Winkhaus Polska Beteiligungs

• Lasotki
  • Przybiń
  • Kaczkowo

3. Opinie o pracodawcach Rydzyna
  5. Opinie o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.

Opinie o Winkhaus Polska Beteiligungs Rydzyna

Nie przegap nowości o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.!

Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o. sp.k.

25.11.2024 13:00

WH Go! Nie próbujcie nas zatrzymać!

Od trzech lat pracownicy Winkhaus Polska biorą udział w programie promocji zdrowia WH Go! Ma on za zadanie aktywizację uczestników do sportowych aktywności, dbałość o kondycję, zdrowie, ale nie tylko. Podczas 32 tygodni zmagań samozwańczy, sportowy team jeździ na rowerach, na rolkach, biega, chodzi, a nawet wspina się po górach. Za każdy kilometr przyznawane są punkty, te zaś mają bardzo wymierną wartość – są na wagę zdrowia walczących z chorobami dzieci.

Kilometry i punkty to tylko liczby, a tak naprawdę każdy z nich to kolejna złotówka zasilająca przelewy na cel charytatywny.

Tegoroczna 3. edycja WH Go! zmobilizowała do aktywności 131 sportowczyń i sportowców, którzy przebiegli, przemaszerowali i przejechali na rowerach wspólnie 158 344 km, co poskutkowało przelewami dla Małych Wojowników w kwocie 31 660 zł.

To kolejny znakomity wynik, ale imponująco prezentuje się dopiero zestawienie 3 edycji:
    417 587 km – przebyty dystans sportowych rywalizacji;
    91 660 zł – czyli „energia z przepalonych kalorii”, która zasiliła konta potrzebujących dzieci. Pieniądze przekazane zostały na leczenie, rehabilitację i zakup sprzętu medycznego.

Aukcje małych beneficjentów jeszcze trwają. Można w każdej chwili wesprzeć ich walkę:
    Jasiu Przybylski - zbiórka charytatywna | Siepomaga.pl
    Adam Kaźmierski - zbiórka charytatywna | Siepomaga.pl
    Maria Antkowiak | Siepomaga.pl
    Jakub Zamelczyk - Białaczka odbiera Kubusiowi dzieciństwo - pomóż mu wygrać z chorobą! | Siepomaga.pl

Sportowy Team WH Go! już sposobi się do 4. edycji. Wraz z nastaniem wiosny rusza po kolejne punkty. Jak sami się odgrażają: „Nawet nie próbujcie nas zatrzymać!”

News image

Kinga

23.06.2026 14:54

Ostatnio wystawiona opinia jest w 100 procentach trafna.

30.06.2026 11:44

Wgl się nie dziwię, jeśli pracownik produkcji jest traktowany jak śmieć. Gdyby nie pracownicy hali to biuro nie miało by co robić. Ego większe niż kompetencje. Młode pokolenie biura, myśli, że wszystko jest wykonalne na już... Tylko chodzą, ze swoimi karteczkami, diagramami, podnoszą normy itp.... Może trzeba byłoby zaprosić na tydzień do pracy na linii, wtedy docenili by tego "zwykłego, szarego" pracownika, a zarazem zobaczyli by co to prawdziwa praca. Zero szacunku wobec ludzi, którzy muszą się narobić, aby zarobić. Szkoda czasu na tę firmę. Same układy, układziki. Nie polecam, bo można nabawić się depresji i fizycznego i psychicznego wykończenia organizmu.

ZastanówSieDwaRazy

20.06.2026 07:31

Jeśli zastanawiasz się nad pracą w tej firmie to uwaga! Muszę Cię koleżanko i kolego mocno rozczarować. Tak jak jeszcze kilka lat temu by dostać się do pracy w Winkhaus Polska było dość trudnym zadaniem ze względu na okoliczną pozytywną renomę tego pracodawcy na lokalnym rynku pracy, co przekładało się na brak wolnych miejsc w szeregach zatrudnienia, tak teraz sytuacja od jakichś dobrych dwóch lat ulega diametralnej zmianie. Firma niegdyś ze stabilnym zespołem ludzi, pracujących tu ze stażem powyżej 5 lat i nie zamierzających zmieniać pracy, którzy byli zadowoleni z warunków pracy i zarobków, oraz miłych przełożonych, przez co okazywali swoją lojalność i zaangażowanie, zmienia się we współczesny typ korporacji, który nastawia się jedynie na czysto-praktyczny wyzysk bo słupki w excelu muszą się zgadzać. Praktyczne zarządzanie środowiskiem pracy zespołu ludzi już dawno rozbiegło się z teoria i nic tutaj nie idzie z sobą w parze. Najważniejsze są statystyki i liczby. Te zmiany widać na każdym kroku. Dawniej publikowane ogłoszenia przez tego pracodawcę zawierały szereg konkretów jak i wzmiankę o tym że jest to firma z rodzinną tradycją i dobra atmosfera. Dziś tego już nie widać. Dział HR w tej firmie zaspał i przespał problemy które przyniosła rzeczywistość. Firma ratuje się pracownikami z agencji, którzy raz w pracy są raz ich nie ma, psują jakość która przez tyle lat się wypracowywało. Dowodem tego wszystkiego jest fakt że z firmy zwalniają się osoby ze stażem 10 lat wzwyż. A Ci młodsi 5 lat wzwyż którzy planowali się związać na dłużej z tym pracodawcą, rozmyślają już o zmianie miejsca zatrudnienia. Nowi jak przychodzą to w rozmowach ze starszymi współpracownikami z góry zakładają ze sa tu tylko na okres przejściowy. Z takim podejściem ta firma będzie się borykać z coraz większą rotacją ludzi co wiąże się z kosztami szkoleń i brakiem stabilności załogi.

20.06.2026 18:03

Idealnie w punkt!!

11.05.2026 00:12

Witam, ile zarabia się teraz netto w winkhaus, np wyrabiając 100 procent, a ile 130. Ile wynosi premia 3 miesięczna?
    #Elektromonter

12.05.2026 12:51

Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Na wysokość wynagrodzenia wpływają różne czynniki, zależne od stanowiska pracy. Po szczegółowe informacje zapraszamy do kontaktu z naszym działem HR.
    Kaucja

07.05.2026 13:31

Czy mogę się dowiedzieć na co idą pieniądze z kaucji za butelki plastikowe, które trzeba wyrzucać w oddzielne worki?
    Dawid

29.03.2026 13:24

Nie wiem czy firma zdaję sobie sprawę jeśli w umowie pracownik nie posiada zapisu że praca jest na akord to firma popełnia wykroczenie .

30.03.2026 14:45

W naszej firmie nie ma systemu akordowego. Pracownicy otrzymują stałą kwotę wynagrodzenia zasadniczego. Niektórzy pracownicy otrzymują dodatkowo premię, uzależnioną od wydajności. Zasady wypłaty poszczególnych świadczeń są opisane w Regulaminie Wynagradzania.

19.02.2026 19:25

Dlaczego tak narzekacie.. wcale nie jest tak źle.Praca na akord to trzeba zasuwać.Kto chce zarobić to zarobi a kto nie to będzie łaził, siedziała w telefonie.Początki zawsze są trudne w każdej pracy taka jest prawda.
    Milenka

03.01.2026 18:22

Ta firma schodzi na p.... Ludzie którzy tam pracują nie mają szacunku dla młodszych osób, które zaczynają swoją pierwszą pracę, spojrzysz to wielkie ogadywanie ze się patrzymy, i skargi ze robimy za duzo procent od tych ktorzy pracują tam 10 lat, to sie w glowie nie miesci😡 Brygadziści zamiast pomóc, być z nami, wolą obgadywać i krytykować a dyrekcja nic na to nie reaguje😡Nie polecam młodym, zaczynającym pracę właśnie tam.
    #PracownikProdukcji
    nowa

31.01.2026 10:20

zgadzam się, są osoby życzliwe ale w większości panuje tu zazdrość i zawiść. Krytykowanie, wbijanie igiełek w postaci uszczypliwych komentarzy, że niby mają być pomocne a w gruncie rzeczy dogryzają, dochodzi do tego sprawdzanie po Twoim nr ewidencyjnym, ile masz procent itd jesteś obserwowany, pełna inwigilacja. Dochodzi do tego donosicielstwo. Trzeba umieć się w tym odnaleźć. A praca jest ciężka, wiec podwójnie obrywasz.
    Bb

12.01.2026 09:30

Latem temperatura na hali przekracza 30°C z powodu niewłączonej klimatyzacji. Zimą natomiast, przy temperaturze –10°C na zewnątrz, na hali panuje około 16°C, a zimne powietrze wieje wieje nam na głowy. Mamy zacząć pracować w kurtkach?
    Milenka

15.01.2026 12:32

Po co tu wszyscy wypisują tak nic z tym nie robią może w inny sposób .Stanąć nie pracować tylko iść do biura i tam siedzieć i porozmawiać i niech działają od ręki.

03.12.2025 20:34

Panie dyrektorze proszę się przyjrzeć wszystkim tym co jedzą przy maszynach i przez cały czas pracy . Przerwa jest od tego żeby jeść a nie przy tych wszystkich smarach i tym brudzie jeść fuj 🤮 ludzie ogarnijcie się macie na to przerwę a nie (usunięte przez administratora) jak (usunięte przez administratora) bo musicie mieć 130% a jecie przy maszynach

29.10.2025 09:23

Kobiety i Mężczyźni… proszę was… szanujcie się. Od dłuższego czasu obserwuje sytuację jaka ma miejsce na pierwszej hali. Ludzie… można kogoś lubić, uwielbiać, kochać ale trzeba się przy tym SZANOWAĆ. Jeśli gołym okiem widać, że pracownicy na danej lini pracujący bez swojej pakowaczki i ładnie się wyrabiają, a pakowaczka nie daje rady SAMA na własnej lini, bo woli łazić po hali, gadać z innymi w czasie pracy czy po prostu się (usunięte przez administratora) to po co takiej osobie pomagać? to samo jak dana pakowaczka przechodzi pakować na innej linii JEDNYCH Z ŁATWIEJSZYCH bo na trudne nie pójdzie i dalej nie potrafi się wyrobić gdzie inni to robią z palcem w (usunięte przez administratora) przechodzimy z dziewczynami obok i widzimy podejście tej osoby “e tam i tak przyjdą i mi pomogą” SZANUJCIE SIĘ róbcie na siebie, nie na kogoś tylko dlatego, że te osobę lubicie. Sytuacja z wczoraj… mechaniku może ta osoba ci się podoba… ale czemu pakujesz za nią dobre 20minut. Żałosne. Czemu nikt poza produkcją tej hali tego nie widzi i nie zareaguje odpowiednio?
    #PracownikProdukcji
    Natalia

30.10.2025 00:58

To ktoś ma czas jeszcze komuś pomagać?😳🤣🤣 Ładnie macie😂 Myślałam że te czasy dawno za nami🥲😂
    Ala

20.10.2025 20:04

Bardzo nie polecam młodym ludziom, jako ich pierwsza praca. Będziecie zmęczeni i psychicznie i fizycznie. Współpracownicy nie pozwolą wam zarobić - wyścig szczurów. A dodatkowo przemoc psychiczna ze strony brygadzistów jak i współpracowników was załamie. Sama praca manualną zła nie jest, ale trafić jako świeży pracownik na linię, gdzie wyrobisz procent i nie zostaniesz zjedzony przez współpracowników graniczy z cudem. Dodatkowo nie macie co liczyć na wsparcie brygadzistów, bo bardziej ich interesuje oglądanie meczy żużla w trakcie pracy. Bardo dobrze wykorzystują swoją pozycje, żeby dać Ci do zrozumienia że jesteś nikim. Ich niemiłe komentarze, niekiedy wulgarne - to już przesada. Dodatkowo wiesz, że nie możesz się kłócić i nic odpowiedzieć, ponieważ w ramach zemsty jutro trafisz na najgorszą maszynę. Dobrze, że już starają się nie spać na nockach 😉 Niestety pomimo wielu zgłoszeń takich nadużyć do Dyrekcji, nadal ufa im się w 100%. A jednak takie zgłoszenia nie biorą się znikąd - może warto chociaż raz spojrzeć oczami pracownika i posłuchać, zweryfikować informacje też od tych niżej. Z całym szacunkiem do Dyrekcji, ponieważ mają na głowie wiele spraw, które nie pozwalają im się przyjrzeć tym sytuacjom bliżej, ale prosimy my jako pracownicy, aby zrobić krok w naszym kierunku. Nie narzekamy na pracę, narzekamy na naszych przełożonych, którzy powinni nas motywować do pracy a nie sprawiać, że płaczemy po toaletach. Nie bez powodu niektórzy z nich mają przezwiska związane ze zwierzętami - bo niestety tak się zachowują.

23.10.2025 15:55

W 100% się zgadzam, praca tylko osób które lubią być pomiatane na każdym kroku-bez powodu. Tylko dlatego, że przyszli do pracy..Brygadziści prędzej Cię wyśmieją niż pomogą
    Natalia

18.10.2025 19:52

Witam , 3 lata temu pracowałam na krótko w tej firmie jednak w powodów rodzinnych musiałam zlozyc wypowiedzenie czy to prawda ze juz nie biorą pod uwagę ponownego zatrudnienia takich osob ?

21.10.2025 10:09

to zależy od tego czy wyrabiałaś procent Ja wracając z macierzyńskiego ale na nowej umowej byłam weryfikowana ile procent wyrabiałam
    ktoś z lini

25.09.2025 20:06

w tej Firmie nie ma słowa "poufne" , ROdo na hali nie istnieje, jeżeli przekazuje coś np. brygadziście , to po 10 min cała produkcja "wie" ... plotkarstwo posunięte do granic... niestety to już nie są żarty .. proszę z tym coś zrobić... Niektóre osoby przychodzą do pracy chyba tylko po to aby móc sobie " pogadać" o innych. Proszę poinstruować Panie (usunięte przez administratora) że to co dostają w informacjach z biurowca albo np. Pani (usunięte przez administratora) to też jest poufne.... To już nawet chyba nie jest plotkarstwo, ale kłamstwa i posądzanie innych ... Czy Pani (usunięte przez administratora) z pierwszej zmiany mogą w końcu zająć się sobą a nie innymi ...A jak mają takie nudne życie , to niech urozmaicą je sobie czymś innym a nie wyimaginowanymi opowieściami o innych ...Bo chyba nie zdają sobie sprawy z tego co robią , ale to już świadczy o inteligencji tych Pań .Jak można otwarcie oskarżać innych o różne rzeczy, przecież to jawne pomówienie a tutaj nikt z tym nic nie robi. pozdrawiam
    J

03.09.2025 14:47

Gorąco na hali! Nie idzie normalnie pracować

20.04.2025 08:03

Grzegorz

21.04.2025 16:14

Żeby ostrzec innych przed tym miejscem
    Grzegorz

18.04.2025 16:15

W tej firmie dzieją się rzeczy które nie powinny mieć miejsca.Chowanie zleceń ukrywanie po skrzynkach,po czym panie idą po nowe bo tamte były "bee"za słaby procent lub za skomplikowanych i rączki bolą.Wolna Amerykanka każdy robi co chce.Slabsze zlecenie ukryć przyjdzie druga zmiana i zrobi.....albo i nie:)bo też schowają przedszkole nikt nad tym nie czuwa.Najlepiej jeszcze zacząć jak jest 6000 do zrobienia zrobić 100 sztuk reszta na później i tak mija tydzień a zlecenia nie skończone bo przecież były na słabym procencie.Niech nawet miesiąc leży kiedyś ktoś głupi zrobi.Brygadzisci mają całkiem na wszystko "wywalone"robta co chceta":)

14.04.2025 07:15

15.04.2025 10:50

Nie będzie, zając przychodzi w tej firmie na boże narodzenie

10.04.2025 16:34

Może by się ktoś zajął wreszcie brygadzistą który notorycznie wymusza pierwszeństwo przy wyjeździe z parkingu.Jesli nie zna przepisów to może by się udał na do szkolenie w przepisach ruchu.
    Mrówka

10.04.2025 06:00

Okropne miejsce . Brygadziści bardzo nie mili no moze dwóch jest normalnych . Osoby na wyższych stanowiskach ,również bardzo nie kulturalni . Dają odczuć ,że masz tylko szybko pracować i nic nie mówi. Normy które robią nowe osoby są mega wysokie bo fajne zlecenia dostają stare pracownice . Jak młode źle trafia to są przez stare pracownice (usunięte przez administratora) w ten sposób ,że zabierają młodym procenty . Brak informacji dla nowych pracowników .Ta firmą to porażka . (usunięte przez administratora) udaje miłego ale każdy problem zostaje tak rozwiązany ,żeby firma wyszła na swoje. Do tego chodzi po chwili i robi zdjęcia pracownikom ,porażka .Mają gdzieś ludzi .Mili są tylko w dniu przyjęcia !!!

10.04.2025 11:58

Niestety prawda,będę niemile wspominać,nie myślałam że w powiecie leszczyńskim jest aż tak źle w fabrykach dopóki się sama nie przekonałam na własne oczy i uszy.Zaznaczam że mam ponad 50 lat dużo już widziałam ale ta fabryka to dno,brak odpowiedniej kultury pracy i zarządzania.
    Jjj$

08.04.2025 14:22

Następny (usunięte przez administratora) do zamknięcia, niszczą psychicznie i fizycznie.W niemieckiej fabryce lepiej więc kto może niech wyjeżdża.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Winkhaus Polska Beteiligungs?

Kontakt - Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.

Przemysłowa 1 64-130 Rydzyna

REGON:41002322200000

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

08.04.2025 13:45

Idąc do pracy myślałam że tutaj każdy zajmuje się praca ,no bo przecież akord itd więc każdy ciśnie nie ma czasu na znęcanie się nad innymi . Niestety spotkało mnie niemiłe zaskoczenie tu jeszcze dochodzi walka o to kto mądrzejszy kto starszy kto się ma narobić i nie zarobić.Starzy pracownicy są niemili,opryskliwi,obrażeni Ca cały świat że nowych trzeba uczyć.Okropne miejsce atmosfera tragedia kto chętny na nerwicę, depresję.Zapraszamy
    @xxxxx

16.11.2023 18:16

Witam,praca w tej firmie,to jeden wielki układ. Jeśli dogadujesz się z brygadzistami to trafiasz na linię,gdzie nic nie robisz,a masz 130%,a jeśli komuś nie przypadłeś to dostajesz masę zleceń,nie jesteś w stanie poprzez to wyrobić procentu. Zdarzają się sytuację,w których jesteś wyrzucany ze swojego stanowiska na rzecz innych,którzy mają dobre kontakty z danym brygadzistą,jeśli się postawisz to na drugi dzień jest tylko gorzej. Ludzie w tej firmie wszystko zamiatają pod dywan. Co poniektórzy na stanowiskach brygadzisty znaleźli tam się chyba z przypadku,bo nie posiadają kompetencji do pełnienia takiej funkcji. Co gorsza,ludzie boją się zgłaszać problem,bo to nic nie zmienia.Przykre,ze przychodzisz pracować do pracy jak każdy inny człowiek,a jesteś traktowany jak brzydko mówiąc (usunięte przez administratora). Pan Dyrektor powinien się bacznie przyjrzeć temu co dzieje się na hali,każdy powinien być traktowany po równo,jeden robi za pięciu i ma 70%,a drugi dostaje jedno zlecenie na cały dzień i normę taką,że po 4 godzinach można iść do domu mając dobry procent. Można by wiele przytaczać przykładów gdzie człowiek był traktowany w niestosowny sposob,rzucanie zleceń pod nos,brak otrzymania odpowiedzi od brygadzisty na temat pracy,obgadywanie pracowników z innymi pracownikami przez brygadzistów,przykładów jest masa.Atmosfera w tej pracy to porażka.Nie polecam nikomu tego miejsca pracy,bo odbiło ono na mojej psychice ogromne piętno,do gorszego miejsca nie da się trafić.
    aaa

05.04.2025 13:29

Dokładnie, a od czasu opublikowania tego wpisu nic się nie zmieniło. Chyba, że na gorsze. Wszyscy brygadziści do wymiany, może powinno być więcej kobiet brygadzistek.
    Xx

25.02.2025 14:50

No super (usunięte przez administratora) powiedział... to my starzy pracownicy pracowali na to co w tej firmie jest i na jakim poziomie są zyski firmy a tu takie podsumowanie ze jak się komuś nie podoba to się można zwolnić...no brawo brawo . lepiej by się (usunięte przez administratora) zajął dlaczego dziewczyny płaczą w ubikacjach po tym jak traktują je koleżanki raczej pseudo koleżanki , wyśmiewanie się.staniem na baczność przy brygadziście i czekaniem na zlecenie..my przychodzimy do pracy na godzinę 6 lub 14 a pracę zaczynamy 20 minut później bo czekamy za zleceniem.
    @jjj

31.03.2025 08:59

Daleko do przyjaznej atmosfery, kolejny moloch(usunięte przez administratora)ludzie nakręceni procentami nie jakością.Starzy pracownicy obawiają nowych,dają najgorsze zlecenia pod przykryciem że nowy nic nie umie Nowi przychodzą bardziej ogarnięci niż starzy zasiedzieli ,leniwi wypaleni zawodowo,(usunięte przez administratora)Zal,wstyd,dolina.
    @jjj

02.04.2025 07:42

Ta firma już schodzi na psy, (usunięte przez administratora) nie ogarnia (usunięte przez administratora)zakręceni jak baranie rogi.Przychodza odwalić osiem godzin najlepiej niczym się nie interesować, przecież w pracy trzeba wypocząć żeby mieć czas i siły na drugą pracę lub prace domowe(męskie pracę domowe)Zero kompetencji do zarządzania zasobami ludzkimi, jedna wielka porażka.(usunięte przez administratora)

18.02.2025 23:07

Nie którzy brygadziści to nie mają za grosz szacunku do ludzi stojąc obok słuchając jak odnosi się do dziewcząt, które stoją i proszą o zlecenie, bo może da jak mu się zechce. Poprostu totalny (usunięte przez administratora)
    Makaron

31.03.2025 10:35

Dokładnie brygadzista tak powie a co jak tak zachowuje się koleżanka z linii da Ci to co chce.Najwazniejsze że ona dla siebie weźmie najlepsze.Totalne bezprawie rządzi każdy(usunięte przez administratora) na swój strój.Brawo wy!!!?
    człowiek nie robot:)

31.03.2025 09:15

Żal żal żal pracuje od roku jest dokładnie tak jak mówią nowi pracownicy, obmawianie nowych ,knucie walka o procent po jak najmniejszej lini oporu,stary pracownik ma zarobić a nie się narobić od szarpania i najgorszych prac są nowi,osiołki.
    Ona

17.11.2024 13:38

Pytanie. Premia półroczna jest za obecność w pracy? Dlaczego osoby oddające krew, nie będące 8 dni w roku w pracy dostają taką samą premię jak ci którzy tego nie robią i w tym czasie ciężko pracują?

25.02.2025 09:08

Nie rozumiem oburzenia - też oddaj krew / szpik / osocze - będziesz miał 8 dni wolnych i pełną premię, w czym problem ?
    Zainteresowany

18.01.2025 13:48

Praca monter monterka jest to praca na 3 zmiany od pon do pt czy obejmuje również sobotę?
    Mrówka

16.02.2025 12:42

W sobotę idzie do pracy tylko ranna zmiana. Nie jest to co tydzień . Zależy od ilości pracy
    Xx

16.02.2025 21:45

Tak, czasami sobota pracująca. Nie będziesz mieć zapłacone za sobotę. Kto to w ogóle wymyślił? Oszczędności. Chyba.
    @pracodawca

04.02.2025 23:17

Wszyscy piszą tu co się dzieje na hali A tak nic z tym nic nie robicie. Więc może czas zająć się tym wszystkim a nie tylko odpisywać na pytania nowych pracowników co pytają o pracę. Może jakieś zebrania na ten temat może jakieś spotkania w danych dniach i wysłuchania tego wszystkiego.
    @Szukam pracy

16.02.2025 12:10

Czy poszukują państwo do pracy?
    Ona

16.02.2025 18:44

Niestety poszukują. Brygadziści mają problem żeby stałym pracownikom zapewnić pracę, a nadal przyjmowani są nowi pracownicy.
    Karo

01.12.2024 22:00

Winkhaus taka wielka firma na rynku a żadnych paczek świątecznych dla dzieci.wstyd.juz nie wspomnę o premiach na święta. Premia dla tych którzy nie chorują i którym dzieci nie choruja? A nasza ciężka praca przez cały rok to co? Wstyd X2 Powinniście brać przykład z innych firm
    Xxxx

05.12.2024 15:16

Prawda też jest taka, że ludzie, którzy pójdą na chorobowe np. na 3-4 dni raz na 5-6 lat bo już nie dają rady nie dostają premii tak jak ci co sciemniaja i chodzą kilkadziesiąt razy w roku.
    Jaga

20.11.2024 19:19

Prawda jest taka że podstawa wypłaty powinna być wyższa a nie najniższa krajowa. To jest nasza bardzo ciężka praca. Pracownicy produkcyjni mają najcięższa pracę a najmniej zarabiają. I niesprawiedliwe jest to że np ktoś robi ładny procent a wystarczą dwa albo trzy dni na innej maszynie gdzie procent to np 60% bo mimo ciężkiej pracy nie da się wyrobić więcej i już wypłata cienka.
    Juz były pracownik

17.11.2024 10:39

Chce się odnieść do tego co dzieje się w tej oto firmie. Firma pięknie wspina się po drabinie sukcesu jak wspomniano na zebraniu. Nie wspominając już, że wypłata pracowników jak na tą pracę jest mała. Bez ludzi z produkcji by tego nie bylo. Sprzedaż rekordowa, wypłata stoi w miejscu. Ale co najgorsze to jeszcze zabierają pieniądze, kary za stanie w kolejce do czytnika, kary za reklamacje itp itd. Premia półroczna zależy od widzimisię Pana Dyrektora, komu chce to da, a komu nie to nie, chyba pieniądze za bardzo uderzyły do głowy. Jedynie co dobrze mu wychodzi to robienie zdjęć na hali pracownikom bądź krzywo postawionej palety. Katastrofa, ludzie traktowani jak tania siła robocza. Nowe osoby muszą radzić sobie na własną rękę, bo brygadziści mają swoich pupilków i nikomu nie pomogą. Siedzą na przerwie godzinę czasu jak ich potrzebujesz to zawsze ich nie ma albo nie mają czasu. Przez cały dzień nie podejdą do pracownika aby sprawdzić czy element jest dobry. Chyba do nich należy ten obowiązek jeśli się nie mylę. Lepiej siedzieć cały dzień na (usunięte przez administratora) przy biurku i jeździć wózkiem widłowym do toalet, bo nawet kawałek przejść im się nie chce. Ale do darcia i krzyczenia na pracowników to już siły mają. Nie komentując dalej tego wszystkiego, podziwiam ludzi, którzy tam jeszcze pracują bądź pracują X lat.
    Ktoś

17.11.2024 18:03

Winkhaus Polska liderem rynku...Firma, która aspiruje do miana najlepszej, powinna przede wszystkim doceniać swoich pracowników, także poprzez uczciwe wynagradzanie za ich wysiłek. Brak wynagrodzenia za przepracowane soboty nie tylko podważa zaufanie zespołu, ale również świadczy o niedocenieniu ich zaangażowania. Smutne jest, że w organizacji, która ma ambicję być liderem, brakuje środków lub woli, by zadbać o podstawową sprawiedliwość wobec własnych pracowników. Taka sytuacja to sygnał, że coś w wartościach firmy wymaga przemyślenia.
    Xxx

30.10.2024 13:14

Mam pytanie czy w firmie winkaus są jakieś szkolenia dla brygadzistów odnoście zarządzania ludźmi? Bo coś chyba kuleje w tym temacie. Może warto poruszyć takie tematy jak (usunięte przez administratora) poniżanie , wybieranie sobie pupilków wśród pracowników... Taka sugestia
    Monter

30.10.2024 20:36

Niestety nie ma, a przydałoby się żeby niektórzy brygadzisci przeszli szkolenie ale nie tylko im by się przydało bo w biurach też są osoby którym z kultura i szacunkiem nie po drodze.
    Monterka

04.11.2024 13:40

A na liniach osoby z pełna kultura ......aż żal wszystko zawsze działa w obie strony .
    Piotr

14.10.2024 09:17

Mam pytanie ile można zarobić na rękę bądź jaką stawka na start na produkcji ? I co się robi na takiej produkcji ?
    pracownik 00

21.10.2024 16:11

dostaniesz najniższą krajową bo sie nie wyrobisz na początku na wiecej a poza tym bedziesz rzucany wszędzie bo szczerze roboty nie ma. Rzucą ci na zasuwnice to pakowacz da cie na robote taką zebyś sie nie wyrobiłi nie zarobił a jak pasuje ci robota za najniższą krajową to zapraszamy
    Do ktoś

29.08.2024 10:55

Masz rację jestem pakowaczem i mam dość uczenia tłumaczenia a tak ciągle zle
    Nowy

15.08.2024 14:00

Nowe osoby pracują za minimalne wynagrodzenie, bo nie wyrabiają procentu ponieważ pakowacz wylicza mu 70% - 80% żeby zrobił, bo więcej twierdzi że nie spakuje albo on musi dla siebie zrobić procent na danej maszynie i nie wpuści nowej osoby żeby sobie dorobiła. Potem taki pracownik siedzi 1.5 h przed końcem pracy i nie może robić bo pakowacz zabrania. Jeżeli są wadliwe elementy to kto dostaje po procentach nowy bo on nie musi mieć procentu wyrobionego tak często jest na zasuwnicach sadzaja taką osobę na maszynie gdzie norma jest najwyższa żeby za dużo nie zrobił bo się pakowacz przepracuje. Ale nie każdy taki jest, bo na innych działach są kobietki które pomogą doradza jak robić żeby było szybciej i wyrobić normę nie wrzucam wszystkich do jednego worka.
    Karol

18.08.2024 19:27

Ooooo to raczej nikt na to nie reaguje . Ja ponad roku zglaszalem
    ktos

28.08.2024 18:16

Co tydzień są nowe osoby nie każdy od razu robi nawet 100 procent, fakt zależy od linii , a tak my starzy pracownicy mamy dość uczenia i pokazywania nowym co i jak... bo wy popracujecie i za 2 miesiące was nie ma bo Wam się nie podoba... Zdajecie sobie sprawę z tego ile wysiłku "starzy" pracownicy muszą włożyć , w to żeby Wam było dobrze. a wszystko co dostajemy to w większości negatywne opinie. I proszę mi wierzyć że nie wkładamy was do jednego worka... mamy naprawdę bardzo wielu nowych ludzi którzy chcą się nauczyć i pracować, niestety ze względu na poprawność polityczną nie napiszę nic więcej na ten temat ...
    Pakowacz

11.08.2024 15:21

Drogi panie dyrektorze produkcji,skoro zatrudnia pan co tydzień około 10 nowych osób to proszę zapewnić im pracę!Braki w dostawach towaru z Niemiec są tak duże że my, starzy pracownicy ledwo mamy co robić. Ekipy już obsadzone na maksa, no bo brygadzista gdzieś przecież musi ich dać. Administracja odpowiedzialna za dostarczanie towaru z Niemiec kuleje. A jak już ten towar zejdzie to okazuje się że jest wadliwy! Kontrola jakości, lepiej się nie wypowiadać,nie potrafią sami podjąć prostej decyzji. Efekt tego jest taki że większość z tych nowych pracuje za najniższą krajową, a obiecane mają złote góry.Liczymy na szybką poprawę sytuacji.

15.07.2024 17:24

@Pracodawca Czy zasady BHP i strój w pracy obowiązują wszystkich, bo co niektórzy z agencji to chyba mają jakaś taryfę ulgowo i mogą pracować w adidasach.

16.07.2024 13:47

Dzień dobry, wszyscy pracownicy dla swojego bezpieczeństwa zobowiązani są korzystać z obuwia zgodnego z wymaganiami BHP. Sportowe buty, o których Pani/Pan pisze, posiadają specjalną ochronę i również spełniają wymogi BHP.

18.07.2024 22:14

@Pracodawca Wiem co widzę i to nie są buty z ochroną.
    Student

18.06.2024 16:50

Witam. Jak wygląda sprawa pracy w niepełnym wymiarze czasu, tzn. czy jest możliwość pracy na produkcji ale tylko na 1 zmianie? Pytam bo studiuje w trybie popołudniowym i jestem ciekaw czy taka możliwość istnieje.

19.06.2024 16:28

Dzień dobry, dziękujemy za zapytanie. Praca w niepełnym wymiarze, np. ¾ etatu, jest u nas możliwa, natomiast praca tylko na jedną zmianę obecnie niestety nie.

13.05.2024 12:48

@Pracodawca Pracuje od niedawna i skoro soboty są pracujące to powinny być płatne lub 1.5 dnia wolnego a nie jeden dzień bo to my pracownicy jesteśmy stratni, (usunięte przez administratora)
    Magazynier

04.05.2024 18:47

Dzień dobry, @Pracodawca Mam pytanie o zarobki na pozycji magazyniera. Pracowałem u Państwa 10 lat temu, wiem jak wygląda praca u Państwa. Domyślam się że jest podstawa + premia. Mam doświadczenie w pracy na magazynie (przyjmowanie towaru, księgowanie, magazynowanie, wysylka - 4 lata. Czy mogą Państwo przedstawić zakres wynagrodzenia (minimum - maksimum) ? P.s. Znam j. niemiecki na poziomie B1, Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zostaw merytoryczną opinię o Winkhaus Polska Beteiligungs Sp. z o.o.