Witam. Jest to tylko kontynuacja opinii, ktora wystawilem o Work Center Opole. Przejdzmy do tematu przyjazdu.. Skoro zdecydowaliscie sie juz wyjechac do tych kanciarzy, rozumiem ze sytuacja zmusila tak jak i mnie pare tygodni temu. Dojechaliscie na miejscie i cyk, nikogo nie ma. Kordynator odbiera telefon, kaze ci czekac.. Czekasz, 30 minut, godzine, 2 godziny. Nikogo nie ma. Nie mowie, ze w kazdym przypadku tak jest. Mi to sie akurat przydarzylo :) Wszyscy byli w pracy, kordynator wielce zajety, wiec nie przyjedzie z kluczami. Ok, przezyte. Zakwaterowanie? Wioska w Gees, 12 osob na bungalowie, 4 lozka w jednym pokoju, nie patrza laduja co idzie. Nie ma znaczenia czy to dziewczyna, chlopak, czy para. TYMCZASOWE. Tak, jasne. Z tego co sie doweidziaelm od paru ladnych mieseicy : ) Kolejna ich zacna lokacja - Dordrecht. Na polu, 7 km od sklepu, czy moze troche mniej. Auta nie pozwola ci uzyc, bo bedzie to wysoka kara. No ale ok. Sa ta przyczepy kempingowe dla 4 osob. Generalnie jak tam wejdziesz to poczujesz sie jakbys plywal na jakims statku i spal w 2x2m pokoju. Dobrze, ze jeszcze nie odplywa - choc dziurawe sa i woda czasem skapie : ) Kolejna lokacja - magiczny hotel Oss, znaduje sie nad biurem calej tej patologii ( : Tka jak ktos napisal. 1 wspolna lazienka i kuchnia na 50 osob, brud, (usunięte przez administratora) DOdam jeszcze, ze jest brak internetu na kazdej lokacji. No chyba ze zaplacisz - 5/7 euro na tydzien, co juz daje ponad 20 miesiecznie. Cywilizacja z Flexkankerlisten :) Slyszalem tez od ludzi, ze sa lokacje z myszami, i innymi udogodnieniami. Wszystko bylo ok, zeby to bylo w rozsadnej cenie. Ale to wszystko kosztuje - 98 euro x 4 , internet 20 euro, jakies ich ukryte koszta 11 euro tygodniwoo !(ktorych nikt nie rozumie - tlumacza to opieka kordynatora, ale o tym zaraz), co daje w sumie ponad 460 euro. Dobrze sobie to przeliczcie.. Takze teraz moze slowko o kordynatorach. Dawno juz czegos takiego nie widziaelm i nie slyszalem :] Nie wiem czy to tak ich szkola czy co, ludzie w ogole bez jakichs skrupolow, serca, czy w ogole checi pomocy. Jezeli zadzwonisz, zapytasz o cos, mozesz dostac odpowiedz od kordynatora Emila(bo panem to sie tego czlowieka nazwac nie da) - nie podoba sie to mozesz sie pakowac do Polski. Oni nawet wiedza, ze musisz sie pakowac do Polski! Mysla, ze sa jedyni - tak mysla. Kolejna sprawa, bycie kierowca. Ci goscie to jest po prostu szczyt chamstwa :) Te 11 euro, o ktorych wspomnialem. Nazywaja to kosztami logistycznymi(opieka kordynatora, transport? itd) Jezeli jestes kierowca, tez bedziesz placil te koszta, a do tego narazasz sie na wysokie kary. Ludzie Wam moga powiedziec :) Moze stac sie cos nie z Twojej winy. Np. wypasc szyba, stracic lusterko, czy inne rzeczy - zawsze to bedzie Twoja wina i zazwyczaj taka impreza bedzie Cie kosztowac przynajmniej z 500 euro : ] Ich auta to busy z XX wieku. 20 paroletnie, jezeli akurat bedziecie miec szczescie i nic Wam przypadkowo nie odpadnie, to i tak z bycia kierwoca sa tylko i wylacznie obowiazki. Oni twierdza ze placa dodatek za bycie kierwoca. ALE ten dodatek wyplacany jest raz do roku i to wychodzi okolo 10-20 euro miesicznie. A 99% z was nie wytrzyma tam dluzej jak pare tygodni. Gwarantuje. Kordynatorow nigdy nie ma, jedyny kontakt z nimi to telefoniczny i to, zeby sie dodzwonic trzeba probowac pare razy. Odesla Cie do opiekuna lokacji czy innych niekompetentych ludzi, ktorzy poweidza CI, ze oni nic nie moga. Mowilem o karach za RZEKOME zniszczenia w domach? Wlasciwie za wszystko. Osobiscie nie dostalem, ale moi znajomi dostawali i to nie malo. Tez ciekawa sprawa z tymi karami i mandatami. Oni wysla CI na aplikacji jakis papier do podpisania, wlasnie ile kary. Musisz zadzwonic dopytac sie ZA CO konkretnie. DOPOKI NIE PODPISZESZ NIE OTRZYMASZ WYPLATY. A ze ich aplikacja dziala bardzo slabo, to mozecie czasem sie niezle przeliczyc : ) Dobra podsumowujac, koszta masakryczne duze w porownaniu do tego co maja do zaoferowania - a ze nie maja nic zaoferowania to swoja droga. Kordynatorzy lenie, chamy i dzieci. Zero kontaktu z kims wiecej niz oni, co sprawia, ze jestes jeszczde w wiekszej dziurze niz ci sie wydaje :) Dobrze, teraz slowko o ich ofertach pracy i wogole pracy. Jezeli ktos Ci w biurze powie cos w stylu " No nie moge zagwarantowac, ale widzialam osttnie tygodniowki innych ludzi i zarabiaja niezle" to juz mozesz wiedziec, ze to sciema : ] Rozmawialem z ludzmi, widzialem ich wyplaty. Przyklad HEMA - niby duzy holenderski sklep. 70 euro tygodniowki na drugich zmianach. 230 na pierwszej. Praca przy miesie w Gees, 150-200 euro bo nie ma godzin! Na transport tez mozecie poczekac np. z 4h bo nikt po ciebie nie przyjedzie - wiec poczekasz az skonczy reszta. Ogolnie maja same najgrosze firmy, w ktorych bedzie pracowac po 30 godzin tygodniowo, wiec zarobicie ze 150 euro. Moglbym pisac i pisac tych zlodziejach, niestety koncza mi sie juz znaki. Dodam, ze o swojej przeprowadzce badz zwoleniu dowiesz sie w sobote, czyli dzien przed musowym opuszczeniem ich.