)

pracownik

pracuje w tej firmie i jest ok. jak w każdej firmie są wzloty i upadki a ludzie są tylko ludźmi negatywne opinie były są i będą. jak się komuś nie chce pracować to ma problemy i jest to logiczne .co do wynagrodzenia to nie jest źle. najlepsze jest to że opinie negatywne są wystawiane przez osoby zwolnione za ich postępowanie najczęściej i nie mają żadnego odzwierciedlenia o tej firmie. przychodząc do pracy pracujesz a nie liczysz aż minie 8 godzin żeby jakoś to minęło. i tyle w temacie

Tomek
@pracownik 28.03.2018 12:49

Tak 8 h a po co więcej jak w grudniu miałem z 5 nadgodzin a wypłata 1 nadgodzina musi legalnie jakoś !

DIDO

RKS jakimi autami jeżdżą w Ustroniance?

RŚCG
@DIDO 21.03.2018 17:03

MAN

DIDO
@RŚCG 26.03.2018 18:11

słyszałem, że DAF

Tomek

Super firma po powrocie z L4 wypadek w pracy otrzymałem wypowiedzenie na legalu najpierw dopuszczenie do pracy a w ten sam dzień wypowiedzenie . Owszem miałem 2 lata temu też wypadek w pracy mało brakło a bez nogi bym został ale ostatni epizod mnie zdenerwował . O ile ktoś w firmie czyta te wpisy to będzie wiedział kto pisze

"żona" rąsia Tomka
@Tomek 25.02.2018 19:21

Tomek frustrat-impotent :-)))

Tomek
@"żona" rąsia Tomka 26.02.2018 19:30

Aś odważny w gębie

Tomek
@"żona" rąsia Tomka 26.02.2018 19:30

Ale miłe że ktoś czyta????

Tomek
@Tomek 25.02.2018 19:21

Poza tym zastrzeżeń większych nie mam

RŚCD
@Tomek 25.02.2018 19:21

Podziękuj koledze który był też na L4

Tomek
@RŚCD 26.03.2018 18:14

??????????????

JARO

Regionalni Kierownicy Sprzedaży jakimi jeżdżą autami?

Edyta

@Tomek myślisz, że przez wypadek dostałeś wypowiedzenie? Może nie było to ze sobą powiązane? Skoro już 2 lata temu miałeś wypadek, to gdyby to od tego zależało to pewnie już wtedy firma Ustronianka by Cie zwolniła. Czy nie ma jakiegoś innego epizodu, który by powodował, że chcieliby Cie zwolnić?

pol@
@Edyta 08.03.2018 13:14

a co ma piernik do wiatraka każdy

pol@
@pol@ 26.03.2018 18:23

każdy powinien z tej firmy wylecieć niektóry to nawet urlopów wypoczynkowych nie mają

pol@
@pol@ 26.03.2018 18:23

zmęczenie i brak chwili odsapnięcia

smerf

Robi się coraz większa hoojnia....cięcia kosztów i wypłat a pracy sporo i wymagania coraz większe.. Nowy "członek" zarządu robi porządki, tylko nie tam gdzie trzeba, zamiast pracowac robi sie biurokracja. I zlecanie prac nie zwiazanych ze stanowiskiem pracy, oczywiscie za te same pieniadze!! Ludzie będą uciekać i wcale sie nie dziwię.

RŚCD
@smerf 21.12.2017 20:38

Jak nie pilnowałeś swych interesów zarobkowych to tną koszty

pol@
@RŚCD 26.03.2018 18:16

Jak ci pracodawca robi na złość zgłoś to IP

Inpuls

Dlaczego usunięty został wpis o tym ze RD ściągnie swoich pociotków. Dla tego bo inni nie będą z nim pracować ?

Barbara

Jako Ph mam osiem lat doświadczenia. Polecam prace w tej firmie. Tu pracownika traktuje się jak człowieka jego potrzeby i możliwości są ważniejsze niż Cyfra

bYłY
@Barbara 11.09.2016 18:14

buhahahahahahahahahahahahahah

bYłY
@Barbara 11.09.2016 18:14

Częstotliwość notorycznego powtarzania się (1,5 do 2-mcy) ogłoszeń na PH, dobitnie świadczy o jakości zarządzania i pensjach na te stanowisko. Nie polecam. Chyba, że ktoś lubi masochizm za grosze :P

Barbara
@bYłY 07.02.2018 16:19

Jaka praca taka praca. Ta praca jest nie łatwa i niestety żadka kto się nadaje

Tomek
@Barbara 11.09.2016 18:14

Żart oczywiście????

Nik

Super firma!

impuls

Przyznać sie ile osob rozważa zmiane pracy?? Zarobki sie skonczyły... Cięcia godzin pracy, redukcja etatów, brak pracy w weekendy a wyplata taka że sami wiecie.. Praca nie adekwatna do stanowiska pracy. Jak ktoś wam powie przy zatrudnieniu że dbaja o rozwój pracownika to możecie im sie zaśmiać prosto w twarz. Pan Rafał D (nowy członek zarzadu) wymyśla takie unowocześnienia że jeszcze troche to sam bedzie pracowal i ogarnie cały zaklad. Przyznam że może uda mi sie przepracować jeszcze ten miesiąc... Ahhhh dużo by na ten temat i inne pisac...czepiają sie ludzi ktorym zależy/zależalo na rozwoju tej firmy i sami psują atmosfere i motywacje do pracy......

anonymous
@impuls 03.01.2018 07:52

psy szczekają a karawana jedzie dalej .... :-))))))) come on...be my guest and ..make my day :-))))))))))

Edyta

@nowy. prac a czy przed podjęciem współpracy firma Ustronianka informowała, że będziecie musieli pracować w niedzielę i święta? Czy wtedy inaczej płatne są przepracowane godziny?

Edyta

@siedlczanin czy może już jesteś po rekrutacji w Ustroniance? Chciałbyś teraz sam odpowiedzieć na swoje pytania. Będzie to przydatne dla innych użytkowników forum, którzy poszukują pracy w Ustroniance. Aktualnie jest prowadzona rekrutacja na stanowisko: fakturzysta kasjer http://www.ustronianka.com.pl/5-praca.html. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia na tym stanowisku i chciałby dać rady odnośnie rekrutacji w firmie Ustronianka?

siedlczanin

Witam Wszystkich Pojawiło się po raz kolejny ogłoszenie na PH Siedlce: -jakie jest dokładny teren działania -jaka jest podstawa netto -jaka jest premia netto -pod jakich dystrybutorów pisany jest towar -czy plany są realne -ile wizyt dziennie -czy jest jakiś deputat -jakie auto gps/można korzystać prywatnie -jak kierownik w tym regionie z góry dzięki

wip

Czy może ktoś napisać blżej o ci chodzi z tą zmianą w kadrach

nik

Pracowałem w Ustroniance w Ustroniu jako PH i dużo się w tej firmie nauczyłem. Jestem bardzo wdzięczny Panu Michałowi. Sądzę, że pięcioletnie studia nie dają tak dużo jak pół roku pracy w tej firmie. Pozdrawiam całą załogę.

Www
@nik 28.04.2017 17:30

Jak je ukonczyles w wyzszej szkole to tak...

Bolo

Byłem na rozmowie we Wrocławiu na stanowisko Kierowca kat C - Magazynier. Kierownik, który przeprowadzał ze mną rozmowę nawet nie wiedział na jakie stanowisko aplikowałem. Fakt, cała rozmowa była spoko , kierownik był miły itd, ale warunki pracy okropne. Po I Magazyn - wyglądał jak duży garaż i małe biuro. Ciężko tam trafić, bo reklamy nigdzie nie ma, a Firma wydaje sie porządna. Po II Smochody - powinny być dawno na złomie. Po III kasa - 2000 zł brutto przez okres 3 mscy potem dodatki od galonów. Praca od 6:30 do 15:00, ale wiadomo, że dłużej. W wakacje zapomnijcie, że do 15:00. Towar musi być rozwieziony, bo klient czeka, wiec zapewne do 19:00. Ogólnie nie polecam, chociaż tam nie pracowałem , ale kierownik mówił, że co chwile ktoś przychodzi i odchodzi po 2 dniach.

Zygmunt

Witam. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy w Białej na samochodzie 6 koszowym? Pojawiło się ogłoszenie i chciałem aplikować. Czy stawka godzinowa i czy codzienne powroty na bazę? Jeśli stawka godzinowa to jaka? Z góry dzięki za odpowiedź.

PanC
@Zygmunt 10.03.2017 11:58

podnosze temat, ile zarabiaja kierowcy?

Mnms

Na portalu opinii konkurencja zablokowała wam wszatnie wypowiedzi ,?ze względu na zmianę organizacji firmy? Jest stres jest impreza☺ i to taki prezent dla Nas na same Święta .

Nikos

Jak wyglada praca PH w ustroniance ?? Warto sobie głowę zawracać ??

Zostaw opinię o Ustronianka sp z.o.o - Ustroń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka sp z.o.o