Ustronianka

Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 71 ocen.

Ustronianka
271

Opinie o Ustronianka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka

Dominika

@RŚCG skąd wiesz o rekrutacji na te stanowisko? Jakich warunków można się tam spodziewać? W sieci można znaleźć natomiast oferty pracy dla pracowników handlowych. Warunki pracy handlowców często głównie opierają się na prowizjach sprzedażowych, a jak to wygląda w Ustroniance?

Tomasz

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

RŚCG
@Tomasz 24.03.2018 14:20

potrzeba kierowców na C w Rudzie Śląskiej

pracownik

z pozdrowieniami dla miksiarzy :) "Przekraczanie norm pracy nie stanowi podstawy do ich zmiany, jeżeli jest ono wynikiem zwiększonego osobistego wkładu pracy pracownika lub jego sprawności zawodowej. Zmiana normy pracy wymaga co najmniej 2-tygodniowej zapowiedzi."

RŚCG
@pracownik 24.03.2018 16:59

Jestem kierowcą w Ustroniance i zarabiam 3500 zł netto zaczynam pracę o 5:30 kończę o 15:00 jak można w tej firmie zarobić więcej

inpuls

Ciekawe kiedy D.R ZATRUDNI pociotków I OBSADZI STANOWISKA

Kuba18

Ciekawe

anonymous

Jak ja się cieszę że już tam nie pracuje. Pozdrawiam kierownika i zalecam częstsze wizyty u fryzjera, bo podsufitka w yarisce już wytarta.

Bóbr
@anonymous 16.02.2018 17:51

O curwa!....dobre, dobre.....

Alojz

Rafał D. i wszystko jasne. Ludzie pilnujcie się, współczuję,że teraz Wy

mmmmm
@Alojz 06.02.2018 12:28

Nie ma się czym martwić.Nie ten zaklad to inny a skoro szefostwo nie widzi że uciekają ludzie ktorzy pracują tu kilkanascie lat i wolą przyjmować Ukraińcow to juz ich sprawa. Szkoda tylko że tak właśnke sie docenia wieloletnich pracowników.

Wiki

Zachowanie na imprezie firmowej pokazało kto tam pracuje.

Ja
@Wiki 01.10.2017 14:15

Każdy sądzi według siebie

Obecny pracownik

Może trzeba dobrze pracować a firma nie będzie musiała kontrolować?

:)

Czy dopuszczalna jest wyrywkowa kontrola trzeźwości pracowników w firmie? Pracodawca może żądać przeprowadzenia badania, jeżeli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że pracownik stawił się do pracy w stanie po użyciu alkoholu albo spożywał alkohol. Co do zasady, podejrzenie pracodawcy powinno się odnosić do konkretnego pracownika. Kontrola trzeźwości nie może być przeprowadzana na zasadzie losowej i wyrywkowo, np. co piątego pracownika.

bbb

Święta swieta i po swietach... Zgrzewka wody i tyle?wstyd!!, w innych zakladach dają talony badz dodatkowe pieniądze ale oczywiscie nie ten "zaklad karny". Umiesz liczyć licz na siebie...

kiaaa
@anonymous 03.01.2018 13:07

Widzę troche angielskiego sie liznęło i po kulturze widać że to pewnie pracownik wyższego szczebla...

Były

Średni czas pracy kierowców na galonach to miesiąc. Byli też tacy co po dwóch tygodniach zrezygnowali. Niech wróci poprzednia kierowniczka bo bajzel się zrobił.

impuls

Dzieje sie oj dzieje :) Rafał D robi porządki....tylko nie tam gdzie trzeba. Ciekawe ile osob sie zwolni :) dodatkowe obowiązki nie zwiazane ze stanowiskiem pracy a wynagrodzenie to samo.... bo i tak nic nie robisz! Hmm jeszcze troche to sam w calym zakladzie będzie pracować. Ciekawe ile osób oprócz mnie ma w planach zwolnienie sie??

anonymous
@impuls 03.01.2018 08:21

to jeszcze tego nie zrobiłeś? na co czekasz? :-))))) szkoda Oxygenium2 na takich jak ty :-))))

Wanda

Plusy: 1. Wypłata zawsze na czas. 2. Całość wynagrodzenia opodatkowania. 3. Praca w renomowanej firmie, lecz opinia szybko podupada. Minusy: 1. Właściciel nie dostępny dla pracowników. 2. Brak możliwości awansu. Wolą przyjąć ludzi z zewnątrz niż awansować swoich pracowników. 3. Najniższa krajowa na umowie. 4. Duża rotacja pracowników. 5. Zaniedbany, stary sprzęt. 6. Problemy z załatwieniem najprostszych spraw. 7. Straszna papierologia. Pisma, podania, prośby itd. Jak za komuny.

Mariusz

Jazda autem z galonami to masakra. Kierowcy co chwilę nowi. Każda butla waży prawie 20 kg. Bierzesz dwie (40kg) w ręce i naginasz. Czasem i na trzecie piętro. Rzadko kiedy ktoś Cię widlakiem rozładuje. Masz prawie 200 butli na jednym kursie do rozwiezienia. Więc 4 tony musisz rękami poroznosic. A czasem masz dwa kursy. Podobno kiedyś jeździli pomocnicy do rozładunku, ale teraz kierowca nagina sam. W pracy jesteś około 5:30 i jeździsz aż rozwieziesz wszystko. Teraz w sezonie kilka razy było że chłopaki wracali koło godziny 19 a czasem i później. Często jest tak że przychodzisz na 5:30 do pracy i czekasz 4 godziny az Ci załadują auto, bo nie lali w nocy wody, albo butli nie było. U klientów roznosisz galony jak parobek. Po piętrach, halach produkcyjnych, biurach itd. Tutaj dwa, tam trzy, a gdzie indziej dwadzieścia. Ogólnie jeśli chcesz sobie zniszczyć kręgosłup, nabawić się nerwicy to polecam. Co do zarobków to na umowie 2tys brutto plus premie od sprzedaży galonów. Oprócz jazdy i dźwigania musisz jeszcze wystawiać faktury. Dostajesz telefon z oprogramowaniem, drukarkę i wypisujesz faktury, wz- ki, czasem bierzesz gotówkę to drukujesz kolejny dokument.

Zygmunt

Witam. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy na samochodzie 6 koszowym? Czy codzienne powroty do bazy? Gdzie się jeździ? I najważniejsze - czy stawka godzinowa i jaka? Z góry dzięki za odpowiedź.

diabolo

no teraz to pojechali po bandzie udupili ,,grupowiczów '' i to niby na ich prośbę, wysyłają ich do lekarza z wnioskiem że to niby oni chcą pracować po 8 godzin nocki i nadliczbówki a Pan doktor podpisuje jak leci nie ważne na co kto ma grupę i nius najlepszy podobno kiedyś podpisał zdolność do pracy babce z zerwanym ścięgnem stawu skokowego a jak by tego było mało w nagrodę dostała 3 mieszki bezpłatnego z podrobionym podpisem ,ludzie oddają wnioski ze strachu a prezesostwo jest kryte bo to na prośbę pracownika,nie wystarcza im że na każdego ,,grupowicza ''dostają dotacje ciekawe co zrobią jak ludziom pozabierają grupy bo skoro są zdolni do pracy jak zdrowi to po co im grupy,no ale mają kilkoro przy dupackich to produkcja poleci i znowu ktoś awansuje po miesiącu

xxx

parodia do kwadratu

KoPaczyskowa

Pracowałem w tym ,,czymś'' ponad dwa lata . Obiecywali góry a wyszło jak zwykle . Prca dla Tych którzy nie maja co do gara włozyć wiec coś muszą zrobić . Podpisując umowe o prace juz zostajesz zaszeregowany do kręgu potencjalych złodzieji . To jakaś masakra . Nikomu nie polecam i nie zycze pracowac z takimi dyletantami . To jeszcze cud że to sie nie rozwaliło bowiem pracuje w terenie i widze że po za dyskontaki/ marketami produkty im dalej od Ustronia poprostu ich nie ma . Ekipa która zarządza ta firmą od kilu lat powinna zostac wysłana w himalaje bo tyle szkody co oni narobili juzn ikt tego nie odbuduje a najgorsze że ten mały smutny własciciel wierzy im we szystko...do czasu...

ciekawski

a dalej sa podrabiane podpisy pod urlopami zwłaszcza bezpłatnymi ja tak straciłam około 6 tysi i ci prezes na to dalej to ,,mistrzu;'' decyduje bo ja sie zastanawiam czy to nie zgosić do prokuratora

kasior

lipa praca nie polecam.

Aaaa

Mam pytanie chciałabym aplikować na stanowisko laboranta-technologa.Czy ktos mógłby mi napisac cos więcej o charakterze tej pracy,czy jest sens w ogóle próbować?No i oczywiście co z kasą?Za wszelkie odp. z góry dzięki.

Znajomek

Witam Serdecznie Czy może ktoś jasno określić jak to jest pracować w Ustroniance w Białej na stanowisku robotyka/automatyka z relokacją ?

olek

a jak ogólnie oceniacie pracę w tej ustroniance? bo nie wiem czy w ogóle do nich aplikować, czy ma to jakiś sens w ogóle jeszcze tak naprawdę, bo od dłuższego czasu nie mogę niczego znaleźć i nie wiem czy można tutaj cokolwiek jeszcze zdziałać jednak... powiedzcie prosze jak to wszystko wygląda tak naprawde.

waris
@olek 15.01.2015 16:03

praca w ustroniance sama w sobie należała przynajmniej dla mnie do całkiem przyjemnych, a jeżeli to za duże słowo to przynajmniej do takich które w życiu nie przeszkadzały i nie psuły go wielce. Gorzej zaczeło być tutaj wraz z problemami które zaczęły napotykać firmę. Zwłaszcza z tymi ze słabszą sprzedażą

anonim

(usunięte przez administratora)

HHHHH

pochwal się swoją umową?

xo

Ta firma to parodia

HHHHH
@xo 02.03.2014 19:14

A CO TAM SŁYCHAĆ W U-CE??? MAJSTROWIE DALEJ TO BUCE BEZ SZKOŁY? ale w sumie to dobre rozwiązanie bo takiemu durniowi dadzą trochę władzy a on tańczy jak mu grają... no bo gdzie on będzie taki ważny jak tam? no gdzie?...to chyba jedyna firma w okolicy co miała kadrę zarządzającą bez wykształcenia!!! OOOOJJJJJJJ!!!!!! CO TAM SIĘ DZIAŁO!!! a jak jest teraz dalej taka kicha czy co lepiej???

anonim

(usunięte przez administratora)

HHHHH

zobaczymy jak tam u was ze stabilizacją!!!

oburzony

Krótko i na temat: Na plus: + wypłata zawsze punktualnie + firma stabilna na rynku - jak bez gadania robisz co ci każą - nie powinieneś się bać o pracę (no chyba ze bardzo Ci się noga podwinie) + "marka" Na "minus" - wysokość wypłat - jedyny zakład w okolicy Białej, więc nie będą przepłacać,- praca w weekendy, -fatalna atmosfera i bałagan, (usunięte przez administratora) Gdzie indziej potrafią docenić, pochwalić, doszkolić, awansować, dać podwyżkę. Niestety -w firmie U tego się nie doczekacie...(no chyba, że rząd podnosi pensję minimalną ;).

pracus

dlaczego tam awansują tylko zdrowi a na grupowiczach zarabiaja jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 7 godzin to jestem gorszy przeciezoni biora kase za nas kase

malutka

[usunięte przez moderatora] to sprzataczka [usunięte przez moderatora] koordynator produkcji a [usunięte przez moderatora] szef widlakowych przeciezjak kierownik zabronilim tam latac i [usunięte przez moderatora] miała nosić to co zostalo do biura to zawsze w sloikach nosiła [usunięte przez moderatora] nawet o meza tak nie dbala sama miała darmoaa wyżere przez dwa lata

Zostaw opinię o Ustronianka - Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka