Borga Sp. z o.o.

Góra świętej małgorzaty

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 294 ocen.

Borga Sp. z o.o.
2 294 6 1

Opinie o Borga Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

Zamierza, ktoś z Was aplikować do pracy w firmie Borga, na któreś ze stanowisk, które podał w linku użytkownik @M.? Może są tutaj osoby, które pracowały, już na tych stanowiskach i mogą napisać coś na temat oferowanych warunków pracy przez tą firmę? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

Tymon

Czy wiecie coś o nowych ofertach pracy?

M.
@Tymon 25.06.2018 16:38

https://www.borga.pl/o-firmie-borga/praca/

Maja

@Kondzio, rozumiem, że firma Borga poszukuje kierownika do pracy w swojej firmie? Możesz napisać co stało się z poprzednim kierownikiem? Czemu zrezygnował ze swojego stanowiska? A może otrzymał awans przez co zwolniło się miejsce kierownicze? Napisz, proszę, jak wygląda ta kwestia bardziej szczegółowo.

Maja

@M., dziękuję za Twój wpis oraz wyjaśnienie kwestii terminowości wypłaty wynagrodzeń przez firmę Borga. Czy możesz napisać coś na temat atmosfery jaka panuje w tym miejscu pracy? Jak ocenisz współpracę pomiędzy kadrą pracowniczą? Zachęcam Cię do wyrażenia opinii w tym temacie. @asd, czy możesz w sposób bardziej precyzyjny wyrazić swoje zdanie na temat pracy w firmie Borga? Jak oceniasz warunki pracy oferowane przez pracodawcę? Zapraszam do merytorycznej dyskusji na ten temat.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Przypadki kradzieży czy innych przestępstw należy natychmiast zgłaszać przełożonym lub policji. Tego typu niepotwierdzone i anonimowe wpisy są zwykłym pomówieniem, które może być zgłoszone na policję. W wypadku podjęcia sprawy nie ma problemu z ustaleniem adresu IP wpisującego i jego identyfikacji.

Maja

@anonymous Czy możesz wyjaśnić o co chodzi? Jeśli chodzi o termin wypłacania wynagrodzeń to jeżeli firma wypłaca w wyznaczonym terminie, to prawnie nie można jej nic zarzucić. To, że inne firmy wypłacają pracownikom pensje przed wyznaczonym terminem to już inna kwestia. @ByłyPracownik Co masz na myśli jeśli chodzi o warunki? Możesz napisać coś więcej w tym temacie? Wszystkie informacje są istotne dla innych użytkowników.

Samiec
@Maja 15.06.2018 23:43

Firma bardzo dobra. Pracujesz trzy miesiące dają ci później umowę na dwa lata i walisz chorobowe???? taki radzio wali chorobowe dorabia gdzie indziej i (usunięte przez administratora) ich????

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

zgadzam się z kolega, panowie trzeba próbować

Maja

@Wiktor Czy oznacza to, że w firmie Borga stosowany jest system premiowy? Może są też jakieś inne benefity dla pracowników? @anonymous Dlaczego nie warto? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Taka informacja nie wiele mówi osobą, które rozważają podjęcie pracy. Zależy nam na poznaniu rzeczywistego obrazu pracy w firmie Borga, dlatego dopytuję o różne szczegóły.

Wiktor

Zapomnieliście dodać premii do tego!!

Poszukiwacz

Ile srednio zarabial monter w kraju i za granica?

majster
@Poszukiwacz 06.05.2018 20:24

1800 do reki

Maja

Przede wszystkim chciałabym zwrócić uwagę kilku osobom, aby zachować kulturę wypowiedzi. Nie używajcie słów, które mają na celu obrazić drugiego człowieka. Oto link do regulaminu forum, gdzie możecie przeczytać jakiś zwrotów należy unikać: https://www.gowork.pl/regulamin. Mam też prośbę do dyskutujących, aby konkretnie opisali sytuację, jaka panuje w Borga. Chodzi o to, żeby osoby, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej firmie wiedziały czy warto to robić. Szczegółowe informacje dotyczące atmosfery w pracy, relacji między pracownikami i kierownictwem.

anonymous
@Maja 02.05.2018 15:35

Nie warto i tyle w temacie

DAREK

Nie polecam pracy w tej firmie

anonim

(usunięte przez administratora)

Marta

Maleńka znowu mąż Ci zdał relacje co w pracy... Widocznie macie swoje życie nudne i interesujecie się innymi... Powinnaś na ochronie pracować...

olo

Ci ktorzy tu wypisuja to zwykli idioci nie majacy odwagi sie nawt podpisac. (usunięte przez administratora) takie cioty!!! Pisza glupoty zeby zrobic tylko sensacje i obrobic komus (usunięte przez administratora) Skoro jest tam tak zle i firma schodzi na psy to po co tam robisz baranie?????

Pracownik
@olo 25.04.2018 19:57

Skoro wypisują to coś jest na rzeczy. Widocznie kierownictwo siedzi przy komputerach i nie wyjdzie na produkcję aby nie widzieć ewentualnych problemów. Produkcja to jest praca z ludźmi a nie z komputerem. Odpowiedzialność jest prezesa tak to zorganizowal

Były pracownik

Super a gdzie wspaniała kadra kierownicza wraz z naczelnym może jadła pizze albo zamawiają śniadanie

Były pracownik

O kurcze to nic nowego w tej firmie przykład idzie z góry co się dziwić pracownikom. Może jakieś imieniny były i sobie przynieśli. A co to za pani prezes coś się zmieniło. ? Jaki kraj taki pan

Maja

@anonymous i @aSad Chciałabym was poprosić o rozwinięcie swoich wypowiedzi. Co prawda są one skrajnie różne od siebie, ale myślę, że inni czytający opinie o firmie Borga będą chcieli dowiedzieć się czegoś więcej. Szczegółowe informacje o tym, czemu jest tak źle oraz co powoduje, że jest lepiej będą na pewno bardzo pomocne. Wszystkie opinie, zarówno te pozytywne, jak również negatywne są cenne dla potencjalnych, przyszłych pracowników, którzy chcą wziąć udział w procesie rekrutacji. Jeśli macie informacje, jak przebiega obecnie taki proces również napiszcie. Szczególnie, że właśnie w tej chwili otwarta jest możliwość aplikowania na stanowisko operatora maszyn : https://www.gowork.pl/oferta/operator-maszyn,6694932,ozorkow. Może się ktoś podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w Borga i podpowiedzieć kandydatom, na co warto się przygotować?

anonymous
@Maja 10.04.2018 14:03

Wszystko masz napisane co i dlaczego

Fd

Biorą wszystkich którzy złożą cv

pracownik
@Fd 18.04.2018 14:06

tragedia firma

Fd

Biorą wszystkich jak leci praktycznie wystarczy złożyć cv

anonymous

(usunięte przez administratora) malego

aSad

jest lepiej

Kondzio
@aSad 04.04.2018 21:39

Gdzie? Chętnie tam pójdę

były pracownik

Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników. Życzę wspaniałych zdrowych i wesołych świąt Wielkiejnocy. Życzę wam również aby firma wróciła na dobra drogę jak to jest w korzeniach szwedzkich firm: pracownik produkcyjny jest największa wartością firmy. Bez niego firma nie istnieje. Życzę wam jeszcze a możne przed wszystkim zaangażowanego i modrego kierownictwa które zauważało by tą wartości a nie tylko swoje prywatne korzyści oraz interesy. Cel jest jeden wspólny rozwój. Trzymajcie się razem a osiąg wszystko. Pozdrawiam

Stefan

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!

anonymous
@M. 24.03.2018 17:06

Wypowiadam się tak jak to widzę a pracuję tam kilka lat więc wiem co mówię.

Spawacz

Co tam się dzieje, to co opisujecie to istny PRL-owski układ, znajomości, powiązania rodzinne. Kto tym zarządza ? Co na to właściciel ? To jest chyba ostatnia w firma która tak funkcjonuje.

anonymous
@Spawacz 16.03.2018 07:56

Właściciel to siedzi w szwecji i ma gdzies. Wszystko idzie z biura. Maja po kilka tys. i im kasy starcza a pracownikom po co podwyzszac...chory zaklad jak nie (usunięte przez administratora) to nie masz :D

potencjalny pracownik

Czy firma jeszcze działa ? Słyszałem ze dużo osób odchodzi do konkurencji ponieważ są lepsze warunki.Jest ogłoszenie na kierownika utrzymania ruchu. Czy warto pracować w tej firmie ?

aaaa
@gggg 13.03.2018 22:10

ten nie robi bo lider on wie najwiecej i z mlodych wyciskaja soki bo przeciez trzeba zachartowac. tego pawla i michala to (usunięte przez administratora) na pysk powinni wiadomo za co

Borgowiec

Na Szwecję jak jedziesz przygotuj się ze będziesz spał w starej przyczepie kempingowej na budowie .W dzisiejszych czasach spać w takich warunkach to jakiś obłęd.I świadczy tylko o tym jak dbają o pracownika.

777

I to gadanie ze po 2 miesiacach podniosa 2 stowki...mydla oczy a teraz placz bo ludzi nie ma. Pracuje tam 7 lat. Zawsze mieli z tym problem i miec beda bo sie nie naucza.

malarz

Płaca za wykonywaną pracę strasznie niska. Nie polecam tej firmy. Od początku roku odeszło z 15 osób. Nie ma podwyżek nie ma pracowników. Oby na sezon nie mieli ludzi ;)

pracownik

ogłoszenie na ostatnim szkoleniu że nie będzie premii było wielkim błędem !!!! skutki tego już powoli widać....coraz mniej pracowników

Borgowiec

Kierownictwo słucha a nie patrzy wiele opinii pracowników jest wydawana przez brygadziste a w brygadzie są rodzinne układy więc jeśli nie jesteś bliskim znajomym to marne szanse bo i tak na twoje miejsce będzie przewidziany ktoś z rodziny któregoś z brygadzisty

Zostaw opinię o Borga Sp. z o.o. - Góra świętej małgorzaty

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borga Sp. z o.o.