Jeden z najgorszych urzędów na śląsku po kątem: - nieuprzejmych pracowników, którzy swoja postawą tylko pokazują na każdym kroku, że są jakby za karę w pracy, - niemożności kontaktu telefonicznego i e-mail w szczególności w wydziałach to spraw cudzoziemców oraz departamencie opłat środowiskowych, - przewlekłości postępowaniom. W urzędzie człowiek czuje się jak intruz. Poziom frustracji, zniechęcenia, traktowania przedmiotowego petentów przez pracowników powoduje, że atmosferę da się kroić nożem.
No, coś nie tak w twojej wypowiedzi. Cyt."niemożności kontaktu telefonicznego i e-mail w szczególności w wydziałach to spraw cudzoziemców..." - opis nie pasuje do Urzędu Marszałkowskiego. Wydziału ds. cudzoziemców nie ma w strukturze organizacyjnej. Cudzoziemcami i paszportami zajmuje się Urząd Wojewódzki. To o czym rozmawiamy?
Witam, czy w dobie podwyższonej inflacji pracownicy UM otrzymali jakieś podwyżki wynagrodzeń?
Dobry wieczór, zastanawiam się nad zmianą z UW w Katowicach na Urząd Marszałkowski, proszę o informację dotyczącą zarobków? Brutto na start z dodatkiem stażowym 10% wyjdzie powyżej 5000 zł brutto ?
Z czego wynika taka spora pewność? W parę miesięcy trudno, żeby warunki uległy takiej zmianie? Co do stanowisk kierowniczych jak w realnym ujęciu są one osiągalne? Po jakim czasie można na nie aspirować?
Czy zdarzają się nadgodziny w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
Tylko że urząd marszalkowski nie miał nigdy wydziału ds cudzoziemców. Hejtujesz nie ten urząd
Hehe, nie ma to jak brak elementarnej wiedzy co to jest Urząd Wojewódzki i Urząd Marszałkowski i wypowiadanie się na dany temat.

Czy w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
Jaki dress code obowiązuje w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
W głównym budynku typowo oficjalny, urzędniczy. W innych budynkach jest luźniej i spokojnie można pomykać w jeansach i tshirtach.
Czy w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego są szkolenia zewnętrzne?
Nie wiem jak w innych departamentach/wydziałach, ale u nas naprawdę sporadycznie i to raczej w formie online.
Jestem długoletnim pracownikiem i to co mogę nakreślić o obecnej jakości pracy oraz szacunku pracodawcy do pracownika to (usunięte przez administratora) Z mojej doświadczenia zawodowego w tym zakładzie pracy (ponad 15 letniego) to tak źle jeszcze nie było, pracownicy zarabiają coraz bliżej minimalnej krajowej biorąc na siebie bardzo dużą odpowiedzialność. Panująca dezinformacja jest ogromna i nikt nie wie co ma robić. Całe szczęście opuściłem to miejsce i ze spokojem mogę się angażować w powierzone obowiązki u nowego pracodawcy. Drodzy koledzy i koleżanki z UMWŚ współczuję Wam wstawania do tej pracy :)
A ja właśnie przenoszę się tam po dwudziestu latach pracy w PKO BP. Moim głównym motywatorem są zarobki (że niby takie niskie, a tymczasem na dzień dobry dostanę 1100 zł więcej niż w najbogatszym banku w polsce,, w którym mogłeś liczyć na podwyżki rzędu 150 zł raz na pięć lat.
Witam, chciałabym zapytać jakiej stawki można się spodziewać na stanowisku urzędniczym w Departamencie Księgowości w Urzędzie Marszałkowskim ?
Witam, jakie wynagrodzenie oferowane jest na stanowisku Specjalista ?? Jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne?? Są faktycznie pytania z ustaw?? Testy kompetencji? Dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź :)
Witam, Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat praktyk studenckich w Urzędzie Marszałkowskim? Jest szansa na ofertę pracy po odbyciu praktyk?
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
Rozumiem że pytanie zadane przez Administratora aby ożywić dyskusję w wątku, odpowiem równie lakonicznie jak pytający. W Urzędzie Marszałkowskim Województwa Śląskiego atmosfera sprzyja osiąganiu wyników. :)
Czy ktoś wie, jak wygląda praca w urzędzie w warunkach pandemii koronawirusa? Czy przedłużają umowy o pracę, które się już kończą?
AD. 1. Praca w warunkach pandemii koronawirusa - kto ma warunki tzn. dostęp do systemów i komputer/telefon ten wysyłany jest na pracę zdlaną. AD 2. TAK przedłużają.
A może ktoś wie czy aktualnie urząd prowadzi rekrutacje?
Tak, jeśli jesteś już na wyższym stanowisku urzędniczym, np. specjalisty + wysługa lat. Jeśli zaczynasz - zapomnij o takiej pensji.
Hej, czy w firmie Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego płacą za nadgodziny?
TAK, chociaż w pierwszej kolejności preferowany jest odbiór tych godzin - tj. wcześniejsze wyjście w danym dniu, aby zbilansować ilość nadgodzin do zera.
Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w firmie? Jakie wymagania trzeba spełniać ,żeby w ogóle mieć jakieś szanse na pracę?
Atmosfera w pracy różna w zależności od Referatu/Wydziału w którym pracujesz. Wszystko zależy od przełożonych i nawału pracy, bo wiadomo że stres nie sprzyja atmosferze.
A odniesiesz się jeszcze do jednego z poprzednich pytań, tzn. jakie wymagania trzeba spełnić, żeby mieć szansę na współpracę.? Może opiszesz krótko jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna w Twoim przypadku? Będę wdzięczny.
Wymagania za każdym razem są opisane w informacjach o naborze (ogłoszeniu rekrutacyjnym). Rozmowa przebiegała rzeczowo - czy zajmowałeś się w swojej karierze "tym i tym" jeśli nie, to jakbyś sobie poradził czyt. czy wiesz w jakich przepisach/wytycznych/procedurach masz poszukać żebyś wiedział jak rozwiązać sprawę.
Czy Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego zatrudnia studentów?
Wszytko jest napisane w ogłoszeniu o pracę, jeżeli jest napisane że musisz posiadać wykształcenie wyższe, to sam odpowiedź sobie na pytanie czy jako student spełniasz to wymaganie?
Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
Pozdrawiam dwie urocze urzędniczki (usunięte przez administratora)
@Wtajemniczony Dziękuję Ci za objaśnienie nam tej kwestii. Dopytuję, ponieważ dużo ludzi w pierwszej kolejności szuka informacji właśnie na forum, a nie gdzieś indziej. Może jeszcze zdradzisz nam, na jaki rodzaj umowy mogą liczyć nowo zatrudnione osoby? Jest to od razu stabilna umowa razem ze wszystkimi jej przywilejami, czy najpierw trzeba odbyć okres próbny na umowie zlecenie?
Od początku są to Umowy o pracę. Pierwsza na okres 6 miesięcy. Druga na okres 7 miesięcy. Trzecia na czas nieokreślony.
@Wtajemniczony Bardzo cieszy fakt, że bierzesz cały czas aktywny udział w dyskusji i poniekąd pomagasz osobom, które są szczególnie zainteresowane tym pracodawcą. Można zatem powiedzieć, iż Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego dba o swoich pracowników, oferując im od razu umowę o pracę - to buduje poczucie pewnej stabilności. A jak przedstawia się aspekt ubezpieczenia - macie dostęp do pełnego?
Rozwiń myśl, bo nie rozumiem pojęcia "pełne ubezpieczenie"? Chodzi o jakieś dodatkowe ubezpieczenie wykupione np. w PZU?
@Wtajemniczony Chodzi mi konkretnie o pełny dostęp do ubezpieczenia zdrowotnego. Czy zatem pracując w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Śląskiego można na nie liczyć? Możesz nam jeszcze przy okazji kwestię związaną z benefitami pozapłacowymi.
Jak się pracuje w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
Zobacz opinie na temat firmy Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!