Pawo Men

Kraków - Pawo (sklep)
Legnica - Pawo
Lubin - Pawo
Łódź - PAWO P.H.U.
Słupsk - Salon odzieży męskiej „PAWO"
Warszawa - Pawo
Włocławek - Pawo
Zamość - Pawo

3. Opinie o pracodawcach Pabianice
  5. Opinie o Pawo Men Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Pawo Men Pabianice

Nie przegap nowości o Pawo Men Sp. z o.o. sp.k.!

30.11.2020 10:46

Czy ktoś pracuje w magazynie w Pabianicach i może powiedzieć, czy warto?
    Byly pracownik

20.03.2020 23:31

Witam Ok 2h temu zadawałam pytanie odnośnie rozporządzenia nieoficjalnego dla pracowników odnośnie sprzedazy maseczek z oferty e-sklepu. Nie wymawiałam żadnych negatywnych opinii. Byłam ciekawa na jakiej podstawie jest taka forma ujęta jeżeli w umowie nie ma tego typu zaleceń od praxoedawcy. Wpis i pytanie zostało usunięte. Więc dziękuję za podejście profesjonalne do temu w formie do wyjaśnienia... Pozostaw wiele do życzenia taka postawa

20.03.2020 18:52

Witam. Kiedyś pracowałam w PAWO. Praca była przyjemna pod każdym względem. (usunięte przez administratora)

04.03.2020 08:06

Jestem pracownikiem Pawo . Niestety obiecana kwota na rozmowie nie ma nic wspólnego z tą na koncie. Atmosfera w pracy ok. Tworzą ją pracownicy, wiec dlatego jest spoko. Co do kadry zarządzającej fakt jest taki ze wymagania bardzo duże zero szkolen ( sa tylko dla kierownikow i to moze raz na pół roku ) są miesiące z tylko podstawą, bo plan który oni narzucają jest nie adekwatny do dzisiejszych czasów. Mimo starań. Jeśli ktoś chce wygodnie pracować na luzie to ok. Jednak zarobić nie zarobisz. Dla nich nie ten pracownik to będzie inny. ... a szkoda. A towar produkty mają wiele do życzenia . ...

01.02.2020 23:54

Pracowalam w tej firmie. Praca dość spokojna i przyjemna, miła atmosfera i bezpośredni kontakt z ludźmi - to by było na tyle jeśli chodzi o pozytywy Kierownik regionalny podczas rozmowy rekrutacyjnej obiecuje gruszki na wierzbie. Najniższe wynagrodzenie, premia dawana pod stół, po miesiącu pracy porównywanie z wynikami pracowników z kilkuletnim stażem u konkurencji, brak jakichkolwiek szkoleń. Wymagają, natomiast od siebie nic nie dają. Co najgorsze, prawników którzy się starają nie doceniają, nigdy nie wiadomo kiedy dostaniesz wypowiedzenie z powodu rotacji pracownikow. Także praca mało stabilna. Na dłuższą metę nie polecam.

26.10.2019 18:14

Na początku pracowało się dobrze ale teraz to co się dzieje w tej firmie to czyste szaleństwo. Zachęcają pracowników do robienia dobrych utargow zapewniają że dostanie się super premię za zrobienie targetów A w rezultacie zostaje się z niczym. (usunięte przez administratora) Ludzie czekają na swoje pieniądze, ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy pracodawca zdecyduje się wypłacić premię. Trzeba prosić się o swoje zarobione pieniądze. Jeśli się ma rodzinę i dzieci to jest to coś strasznie trudnego, żeby normalnie żyć. Nie szanują swoich pracowników
    00adela

30.10.2019 21:52

Ja również nie polecam, pracowałam w Częstochowie, żenada menager, zarobki słabe. A na rekrutacji robią z ludzi (usunięte przez administratora) Uważajcie kto do Was się uśmiecha bo za szerokim uśmiechem u menagera kryje się wredna (usunięte przez administratora)
    Mąż pracownicy PAWO...

25.10.2019 21:21

Przed chwilą napisałem nie przychylny komentarz na temat PAWO i..... został usunięty... MASAKRA JAKAŚ !!! Przestrzegam przed tym pracodawcą, potrafią tylko manipulować i bez wiedzy pracowników wnikać w ich zarobki i sposób premiowania... Spodziewasz się jakiejś kwoty a dostajesz inną... Od jakiegoś czasu tam jest istny cyrk co do sposobu wynagrodzenia, pensja na konto premia pod stołem... Regionalni kierownicy to jakaś abstrakcja... Szok, szkoda bo żona bardzo lubiła tą prace....
    Pracownica sklepu

26.10.2019 18:08

Tak też mogę to potwierdzić.

26.10.2019 18:04

26.10.2019 18:06

Ciekawe kiedy usuniecie mój wpis ...

26.10.2019 17:58

Czysty absurd próbuje od 30 min wystawić negatywny komentarz i ciągle jest on usuwany. Nie mają nawet szacunku do tego

26.10.2019 17:53

Na początku pracowało się dobrze ale teraz to co się dzieje w tej firmie to czyste szaleństwo. Zachęcają pracowników do robienia dobrych utargow zapewniają że dostanie się super premię za zrobienie targetów A w rezultacie zostaje się z niczym. Premię wypłacane są pod lada. Firma nie wypłaca całej należnej kwoty swoim pracowniką. Ludzie czekają na swoje pieniądze, ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy pracodawca zdecyduje się wypłacić premię. Trzeba prosić się o swoje zarobione pieniądze. Jeśli się ma rodzinę i dzieci to jest to coś strasznie trudnego, żeby normalnie żyć. Nie szanują swoich pracowników.

26.10.2019 17:22

Na początku pracowało się dobrze ale teraz to ci się dzieje w tej firmie to czyste szaleństwo. Zachęcają pracowników do robienia dobrych utargow zapewniają że dostanie się super premię, a w rezultacie zostaje się z niczym. Pieniądze za premię wypłacane są pod stołem nie są to stałe kwoty ponieważ oszukują i nie wypłacają adekwatnej kwoty do zrobionego utargu. Na pieniądze trzeba czekać bo nigdy nie wiadomo kiedy zostanie wypłacona premia, zazwyczaj nie jest o czasie. Pracownicy są traktowani bez szacunku.
    Mąż pracownicy PAWO...

25.10.2019 21:05

Moja żona pracuje już od jakiegoś czasu w salonie Pawo, bardzo była zadowolona z tej pracy, natomiast od ok 6 miesięcy to co tam się wyprawia to jakiś szok (usunięte przez administratora) - ciągle zmiany w systemie premiowania bez wiedzy i zgody pracowników - brak wsparcia ze strony kierowników regionalnych - ogólnie od miesiąca nikt nic nie wie a wynagrodzenie jest wielką zagadką Szkoda bo naprawdę PAWO ma renomę a żona i jej koleżanki bardzo lubiły tą pracę ale najbardziej boli brak szacunku... Czas na zmiany i szukanie nowej pracy!!!
    Amator

21.10.2019 20:54

Cześć, jak to jest z tymi promocjami w PAWO? Czy to prawda, że w tych salonach zawsze jest promocja (-50%, -60%), czy od czasu do czasu? Pytam, bo nie wiem czy zdecydować się na zakup (co prawda krawatu tylko, ale tak czy siak nie chciałbym zostać (usunięte przez administratora)
    Aneta

02.08.2019 08:42

Witam, Chciałabym wiedzieć, jak wygląda system prowizyjny w PAWO na stanowisku sprzedawca - doradca klienta. Słyszałam, jest 1,1% premii od swojego obrotu i 2,2% Od obrotu sklepu. Czy są jakieś inne premie? Czy premie od obrotu są liczone osobno np. 400 zl osobno moja za obrót i 800zl osobno za obrot sklepu czyli by dało 1200 premii. Dobrze liczę?? Pozdrawiam

08.08.2019 12:16

Nie, porozmawiaj na ten temat ze swoim managerem
    Gość

07.08.2019 21:41

Nie polecam. Nie szanują pracownika. Przy zatrudnieniu nie wspominają, w jaki sposób wypłacana jest premia. Dodatkowo brak stabilności zatrudnienia. Ciagle zmiany powodują, że ludzie po prostu odchodzą, ryba psuje się od głowy Panie Prezesie...
    Była pracownica

25.07.2019 20:17

Praca nie jest zła, bardzo ją lubiłam i z czystym sumieniem mogę polecić. Miałam super zespół i managera, problemem był pan regionalny i wolałam odejść. Poza tym bez zarzutów.

24.07.2019 16:42

Ciągła rotacja pracowników, firma nie dba o dobrych pracowników, a szkoda.
    Ola

04.01.2019 17:41

Czy Pawo każdemu oferuje na start tak niska podstawę??
    Patrycja

06.05.2019 14:23

Czyli jaka?
    Andrew

24.05.2019 22:09

Najniższa krajowa
    Odel

26.04.2019 21:25

Firma sama się pogrąża swoim działaniem. Minus
    Patrycja

06.05.2019 14:28

Odel co masz na mysli puszac ,, zefirma sama pigraza sie swoim dzialaniem,,?
    Andrev13

22.12.2018 22:00

Witajcie! Drobna przestroga przed wiarą w to, co mówią pracownicy salonów. Mianowicie. Na pytanie czy usługa krawiecka, skrócenia spodni i zwężenia ich w pasie, jest wliczona w cenę? Odpowiedz pracownicy salonu brzmiała „nie, ale to tylko 25zł”. Jednak zapomniała dodać, że za każdą przeróbkę oddzielnie. Czyli 25 zł za skrócenie spodni i kolejne 25 zł za ich zwężenie. Dobrze, że nie liczą każdej nogawki oddzielnie. Przy zakupie spodni z marynarką jeśli doszłoby jeszcze zwężenie marynarki to koszty przeróbek dorownywałyby blisko cenie spodni. Każda krawcowa skróci i zwęży spodnie za 20-30 zł. Warto się zastanowić, czy nie dać zarobić krawcowej pracującej na dom i rodzinę niż dużej sieci zdzierającego z nas robiących i u nich i tak zakupy!? Jeszcze jedna sprawa. Torba na zakupy. Mnie spytano „ czy doliczyć torbę na zakupy za 1,99 zł? Jak to można zrozumieć? Tylko i wyłącznie, że jeśli w dzisiejszych czasach nie zamówisz torby reklamowej dostaniesz zakupy w rękę! Nieprawdaż? Jednak dziś odbierając spodnie po ich dopasowaniu za jedyne 50 zł, otrzymałem je w torbie Pawo. Tyle, że już za darmo i w innych kolorach. Co za różnica w jakich kolorach będzie ta torba? Przecież do niczego jej nie zużyję. Ma na środku wielki napis Pawo. Jeszcze raz przestrzegam łatwowiernych w miłą gadkę ekspedientek salonu Pawo w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy Moje sugestie dla Pawo Men Sp. z o.o. sp.k.: Szkolenie z nie wprowadzania klientów w błąd nie mówiąc wszystkiego. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szkolić pracowników i robić większa selekcje podczas zatrudnienia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pawo Men?

Kontakt - Pawo Men Sp. z o.o. sp.k.

Gen. Władysława Sikorskiego 23/39 95-200 Pabianice

Branża główna: Moda, projektowanie
    @Malgorzata

03.10.2018 16:50

Pracowałam w Pawo kilka lat, zmieniłam branże jakiś czas temu i powiem jedno: "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Podczas pracy w Pawo wiele się nauczyłam, gdyż system szkoleń był na tyle rozbudowany, że nie zatrzymywal się na szkoleniu wstępnym. Faktycznie, tak jak było napisane w komenatrzach, trzeba było robić akcje dedykowane, by pozyskać klienta, co potrafilo dać się we znaki (panie z salonów kosmetycznych miały nas czasami dość:) i lepszym rozwiązaniem byłoby zainwestowanie w marketing ogólnopolski, wplywajacy na rozpoznawalnosc marki. Ale to już nie jest sprawa pracowników z salonu. Co do płacy- atutem jest to,że premia była zawsze a przy wyrobionym planie podwajano ją. Można więc było godnie zarobić :) Atmosferę w pracy również oceniam pozytywnie, kontakt z centralą także. Największy mankament to oczywiście konieczność pracy do późnych godzin wieczornych i podczas weekendow, ale taka jest specyfika pracy w galerii.
    gość

02.09.2016 11:09

Pawo- Katowice. Tragedia. Nikt tam nie chce pracować i na okrągło jest tam nabór bo atmosfera jest beznadziejna. Patologiczna menadżerka, która co chwilę wychodzi na papierosa i jedna z pracownic- oczko w w głowie, pani menadżer. Cała praca i grafik ułożony pod nie, a koordynator nie ma pojęcia czemu, ciągle zmienia się kadra.
    Paula

28.12.2017 14:16

Ej w gnieznie tez byla stala ekipa od poczatku do konca poki nie zamkneli salonu;((
    Paula2

23.01.2018 11:05

Racja..
    Marta

27.08.2017 18:06

Witajcie, Przestrzegam przed tym pracodawcą. Nie tylko oszukują pracowników- na rozmowach nie mówią w jakiej formie będzie wypłacana "nagroda"- tym musi się w końcu zająć odpowiedni organ ale i klientów, polityka wiecznego rabatu minimum 55% i bazowanie na braku świadomości, jakość tragiczna. Wymagają wciskania klientom tandety i rzeczy źle uszytych, niby przecenionej o minimum 55%, nawet po rabacie 77% nie jest ten towar wart tej ceny. Przestrzegam- zarówno klientów jak i potencjalnych pracowników, uważajcie i trzymajcie się z daleka. Nie warto splamić swoje CV. Marta
    anonymous

21.11.2017 18:13

Pracowalam w pawo 2 lata, uwazam ze jesli chodzi o te branze Pawo jest najlepsza firma, ubolewam, ze salon zostal zamkniety...

14.01.2018 21:40

Kiepskiemu handlowcowi wszystko będzie przeszkadzało tylko winy w sobie nie zobaczy. Jakość proporcjonalna do ceny, pracuje w firmie rok, mąż użytkuje produkty i sprawdzają się dobrze. Najwidoczniej Pani Marta nie potrafiła umiejętnie wykorzystywać widełek rabatowych :P
    Zuzanna

30.12.2017 13:26

@Paula, to chyba oznacza, że atmosfera w miejscu pracy była na tyle komfortowa, że trzymaliście się wszyscy razem do końca. Co możesz powiedzieć więcej o swoim stanowisku? Czy warunki na których opierała się Twoja współpraca z Pawo - Men sp. z o.o. sp.k. były w Twojej ocenie satysfakcjonujące? Czy słyszałaś o sytuacjach, w których pracownicy z salonu awansowali do centrali? Twoja opinia będzie ważna dla osób, które planują złożenie CV do tej firmy.
    Paula

08.01.2018 23:12

Atmosfere sami sobie stworzylismy dobra, a do tego menadzer byl spoko, poprostu swietnie sie dogadywal zespol. Jesli chodzi o warunki placowe i poza placowe, nie znam lepszej firmy, poprostu im wyzsza sprzedaz tym wyzsze pieniadze tak to dziala, premie naprawde spoko. Jesli chodzi o awanse wewnetrzne do centali raczej rzadko, ale to dlatego ze kazdy zazwyczaj utrzymuje sie na swoim stanowis zwlaszcza w centali...
    Renata

05.01.2018 21:47

Bardzo dobra firma,ktora wymaga owszem jak wszedzie,ale dodatkowo dba o pracownikow, przez co pracownik ma motywacje! Dwa lata uplynely szybko,za szybko, ze stala zaloga co swiadczy o tym,ze I atmosfera I zespol na najwyzszym poziomie. Fantastyczny kierownik Regionalny, wyrozumialy, potrafiacy przekazac wiedze I motywacje na kazdy dzien. Jezeli zastanawiasz sie nad praca dla tej firmy, to podejmij decyzje na tak. Pozdrawiam.
    Zuzanna

30.11.2017 18:59

@Kaska, co w takim razie otrzymałaś w zamian od firmy Pawo - Men sp. z o.o. sp.k. za wkład włożony w pełnione obowiązki? Napisałaś również o szkoleniach, które pozytywnie oceniłaś. Czy pomogły Ci w podniesieniu swoich kwalifikacji?
    Kaska

06.12.2017 22:39

Zuzanna. Firma bardzo dobrze szkoli pracowników z dress codu, składów tkanin, a to bardzo ważne w pracy z ludźmi. Wiedzą podnosi sprzedaż, bo znasz trendy i potrafisz odpowiednio doradzić klientowi. Firma szanuję pracowników. Potrafią docenić. Warto tam pracować.
    Punia

28.12.2017 14:03

Kasia dobrze mowi, pracowalam w pawo i potwierdzam ze szkolenia sa bardzo dobre i bardzo potrzebne aby moc profesjonalnie doradzac klientom. Pieniadze rowniez dobre, ludzie w centrali pomocni i fajni, nie wiem co niektorym pracownikom nie pasuje, moze zla atmosfere co niektorzy sobie tworza w salonach?
    Kaska

28.11.2017 21:20

Pracowałam dość długo w Pawo i mogę polecić tą firmę. Owszem wymagają, ale też dają w zamian. Można dobrze zarobić, a i też szkolenia są rewelacyjne. Co którzy narzekają to pewnie ludzie, którym nie chce się pracować.Firma na poziomie, która szanuję pracowników. Polecam prace w Pawo.

30.09.2017 18:00

Ludzie jak w waszych wpisać jest gęsto od wulgaryzmów to wcale się nie dziwię, że są usuwane. Nie mam ochoty czytać tekstów naszpikowanych takim słownictwem. Dziwię się , że tak bardzo narzekacie na Pawo-Men bo to spoko firma!. Może lepiej zmienić miejsce pracy.
    Irek

12.09.2017 23:12

Czyżby konkurencja tak bardzo inspirowała pracowników do piania bzdur na forum? Tym bardziej dziwne to jest, że Pawo ma dobrą opinię jako pracodawca.
    Karolina

04.09.2017 09:20

Jakie warunki musi spełnić kandydat na doradcę klienta?
    Justyna

29.08.2017 10:44

Jesteście przekonani, że o Pawo nie można napisać nic dobrego? Szukając pracy słyszałam, że to dobry pracodawca. Może nie ideał bo takich raczej nie ma.

25.07.2017 23:03

Czy firma Pawo nie ma aktualnej oferty pracy? Widziałem oferty z czerwca i zastanawiam się czy są jeszcze aktualne? Marka Pawo to od at synonim dobrego stylu oraz elegancji. Bardzo chciałabym dostać się tu do pracy, lubię pracować przy ładnych rzeczach.
    Piotr

13.07.2017 08:33

Gorąco polecam!Obsługa na medal, nie wciskają kitòw że coś ładnie leży -jeśli tak nie jest, a sami nie jesteśmy z tyłu wstanie tego ocenić. Szczerość i perfekcja! Dziękuje wyglądałam jak milion dolaròw. Pozdrawiam Piotr:)

21.06.2017 08:55

Pawo to świetna firma, właśnie aplikowałam na stanowisko manager salonu w Warszawie.
    Ollita

23.03.2017 13:57

Ja napiszę, tak. Koleżanki z konkurencji Vistula, Bytom, Lavard, etc. cały czas pytają czy będą u nas zatrudniać. Wiedzą mniej więcej ile się zarabia u nas no i wiedzą co zarabiają u siebie. Ja złego słowa nie powiem, zarabiam zdecydowanie więcej niż niejeden facet :) Poza tym mam świetnego Managera, i jestem bardzo, bardzo zadowolona! A Ci piszący tutaj te negatywne komentarze, to kto? Malkontencji, którzy pewnie w ciągu roku zmienili pracę 10 razy :) Nie dla psa kiełbasa :)
    milko

04.10.2016 22:41

Niektórzy to po prostu taką mają naturę, że lubią sobie ponarzekać. A tak naprawdę przecież ciągle tu chętnie pracują.

04.10.2016 18:23

04.10.2016 22:39

Co racja to racja...
    gaga7

14.09.2016 23:50

Zarobki najniższa krajowa plus premie od utargu. premia jest zawsze na umowe zlecenie i co miesiac kazdy otrzymuje od utargu, np zrobisz 20 tysięcy planu dostaniesz 350 zł, jesli plan zrobi cały salon czyli wszyscy pracownicy badz ktos na górkę, wedy premia jest o 100% większa. i to jest super. wszystko zaplacone na czas. Minusem tej firmy sa stałe promocje 50 % nigdy nie ma normalnie ceny bez przeceny i dodatkowo wymagaja chodzenia z ulotkami, np 3 punkty tygodniowo musisz sobie wybrac i zaniesc nam ulotki do fryzjera, do piekarni itp, ale po kilku mc brakuje ci pomysłu gdzie a oni cisną Cię o to.

02.09.2016 19:58

Jak komus sie nue chce pracowac w Pawo to niech sie zwolni a nie bzdury wypisuje. Firma jest wymagajaca ale dba o swoich pracownikow, no sory ale nie siedzi sie tam tylko pracuje....
    niesmutny

26.09.2016 13:56

Haha, Pawo dba o pracowników? Dobre sobie, dawno się tak nie uśmiałem. :D To pewnie dlatego mają taką rotację. :D

04.10.2016 18:08

Nie wiem na jakich warunkach pracowales, ale ja nie narzekam ani na zarobki, ani tez na sama firme...

02.09.2016 14:51

Kinia

Przebieg rekrutacji Wg mnie bardzo profesjonalna, najpierw był pierwszy etap z Panią Manager Salonu, w kawiarni, miała jakąś kartkę na której cały czas notowała, zadawała bardzo rzeczowe pytania. Zakwalifikowałam się do drugiego etapu, ten etap przeprowadzał szef Pani Manager, bardzo precyzyjny, konkretny i przystojny :) to były zadania praktyczne, kazano mi przeczytać podręcznik w 20 minut, potem pisałam test, koljene zdanie to musziałam się nauczyć wiazać krawat w ciągu 10 minut, trzecie zdanie to przygotowanie trzech stylizacji na różne okazje. Pytania pytano o poprzednich pracodawców, musiałam podać numery w sprawie referencji, wiem od swoich byłych szefów, że dzwoniono do nich.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna

Zostaw merytoryczną opinię o Pawo Men Sp. z o.o. sp.k.