Lasuerte sp. z o. o.

1.8 Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Lasuerte sp. z o. o.

Tajemniczy
Pracownik

Nie polecam i widzę ze nie jestem jedyny

Pytanie
 Pytanie

Dziewczyny jaki styl panuje w Katarzyna Stępczak Kpm?

Jack
Pracownik
@Pytanie

Plotkarstwo i (usunięte przez administratora)

Pracownik
Były pracownik

Serdecznie nie polecam (usunięte przez administratora) kłamią i sprzedają dość często dużo pół produktów po terminie który w niektórych przypadkach jest zadziwiający. Co do samego szefostwa to ludzie którzy nigdy nie powinni znaleść się na takich stanowiskach. Zabierają co się da ! To jakaś kpina, zero jakiegokolwiek szacunku do samego siebie ( mówię tu o ludziach którzy tym wszystkim zarządzają) a co do dopiero do pracowników. Z mojej strony serdecznie nie polecam. I jeśli naprawdę myślisz o tym żeby się tu zatrudnić, przemyśl to jeszcze raz , albo przeczytaj resztę opinii.

2
Kasia
Pracownik
@Pracownik

Przecież nikt nie każe Ci tutaj pracować. Zero szacunku to do ludzi, którzy jedyne co potrafią to narzekać.

Julia
Były pracownik
 Pytanie
@Pracownik

Nic się nie zmieniło. Te komentarze napisane przez kierownictwo nie są zbyt profesjonalne. Zamiast zainteresować się tym, jak poprawić warunki pracy- złośliwe komentarze. Serio tylko na tyle Was stać?

piżama
Pracownik
 Pytanie
@Kasia

Ty kasia następny mc otwieracie w ucinie dolnym? Kto tam bedzie pracował u was chyba barman i Spider-Man

Daj
Kandydat
@Kasia

Do rodziny nie ma szacunku a co do pracowników

rock
Pracownik

Nie polecam! Mobing, plotkarstwo i poniżanie to dla nich czysta satysfakcja. Osoby niepełnosprawne są nietykalne. Bez względu na to czy coś zrobią czy nie. Szczury i ich kał standardowo gdzie popadnie (tereny zewnętrzne) praca po 11h to utraty tchu również. Wyłudzanie pieniędzy i duszenie pracowników tym też mogą się pochwalić. Z takimi prostymi ludźmi nigdy nie miałem styczności. Pani Katarzyna ma się za osobę której żadna krytyka nie rusza, jest obojętna na to co ludzie mówią i się skarżą. Ludzie bez grama rozumu, są w stanie kupić odkurzacz workowy i odkurzać nim wodę. Gdybym to wszystko wiedział nigdy bym się tam nie przyjął. Kierowniczka nie patrzy w oczy gdy z kimś rozmawia. Jest nadęta i pyskata. Pani Renata, brak słów. Postawić ją przy winklu i dać wino i ogórki do zagrychy. Nie polecam po stokroć!

5
Kasjer
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

proces zatrudniania był bardzo szybki i konkretny. Pani na rozmowie kwalifikacyjnej odpowiadała na każde moje pytanie, nie ukrywała że praca bywa stresująca, bo zależy im na szybkości. Podpisywanie umowy i dokumentów trwało ponad 3 godziny, pani przekazywała bardzo dużo informacji o pracy w restauracji i wymaganiach. troche nawet było tego za dużo jak na pierwszy raz, ale potem mniej się bałam. Ogólnie rekrutacja bardzo dobra

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Pytanie
 Pytanie

Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?

Odpowiedź
Pracownik
 Pytanie
@Pytanie

Potrafisz czytać? Zobacz komentarze poniżej to się dowiesz.

Zbyszek z okienka

Radzę omijać jako pracownik i jako klient. Pracownicy bardziej wdzięczna praca przy ogórkach w Nigerii. Klient niech uważa bo nasze żołądki nie są przystosowane do produktów po terminie, a szczególnie takie.

klient

Piszę jako klient i to niezadowolony. Koronowirus, sprzedaż tylko na wynos, podjeżdżam autem a tam "zonk" jakaś pani ze wschodnim akcentem usiłuje zrozumieć co do niej mówię. Głośnik i mikrofon metr od samochodu i nie mogłem zrozumieć co ona do mnie mówi! Do tego ta sama pani ma pełno jakiś pryszcze na rękach fuj... Czy ta firma tak mało płaci że już żaden Polak nie chce tam pracować?

1
Ktosiek

Witam chciałbym porozmawiać bezpośrednio z Panią Kasią lecz nigdzie nie mogę znaleźć kontaktu. Jak więc mogę się z nią skontaktować? Bardzo mi zalezy .

Pytanie
 Pytanie

Jaka jest kultura pracy w Katarzyna Stępczak Kpm? Obowiązuje typowy dress code?

Owad
@Pytanie

Dress code typowy dla korpo fast foodów. Brak kolczyków, tuneli, pierścionków (ewentualnie obrączka), czyste, krótkie niepomalowane paznokcie, no i nieprzesadny makijaż. Włosy zawsze związane a u panów jest jakiś wyznacznik długości dozwolonego zarostu. Mimo wszytsko dress code nieważny - żeby nie wiem co się działo, unikać firmy jak ognia.

Aga
@Owad

Owad, dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie?

Maja
Inne
@Owad

Z czego wynika Twoje negatywne nastawienie do tego pracodawcy? Zależy mi na wiarygodności komentarzy, dlatego chciałabym znać więcej szczegółów. Każde miejsce pracy ma jakieś wady i zalety, może znajdziesz też kilka pozytywów?

Klaudia
Inne

@Klown o jakim dodatku brutto do pensji podstawowej mówisz?

Klown
 Pytanie

Chciałbym się dowiedzieć czy wynagrodzenie jest takie jak na rozmowie (h/brutto + dodatek brutto)? Czy ustalone zadania do wykonania, są przestrzegane bez wydziwiania (wymyślania) jakiś dodatkowych prac? Bo z tego co się dowiedziałem i co jest na skierowaniu "Pracownik Restauracji" (jest tam wszystko np.kasa,sprzątanie,kuchnia,magazyn, itd itd) "wszyscy dostają taką umowę", ale zapewniano mnie (uzgodnione słownie) że będę się zajmował ściśle określonymi zadaniami.

.

Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie i nie polecam. Zgodzę się z pozostałymi opiniami - na początku wszystko jest super ale im dłużej sie tam pracuje tym bardziej sie to zmienia. Na poczatku dbają o pracownika aby został u nich ponieważ brakuje ludzi do pracy. Awanse dawane są czesto aby zatrzymac osoby w pracy. Menadzerowie i kierownicy restauracji starają sie "ogarnąć" swoją restauracje ale zarząd i koordynatorzy podejmują takie decyzje że jest to niewykonalne. Ludzie ważni dla nich to tacy, którzy zrobią wszystko co "góra" wymyśli. Jeśli ktoś choruje i jest na L4 jest najgorszy. Zarząd to głównie rodzina szefowej. Czesto ludzie niekompetentni. Jeśli powie się coś negatywnego o zarzadzie można oczekiwać telefonu od szefowej za 5 minut. Nie umieją przyznać sie do błędu bo oni zawsze mają racje. Praca tylko jako praca dorywcza na krótki okres czasu dla np. studentow, ale najlepiej unikać szerokim łukiem i zatrudnić sie w innym maku. Dziękuję za uwagę

Wiktoria
Inne

Na jakie stanowiska mozna agitowac? Jakie są wymagania?

0032

Najgorszy pracodawca z jakim miałem okazję współpracować. Wykupują McDonaldy z okolic północy Wrocławia. Po "podwyżkach" o całe 1,10zł brutto dla sportu zwalniają tylu pracowników ile im się podoba. Potem w ich miejsce wrzucają swoich pionków. Generalnie wprowadzają do pracy atmosferę podchodzącą pod mobbing, traktują ludzi przedmiotowo, a kiedy powinie im się noga witają z otwartymi ramionami i udają że nic się nie stało. Cenią sobie donosicielstwo i wymagają rzeczy wychodzących ponad czyjeś obowiązki. Nigdy więcej tam nie wrócę nawet przy podwojeniu zarobków.

pracownik
@0032

a ja tam pracuje i zupełnie nie wiem o co ci chodzi. jasne że praca nie jest lekka ale pani Kasia jest najlepszym pracodawca jakiego miałam. normalnie sie odzywa do zwykłych pracowników, możesz dostać zaliczkę jak potrzebujesz i nawet pomaga jak jest ruch. co do zarobków to każdy chciałby większe, ale jak ci było za mało to po co się tu zatrudniałeś? na rekrutacji mówią jaka jest stawka. no i na pewno nie zwalniają tak sobie pracowników, może napisz co przskrobałeś...

byłem tam
@pracownik

zgadzam sie z tobą. Praca jest czasem cieżka, są nerwy, ale najgorsi to są klienci a nie menedżerowie... Z mobbingiem też sie tu nie spotkałem. Stawka jest własciwie taka jak wszedzie, ale tu mam przynajmniej umowe o prace, pilnuja kodeksu pracy i płacą za nadgodziny. I tez czesto widzialem jak wlaścicielka pracuje tak jak wszyscy, to normalnie szok:)Nie podoba mi sie tylko to, że trzymają czasem osoby ktore do niczego sie nienadają i cięzko z nimi pracowac

Mj
@pracownik

Nie zwalnia się dobrych pracowników bez powodu a potem po tygodniu spowrotem zatrudnia. Nie mam sobie nic do zarzucenia.

1
JD

Przepracowałem prawie rok jako menadżer. Jedyne co pozytywnego można powiedzieć o pracodawcy to wypłaty na czas(przez ten rok raz zdarzył się tylko dzień opóźnienia) oraz możliwość wzięcia zaliczki na poczet wypłaty bez większego problemu do kilkuset złotych, poza tym jak na standardy płacowe w Macu trzeba przyznać, że pracodawca oferuje całkiem ładne pieniądze. Poza tym grafik wywieszany na weekend dla pracowników(menadżerowie mieli teoretycznie na miesiąc, ale i tak co chwilę się zmieniał). Praca w niedzielę i święta jest oczywista, każdy kto podpisuje umowę z jakimkolwiek Maciem musi się z tym liczyć. Najbardziej raził praktycznie brak władzy u kierownika restauracji. Osobami właściwie podejmującymi decyzję są koordynatorzy, którzy bardziej nadają się do kopania rowów niż zarządzania. ;] S(usunięte przez administratora). Jako osoba ceniąca sobie szczerość i mówiąca to co myślę często starałem się wyperswadować bezsensowność wprowadzanych przez nich zmian czy wytłumaczyć im dlaczego zachodzą pewne procesy na poziomie restauracji, oczywiście bez skutku. Poza tym, kiedy tylko są w restauracji praktycznie zawsze wchodzą pomóc jako zwykli pracownicy, ewentualnie potrafią wejść i poprzestawiać ci pracowników na stanowiskach(kiedy ty jako kierownik zmiany masz jakiś plan na pracę swojej zmiany, albo przychodzisz jako dodatkowa osoba z konkretnym zadaniem, gdzie jesteś dogadany tak z kierowniczką, że poświęcasz własny dzień wolny by w końcu zrobić daną rzecz, a koordynatorzy odsyłają cię do domu, bo "dziś nie jest dobry dzień na daną pracę") bądź zwolnić do domu, bo akurat przez 1h "nic się nie dzieje". Natomiast do szefowej nic nie mam. Wiem, że nie przepadała za mną, ale w krytycznym momencie bardzo mi pomogła. Generalnie wydaje się dość "życiową" kobietą, tylko z źle dobranymi współpracownikami. Na poziomie restauracji sami pracownicy i menagerowie to w większości naprawdę fajne osoby, z którymi można pożartować, porozmawiać

Alicja M

Opinia po roku pracy jako menadżer, pracowałam chociaż dzień na każdej z obecnie 5-ciu restauracji należących do KPM. Praca sama w sobie bardzo fajna, chociaż do najłatwiejszych nie należy, bo jest trochę dźwigania i użerania się z ludźmi, plus jednak jest to dynamiczna i szybka praca. Ludzie z którymi się pracuje w większości są super, przemili i pomocni, zwłaszcza na początku. Grafik pracowniczy oraz często menadżerski wywieszany z tygodnia na tydzień, co o ile mi wiadomo jest niezgodne z prawem. Pracuje się w każdy weekend chyba, że miesiąc wcześniej poprosisz o wolne i wpiszesz w zeszyt. Wolna ustawowo jest co czwarta niedziela, oczywiście gdyby dało się to obejść to każdy by rypał jak głupi w każdy weekend. Praca w każdy weekend i święto, ani grosza dodatkowo płatne. Wieczne braki kadrowe, które sprawiają że trzeba pracować na trzech stanowiskach naraz. Przez to atmosfera często jest napięta. Najważniejsze są czasy obsługi, możesz się popłakać i zwymiotować robiąc kanapki 12stą godzinę, tylko nie proś o przerwę, która ci się należy. Tekst typu " menadżerowie nie muszą chodzić na przerwy" jest na porządku dziennym. Mało tego człowiek w ciągu całego dnia pracy usiądzie coś zjeść i ma wrażenie, że popełnia jakąś zbrodnie - mimo że należy ci się teoretycznie 30 minut przerwy w ciągu zmiany. Menadżer prowadzący zmianę nie widzi swoich 30 min przerwy, ba, nie widzi nawet 5 minut bo przez całą zmianę nie ma czasu pójść do toalety żeby wszyscy za nim nie wołali, chyba że jest to jakiś wyjątkowo martwy, deszczowy dzień w środku tygodnia. Wypłaty na czas, chyba że jest się na dłuższym zwolnieniu lekarskim, wtedy może się zdarzyć, że trzeba się upomnieć o pieniądze. Największy problem pojawia się jednak jeśli chodzi o osoby wyżej. Koordynatorzy oraz sama szefowa to najbardziej fałszywe osoby jakie spotkałam. Na początku oczywiście wszyscy są mili i uśmiechnięci, sprawiają wrażenie ludzi, którym zależy na pracowniku, żebyś pracował jak głupi osioł. Za plecami, np w pokoju menadżerskim nie szczędzą sobie niemiłych komentarzy i wymieniają z nazwiska ludzi, którzy im nie pasują. Nawiązywanie jakichkolwiek romantycznych relacji z osobami pracującymi na INNEJ restauracji jest perfidnie komentowane przez członków zarządu. Oczywiście romantyczne relacje z drugim człowiekiem oznaczają mniej czasu poświęconego firmie, bo jeszcze do kina się z kimś umówisz i nie będziesz mógł przyjść 6ty dzień w tygodniu jak zadzwonią. Broń boże wybrać urlop w dogodnym dla siebie terminie( nawet jeśli masz do tego całkowite prawo), jeszcze ci powiedzą, że mają już za dużo małżeństw w McD, więc zabronione. Po wzięciu L4 patrzą na ciebie jak na pasożyta, nawet jeśli to 2-3 dni bo w zimie stoisz 8h przy otwartym oknie linii Drive, więc przeziębiłeś się w pracy - da się to zaobserwować na przypadku każdej osoby korzystającej z L4. Ogólnie polecam przekonać się na własnej skórze, ludzie którzy nie mają problemu z takim traktowaniem pewnie odnajdą się tam z większą łatwością.

Ryszard
Inne

Pewni jesteście, że nic pozytywnego nie dzieje się w firmie? Miałem zamiar starać się o pracę.

xyz
@Ryszard

Szczerze, wiem że każdy ma inne odczucia, w zależności od zakresu obowiązków i szczęścia może Tobie się spodoba. Po przepracowaniu sporego okresu czasu tam - nie mam do powiedzenia ani jednej pozytywnej rzeczy :( Oczywiście zawsze można spróbować, na początku będą traktować dobrze żebyś przedłużył umowę, bo bardzo potrzebują ludzi do pracy. Im dłużej tam będziesz tym gorzej, nie polecam. Powodzenia!

Ewelina K.

Nikomu nie polecam tej pracy. Osoby w zarządzie to najbardziej fałszywe osoby na świecie. Licencjobiorcy zależy tylko na pieniądzach. Bardzo zła atmosfera. Omijać szerokim łukiem.

JaJo

Najgorszy pracodawca z jakimś miałem niestety przyjemność pracować liczy się tylko kasa nie człowiek.. jak ktoś nie szanuje ludzi nigdy nie będzie miał pracowników na dłuższą metę :) Dramat!!!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
Inne

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Real

Płacone za reklamę?

3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Lasuerte sp. z o. o. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Lasuerte sp. z o. o.?

    Zobacz opinie na temat firmy Lasuerte sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Lasuerte sp. z o. o.?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 15, z czego 2 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Lasuerte sp. z o. o.?

    Kandydaci do pracy w Lasuerte sp. z o. o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Lasuerte sp. z o. o.
Przejdź do nowych opinii