Borga Sp. z o.o.

Góra świętej małgorzaty

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 303 ocen.

Borga Sp. z o.o.
2 303 6 1

Opinie o Borga Sp. z o.o.

Maja

@Ciotka robociarz!, zastanawiasz się nad aplikowaniem do pracy w firmie Borga? Słyszałeś może coś o tym, jak wygląda praca w tej firmie? Ciekawi mnie, co wiesz na ten temat. Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Ciotka robociarz!

Jakie średnie zarobki w tej ze firmie?

Maja

@Pedek, dziękujemy za Twój wierszyk oraz poezję, jednak chciałabym, żebyś opisał swoje doświadczenia związane z pracą w firmie Borga w sposób bardziej szczegółowy i zrozumiały. Jak ocenisz pracę w tej firmie? Można liczyć na konkurencyjne zarobki?

Pedek

Wisi plakat na gablocie Stoi sześciu tuz przy płocie Wymachują papierami Chcemy robic na tej hali!!! Mają zapał bardzo duży Lecz z piaskarki tu sie kurzy Korpo myszka opowiada A ekipa stoi blada Patrzą wszędzie dookoła Od hałasu boli głowa Stawke juz im wypłaciła Co innego tez mówiła Z Generałem pogadali On ich bardzo sobie chwali Pracowici ci Rosjanie Dołożymy im zadanie Wnet sie rusek mocno wkur... Gdzie są dziengi co żeś mówił Porobili jeszcze tydzien Chyba poszli juz gdzie indziej Wujo kręci znów swym wąsem Na czarnuchów patrzy z dąsem Szuka winy w zachowaniu Lecz ta wina w premiowaniu Tak ten zakład funkcjonuje A poeta nie próżnuje

Maja

Zamierza, ktoś z Was aplikować do pracy w firmie Borga, na któreś ze stanowisk, które podał w linku użytkownik @M.? Może są tutaj osoby, które pracowały, już na tych stanowiskach i mogą napisać coś na temat oferowanych warunków pracy przez tą firmę? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

Tymon

Czy wiecie coś o nowych ofertach pracy?

dfghj
@Tymon 25.06.2018 16:38

caly czas sa przyjecia

fcgvhbnm
@Tymon 25.06.2018 16:38

caly czas sa przyjecia

Kondzio
@Tymon 25.06.2018 16:38

No kierownika przecież szukamy

M.
@Tymon 25.06.2018 16:38

https://www.borga.pl/o-firmie-borga/praca/

Maja

@Kondzio, rozumiem, że firma Borga poszukuje kierownika do pracy w swojej firmie? Możesz napisać co stało się z poprzednim kierownikiem? Czemu zrezygnował ze swojego stanowiska? A może otrzymał awans przez co zwolniło się miejsce kierownicze? Napisz, proszę, jak wygląda ta kwestia bardziej szczegółowo.

Maja

@M., dziękuję za Twój wpis oraz wyjaśnienie kwestii terminowości wypłaty wynagrodzeń przez firmę Borga. Czy możesz napisać coś na temat atmosfery jaka panuje w tym miejscu pracy? Jak ocenisz współpracę pomiędzy kadrą pracowniczą? Zachęcam Cię do wyrażenia opinii w tym temacie. @asd, czy możesz w sposób bardziej precyzyjny wyrazić swoje zdanie na temat pracy w firmie Borga? Jak oceniasz warunki pracy oferowane przez pracodawcę? Zapraszam do merytorycznej dyskusji na ten temat.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Przypadki kradzieży czy innych przestępstw należy natychmiast zgłaszać przełożonym lub policji. Tego typu niepotwierdzone i anonimowe wpisy są zwykłym pomówieniem, które może być zgłoszone na policję. W wypadku podjęcia sprawy nie ma problemu z ustaleniem adresu IP wpisującego i jego identyfikacji.

Maja

@anonymous Czy możesz wyjaśnić o co chodzi? Jeśli chodzi o termin wypłacania wynagrodzeń to jeżeli firma wypłaca w wyznaczonym terminie, to prawnie nie można jej nic zarzucić. To, że inne firmy wypłacają pracownikom pensje przed wyznaczonym terminem to już inna kwestia. @ByłyPracownik Co masz na myśli jeśli chodzi o warunki? Możesz napisać coś więcej w tym temacie? Wszystkie informacje są istotne dla innych użytkowników.

M.
@Maja 15.06.2018 23:43

Od wielu lat pracuję dla Borgi i wypłaty były zawsze w terminie. Zarzut, że nie są wypłacane przed terminem jest słaby. 31 dni będzie tak między 6 a 6 jak 10 a 10 dniem miesiąca.

asd
@Maja 15.06.2018 23:43

firma jak kazda inna. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma jak to mowia:)

Samiec
@Maja 15.06.2018 23:43

Firma bardzo dobra. Pracujesz trzy miesiące dają ci później umowę na dwa lata i walisz chorobowe???? taki radzio wali chorobowe dorabia gdzie indziej i (usunięte przez administratora) ich????

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

zgadzam się z kolega, panowie trzeba próbować

Maja

@Wiktor Czy oznacza to, że w firmie Borga stosowany jest system premiowy? Może są też jakieś inne benefity dla pracowników? @anonymous Dlaczego nie warto? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Taka informacja nie wiele mówi osobą, które rozważają podjęcie pracy. Zależy nam na poznaniu rzeczywistego obrazu pracy w firmie Borga, dlatego dopytuję o różne szczegóły.

Wiktor

Zapomnieliście dodać premii do tego!!

Poszukiwacz

Ile srednio zarabial monter w kraju i za granica?

majster
@Poszukiwacz 06.05.2018 20:24

1800 do reki

Maja

Przede wszystkim chciałabym zwrócić uwagę kilku osobom, aby zachować kulturę wypowiedzi. Nie używajcie słów, które mają na celu obrazić drugiego człowieka. Oto link do regulaminu forum, gdzie możecie przeczytać jakiś zwrotów należy unikać: https://www.gowork.pl/regulamin. Mam też prośbę do dyskutujących, aby konkretnie opisali sytuację, jaka panuje w Borga. Chodzi o to, żeby osoby, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej firmie wiedziały czy warto to robić. Szczegółowe informacje dotyczące atmosfery w pracy, relacji między pracownikami i kierownictwem.

anonymous
@Maja 02.05.2018 15:35

Nie warto i tyle w temacie

DAREK

Nie polecam pracy w tej firmie

anonim

(usunięte przez administratora)

Jacek

Co ty za brednie wypisujesz. Jak pracownicy się nachlali to firma na psy zeszła? Idź do pani prezes i powiedz kim jesteś to zostaniesz kierownikiem od pilnowania takich jak ci pijani pajace. Na firmie się nie zawiedziesz bo już są zwolnieni dyscyplinarnie. Ale tobie i tak będzie źle, czy ich wywalą czy zostaną to wywalić kierownictwo, nie? Drobnomieszczaństwo i tych którzy rozrabiali i twoje.

koleś
@Jacek 25.04.2018 11:21

od dłuższego czasu było przyzwolenie na takie wybryki zwłaszcza na tej drugiej zmianie i tak się towarzystwo rozbestwiło.....jeden psychol słucha muzyki na ful tak ze innym głowy pękają i też liderzy z tym nic nie robią....lepiej udać ze się nic nie widzi nic nie słyszy bo poco się narażać!

Marta

Maleńka znowu mąż Ci zdał relacje co w pracy... Widocznie macie swoje życie nudne i interesujecie się innymi... Powinnaś na ochronie pracować...

olo

Ci ktorzy tu wypisuja to zwykli idioci nie majacy odwagi sie nawt podpisac. (usunięte przez administratora) takie cioty!!! Pisza glupoty zeby zrobic tylko sensacje i obrobic komus (usunięte przez administratora) Skoro jest tam tak zle i firma schodzi na psy to po co tam robisz baranie?????

Pracownik
@olo 25.04.2018 19:57

Skoro wypisują to coś jest na rzeczy. Widocznie kierownictwo siedzi przy komputerach i nie wyjdzie na produkcję aby nie widzieć ewentualnych problemów. Produkcja to jest praca z ludźmi a nie z komputerem. Odpowiedzialność jest prezesa tak to zorganizowal

Były pracownik

Super a gdzie wspaniała kadra kierownicza wraz z naczelnym może jadła pizze albo zamawiają śniadanie

Były pracownik

O kurcze to nic nowego w tej firmie przykład idzie z góry co się dziwić pracownikom. Może jakieś imieniny były i sobie przynieśli. A co to za pani prezes coś się zmieniło. ? Jaki kraj taki pan

Maja

@anonymous i @aSad Chciałabym was poprosić o rozwinięcie swoich wypowiedzi. Co prawda są one skrajnie różne od siebie, ale myślę, że inni czytający opinie o firmie Borga będą chcieli dowiedzieć się czegoś więcej. Szczegółowe informacje o tym, czemu jest tak źle oraz co powoduje, że jest lepiej będą na pewno bardzo pomocne. Wszystkie opinie, zarówno te pozytywne, jak również negatywne są cenne dla potencjalnych, przyszłych pracowników, którzy chcą wziąć udział w procesie rekrutacji. Jeśli macie informacje, jak przebiega obecnie taki proces również napiszcie. Szczególnie, że właśnie w tej chwili otwarta jest możliwość aplikowania na stanowisko operatora maszyn : https://www.gowork.pl/oferta/operator-maszyn,6694932,ozorkow. Może się ktoś podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w Borga i podpowiedzieć kandydatom, na co warto się przygotować?

foka
@Maja 10.04.2018 14:03

w Ozorkowie nie ma Borgi ...najblizsza to Góra Św. Małgorzaty

anonymous
@Maja 10.04.2018 14:03

Wszystko masz napisane co i dlaczego

Fd

Biorą wszystkich którzy złożą cv

pracownik
@Fd 18.04.2018 14:06

tragedia firma

Fd

Biorą wszystkich jak leci praktycznie wystarczy złożyć cv

anonymous

(usunięte przez administratora) malego

aSad

jest lepiej

Kondzio
@aSad 04.04.2018 21:39

Gdzie? Chętnie tam pójdę

były pracownik

Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników. Życzę wspaniałych zdrowych i wesołych świąt Wielkiejnocy. Życzę wam również aby firma wróciła na dobra drogę jak to jest w korzeniach szwedzkich firm: pracownik produkcyjny jest największa wartością firmy. Bez niego firma nie istnieje. Życzę wam jeszcze a możne przed wszystkim zaangażowanego i modrego kierownictwa które zauważało by tą wartości a nie tylko swoje prywatne korzyści oraz interesy. Cel jest jeden wspólny rozwój. Trzymajcie się razem a osiąg wszystko. Pozdrawiam

Stefan

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!

anonymous
@Stefan 22.03.2018 00:00

jesteśmy pewni. ta firma to (usunięte przez administratora) w pełnym znaczeniu tego słowa. Kierownictwo powinno zarządzać ale toi toi w łebie w pełnym sezonie. Banda idiotów i tyle w temacie.

M.
@Stefan 22.03.2018 00:00

A ja uważam, że jak w każdej firmie są plusy i minusy. Ja pracuję tu już wiele lat i nie narzekam. Ale na tym portalu nie ma zwyczaju pisać nic pozytywnego, więc wchodząc tu ciężko czegoś takiego oczekiwać.

M.

Twoja odpowiedź najlepiej świadczy o poziomie większości komentarzy. Szkoda czasu na ten portal....

Kondzio
@M. 24.03.2018 17:06

Skoro szkoda Tobie czasu to po co wchodzisz, czytasz i się wypowiadasz? Każdy ma prawo się wypowiedzieć to jest tzw wolność słowa.

anonymous
@M. 24.03.2018 17:06

Wypowiadam się tak jak to widzę a pracuję tam kilka lat więc wiem co mówię.

Spawacz

Co tam się dzieje, to co opisujecie to istny PRL-owski układ, znajomości, powiązania rodzinne. Kto tym zarządza ? Co na to właściciel ? To jest chyba ostatnia w firma która tak funkcjonuje.

anonymous
@Spawacz 16.03.2018 07:56

Właściciel to siedzi w szwecji i ma gdzies. Wszystko idzie z biura. Maja po kilka tys. i im kasy starcza a pracownikom po co podwyzszac...chory zaklad jak nie (usunięte przez administratora) to nie masz :D

potencjalny pracownik

Czy firma jeszcze działa ? Słyszałem ze dużo osób odchodzi do konkurencji ponieważ są lepsze warunki.Jest ogłoszenie na kierownika utrzymania ruchu. Czy warto pracować w tej firmie ?

pracownik
@potencjalny pracownik 09.03.2018 10:13

warto przyjdz na rozmowe teraz masz szanse wynegocjowac dobrą kase a pracowac trzeba jak wszędzie

potencjalny pracownik
@pracownik 10.03.2018 17:34

dzięki za info, co się stało ze teraz dopiero można wynegocjować dobra kasę ?

ex
@potencjalny pracownik 10.03.2018 19:12

Nie warto. Liderami są głąby którym powie góra co mają robić i robią. A za darmo przeszło kilkadziesiąt ludzi nie odeszło. Kierownictwo myśli że z podejściem swoim utrzyma firmę na poziomie. Oni mają kilka tyś. wypłaty i zadowoleni a Tobie ochłapy. I weź za 2700 brutto utrzymaj 2-3 dzieci i żonę...no niech zarabia 1500. Wróbel cwaniak chodzi po hali pieprzy o robocie choć sam ma pojęcie jak ten co pracuję 3 miesiąc.

potencjalny pracownik
@ex 12.03.2018 22:10

Dziękuje bardzo za kolejna informacje. W takim razie ja w ten bałagan nie wchodzę.Bez dobrej kadry kierowniczej i zadowolonych pracowników ta firma nie ma przyszłości.

pracownik
@potencjalny pracownik 13.03.2018 09:15

Nie jest winą pracowników że coś nie wychodzi. Narzucają coś co jest niewykonalne. Każda hala jest inna i na produkcję elementu poświęca się np. 3h na inną 4 h a na jeszcze inną 2 h. A oni wyliczają czas produkcji...idioci. Żeby szło taśmowo. A niestety każdy produkt jest inny. No i główny powód kasa. Nie dają rzetelnie za wykonywaną pracę. Najlepiej żebyś po 3 latach zarabiał tyle co na początku, o premiach zapomniał... odeszło dużo ludzi i jeszcze odejdzie ;)

Penelopa
@potencjalny pracownik 09.03.2018 10:13

Ciekawa sytuacja jest w Naszej firmie. Szukają kierownika UR, jakiś czas temu szukali (bądź w dalszym ciągu szukają) kierownika produkcji no i jeszcze jest nowy kierownik jakości.

gggg
@potencjalny pracownik 09.03.2018 10:13

poco tyle liderów i tym podobnych opierdalaczy jak robic nie ma komu bo lider mysli ze jest Bogiem i kombinuje żeby nie pracować, niedługo na dwóch pracowników przypadnie jeden lider

gggg
@potencjalny pracownik 09.03.2018 10:13

kierownik kierownikiem pogania....

aaaa
@gggg 13.03.2018 22:10

ten nie robi bo lider on wie najwiecej i z mlodych wyciskaja soki bo przeciez trzeba zachartowac. tego pawla i michala to (usunięte przez administratora) na pysk powinni wiadomo za co

Borgowiec

Na Szwecję jak jedziesz przygotuj się ze będziesz spał w starej przyczepie kempingowej na budowie .W dzisiejszych czasach spać w takich warunkach to jakiś obłęd.I świadczy tylko o tym jak dbają o pracownika.

Zostaw opinię o Borga Sp. z o.o. - Góra świętej małgorzaty

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borga Sp. z o.o.