Winkhaus Polska Beteiligungs

• Pomykowo
  • Lasotki
  • Przybiń

3. Opinie o pracodawcach Rydzyna
  5. Opinie o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.

Opinie o Winkhaus Polska Beteiligungs Rydzyna

Nie przegap nowości o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.!

ala

09.05.2021 23:48

Kiedy dyrekcja winhaus zacznie traktować pracowników produkcji jak ludzi a nie jak (usunięte przez administratora) ? kiedy zrozumie że pracownik produkcji to też człowiek który ma swoje życie prywatne i rodzinę? Nam tez się należy odpoczynek i godziwe wynagrodzenie nie tylko pracownicy administracji na to zasługują.

29.04.2021 11:11

Czy w firmie Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o. sp.k. praktykowane są premie/nagrody kwartalne/roczne? Na stanowisku Grafik, na które poszukują na GoWork.pl to dość istotna kwestia.
ala

05.05.2021 09:28

szkoda że pracownicy produkcji nie są tak traktowani jak pracownicy administracji...
ania

06.05.2021 15:19

Pracownicy produkcji to tylko numery w systemie dla przełożonych nikt nie zważa ze to tez ludzie i chcieli by mieć wolne weekendy by spędzić ten czas z rodziną i odpocząć. A jak już występuje konieczność pracy w weekend chcielibyśmy mieć za to uczciwie zapłacone. Nie pozostaje nam nic jak szukać innej pracy.

06.05.2021 15:12

Tragedia normy z kosmosu...
Motywator

17.11.2020 18:31

Szanowni pracownicy fIrmy WH POLSKA! Zbliża się premia półroczna. Wielu z was sumiennie i rzetelnie wywiązuje się z przychodzenia do pracy w soboty. Są też i tacy, którzy zgłaszają się jako osoby chętne wykazując indywidualną inicjatywę. W tym momencie słowa kieruje do Pana Prezesa. W styczniu przy wypłacie premii półrocznej proszę docenić tych pracowników extra dodatkiem do tejże premii. (nie wspominając o obiecanej wypłacie zaleglosci w postaci uciętych ostatnio 200zl pod pretekstem koronawirusa). Dla każdego kto przychodzi ponad tygodniowy wymiar czasu pracy tj. W sobotę, są to dodatkowe koszty związane z paliwem, dojazdem do pracy, rezygnacja z obowiązków domowych. Załoga WH POLSKA zasłużyła na wyróżnienie w dobie panującej zarazy, poprzez wypłacanie dodatkowego bonusu pieniężnego. Pozdrawiam kierownictwo i liczę na to, że się nie zawiedziemy.
Worker

18.12.2020 14:46

Oglądałaś filmik Zarządu w Niemczech? Kilkoro ludzi dziekowalo na tym filmie za trud i zaangażowanie włożone w to aby firma mogła odnieść taki sukces w tym roku pomimo covida. Sam prezes również podziękował w szczególności tym którzy nie byli na l4 a nawet i ponad to chodzili systematycznie w każdą sobotę, bądź kilka sobót. Przed świętami będzie wypłacona extra premia, plus dodatek za każdą sobotę tego półrocza za same chęci przyjścia do pracy. Nie słuchaliśmy uważnie Pana Prezesa? Zarząd z Niemiec chce w tej sposób podziękować załodze za trud i ogrom pracy.
tomek

14.04.2021 08:43

Tak niektórym pracodawca coś tam wypłacił za nadgodziny - jednak okazało się ze jest jakaś afera bo winkhaus zapłacili jakieś marne grosze pracownikom w wyjaśnienie tego włączyły się związki zawodowe. z tego co słychać okazuje się że winkhaus od lat zanizał i tak bardzo sporadycznie wypłacane nadgodziny. Podobno związki chcą wystąpić na drogę sądową przeciwko dyrekcji wiec musi być to grubsza afera... W tym zakładzie panuje jakaś patologia na produkcji. Dobrze o tej firmie to tylko mogą pisać ci którzy pracują w biurach. Działu produkcji w tej firmie się nie docenia i wyzyskuje pracownika do granic możliwości płacą marne grosze za cały trud pracy.

07.04.2021 11:58

Szczerze nie polecam. Jeden wielki (usunięte przez administratora)! Pensja mała. Na takie normy jakie oni mają płacą marne grosze. Przy miesięcznym procencie 130 nie ma się nawet 2800. Nawet teraz, gdy najniższa krajowa poszła w górę. Na święta Bożego Narodzenia 300zl, na wielkanocne 100. Przy tak ogromnych zarobkach firmy jest to jałmużna dla pracowników. Pracodawca pokazał ile są warci ludzie i ich ręce, które na niego robią. Zmuszają ludzi do przechodzenia w sobotę, mimo że wprowadzili trzy zmiany. Oczywiście sobota za darmoszke, dostanie się dzień wolnego, którego i tak nie wolno wybrać. Zmuszają ludzi do chodzenia i siedzenia 8h w maseczkach, A Hala nie jest ani wietrzona ani dezynfekowana. Przy tak dużej liczbie osób, które się przewijają na hali jest tam niesamowity odor i duchota. Brygadzisci też pozostawiają wiele do życzenia. To nie brygadzisci to ludzie stworzeni do kablowania i gnebienia innych.
iwona

14.04.2021 08:27

Ja również nie polecam. Przyjmując się do tej firmy musisz pogodzić się z rezygnacją z weekendów - które są pracująca ze dzień wolny jednak tego dnia nie można wybrać kiedy się chce. Brygadziści w dogodnym terminie dają urlopy tylko sowim ulubienicą - odezwij się i sprzeciw w jakieś sprawie to wywalając cię co dzień na inne stanowiska by się zemścić. Gdzie indziej płacą choć nadgodziny i kierownictwo inaczej podchodzi do pracownika tu ciągle zachowują się tak jakby były lata dziewięćdziesiąte kiedy panowało ogromne bezrobocie i pracownik był nikim a kolejka nowych czekała. Normy wyśrubowane zwykły pracownik za wyrobienie 100% normy - co nie jest takie proste w tej firmie bo trzeba się nieźle nachapać dostaje praktycznie minimalną krajową. Zdecydowanie odradzam tej firmy już lepiej tak jak ja zatrudnić się w markecie soboty również są pracujące jednak przynajmniej za godne wynagrodzenie nie trzeba się tyle narobić i pensja jest lepsza.
Xx

22.02.2021 16:20

Nie polecam!Nadgodziny w sobotę za dzień wolnego !Niech sami sobie chodzą Ci co to wymyślili!

16.11.2020 22:06

Czy zmiany są po 8 czy 12 godzin?
Worker

17.11.2020 18:23

8 godzinne
Zainteresowany

05.11.2020 18:54

Witam jak wygląda praca na magazynie w firmie bo jest ogłoszenie na Elka.pl. Ile zmian, nadgodziny, praca w soboty, zarobki. Doświadczenie mam 5 letnie, uprawnienia na wózki, z góry dzięki za odpowiedź.

23.09.2020 15:03

sebi

12.10.2020 18:33

W winkhaus został wprowadzony obowiązek noszenia maseczek jednak firma nie zapewniła żadnych maseczek pracownikom tak jak inne firmy - oszczędza nawet te marne grosze na zdrowiu pracowników. Pracownicy po wprowadzeniu tego obowiązku zostali zmuszeniu do chodzenia w prywatnych maseczkach - pewnie niedługo rękawiczki, buty i odzież roboczą pracownicy winkhaus tez będą musieli sobie sami kupić za własne pieniądze. To chyba jest początek końca tej niegdyś słynnej i podziwianej firmy na leszczyńskim rynku. Kiedyś to była firma godna naśladowania teraz słyszy się tylko negatywne opinie na jej temat - dlaczego do tego doszło, kto jest za to odpowiedzialny?
...ja

26.02.2020 15:01

Jak sie komuś nie podoba prosze zmienić pracę idź do Agro (usunięte przez administratora)wedendy i dostań 2600. A tu tyle masz za 130 %bez weekendow.
Natt

20.08.2020 09:28

Dwie zmiany, bądź czasami trzy
Xxx

09.09.2020 14:18

W Agro za przepracowana sobote jest 200 zl. Przy 3 sobotach i wszystkich premiach srednia wyplata to 3300.
Radi

04.09.2020 20:58

Obecnie lepiej unikać tej firmy jak ognia – wybuchła tam wojna miedzy związkiem zawodowym solidarność a prezesem strajk wisi w powietrzu. Okazało się ze firma WINHAUS zmuszała pracowników do pracy w sobotę bezprawnie łamiąc prawo i związek zawodowy się postawił i teraz prezes się mści na całej załodze. Dużo można poczytać na facebuku związku zawodowego solidarność winhaus
Nowa

22.08.2020 22:04

Złożyłam podanie w siedzibie firmy ale podobno do końca roku są obowiązkowe soboty pracujące czy może ktoś to potwierdzić.
Radi

04.09.2020 20:54

Obecnie lepiej unikać tej firmy jak ognia – wybuchła tam wojna miedzy związkiem zawodowym solidarność a prezesem strajk wisi w powietrzu. Okazało się ze firma winkhaus zmuszała pracowników do pracy w sobotę bezprawnie łamiąc prawo i związek zawodowy się postawił i teraz prezes się mści na całej załodze. Dużo można poczytać na facebuku związku zawodowego solidarność winkhaus
Nowa

12.08.2020 03:56

Jakie są zarobki na stanowisku monter?

03.05.2020 10:54

Jak wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska w Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o. sp.k.?

18.06.2020 18:08

Chodzi o produkcje czy biuro?

Kontakt - Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.

Przemysłowa 1 64-130 Rydzyna

REGON:41002322200000

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

23.01.2020 09:44

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o. sp.k.?
tomek

25.01.2020 19:34

Atmosfera na produkcji legła w gruzach kiedy to prezes zapowiedział za za wykonanie 100% normy zapłaci 2620zł brutto -czyli 20zł więcej niż wynosi minimalna płaca. Wszyscy zastanawiają się po co robić 100% jak można zrobić 50% lub mniej i tyle samo zarobić. Jaka to zachęta do podjęcia pracy w tej firmie i wypracowywania normy ?

18.06.2020 18:04

Atmosfera w miejscu pracy jest okropna. Ludzie dążą do celu po trupach, jeden donosi na drugiego. Ludzie zwalniają się z firmy przez to, że nie wytrzymują ze współpracownikami. Znam osobiście kilka przypadków ludzi, którzy zwolnili się przez mobing czy nękanie.
Xxx

12.05.2020 20:09

Nastąpiły jakieś zmiany w firmie przez koronawirus?

18.06.2020 18:01

Zwolniono 30 pracowników, ludzie pracują 3 dni w tygodniu, muszą brać urlop wypoczynkowy lub bezpłatny na czwartek i piątek. Nakaz noszenia masek tylko dla pracowników produkcji, biuro nie musi. Z hali wychodzi po 15 osób w odstępie kilku minut, więc żeby wyjść z firmy potrzeba niekiedy godziny czasu. Pracownicy kończą prace o 22:30 a z hali wychodzą dopiero o 23 i nikt nie ma płacone za tą zmarnowaną godzinę. A biuro nie musi mieć maseczek i wychodzą sobie grupkami kiedy chcą. Absurd.
nicco

18.02.2020 13:34

Pracowałem tam 14 lat temu na większości działach i totalnie odradzam ten zakład pracy.
Magda

17.01.2020 21:04

Witam czy to prawda , że w firmie jest strajk?
pracownik 2

24.01.2020 10:10

Strajku nie ma. jest jednak spór zbiorowy z pracodawcą. Zobaczymy jak się sprawa potoczy
PRACOWNIK 20 LAT STAŻY

24.11.2019 20:25

Dziwna cisza na forum, bo ludziom brak słów, co się stało z tą firmą po zmianie prezesa kiedyś wzór teraz porażka. Kadra zarządzająca niekompetentna ucinają kasę za byle co. Jeżeli jesteś osobą która ma własne zdanie i wyraża je głośno to tu nie przychodź. Zniszczą cię w 3 miesiące. Jeśli lubisz włazić w tyłek i to lubisz czeka cię wielka kariera.
Nikt

11.04.2019 15:10

Witam mam tam się zatrudnić w tym miesiącu i interesuje mnie wypłata? I jakie dają umowy ?

01.08.2019 21:56

Jeśli chodzi o zarobki to jest tu raczej standard podobnie jak w innych dużych firmach produkcyjnych, typu np. Eurocomfort Dają normalną umowę o pracę, najpierw na 3miesiące, potem chyba na rok, a potem chyba na stałe Jeśli chodzi o pracę, to już zależy od człowieka, jednym odpowiada innym nie
Anty

10.10.2019 07:32

Produkcja 1900

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Winkhaus Polska Beteiligungs?

.....

30.07.2019 19:15

Pracowałem rok temu....Jak Cie dobrze posadzą to zarobisz te 120 % a jak złe to nie wyciągniesz 100 ,choćbyś nie wiem jak się starał ...Pod względem plac to nie ta sama firma co kiedyś...A normy o wiele wyższe...
Gonzo

19.09.2017 19:51

O co chodzi z zatrudnieniem u nich? Co chwile dają ogłoszenie na elka.pl, na zmianę raz oficjalnie jako winkhaus, a raz przez agencję pracy Lespin. Sami nie raczą odpowiedzieć, a jak przez Lespin to obiecują spotkanie i potem zero odzewu. Jak już z samymi ogłoszeniami maj (usunięte przez administratora) co strach myśleć co dalej.
Beata

01.03.2017 17:09

Gnuj się zrobił. Niby podwyżki w 2017 w styczniu a ludzie dostali jeszcze mniej.
ghjnl

17.10.2016 21:57

sama maja mówisz, że wszędzie tak jest, a bynjamniej w większości miejsc, wiec w sumie trakie sytuacje nie dziwia ( a w sumie powinny). A o jakich dodatkach mówisz?
maja

05.07.2016 10:43

W tej firmie jest nie miła atmosfera ludzie nawzajem się obgadują niby takie koleżanki ,zarobki najniższe tak jak wszędzie plus jakieś dodatki
sllaw

05.05.2016 21:25

A jakie są zarobki w WK. Ile można miesięcznie zarobić
xcv

13.05.2016 14:09

zarobki denne jak wszędzie w okolicach Leszna
junia

09.04.2016 23:58

Gdy przyjedziesz na umówioną rozmowę to się okazuje że jej nie ma a jest od razu szkolenie ??? na końcu szkolenia po wypełnieniu kwestionariuszy osobowych dowiadujesz się za ile będziesz pracował oczywiście za najniższą krajową a premia możliwa po 3 miesiącach pracy???
monika2921

31.07.2015 15:37

witam chciałabym złożyć swoje cv do waszej firmy.
darek1989

10.02.2015 14:49

witam chcialem zlozyc swoje cv do waszej firmy

Zostaw merytoryczną opinię o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.