Lorica Iuris

Katowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 136 ocen.

Opinie o Lorica Iuris

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lorica Iuris

Agnieszka

Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę pracy jako Doradca Klienta. Czy ktoś z Was pracuje w Lorica Iuris właśnie na tym stanowisku? Co warto wiedzieć o tej pracy? Czego mogą spodziewać się osoby, które na tą ofertę odpowiedzą?

ojtam
@Agnieszka 04.10.2017 13:12
Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę pracy jako Doradca Klienta. Czy ktoś z Was pracuje w Lorica Iuris właśnie na...

Wybierz Lidla albo Biedronkę na kasie. Szkoda zdrowia.

Agnieszka

@były jeśli zostały usunięte jakieś wpisy oznacza to, że zostały zarchiwizowane przez administratora portalu za niezgodność z regulaminem. Każdy ma możliwość przesłania reklamacji, jednak decyzja o jej rozpatrzeniu należy do administratora. Jedyną podstawą do usunięcia wpisu jest jego niezgodność z regulaminem.

Agnieszka

@john doe a Ty jesteś pracownikiem Lorica Iuris? Możesz powiedzieć jak oceniasz tego pracodawcę? Każda dodatkowa opinia może być pomocna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy.

były
@Agnieszka 02.08.2017 13:51
@john doe a Ty jesteś pracownikiem Lorica Iuris? Możesz powiedzieć jak oceniasz tego pracodawcę? Każda dodatkowa opinia może by...

a po co skoro oni sami mogą usuwać wpisy ? Nie zauważyłaś?

Agnieszka

Wiedzieliście, że firma otwarta jest również na młode osoby? Lorica Iuris oferuje również praktyki studentom. Ktoś z Was odbywał praktyki?

lsi

Myślę, że nawet taki doradca klienta zarobi ponad 2000 netto

john doe
@lsi 07.05.2016 20:25
Myślę, że nawet taki doradca klienta zarobi ponad 2000 netto

Myślę, że się grubo mylisz :D

kan

Wiecie - trafiłem na tę kancelarię trochęz przypadku, przez to, żę szukałem informacji na temat ochrony danych osobowych, a tam był artykuł o tym a gdzieś mi ktoś go podlinkował. stronę internetowąmająprowadzonąprofesjonalnie, ale jak obsluga ich klientów to nie wiem, piszę właśnie żeby sie dowiedzieć tego.

Grzech

Pracowałem, nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Skowron

Tylko uważaj, żeby najpierw nie stracić pieniędzy, a potem znajomych.

Skowron

Monika, zadaj sobie odrobinę trudu i spotkaj się w kilku kancelariach, sama ocenisz. Ja bym im raczej nie dawał dużej i skomplikowanej sprawy. A gdybym musiał dopilnowałbym żeby zajmował się nią ten o którym napisałem wcześniej ale to usunęli. Nikt inny.

anonim

(usunięte przez administratora)

Skowron

Dzień dobry Moniko, skąd opinia że Twoje zlecenie jest duże? Duże w porównaniu z czym? Z innymi sprawami zlecanymi kancelarii? Czuję w kościach, że jesteś pracownicą tej kancelarii i stąd masz takie rozeznanie? Hmm... Udajmy że nie zorientowałem się że to prowokacja. Postaram się odpowiedzieć ci (oraz innym zainteresowanym) w miarę obiektywnie. W kancelarii pracują bardzo młodzi prawnicy. Za wyjątkiem 2-3 osób w oddziale katowickim reszta z nich miała do czynienia z prostymi sprawami. Jeżeli ta trójka będzie miała czas na twoją sprawę i honorarium będzie wysokie (dużo wyższe niż to wynikające z rozporządzenia MS) możesz się spodziewać że sprawą zajmie się ktoś z nich i pewnie zrobi to dobrze. Nie pytaj o skuteczność bo to bardzo niepewne, nikt tego nie bada i nie porównuje z innymi kancelariami. Jeżeli Twoja sprawa jest skomplikowana i w dodatku za bardzo będziesz negocjować cenę możesz mieć podstawy przypuszczać że dostanie ją ktoś mniej doświadczony. Na pewno bardzo zaangażowany i pełen optymizmu ale Twoja sprawa ma prawo być dla niego życiowym eksperymentem. Zwracaj uwagę na ich zachowanie, czy walczą w twojej sprawie, czy walczą o twoje pieniądze. Jesteś kobietą - powinnaś to doskonale wyczuć. PS Jeżeli koszty nie grają dla Ciebie roli a Twoja sprawa jest skomplikowana i o dużą kwotę, spotkaj się w kilku kancelariach, szczególnie tych w których mentorami są profesorowie prawa a nie magistrowie, którzy ukończyli aplikacje po ułatwieniu dzieciom bednarzy dostępu do zawodu prawniczego. Z fatalnym skutkiem...

Kręcichwost

Prawdą jest że bardzo mało płacą a wymagają cudów. Nie nazwałbym tego tworu kancelarią. To raczej windykatornia, której pracownicy porobili aplikacje i próbują swoich sił w usługach prawnych. Z różnym skutkiem. Pozytywne opinie na tym forum to inside work. Konia z rzędem zadowolonemu klientowi który wchodzi na gowork dodac swoją opinię.

Zadowolony Klient

Witam, Rzadko decyduję się udzielać na tego typu forach, raczej tylko wtedy, gdy chcę wyrazić swoje niezadowolenie:) Tym razem jednak zdecydowałem się na wpis w związku z wieloma negatywnymi komentarzami, które przeczytałem powyżej. O swojej współpracy z Loricą Iuris mogę mówić w samych superlatywach. Współpracuję z oddziałem w Warszawie od ponad roku. Ze względów finansowych podpisałem umowę na stałą współpracę - taka forma w moim przypadku jest najbardziej opłacalna. Dotychczas nie mam żadnych zarzutów do pracy kancelarii. Mam przydzielonego opiekuna, z którym zawsze kontaktuje się w moich sprawach. Szczególnie polecam Pana Łukasza - zawsze przygotowany, konkretny, jest na bieżąco z moimi sprawami. Jest to też o tyle wygodne, że daje mi pewną stałość i zawsze wiem z kim mogę się skontaktować, szczególnie w sprawach pilnych i nagłych. Moje sprawy są wykonywane rzetelnie i na czas. Mogę jeszcze dodać na koniec, co jest plusem - pomimo opóźnień w płatnościach z mojej strony (sytuacja niezależna ode mnie - tak się złożyło), kancelaria w dalszym ciągu angażuje się w moje sprawy. Reasumując, polecam.

Bla

A jak praca w Krakowie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

alfa

Potwierdzam w 100%

Cichy

Na samym początku pracy zapowiadało się bardzo dobrze, chociaż nikt nie obiecywał, że będzie łatwo. Z czasem okazało się, że praca doradcy prawnego to czysty telemarketing z elementami handlowca pośród prehistorycznego sprzętu komputerowego i z jednym zaniedbanym samochodem na 6 osób. W moim odczuciu usługi są drogie w porównaniu z konkurencją i mało elastyczne, szczególnie windykacja leży. Widać że mają od jakiegoś czasu problemy finansowe, klientów ubywa, a kierownictwo nie ma żadnego pomysłu na sprzedaż. Z oddziału we Wrocławiu wylecieli prawie wszyscy pracownicy w ciągu jednego miesiąca, zostały 2 osoby, a na koniec wszystkim obcieli pensje o 20% za nie zrealizowanie planu sprzedaży z tych i tak już marnych 1240zł. Jedynym plusem jest atmosfera wśród pracowników, miło i przyjemnie, wszyscy chętnie sobie pomagają. Kierownicy i zarząd powinni zweryfikować swoje roszczeniowe podejście do całego świata i świecić przykładem, że da się sprzedawać. Nie polecam, lepiej poszukać czegoś innego, a szczególnie lepiej płatnego.

Zły

I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot? (usunięte przez administratora)

Bardzofajnie

@$$: Janek, nie pij tyle!

Iza

Byłam na rozmowie o prace w tej Kancelarii... wszystko wygląda bardzo dobrze, profesjonalnie i kompetetnie, mam nadzieję, że oddzwonią :)

Andrzej
@Iza 12.05.2014 11:53
Byłam na rozmowie o prace w tej Kancelarii... wszystko wygląda bardzo dobrze, profesjonalnie i kompetetnie, mam nadzieję, że od...

Iza daj se siana, harówka za marne grosze (najniższa krajowa) w dodatku na umowie śmieciowej.

anonim

(usunięte przez administratora)

księgowa bis

... nic mi nie wiadomo o takim fakcie. Współpracuję z Kancelaria juz od ponad roku i wszytsko jest bez zmian.

Mat

@Niki - jest w porządku

niki

Chciałam skorzystać z ich usług w sprawie odzyskania pieniędzy od ubezpieczyciela który stosuje niezgodne z prawem opłaty likwidacyjne .Byłam już u nich na jednym spotkaniu i pan z którym rozmawiałam wydawał się konkretny . Polecacie ich usługi czy raczej nie.

Gosia
@niki 11.03.2014 19:36
Chciałam skorzystać z ich usług w sprawie odzyskania pieniędzy od ubezpieczyciela który stosuje niezgodne z prawem opłaty likwi...

To zależy czego oczekujesz od tego konkretnego pana. Jakich usług konkretnie. Sprawdź i powiedz jak ci było.

martek

Tylko że umówić się nie jest łatwo bo adwokat z tej kancelarii (dodam że z polecania) nie odbiera telefonów...

do martek
@martek 27.02.2014 18:00
Tylko że umówić się nie jest łatwo bo adwokat z tej kancelarii (dodam że z polecania) nie odbiera telefonów......

To dzwoń na ogólny

georg

polowa wyplaty to "premia"(usunięte przez administratora)

cerber

Pracuje się spoko, płacą na czas.

Ona

Jak u nich z rozwodami? Drogo biorą?

Doradca
@Ona 20.01.2014 11:47
Jak u nich z rozwodami? Drogo biorą?

Wstępne spotkanie i wycena jest bezpłatna, umów się to Ci powiedzą.

klient

Zleciłem im kilka spraw i wszystko toczy się jak należy. Wcześniej współpracowałem z pewną znaną, elegancką Panią Adwokat (ceny z kosmosu, wiecznie zajęta, terminy dłuższe niż do lekarza specjalisty, efekty niby ok ale bez fajerwerków). W Lorici przynajmniej cena jest zbliżona do rzeczywistości.

Słowik

Aż cztery negatywne opinie, późną nocą, w kilkuminutowych odstępach? Zapewne adres IP też będzie identyczny. Niech zgadnę jakieś problemy z zapłatą za usługę? Mało to finezyjne.

Aurora

Kancelaria ma ostatnio bardzo dużo zleceń. Jest w związku z tym mnóstwo pracy. Na pewno będą zatrudniać szczególnie osoby do pracy merytorycznej. Jeżeli ktoś poszukuje pracy to akurat dobry moment na kontakt z kancelarią.

Sławek

Zdecydowanie polecam usługi kancelarii Lorica Iuris w Warszawie. W porównaniu z tym co się dzieje obecnie na rynku to jedyna normalna oferta.

Kass

Kancelaria to grupa ambitnych i ciężko pracujących ludzi. Zdarzyło się kilka czarnych owiec ale już od dawna ich nie ma. Wspólnie pracujemy na dobre imię i dbamy o Klientów. Nie wiem z jakiego powodu ktoś pisze te wyssane z palca bzdury. Każdy Klient otrzymuje informacje na bieżąco i w każdej chwili 'na żądanie' opiekun umowy przystępnie i fachowo informuje o aktualnym stanie spraw i możliwych scenariuszach ich rozwoju. W każdej umowie są kontakty do przełożonych, gdyby z jakiegokolwiek powodu ktoś czuł się obsługiwany nie tak jak należy. Radzę naszym byłym Kolegom jak i Szanownej Konkurencji aby spojrzeli na siebie uczciwym okiem lub wdrożyli w swoich nowo powstałych przedsiębiorstwach standardy Lorica Iuris a gwarantuję Wam, że zawiść ustąpi miejsca zadowoleniu ze swoich osiągnięć i sukcesowi gospodarczemu. Powodzenia.

ja
@Kass 13.11.2013 22:20
Kancelaria to grupa ambitnych i ciężko pracujących ludzi. Zdarzyło się kilka czarnych owiec ale już od dawna ich nie ma. Wspóln...

a ja radzę tym "prawnikom", aby zabrali się do nauki i do pracy

ja
@Kass 13.11.2013 22:20
Kancelaria to grupa ambitnych i ciężko pracujących ludzi. Zdarzyło się kilka czarnych owiec ale już od dawna ich nie ma. Wspóln...

"OPIEKUN UMOWY" TO CHYBA JAKIŚ ŻART. CHYBA, ŻE CHODZI O OPIEKUNA,(usunięte przez administratora). A JAK KLIENTOWI SIĘ NIE PODOBA, TO MOŻE INNĄ KANCELARIĘ WYNAJĄĆ. W TAKI SPOSÓB, KANCELARIA MA KASĘ, I NIE MUSI PRACOWAĆ.

W

Oooo w tym miesiącu podobno były nawet bonusy i nie było kar finansowych. Jednak nagrody dostali tylko (usunięte przez administratora)Prawnicy dalej pracują za (usunięte przez administratora) tyś. i dobre słowo.

kita

Pracowałam tam ale odeszłam, przełożeni mają bardzo instrumentalne podejście do pracownika, niezależnie od tego jakie pieśni chwalebne zostaną tu napisane przez "wewnętrzny PR" to każdy dobrze wie mając do czynienia z "najważniejszymi" Panami w kancelarii jacy są oni naprawdę i czego można się po nich spodziewać.

student

Ja byłem tam na praktykach i szczerze polecam. W większości bardzo fajny zespół. Bardzo miłe dziewczyny.(usunięte przez administratora) poznałem dwóch i obaj wydawali się spoko.

bd

@Wiesława: Gratuluję finezyjnego zdemaskowania naszego największego samochwały:)))

zadowolony

Ja od niedawna współpracuje z tą Kancelarią. Już mogę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony obsługą. Opiekunem mojej firmy jest (usunięte przez administratora). Człowiek niezwykle kompetentny, inteligentny z dużą wiedza prawniczą. W każdej chwili mogę zwrócić się o pomoc i dostaję bardzo szybko, rzeczową odpowiedź. Zupełnie odwrotnie do dwóch duuużych kancelarii, z którymi współpracowałem przez kilka ostatnich lat. Z ręką na sercu mogę polecić Kancelarię Lorica Iuris, gdzie szczególnie cenię sobie współpracę z (usunięte przez administratora).

były praktykant

anonim - 2013-09-23 19:14:31 mam pytanie do pracowników tej kancelarii, czy można do was składać papiery na staż/aplikacje albo jakieś praktyki?Odpuść sobie. Kserowanie po kilka godzin dziennie to nie jest praktyka.

*

Jeżeli pytasz o skuteczność kancelarii pewnie jest taka sama jak wszędzie. To normalna firma. Nie zachęcam ani nie zniechęcam.

Atut

Drogo i nieterminowo. Ale blisko!!!

Boss

anonim - 2013-09-19 15:12:23 Szkoda, ze brak miejsc juz wolnych... A czesto sie zdarzaja niezadowoleni klienci, jak ta pani powyzej chociazby?Wyłącznie tacy

Ketman

@anonim a co chcesz wiedzieć? Praca jest normalna, biuro ogrzewane, oświetlone, klimatyzowane, biurko każdy ma, telefon i komputer też. Pracuje się przy biurkach a nie w boksach. Samochody do dyspozycji pracowników w godzinach pracy. Są komórki firmowe.Każdy ma swój zakres obowiązków i go wykonuje. Jak nie wykonuje to dostaje upomnienie, potem drugie a jak to nie pomaga to leci z roboty i przyjmuje się następnego. Chwilowo brak wolnych miejsc!

Boss

Na stronie internetowej jest podany mail pod który można składać swoje uwagi i zastrzeżenia. Proszę o przesłanie korespondencji o któryj kasia pisze pod ten właśnie adres.

Kasia

To może ja przekażę Panu swoje opinie i korespondencję chociażby z dnia dzisiejszego. Jestem bardzo zaskoczona brakiem podstawowej wiedzy i kompetencji pracowników, a także lekceważeniem mnie jako klienta. Chętnie przekażę korespondencję z Pańskimi pracownikami. (usunięte przez administratora)

Boss

No i niestety nie dowiedziałem się nic bliżej. Ta negatywna opinia powyżej wygląda mi na prowokację ze strony konkurencji. Pozdrawiamy:)

Kyrie elejson!

anonim - 2013-08-30 13:07:12 Rozowa kartka to nieglupi pomysl:) ale nie wiem czy pracodawcy by sie spodobal:) jakie tam sa godziny pracy? 8-16?Co za koszmar! Człowieku wyślij normalne CV i pisz prawdę. Jak będziesz pisał bzdury bądź niepotrzebnie się nadymał - CV pójdzie do śmieci. Gdy Twoje doświadczenie, wiek i wykształcenie będzie tożsame z poszukiwanym profilem kandydata zostaniesz zaproszony na rozmowę. Jeżeli nie pasujesz, to choćbyś wysłał CV na trójwymiarowym prompterze i powtarzał wysyłkę co tydzień - narazisz się tylko na śmieszność.

kropka

anonim - 2013-08-16 20:26:13 uh, a jak się można czymś wyróżnić, może coś podpowiecie? zależy mi na tych praktykach, a jak mówicie, że kolejka to...Najlepiej napisz CV wspak i na różowej kartce papieru. Wtedy na 100% się wyróżnisz.

Struś

Próbuj... ale z tego co wiem jest kolejka do nich nawet na praktyki. Jak się będziesz starał to może Ci coś zaproponują.

Struś

hok - 2013-08-08 07:48:56 a ile realnie można zarobić w Lorice? Czy studenci II,IV,V roku są mile widziani, czy raczej im się dziękuje? Szukam pierwszej poważniejszej pracy i mam dylemat.. dzięki za pomocWszystko zależy od osoby. Studenci zatrudniani są w wyjątkowych przypadkach.

hell

@anonim - wszystko jest OK, na początku trochę ciężko ale potem jest jak należy. Warunki całkiem przyzwoite chociaż kto nie chciałby zarabiać więcej i więcej. Oceniam na "dobry"

Mysza

Drodzy młodzi ludzie, jeżeli chcecie być prawnikami idźcie na aplikacje i uzyskajcie tytuł adwokata lub radcy prawnego. Liczenie na to że praktykując lub pracując na stanowisku doradcy klienta prześlizgniecie się do pracy merytorycznej, lub że Kancelaria zgodzi się na udzielanie porad prawnych klientom przez osoby bez tytułu zawodowego JEST BŁĘDEM i źródłem wielu nieporozumień.

hell

właściciele kochanej Lorici chyba nic innego nie robią jak dodają pozytywne komentarze na temat swojego pięknego przedsiębiorstwa:) może zamiast bujać w obłokach zejdziecie na ziemię!:) bo z pięknych opowiastek i marzeń pieniążków nie będzie :) pozdrawiam

Szaman

anonim - 2013-06-22 13:48:03 Hej nie szukaja może teraz kogos do Lorica Iuris ? Bo pyrka napisała o jakiejs redukcji etatów, to źle się wiedzie w kancelarii? Jakies problemy z kasą?Raczej zatrudniają.

Zostaw opinię o Lorica Iuris - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lorica Iuris