TRANS-POZ S.A

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 97 ocen.

Opinie o TRANS-POZ S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRANS-POZ S.A

Iwona

TRANS-POZ S.A była uczestnikiem VII Pikniku z Motoryzacją w Wirach. Czy to oznacza, że pracownicy też brali udział w tej imprezie? Czy pracodawca organizuje spotkania organizacyjne lub wyjazdy dla swoich pracowników? Podzielicie się swoją wiedzą na ten temat?

Norman

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie na forum? Myślę sobie, że gdyby było w firmie źle to z pewnością pisalibyście o tym. Skoro nic nie ma to wnioskuje, że jest dobrze i nikomu nie chce sie pisać. Doszły do tego wakacje i urlopy, też odciągnęły?

Iwona

@Karol obecnie firma szuka osób do pracy jako Przedstawiciel handlowy do pracy w Szczecinie oraz Kaliszu i okolicach. Jeśli zdecydujesz się aplikować to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacji do firmy. @Obecny rozumiem, że jesteś obecnym pracownikiem TRANS-POZ S.A. Czy pracujesz jako przedstawiciel handlowy? Chętnie dowiemy się bliżej jak wygląda praca w tym dziale firmy.

Gregor

TRANS-POZ to normalna , dobrze funkcjonująca firma.

Były
@Gregor 05.04.2017 08:10
TRANS-POZ to normalna , dobrze funkcjonująca firma.

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahahahahahahahahahahahahaha :)))) Ile Ci kierownictwo obiecało za tą wazelinę? A zapłacili za ten post choćby wdowi grosz...?

Karol

Czy TRANS-POZ S.A nie ma obecnie zapotrzebowania na przedstawiciela handlowego? W najnowszych ofertach nie widziałem a zależy mi na pracy w firmie, gdyż słyszałem dobre opinie. Czy rekrutacja przebiega długo?

Obecny
@Karol 28.03.2017 18:34
Czy TRANS-POZ S.A nie ma obecnie zapotrzebowania na przedstawiciela handlowego? W najnowszych ofertach nie widziałem a zależy m...

Nie ma, jest komplet przedstawicieli.

Lew

Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć dlaczego firma poszukuje nowego kierownika technicznego ?

Iwona

@Obecny rzeczywiście, ważne żeby w firmie była dobra atmosfera do pracy. A możesz powiedzieć coś o oferowanych przez firmę benefitach?

Iwona

@Obecny dziękuję za Twoją opinię. Rozumiem, że masz pozytywne wrażenia z pracy w firmie. Co możesz powiedzieć o tym jak wygląda codzienna praca w firmie?

Obecny
@Iwona 08.03.2017 08:35
@Obecny dziękuję za Twoją opinię. Rozumiem, że masz pozytywne wrażenia z pracy w firmie. Co możesz powiedzieć o tym jak wygląda...

Przede wszystkim jest normalnie, nikt nad Tobą nie stoi, na ręce nie patrzy, a pracować i swoje trzeba robić, ale to chyba jak wszędzie - zresztą po to się do pracy chodzi.

Obecny

Ja również pracuje w tej firmie, i poglądy, że jest tak źle i nie dobrze, to lekka przesada, podpisując umowę o pracę, sam się godzisz na takie warunki jakie ustalono, a kasa zawsze jest na czas. Jak ktoś rzetelnie pracuje, to da się zarobić w tej firmie, czasami za dobre wyniki premia też wleci.

Iwona

@pracujący rzeczywiście zatrudnienie na umowie o pracę jest ważne dla pracowników. Mógłbyś opowiedzieć jeszcze jak wygląda atmosfera w firmie?

Pyszczek

Szukam pracy jako mechanik samochodowy i polecono mi tę firmę jako godną zaufania.

pracujący
@Pyszczek 08.02.2017 22:48
Szukam pracy jako mechanik samochodowy i polecono mi tę firmę jako godną zaufania.

Polecam pracę w Trans-Poz. Sam pracuję jako mechanik i jest spoko. Zarobki są ok. Umowa o pracę a nie jak w wielu firmach pod stołem. Kasa wypłacana na czas.

były

Firma stacza się na dno. Dopóki ster będzie trzymany przez Panią Monikę bez kompetencji a motorem napędowym będzie Pan Waldemar to nic dobrego nie będzie. Niech bawią się zabawkami w swojej piaskownicy... Nie polecam podejmowania pracy w tej firmie.

dex
@były 28.01.2017 08:25
Firma stacza się na dno. Dopóki ster będzie trzymany przez Panią Monikę bez kompetencji a motorem napędowym będzie Pan Waldemar...

Na dno to Ty się staczasz. Kompetencji to akurart Ty nie posiadałeś, dlatego musiałeś odejść. Współczuję Twojemu nowemu pracodawcy. Szybko pożałuje że cię zatrudnił. Twój brak kompetencji szybko wyjdzie na jaw a co do Pani Moniki to mogę powiedzieć że to świetny i kompetentny Szef. Odkąd zarządza Trans-Poz atmosfera jest super. Polecam pracę w Trans-Poz.

Pozorek

Chciałbym aplikować do firmy w Kaliszu. Czy ktoś ma wiedzę o ewentualnych przyjęciach? Mam nadzieję, że jako sprzedawca aut można dobrze zarobić.

xxx

witam .pytanie a jak jest na lakierni w niepruszewie

lolek

Hej mam pytanie , praktyki w Trans poz warto mieć tam

gg

wiesz co powiem Ci ze w tym Gorzowie Wielkopolskim to juz nie szukaja

Gobo

I cieszyliśmy się, że zrezygnowałaś bo orłem w tej branży nie jesteś. Po za tym sama wiesz jak Cię lubuliśmy... :-). Teraz nam się lepiej pracuje a Ty sprzedawaj zabudowy w NT.

steward

Kiedyś pracowałam w tej firmie i nie polecam. Zaznaczę że sama zrezygnowałam.

Obiektywny

Ja przerabiałem już prace w różnych firmach i TRANS-POZ jest firmą normalną. Oczywiście wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma. Jak komuś się nie chce pracować to nawet siedzenie go znudzi. Ja uważam, że jest O.K., wypłata na czas ludzie fajni i atmosfera też.

maniek

Lepiej idź do byle jakiego komisu niż do transpozu. Walą w rogi każdego pracownika, jak kazda firma w (niemal) stanie upadlosci.

kinga

Cześć, z tego co piszecie firma nie tylko pokręcona skladająca się jakby z dwóch to jeszcze zadłużona. Zastanawiam się nad pracą w administracji. Byłam juz na rozmowie, niby wszystko wygląda obiecująco ale firma sprawia wrażenie komunistycznej. Przyznam że fakt zadłużenia mnie szokuje bo nie chciałabym za jakiś czas usłyszeć o płaceniu ns raty lub niewypłacalności firmy. Waszym zdaniem warto się tam pchać?

łysy

praca to praca

anioł

Denerwuje mnie w Poznaniu Trans- Poz p. Wojtek , wielki mądrala!dobrze że pracuje na pierwszym piętrze. Jest tak denerwujący, a popisuje przed wszystkimi ze jest WIELKI MACHO.

kibic

Monia jest obecnie Niby-Prezesem, co jest wiedzą powszechną w firmie. Ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie zebyś był/-a jej społecznym rzecznikiem i bronił jej czci jak niepodległosci. Powodzenia w nowej misji. Nie zapomnij jednak na koniec dnia sporządzic dla Prezes-Tabelki tabelke z ilości odebranych i wykonanych telefonów, długości prowadzonych rozmow telefonicznych i podania liczby wypisanych dzis długopisow.

kibic

Poleciała ze stanowisko tylko nikt oficjalnie tego nie chce potwierdzic.

edward
@kibic 13.05.2015 18:04
Poleciała ze stanowisko tylko nikt oficjalnie tego nie chce potwierdzic.

Masz złe informacje. Pani tabelka nadal zarządza całą firmą. Wiem bo pracuję w tej firmie.

bronek
@edward 14.05.2015 10:57
Masz złe informacje. Pani tabelka nadal zarządza całą firmą. Wiem bo pracuję w tej firmie.

Gdyby poleciała ze stanowiska to byłby komunikat i nowy Prezes. Pracuję w Niepruszewie i codziennie widzę Panią Prezes w swoim gabinecie. Nie wprowadzaj zamieszania tylko zajmij się swoją robotą.

Lolek

To prawda że prezes-tabelka poleciala ze stolka?

edward
@Lolek 05.05.2015 17:53
To prawda że prezes-tabelka poleciala ze stolka?

Niestety nie, prezes-tabelka dalej tabelkujei muszę przyznać nieźle jej idzie.

WALEK

Podmiania wtryskow pomp w dislach w samochodach klientow to norma pseudo M to Norma sciema klienta to Norma WALEK

alek

hej, mam pytanie, uczę się w szkole policealnej na kierunku technik administracji, chciałbym mieć praktyki. Do kogo można się zgłosić?

Heniu

Gdyby Toyota była tak zarządzana jak Trans-Poz to nigdy nie zwojowalaby świata.

Wesoły

Gdyby na świecie były tylko Toyoty to by mechanik musiał umieć prać a ,że na świecie jest jeszcze Iveco to nasza ekipa naprawi wszystko.Rekrutacje są do Amazona a tutaj trzeba sobie na wszystko ciężko zapracować.Jak naprawiasz samochody to musisz tutaj umieć wszystko ,a jak nie nosisz spodni na szelkach to musisz umieć wszystkie tabelki. To by było na tyle

sławek

Chyba wiem o kogo chodzi drugie piętro,ostatni gabinet od lewej strony, oni we dwójkę zawsze zostają po godzinach, tego kolesia nie lubie w okularach i w krótkich włosach jest przemądrzały itp. dziwny ten koleś.... a ta babeczka blondyna spoko, współczuje jej że ma takie kolegę w pracy i jeszcze na dodatek dzieli z nim gabinet..

asdf

heh mój znajomy tam pracuje za biurkiem, współczuje jemu, chociaż pracuje na " marzenia" widać gdzie ten debil poszedł. Zauważyłem że niby wszyscy pracują do 16 w biurze a gwiazdy filmowe siedzą i oglądają Facebooka, mój znajomy pracuje od ok 7:30 - 16 , a wczoraj pracował 19!, dla mnie chora ta firma, ponoć dyrektor daje im prace do domu, gdzie on ma wolny czas?, strasznie on się zmienił przez tą firmę!. Panie dyrektorze niech pan zapanuje nad oddziałem w Poznaniu, bo robią z pana w ciula.

zbożek

takie gadanie, gdzie indziej jest lepiej? I tak zostaną ci co robią robotę.Znam tych co chcą wrócić i nie mogą.

...

robota jak każda inna, robić trzeba wszędzie, więc nie bardzo rozumiem narzekanie... skończyły się czasy, czy się stoi czy się leży kasa się należy...

Człowiek

Ale jakich "dowodów i faktów" oczekujesz? Masz tu mnóstwo opinii pracowników: nieterminowych przelewów pensji dokonują firmy, które ledwo przędą; nie regulują płatności wobec kontrahentów firmy, które ledwo zipią; praktykantami wysługują się firmy, których już nie stać na fachowców; tną premie (pod byle pretekstem) firmy, które z coraz większym trudem znajdują pieniądze na wypłacenie podstaw wynagrodzenia; udział w rynku (wynajem floty, transport, serwisowanie) tracą upadające firmy (utratę rynku przez Transpost-Transpoz łatwo sprawdzić w prasie branżowej); prawa autoryzowanego serwisanta Peugeot traci firma, która nie spełnia norm. Oto współczesny obraz Transpost-Transpoz. To jakich "faktów i dowodów" jeszcze Kleofas sobie życzy? Poproś większościowego udziałowca o dane finansowe, ale z pewnością ci ich nie udzieli, przygnębiony myślą, że suma słupka "winien" przewyższa słupek z sumą "ma". Ale po co miałby udzielać Ci danych, skoro opinia branży nt. Grupy Transpost jest powszechnie znana i nie bierze się znikąd. I powiedzmy sobie szczerze: lepiej już było i nigdy nie wróci. Od co najmniej 2009/2010 roku trwa równia pochyła. Kiedyś zarządy i administracja obu spółek Grupy były w dwóch osobnych budynkach. Dzisiaj jeden z nich jest wynajmowany, a zsumowane zarządy i administracja siedzą w jednym budynku, w którym w połowie pomieszczeń hula wiatr.

Edek

Transpoz i transpost to jedna grupa kapitalowa. Obie spolki są potwornie zadłuzone. Dlatego trudno ustalic, kto kogo bardziej ciagnie na dno. Ale upadlosc obu spolek już blizej niz dalej.

Defo

Podobo Trans Poz jest na granicy upadlosci - wiecie cos na ten temat?

zenek

Rekrutacja a znalesc fachowca ta są dwie sprawy

elwis

Co mogę powiedzieć że połowa Ludzi jest nie potrzeba w tej firmie i jeszcze dostają kasę. Stawka za nadgodziny proponują taką jak za zwykle godziny. A prawdziwych fachowców nie doceniają. Premia która jest na umowie o pracę to tak naprawdę to jej nigdy nie ma przy wypłacie. ..

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś

Po prostu - tabelki uber alles. W przypadku obecnej szefowej zarządu "tabelkarstwo" ma formę wieloletniego natręctwa, którym mierzy wszystko. A przynajmniej wydaje się jej, że cokolwiek ma pod kontrolą :) Ale przecież każdy cierpi na swoje śmiesznostki :)

filip

Wszystko było by inaczej gdyby nie CAŁY Śrem tam pracował... nie jedna firme juz rozłożyli...

anonim

(usunięte przez administratora)

Waleczny
@Waleczny 13.10.2014 19:41
taaaaa... tabelki już są! Czyli czekamy na czystki kadrowe.. ciekawe na kogo "padnie"....

no, no!! Ja ze Śremu nie jestem ale zgodzić się nie mogę z tym wpisem! Jak to zwykle bywa różni ludzie są w tej "grupie"....oczywiście są Ci mało wartościowi ale część z Nich to doskonali fachowcy angażujący się w pracę!

Ktoś
@Waleczny 13.10.2014 19:45
no, no!! Ja ze Śremu nie jestem ale zgodzić się nie mogę z tym wpisem! Jak to zwykle bywa różni ludzie są w tej "grupie&qu...

Tabelki już są? Czyli schematyzm wiecznie żywy:) No, ale czym skorupka za młodu nasiąknie... Dla niektórych tabelkomania jest po prostu jedynym znanym im sposobem zarządzania. Daje szansę na otabelkowanie wszystkich i wszystkiego. A na koniec dnia można jeszcze zrobić tabelkę zbiorczą wszystkich dziennych tabelek. To jest dopiero rozkosz! Wprost kwintesencja "tabelkizmu" :) Pani Prezes jest w tym niewątpiwym ekspertem. A na kogo padnie w pierwszej kolejności? Zapewne na szanownego Dyrektora H., znanego od dawna jako paź królowej.

Ktoś

Nie utyskujcie! Teraz, gdy Pani .(usunięte przez administratora), naczelny ekspert ds. excela w siostrzanym Transpost, została prezesem wszystko będzie świetnie poukładane. Nowa pani prezes, z typową dla siebie zapalczywością, przystąpi do mapowania pracy każdego pracownika za pomocą tabelki, począwszy od sprzątaczek - co zostało posprzątane i w jakim przedziale czasowym. Ze znaną sobie drobiazgowością pani prezes zbada np. stosunek poświęconego czasu do powierzchni umytej w tym czasie klapy sedesowej. Przy okazji zabierze się za kadrowe porządki, robiąc je w typowy dla siebie sposób: mało elegancki, pełen tupetu, czasem okraszony dorabianiem na siłę uzasadnienia wylotu pracownika.

zbychu

oni kierowców nie zaturniają, zatrudnia TRANSPOST na Winklera

job_hunter

witam czy coś o pracy jako kierowca ?

adamp.

ale to na każdym dziale jest taka sytuacja?

xxx

Śruba od tego statku w Niepruszewie jest juz mocno zamulona.Cała załoga szuka nowego stałego londu.Pozdrawiam

szatan

Bez komentarza potwierdzam opis camela Morze jak zmienią kierownika to będzie lepiej ale wątpię cwaniak jakich mało przyjdzie jego czas ale ogólnie atmosfera ok oststni się dowiedziałem od ziomka ze straszył go policją.

ziomal
@szatan 10.06.2014 11:36
Bez komentarza potwierdzam opis camela Morze jak zmienią kierownika to będzie lepiej ale wątpię cwaniak jakich mało przyjdzie j...

Może warto poznać szcegóły danej sytuacji.

camel

Tragedia a już nie wspomne o Kierowniku rozjeb jakich mało w dodatku zwolni cię bo nie zostajesz nadgodzin praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie płacą za nadgodziny odradzam tam pracy no chyba ze lubisz być traktowany jak śmiec.

xxx
@camel 10.06.2014 11:29
Tragedia a już nie wspomne o Kierowniku rozjeb jakich mało w dodatku zwolni cię bo nie zostajesz nadgodzin praca do [usunięte p...

mi zapłacił, ale mam wrażenie że do konca nie ma na to wpływa to raczej gora płaci a wiem od kumpla ze potrafia zabrac premie.

andy

mi sie wydaje, ze jak człowiek jest obrotny, to da radę się nachapać. zreszta w kazdej firmie sa pionki, co podpieraja sciane i sa zawsze tacy ludzie, ktorzy wiedzxa, z ktorej strony chlep posmarowany. jak potrafisz sobie poogarniac prace, zeby bylo sprawnie i efektownie, to czlowiek wyjdzie na swoje.

Zostaw opinię o TRANS-POZ S.A - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRANS-POZ S.A