Teleinvention Contact Center, Lockus

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

Opinie o Teleinvention Contact Center, Lockus Kraków

Nie przegap nowości o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.!

Pracujący

15.01.2019 10:21

Dobre żarty! :D Na infolini pracuje od początku i kary są ciągle te same, nawet tabela prowizyjna sie nie zmieniała. Pracujesz sumiennie to nie masz kar. Wyjątkiem jest ten miesiąc - podnieśli stawkę godzinowa :)) Mi sie tu super pracuje i polecam swoim znajomym za których dostaje dodatkową kasę. Rzeczywiście jeśli chodzi o liderów to jeden juz juz nie pracuje i zostali sami fajni. Caly zespół jest super. Polecam !
    Pracujący

15.01.2019 10:21

11.01.2019 21:01

Również jak poprzednicy pracowałam na infolinii firmy kurierskiej. Jeden z wypowiadajacych się wspomniał że nikt nie pracuje dłużej niż dwa miesiące i tak to w 90% prawda. Przychodzisz na szkolenie jest wszystko w porządku, pracujesz spoko nagle okazuje się, że co chwilę są nowe kary choć osobiście dostałam tylko jedna. Byli ludzie którzy dostawali kary bardzo duże gdy te kilka się zsumowalo. Jeśli chodzi o nagrody owszem teoretycznie były, praktycznie ciężko je uzyskać. Atmosfera? Jeśli chodzi o pracowników na moim poziomie wszyscy byli mega super ludźmi,a jeśli chodzi o kierownictwo i liderów to niestety ale tylko dwóch było zawsze miłych, cała reszta w większości przypadków niemiła. Ogólnym problemem jest fakt, że zadając pytanie liderom to samo każdy odpowie co innego, często odpowiedź wymaga długiego czasu oczekiwania a później nie z naszej winy rośnie czas rozmów i jest kara :) pracownicy na słuchawce mieli większą wiedzę niż co niektórzy liderzy. Moim zdaniem we współczesnym świecie kary nie motywują w żaden sposób pracownika są wręcz odrzucając przez co wiele osób się zwalnialo. To my musimy słuchać zdenerwowanych klientów i obrażania nas. Jak wiadomo w okresie przedświątecznym pracy dużo, czasem nie ma nawet kiedy się napić a i z wyjściem na przerwę jest problem pytając niektórych liderów. Wypłaty na czas. Z uwag od siebie dla firmy zlikwidować kary na które wpływu nie mamy czy ktoś z nami rozmawia godzinę czy mamy szczęście i są to trzy minuty. Trudnych klientów dużo jak na stawkę godzinowa jaka się dostaje a ile się pracuje i w jakich warunkach.

17.12.2018 19:54

Wypłaty na czas elastyczny grafik dobra lokalizacja. Zawsze moglem sie dogadac ale ciekawostki oppwiadane prEz kierownika na dosprzedazy o swoim zyciu, problemach miłosnych itp byly przegieciem. Troche profesjonalnego podejscia.
    Chce się zwolnić

14.12.2018 13:02

Infolinia firmy kurierskiej - (usunięte przez administratora)bardzo często miewa humorki, chce sie wywyższać na wszelką siłę, gdy coś potrzebuje to jest bardzo miły a tak to nie szanuje zbytnio ludzi. Każdy z liderów zapytany o daną rzecz - sytuację zgłaszane przez infolinie odpowiada coś innego, ogólna dezinformacja. Lepiej pytać się osób siedzących obok bądź 2 mądrych liderów. Jak chcesz komuś pomóc to możesz przewidzieć odpowiedź danego lidera i idziesz do odpowiedniej osoby. Pracownicy głównie studenci, bardzo miłe osoby, wypłaty zawsze na czas. Polecam max na 3 miesiące jezeli jest potrzebny bardzo elastyczny grafik. Tak to odradzam.
    Dominika P

19.09.2018 21:07

Pamiętam Daniela jako lidera i Sylwka jako jego starszego konsultanta, czy obecni panowie dalej pracują w firmie? Zastanawiam się nad powrotem a chętnie bym pracowała na projekcie nc+ w ich zespole. Dajcie znać :)
    Myk

22.11.2018 15:15

Daniel odszedł już daaawno temu, a Sylwek pracuje w jednym ze sklepów motoryzacyjnych na obrzeżach Krakowa, więc też nic go już nie łączy z tą firmą ;)
    Aga Ta

30.10.2018 23:40

Najlepsze call center w Krakowie. Polecam ! Moje sugestie dla Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.: Nie mam zastrzezen :) Lubię atmosferę w Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. za: Atmosfera i ludzie ktorzy tam pracują :)
    Wiktoria

30.10.2018 23:34

Atmosfera zachęca do pracy, polecam pracę tam, wychodzisz z uśmiechem na twarzy nawet po ciężkim dniu i zawsze otrzymasz potrzebną pomoc :)

17.10.2018 11:11

Pracowałam przez pół roku w tej firmie i mile wspominam tę pracę. Wypłata na czas, grafik można dopasować do studiów. Super kierownik projektu Ania i starszy sprzedawca Aneta zawsze pomocni i dużo uczą :)
    Dominika P

19.09.2018 21:04

Z tego co pamiętam w 2016 było super podczas pracy wakacyjnej, dalej tak jest?
    Flippy4

30.08.2018 20:48

Pracowałam przez wakacje żeby sobie trochę dorobić na studenckie wydatki. Praca w bardzo miłym towarzystwie, wszyscy pomocni, wypłata na czas. Polecam z czystym sumieniem.
    tegoroczna maturzystka

10.08.2018 21:55

Zgadzam się , ja też pracowałam w wakacje i dużo się nauczyłam, polecam pracę na przedłużaniu umów
    absolwent

10.08.2018 21:51

Fajna praca dla osób bez doświadczenia, po maturze, można zdobyć pierwsze doświadczenia
    Człowiek

09.08.2018 11:06

Znalazłem ofertę pracy w teleinvention wiec aby przygotować się do rozmowy odwiedziłem ich stronę internetową, urzekła mnie ikonka czatu, więc spróbowałem napisać aby czegokolwiek dowiedzieć się więcej, jest do dosyć popularny sposób komunikacji. Ale niestety nikt nie raczył mi odpisać ! jeżeli jest tu ktoś np z HR z firmy to polecam zainteresować się tematem bo to odrzuca patrząc na dzisiejszy rynek pracy takie olewanie potencjalnego pracownika jest co najmniej nieprofesjonalnym podejściem nie pozdrawiam.
    Sebastian

02.08.2018 22:52

Ciężko wypowiedzieć się o wszystkich oddziałach, gdyż nie miałem okazji pracować wszędzie, jednakże z Upsellem przy ulicy Krowoderskich Zuchów mam z pewnością bardzo pozytywne doświadczenia. Kadra kierownicza mimo młodego wieku jest naprawdę bardzo wyrozumiała i na wysokim poziomie, zawsze chętnie służy poradą. To samo zresztą dotyczy zdecydowanej większości pracowników z jakimi miałem styczność. Uważam, że ogromną zaletą jest fakt, iż praktycznie każda osoba na wyższym stanowisku zaczynała "od zera", dzięki czemu znają się na pracy. Wypłaty jak bardziej są na czas, bez żadnych opóźnień. Godziny pracy bardzo elastyczne, nikt nie wymusza przepracowywania większej ilości godzin niż minimalna. Warto też wspomnieć, że sama praca nie polega na tzw. machlojkach i sprzedawaniu "magicznych garnków za trzy tysiące", czego trochę się obawiałem podczas rekrutacji - jest to jak najbardziej uczciwa i porządna firma. Szczerze polecam i liczę, że obecna jakość za jakiś czas pozostanie na równie wysokim poziomie. :)
    Pracownik aj Spot

25.04.2018 08:51

Pracowałem na projekcie przy którym współpracowaliśmy z bestsellerem produktów firmy @pple w Polsce. Powiem szczerze, że świetnie mi się tam pracowało. Mieliśmy akurat szczęście bo nasz team leader był bardzo dobry. Stale nadzorował naszą pracę, starał się szkolić każdego cały czas, no i szło to w wyniki. Dzięki temu byliśmy najlepszym zespołem. Projekt niestety już się zamknął, ja pracowałem tam akurat w 2016 roku. Co do reszty firmy, management bardzo słaby, osoby które nadzorowały całe działy nie były na tyle doświadczone by świadczyć inne podejście do różnych projektów (mówię tu o standardach pracy, czy wymogach ogólnie nałożonych na każdego pracownika), wypłaty były płacone na czas, żadnych kruczków w umowie. Przerwa taka jak na umowie, 5 min na 1 h pracy, ale mimo wszystko dało się zjeść w miare spokojnie. Pracowali tam ludzie w różnym wieku, od studentów, po ludzi po 60 roku życia. Nie był wymagany żaden dress code. Firma zapewniała do użytku kuchnię w pełni wyposażoną. Biuro ładne, wyremontowane. Plusem na pewno jest to, że jest dział IT na miejscu który jak coś od razu pomaga. Proszę pamiętać, że piszę tu o tylko tym jednym projekcie, na którym rotacja była mniejsza. Reszta projektów wiem, że miała średni management, narzekali, że pilnują ich bardzo z czasem i mało płacą (stawki też mieliśmy inne). Ja jak i większość była zatrudniona na umowę zlecenie, firma bardzo niechętnie dawała umowę o pracę, mój kolega dostał po chyba ponad roku przepracowanym i długich rozmowach. Zarabiałem tam 14zł brutto / h. 2 tygodnie wypowiedzenia. Jak będą jakieś pytania to chętnie odpowiem, jak tylko wrócę na to forum.
    Kiedyś obecny

12.06.2018 14:35

A @Ktoś obecny, przeczytał dokładnie co inny kolega napisał, czy tak sobie plecie trzy po trzy? Gdzie została umieszczona informacja, że team leadera zwolniono? :) Bo jeśli czytamy tę samą wypowiedź, to jest jak byk informacja, że "PROJEKT ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY". Akurat znam dokładnie historię tego projektu. Zarządzało nim dwóch liderów. Jednego awansowali, drugiego po zamknięciu projektu dali na inny projekt, a po jakimś czasie sam zrezygnował. Obaj byli kiedyś konsultantami. Dobrym partnerem do dyskusji to Ty jednak nie będziesz ;)
    Już byly - na szczęście

12.06.2018 22:00

Wszystko piękne opisujesz. Wersja oficjalna pieknie wygląda. Nieficjalna- trochę inaczej. Nie chce nikogo obrażać z pracujących w tele. Każdy pracuje tam gdzie chce. NA tym skończmy dyskusję. Powodzenia tym co zostali ????. Tym co udało się zmienić pracę-GRATULUJĘ ????.
    An

15.05.2018 16:00

Unikać, chcą wykorzystać ludzi, nie płacą nadgodzin, a przełożona myśli, że do jej obowiązków nalezy tylko podzial zadan. Totalna spychologia tam panuje, nie mylic z Call center tylko z Lockusem, ktory organizuje konferencje.
    Majkaa

14.05.2018 23:13

Unikać, jest tutaj dosłownie kilku stałych pracowników na umowie zlecenie, większość zmienia się średnio co dwa tygodnie.
    Majkaa

13.04.2018 19:35

W teorii te 80h miesięcznie wygląda super dla studentów ale wymagają więcej i tak, nawet nowym robią o to problemy, dramat.
    student

30.03.2018 07:52

dla studenta super praca 80 godz w miesiącu mogę połączyć z zajęciami i jest jeszcze blisko uczelni
    pracujący

30.03.2018 16:47

zgadzam się to dobre rozwiązanie dla studenta

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Teleinvention Contact Center, Lockus?

Kontakt - Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

Skarżyńskiego 14 31-866 Kraków

Branża główna: Call Center i obsługa klienta
    studentka dzienna

30.03.2018 16:07

na infolinii jest jeszcze lepiej bo wystarczy tylko 50 godzin i można pracować w weekend
    studentka dzienna

30.03.2018 16:06

student

30.03.2018 07:52

Anka

29.03.2018 14:10

Na rozmowie byłam ze 4 miesiące temu. Rozmowa mila, konkretna, przyjemna z babka pewnie w moim wieku - i to było fajne. Niedługo po rozmowie dostałam zaproszenie na szkolenie. Pracuje i nie narzekam. Jasne zasady, wypłata na czas., spoko atmosfera. Polecam.
    chcepracować

31.01.2018 14:33

Hej a czy jest w ogóle możliwość pracy na umowę o pracę? szukam, ale taką mam sytuację, że tylko uop muszę mieć. Będę wdzięczna za info
    Gienek89

15.03.2018 20:55

Nie ma szans.... chyba że po 5 latach pracy może się zlitują :D
    Domka

15.02.2018 09:42

Zwracam się do wszystkich którzy zastanawiają się nad pracą dla Teleinvention i czytają te komentarze. Logicznie myśląc to zawsze na takich forach czy stronach przeznaczonych do opinii danej firmy znajdziecie więcej negatywnych komentarzy, bo przecież osoby które są zadowolone z pracy rzadziej wchodzą na takie strony. Natomiast osoby, które z różnych przyczyn mają żal czy jakąkolwiek złość do danej firmy będą wchodzić na te strony i wypisywać co im ślina na język przyniesie. Więc niestety częściej spotkacie się z negatywnymi komentarzami i nie polecam sugerować się opinią tych ludzi. Najlepiej samemu sprawdzić.
    Bylypracownik

08.11.2016 11:50

Powiem tak pracowałem tam jakiś czas ale to co się tam teraz zaczyna wyprawiać to już jest jakaś katastrofa jeśli przekroczy się przerwy spada się na stawkę szkoleniowa . kantują na wszystkim co się da i jak się da obcinają prowizje i robią wszystko aby pogrzebać pracownika i wypłacić mu jak najmniej jeśli ktoś mówi tutaj ze zarabia 3-5k miesięcznie to jest osoba która ma dobre plecy w tej firmie i taka jest prawda. traktują ludzi jak maszyny które maja zapi****** i nic więcej. a co do tej osoby która się tak pnie mowa tu o pani K. i to jest szczera prawda. FIRMA TO JEDNA WIELKA KLIKA KTO MA ZNAJOMOŚCI TEN ZARABIA
    AktualnyKonsultant

17.11.2016 14:43

Cześć, Każdy konsultant posiada dodatkowe 30 min w skali miesiąca na przerwy. Za każda godzinie przysługuję Ci prawo do 5 min przerwy ( 8h=40min etc.). Reasumując jeżeli masz gorszy dzień, źle się czujesz możesz być na przerwie w ciągu 8 godzinnego dnia pracy 70 min na przerwie. Jeżeli chodzi o wcześniejsze wychodzenie z pracy również nigdy nie miałem z tym problemu jeżeli wynikła jakaś sprawa osobista. Następną rzeczą o której wspominasz są stawki godzinowe. Jeżeli nie prowadzisz rozmowy poprawnie czyli według ustalonych wytycznych, gdzie przedstawiasz szczegółowo oferta, walczysz z obiekcjami, finalizujesz klienta to masz obniżoną jakość. Każdy normalny Konsultant posiada taką jakość na poziomie 80%, która już pozwala wyjść na wyższą stawkę godzinową. Niższa jakość = niższa stawka, czy jest w tym coś dziwnego? Jeżeli prowadziłeś rozmowę beznadziejnie to skutki widziałeś w wypłacie, więc winny jesteś jedynie Ty. Ostatnia Kwestia to wspominanie o awansach w firmie. Następnym razem nie pisz słów, które nie mają pokrycia w rzeczywistości i nie posiadasz argumentów. Pani K. o której wspominasz na Twoją nie korzyść posiada mnóstwa argumentów i kwalifikacji, aby awansować na wyższe stanowiska. Jest to osoba, która jako Konsultant wyrabiała 2 razy więcej normy niż przeciętny konsultant, posiada ogromną wiedzę na temat swojej pracy, miła i sumienna. Awansowała tak jak to może zrobić każdy konsultant jeżeli potrafi się wykazać tak jak Pani K. Reasumując moją wypowiedź. Twoje negatywne opinie na temat firmy Teleinvention wynikają jedynie z tego, że jako pracownik, nie spełniałeś swoich obowiązków, a po Twojej wypowiedzi mogę napisać, że wykonywałeś je w sposób naganny. Żaden, powtarzam żaden pracodawca nie chcę pracownika, który nie wykonuję w sposób sumienny swoich obowiązków, przekracza przerwy. Myślałeś, że praca to polega na leżeniu i ładnym pachnieniu? Witam w dorosłym życiu :). Pozdrawiam!
    kate

19.01.2018 05:25

(usunięte przez administratora)) wcale nie była dobra konsultantka, więc przestań kolego pieprzyc farmazony, ponieważ nie miałeś przyjemności pracować z nią jako kosultant i widzieć, ze nie wybija się ponad grono konsultantów.
    Tuiteraz

17.09.2017 20:17

Dajcie tam Kinge . budzi respekt kobieta ale kieruje sie dobrem pracownikow.
    kate

19.01.2018 05:11

Hahahaha, chyba raczej nie. Ona nie nadaje się na kierowniczke. Zresztą, z tego co pamiętam, to konsulantka dobra nie była jakiś specjalnie
    Pracujacy

22.12.2017 13:24

Tele schodzi na psy. Na stanowiskach kierowniczych są osoby po rodzinie lub znajomych gdzie połowę swojego czasu spędZają na papierosie, a najlepszych kierowników przenoszą do innych działów. Szkoda
    Lolek

22.12.2017 21:43

Masz kogoś konkretnego na myśli? Może te osoby po prostu są dobre?
    katee

19.01.2018 05:06

To prawda, pracowałam dla tej firmy ponad rok. Istne kumoterstwo, stołki obsadzone po rodzinie lub znajomych. Nie znam żadnej osoby, która awansowała nie po znajomości.
    ONA

08.11.2017 22:15

witam w tej firmie pracowałam ponad 3 lata jako zwykły konsultant ,teraz żałuje że tyle czasu poświecilam tej firmie ,zarobki marne nawet jak robi sie dobre wyniki ,o umowie o prace można tylko pomarzyć caly czas umowa zlecenie ,atmosfera ok. chyba jedyny plus ta firma jest dobra dla osób które podejmują pierwszą prace itp. brak możliwosci rozwoju ,awansu ( awansują tylko ci co mają kogoś znajomego ) wiedza i doświaczenie nie sa ważne ,dużo niesprawiedliwosci ,kary finansowe nie zgodne z kodeksem pracy -nie polecam
    ona

22.12.2017 23:19

Zgadzam sie praca to nie przedszkole ,a zasady panujące w tej firmie to istne przedszkole ,zmiany popołudniwe są koniecznością a zagrafikować się trzeba zgodnie z wymogami a nie zgodnie z dyspozycyjnością ,także nie prawdą jest że chodzi sie do pracy w takich godzinach jak sie chce .To że odeszłam z tej firmy było najlepszą decyzją w życiu ,teraz przynjamniej wiem za co pracuje i wiem ze sie rozwijam ,bo praca w teleinventiom powodowała że sie uwsteczniałam .
    Karola999

25.12.2017 21:39

Ooo trafna uwaga , tam nie ma możliwości rozwoju chyba ze możliwość cofaniu się w rozwoju , jedynie co trzeba opanować to prosty program do dzwonienia , nie trzeba zbytnio wytężać mózgu. No i cały czas lider Cie slucha pomimo że się pracuje już rok czy 2 nie ma do Ciebie zaufania i cały czas są uwagi do wszystkiego , które nie są wogóle pomocne a wrecz przeszkadzają w rozmowach jak cały czas w rozmowe wtrąca się czat i dekoncentruje....
    Olga

01.12.2017 09:24

Cześć wszystkim podobna robicie tam projekt Cyfrowego Polsatu/ Plusa jakiś czas temu pracowałem na takim damy projekcie w innym Call Center. Jakie warunki i jak praca ?
    Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

01.12.2017 14:57

Cześć wyślij do nas CV, skontaktujemy się z Tobą i porozmawiamy o warunkach pracy
    J...

08.11.2017 19:54

Firma fajna. Młodzi ludzie, luźna atmosfera. Wiadomo, na każdym projekcie jest inaczej. Ale dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie. Jest w czym wybierać. Nie polecam czytać negatywnych komentarzy, które są pisane przez ludzi wylewajacych cale zło tego świata na Teleinvention. W każdej pracy jest różnie. W Tele też, ale najważniejsze, że Tele dba o konsultantów.
    miszcz

19.10.2017 08:18

Jeżeli chodzi o telemarketing to jest wiele interesujących miejsc w Krakowie, gdzie można dobrze zarobić. Ta firma do takich nie należy, nieprzyjemnie się tu pracuje. Jak chciałem odejść to koleś od rekrutacji brodaty mówił że nie podpisze mi wypowiedzenia - to jakieś żarty? Jeżeli chodzi o zarobki to są najniższe w Krakowie. Na temat premii to szkoda słów. System premiowy ciągle się zmienia i to nie na korzyść, a najgorsze jest to, że ogłaszają go na koniec miesiąca, co jest absurdalne.
    Miszcz

23.10.2017 23:10

Zweryfimowalem: zarobki dalej mizerne, najniższa krajowa. Zweryfikuje zarobki z innych CC dopiero się odzywaj. Teraz podstawa 16 zł. to już wszędzie jest, a wy dalej na biednych studentach z Ukrainy bazujecie... Masakra.
    Miszcz

23.10.2017 23:12

Zweryfimowalem - dalej najniższa podstawa wymiaru Krakowie.
    ola

23.10.2017 19:39

Witam, gdzie w Krakowie sa dobre w miare warunki jak na CC? Mam duże doświadczenie...jestem sumienna i zależy mi na pracy. Dziękuję za namiary od życzliwych.
    pracuś

20.10.2017 20:25

Mnie najbardziej przeraża brak profesjonalizmu ze strony kierowniczej, to jeszcze młodzi ludzie. Dużo muszą się nauczyć. Za dużo samozachwytu a za mało pomocy z ich strony
    pracuś

20.10.2017 20:24

Pokusa

20.10.2017 19:33

Interesuje mnie praca konsultanta ds. sprzedaży telefonicznej. Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji? Bardzo ważne są uwagi pochodzące bezpośrednio od pracowników. Trochę zastanawiam się nad wpisami mało korzystnymi dla firmy, jak tu jest?
    konsultant tele

18.10.2017 10:36

tylko ci co byli na wyższym stanowisku sami odeszli.. nikt ich nie zwalniał. nie pozdrawiam.
    konsultant

17.10.2017 14:02

Nie polecam
    good remember

16.10.2017 22:36

Pracowałam w Tele jakiś czas na wyższym stanowisku. Firma uczciwa. Dba o konsultanta. Co jest rzadkością na rynku w chwili obecnej. Negatywne komentarze są ewidentnie nagonką byłych pracowników, którzy zostali zwolnieni. Firmę polecam. Dla tych co się zastanawiają co zrobić po przeczytaniu powyższych opinii: IŚĆ, SPRAWDZIĆ. Nic nie ryzykujecie. A możecie zyskać po prostu fajną pracę ????.

Zostaw merytoryczną opinię o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.