Borga Sp. z o.o.

Góra świętej małgorzaty

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 247 ocen.

Borga Sp. z o.o.
2247

Opinie o Borga Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borga Sp. z o.o.

Wiktor

Zapomnieliście dodać premii do tego!!

Poszukiwacz

Ile srednio zarabial monter w kraju i za granica?

majster
@Poszukiwacz 06.05.2018 20:24

1800 do reki

Maja

Przede wszystkim chciałabym zwrócić uwagę kilku osobom, aby zachować kulturę wypowiedzi. Nie używajcie słów, które mają na celu obrazić drugiego człowieka. Oto link do regulaminu forum, gdzie możecie przeczytać jakiś zwrotów należy unikać: https://www.gowork.pl/regulamin. Mam też prośbę do dyskutujących, aby konkretnie opisali sytuację, jaka panuje w Borga. Chodzi o to, żeby osoby, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej firmie wiedziały czy warto to robić. Szczegółowe informacje dotyczące atmosfery w pracy, relacji między pracownikami i kierownictwem.

anonymous
@Maja 02.05.2018 15:35

Nie warto i tyle w temacie

DAREK

Nie polecam pracy w tej firmie

Maleńka

Najlepsza akcja z dnia wczorajszego ???? dwóch pijanych malarzy na zakładzie! Jeden wybija szybę, wezwana policja szuka ich poza terenem zakładu bo nie mają odwagi stanąć przed odpowiedzialnościa! A gdzie kierownictwo? Zwolnić ich. Ciekawe co z tym zrobić pani prezes...... Firma zeszła na psy!!!!!!! Jak ich nie zwolnią dadzą przyzwolenie na kolejne takie akcje.

Gggg
@koleś 25.04.2018 21:39

To zwróć mu uwagę pajacu a nie tu wypisujesz co cię boli (usunięte przez administratora)

olo

Ci ktorzy tu wypisuja to zwykli idioci nie majacy odwagi sie nawt podpisac. (usunięte przez administratora) takie cioty!!! Pisza glupoty zeby zrobic tylko sensacje i obrobic komus (usunięte przez administratora) Skoro jest tam tak zle i firma schodzi na psy to po co tam robisz baranie?????

Pracownik
@olo 25.04.2018 19:57

Skoro wypisują to coś jest na rzeczy. Widocznie kierownictwo siedzi przy komputerach i nie wyjdzie na produkcję aby nie widzieć ewentualnych problemów. Produkcja to jest praca z ludźmi a nie z komputerem. Odpowiedzialność jest prezesa tak to zorganizowal

Były pracownik

Super a gdzie wspaniała kadra kierownicza wraz z naczelnym może jadła pizze albo zamawiają śniadanie

Były pracownik

O kurcze to nic nowego w tej firmie przykład idzie z góry co się dziwić pracownikom. Może jakieś imieniny były i sobie przynieśli. A co to za pani prezes coś się zmieniło. ? Jaki kraj taki pan

Maja

@anonymous i @aSad Chciałabym was poprosić o rozwinięcie swoich wypowiedzi. Co prawda są one skrajnie różne od siebie, ale myślę, że inni czytający opinie o firmie Borga będą chcieli dowiedzieć się czegoś więcej. Szczegółowe informacje o tym, czemu jest tak źle oraz co powoduje, że jest lepiej będą na pewno bardzo pomocne. Wszystkie opinie, zarówno te pozytywne, jak również negatywne są cenne dla potencjalnych, przyszłych pracowników, którzy chcą wziąć udział w procesie rekrutacji. Jeśli macie informacje, jak przebiega obecnie taki proces również napiszcie. Szczególnie, że właśnie w tej chwili otwarta jest możliwość aplikowania na stanowisko operatora maszyn : https://www.gowork.pl/oferta/operator-maszyn,6694932,ozorkow. Może się ktoś podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w Borga i podpowiedzieć kandydatom, na co warto się przygotować?

anonymous
@Maja 10.04.2018 14:03

Wszystko masz napisane co i dlaczego

Fd

Biorą wszystkich którzy złożą cv

pracownik
@Fd 18.04.2018 14:06

tragedia firma

Fd

Biorą wszystkich jak leci praktycznie wystarczy złożyć cv

anonymous

(usunięte przez administratora) malego

aSad

jest lepiej

Kondzio
@aSad 04.04.2018 21:39

Gdzie? Chętnie tam pójdę

były pracownik

Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników. Życzę wspaniałych zdrowych i wesołych świąt Wielkiejnocy. Życzę wam również aby firma wróciła na dobra drogę jak to jest w korzeniach szwedzkich firm: pracownik produkcyjny jest największa wartością firmy. Bez niego firma nie istnieje. Życzę wam jeszcze a możne przed wszystkim zaangażowanego i modrego kierownictwa które zauważało by tą wartości a nie tylko swoje prywatne korzyści oraz interesy. Cel jest jeden wspólny rozwój. Trzymajcie się razem a osiąg wszystko. Pozdrawiam

Stefan

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!

anonymous
@M. 24.03.2018 17:06

Wypowiadam się tak jak to widzę a pracuję tam kilka lat więc wiem co mówię.

Spawacz

Co tam się dzieje, to co opisujecie to istny PRL-owski układ, znajomości, powiązania rodzinne. Kto tym zarządza ? Co na to właściciel ? To jest chyba ostatnia w firma która tak funkcjonuje.

anonymous
@Spawacz 16.03.2018 07:56

Właściciel to siedzi w szwecji i ma gdzies. Wszystko idzie z biura. Maja po kilka tys. i im kasy starcza a pracownikom po co podwyzszac...chory zaklad jak nie (usunięte przez administratora) to nie masz :D

potencjalny pracownik

Czy firma jeszcze działa ? Słyszałem ze dużo osób odchodzi do konkurencji ponieważ są lepsze warunki.Jest ogłoszenie na kierownika utrzymania ruchu. Czy warto pracować w tej firmie ?

aaaa
@gggg 13.03.2018 22:10

ten nie robi bo lider on wie najwiecej i z mlodych wyciskaja soki bo przeciez trzeba zachartowac. tego pawla i michala to (usunięte przez administratora) na pysk powinni wiadomo za co

Borgowiec

Na Szwecję jak jedziesz przygotuj się ze będziesz spał w starej przyczepie kempingowej na budowie .W dzisiejszych czasach spać w takich warunkach to jakiś obłęd.I świadczy tylko o tym jak dbają o pracownika.

777

I to gadanie ze po 2 miesiacach podniosa 2 stowki...mydla oczy a teraz placz bo ludzi nie ma. Pracuje tam 7 lat. Zawsze mieli z tym problem i miec beda bo sie nie naucza.

malarz

Płaca za wykonywaną pracę strasznie niska. Nie polecam tej firmy. Od początku roku odeszło z 15 osób. Nie ma podwyżek nie ma pracowników. Oby na sezon nie mieli ludzi ;)

pracownik

ogłoszenie na ostatnim szkoleniu że nie będzie premii było wielkim błędem !!!! skutki tego już powoli widać....coraz mniej pracowników

Borgowiec

Kierownictwo słucha a nie patrzy wiele opinii pracowników jest wydawana przez brygadziste a w brygadzie są rodzinne układy więc jeśli nie jesteś bliskim znajomym to marne szanse bo i tak na twoje miejsce będzie przewidziany ktoś z rodziny któregoś z brygadzisty

pracownik

dobry pracownik i sumienny jest opiepszany na każdym kroku a nygusów i obiboków nikt nie widzi albo widzi tylko przymyka oko...dlatego ludzie nie mają motywacji do pracy!

Pracownik
@pracownik 30.01.2018 19:51

A gdzie jest kierownicto to ich rola aby likwidować patologie i motywować oraz wspierać załogę

Pracownik

Ja znam takie powiedzenie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A gruszki na wierzbie słyszeliście!!!

Polak
@Pracownik 14.01.2018 18:00

Może i mądrze mówisz ale wole sie sam przekonać jak jest gdzie indziej bo jak jest turaj to już wiem. A to znasz: nikt ci tyle nie da ile D ci obieca?

Diaboł

W takich zamkniętych zakładach zawsze będzie tz. trzoda jeden przez drugiego , podkopywanie się na wzajem tak to wygląda

Spawacz

A ja myślę, że powoli zbliża się koniec tej firmy. W Lućmierzu buduje się Goldbeck konkurencyjna firma która zabierze wszystkich którzy będą chcieli odejść a mają poza tym konkretnie płacić. Ciekawe czy teraz znajdą się pieniądze na podwyżki.

Wero

Wie ktoś może, czy stanowisko Asystenta Działu Produkcji jest już obsadzone? Słyszałam, że kogoś już zatrudnili, ale na pracuj.pl wciąż jest ta oferta :/ Jest jeszcze w ogóle sens składać cv?

Maja

@Wero nie jestem pracownikiem Borga, ani w żaden sposób związana z tą firmą. Nie jestem więc w stanie udzielić odpowiedzi na Twoje pytania. Dopytuje by dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w tej firmie oraz by osoby, które trafiają na ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy, mogły tu znaleźć pomocne informacje.

Maja

@Zly wątek ten nie jest najlepszym miejscem na dyskusję na temat indywidualnych pracowników firmy. Możesz za to powiedzieć coś więcej o tym jakim Borga jest pracodawcą? Dodatkowe konkretne i merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją. Co możesz im doradzić?

Wero
@Maja 04.09.2017 09:10

@Maja może Ty mogłabyś coś doradzić potencjalnym kandydatom? Odnoszę wrażenie, że sama jesteś pracownikiem firmy Borga... Wiesz coś więcej o procesie rekrutacyjnym? Jaka jest atmosfera w biurze? Warto tam startować?

Zly

Przydałoby sie zeby ktos zrobil porzadek z wolnymi piatkami jednego pana na malarni . Kazdy wie o kogo chodzi.

Zostaw opinię o Borga Sp. z o.o. - Góra świętej małgorzaty

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borga Sp. z o.o.