MONDI

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

Aneta

16.11.2017 20:13

Ja uważam że firma jest w porzadku. Kto faktycznie probował w niemczech to wie ile kosztja mieszkania z meldunkiem i nie wybrzydza albo sobie sam szuka. koordynatorki są w porzadku jak sie jest ok dla nich a nie dzwoni nocami albo schleje pysk na kwaterze i jest problem.
    Ostatni

13.11.2017 16:54

Firma sprzedaje ludzi i sie nimi nie interesuje. Koordynatorki zero pomocy. Zdzierstwo za pokoje. Ostatni wyjazd z Mondi.

14.11.2017 11:33

Szanowny Panie, wielokrotnie na tym forum i w innych komunikatach, również od Koordynatorów informowaliśmy, że takie, a nie inne ceny mieszkań wynikają z tego, że znajdujemy wyłącznie kwatery umożliwiające zameldowanie Pracownika. One z natury są droższe niż np, hotele pracownicze czy mieszkania bezmeldunkowe. W innym wypadku Pracownik wpada do bardzo niekorzystnej klasy podatkowej i mu się to nie opłaca. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by Pracownik znalazł mieszkanie wedle własnego gustu, wyboru i za cenę, która będzie dla niego ekceptowalna. Koordynatorki są w stałym kontakcie z Pracownikami, odbierają maile i telefony również po standardowych godzinach pracy, a także w weekendy. Dbają o kwestie urzędowe, kwaterunkowe i kontakt z niemieckim Pracodawcą, ale są Koordynatorem projektu, nie osobistym opiekunem Pracownika. Jeżeli jednak uważa Pan, że ze strony Koordynatora doszło do zaniedbania, prosze o kontakt z biurem z podaniem danych personalnych i opisu sytuacji. Bez tego nie jesteśmy w stanie weryfikować negatywnych komentarzy i naprawiać ewentualnych błędów. Przykro mi, że nie jest Pan zadowolony ze współpracy z nami. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej karierze :)
    byłyniezadowolony.

11.11.2017 14:16

Uwaga !!! Firma rekrutuje do magazynu meblowego w Walsrode niby jako komisjoner. Faktycznie wykonuje się niewolniczą pracę przy rozładunku,załadunku paczek z meblami o wadze od 20 do 80kg z kontenerów. Praca tylko dla koni, wytrzymuje jeden na dziesięciu. ODRADZAM wyjazd, byłem, widziałem, pracowałem tylko dwa dni. Szkoda zdrowia za 9,23e.

13.11.2017 10:26

Szanowny Panie, w ogłoszeniu widniała informacja, że praca komisjonera łączy się również z ręcznym za- i wyładunkiem towarów. Kandydaci są również informowani o tym, jakie ciężary są brane pod uwagę. Największe ładunki ładowane są w kilka osób i trudno mówić tu o niewolniczej pracy - wykorzystywane są specjalne wózki ułatwiające przenoszenie produktów. Zaznaczę też, że praca nie polega na ładowaniu towaru przez 8 godzin. Występuje rotacja między pracownikami (np. część czasu ładuje się produkty, część etykietuje a część pracuje ze skanerem). Nieprawdą jest także, że wytrzymuje 1 na 10 osób. Ten projekt mamy od lat i pracuje z nami wiele zadowolonych osób. Również z atmosfery i stawek - nie wymagamy doświadczenia, bo firma chętnie wszystkiego uczy. Wystarczą chęci do pracy i oczywiście fizyczna sprawność, ale to dość oczywista kwestia w przypadku prac magazynowych i pracownicy są o tym informowani na początku. Nikt nie zaprzecza, że praca jest dość męcząca, przecież jest fizyczna. Dokładnie tak samo wygląda to na każdym magazynie z meblami. Mamy nadzieję, że znalazł Pan lub wkrótce znajdzie bardziej interesujące i lżejsze oferty pracy.
    grzesiuk

13.11.2017 19:08

Czekaj czekaj. czy ty wlasnie narzekarz kobietom w biurze że praca na magazynie jest ci za ciezka? noszenie mebelkow? pracowalem w walsrode rok i pewnie pracowalbym dalj gdyby żonka syna nie urodziła. tam jest ciezko? Ciepło spokojnie, toche paczek do przerzucena. co z ciebie za facet ze wylewasz zale w internecie ze nie masz sily? wiecej miesa zryj i troche rusz (usunięte przez administratora) sprzed telewizora i ci przestanie byc ciezko. praca dla koni haha. po tym komentarzu to widac ze pewnie rurki nosisz i palisz te (usunięte przez administratora) ećmiki. świat schodzi na psy tfu
    scatman john

05.11.2017 15:43

Szanowne Panie z Poznania,kompromitujące dla Was jest to że nie macie bladego pojęcia gdzie wysyłacie ludzi do pracy,na jakie dokładnie stanowiska,o tym ze nie wiecie bo nie chcecie wiedzieć jak wyposazone są mieszkania dla pracowników nie wspomnę.Zreszta jeżeli pracodawca w treści ogłoszenia o pracę pisze''malownicze krajobrazy Schwabisch-Hall,to swiadczy tylko o nim.Jak to zwykle bywa jedno wielkie kłamstwo,zupełnie inne stanowisko miało być,oczywiście mieszkanie w pełni wyposazone,a tak naprawde nie ma nic,nawet talerza,garnka itdJedyne co robicie to pilnujecie UWAŻNIE by opinie o Was były jak najlepsze,a ludzi macie w nosie.Brawo

08.11.2017 08:26

Osoba rekrutująca pozostaje w kontakcie z Pracownikiem do momentu podpisania umowy o pracę. Potem kontakt wyłączny i na stałe przejmuje Koordynator projektu. I to on stanowi przedstawiciela pracodawcy, nie rekruter. Nigdy w praktyce naszej firmy nie działała zasada, że rekruterzy pozostają w stałym kontakcie z Pracownikami, o czym wszyscy nowozatrudnieni są informowani. Gwrantuję Panu, że nie wynika to z niechęci do podtrzymywania tak bezpośredniej relacji, ale zwyczajnie z tego, że rekruter (w tym przypadku również Pani Monika) ma zupełnie inne obowiązki i gdyby chciał odbierać, nawet okazjonalne, telefony od osób, które zatrudnił w czasie swojej pracy w Mondi i rozwiązywać ich problemy, mógłby nie mieć czasu na nic innego :) Owszem, diabeł tkwi w szczegółach - w tym wypadku również w podziale obowiązków między rekruterów i koordynatorów.
    norbert

11.11.2017 22:01

I ja tam byłem miód i ....wino piłem,cytując klasyka,obiecanki cacanki w czasie pseudo rekrutacji a potem wielkie zderzenie z rzeczywistościa i w firmie i na kwaterze a paniusie uparcie bronia swoich racji na forum zeby wyjść z twarzą
    lukasz

08.11.2017 11:54

Witam serdecznie.mam pytanko zastanawiam się nad pracą jako operator widlaku (stapler).jakie warunki ile można zarobić mieszkanie itd.pozdrawiam

08.11.2017 12:01

Panie Łukaszu, zachęcam do kontaktu telefonicznego tel. +48 61 855 19 60. Stawki i warunki mieszkaniowe różnią się w zależności od konkretnego projektu, znajomości języka, posiadanych uprawnień niski/wysoki skład, doświadczenia itd. Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy z nami :)
    Marcin

31.10.2017 16:43

Co do podwyżek to jest nowa Pani koordynatorka która w ogóle nas nie zna i nie wiadomo jak z nią sie kontaktować bo do wszystkich nie przesłała swojego adresu email.

31.10.2017 19:45

Panie Marcinie, bardzo dziękujemy za informację. Wdrożenie się w nowe stanowisko bywa trudne, liczymy na zrozumienie i przepraszamy, jeśli taka sytuacja ma miejsce. Przekażę Koordynatorce tę informację i obiecujemy się poprawić :)
    Olaf

31.10.2017 16:33

W 100% zgadzam się z Monią , nikt z nami nie omawiał przeniesienia do innego miasta , na rozmowę poszło parę osób . A my dalej nic nie wiemy . Co do podwyżek to jeszcze nikt nie dostał mimo że firma jest bardzo zadowolona z takiej osoby.
    Monia

31.10.2017 14:33

Mondi nie interesuje się pracownikami, pracujesz 2 lata i nie masz co liczyć na podwyżkę, nawet nie wiedzą że zakład w którym pracują pracownicy zostanie przeniesiony do innych miast, ludzi maja w (usunięte przez administratora)

31.10.2017 15:11

Szanowna Pani, kwestia przeniesienia zakładu, o którym Pani mówi została omówiona z Pracownikami w czasie spotkań w niewielkich grupach, gdzie każdy mógł podzielić się swoimi spostrzeżeniami i uwagami. Jeśli chodzi o podwyżki, oczywiście, że są one możliwe i nasi pracownicy je otrzymują. Pod warunkiem, że mamy podstawy do jej udzielenia. Staż nie jest jedynym warunkiem. Udzielenie podwyżki lub jej odmowa są każdroazowo uzasadnione przez koordynatora projektu. Koordynatorki sa także w stałym kontakcie mailowym i telefonicznym zarówno z pracownikami, jak i niemiecką firmą. Trudno więc mówić o tym, że się nie interesujemy pracownikami. Jednocześnie przykro nam, że nie jest Pani zadowolona ze współpracy z nami. Zachęcam do kontaktu z Pani koordynatorem projektu i podzielenia się bezpośrednio swoimi spostrzeżeniami.
    Filip Stręczyński

30.10.2017 08:10

Mondi Polska jak najbardziej polecam. Bogata ilość ofert pracy, duże zaangażowanie pracowników Mondi na każdym etapie. Cóż więcej można wymagać - skorzystałem i nie żałuję.

30.10.2017 08:26

Panie Filipie, bardzo dziękujemy za tę opinię!
    bezpiecznik

25.10.2017 10:16

Mogę ocenić współpracę z Mondi Polska 10/10. Od momentu zgłoszenia chęci współpracy, aż po końcowe przekierowanie do dopasowanej pracy pełen profesjonalizm i pełne zaangażowanie. Bardzo dokładnie przedstawione warunki współpracy, możliwość wyboru w zależności od kwalifikacji - jak najbardziej polecam.

25.10.2017 10:21

Bardzo dziękujemy za miłe słowa i pozdrawiamy :)

20.10.2017 16:04

Miałem ofertę do pracy przez Mondi, bardzo atrakcyjne wynagrodzenie . Rekruterka Pani Agnieszka, bardzo miła, konkretnie przedstawiła ofertę ze szczegółami, znajomośc języka itp., mega profesjonalizm! pozdrawiam .

23.10.2017 09:54

Bardzo dziękujemy za opinię! :)
    Dawid Stępień

19.10.2017 10:03

Podejście pracowników Mondi jest największym plusem. Zawsze wszystko wyjaśnione na starcie, zachęta do zadawania pytań. Nikt nigdzie się nie spieszy, jest czas na zapoznanie się z ofertami i podjęcie decyzji. Polecam

19.10.2017 10:19

Panie Dawidzie, dziękujemy za miłe słowa! :)
    maria

18.10.2017 09:09

wie ktos o oc chodzi z tym mondi wspiera talenty? widzialam na facebook ze cos takiego robia dla dzieci ze mozna zglosic jak sa utalentowne. sciema czy faktycznie daja pieniadze?

18.10.2017 11:27

Pani Mario, to nasza nowa inicjatywa, której celem jest wspieranie utalentowanych dzieci i młodzieży. W pierwszej kolejności kierujemy się do naszych Pracowników, z nadzieją, że może wśród ich dzieci kryje się talent, któremu możemy pomóc. Nie jest to "ściema", ale nie dajemy pieniędzy. Program polega na finansowaniu przez nas rozwoju talentu . Opłacimy lekcje gry na instrumencie, treningi sportowe, zakup instrumentów itd. Zachęcam do zapoznania się ze szczegółami i regulaminem: http://mondi-polska.pl/blog/mondi-wspiera-talenty/

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Operator(ka) wózka widłowego

2830 - 3100 EUR / m

Recruitment Assistant with German

Myślący

17.10.2017 11:58

Czy ktoś wie coś więcej o pracy jaką ma agencja do zaproponowania ale dopiero na spotkaniu z pracodawcą w Bolesławcu. Dla mnie to trochę dziwne, być może niesłusznie ale jest inaczej. Generalnie słyszałem o Mondi sporo dobrych opinii więc pewnie jest wszystko ok.

17.10.2017 13:08

Szanowny Panie, spotkanie dotyczy ofert ogólnie dostępnych na naszej stronie i portalach ogłoszeniowych. Nie chodzi tu o jakieś "ukryte" oferty. Może Pan dowiedzieć się więcej przed spotkaniem, odwiedzając naszą stronę mondi-polska.pl i wpisując w wyszukiwarkę nazwę stanowiska - np. Elektryk, Spawacz/Ślusarz, Operator maszyn, Szwacz/Szwaczka czy Operator Wózka Widłowego. Organizujemy te spotkania, by Kandydatom było wygodniej - mogą porozmawiać, otrzymać wszystkie informacje i aplikować na miejscu. Wiele osób woli kontakt osobisty, niż czytanie ogłoszeń. Zachęcam więc i odwiedzenia naszej strony internetowej i do przyjścia na spotkanie, by poznać nasze rekruterki i szczegóły oferty :) Pozdrawiamy!

17.10.2017 13:09

Zniesmaczony i Zdegustowany

17.10.2017 00:46

Kaj jest mój strom i internet? To już tydzień życia jak amisze. Dziękujemy za te romantyczne wieczory przy świecach. Pozdrawiamy.
    Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

17.10.2017 10:07

Szanowny Panie, rozumiemy oczywiście, że brak prądu na kwaterze jest problemem. Dlatego Koordynatorka znalazła dla Państwa hotel na ten czas. Otrzymaliśmy od właściciela informację, że prąd w mieszkaniu już będzie, dlatego wrócili Państwo na kwatery. Sytuacja ta jest od nas niestety niezależna. Bardzo dziękujemy za Państwa cierpliwość i wyrozumiałość.
    burak

17.10.2017 11:27

amiszu jak nie masz prądu i internetu to skad piszesz? nadajesz znaki dymne? ludzie sa zabawni...
    Igor

16.10.2017 16:38

Hej, zastanawiam sie nad praca w Walsrode przez Mondi. Czy moglibyscie mi napisac ile miesiecznie sie tam zarabia ? W ofercie jest napisana stawka podstawowa + dieta wiec ile to mniej wiecej ? Z gory dziekuje !

17.10.2017 10:13

Szanowny Panie, zachęcam do kontaktu z biurem przez numer podany w ogłoszeniu. Rekruterki udzielą wszelkich niezbędnych informacji. Informacja od innej osoby może nie być pomocna z uwagi na to, że wysokość diety wyjazdowej jest uzalezniona min. od poziomu znajomości j. niemieckiego. Stawki są zgodne z niemieckim prawem pracy, umowa o pracę również jest niemiecka, co łączy się z wszystkimi benefitami (Kindergeld etc.). Zapraszam do kontaktu :)
    kitek

16.10.2017 09:32

firma jest spoko. nie oszukują.
    borat

11.10.2017 08:59

co wy sie tak uparli na te koordynatorki. one nie maja nianczyc tylko ogolnie pomagac. przeciez wysylala tam doroslych ludzi a nie uposledzone dzieci. paranoja
    Michał Ratajczak

10.10.2017 12:36

Podejście do chętnych do pracy fantastyczne, ale czego innego spodziewać się po firmie, której profil jest oparty o doradztwo personalne. Jeśli chodzi o kwestie formalne, to zawsze wszytko wyjaśnione do końca, nie ma problemu z dopytywaniem o szczegóły, a odpowiedzi nie są zdawkowe. Brawo Mondi Polska
    Żałosne

07.10.2017 11:20

ludzie litości! jesteście dorośli a zachowujecie się jak dzieci we mgle. Macie język w gębie to se załatwiajcie a nie oczekujecie cudów...Może jeszcze wam bajeczkę na dobranoc przeczytać !?!?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

niestety taka prawa

07.10.2017 00:42

Ten kto pisze tutaj o mieszkaniach to jakieś bzdury wypisuje. Ludzie za 400-500 kalmiete możesz mieć mieszkanie 70 metrów umeblowane. Warm to 100-150 zł wiecej , a nie pokój za 300 euro od głowy. Dajcie sobie dalej wciskać kity. Agencja będzie na Was zarabiała to normalne. A co do Koordynatorek, niestety nie interesują się one swoimi podopiecznymi. Może kierownictwo agencji sprawdzi sobie jaki to kontakt mają koordynatorki z ludźmi

07.10.2017 11:15

Szanowna/y Pani/e, Znajdowanie zakwaterowania dla osób rozpoczynających pracę w Niemczech jest usługą dodatkową, za którą nie pobieramy opłat. Każdy kto zajmuje takie zakwaterowanie może dokonywać płatności bezpośrednio do kwaterodawcy bez naszego pośrednictwa, co jest z naszej strony nawet preferowaną formą płatności za zakwaterowanie. Korzystanie z pomocy Koordynatorek jest również usługą dodatkową, z której pracownicy mogą korzystać dobrowolnie, natomiast nie muszą, i mogą zajmować się swoimi sprawami na własną rękę. Koordynatorzy zajmują się na bieżąco rozwiązywaniem zgłaszanych spraw, z którymi pracownik ma trudności, udzielanie informacji, pomoc językowa, podpowiadanie rozwiązań. Nie jest ich zadaniem natomiast sprawowanie opieki nad pracownikami.

04.10.2017 10:15

Dzień dobry Panie Tereso, mamy szeroki wachlarz ofert więc zapewne coś się znajdzie również dla Pani. Zapraszam do kontaktu z biurem, gdzie zostaną Pani udzielone wszystkie niezbędne informacje. Zakwaterowanie znajdujemy dla naszych pracowników na bieżąco u prywatnych kwaterodawców w pokojach dwuosobowych. Dbając o komfort naszych pracowników unikamy hoteli pracowniczych, które są często przepełnione i utrudniają regenerację po pracy. Prywatne kwatery są wyposażone we wszystkie potrzebne sprzęty codziennego użytku oraz dają możliwość meldunku na terenie Niemiec. Koszt kwatery zależy od lokalizacji i wynajmującego właściciela - można płacić bezpośrednio właścicielowi lub za naszym pośrednictwem.
    Teresa

03.10.2017 21:09

Czy Mondi Polska ma w swojej ofercie prac za granicą również pracę dla kobiet? Chciałabym skorzystać z ich oferty tym bardziej, że mają bardzo dobra opinie jako pracodawca. Jakie mieszkania załatwiają?
    Patro

03.10.2017 12:46

no tam mieszkaliśmy z innymi co tam pracowali w roznym wieku, jezdzilismy w czterech jednym autem to było tanio, na mikesiac z sobotami wychodzilo miedzy 1100 a 1300 zależy ile wydajesz na zycie

03.10.2017 14:45

1100 a 1300 ale po odtrąceniu mieszkania? , jeśli tak to jeszcze w miarę rozsądnie...
    Marko

02.10.2017 14:03

mysmy byli z nimi koło Ulm i tam też tyle kosztują pokoje a jak szukaliśmy mieszkania sami to niedość że własnie taka wysoka kaucja to jeszcze 20 ludzi przychodziło ogladac mieszkanie na raz a potem jeszcze sobie kup meble bo byly puste przewaznie masakra! zostaliśmy przy płaceniu właścicielowi co Mondi nam znalazło,pieniądze duże bo 300 Eur ale za to nic się nie martwisz - przyjdą pościel wypioro posprzątaja

01.10.2017 23:16

Dziękujemy Panie Dariuszu za miłe słowa. Jeśli nadal się Pan waha to mogę Panu zaproponować, aby się Pan skontaktował z Rekruterką, w tym wypadku rozumiem z P. Agnieszką i szczerze powiedział o swoich ewentualnych wątpliwościach - będzie Panu mogła udzielić dodatkowych informacji, które pomogą Panu podjąć najlepszą dla Pana decyzję. Dodatkowo otrzymał Pan zapewne wszystkie warunki dokładnie opisane za pośrednictwem maila z załączonym informatorem o warunkach zatrudnienia - ma Pan gwarancję, że do tego co jest tam napisane stosujemy się w 100 %.

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

01.10.2017 23:09

Szanowny Panie „Były Pracownik”, przykro nam, że ma Pan takie doświadczenia z pracą w Niemczech. Jesteśmy gotowi wyjaśniać każdą sytuację, z którą pracownik się spotka na miejscu pracy w Niemczech, ale musimy najpierw o niej wiedzieć – zachęcamy do bieżącego kontaktu i takie szczere właśnie wypowiedzi podczas rozmów z Paniami Koordynatorkami. Jeśli otrzymamy takie sygnały od kilku pracowników to jest to dla nas znak do przeprowadzenia rozmowy z naszym klientem. Jeśli natomiast nie otrzymamy takich informacji nie mamy możliwości działania. Na świadectwo pracy nie powinien Pan tyle czekać – przepraszamy. Dodatki regulują niemieckie przepisy prawa pracy, na podstawie których zatrudniamy i za nadgodziny również się należą.

09.10.2017 23:03

Dobre sobie. Ta cała sytuacja w tamtej firmie była zglaszana nie jednokrotnie i to przez wiele osób, co nawet mi mówiła jedną z Pań koordynatorek. No ale co do czego to kończyło się tylko na- "Na pewno będziemy coś działać w tym kierunku". A kończyło się na tym że ludzie mieli dość i sami odchodzili a w sprawie nie robiono nic. Takie samo było zainteresowanie koordynatorek jak były problemy na mieszkaniach. Także nie ma chyba o czym dyskutować.

01.10.2017 19:42

Nigdy nie byłem przez tą agencję skierowany do pracy, ostatnio interesuję sie ofertą kolo hanoweru , reczny zaladunek i rozladunek mebli oraz inne prace. Ogólnie Panie , ktore dzwoniły bardzo mile, oferte przeslaly na email i mogłem sie zastanowić...., ciąglel sie waham . Generalnie oceniam podejscie na bardzo dobry, pozdrawiam Dziewczyny m.in. Panią Agnieszkę....
    Patro

01.10.2017 23:22

ja tam byłem rok temu, spoko robota i bardzo mili ludzie, wszyscy się usmiechaja jak przechodzisz obok. Rozliczenia mi wysyłali co miesiąc na maila, kasa na czas nie ma czego się przyczepić no chyba że kwatera 300 Eur ale jak bym chciał swoje mieszkanie to za 3 miechy z gory trzeba wpłacić i często sa nieumeblowane . Potem płaciłem prosto do własciciela i brał te same pieniądze więc to takniestety kosztuje.

02.10.2017 21:11

a jacy ludzie na mieszkaniu w jakim wieku? jak tam byłes po oplaceniu mieszkania dojazdu do pracy oraz kosztów zycia ile Tobei zostalo 600-700e, czy miales soboty itp...pzdr

01.10.2017 17:43

Nie bardzo polecam. Tam gdzie mnie wysłano atmosfera pracy była tragiczna. Ludzie którzy są tam najdłużej mają chore układy z szefową. Na początku udają miłych i pomocnych A później donoszą każdy twój błąd do biura, mało tego dokładają kłamstwa i potem wychodzisz na najgorszego. Na nich nic nie znajdziesz bo i tak szefowa będzie za nimi stać murem. Większość ludzi nie jest tam dłużej jak kilka miesięcy. Przez sam mój pobyt tam przewinęło się z dobre 8 osob a w firmie w sumie pracuje kilkanaście osób. Także chyba to o czymś świadczy. Kupa stresu i nerwów w sumie za średnie zarobki. Dobrze jest mieć dietę, ale nie ma żadnych dodatków za nadgodziny czy soboty. Do tego po zakończeniu współpracy o świadectwo pracy trzeba było się ubiegać prawie 2 miesiące. Miejac doświadczenie już z kilku zeitfirm to tej szczerze jednak nie polecam.

30.09.2017 14:37

Szanowny Panie, co roku przechodzimy pomyślnie przez kontrole urzędów w Niemczech i za każdym razem otrzymujemy feedback o wyjątkowo dokładnym i uczciwym rozliczaniu wynagrodzeń pracowników. Wynagrodzenia naszych pracowników są dokładnie takie same lub wyższe jak u pracowników zatrudnianych bezpośrednio w firmach, w których świadczona jest praca. Oferowanie wsparcia po wyjeździe do Niemiec jest usługą jakiej nie świadczą przeważnie inne firmy i korzystanie z tej pomocy jest dobrowolne. Panie Koordynatorki dokładają wszelkich starań, by pomagać pracownikom we wszelkich sprawach do nas zgłoszonych na bieżąco. Każda taka opinia skłania nas do ciągłego ulepszania naszych usług i jest materiałem do przyszłej pracy. Jeśli nie czuje się Pan usatysfakcjonowany standardem pomocy, jaki oferujemy, to przepraszamy.

30.09.2017 14:35

Szanowny Panie Przemku, zapraszamy serdecznie do kontaktu z naszymi rekruterami - zapoznają Pana ze wszystkimi szczegółami wspomnianej oferty pracy :)
    Qmaty

30.09.2017 12:06

Firma, której nie poleciłbym nawet wrogowi. Wszystko jest załatwiane najtańszym kosztem. Panie koordynatorki są niemiłe i bezczelnie zwracają się do swoich WSPÓŁPRACOWNIKÓW pracujących w Niemczech. Poza tym wystarczyłoby odrobinę dobrych checi i o wiele więcej da się załatwić. Tym bardziej że Mondi ma dwukrotne przebicie na wynagrodzeniach w których pośredniczy z niemieckimi pracodawcami. Odrobinę wdzięczności. Takim postępowaniem nie ma przyszłości dla takich firm na rynku, a konkurencja nie śpi. Ogólnie cwaniaki i tyle. Ps: Zaznaczam że jestem byłym pracownikiem, który za pomocą ciężkiej pracy chciał uczciwie zapracować na swoje wynagrodzenie. Pozdrawiam normalnych.
    Przem

29.09.2017 19:55

jedzie ktoś do Walsrode na magazyn?

01.10.2017 19:25

Ja mialem od Nich propozycję do magazynu niedaleko Hanoweru, ogólnie Panie bardzo miłe, przedstawiły ofertę telefonicznie i na amail,,, ciągle sie waham, wiem z epokoje dwuosobowe 300 e ....
    Daniel

13.10.2017 04:17

@Przem Ja wyjeżdżam w niedziele rano najprawdopodoniej właśnie do tej pracy.
    przem

29.09.2017 19:12

CZeść wszystkim. CZy ktoś głosił się do wyjazdu do Pomocnik magazynu - okolice Hanoweru? Znacie już warunki płacowe?

01.10.2017 19:36

do mnie dzwoniły Panie z tą ofertą 7 euro netto praca chyba 35 h w tygodniiu ,,,,, jedziesz?
    mirak

22.09.2017 12:53

Konkurencja widze nie śpi.!1 Piszą głupoty bez wiedzy najmniejszej o prawie niemieckim io faktycznych warunkach. Usłyszą tylko, że kilkaset euro i od razu jest dym bez pomyslunku. taka zał firma i niby komentarze usuwa. jak usuwa jak są caly czas, nawet te durne i firma na nie odpowiada? najłatwiej kłapać i czekać aż ktoś da za damo. pracowac trzeba moi państwo a jak ktoś chce sprobowac samemu za granicą to nikt go przecież w mondi nie trzyma. zaloze sie ze polowa tych komentujacych siedzi w cieplych domkach i nie widza jak to wyglada w niemczech na robocie. 3 rok pracuje przez rozne agencje. dopiero w mondi zagrzalem miejsce i nie chce zmieniac roboty bo sa zwyczajnie uczuciwi. pewnie nikt nie przeczyta bo za dlugie ale sie musialem wygadac bo mi sie cisnienie podnioslo na tym forum!
    Vincent

20.09.2017 20:54

Polecam. ok firma
    joanka

19.09.2017 12:35

Pracowałam w kilku agencjach. W niemczech i holandii. nigdy nikt mi nie proponowal ze znajdzie za mnie mieszkanie, wysylali człowieka i kazali sobie radzić. Tutaj faktycznie ktoś się mną zaopiekował , zaoferowal mieszkanie , pomogl w urzedzie . a ludziom i tak nie dogodzisz. i tak beda w internecie pisac, obrazac i byc "oburzonymi". szkoda mi tylko tych pan ktore pewnie to czytaja i jest im przykro. bo staja na glowie zeby pomoc i zeby pracownik wszystko soboie szybko zalatwil a i tak im sie obrywa. nie sluchajcie tych wszystkich marud!

23.09.2017 00:32

W 100 % się zgadzam z tą opinią , firma jest naprawdę godna polecenia!

18.09.2017 08:48

Szanowni Państwo, kwatery organizowane w Niemczech są jedynie propozycjami od Koordynatorów. Żaden z Pracownik nie ma obowiązku z nich korzystać i może znaleźć mieszkanie na własną rękę na takich warunkach i w takiej kwocie jakiej sobie życzy. Nasza firma nie pobiera za zakwaterowanie żadnych opłat i marży. Co więcej, preferowaną formą płatności jest bezpośrednio między Pracownikiem i Kwaterodawcą, z pominięciem naszego pośrednictwa. Zanim jednak zaczną Państwo pisać o wyzysku, proszę zwrócić uwagę, że najtańsze mieszkania i np. hotele pracownicze mają co prawda niskie kwoty najmu, ale bez możliwości maldunku. Nasi Pracownicy mają umowy niemieckie, co oznacza, że jeśli nie są zameldowani na terenie Niemiec, automatycznie przypisani zostają do najwyższej klasy podatkowej. Po przeliczeniu różnicy między droższą kwaterą z meldunkiem a tańszą i wysoką klasą podatkową, Pracownicy najczęściej dochodzą do wniosku, że chcą korzystać z naszych propozycji. Jednak zaznaczę jeszcze raz - nikt na to nie nalega, a Mondi nie ponosi z tego tytułu żadnych korzyści. To jedynie forma pomocy Pracownikom. Jeśli jakaś osoba znajdzie dla siebie korzystniejszą ofertę, bez żadnego problemu może tam zamieszkać.
    Pracownik29

20.10.2017 19:48

Witam, niestety nie zgodzę się z tym. Według mnie pracownik który wyjeżdża do pracy przez Agencję ma pracować a koordynator jest zobowiązany znaleźć taka kwaterę za rozsądną cenę aby ten pracownik po przepracowanym dniu wypoczął, przed kolejnym dniem pracy a nie żeby stresował się i szukał po godzinach pracy dla siebie godnego miejsca odpoczynku. A jeżeli Firma twierdzi że 450 E za miejsce w pokoju to jest tanio to niech na start proponuje 50 E Diety nie dzień wtedy pracownika bedzie stać opłacić podkreślę miejsce w pokoju 3 osobowym Duży plus dla firmy za terminowe wpłaty wynagrodzenia, minus duży za nie docenieni Pracowników którzy pracują już jakiś długi okres w firmie. Bardzo trudna współpraca pracownika z Koordynatorem . Firma nie jest zła jak każda ma swoje plus i minusy ale wcześniej lepiej traktowany był pracownik jak na dzień dzisiejszy, no i nie ma co oszukiwać się jak w Każdej Agencji Pracy Pracownik jest tylko Numerem na liście i tylko tyle się liczy dla Firmy. Ogólnie moja ocena to 3

23.10.2017 09:49

Szanowny Panie, zakres obowiązków koordynatorów jest okreslony i każdy Pracownik jest o nim informowany. Koordynatorzy wyszukują kwatery mając na uwadze dobro Pracowników - dobre warunki mieszkaniowe, możliwość uzyskania meldunku, odległość od miejsca pracy i oczywiście cenę. Na wysokość tych ostatnich mamy niewielki wpływ, bo ceny kształtuje rynek, a jak sam Pan pewnie wie, rynek niemiecki nie jest łatwy, ani tym bardziej tani. Pracownicy są informowani o cenie mieszkania i wysokości pensji oraz diety. Mogą samodzielnie podjąć decyzję, czy te warunki im odpowiadają. Nie jest naszym celem przekonywać kogoś do podjęcia zatrudnienia, które go nie satysfakcjonuje :) Wiele osób pracuje z nami od lat i jest zadowolona z wynagrodzeń i mieszkań przez nas organizowanych. Jeśli Pan nie jest, jest nam przykro, jednak gwarantuję, że robimy wszystko, co w naszej mocy, by ułatwić Pracownikom funkcjonowanie. Niestety, nie możemy się zgodzić ze stwierdzeniem, że Pracownik ma tylko pracować, a obowiązkiem Koordynatora jest reszta. Potrzebna jest tu współpraca, samodzielność i wzajemne zrozumienie :) Cieszymy się, że dostrzega Pan też plusy pracy z nami i bardzo dziękujemy za konstruktywną opinię. Jeśli czuje się Pan niedoceniony, zachęcam do kontaktu z Pańskim Koordynatorem. Postaramy się znaleźć rozwiązanie w tej kwestii - może jakieś doszkolenie i poszerzenie kompetencji?
    paweł

18.09.2017 01:32

A może ktoś napisze o kosztach tych niby kwater ? co ? za ile 700 euro za pokój ? ludzie mieszkania są po 400-500 euro wyzysk w biały dzień
    Oburzona

18.09.2017 00:44

Ja rozumiem ze firma chce zarobić wysyłając polaków do pracy za granice,płacicie najniższą stawke,ale za kwatere to zdzieracie jak za luksusowy apartament,ludzie opamiętajcie się ja za trzypokojowe mieszkanie płace w tym mam ogrzewanie i wode oraz inne opłaty wliczone i prąd płace 70 euro miesięcznie,a za mieszkanie gdzie mam 72 metry kwadratowe płace 515 euro,to jest jakaś porażka,ciekawe jak za wynajem rozliczacie sie z finanzamtem?
    Pawel

18.09.2017 09:27

Wszyscy tacy madrzy dopoki w internecie . potem zycie sie klania. znajdz mieszkanie za 300 euro z meldunkiem. powodzenia. sie nie wyplacisz z podatkami. chyba ze robisz na czarno to wtedy mozesz szukac po taniosci. ja na mieszkanie od mondi nie narzekam i nie szukam na wlasna reke bo i po co

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.