Centrum Językowe KONIK

Głogów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 326 ocen.

Opinie o Centrum Językowe KONIK

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Językowe KONIK

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@aj warto napisać, co sprawia że nie polecasz tego wyjazdu. Warto pamiętać, że to co Tobie nie odpowiadało, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia.

tosia

Czy ktoś jedzie może do pracy przez tą firmę?niech napiszę na kubus_512@wp.pl , jak to się mówi razem raźniej :)

aj

Poszukuję osób, które pracowały na campingach w Prerow i były zatrudnione przez agencję konik. (usunięte przez administratora)Pozdrawiam.

MAGDALENA

FIRMA ORAZ PRACOWNICY SUPER . FAKT ZE 2 RAZY TRAFILAM NA ZLA PRACE NIE Z ICH WINY POPROSTU LUDZIE TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZA TO KASA NA CZAS ZAWSZE MA SIE KONTAKT Z BIUREM . W NIEMCZECH NIE ZOSTAWIAJA NAS NA PASTWE LOSU . FAJNA FIRMA ZAPEWNE ZNOWU Z NIMI POJADE :)AAA I WYJEZDZAM JAKO KELNERKA WIEC KASE PLACA MEGA DOBRA POLECAM

mk

Tez wysylalam cv tam. W ogłoszeniu napisane od 25 lat praca. A po jakimś czasie piszą ze za młodzi jestesmy do tej pracy. Ja mam 27 lat chłopak 30. (usunięte przez administratora).

Renata

czy ktos wyjeżdzał do pracy przez Centrum konik 24 do Niemiec do pracy do sprzątania na campingi . Bardzo prosze o odpowidz i opisanie jak jest naprawde , bo mam oferte by jechac tam do pracy i nie wiem jak tam jest naprawde . Renata

aj
@Renata 17.07.2017, 16:05
czy ktos wyjeżdzał do pracy przez Centrum konik 24 do Niemiec do pracy do sprzątania na campingi . Bardzo prosze o odpowidz...

Radzę odpuścić sobie ten wyjazd, szczerze nie polecam.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@gośkarozumiem, że dobrze współpracuje Ci się z Centrum Językowym KONIK. Możesz opowiedzieć więcej na temat tego co uważasz za największy plus firmy? Chętnie też usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy.

gośka

Jako opiekunka pracuję już 5 lat. Wyjeżdżałam już z różnych firm i najbardziej jestem zadowolona własnie z konika, spotkałam się tutaj z bardzo profesjonalnym podejściem, bardzo szybko znaleziono dla mnie fajną ofertę. Ważne jest też to, że nie kłamią na temat podopiecznych, a pieniążki zawsze są na czas. Polecam i pozdrawiam.

asia

kornela12 to rzeczywiście ładne premie dają, gdzie mogę znaleźć ich oferty?

kornela12
@asia 20.11.2016, 23:26
kornela12 to rzeczywiście ładne premie dają, gdzie mogę znaleźć ich oferty?

http://www.pracadlaopiekunek24.pl tutaj w zakładce oferty pracy

kornela12

mają duże premie teraz na święta aż 100 euro plus podwójna dniówka, moim zdaniem opłaca sie

agata

Bardzo szybko mi znaleźli stelle, fakt że mam dobry język i doświadczenie więc łatwiej coś znaleźć, ale i tak podejście bardzo profesjonalne. Można podać swoje wymagania co do pracy i się tego trzymają. Ja podałam konkretne miejsce i nie chciałam osoby leżącej, żeby nie dźwigać i taką też mi znaleźli ofertę. Także firma solidna i profesjonalna, z czystym sumieniem mogę polecić.

kaja

najlepsza firma! współpracowałam już z różnymi, ale tak dobrze mi nie było nigdzie, wszystko jest zawsze dograne, czuję się doceniona! Polecam wszystkim opiekunkom spróbować

aa

No ofertę mają naprawdę ciekawą i fajne zarobki, kiedyś takich nie było

www

Najwięcej mają chyba ofert dla opiekunek, sama wyjeżdżałam kiedyś. Miałam nawet okazje poznać szefową tej firmy i jest to przesympatyczna kobieta. Polecam.

wii

szkoda ze konik odprowadza zus od najnizszej a nie od sredniej krajowej jak to robia inne firmy

ell

Konik to dobra, wiarygodna firma. Nie ma nigdy żadnych problemów i "kwiatków" na miejscu, tak jak mówią tak jest i to sie ceni

tereska

Zdecydowanie polecam współpracę z nimi. Wyjeżdżam jako opiekunka i zawsze wszystko jest dograne.

alicja

Korzystałam u nich z kursu przez skypa i muszę przyznać, że dużo się nauczyłam, a pani lektor bardzo miła. Później znaleźli dla mnie ofertę, łatwo nie było bo chciałam pracę tylko w Berlinie, ale muszę przyznać, że wcale nie trwało to długo. Wyjechałam tylko raz na wakacjach, bo ogólnie mam stałą pracę u siebie, ale akurat mieliśmy ciężką sytuacje i trzeba było coś zarobić. Także firma sprawdzona, a podejście do opiekunek bardzo profesjonalne.

Anai

Pracuję 4 lata u konkurencji w opiece , wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Każda firma ma bonusy , promocje a dobra współpraca zależy od opiekunki kontraktu i rodziny podopiecznego . Nie każdemu idzie dogodzić . Zapotrzebowanie na rynku opiekunek jest bardzo duże i dlatego powstało tyle firm . Największe zarobki są w granicach 1400 eu z bardzo dobrym językiem i opieką nad dwiema osobami . średnio wychodzi 1200-1300 . Różnica może polegać tylko na wysokości odprowadzanych składek do ZUS u. Pozdrawiam koleżanki i kolegów po fachu :)

Ewa

Odnosnie oferowanego wynagrodzenie dużo informacji można znalezć na stronie internetowej Firmy w zakładce "oferty pracy"

Ewa

Odnosnie oferowanego wynagrodzenie dużo informacji można znalezć na stronie internetowej Firmy w zakładce "oferty pracy"

Aldona
użytkownik zarejestrowany

Ja od 3 lat jeżdżę z konikiem i jestem mega zadowolona. Mam super babcie, bardzo dobrze trafilam i poza tym mam dobrą pensję. Język wyćwiczyłam przy okazji i niedługo będe zarabiała jeszcze więcej. Panie w koniku są bardzo miłe i zawsze służą radą. Umowa na czas i wszystko gra. Polecam wszystkim konika, jak kto chce podam numer telefonu

David

Zapis o zakazie publikowania informacji/opinii na temat tego podmiotu pod groźbą kary pieniężnej mówi o CJK wszystko.

asss
użytkownik zarejestrowany

wlasnie szukam i ja czegos rzetelnego, jakiejs porzadnej agencji pracy ktora posiada uczciwe oferty pracy i przede wszytskim zatrudnia na legalnych warunkach pracy, widze ze ogłoszeń mają bardzo dużo jednka opinie dosc nie pochlebne

opiekunka

po przeczytaniu tych opini odechcialo mi sie tej pracy z nimi . (usunięte przez administratora)

justyna131211

Pracuje nie narzekam ok firemka

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Marzena

oh rozłąka to fakt to męczy, ale ta firma pomaga jak może, poza tym fajnie jest też np. na Wielkanoc coś kupić rodzinie, wcale też nie jest powiedziane, że trzeba wyjechać na wieki, można najpierw spróbować , zobaczyć np. na 6 tygodni, nikt do niczego nie zmusza, ale czasem jest dobrze spotkać nowych ludzi, pogadać i przy okazji zarobić trochę pieniążków i wrócić do domku :)

kk

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Konikiem ?

Marzena
@kk 22.02.2016, 14:46
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Konikiem ?

Ja mam doświadczenie, 5 lat z tą firmą, jestem mega zadowolona. :) Polecam :)

Marzena

Witam wszystkich pracuję w Niemczech już ponad 5 ty rok i jestem tu od czasu całej tej akcji z imigrantami, nie wypływa to wcale ani na mnie ani na moją pracę, przynajmniej w opiece jest to najlepsze neutralne stanowisko jakie można zająć. I proszę mi wierzyć w Niemczech jest nadal kolorowo teraz mamy Karnawał i Fasching :) więc jest ciekawie :) Polecam wszystkim ! :) :*

xxx

A czy ktos ma z tej firmy pieniadze na dzieci i umowe niemiecka?

Lidia Bielsko

Witam wszystkich serdecznie i zgadzam się z wypowiedzią pani Marzeny to co napisała to szczera prawda firma KONIK jest na medal współpraca super . Pozdrawiam

MARZENA

W tej firmie warto być dobrym pracownikiem! Rzetelność, pracowitość i sumienność jest wysoko ceniona i nagradzana! Z wielką przyjemnością wystawiam KOLEJNY pozytywny komentarz:) wszyscy są bardzo mili, z wszystkim można się dogadać, wszystko dopięte i załatwione na ostatni guzik, przyjemnie po pracy wraca się do domu :)atmosfera pracy na Nobel :)Pomoc szefa i szefowej zasługuje na Oscara:)po urlopie z ogromną chęcią przystąpię do kolejnej wielomiesięcznej współpracy. Dziękuję Firmie Konik. Pozdrawiam i Polecam!

Lidia Bielsko

Witam serdecznie szczerze polecam firmę konik pracuję już 3 lata z tą firmą i nie narzekam , a że ma ją dużo ofert to chyba dobrze to znaczy że są operatywni nie narzekam polecam gorąco Mam kontakty z paniami które są z innych firm i wiem na 100% że mój wybór jest super pracując z firmą konik.

zuzi

witam mam zamiar wyjechac do opieki do niemiec przez agencje konik polecacie ale szczerze maja duzo ofert pozdrawiam zuzia

Marzena
@zuzi 15.10.2015, 14:31
witam mam zamiar wyjechac do opieki do niemiec przez agencje konik polecacie ale szczerze maja duzo ofert pozdrawiam zuzia...

Z całego serca szczerze polecam :)

anonim

Nie wiem po co wysyłacie te zapytania, skoro negatywna odpowiedż na temat firmy Konik jest momentalnie usuwana. To my mamy ich tylko chwalić ? Pozdrawiam

Marzena

Nie przypominam sobie abyśmy proszę pani przeszły na "Ty". Będzie Pani tak miła i nie będzie obrażać ludzi , których nie zna! Skąd Pani wie jak wyglądała moja współpraca z tą firmą na początku i na jakich warunkach?? Pracuje 5 lat i amen. Na forach obowiązują zasady przyzwoitego zachowania proszę panią! A forum dotyczy pracy i wykonywanego konkretnego zawodu a nie obrażania pracowników. Miłego dnia :)

spostrzegawcza

Ha ha ha, Pracujesz ponad 5 lat! Ciekawe, bo agencja pracy funkcjonuje od lata 2011 roku.

obserwator

skoro jesat tak dobrze to czemu Konik ma tyle nieobsadzonych miejsc ? aż czarno od waszych ogłoszeń... na forach można poczytać opinie jak to się podobno wspaniale z wami pracuje... (usunięte przez administratora)

Marzena

Wszystko zależy od rodziny do której się jedzie, od wykonywanej pracy, od znajomości języka i od czasu na jak długo się wyjeżdża. Ale do 1300 można wyciągnąć.. nawet jeśli ta firma i tak oferuje największe pensje z pośród innych polskich firm.

Lidia Bielsko

Potwierdzam słowa Pani Marzeny jeżdżę z Konikiem już 3 lata i jestem bardzo zadowolona kasa na czas obsługa firmy super polecam bardzo , rekrutowałam koleżankę jedzie teraz drugi raz i jest bardzo zadowolona .Ja teraz jestem u pani która jest leżąca daje mi bardzo popalić w dzień i w nocy ale nikt nie mówił że będzie pięknie daje rady i jest super . Dziękuje firmie Konik za możliwość pracy.Pozdrawiam

kancus89

Witam wszystkie Panie i Panów Polecam firmę Konik, wypłaty zawsze są na czas, premie, zwroty kosztów podróży.( usunięte przez administratora ) należy do najbardziej rzetelnych i rozsądnych pracowników firmy warto z tą panią załatwiać formalności. Cała organizacja przebiega szybko i bez problemów, szefowa jest bardzo wyrozumiała. Pracuję tutaj ponad 5 lat i nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko załatwione, wszystko zorganizowane i punktualne. Szefostwo naprawdę robi wszystko, żeby tylko pracownicy byli zadowoleni. :)

nick

Orientuje sie ktos ile firma konik sobie potraca ?

Ewelina

Uzupełniam powyższą wypowiedź- pracuję w firmie Konik jako opiekunka. Nie ukończyłam szkoły dla opiekunek, lecz przed rozpoczęciem pracy pól roku przepracowałam jako wolontariusz w hospicjum, aby wiedzieć jak zająć się pacjentem. A mój wybór padł na firmę Konik, ponieważ firma Promedica 24, do której złożyłam aplikację- ok. 4 lata temu zaproponowała mi wynagrodzenie o ok. 300 E niższe, niż Konik. Zaznaczam, że w jednej i w drugiej firmie startowałam po 3-miesięcznym kursie nauki j. niemieckiego.

Ewelina

Współpracuję z firmą KONIK od ok. 4-ch lat. Jestem zadowolona zarówno z pomocy ze strony firmy, jak też ze sprawy najważniejszej- z terminowości wypłat. Nawet, gdy wg umowy miałam otrzymać wynagrodzenie do 20-go, gdy poprosiłam o wcześniejsze przelewy na konto ze względu na spłaty kredytów, pieniądze wypłacone były już 8-9-go każdego miesiąca. Oczywiście, przypilnowałam podopiecznych, aby również rachunki płacone były w terminie. Na starcie mojej pracy, gdy potrzebowałam pomocy, jakichś wyjaśnień pomagano mi. Obecnie, gdy wiem w jaki sposób to wszystko działa sama z koleżankami zmienniczkami ustalamy sobie terminy zmian, bądź sposobu dojazdu. Jest to praca niełatwa, frustrująca, z dala od domu i najbliższych, ale cieszę się, że mam możliwość zarabiania bardzo dobrych pieniędzy. Oczywiście staram się, aby moi podopieczni byli zadowoleni i zadbani, bo to świadczy o mnie i o firmie, która reprezentuję. Dzięki takiej postawie, Niemcy, Szwajcarzy, Luksemburczycy, Brytyjczycy itp. najbardziej cenią sobie właśnie nas- czyli Polki.

Milkowski Mateusz

Witam jestem właścicielem Firmy Centrum Jezykowe Konik 24 jeżeli jest Pan taki odważny proszę podpisać się imieniem i nazwiskiem!Podpisał Pan umowę w nie jest napisane ze każdy ma mieć wypłacone do 20 stego każdego miesiąca!!A czy ja zapłacę z własnej kieszeni to jest moja dobra wola!!!W tym momencie składam zawiadomię na policje po czym ustalę ip komputera z którego ta odazna osoba pisze!!!POZDRAWIAM DO ZOBACZENIA osobiscie

Błąd w komunikacji
@Milkowski Mateusz 07.08.2015, 17:52
Witam jestem właścicielem Firmy Centrum Jezykowe Konik 24 jeżeli jest Pan taki odważny proszę podpisać się imieniem i nazwiskie...

Witam, chciałbym przeprosić całą agencje za słowa które padły problem powstał z powodu błędnej interpretacji wszystkiego, bardzo państwa przepraszam za problem jaki powstał w tej całej sytuacji. W poniedziałek przyjdę wszystko wyjaśnić. Pozdrawiam, i jeszcze raz przepraszam.

mako
@Milkowski Mateusz 07.08.2015, 17:52
Witam jestem właścicielem Firmy Centrum Jezykowe Konik 24 jeżeli jest Pan taki odważny proszę podpisać się imieniem i nazwiskie...

Do właściciela firmy. Chciałam wiedzieć czy na ogłoszenia które wyatawiacie o zatrudnieniu sam pan odpisuje❔

Centrum Konik

w tym momencie sprawe zglaszamy na policje , Pan potrzebuje lekarza i pomocy

gość
@Centrum Konik 07.08.2015, 17:17
w tym momencie sprawe zglaszamy na policje , Pan potrzebuje lekarza i pomocy

Do pana Mateusza- Przykro nam tak wyszło ale dostaliśmy informacje od osoby trzeciej, że Pan Mateusz miał obowiązek nam wypłacić pieniądze do pt. Widocznie tak nie miało być, podpisuje się pod kolegą, oraz wycofuje wszystkie fałszywe oskarżenia w stronę Pana oraz Państwa firme. Zachowaliśmy sie bezczelnie i nie etycznie, za wszystko bardzo przepraszamy i obiecujemy nie dopuścić już do takiej sytuacji

kancus89

Pracuję w tej firmie ponad 5 lat, 30 miesiąc jestem na wyjeździe. jeśli ktoś jedzie pracować i pracuje to wtedy zarabia...:) Z tą firmą załatwić można WSZYSTKO, PREMIE, BILETY, UMOWY, UBEZPEICZENIE, WYPLATY, ZALICZKI itd. itp. nie znam lepszej firmy na całym polskim rynku, zarówno SZEFOWA I jak i KSIĘGOWY to SUPER LUDZIE! Nie wiem czy kiedykolwiek zakończę z nimi współpracę. POLECAM KAŻDEMU FIRMĘ, 100% RZETELNOŚĆI! Pensja na czas, miły kontakt, zarobki najwyższy poziom :)

Marzena

Ja uważam, że jest to najlepsza polska firma , jaka w ogóle istnieje na polskim rynku. Jak człowiek pracuje i ładnie się sprawuje to nawet firmowe gadżety dostaje. Ja mam umowę bez zastrzeżeń i pieniądze na czas. A paniom się pewnie rodzina nie podobała i ich warunki i wystawiacie złą opienię dla Konika , bardzo nieładnie. Ja jestem w 100% zadowolona :) Pozdrawiam

Konik Ksiegowosc

Witam serdecznie Wszyscy pracownicy maja na czas pieniadze, prosze w takim razie o nazwiska KOMU FIRMA NIE PRZELALA !!!Panowie nie zdajecie sobie sprawy ze wypisywanie klamstw jest karalne? Prosze o nazwiska

Tomasz
@Konik Ksiegowosc 07.08.2015, 13:27
Witam serdecznie Wszyscy pracownicy maja na czas pieniadze, prosze w takim razie o nazwiska KOMU FIRMA NIE PRZELALA !!!Panow...

Mógłby Pan podać dokładnie na jakiej podstawie prawnej ,, wypisywanie klamstw jest karalne''?

konik złodziej

Witam mam podobny problem co użytkownik wyżej, też czekam na pieniądze i doczekać się nie moge, ten komentarz to ostrzeżenie dla waszej agencji, jeżeli sprawa się nie wyjaśni to wszystko zostanie zgłoszone na policje nie pozdrawiam was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i chamy i na pewno jeszcze się spotkamy.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

świeżaopiekunka

jak już nerwy opadły z strony rodziny, która była rozczarowana, że nie mam wykształcenia jako opiekunka i z mojej i porozmawialiśmy. Na ich umowie, którą oni podpisuwali jest czarno na białym wszystko napisane to co tu zastałam, przede wszystkim to, że trzeba przy nim spać. Agencja nie raczyła tego mi przekazać w żaden sposób. Na trzeci dzień jak tam byłam zadzwoniła uprzejma pani z agencji, żeby dowiedzieć się czy wszystko jest wporządku. Jak zaczęłam na prawdę temat tego, dlaczego kłamią i podają fałszywe informacje na temat mojego wykształcenia, to pani mi uprzejmie powiedziała, że ona zastępuje koleżankę, ona nic nie wie. A więc wyjaśnienia nie otrzymałam. Na szczęście rodzina chciała żebym została i okazali się być naprawdę super. Ale początek był fatalny, a agencja milczy. Sami sobie piszą chyba te piękne komentarze o tym, jak to oni dbają o opiekunki, że jakiś koordynator (fikcyjny). Jeszcze pani uprzejmie powiedziała, że mam sie nie martwic, że jeśli oni nie beda chcieli zebym została to oni znajdą mi inną rodzinę. Chyba sobie nie zdają sprawy, że opiekunka to człowiek i podróż 14 godzina w jedną stronę nie jest niczym przyjemnym a przez takie ich mydlenie oczu, ja byłam narażona na szybki powrót. Na szczęście jak juz wspomnialam rodzina chciala zebym jednak została. Ale mogłobyc zupełnie inaczej.

Zostaw opinię o Centrum Językowe KONIK - Głogów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Językowe KONIK