Ustronianka

Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Ustronianka
2 73 6 1

Opinie o Ustronianka

Robert

Kilka dni temu miałem możliwość doświadczyć "profesjonalizmu" kadry zarządzającej firmy Ustronianka" biorąc udział w rekrutacji na stanowisko PH. Miły pan zaprosił mnie na rozmowę do MC Donalda . Pomimo że w Poznaniu gdzie mieszkam jest ich wiele to wybrał na wylocie z miasta, ale widać tak mu pasowało. Rozmowa była bardzo "profesjonalna"....po tym jak się przedstawiłem z nazwiska i imienia usłyszałem jednym ciągiem że praca jest ciężka, dają do pracy Toyotę, 2300 brutto, ale potrącają co miesiąc za telefon służbowy 100 :-) każdego dnia do odwiedzenia 22 punkty i min 1500 dziennego utargu. Nie oczekiwał żadnych informacji na mój temat ani jak ja to widzę. Otóż nie widzę tego i uważam że jest to zajęcie dla kompletnych desperatów w dodatku pod takim kierownictwem które rekrutuje przegryzając hamburgera,,,,

inpuls

Ciekawe kiedy D.R ZATRUDNI pociotków I OBSADZI STANOWISKA

pracownik roku...
@inpuls 04.03.2018 20:37

Już obsadza ????

wielki król ")
@pracownik roku... 14.08.2018 13:05

już to zrobił nielicznych awansował a nielicznych zdegradował.....Ojjj!!! Brak słów:(

żołnierz niesłusznej armii
@inpuls 04.03.2018 20:37

Chyba jest człowiekiem HONORU i idiotycznych oczekiwań twoich PISMAKU nie doczekasz. Wydaje się że za jego decyzjami niekiedy bolesnymi stoi doświadczenie i wiedza a TY się czerwień ze wstydu

Tadeusz z Nysy
@pracownik roku... 14.08.2018 13:05

To ty jesteś pierwszy - " ale pomyłka i fatalny błąd" MUSISZ CHYBA JESZCZE DŁUGO CZEKAĆ - natomiast zastanów się czy paszkwile warto produkować ( brzydzę się takim stopniem zazdrości)

Gal Anonim
@wielki król ") 06.09.2018 13:38

Ty jesteś bardzo mały królik a mienisz się BELZEBUBEM - to po prostu takie polskie

emeryt zdyscyplinowany

Ja czytając powyższe posty a nie będąc pracownikiem tej firmy wnioskuję że: - ten pan o którym piszecie DR to nowy pracownik kadry kierowniczej który jako cytuję (nowa miotła) robi trochę porządków w tym kolesiowsko - pracowniczym bałaganie, - a ci którzy chcą pracować mają z tego profity, a bumelanci i mający problemy z kontrolami alkomatem muszą niestety uciekać do TARTAKÓW I AUTOBUSÓW, - gdyby zaś ten pan DR był taki głupi i patrzył przez palce na bałaganiarstwo to pewnikiem WŁAŚCICIEL szybko by mu podziękował, - skoro do tego nie doszło a wylewają się GORZKIE ŻALE wydaje mi się pisane przez pracowników biurowych którzy posługują się normalnymi rotacjami jak w każdej firmie to tylko można przyklasnąć takiemu " DR" - jestem przekonany że po tej lekturze upewniam się w przekonaniu że CI POKRZYWDZENI nie potrafią postawić żadnych zarzutów DR ( kolesiostwo, hipokryzja, czy niekonsekwencja) i operują po prostu pomówieniami. - DLATEGO KIBICUJĘ TEMU ZAKŁADOWI KTÓREGO MARKA NIE POWSTAJE NA POMÓWIENIACH I HIPOKRYZJI NIEKTÓRYCH PISMAKÓW A PANA :"DF" podziwiam i życzę KONSEKWENCJI, - ZAKŁADOWI I JEGO WŁAŚCICIELOWI ŻYCZĘ DALSZYCH SUKCESÓW NA RYNKU KRAJOWYM I ZAGRANICZNYM mając nadzieję że dalej będzie wspierał naszych sportowców.

Dominika

@pracownik roku..., zmiany o których wspominasz, z punktu widzenia pracownika są niekorzystne, ale być może są konieczne? Ciekawa jestem, czy w tej sprawie nikt nie podejmował dialogu z pracownikami, aby łatwiej było im przyjąć zmiany, które odbierają jako pogorszenie swoich warunków pracy? Może warto na ten proces popatrzeć nieco szerzej i poznać uzasadnienie autora tych modyfikacji?

pracownik roku...
@Dominika 20.08.2018 14:51

Oczywiście że podejmował... Wynik: albo wóz albo przewóz. :) każdy sie decydował bo wyjścia nie miał ale po czasie większość jednak zrezygnowała i uciekała do innej pracy. Zostali Ci którzy muszą dociągnać do emerytury albo znajomi ktorzy awansowali na lepsze stanowiska. Dużo by przykladów podawać. Dlatego też nie ma tam już powoli kto pracowac. Pełno ogloszen o zatrudnieniu(kierowca CE, pracownik produkcyjny itd) Zwolnili wieloletnich kierowców CE a teraz nowych szukaja a nikt nie chce. To samo z pracownikami z produkcji...najpierw zwalnkali a po dwoch tygodniach dzwoniii by wrócili :D

pracownik
@pracownik roku... 23.08.2018 08:30

O widlakowych to juz nie wspominam, bo znajome twarze juz dawno na Tirach jeżdżą i ani słyszeć nie chca o tym zakladzie. Teraz zwolnienia w Artechu byly i każdy szuka pracy ale wiekszosc znajomych stamtąd nawet nie chce słyszeć o ustroniance. Smutne to jest bo byl naprawdę fajny zaklad z fajnymi ludzmi do czasu rządów pana Rafała (usunięte przez administratora) Jedną firmę wykończył czas na drugą :D

wielki król ")
@Dominika 20.08.2018 14:51

Może i konieczne!!!Ale najpierw trzeba było porozmawiać z ludźmi, wytłumaczyć co i jak!! W końcu to oni pracują 7 dni w tygodniu, święta i wiedzą też w jakich warunkach!!! Latem na hali temperatura przekracza 35stopni, na liniach zamiast 4 pracowników to często gęsto jest 2!!!!!!Ludzie!!!A zebrania robi się po to tylko żeby opierniczyć pracowników i zabrać im jeszcze grosze??? Jaka ma być potem wydajność?? nie bedzie jej dopóki dopóty kierownictwo na to nie popatrzy realnie i postawi się w sytuacji pracownika ....Dybie on jak głupi, kiedy inni mają wolne wekeendy, święta itd...Ja apeluję przejrzycie na oczy co się tam dzieje...I wcale sie nie dziwię ze ludzie uciekaja, chca godnych warunków!!!Przysługujące im wolne powinno się należeć!!! A nie 3 tygodnie pod rząd pracujemy i z tego jest tylko 1 dzięn wolnego!!!!...POzdrawiam pracujących

Pan

Po tym wszystkim to teraz przydałby sie jakis strajk na zakladzie

wielki król ")
@Pan 28.08.2018 17:17

Przydałby się!!!! Owszem!!!Ale połowa brygady zakładu ewidentnie się boi i weźmie w nim udziału!!!

Konrad

Co aktualnie słychać w firmie? Tak jakoś przestaliście pisać, jest powód?

pracownik roku...
@Konrad 25.07.2018 19:03

Firma zabroniła palić na zakladzie to i czasu nie ma wpisów robić :D

pracownik roku..

Mówią że to zaklad w ktorym dbaja o pracownika ,awanse, rozwijanie się itd... Tam awansuja swoi..czyli ten kto kabluje jeden na drugiego i bedzie dybał jak osioł 7 dni w tygodniu!! Po zmianach jakie wprowadził pewnien pan (usunięte przez administratora) zaklad nie warty żeby tam pracować. 3x woecej obowiązków za te same lub nawet niższe wynagrodzenie.. Niby dlaczego kazdy ucieka z tego zakladu? I dlaczego co chwile rekrutacje na te same stanowiska? Ludzie uciekaja do innych zakladow.. Do mebli, ida na kierowców CE( do innych zakladow) lub wolą jechac za granice. Atmosfera w zakladzie tez daje woele do życzenia. Ale skoro zwalniają ie pracownicy którzy pracuja tam ponad 10 i wiecej lat. To chyba jakis znak juz jest :) z pozdrowieniami dla was pracujacych i 3majcie sie tam jakoś:)

pracownik roku..

Uuuuu dlaczego wpisy sa usuwane???gdzie są moje posty?? Czyżby informatyk usuwał te ktore kierownictwu nie pasują ? Norma!

Wiki

Zachowanie na imprezie firmowej pokazało kto tam pracuje.

Ja
@Wiki 01.10.2017 14:15

Każdy sądzi według siebie

Bella
@Wiki 01.10.2017 14:15

No co poniektórzy się popisali hahahaha , a potem te przeprosiny.

pracownik roku..

Jak tam z praca? I jak po "kuchennych rewolucjach" to wszystko wygląda?

Dominika

@RŚCG skąd wiesz o rekrutacji na te stanowisko? Jakich warunków można się tam spodziewać? W sieci można znaleźć natomiast oferty pracy dla pracowników handlowych. Warunki pracy handlowców często głównie opierają się na prowizjach sprzedażowych, a jak to wygląda w Ustroniance?

Tomasz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

RŚCG
@Tomasz 24.03.2018 14:20

potrzeba kierowców na C w Rudzie Śląskiej

pracownik

z pozdrowieniami dla miksiarzy :) "Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. Zmiana normy pracy wymaga co najmniej 2-tygodniowej zapowiedzi."

RŚCG
@pracownik 24.03.2018 16:59

Jestem kierowcą w Ustroniance i zarabiam 3500 zł netto zaczynam pracę o 5:30 kończę o 15:00 jak można w tej firmie zarobić więcej

Kuba18

Ciekawe

anonymous

Jak ja się cieszę że już tam nie pracuje. Pozdrawiam kierownika i zalecam częstsze wizyty u fryzjera, bo podsufitka w yarisce już wytarta.

Bóbr
@anonymous 16.02.2018 17:51

O curwa!....dobre, dobre.....

Alojz

Rafał D. i wszystko jasne. Ludzie pilnujcie się, współczuję,że teraz Wy

mmmmm
@Alojz 06.02.2018 12:28

Nie ma się czym martwić.Nie ten zaklad to inny a skoro szefostwo nie widzi że uciekają ludzie ktorzy pracują tu kilkanascie lat i wolą przyjmować Ukraińcow to juz ich sprawa. Szkoda tylko że tak właśnke sie docenia wieloletnich pracowników.

Obecny pracownik

Może trzeba dobrze pracować a firma nie będzie musiała kontrolować?

:)

Czy dopuszczalna jest wyrywkowa kontrola trzeźwości pracowników w firmie? Pracodawca może żądać przeprowadzenia badania, jeżeli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że pracownik stawił się do pracy w stanie po użyciu alkoholu albo spożywał alkohol. Co do zasady, podejrzenie pracodawcy powinno się odnosić do konkretnego pracownika. Kontrola trzeźwości nie może być przeprowadzana na zasadzie losowej i wyrywkowo, np. co piątego pracownika.

bbb

Święta swieta i po swietach... Zgrzewka wody i tyle?wstyd!!, w innych zakladach dają talony badz dodatkowe pieniądze ale oczywiscie nie ten "zaklad karny". Umiesz liczyć licz na siebie...

anonymous
@bbb 03.01.2018 08:31

Przyznać sie ile osob rozważa zmiane pracy?? Zarobki sie skonczyły... Cięcia godzin pracy, redukcja etatów, brak pracy w wee... psy szczekają a karawana jedzie dalej .... :-))))))) come on...be my guest and ..make my day :-))))))))))

anonymous
@bbb 03.01.2018 08:31

bbb nie bulwersuj się tak, bo ci żyłka pęknie :-))) i zająkasz się na amen. słuszna uwaga - w zakładach karnych masz "za darmo" zarcie, nic nie robisz cały dzień i jeszcze za darmo dostaniesz (w) cocoa hole :-))) idz tam idz - w sam raz miejsce dla takich jak ty :-))) szczegolnie kakałko ci się spodoba . po co się męczyć :-)))))) p.s. czekam na żałosne hał hał hał :-))))) i inne tego typu odszczeknięcia zakompleksionych i niedopchniętych leniuchów :-))))

kiaaa
@anonymous 03.01.2018 13:07

Widzę troche angielskiego sie liznęło i po kulturze widać że to pewnie pracownik wyższego szczebla...

Były

Średni czas pracy kierowców na galonach to miesiąc. Byli też tacy co po dwóch tygodniach zrezygnowali. Niech wróci poprzednia kierowniczka bo bajzel się zrobił.

impuls

Dzieje sie oj dzieje :) Rafał D robi porządki....tylko nie tam gdzie trzeba. Ciekawe ile osob sie zwolni :) dodatkowe obowiązki nie zwiazane ze stanowiskiem pracy a wynagrodzenie to samo.... bo i tak nic nie robisz! Hmm jeszcze troche to sam w calym zakladzie będzie pracować. Ciekawe ile osób oprócz mnie ma w planach zwolnienie sie??

anonymous
@impuls 03.01.2018 08:21

to jeszcze tego nie zrobiłeś? na co czekasz? :-))))) szkoda Oxygenium2 na takich jak ty :-))))

Wanda

Plusy: 1. Wypłata zawsze na czas. 2. Całość wynagrodzenia opodatkowania. 3. Praca w renomowanej firmie, lecz opinia szybko podupada. Minusy: 1. Właściciel nie dostępny dla pracowników. 2. Brak możliwości awansu. Wolą przyjąć ludzi z zewnątrz niż awansować swoich pracowników. 3. Najniższa krajowa na umowie. 4. Duża rotacja pracowników. 5. Zaniedbany, stary sprzęt. 6. Problemy z załatwieniem najprostszych spraw. 7. Straszna papierologia. Pisma, podania, prośby itd. Jak za komuny.

Mariusz

Jazda autem z galonami to masakra. Kierowcy co chwilę nowi. Każda butla waży prawie 20 kg. Bierzesz dwie (40kg) w ręce i naginasz. Czasem i na trzecie piętro. Rzadko kiedy ktoś Cię widlakiem rozładuje. Masz prawie 200 butli na jednym kursie do rozwiezienia. Więc 4 tony musisz rękami poroznosic. A czasem masz dwa kursy. Podobno kiedyś jeździli pomocnicy do rozładunku, ale teraz kierowca nagina sam. W pracy jesteś około 5:30 i jeździsz aż rozwieziesz wszystko. Teraz w sezonie kilka razy było że chłopaki wracali koło godziny 19 a czasem i później. Często jest tak że przychodzisz na 5:30 do pracy i czekasz 4 godziny az Ci załadują auto, bo nie lali w nocy wody, albo butli nie było. U klientów roznosisz galony jak parobek. Po piętrach, halach produkcyjnych, biurach itd. Tutaj dwa, tam trzy, a gdzie indziej dwadzieścia. Ogólnie jeśli chcesz sobie zniszczyć kręgosłup, nabawić się nerwicy to polecam. Co do zarobków to na umowie 2tys brutto plus premie od sprzedaży galonów. Oprócz jazdy i dźwigania musisz jeszcze wystawiać faktury. Dostajesz telefon z oprogramowaniem, drukarkę i wypisujesz faktury, wz- ki, czasem bierzesz gotówkę to drukujesz kolejny dokument.

Zygmunt

Witam. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy na samochodzie 6 koszowym? Czy codzienne powroty do bazy? Gdzie się jeździ? I najważniejsze - czy stawka godzinowa i jaka? Z góry dzięki za odpowiedź.

diabolo

no teraz to pojechali po bandzie udupili ,,grupowiczów '' i to niby na ich prośbę, wysyłają ich do lekarza z wnioskiem że to niby oni chcą pracować po 8 godzin nocki i nadliczbówki a Pan doktor podpisuje jak leci nie ważne na co kto ma grupę i nius najlepszy podobno kiedyś podpisał zdolność do pracy babce z zerwanym ścięgnem stawu skokowego a jak by tego było mało w nagrodę dostała 3 mieszki bezpłatnego z podrobionym podpisem ,ludzie oddają wnioski ze strachu a prezesostwo jest kryte bo to na prośbę pracownika,nie wystarcza im że na każdego ,,grupowicza ''dostają dotacje ciekawe co zrobią jak ludziom pozabierają grupy bo skoro są zdolni do pracy jak zdrowi to po co im grupy,no ale mają kilkoro przy dupackich to produkcja poleci i znowu ktoś awansuje po miesiącu

xxx

parodia do kwadratu

KoPaczyskowa

Pracowałem w tym ,,czymś'' ponad dwa lata . Obiecywali góry a wyszło jak zwykle . Prca dla Tych którzy nie maja co do gara włozyć wiec coś muszą zrobić . Podpisując umowe o prace juz zostajesz zaszeregowany do kręgu potencjalych złodzieji . To jakaś masakra . Nikomu nie polecam i nie zycze pracowac z takimi dyletantami . To jeszcze cud że to sie nie rozwaliło bowiem pracuje w terenie i widze że po za dyskontaki/ marketami produkty im dalej od Ustronia poprostu ich nie ma . Ekipa która zarządza ta firmą od kilu lat powinna zostac wysłana w himalaje bo tyle szkody co oni narobili juzn ikt tego nie odbuduje a najgorsze że ten mały smutny własciciel wierzy im we szystko...do czasu...

ciekawski

a dalej sa podrabiane podpisy pod urlopami zwłaszcza bezpłatnymi ja tak straciłam około 6 tysi i ci prezes na to dalej to ,,mistrzu;'' decyduje bo ja sie zastanawiam czy to nie zgosić do prokuratora

kasior

lipa praca nie polecam.

Aaaa

Mam pytanie chciałabym aplikować na stanowisko laboranta-technologa.Czy ktos mógłby mi napisac cos więcej o charakterze tej pracy,czy jest sens w ogóle próbować?No i oczywiście co z kasą?Za wszelkie odp. z góry dzięki.

Zostaw opinię o Ustronianka - Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka