Stora Enso

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o Stora Enso

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso

Pracownik

Nie polecam pracy na Puszkina w zakładzie 12 kierownik. Dużo obiecuje. A potem sie wycofuje inaczej z kobietom co tam pracuje to co powie to jest naprawdę nie polecam tam pracy chyba ze lubis pracować. Za darmo to zapraszam

Weronika

@Pracownik rozumiem, że Ty masz trochę inne doświadczenia z pracy w tej firmie. Możesz powiedzieć co masz na myśli mówiąc, że firma wykorzystuje ludzi? Jak się to według Ciebie przejawia?

Bańka

Stora Enso to zupełnie normalna, spokojna firma, gdzie można zarabiać niezłe pieniądze. Maruderzy zawsze byli i będą, a chętnych do pracy w firmie informuję, że to dobre miejsce.

Pracownik
@Bańka 17.07.2017 08:58
Stora Enso to zupełnie normalna, spokojna firma, gdzie można zarabiać niezłe pieniądze. Maruderzy zawsze byli i będą, a chętnyc...

Co ty mówisz ta firma tylko wykorzystuje. Ludzi i tyle na temat nie polecam tam pracy

Weronika

Możecie powiedzieć jak w Stora Enso wygląda praca na stanowisku Handlowca? Widzę, że jest właśnie aktywna oferta pracy na to stanowisko. Oprócz umowy o pracę i nieograniczonego systemu prowizyjnego, pracodawca oferuje szeroki pakiet socjalny. Jest to "Multisport, fundusz pożyczkowy, bilety na imprezy kulturalno- oświatowe, świadczenia pieniężne świąteczne i zeszytowe przed rozpoczęciem roku szkolnego, paczki świąteczne dla dzieci, wycieczki". Jest również możliwość uzyskania dofinansowania studiów, czy szkoły a także organizowane są spotkania integracyjne dla pracowników i ich rodzin. Ktoś z Was miał okazję korzystać z możliwości rozwoju jakie oferuje pracodawca? Jak to wyglądało w praktyce? Możecie też powiedzieć, czy pracownicy na pozostałych stanowiskach mają dostęp do podobnych benefitów?

Bondzio

Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji od pracowników w temacie pracy dla asystenta przy obsłudze klienta? Zależy mi na pracy w firmie Stora Enso

pracownik
@Bondzio 19.10.2017 19:11
Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji od pracowników w temacie pracy dla asystenta przy obsłudze klienta? Zależy mi na pr...

Pracowałam w Stora Enso kilka lat temu. Dział obsługi klienta był wtedy bardzo eksploatowany. Bardzo dużo pracy, ciągła presja i nadgodziny a zarobki nieadekwatne.

Bartkowiak

Jak sie komuś nie chce przyłożyć do pracy to pewnie tak zarabia!

Daniel

Hej jestem z Olsztyna pracowałem na stanowisku kierowca hakowiec z przyczepą i pracowałem jako kierowca 3 miesiące mam 2 zastrzeżenia jak się zatrudniałem pokazywali filmiki jak to stora kładzie nacisk na bezpieczną pracę i na zdrowie pracownika a kontenery tak w opłakanym stanie że strach nimi jezdzić można wypisywać dużo 2 sprawa zarobki chłopaki na produkcji ciężko harują chłopaki mają starą hale zimno nie ma ogrzewania jednym słowem chłopaki ciężko zapie i dostają pensji 1700zł z nadgodzinami firma tylko wykorzystuje to że człowiek się nie zwolni bo nie ma innej pracy ja jako kierowca z naczepą moje największe wynagrodzenie to 2400zł śmiech na sali jak poszedłem do kierownika to kierownik powiedział że porozmawia z górą i co do czego doszło to nawet z nikim nie rozmawiał a jak kierowniczka się pytała kierownika czy ja rozmawiałem z kierownikiem o podwyżce to powiedział że z nim nie rozmawiałem więc z kłamał gdzie kierowcy którzy pracują i są codziennie w domu mają około 4000zł na rękę j jestem kierowcą od 12 lat i nigdy nie zarabiałem poniżej 3000zł oczywiście byłem co dziennie w domu i mówię do kierownika że chyba nie ma rozeznania ile kierowcy na tirach zarabjają bo za 2400 co naj wyżej mogę jezdzić busem wokół komina a nie tirem jeden plus to taki że ile masz na kwicie od tylu masz odprowadzane składki pełen socjal miła atmosfera pracy na stanowisku kierowca praca jest lajtowa ale tak jak mówię 2400 za bujanie się tirem to nędzna kasa ale jeżeli komuś nie zależy na większym wynagrodzeniu to pracajest godna polecenia

Kameleon

@Puszka Wydaje mi się, że dobrze się bawisz obrażając innych współpracowników. Zawsze możesz pracować w innej firmie niż Stora Enso. Może trafisz na kogoś porządnego? Oby tylko chciał rozmawiać z osobą z taką kulturą.

Puszka
@Kameleon 10.09.2017 17:59
@Puszka Wydaje mi się, że dobrze się bawisz obrażając innych współpracowników. Zawsze możesz pracować w innej firmie niż Stora...

@ Kameleon Popatrz dalej niż czubek swojego nosa, to zobaczysz, o co w tym chodzi i dla kogo tak naprawde pracujesz. Chyba, ze to ty jestes jednym z tych, na ktorych pracuja wykorzystywani w SE ludzie. SE to doskonale miejsce na rozwój dla osób o skłonnościach mafijnych. Najpierw ciebie łamią, potem ty łamiesz innych. A całość formalnie podana w prospolecznym, fińskim sosie. Piękne mydlenie oczu.

Puszka
@Kameleon 10.09.2017 17:59
@Puszka Wydaje mi się, że dobrze się bawisz obrażając innych współpracowników. Zawsze możesz pracować w innej firmie niż Stora...

@ Kameleon Popatrz dalej niż czubek swojego nosa, to zobaczysz, o co w tym chodzi i dla kogo tak naprawde pracujesz. Chyba, ze to ty jestes jednym z tych, na ktorych pracuja wykorzystywani w SE ludzie. SE to doskonale miejsce na rozwój dla osób o skłonnościach mafijnych. Najpierw ciebie łamią, potem ty łamiesz innych. A całość formalnie podana w prospolecznym, fińskim sosie. Piękne mydlenie oczu.

Madzia

Zastanawiam się dlaczego tak mało piszecie na tym forum o Stora Enso? Nowi chętni do pracy lubią dowiadywać się od pracowników jak jest w firmie faktycznie.

Weronika

@Bańkarozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w Stora Enso. Możesz powiedzieć jakie są mocne strony pracy w firmie? Co sprawia, że jest to jak piszesz "dobre miejsce"? Takie dodatkowe, bardziej szczegółowe informacje będą bardzo pomocne.

Zbyszek K.

Moja opinia dotycząca rekrutacji w zakładzie produkcyjnym w Łodzi. Pierwszy etap rozmowy jak najbardziej na plus. Natomiast jeśli chodzi o dalszy proces to nigdy w życiu nie spotkałem tak nieprofesjonalnej firmy metr mułu potem długo nic i dopiero oni. Dostałem zaproszenie na drugi etap rozmów jednakże dwie godziny przed terminem SMS ze spotkanie nie może dojść do skutku jako ze bezpośredniego przełożonego spotkały ważne sprawy osobiste i spotkanie odbędzie się w terminie późniejszym niby nic takiego myśle jednakże nic bardziej mylnego ponownego zaproszenia nie było również próba kontaktu zakończyła się niepowodzeniem. Nie polecam w związku z tym tej firmy skoro kłamią już na samym początku rozmów z pracownikiem.

Zbyszek K.

Moja opinia dotycząca rekrutacji w zakładzie produkcyjnym w Łodzi. Pierwszy etap rozmowy jak najbardziej na plus. Natomiast jeśli chodzi o dalszy proces to nigdy w życiu nie spotkałem tak nieprofesjonalnej firmy metr mułu potem długo nic i dopiero oni. Dostałem zaproszenie na drugi etap rozmów jednakże dwie godziny przed terminem SMS ze spotkanie nie może dojść do skutku jako ze bezpośredniego przełożonego spotkały ważne sprawy osobiste i spotkanie odbędzie się w terminie późniejszym niby nic takiego myśle jednakże nic bardziej mylnego ponownego zaproszenia nie było również próba kontaktu zakończyła się niepowodzeniem. Nie polecam w związku z tym tej firmy skoro kłamią już na samym początku rozmów z pracownikiem.

Amatorka

W każdej firmie jest podział zadań i nie ma znaczenia kto podpisuje umowę, wystarczy żeby miał do tego pełnomocnictwo.

Puszka

Słabiutko. Figuranci widnieją na umowach, ktoś inny je z wami podpisuje. Ci właściwi nigdy Wam się na oczy nie pokażą. Ale i tak jest najgorzej (to akurat wiem z opowiesci) w stolycy. Tam podobno pracuja tipsiary, zastraszeni ludzie z kredytami i panszczyzniani chlopi. A wszystkim zarzadza jakis Bialorusin.

Bazylea

Znalazłam pracę z której mogę być bardzo zadowolona a mianowicie specjalista ds. sprawozdawczości finansowej. Może ktoś podpowie mi coś więcej w tym temacie? Lubię wiedzieć o firmie dużo zanim będę aplikować.

Bazylea

Być może Stora Enso to typowa korporacja ale za to zarobki też są całkiem niezłe. Przeważnie jest coś za coś i trzeba wybierać na czym bardziej nam zależy.

Matitom

Nieciekawe miejsce. Typowa korporacja, czyli taka, w ktorej kierownicy charakteryzują się niewielkim zrozumieniem dla praw pracowniczych, ale zastraszeni ludzie, którzy maja kredyty i dzieci, nie maja odwagi podniesc glow i walczyc o swoje. Wszyscy wydaja sie juz mocno skloceni i podzieleni, zastraszeni. Najzabawniejsze sa jednak te ciagle gadki o bezpieczenstwie i pracy fair. Typowa korproacja, w ktorej mydli sie oczy pracownikom.

Leon

Stora Enso nie ma wcale nowych ofert pracy dla fizycznych, czyżby tak było dobrze i ludzie nie zmieniają pracy?

Weronika

@ŁdZ, jeżeli chodzi o bardzo rzadkie wyjazdy integracyjne, o których wspominasz, może warto zgłosić swoje uwagi do przełożonego?

ŁdZ

Też pracuje na Wareckiej już grubo ponad 5 lat i odradzam...pakiet socjalny ok ale wycieczek jak było wyżej napisane to raptem co roku na integracje z czego nie ma że każdy może jechać bo mmaszyny muszą się kręcić. Jeżdźą wybrańcy. Stawka też jest kpiną pracownicy,którzy pracują ponad 10-20 lat mają tą samą stawkę (2100 bruttoo) co świeżaki bez żadnego doświadczenia. Premie za wydajności też są nie jasne. Jednego miesiąca dostajesz 100zl innego 50zl i w sumie nie ma żadnych progów a powinny być choćby do pensji operator 1 powien zarabiac xx , operator 2 x a operator 3 też daną sumę. Teraz zatrudniają nowych za 4000zl na reke a starzy pracownicy z doświadczeniem zarabiają marne grosze. O podwyżke też musisz iść się prosić no i czekać,niektórzy po 4 latach dostają ją dopiero. Kpina. Trzeba się powoli stąd zawijać bo zarobki nie są adekwatne do pracy i odpowiedzialnosci jaką ponosimy

najdżel
@ŁdZ 12.04.2017 19:49
Też pracuje na Wareckiej już grubo ponad 5 lat i odradzam...pakiet socjalny ok ale wycieczek jak było wyżej napisane to raptem...

a to nie dostajesz dodatku 4 bryg?

Weronika

@CLP, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

CLP

Nie polecam -odeslania do domu -rób a operator usiądzie i będzie oglądać film -mistrz Darek to żenada wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może -zapierdzielasz jak wół a i tak Ci obróbka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze nic nie robisz..

Weronika

@apt dziękuję. A co najbardziej sobie cenicie w pracy w Stora Enso?

operator produkcji

BrightSideOfLife -no tak rozumiem praca życia. Jeśli patrzysz na łódzki rynek pracy tylko przez pryzmat wielkich firm które mogą oferować gorsze warunki niż stora to pozostań dalej w ciemnej dupie z korzyścią dla innych bardziej ambitnych pracowników.

BrightSideOfLife
@operator produkcji 11.03.2017 21:32
BrightSideOfLife -no tak rozumiem praca życia. Jeśli patrzysz na łódzki rynek pracy tylko przez pryzmat wielkich firm które mog...

Podaj mi przykład takiej firmy. I nie mówię tu o rodzinnych firemkach z kasą pod stołem. Nie mówię że to praca życia ale na prawdę nie rozumiem tych wiecznych malkontentów. Poza tym zawsze będą firmy lepsze i gorsze. Stora nie jest szczytem moich marzeń ale nie jest tutaj aż tak źle jak niektórzy piszą.

Weronika

Ciekawe pytanie @specjalista. Kto pomoże?

Specjalista

Na chwile obecna poszukuję pracy na stanowisku Specjalista ds. produkcji, czy w SE są osoby na podobnym stanowisku- jak z wynagrodzeniem i pełnym zakresem obowiązków? Pozdrawiam.

Weronika

@apt czyli uważasz, że premia nie jest przyznawana sprawiedliwie? Myślisz, że od czego to zależy?

apt
@Weronika 08.03.2017 09:26
@apt czyli uważasz, że premia nie jest przyznawana sprawiedliwie? Myślisz, że od czego to zależy?

od ilości wypracowanych godzin oraz od znajomości

apt

nie polecam firmy przez apt - układy i układziki (m.in dopisywanie godzin lizodupom, premia dla wybrańców), odsyłanie bo brak pracy (a ukraińców nie odeślą, bo nawet nie ma osoby która mówi po ich niemu i więcej problemów mieliby), bhp to jeden wielki żart.

Weronika

Myślę, że w takim razie firma oferuje naprawdę ciekawe dodatki.

Weronika

@BrightSideOfLife dzięki za komentarz. To jak to w końcu jest z tym pakietem socjalnym? :) Z tego co piszesz, są naprawdę ciekawe benefity!

Ja
@Weronika 07.03.2017 11:21
@BrightSideOfLife dzięki za komentarz. To jak to w końcu jest z tym pakietem socjalnym? :) Z tego co piszesz, są naprawdę cieka...

pakiet socjalny jest dokładnie taki, jak opisuje BrightSideOfLife - dofinansowanie do multisport, paczki dla dzieci, świadczenia świąteczne, zeszytowe, pożyczki, zapomogi, wycieczki dla dzieci i pracowników...A czy w Indesicie jest lepiej? Na pewno? Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma.

BrightSideOfLife

Jest mi przykro jak czytam takie wypowiedzi. Nie znasz chyba realiów skoro uważasz że stora to zła firma! To nie moja pierwsza praca fakt raz bywało lepiej raz gorzej ale tutaj mam co miesiąc 2200 na rękę!!! Dodatkowo nagrody przez większość roku wpada lepsza kasa. Socjalu nie ma???? A co to jest multisport? Paczki dla dziecka, kasa na podręczniki, premia świąteczna 2xroku???? Taka ciężka praca serio ;D ??? to się zwolnij do KONKURENCJI i idź pracować przez agencje do Hutchinsona albo Indesitu albo na maszynki hahahaha

Weronika

@operator produkcji jednak nadal jesteś pracownikiem Stora Enso?

operator produkcji

Kto ma trochę oleju w głowie ten ucieka z tej firmy jak najdalej. Konkurencja nie śpi i przechwytuje doświadczonych pracowników dając DUŻO wyższe stawki i z pocałowaniem w rączkę. Nie trzeba pracować w 4 brygadach za liche pieniądze a za chwilę się okazuję że nowy pracownik ma większą stawkę niż operator z 20 letnim stażem. Aż się wierzyć nie chce że ostatnio publikowane ogłoszenia o pracę dotyczą naszego zakładu - bogaty pakiet socjalny, konkurencyjne stawki - hahaha. Podsumowując : - warto tą firmę opuścić i dostać o wiele lepsze warunki u konkurencji - nie warto przychodzić do tej firmy i tracić zdrowia fizycznego i psychicznego - wszystkie wcześniejsze opinie również te o patologi, mobbingu itd są bardzo zabawne ale niestety prawdziwe

Weronika

@Ja brzmi bardzo dobrze. Uczestniczyłeś w jakichś?

Weronika

A jak z rozwojem pracowników w Stora Enso? Firma organizuje jakieś szkolenia? ;)

Ja
@Weronika 06.03.2017 09:08
A jak z rozwojem pracowników w Stora Enso? Firma organizuje jakieś szkolenia? ;)

Są szkolenia językowe, kury excel, szkolenia branżowe. To zależy, gdzie i na jaki stanowisku się pracuje.

Weronika

Firma obecnie poszukuje kandydatów na stanowisko AUTOMATYK Łódź - aplikujecie? ;)

Bazyliszek

W związku z tym, że tu pracuję to mogę potwierdzić wpisy z dobrą opinią o firmie. Dla zaangażowanych zawsze będzie dobrze. Natomiast ludzie, którzy przychodzą obijać sie i myślą, że inni za nich będą pracować maja kiepskie wyniki, ale "generalnie to wina firmy"

Bożena

Nieźle... a czy ty przypadkiem nie jesteś tym zwolnionym kierownikiem jakości? XD XD

mosina

Szczerze odradzam pracę w zakładzie w Mosinie. Od 10.2016 prowadzą rekrutację na stanowisko Kierownika Jakości i żaden kandydat im nie odpowiadał. W wymaganiach na stanowisko managerskie jest tylko wykształcenie średnie.....:) Na rozmowie okazuje się że kontrolą jakości zajmuje się 5 pracowników w 3-zmianowym systemie (czyli 2 zmiany po 2 osoby i 1 zmiana z 1 osobą). Ci pracownicy co kontrolują jakość są zwykłymi pracownikami produkcji, a kontrole jakości robię przy okazji obsługi maszyn produkcyjnych. Tak więc obsługując maszyny produkcyjne nie mają czasu żeby się zając fizycznie kontrola jakości. W dodatku jak ktoś z nich jest na urlopie a na dodatek ktos się rozchoruje to nie ma jak obsadzić stanowisk ludźmi. Do tego brak jakichkolwiek specjalistów czy inżynierów jakości,czyli szef jakości zajmuje się wszystkim od nadzoru KJ, poprzez kompletne tworzenie dokumentacji jakościowej - KJ i ISO, prowadzenie jakościowe projektów - średnio kilkadziesiąt miesięcznie, reklamacje, audity i do tego jeszcze prowadzenie spraw związanych z ochroną środowiska. Do tego nie bardzo wiadomo kto zastępować ma szefa jakości w przypadku nieobecności. Poprzedni szef jakosci się zwolnił wg jednej z wersji "bo nie mógł się dogadać z dyrektorem zakładu". W międzyczasie wymienili dyrektora zakladu (coś czuję że były szef jakości do centrali zaraportował na nieprawidowości przez niego robione). Obecnie jest nowy dyrektor zakładu tam ale na pytanie czemu poprzedni szef jakości się zwolnił bardzo się oburza, czyli mozna wywnioskować, że zatrudnili na stanowisko dyrektora kogoś pokroju poprzedniego dyrka i dalej będzie coś nie tak. Na pytania czy obsada jakości nie jest zbyt mało liczna i nowy dyrektorek i kadrowka z ostrołęki się bardzo oburzają zupełnie jakby mieli coś do ukrycia przed kandydat-ami/-tkami. Juz 3 razy dawali ogłoszenie na pracuju, a teraz wisi nowe (4-te) zamieszczone tym razem nie przez nich a przez agencje rekrutacyjną Chronos International Sp. z o.o. Tak więc pracownicy obslugujący maszyny produkcyjne przy okazji zajmują się kontrolą jakościa szef jakości jest od wszystkiego + kwestie z ochroną środowiska. Za to dział sprzedaży i obsługi klienta jest bardzo liczny a nawet chwilami zajmowac się potrafi reklamacjami od klientów (być może z racji obecnego braku szefa jakości). Zatem w jakości z szefem będzie łącznie 6 osób, czyli by wynikało, że na 1 osobę z jakości przypada około 1-3 osób ze sprzedaży i obsługi klienta. A ile jest pracy przy przyjęciu zamówienia a ile przy kontroli jakości na produkcji i przygotowaniu planu kontroli dla tego zamówienia. Zupelnie jakby jakość tam miała pracować X10 z w porównaniu ze sprzedażą. Zupełnie nie dziwi fakt wymagania tylko sredniego w ogłoszeniu, może poprostu szukaja takiego żeby sie znał ale nie za bardzo na tym jak winna jakości funkcjonować...???

Janusz_Tracz

Ogolnie to nie ma co narzekac, robota jak robota. Zacytuje klasyka "uczciwoscia i ciezka praca ludzie sie bogaca"

Dzidek

Ale ( usunięte przez administratora )chyba nie pracowaliscie w zlych firmach skoro macie taka opinie o SE. Stawka powyzej lodzkich standarow i na wejscie umowa o prace a nie tymczasowa. Robota jak robota ale na koncu i tak zawsze chodzi o kase.

Andrzej
@Dzidek 10.02.2017 09:06
Ale ( usunięte przez administratora )chyba nie pracowaliscie w zlych firmach skoro macie taka opinie o SE. Stawka powyzej lodzk...

zgadzam sie z dzidkiem, jak sie komus robic nie chce to zawsze mu cos nie bedzie pasowac

leśny ludek
@Andrzej 10.02.2017 13:42
zgadzam sie z dzidkiem, jak sie komus robic nie chce to zawsze mu cos nie bedzie pasowac

Zgadzam się ,jak ktoś nie umie pływać mówi że woda za rzadka !!

Bazylea

Czy Stora Enso ma aktualnie nowe ofert pracy? Głównie chciałabym dostać się w Ostrołęce? Jak ktoś wie jakie zarobki można wyciągnąć po początkowym okresie? Czy sa jakieś dodatki w stylu premia, karty multisportu lub opieka medyczna? Będę bardzo wdzięczna

o

Odział w Kaliszu tylko dla ludzi z niskim poziomek kultury osobistej...

Wyrolowany

Aplikowałem na Mistrza w waszej firmie - poświęciłem swój czas na spotkanie z kierownictwem . Niestety zero informacji zwrotnej - zostałem zwyczajnie olany . Takie macie standardy ? Jeśli tak traktujecie swoich pracowników jak kandydatów na pracowników to chyba dobrze , że u was nie pracuję .

Rebeliant

Witam! Stora Enso Łódź po raz kolejny pokazała swoją beznadziejność chodzi o aspekt nagród zostały przyznane pracowniom którzy byli na zwolnieniu a Ci którzy uczciwie zasuwali dla dobra firmy i własnego dostali przysłowiową figę z makiem. Niestety w firmie nigdy nie nadejdą lepsze czasy a osoby wypowiadające się tu że jest dobrze to albo dorobkiewicze bądź ludzie nie traktujący swojego życia na serio. Nie widać promyka nadziei dla tych którzy w sposób uczciwy tam zasuwają jak stado biednych mrówek. Oczywiście zaraz pojawi się kontrofensywa która napisze że najlepiej samemu tu przyjść i się przekonać....powiem tak jeżeli ktoś naprawdę chce stracić zdrowie i nerwy to tak polecam mu jak najbardziej. Ranking firm min na praca do kitu pokazuje z jakim beznadziejnym tworem zwanym Stora Enso mamy do czynienia. Pozdrawiam Sumienna Rebelia.

alex

a jak się pracuje na wózku? wiem że nie dają umowy bezpośredniej ale ile się wyciąga i jak się pracuje?

D

Witam. A jak z pracą w dziale utrzymania ruchu? Jest tu może jakiś automatyk z tej firmy? Warunki pracy, finanse?

F
@D 21.11.2016 18:12
Witam. A jak z pracą w dziale utrzymania ruchu? Jest tu może jakiś automatyk z tej firmy? Warunki pracy, finanse?...

Automatyk jest jeden w firmie

trew

wiesz co no tak na prawdę to chyba najlepiej to będzie samemu sprawdzić i się przekonać jak jest nie wydaje Ci się? teraz jest okazja bo akurat szukają nowych pracowników do zatrudnienia np. w Ostrołęce

Prawdomówny

Cała prawda o Stora Enso-witamy w piekle! A więc zaczynamy dzień z życia pracownika w Stora Enso : 1.Mobbing....mobbing....mobbing i zgadnijcie co?MOBBING. 2.A teraz coś co jest na porządku dziennym czyli układy, układziki, oszustwa czy też kłamstwa. 3.Punkt bardzo ważny bo dotyczy pracowników a dokładnie typowych włazodupów czyli tych którzy brakiem swojej kompetencji szkodzą nawet swojemu pracodawcy czyli Stora Enso. Najlepszymi przykładami takich ludzi są A.K,R.F,D.W, czy też Kulawy 4.Następny bardzo ważny punkt to niezrozumienie pracownika człowiek który zgłosi jakikolwiek problem , chce naprawy maszyny czy też zauważy ze jest coś nie tak jest wrogiem. 5. Zbliżamy się powoli do końca ale teraz zaczynają się najsmutniejsze aspekty tej pracy. Stora Enso wyciska z pracownika ostatnie poty a płaca nie jest adekwatna do warunków pracy niestety brak szacunku do pracownika jest widziany na każdym kroku. Nakład pracy również jest nie do zniesienia, horrendalne ilości pracy niszczą psychicznie pracowników do tego stopnia że stają się oni wrakiem człowieka a jakakolwiek radość z życia znika po rozpoczęciu tam pracy. A teraz wisienka na torcie... 6.Firmy zewnętrzne które zatrudniają ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji ba często bywa ze to nawet nie są Polacy np. Ukraińcy którzy nic nie powiedzą w naszym języku . I teraz pytanie w jaki to sposób Ci ludzie przechodzą testy. Czymś takim ten zakład pracy pokazuje swoją beznadziejność. Szczerze mówiąc może trzeba dać cynk jakiemuś dobremu reżyserowi na czarną komedie hit by był na miarę filmów Stanisława Barei. A teraz crème de la crème..... 7.Pan z BHP P.M człowiek który powinien teoretycznie pomagać pracownikowi i bronić tego w jakich warunkach pracy dana osoba pracuje . Jest on marionetką w rękach kierownictwa i zarządu a człowieka tego można podsumować słowami "Nie wiem nie znam się nie orientuje się zarobiony jestem". Oto jest dzień z życia pracownika Stora Enso. -

Prawdomówny

Cała prawda o Stora Enso-witamy w piekle! A więc zaczynamy dzień z życia pracownika w Stora Enso : 1.Mobbing....mobbing....mobbing i zgadnijcie co?MOBBING. 2.A teraz coś co jest na porządku dziennym czyli układy, układziki, oszustwa czy też kłamstwa. 3.Punkt bardzo ważny bo dotyczy pracowników a dokładnie typowych włazodupów czyli tych którzy brakiem swojej kompetencji szkodzą nawet swojemu pracodawcy czyli Stora Enso. Najlepszymi przykładami takich ludzi są A.K,R.F,D.W, czy też Kulawy 4.Następny bardzo ważny punkt to niezrozumienie pracownika człowiek który zgłosi jakikolwiek problem , chce naprawy maszyny czy też zauważy ze jest coś nie tak jest wrogiem. 5. Zbliżamy się powoli do końca ale teraz zaczynają się najsmutniejsze aspekty tej pracy. Stora Enso wyciska z pracownika ostatnie poty a płaca nie jest adekwatna do warunków pracy niestety brak szacunku do pracownika jest widziany na każdym kroku. Nakład pracy również jest nie do zniesienia, horrendalne ilości pracy niszczą psychicznie pracowników do tego stopnia że stają się oni wrakiem człowieka a jakakolwiek radość z życia znika po rozpoczęciu tam pracy. A teraz wisienka na torcie... 6.Firmy zewnętrzne które zatrudniają ludzi bez jakichkolwiek kwalifikacji ba często bywa ze to nawet nie są Polacy np. Ukraińcy którzy nic nie powiedzą w naszym języku . I teraz pytanie w jaki to sposób Ci ludzie przechodzą testy. Czymś takim ten zakład pracy pokazuje swoją beznadziejność. Szczerze mówiąc może trzeba dać cynk jakiemuś dobremu reżyserowi na czarną komedie hit by był na miarę filmów Stanisława Barei. A teraz crème de la crème..... 7.Pan z BHP P.M człowiek który powinien teoretycznie pomagać pracownikowi i bronić tego w jakich warunkach pracy dana osoba pracuje . Jest on marionetką w rękach kierownictwa i zarządu a człowieka tego można podsumować słowami "Nie wiem nie znam się nie orientuje się zarobiony jestem". Oto jest dzień z życia pracownika Stora Enso. -

Zostaw opinię o Stora Enso - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stora Enso