Stora Enso

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Stora Enso
296

Opinie o Stora Enso

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso

Weronika

@Logo, @ed Nasze logo? Jestem moderatorem forum portalu GoWork i nie jestem powiązana w żaden sposób z firmą Stora Enso. Może zamiast tego po prostu powiecie jak wyglądała Wasza współpracy z firmą Stora Enso? Takie informacje są cenne na forum.

Weronika

@BrightSideOfLife Dziękuję Ci za opinie, informacja na temat pakietu socjalnego, jak i wsparcia, które firma Stora Enso oferuje pracownikowi jest bardzo istotna i przyciągnie uwagę każdego zainteresownego. A co powiesz na temat atmosfery, która w Stora Enso panuje?

Logo
@Weronika 10.04.2018 20:23

Dlaczego Wasze logo przypomina swastykę?

BrightSideOfLife

Jest mi przykro jak czytam takie wypowiedzi. Nie znasz chyba realiów skoro uważasz że stora to zła firma! To nie moja pierwsza praca fakt raz bywało lepiej raz gorzej ale tutaj mam co miesiąc 2200 na rękę!!! Dodatkowo nagrody przez większość roku wpada lepsza kasa. Socjalu nie ma???? A co to jest multisport? Paczki dla dziecka, kasa na podręczniki, premia świąteczna 2xroku???? Taka ciężka praca serio ;D ??? to się zwolnij do KONKURENCJI i idź pracować przez agencje do Hutchinsona albo Indesitu albo na maszynki hahahaha

ed
@BrightSideOfLife 07.03.2017 10:41

Dobre ..Zasuwa za najniższa srednią krajową i pisze ze to dobra firma .Kabaret a nie firma

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie] prezentuje się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Łódź.

Idiota

FulJob jest złodziejską agencją ,która współpracuje ze STORAENSO w Łodzi.Trzymać się od nich z daleka,Ukraińcy są dla nich priorytetem,Polaków mają w (usunięte przez administratora)

Idiota

Mamy dość Ukraińców,zabierają nam pracę, nam Polakom.Gdzie my żyjemy, w jakim kraju ,kto na to pozwolił?Jest pewna agencja pracy,która ma z tymi nierobami układ, którzy nawet nie znają języka polskiego,ale zapieprzają za minimum.Padają na ryju i karetki pogotowia po nich przyjeżdżają,ale to nie wychodzi na zewnątrz i jest wszystko ok.Mam nadzieję,że zajmie się tym uczciwie PIP o czym trzeba donieść i to zrobię .

Administrator

Czy w ostatnim czasie zaszły jakieś zmiany w Stora Enso?

Weronika

@Pracownik rozumiem, że Ty masz trochę inne doświadczenia z pracy w tej firmie. Możesz powiedzieć co masz na myśli mówiąc, że firma wykorzystuje ludzi? Jak się to według Ciebie przejawia?

biper
@ed 19.12.2017 10:29

Praca na 3 ziemny i w 4 brygadach. Jeśli 2500 brutto to dobre zarobki to niech każdy z was sam to przemyśli.

Pracownik

Nie polecam pracy na Puszkina w zakładzie 12 kierownik. Dużo obiecuje. A potem sie wycofuje inaczej z kobietom co tam pracuje to co powie to jest naprawdę nie polecam tam pracy chyba ze lubis pracować. Za darmo to zapraszam

Bańka

Stora Enso to zupełnie normalna, spokojna firma, gdzie można zarabiać niezłe pieniądze. Maruderzy zawsze byli i będą, a chętnych do pracy w firmie informuję, że to dobre miejsce.

Pracownik
@Bańka 17.07.2017 08:58

Co ty mówisz ta firma tylko wykorzystuje. Ludzi i tyle na temat nie polecam tam pracy

Weronika

Możecie powiedzieć jak w Stora Enso wygląda praca na stanowisku Handlowca? Widzę, że jest właśnie aktywna oferta pracy na to stanowisko. Oprócz umowy o pracę i nieograniczonego systemu prowizyjnego, pracodawca oferuje szeroki pakiet socjalny. Jest to "Multisport, fundusz pożyczkowy, bilety na imprezy kulturalno- oświatowe, świadczenia pieniężne świąteczne i zeszytowe przed rozpoczęciem roku szkolnego, paczki świąteczne dla dzieci, wycieczki". Jest również możliwość uzyskania dofinansowania studiów, czy szkoły a także organizowane są spotkania integracyjne dla pracowników i ich rodzin. Ktoś z Was miał okazję korzystać z możliwości rozwoju jakie oferuje pracodawca? Jak to wyglądało w praktyce? Możecie też powiedzieć, czy pracownicy na pozostałych stanowiskach mają dostęp do podobnych benefitów?

Bondzio

Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji od pracowników w temacie pracy dla asystenta przy obsłudze klienta? Zależy mi na pracy w firmie Stora Enso

pracownik
@Bondzio 19.10.2017 19:11

Pracowałam w Stora Enso kilka lat temu. Dział obsługi klienta był wtedy bardzo eksploatowany. Bardzo dużo pracy, ciągła presja i nadgodziny a zarobki nieadekwatne.

Bartkowiak

Jak sie komuś nie chce przyłożyć do pracy to pewnie tak zarabia!

Daniel

Hej jestem z Olsztyna pracowałem na stanowisku kierowca hakowiec z przyczepą i pracowałem jako kierowca 3 miesiące mam 2 zastrzeżenia jak się zatrudniałem pokazywali filmiki jak to stora kładzie nacisk na bezpieczną pracę i na zdrowie pracownika a kontenery tak w opłakanym stanie że strach nimi jezdzić można wypisywać dużo 2 sprawa zarobki chłopaki na produkcji ciężko harują chłopaki mają starą hale zimno nie ma ogrzewania jednym słowem chłopaki ciężko zapie i dostają pensji 1700zł z nadgodzinami firma tylko wykorzystuje to że człowiek się nie zwolni bo nie ma innej pracy ja jako kierowca z naczepą moje największe wynagrodzenie to 2400zł śmiech na sali jak poszedłem do kierownika to kierownik powiedział że porozmawia z górą i co do czego doszło to nawet z nikim nie rozmawiał a jak kierowniczka się pytała kierownika czy ja rozmawiałem z kierownikiem o podwyżce to powiedział że z nim nie rozmawiałem więc z kłamał gdzie kierowcy którzy pracują i są codziennie w domu mają około 4000zł na rękę j jestem kierowcą od 12 lat i nigdy nie zarabiałem poniżej 3000zł oczywiście byłem co dziennie w domu i mówię do kierownika że chyba nie ma rozeznania ile kierowcy na tirach zarabjają bo za 2400 co naj wyżej mogę jezdzić busem wokół komina a nie tirem jeden plus to taki że ile masz na kwicie od tylu masz odprowadzane składki pełen socjal miła atmosfera pracy na stanowisku kierowca praca jest lajtowa ale tak jak mówię 2400 za bujanie się tirem to nędzna kasa ale jeżeli komuś nie zależy na większym wynagrodzeniu to pracajest godna polecenia

Kameleon

@Puszka Wydaje mi się, że dobrze się bawisz obrażając innych współpracowników. Zawsze możesz pracować w innej firmie niż Stora Enso. Może trafisz na kogoś porządnego? Oby tylko chciał rozmawiać z osobą z taką kulturą.

Puszka
@Kameleon 10.09.2017 17:59

@ Kameleon Popatrz dalej niż czubek swojego nosa, to zobaczysz, o co w tym chodzi i dla kogo tak naprawde pracujesz. Chyba, ze to ty jestes jednym z tych, na ktorych pracuja wykorzystywani w SE ludzie. SE to doskonale miejsce na rozwój dla osób o skłonnościach mafijnych. Najpierw ciebie łamią, potem ty łamiesz innych. A całość formalnie podana w prospolecznym, fińskim sosie. Piękne mydlenie oczu.

Madzia

Zastanawiam się dlaczego tak mało piszecie na tym forum o Stora Enso? Nowi chętni do pracy lubią dowiadywać się od pracowników jak jest w firmie faktycznie.

Weronika

@Bańkarozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w Stora Enso. Możesz powiedzieć jakie są mocne strony pracy w firmie? Co sprawia, że jest to jak piszesz "dobre miejsce"? Takie dodatkowe, bardziej szczegółowe informacje będą bardzo pomocne.

Zbyszek K.

Moja opinia dotycząca rekrutacji w zakładzie produkcyjnym w Łodzi. Pierwszy etap rozmowy jak najbardziej na plus. Natomiast jeśli chodzi o dalszy proces to nigdy w życiu nie spotkałem tak nieprofesjonalnej firmy metr mułu potem długo nic i dopiero oni. Dostałem zaproszenie na drugi etap rozmów jednakże dwie godziny przed terminem SMS ze spotkanie nie może dojść do skutku jako ze bezpośredniego przełożonego spotkały ważne sprawy osobiste i spotkanie odbędzie się w terminie późniejszym niby nic takiego myśle jednakże nic bardziej mylnego ponownego zaproszenia nie było również próba kontaktu zakończyła się niepowodzeniem. Nie polecam w związku z tym tej firmy skoro kłamią już na samym początku rozmów z pracownikiem.

Zbyszek K.

Moja opinia dotycząca rekrutacji w zakładzie produkcyjnym w Łodzi. Pierwszy etap rozmowy jak najbardziej na plus. Natomiast jeśli chodzi o dalszy proces to nigdy w życiu nie spotkałem tak nieprofesjonalnej firmy metr mułu potem długo nic i dopiero oni. Dostałem zaproszenie na drugi etap rozmów jednakże dwie godziny przed terminem SMS ze spotkanie nie może dojść do skutku jako ze bezpośredniego przełożonego spotkały ważne sprawy osobiste i spotkanie odbędzie się w terminie późniejszym niby nic takiego myśle jednakże nic bardziej mylnego ponownego zaproszenia nie było również próba kontaktu zakończyła się niepowodzeniem. Nie polecam w związku z tym tej firmy skoro kłamią już na samym początku rozmów z pracownikiem.

Amatorka

W każdej firmie jest podział zadań i nie ma znaczenia kto podpisuje umowę, wystarczy żeby miał do tego pełnomocnictwo.

Krysia
@Amatorka 13.07.2017 11:59

Czyli jednak od czegoś zależy. Od posiadanego pełnomocnictwa. Najpierw piszesz, że to w sumie nieistotne, ale jednak podajesz kluczową zmienną.

Puszka

Słabiutko. Figuranci widnieją na umowach, ktoś inny je z wami podpisuje. Ci właściwi nigdy Wam się na oczy nie pokażą. Ale i tak jest najgorzej (to akurat wiem z opowiesci) w stolycy. Tam podobno pracuja tipsiary, zastraszeni ludzie z kredytami i panszczyzniani chlopi. A wszystkim zarzadza jakis Bialorusin.

Bazylea

Znalazłam pracę z której mogę być bardzo zadowolona a mianowicie specjalista ds. sprawozdawczości finansowej. Może ktoś podpowie mi coś więcej w tym temacie? Lubię wiedzieć o firmie dużo zanim będę aplikować.

Bazylea

Być może Stora Enso to typowa korporacja ale za to zarobki też są całkiem niezłe. Przeważnie jest coś za coś i trzeba wybierać na czym bardziej nam zależy.

Matitom

Nieciekawe miejsce. Typowa korporacja, czyli taka, w ktorej kierownicy charakteryzują się niewielkim zrozumieniem dla praw pracowniczych, ale zastraszeni ludzie, którzy maja kredyty i dzieci, nie maja odwagi podniesc glow i walczyc o swoje. Wszyscy wydaja sie juz mocno skloceni i podzieleni, zastraszeni. Najzabawniejsze sa jednak te ciagle gadki o bezpieczenstwie i pracy fair. Typowa korproacja, w ktorej mydli sie oczy pracownikom.

Leon

Stora Enso nie ma wcale nowych ofert pracy dla fizycznych, czyżby tak było dobrze i ludzie nie zmieniają pracy?

Weronika

@ŁdZ, jeżeli chodzi o bardzo rzadkie wyjazdy integracyjne, o których wspominasz, może warto zgłosić swoje uwagi do przełożonego?

ŁdZ

Też pracuje na Wareckiej już grubo ponad 5 lat i odradzam...pakiet socjalny ok ale wycieczek jak było wyżej napisane to raptem co roku na integracje z czego nie ma że każdy może jechać bo mmaszyny muszą się kręcić. Jeżdźą wybrańcy. Stawka też jest kpiną pracownicy,którzy pracują ponad 10-20 lat mają tą samą stawkę (2100 bruttoo) co świeżaki bez żadnego doświadczenia. Premie za wydajności też są nie jasne. Jednego miesiąca dostajesz 100zl innego 50zl i w sumie nie ma żadnych progów a powinny być choćby do pensji operator 1 powien zarabiac xx , operator 2 x a operator 3 też daną sumę. Teraz zatrudniają nowych za 4000zl na reke a starzy pracownicy z doświadczeniem zarabiają marne grosze. O podwyżke też musisz iść się prosić no i czekać,niektórzy po 4 latach dostają ją dopiero. Kpina. Trzeba się powoli stąd zawijać bo zarobki nie są adekwatne do pracy i odpowiedzialnosci jaką ponosimy

najdżel
@ŁdZ 12.04.2017 19:49

a to nie dostajesz dodatku 4 bryg?

Weronika

@CLP, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

CLP

Nie polecam -odeslania do domu -rób a operator usiądzie i będzie oglądać film -mistrz Darek to żenada wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może -zapierdzielasz jak wół a i tak Ci obróbka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nic nie robisz..

Weronika

@apt dziękuję. A co najbardziej sobie cenicie w pracy w Stora Enso?

Zostaw opinię o Stora Enso - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso