Grafton Recruitment Sp. z o. o.

2 Dodaj opinię
Grafton Recruitment Sp. z o. o.
2 78 66 5 1

Opinie o Grafton Recruitment Sp. z o. o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Lina
Nazwa działu: HR
 Opinia

Wg mnie na ten moment najlepsza agencja rekrutacyjna o stabilnej pozycji na rynku, firma która rozumie obecne trendy oraz zmiany, mimo to nie działa na zasadzie call centre, czy typowej masówki.

Pomocna?
TakNie1
Urban
 Opinia

Według mnie najlepsza firma ze wszystkich agencji rekrutacyjnych z którymi miałem styczność.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik Korpo
 Opinia
@? 03.12.2018 12:46

Tak, Firma jest bardzo rzetelna, nie ma mowy o nieterminowych płatnościach lub jakimkolwiek nieprofesjonalnym zachowaniu. Zdecydowanie polecam

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magda
 Opinia

Jestem w trakcie procesu rekrutacji za pośrednictwem tej firmy i póki co moje wrażenia są bardzo pozytywne. Dzień po wysłaniu V otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę z pracownikiem firmy Grafton. Rozmowa odbyła się kolejnego dnia, przebiegła w miłej atmosferze. Dzień później otrzymałam informację o zaproszeniu na 2-gą rozmowę bezpośrednio do ewentualnego pracodawcy. W międzyczasie otrzymałam od rekrutera z firmy Grafton e-mail z dokładnym opisem stanowiska i innymi niezbędnymi informacjami. Jestem zaskoczona opiniami które czytam i mam wrażenie, że spora ich część wynika z odrzucenia kandydatury i chęci wyżycia się na firmie. A może to po prostu ja trafiłam na rzetelnego pracownika.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aga
 Opinia

Kordynatorka Vaclava to zupełnie nieprzygotowana osoba, zupełny brak profesjonalizmu oraz kultury osobistej.Traktuje polskich pracowników bardzo źle i z wielkim lekceważeniem

Pomocna?
Tak1Nie
Julia
 Opinia
@Aga 23.06.2019 13:12

Chciałabym Tobie przypomnieć, że na forum obowiązują pewne zasady, które akceptujesz przed każdym dodaniem wpisu. Zapisane są one w regulaminie i niezgodne z nim jest między innymi wskazywanie konkretnego pracownika firmy w swoich wypowiedziach. Mam nadzieję, że w przyszłości się do nich zastosujesz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Václava
 Opinia
@Aga 23.06.2019 13:12

Agnieszko, zanim napiszę krótki komentarz, chciałabym Cię poinformować o tym, że opinia została wystawiona dla polskiego Graftonu, który nie miał nic wspólnego z Twoją rekrutacją ani zatrudnieniem (cały proces przebiegał pod szyldem czeskiego Graftonu). Komentarz do opinii: Mogę jedynie napisać, że Ci szerze życzę byś zawsze trafiała na tak bardzo tolerancyjnych ludzi i agencji pracy. Jestem przekonana, że bardzo dobrze wiesz jak bardzo byliśmy (agencja, zakład pracy, współpracownicy i inne związane z sytuacją osoby) wobec Ciebie tolerancyjni. Ośmielę się napisać, że taki poziom tolerancji i wyrozumiałości nie ofiarujemy na co dzień (w dodatku przed zawarciem stosunku pracy), gdyż sama branża na to nie pozwala. Pozwolę sobie nie odpowiadać na kolejne komentarze i opinię od Ciebie. Życzę powodzenia i sukcesów, Václava

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia
@Václava 08.07.2019 17:54

Vaclawa Ty chyba sama nie wierzysz w to co piszesz. Cały film o pracy w Graftonie, sposobie rekrutacji,zakwaterowaniu i traktowaniu pracowników + plus komentarz o tej calej patologii i wyzysku będzie można zobaczyc na (usunięte przez administratora) pod tytułem "PRACA GRAFTON CZECHY". Od sierpnia premiera. Filmy i zdjecia mojego autorstwa. Obejrzyj sobie go idiotko.

Pomocna?
TakNie
Eryk
 Opinia

Początkowo podobał mi się ich sposób komunikacji po wysłaniu aplikacji. Brak jakiegokolwiek odzewu jednak mój zachwyt wymazał kompletnie. Mimo założenia konta w Graftonie, do czego namawiają po odpowiedzi na ofertę, brak tam statusu aplikacji, jakiejkolwiek odpowiedzi. Proces rekrutacyjny już się zakończył, a Grafton nie podziękował za udział, nie zaprosił do kolejnych, pozostawił kandydata w próżni. Doświadczenie kandydata - złe. Nie tak się dzisiaj utrzymuje relację z potencjalnymi klientami... Tak. Kandydat odpowiadajacy na ofertę to klient

Pomocna?
TakNie
Izzy
 Opinia

Należy tą firmę dla własnego dobra omijać jak zarazę, kompletne nieporozumienie, brak jakiejkowiek pomocy ze strony koordynatorki, trudno się doprosic o pomoc o cokolwiek, zaliczki 500 koron na tydzień czyli 80 zet. ..czyli czasem widmo głodu zagrazalo.W rozmowie w Polsce koordatorka ewidentnie mijala się z prawdą. itd. itp trzymajcie się od tej dziwnej firmy z daleka

Pomocna?
Tak1Nie
Joanna
 Opinia

Nie polecam, rekruterki swoim zachowaniem pokazują, jak małym profesjonalizmem mogą się poszczycić. Strata czasu.

Pomocna?
Tak1Nie
Paweł
 Opinia

Uwaga na tą "firmę". Zatrudniają oni kryminalistów i patologie nie sprawdzając nawet karalnosci. Na hotelu każdego dnia(mimo kamer na każdym kroku) są regularne kradzieże i libacje alkoholowe. Koordynatorka Václava ewidentnie sobie nie radzi z podopiecznymi,a kradzieże ignoruje. Zaliczki 500kc na TYDZIEŃ. TO 80PLN. (Paczka LM 100kc. Chleb 30kc. Masło 40kc a kilogram jabłek 40kc) Na godz masz 105kc. Nie wyjeżdżajcie do Czech! Będziecie traktowani jak Cyganie. Mi firma Grafton nie wypłaciła zaleglego urlopu i za ostatnie 5dni pracy. Sprawe zgłaszam do Panstwowego Urzedu Inspeckji Pracy SÚIP. Wszystkim poszkodowanym przez tą firmę zalecam to samo. Powinni zamknąć Tą "agenture"!! Ja

Pomocna?
Tak3Nie
Kandydat
 Opinia

Rekruterka zadzwoniła nieprzygotowana. Brak znajomości branży, której rekrutacja dotyczyła, przekręcanie nazwy mojego obecnego pracodawcy, nieznajomość wysłanego CV - aż się zastanawiałem czy na pewno załączyłem. Kompletny brak profesjonalizmu. W trakcie rozmowy przerwałem i zrezygnowałem. Szkoda czasu na ww. firmę i jej pośrednictwo w rekrutacji. Nie polecam.

Pomocna?
Tak5Nie
Lina
Nazwa działu: HR
 Opinia

Wg mnie na ten moment najlepsza agencja rekrutacyjna o stabilnej pozycji na rynku, firma która rozumie obecne trendy oraz zmiany, mimo to nie działa na zasadzie call centre, czy typowej masówki.

Pomocna?
TakNie1
Naiwna
 Opinia

Grafton Warszawa ogłasza się na pracuj.pl nie podając nazwy firmy. Ja wysłałam aplikację, bo zakres obowiązków wydawał się być fajny. Dopiero później okazała się, że to grafton. Od spotkania mija miesiąc - ZERO informacji zwrotnej. Nadmienię, że rekruter w czasie spotkania w niezbyt profesjonalny sposób podważał moje kompetencje zawodowe - skoro tak uważał, to po co zapraszano mnie na spotkanie!!!! Dodam, ze nie robiłam żadnych testów - a oceniono szybkość mojej pracy chyba na podstawie mojego wieku :-) Niefajne było również to, że wychodząc spotkałam się w recepcji z kolejnym kandydatem na to samo stanowisko. Ja będę omijać z daleka profesjonalistów z Graftona.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciek
 Opinia
@Naiwna 04.05.2017 13:17

Ludzie, pamiętajcie, żeby ZAWSZE idąc na spotkanie wiedzieć, do jakiej firmy aplikujecie (nazwa, lokalizacja, dokładnie określone stanowisko i zakres pracy) oraz na jakie wynagrodzenie możecie liczyć (przynajmniej widełki). Najlepiej od razu iść do firmy, w której będziecie pracować (w ostateczności do agencji, ale w ręku warto mieć już konkretną ofertę od konkretnej firmy). Teraz jest rynek pracownika, wszędzie brakuje ludzi do pracy i rekruterzy dwoją się i troją, żeby skusić potencjalnych kandydatów. Często obiecują gruszki na wierzbie, żeby człowiek tylko przyszedł na rozmowę (mają za to punkty=pieniądze, nie takie jak za skuteczne zrekrutowanie pracownika, ale zawsze jakieś), a wiele rekrutacji ma wręcz FIKCYJNY charakter. I potem się dziwicie, że kontakt się urywa. Szkoda czasu i pieniędzy na jeżdżenie na takie do niczego nieprowadzące rozmowy, lepiej w tym czasie porobić coś pożyteczniejszego. Dobrze Wam radzę, szanujcie się już na etapie rekrutacji, wtedy inni też będą Was szanować. Pomysł z domaganiem się zwrotu kosztów dojazdu wydaje się niegłupi, zwłaszcza jak nie ma się skierowania z UP/spotkanie nie jest gdzieś koło domu albo obecnego miejsca pracy.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@Naiwna 04.05.2017 13:17

potwierdzam w Łodzi to sama... (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sylwia
 Opinia
@pracownik 06.02.2019 14:45

Mimo wszystko nie powinniśmy pisać tu o nikim w sposób, który mógłby daną osobę obrazić. Zabrania tego bowiem regulamin serwisu GoWork: https://www.gowork.pl/regulamin Rozumiem, że Ty także masz niezbyt dobre wspomnienia z procesu rekrutacji w Grafton Recruitment. Ale nie powiedziałeś, w czym właściwie tkwi problem. Zrobisz to zatem w swoim kolejnym komentarzu? O jakie stanowisko się ubiegałeś?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
?
 Opinia

A ktoś dostał prace i podpisał z nim umowę o pracę tymczasową? Jak się później zachowują. Płacą w terminie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik Korpo
 Opinia
@? 03.12.2018 12:46

Tak, Firma jest bardzo rzetelna, nie ma mowy o nieterminowych płatnościach lub jakimkolwiek nieprofesjonalnym zachowaniu. Zdecydowanie polecam

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@Pracownik Korpo 06.12.2018 11:16

Czy Ty także korzystałeś z pośrednictwa Grafton Recruitment w podjęciu zatrudnienia? Mógłbyś przybliżyć proces rekrutacji i pytania zadawane przez rekruterów? Firma prowadzi stronę na facebooku https://www.facebook.com/grafton.poland/ na której jest mnóstwo informacji dotyczących firmy. Przedstawiają tam swoje obserwacje na temat struktury wynagrodzeń na różnych stanowiskach, a także oferty szkoleń branżowych.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
Tak1Nie2
??????
 Opinia

Witam jade do Czech firma Sony Plzen przez agencje Grafton czy ktos cokolwiek wie na temat tej firmy ? Jakie place ,hotel , itp.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magda
 Opinia

Jestem w trakcie procesu rekrutacji za pośrednictwem tej firmy i póki co moje wrażenia są bardzo pozytywne. Dzień po wysłaniu V otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę z pracownikiem firmy Grafton. Rozmowa odbyła się kolejnego dnia, przebiegła w miłej atmosferze. Dzień później otrzymałam informację o zaproszeniu na 2-gą rozmowę bezpośrednio do ewentualnego pracodawcy. W międzyczasie otrzymałam od rekrutera z firmy Grafton e-mail z dokładnym opisem stanowiska i innymi niezbędnymi informacjami. Jestem zaskoczona opiniami które czytam i mam wrażenie, że spora ich część wynika z odrzucenia kandydatury i chęci wyżycia się na firmie. A może to po prostu ja trafiłam na rzetelnego pracownika.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
San
 Opinia
@Magda 17.10.2014 19:45

Po dwóch dniach, po drugiej rozmowie powiedzieli ci na czym ma polegać praca. Pełna profeska.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia
@San 29.04.2018 19:22

"w międzyczasie"- nigdzie nie jest powiedziane, że po 2 dniach. Ja to rozumiem, że została zaproszona na rozmowę, zostały jej przedstawione interesujące bądź pasujące oferty, wysłany opis i zaproszenie na drugą rozmowę bezpośrednio u ewentualnego pracodawcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@W trakcie zmian a jak wygląda kwestia z dodatkowymi benefitami, czy firma organizuje jakieś dodatkowe szkolenia, spotkania integracyjne dla swoich pracowników? Podziel się proszę tym, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia
@Dominika 11.07.2018 13:24

Jest dużo benefitów- opieka medyczna, karta sportowa, ubezpieczenie na życie, owoce raz w tygodniu. Są wyjścia integracyjne na drinki, często są np. wspólne śniadania czy lunche, raz w roku jest wyjazd np. do Grecji dla osób z najlepszymi wynikami. Siatka płac jest niejasna, w sensie nie jest ustalona. Podstawy są nierówne. Cele ustawione są normalnie i są do zrealizowania, jak ktoś się opieprza i spędza więcej czasu na kawie, niż pracując, to wyniku nie zrobi. Jakoś większość konsultantów robi ponad target. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Korposzczur Podziel się swoimi przemyśleniami na ten temat w sposób merytoryczny, niełamiący regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin . Twoja wypowiedź obraża innych, administrator ma prawo ją skasować. Z chęcią się dowiem za to jak oceniasz bieżącą politykę firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pedro
 Opinia

Czyżby konkurencja zainspirowała do pisania na forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Maciek a czy opisujesz ogólną praktykę na polskim rynku pracy, czy konkretne zjawisko, jaki zaobserwowałeś w Grafton Recruitment Polska? Możesz napisać coś o możliwościach negocjacyjnych - czy idąc na rozmowę o pracę warto negocjować ofertę, jaką usłyszy się od rekrutera?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominika
 Opinia

@Niezadowolona a możesz napisać dlaczego nie polecasz pracy w Grafton Recruitment Polska? Tylko szczegóły są dla potencjalnych pracowników elementem, który może pomóc im w podejmowaniu decyzji zawodowych. @Tomasz a czy Ty jesteś zatrudniony w firmie? Jak Twoje osobiste wrażenia z tej współpracy?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

Generalnie jak jest tak cicho na forum to znaczy, że jest dobrze i nie ma narzekających!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezadowolona
 Opinia

Nie polecam.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jakub
 Opinia

Zastanawiam się nad współpracą z firmą, trochę mnie zmartwiliście.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jar Jar Java
 Opinia

Rekrutowała mnie Pani Emilia, pełna profeska. W porównaniu do innych agencji które rekrutują na stanowiska IT, tutaj od początku wiedziałem wszystkie szczegóły.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Max
 Opinia

A pracował ktoś w Czechach poprzez Grafton ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
co by tu
 Opinia
@Max 16.07.2017 13:38

tak pracowałem, sama agencja jest spoko, pomagają i płacą, ale zarobki są marne w porównaniu np do Niemiec czy Irlandii( tam Grafton też rekrutuje) w Czechach zarobisz średnio 3 razy mniej jak w Irlandii

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktoś
 Opinia

Ostatni raz udałem się na rozmowę za darmo. Mieli oddzwonić po rozmowie i zapomnieli. Za to pracodawca (ich klient) się odezwał proponując stanowisko juniora - PONURY ŻART jeśli kandydat jest doświadczeniem, na rozmowe był przygotowany. Szukają frajerów. Dzwonią z ofertą za 10tyś? Podziel przez 25 dni roboczych i każ im zapłacić za swój dzień (w którym musisz wziąść urlop). Oni od klienta kasują więc dlaczego Ty masz biegać za darmo :)

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urban
 Opinia

Według mnie najlepsza firma ze wszystkich agencji rekrutacyjnych z którymi miałem styczność.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nh
 Opinia

@kubab tych ofert jest teraz naprawdę urodzaj. Naprawdę aż jestem w szoku, jak firma się rozwija. Ja rozważam rekrutację na stanowisko specjalisty ds. płac w Krakowie :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TheJa
 Opinia

Stanowisko kierownik / inżynier - grudzień, inwentaryzacja, zamykanie i czyszczenie magazynów, urlopy dawno rozpisane. Babsko wybitnie niemiłym tonem pyta czy nie wezmę urlopu za 2 dni bo chciała mnie zaprosić na rozmowę na 8:30. Nie wezmę? To po co im zawracam głowę skoro nie mam ochoty na spotkanie?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mike
 Opinia

ja akurat znalazłem super prace dzięki agencji. umowa bezpośrednio z pracodawcą. jak dla mnie polecam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anna
 Opinia
@mike 08.10.2015 20:58

widze ze pracownicy Graftonu przegladaja forum. Agencja porażka totalna, zero odzewu, szkoda czasu

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
gr.uen
 Opinia

Bardzo niesolidna firma i jej pracownicy. Wyslalam CV na jedna z ofert, po czym przez maila odezwala sie do mnie rekruterka( usunięte przez administratora )Po dostarczeniu przeze mnie innych potrzebnych dokumentow nastala cisza. Dwa razy w kilkutygodniowych odstepach czasu dzwonilam dopytywac, czy ewentualnie dostane jakas odpowiedz, za kazdym razem mile panie spisywaly maila i mialy odpowiedziec. Takie z nich leniuszki, ze do dzis dnia nie dostalam maila zwrotnego. Wstyd!

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kandydat
 Opinia

Szczerze nie polecam tej agencji. Niedawno zaaplikowałem na jedną z ofert pracy. Po ponad dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że nie spełnia ona oczekiwań klienta. Trochę to dziwne ponieważ moje kwalifikacje przewyższają te wyszczególnione w ogłoszeniu i nawet nie otrzymałem telefonu od rekrutera tylko zdawkową, standartową odpowiedż.Jestem bardzo zniesmaczony, ponieważ kilka lat wcześniej brałem udział w rekrutacjach i wyglądały one zupełnie inaczej.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kandydatka
 Opinia

Przyznam szczerze, że profesjonalizm firmy Grafton kuleje. Byłam umówiona z panią od rekrutacji na konkretny dzień i godzinę na dalszą rozmowę telefoniczną dotyczącą oferty pracy umieszczonej na ich stronie. Urwałam się z pracy i dostosowałam swój plan dnia tak, aby nic nie przeszkodziło nam w konwersacji. A tymczasem po telefonie ni widu ni słychu. Nawet żadnego 'dziękuję, ale jednak nie jesteśmy zainteresowani pani kandydaturą'. Nie polecam tej agencji.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Grafton Recruitment Sp. z o. o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny