MONDI

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o MONDI sp. z o.o.

Opinie o MONDI Poznań

Nie przegap nowości o MONDI sp. z o.o.!

M

04.12.2020 01:03

Może ktoś podać opinie o fabryce w branży drzewnej w Wilburgstetten ? Będę bardzo wdzięczna. Czy jest tam praca dla kobiet?
    Ddk

09.12.2020 09:38

Witam, pracowałem w tej firmie 2 razy i sobie chwalę. Praca czasem cięższa, czasem lżejsza ale jest okej. Polecam
    Obecny pracownik

21.11.2020 20:22

Chciałbym również dodać skromną opinię o firmie Mondi. Zgadzam się całkowicie z poprzednimi opiniami pracowników. Pracuję w firmie od dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Firma dba o pracowników i w razie problemów, pytań zawsze chętnie pomagają. Dobry kontakt z biurem w Polsce w Poznaniu. Panie bardzo sympatyczne. Wypłaty zawsze na czas. Jest to w moim przypadku najlepsza firma w jakiej pracuję która zatrudniła mnie za granicą w Niemczech. Trochę ich było. Załatwiła super domek, z resztą w bliskiej okolicy od firmy w której pracuję - bardzo ładna okolica nad jeziorem. Niemieckie kierownictwo jak i pracownicy z którymi pracuję w zmianie ludzie bardzo w porządku. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu kto szuka pracy w Niemczech.
    Mike

24.11.2020 10:36

Cześć! Możesz zdradzić na jakim projekcie pracujesz? Pzdr
    obecny pracownik

29.11.2020 18:15

Pracuję w Turyngii w nowoczesnym tartaku. Z pracy jestem zadowolony. Zarówno z firmy Mondi jak i w zakładzie gdzie pracuję.Pozdrawiam Panią Joannę Chojnacką - Panią koordynator projektu
    Mike

18.11.2020 14:57

Cześć! Czy mógłby się ktoś podzielić swoimi opiniami i wrażeniami na temat pracy komisjonera w Lipsku (branża automotive)? Pozdrawiam
    Grzegorz Kubacki

21.10.2020 13:55

Jestem pracownikiem firmy Mondi Polska Agencja Pracy sp. Z o o już około 2 lat. Od samego początku współpraca z pracownikami tej firmy ,układa się bardzo dobrze. Praca koordynatorka, zawsze jest bardzo pomocna,A one same są bardzo życzliwa i nie pozostawiają pracownika z żadnym osobistym problemem. Ostatnio dzięki pomocy Pani Joanny Ch ,którą jest koordynatorka od nie długiego czasu, udało rozwiązać się problem zasiłku rodzinnego ,dla mojego pelnoletniego syna. Naprawdę warto pracować dla Agencji Mondi,bo ludzie tam pracujący, są bardzo pomocni i sympatyczni. Z wyrazami sympatii. Grzegorz Kubacki

21.10.2020 14:23

Panie Grzegorzu, serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię i miłe słowa. Z pewnością przekażemy je także Pani Joannie. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    elektryk wysokich napięć

20.10.2020 19:59

Pracuję w Mondi od kilku lat. Dobrze oceniam współpracę a w sposób szczególnie pozytywny wyróżnia się Pani Joanna Chojnacka

21.10.2020 14:20

Dziękujemy za pozytywną opinię, bardzo nam miło. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Grzegorz Brzęczyszczykiewicz

16.10.2020 11:49

Polecam pracuje dopiero miesiąc ale jestem miło zaskoczony wszystko od A do Z bez problemu Panie zawsze pod telefonem w razie jakichkolwiek pytań naprawdę dobra firma a w paru już byłem

21.10.2020 14:17

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Elaa

21.10.2020 07:26

Mam pytanie czy ktoś w pazdzierniku wyjechał do Niemiec do pracy ,To czy przechodził kwarantanne ?

21.10.2020 14:14

Dzień dobry, na ten moment nie obowiązują obostrzenia, takie jak kwarantanna po powrocie do Polski z pracy w Niemczech. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Amisami

29.09.2020 06:55

(usunięte przez administratora) Wystawiają jakieś upomnienia wyssane z palca z karami (100-150e).. Pani koordynatorka z początku bardzo miła, później opryskliwa. Brak szacunku do pracownika. Strata czasu na tą firmę. NIE POLECAM!!!

30.09.2020 11:08

Dzień dobry, wszelkie informacje na temat upomnień i kar oraz powodów ich naliczania i wystawiania zawarte są w umowie, dlatego nie ma możliwości, aby zostały one wydane bezpodstawnie. Dotyczą one tylko sytuacji, w których pracownicy wyraźnie nie wywiązują się ze swoich obowiązków lub łamią zasady zawarte w warunkach współpracy. Chętnie odniesiemy się do poruszonej sprawy również w bezpośredniej rozmowie, dlatego będziemy wdzięczni za kontakt. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Artur L

03.09.2020 17:32

Pracuję w Niemczech od 7 lat a z firmą Mondi współpracuję od roku , kasa zawsze na czas, kontakt z biurem bezproblemowo wszystko idzie załatwi , mieszkania warunki wszystko ok jak się komuś nie podoba to można samemu coś poszukać, ogólnie polecam każdemu kto chce zarabiać fajne pieniądze i spokojnie pracować , a to jak was w pracy ludzie traktują i co robicie to nie zależy od Mondi, tylko od was samych z każdym pracodawcą Niemieckim idzie wszystko dogadać. Wystarczy tylko trochę chęci i pokazać że się chce a można zarabiać lepiej od niejednego Inżyniera :) a ludzie którzy tu narzekają to same ofermy życiowe i i po niemiecku to tylko bitte i danke to się nadajecie żeby z cyganami w tramwajach na akordeonie grać a nie na zachód wyjeżdżać.
    Maciek

09.09.2020 17:34

Gdzie konkretnie pracujesz? jesteś rzucany w różne miejsca przez ten rok? Ile to konkretnie 'więcej od niejednego inżyniera'?
    Fioletka

02.09.2020 14:36

Firma z pozoru wydaje się być miejscem idealnym: profesjonalna strona internetowa, uśmiechnięci pracownicy, ciągłe podkreślanie, iż w pracy kierują się samodzielnie ustalonymi WARTOŚCIAMI ???? Szacunek, lojalność, współpraca... nie dajcie się zwieść ???? Po 2 tygodniach pracy zwalniają pracownika, podkreślając brak efektów i NAGLE zbyt małe doświadczenie... Naprawdę? 2 tygodnie? Przypominam, że jest to okres, w którym pracownik poznaje firmę, jej system i zasady panujące w miejscu pracy. Przede wszystkim liczy na wsparcie i pomoc, a także MA PRAWO popełniać błędy (co na marginesie jest jedną z wartości firmy ;)). A na co może liczyć? Na wypowiedzenie ???? Sam proces rekrutacji trwał dłużej i składał się z milionów, niepotrzebnych, zabierających czas etapów. Najgorzej zmarnowany czas w moim życiu. Zwykłe, nic nie warte korpo. NIE POLECAM.

04.09.2020 11:20

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że spotkała się Pani z takimi odczuciami, jednak na niniejszą sytuację złożyło się wiele czynników. Przede wszystkim warto zaznaczyć, że był to czas, w którym ze względu na rozwój pandemii firma przeszła na pracę w trybie zdalnym. W związku z tym procesy w firmie musiały ulec zmianie z dnia na dzień, w tym m.in. wdrożenie pracowników, komunikacja wewnętrzna, jak i dynamika pracy. Wymagało to od pracowników dużej elastyczności i zrozumienia. Wartości firmy funkcjonowały niezmiennie, jednak warto podkreślić, że po zmianie komunikacji bezpośredniej na telefoniczną i mailową ich przekaz został znacznie utrudniony. Proces rekrutacji składał się z trzech etapów. Ze względu na branżę, w jakiej funkcjonujemy, dokładamy wszelkich starań, aby spełniał on najwyższe standardy. Trudno również nazwać naszą firmę korporacją, ponieważ zarówno struktura, jak i liczebność oraz sposoby działania zdecydowanie odbiegają od korporacyjnych schematów. Jeśli jakiekolwiek aspekty rozstania z firmą nadal są dla Pani niejasne, zachęcamy do kontaktu. Być może nie zostały one właściwie zrozumiane. Jesteśmy otwarci na ich doprecyzowanie. Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego na dalszej drodze zawodowej. Zespół Mondi Polska
    gosia

19.08.2020 21:22

pracuje ktoś przy pakowaniu bakalii? Jestem ciekawa warunków pracy, kwatery, zaroków.... Prosze o opinie

19.08.2020 18:33

Z roku na rok coraz gorzej. Kiedyś znajomym polecałem Mondi, dziś odradzam. Organizacja już u nich w biurze coraz gorsza. Panie nie komunikują się między sobą. Praca coraz częściej nie zgadza się z ustaleniami. Przykład (jeden z wielu) wyjazd jako wózkowy a wózki jedynie oglądasz gdy jeżdżą obok Ciebie a sam pracujesz fizycznie. Mieszkania załatwiane przez Mondi z roku na rok mają coraz gorszy standard. Jesteś już kilka dni na miejscu? Wtedy firma sobie o Tobie przypomina i dostajesz propozycję pracy smsem... Od pani z którą wcześniej nie miałeś kontaktu ale Pani koordynator czy Pani rekruterka nie miała czasu by odebrać czy odpisać przez kilka pierwszych dni pracy. (usunięte przez administratora)Jedyna Pani która sama się kontaktuje to Pani od kart pracy. Najlepiej gdybyście jeszcze w weekend jechali do domu kierownika po podpis bo inaczej 15euro kary za brak oddania podpisanej karty w terminie. Przemyślcie dobrze te stawki i diety. Doczytajcie czy te darmowe mieszka/pokoje/łóżka są na pewno darmowe. Czy nie ma 'drobnych dopłat'.

13.08.2020 01:35

W ogłoszeniu wymogiem był jedynie komunikatywny niemiecki i uprawnienia do wykonywania zawodu. Po aplikacji w smsie od agencji dostałem wiadomość że posiadanie własnego samochodu jest również wymagane o czym nie było w ogóle mowy w ogłoszeniu. Uważam że to bardzo ważna kwestia i powinno się o tym powiedzieć od razu żeby nie tracić czasu.

13.08.2020 08:47

Dzień dobry, Dziękujemy za Pana/i spostrzeżenie. Pragniemy wyjaśnić, że w zależności od rodzaju projektu - w większości naszych ogłoszeń widnieje jeden z poniżej wymienionych zapisów. Niemniej jednak ważne, aby podkreślić, że nie każda zatrudniana przez nas osoba musi posiadać auto. Często pracownicy dojeżdżają wspólnie, jednak decyzja o zabieraniu współpracowników jest indywidualną wolą osób mobilnych. Z tego też powodu własny środek transportu jest dużym atutem w prowadzonych rekrutacjach. Pozwala na dużą elastyczność w zakresie pracy zmianowej, do czego klienci przykładają dużą wagę. • Możliwość wyjazdu do Niemiec własnym autem w celu zachowania mobilności na miejscu • Mile widziane prawo jazdy kat. B, a także własne auto • Auto dyspozycyjne na wyjazd w celu zachowania mobilności na miejscu • Prawo jazdy kat. B z doświadczeniem w kierowaniu autem służbowym Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Zainteresowany

02.08.2020 15:38

Pracuje ktoś w Groß Kreutz w firmie Fruchtexpress ? I może powiedzieć coś więcej ? Interesują mnie warunki mieszkalne i na czym dokładnie polega praca . Pozdrawiam.
    Skuter

26.06.2020 10:31

Czy warto jechac bo mam propozycje pracy wilburgstetten praca przy w branzy drzewnej

21.07.2020 16:58

Dzień dobry, nasi koordynatorzy pozostają w stałym kontakcie zarówno z Pracownikami, jak i z Klientami, dlatego o wszelkich tego typu sytuacjach jesteśmy informowani na bieżąco. Gdyby rotacja rzeczywiście miała miejsce, to wiedzielibyśmy o niej w pierwszej kolejności. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    ja

22.07.2020 14:52

Wracamy więc do pytania ile osób które były w firmie rettenmeier w Wilburgstetten już wróciło. Ta odpowiedź z pewnością pomoże podjąć decyzję przyszłym kandydatom.
    Witold

15.06.2020 12:39

Dla mnie porażka. Tak jak piszą poprzednicy, do momentu wyjazdu i pracy wszystko cukierkowy w razie problemów kontakt się urywa. W naszym przypadku zadawanie pytań stało się chyba dla Pani nie za bardzo wygodne więc wolała nie odpisywać. Przelewy pomimo SEPA idą czasami wyjątkowo długo co zazwyczaj ale nie zawsze oznacza nie terminowe robienie przelewu. Dzisiaj 15 poniedziałek więc dzień wypłaty jestem przekonany że dzisiaj jej nie bedzie

16.06.2020 09:57

Dzień dobry, od momentu zatrudnienia każdy z naszych Pracowników pozostaje pod stałą opieką koordynatora, dlatego będziemy wdzięczni za bezpośredni kontakt. Zależy nam na wyjaśnieniu sprawy, jednak za pośrednictwem napisanej anonimowo opinii nie jesteśmy w stanie odnieść się do konkretnej sytuacji. Ponadto wynagrodzenia co miesiąc wypłacane są terminowo do 15. dnia roboczego, a nie kalendarzowego. Jest to jeden z naszych standardów. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Nova

13.06.2020 11:36

Pojechaliśmy z mężem przez tą firmę wszystko ładnie pięknie przez telefon na miejscu okazało się,ze nie ma pracy i nie będzie....mieliśmy być jeszcze wdzięczni,ze zapewnili nocleg jeszcze by tego brakowało,żeby samemu sobie opłacić jak zostalo się tak (usunięte przez administratora)..nie polecam!!!

14.06.2020 14:08

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że spotkali się Państwo z takimi odczuciami, jednak zapewniamy, że podjęliśmy wszelkie działania, aby utrzymać naszych Pracowników u Klienta. Podpisana z niemiecką firmą umowa obejmowała współpracę długofalową, jednak niestety nie mieliśmy wpływu na decyzje Klienta, podyktowane dostosowywaniem się do bieżącej, dynamicznie zmieniającej się sytuacji. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    MIROSŁAW

14.06.2020 18:52

nie zgadzam się z odpowiedzią i nie polecam tej firmy
    Adam Buczkowski

11.04.2020 15:11

Rzetelna dobra agencja.Pracuje z nimi już prawie 2 lata.Polecam.Wyplaty na czas.Pelen profesjonalizm.

14.06.2020 14:10

Dzień dobry, serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska

12.04.2020 10:54

Jak przebiega proces rekrutacji w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.? Na GoWork.pl widziałem 5 kwietnia kilka ogłoszeń.

14.04.2020 12:11

Dzień dobry, informacje na temat przebiegu procesu rekrutacji znajdzie Pan na naszej stronie: https://mondi-polska.pl/pracownicy/proces-rekrutacji/ Jeśli jest Pan zainteresowany naszymi ofertami pracy, serdecznie zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska

08.04.2020 10:59

Wystawiają ogłoszenie z informacją o długofalowej współpracy ,w rozmowach przez telefon wszystko super "bez obawy praca jest na dłuższy okres czasu" , po przepracowanym tygodniu okazało się że mieli umowę z firmą tylko na tydzień .Nie dajcie się oszukać i omamić kłamstwami ,jeśli nie chcecie zostać w obcym kraju bez znajomości języka i bez mieszkania to omijajcie tą Agencję jak najdalej.

08.04.2020 11:50

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że spotkał się Pan z takimi odczuciami, jednak zapewniamy, że podjęliśmy wszelkie działania, aby utrzymać naszych Pracowników u Klienta. Podpisana z niemiecką firmą umowa obejmowała współpracę długofalową, ale zważywszy na aktualną sytuację oraz jej gwałtowny rozwój, a także przebiegające dynamicznie zmiany w przepisach, niestety nie mieliśmy wpływu na decyzje Klienta, które również były podyktowane dostosowywaniem się do bieżącej, trudnej sytuacji. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MONDI?

zainteresowany

21.02.2020 22:55

Pracował, bądź pracuje ktoś w firmie Weber Automotive w Magdeburgu przez Mondi??
    Pracujący

01.04.2020 09:15

Jasne, jest to w miarę dobrze skonstruowane, po nockach zawsze 2,5 dnia wolne, nigdy więcej jak 4 dni pod rząd, zawsze od jednej do drugiej zmiany minimum 1,5 dnia wolnego więc często takie "małe weekendy". Nie czułem się zmęczony podczas pracy w tym systemie, poza tym miesięczny czas pracy to 140 godzin, reszta to nadgodziny - luzik. Zeitkonto tylko 35 h. Aktualnie większość zakładu, z wiadomych powodów stoi. Pozdrawiam
    Zainteresowany

02.04.2020 11:46

Dziękuję za odpowiedź
    Wero.to

12.02.2020 16:01

Dlaczego opinie zgodne z prawda sa usuwane? Proponowałbym zająć się sprawą sytuacjii w firmie w Grettstad, a nie usuwac komentarze jak zaczną masowo odchodzić ludzie wtedy oczy Wam sie otworzą?

12.02.2020 16:10

Dzień dobry, osoby pracujące w Grettstadt są zatrudnione przez spółkę Pagus Sp. z o.o., dlatego związane z nią opinie prosimy umieszczać na dotyczącym jej profilu. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    zainteresowany

11.03.2020 11:09

Wiem, że pracuje się tam w systemie 4-brygadowym. Mógłbyś napisać jak wygląda taki system w tamtej firmie. Podać przykładowy grafik na tydzień?? Z góry dzięki
    Cyrk w Grettstadt

02.02.2020 12:08

Zgadzam się ze wszystkimi opiniami w 200 %. Praca w tym zakładzie to porażka. Na zakładzie zimno, na nie których stanowiskach temperatury są takie jak na dworze,wszędzie panuje zamieszanie(usunięte przez administratora)Proszona o pomoc ignoruje nas. Najlepiej siedzieć cały dzień w biurze(usunięte przez administratora)W ogóle się nie interesuje stanowiskami pracy. Starsi stażem ludzie muszą uczyć nowych pracowników co mają robić i jak(usunięte przez administratora). Kolejnym absurdem jest to, że przez to że jest dużo mało wydajnych pracowników dobrzy pracownicy muszą przychodzić na ,, obowiązkowe soboty". Od ludzi którzy pracują dobrze jest wymagane 150 % normy, a od pracownika który nie nadaje się na żadne stanowisko nie jest wymagane nic, a pieniądze zarabiamy prawie wszyscy takie same. Niektórzy pracownicy chodzą tylko na jedną zmianę, a pozostali muszą chodzić na 2 zmiany, a nawet nieraz 2 tygodnie z rzędu mają drugą zmiane. (usunięte przez administratora)My pracownicy zapraszamy przedstawicieli firmy Pagus do Grettstad na konfrontacje i obejrzenia w jakich warunkach muszą pracować ludzie. (usunięte przez administratora)Więc proszę nie pisać o żadnych infoliniach tylko czas najwyższy przyjechać do Grettstad. (usunięte przez administratora) Bo wystarczy, że odejdzie 6 dobrych pracownikó i w tym zakładzie nie będzie ludzi do pracy.

23.12.2019 11:37

Blister

30.01.2020 11:21

Wyżej chyba dosadnie napisane jest dlaczego nie otrzymujecie takich wiadomości pod konkretnym nazwiskiem. Zmienić team a na pewno ludzie zaczną co kolwiek mówić. Dotychczas zgadzam sie z opinią wyżej w 200 procentach.
    Mirosław

26.01.2020 14:10

Polecam firmę. Wszystkie warunki z ogłoszenia są zgodne z rzeczywistością. Pracuję w Langenau i choć praca wymaga wysiłku fizycznego przy kompletowaniu zamówień, to poza tym nie ma co narzekać. Kontakt z koordynatorem P. Eliza bardzo miły, warunki mieszkaniowe super.
    Garni

14.01.2020 16:25

Witam. Chciałbym podzielić się opinią dotyczącą agencji pracy MONDI a także Pagusem dla której aktualnie pracuje w Niemczech już kilka lat.Odnośnie samej agencji jestem bardzo zadowolony z warunków pracy a także wynagrodzenia które pokrywają się z tym co zostało zawarte przy podpisaniu umowy.Kontakt z agencją jest na bardzo wysokim poziomie.Przy jakich kolwiek zapytaniach śmiało można dzwonić do swojego koordynatora (moim jest Pani J.Chojnacka)która naprawdę stara się pomóc w różnych sprawach a także zawsze odpowiedzieć na wszelkie pytania zadawane z mojej strony. Jestem pod wrażeniem że jeszcze istnieją takie agencje pracy, które za wszelką cenę dbają o pracownika, wyjeżdżając nie spodziewałem się że można aż tyle osiągnąć bez posiadania podstaw języka niemieckiego,w porównaniu do moich kolegów którzy skorzystali z pomocy innych agencji często zostali oklamani na samym początku w rzeczywistości warunki pracy różniły się znacząco do tego co było zapewniane przy podpisaniu umowy.Czytajac na owej stronie różnorakie opinie jestem przekonany że wszystko jest zależne dla jakiej konkretnie firmy wykonuje się zleconą pracę

20.01.2020 15:00

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za miłe słowa - cieszymy się, że nasze zaangażowanie przekłada się w tak odczuwalny sposób na jakość współpracy. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska

Kontakt - MONDI sp. z o.o.

Plac Andersa 3 61-894 Poznań

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

Weronika

12.01.2020 10:07

Jak najbardziej mogę polecić MONDI. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z tą agencją pracy. Pracuje w Niemczech. Wszystko, co zawarte w umowie się zgadza. (usunięte przez administratora)Właściwa osoba na właściwym stanowisku nie mogę złego słowa powiedzieć. Kompetentna, pomocna, miła osoba. Z pracy też jestem zadowolona i z warunków mieszkaniowych również. Pozdrawiam serdecznie.

14.01.2020 16:07

Paulina

13.01.2020 16:25

Przez firmę Pagus pracuje już 7 miesiecy wraz z narzeczonym, początkowo byliśmy sceptycznie nastawieni poniewaz byl to nasz pierwszy wyjazd za granicę, a opinie na temat agencji nie pomagały. Zaryzykowaliśmy i myślę że byla to jedna z naszych dobrych decyzji . Pracujemy w Langenau w Shaeflein Logistic. Praca nie należy do łatwych, pracujemy z częściami firmy Bosch. Praca polega na pakowaniu zamówień z tymi częściami. Pracować trzeba, po to się jedzie. Nikt nikomu za darmo pensji nie da niestety .Stałe godziny pracy , praca 3-zmianowa , czasem jest sobota ale to jesli ktoś chce ,to przychodzi ( dodatkowe pieniadze , bony paliwowe ) Co do naszej Agencji to jak wszystko, ma ona swoje plusy minusy . Napewno od kiedy jest nowa Pani koordynator (Eliza B.) Można o wiele łatwiej coś załatwić , rozliczenia godzinowe zawsze na początku miesiąca ,potem rozliczenie , wypłata do 15 dnia roboczego więc to różnie ale do tej pory ok. Nie ma problemów z urlopami, z dniem wolnym jeśli trzeba . Jak na dzisiejsze agencję naprawdę polecam . Ja osobiście mam 20 lat i nie żałuję że tu jestem

02.01.2020 09:39

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.?

03.01.2020 14:34

Dzień dobry, chcielibyśmy prosić o doprecyzowanie, czy pytanie dotyczy pracy w Niemczech czy struktur wewnętrznych firmy. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Mariusz K.

10.12.2019 16:36

Witam, NIE POLECAM Za trzy dni noclegu 400 euro potrącenia przy wypłacie. Nie ma znaczenia czy ktoś się zwolnił sam (jak to było w moim przypadku) czy ktoś z dnia na dzień został zwolniony przez firmę MONDI (jak to było z moim kolegą) i tak jest pobierana cała suma z wynagrodzenia. W hotelu łóżka piętrowe. Przy hotelu parking płatny 1 euro za godzinę. Zostaliśmy wysłani do niemieckiego pracodawcy z pracownikami niemieckojęzycznymi podobno z informacją dla pracodawcy, że nie znamy języka niemieckiego i na to była zgoda, ciekawe jak mieliśmy się porozumiewać. Transport do pracy z "hotelu" ???? i spowrotem samochodami prywatnymi, nie zwracają za paliwo (oczywiście dojazd do Niemiec też na własną rękę). Ogólnie porażka odradzam, Panie z biura wręcz naciskały żebym został sam u tego pracodawcy i chyba biegał z translatorem w telefonie. Co do hotelu miał być zmieniony podobno bez problemu ale dopiero po miesiącu (taka ciekawostka: o godz 00:30 w nocy do pokoju wszedł z kluczami Pan z Rumunii, przyprowadził kolegę i powiedział, że tu będzie spał, na szczęście poszli gdzie indziej).

11.12.2019 17:52

Szanowny Panie, bardzo nam przykro, że spotkał się Pan z takimi odczuciami, jednak o wszystkich aspektach wyjazdu do pracy w Niemczech, takich jak opłata za zakwaterowanie, konieczność dojazdu oraz fakt, że będzie Pan pracował z osobami znającymi język, został Pan uprzednio poinformowany. Mimo braku znajomości języka niemieckiego, zarówno z Pana strony, jak i ze strony niemieckiej firmy wyrażona została zgoda na podpisanie umowy. Zależy nam na wyjaśnieniu sytuacji, dlatego będziemy wdzięczni za kontakt prywatny w tej sprawie. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Mariusz K.

03.01.2020 02:34

Witam. Mi również jest przykro. Z uzgodnień tak naprawdę to sprawdził się pojazd na własną rękę ale na miejscu miały być auta firmowe a tych oczywiście nie było. Była mowa o opłacie za zakwaterowanie ale nie w takich warunkach jak łużka piętrowe (to nie kolonie i po pracy należy się odpoczynek). Przypominam parking płatny. I swoją drogą ciekawe czy nie można było się dogadać z właścicielem aby policzył tylko za te noce, które przespaliśmy a nie za cały miesiąc bo to ciekawe kiedy zapytałem czy mogę jechać na początku grudnia na ten hotek bo niby opłacony to ciężko z odpowiedzią. No i najlepsze: od 10.11 do 09.12 Paniom na fakturze wyszły 32 doby tylko dlatego żeby kwota się zgadzała 400 euro, (usunięte przez administratora) No i właśnie miał być ktoś na miejscu znający język ale byliśmy tylko we dwóch z czego kolega został zwolniony. Powinna być informacja, że jeżeli się nie spodobasz pracodawcy to z dnia na dzień jesteś zwolniony a opłata za hotel nie jest zwracana. I jeszcze kiedy chciałem napisać wypowiedzenie z winy pracodawcy bo ustalenia daleko odbiegają od rzeczywistości to powiedziano mi, że takiego to oni nie przyjmą. Naprawdę zastanówcie się trzy razy zanim podejmiecie z nimi współpracę.

18.11.2019 12:45

24.12.2019 14:22

Dzień dobry, bardzo nam miło, serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    R.P.

04.12.2019 18:59

Jedna z polskich Agencji Mondi - Oddział w Poznaniu - zasługuje na szczególne uznanie. Już sama rozmowa wstępna sprawia dużo zadowolenia. Merytoryczność, dokładność omówienia wszelkich spraw w procesie rekrutacji, szczegółowe przedstawienie oferty, czas poświęcony ofertobiorcy sprzyjają dobrej współpracy. Podziękowania dla Pani N.J. za wzorową, sumienną i obiektywną ocenę. Pozdrawiam R.P.

11.12.2019 18:00

Dzień dobry, serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię, bardzo nam miło. :) Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Leksu

30.10.2019 14:04

Witam, ogólne wrażenia ze współpracy z firmą Mondi Polska oceniam na bardzo wysokim poziomie, klient ma zagwarantowane wsparcie w każdej sytuacji w 100%.

04.12.2019 16:52

P.

07.08.2019 18:25

Niestety atmosfera w firmie stała się fatalna. Ostatnimi czasy po zmianie struktury, awansach, źle się zadzialo. Firma nie widzi, że straciła bardzo dobrych pracowników wewnetrznych tylko dlatego, że kierownictwo ślepo podązą za opinią jednej, awansowanej osoby, ktora niestety nie jest obiektywna osobą i to od jej zdania (a bardziej od tego czy Cię polubi) zależy czy będzie ok czy zasługujesz na potępienie i zwracanie uwagi na kazdym kroku. Bardzo jest to przykre.

04.12.2019 13:58

human relations? wy wiecie w ogóle co to znaczy? chyba nie.

04.12.2019 16:50

Dzień dobry, ze względu na to, że opieramy nasze działania na idei Human Relations, będziemy wdzięczni za kontakt prywatny w celu wyjaśnienia sytuacji, ponieważ zależy nam na wzajemnym zrozumieniu. Trudno nam odnieść się do Pana/Pani komentarza bez jasnej informacji, jakiego obszaru naszej działalności on dotyczy. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    Dariusz M.

10.11.2019 16:31

Witam ja i mój monsz jesteśmy zadowoleni z Mondi polecamy Tom firmę Dariusz M. Agnieszka. M
    Meczyki

13.11.2019 16:13

Co to jest monsz ??
    Mateusz H.

12.11.2019 11:45

Agencja dotrzymująca umowy i terminów. Zapewnia dobre warunki mieszkalne i fajne pieniądze. Panie z biura bardzo miłe :)
    Dariusz M.

10.11.2019 16:28

Witam ja i mój monsz jesteśmy zadowoleni z Mondi polecamy Tom firmę Dariusz. M Agnieszka. M
    WojciechR

04.11.2019 10:31

Współpraca z mondi polska układa mi się znakomicie. Jest to firma godna polecenia. Nigdy się jeszcze nie zawiodłem na współpracy jak i kontakcie bezpośrednim.

20.10.2019 16:04

Nie polecam. Nie można wyrazić swojego zdania to co się dzieje w firmie to masakra przychodzą ludzie którym wmawiane jest że to lekka praca i super pieniądze A niestety rzeczywistość okazuje się inna i ludzie odchodzą jak tylko zobacza. Mieszkania drogie 1/4 wypłaty płacisz za pokój i to dzielony z dwoma osobami w mieszkaniach po 14 osób i jedna łazienka porażka

21.10.2019 15:10

Dzień dobry, prosimy o kontakt prywatny w celu odniesienia się do konkretnej sytuacji i jej wyjaśnienia. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska

23.09.2019 10:27

hej, czy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. płacą za nadgodziny?

23.09.2019 13:39

Dzień dobry, jak najbardziej, zawsze wypłacamy dodatki za pracę w godzinach nadliczbowych. Pozdrawiamy Zespół Mondi Polska
    dzika_świnia

21.10.2019 11:27

Kręcicie z tym wypłacaniem nadliczbowych... Pracowałem u was to wiem co mówię! Oczywistym jest że nie możecie napisać tu prawdy :)

Zostaw merytoryczną opinię o MONDI sp. z o.o.

Oferty pracy - MONDI sp. z o.o.

Asystent(ka) ds. Rekrutacji

Recruitment Specialist