Carlsberg Shared Services

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 65 ocen.

Carlsberg Shared Services
4 65 6 1

Opinie o Carlsberg Shared Services

Urszula

@anon, rozumiem. Wobec tego liczę, że znajdzie się dla Ciebie odpowiednia oferta i oczywiście trzymamy wówczas kciuki. Często jest też tak, że aplikacje, które wysłane zostały jakiś czas temu zostają ponownie rozpatrzone przy okazji kolejnej rekrutacji. Zatem być może jest jeszcze szansa na rozpatrzenie Twojej aplikacji.

Urszula

@anon, rozumiem. Być może Twoja opinia zostanie dostrzeżona przez dział rekrutacji w Carlsberg Shared Services. Co musiałoby się zmienić w sposobie rekrutacji byś postanowiła aplikować do firmy ponownie? Myślałeś może nad tym? Czekamy na Twoją odpowiedź.

anon
@Urszula 20.09.2018 22:00

Bardzo chętnie aplikowałabym ponownie jeżeli tylko pojawiłoby się odpowiadające mojemu doświadczeniu ogłoszenie. Nie ukrywam jednak, że brak jakiegokolwiek odzewu (aplikacja do dziś ma status "dostarczona", nawet nie "otwarta") jest zniechęcający, a wystarczyłby chociaż automatyczny mail o otrzymaniu i ewentualnym odrzuceniu.

Możecie Mnie Pocałować W D...

Jedno wielkie (usunięte przez administratora) Można aplikować wiele razy, a i tak nikt się nie odezwie. Totalny brak szacunku dla aplikantów. HR w tej firmie, to jedno wielkie wysypisko śmieci. Typowa korporacja świecąca (usunięte przez administratora) na social media, co nie przekłada się do realnego życia.

gromada

bardzo dobre benefity, premia roczna i dodatki na święta. wypłaty niestety stoją w miejscu. brak możliwości rozwoju i fatalna atmosfera w dziale transportowym. praca tam to dobra trampolina do znalezienia czegoś lepszego, polecam świeżo upieczonym studentom. wyuczyć się i uciec po roku ;)

Urszula

@anon, @Marcin, @Anita, czasami okres od przyjmowania zgłoszeń do weryfikowania kandydatów może się wydłużać. Czy aby na pewno aplikowaliście na ogłoszenie gdy było aktualne? Często już w ogłoszeniu o pracę widnieje informacja, że dana firma skontaktuje się jedynie z wybranymi kandydatami. Czy taki akapit widniał na ogłoszeniu, na które aplikowaliście?

anon
@Urszula 19.08.2018 12:43

@Urszula zgłoszenie było aktualne i niestety pozbawione informacji o kontakcie tylko z wybranymi kandydatami.

Aleksandra

Ja niestety mam negatywne doświadczenia związane z rekrutacją - chodzi mi głównie o podejście działu HR do kandydata. Aplikując na stanowisko (adekwatne do mojego doświadczenia i umiejętności) wykazałam się dodatkowo większym zaangażowaniem przygotowując dodatkowe projekty, które mogłyby mnie wyróżnić na tle konkurencji i zwiększyć moje szanse na rozmowę kwalifikacyjną. Niestety, nie otrzymałam nawet maila z informacją, że moje projekty dotarły do działu, co dopiero maila z podziękowaniem za zainteresowanie. Moja opinia oczywiście nie wynika z faktu niezaproszenia na rozmowę, tylko ze względu na brak szacunku do czasu kandydatów, którzy wychodzą z większą inicjatywą. CSS w swojej komunikacji podkreśla wartość jednostki dla firmy - ja jednak odniosłam inne wrażenie.

anon
@Aleksandra 09.08.2018 10:08

Przykro mi, niestety mam podobne doświadczenia :/ Również aplikowalam na stanowisko w pełni adekwatne do mojego doświadczenia i nie otrzymałam jakiejkolwiek informacji zwrotnej a przyjmowanie zgłoszeń zakończyło się kilkanaście dni temu. Brak odzewu z pewnością zniecheca potencjalnych pracowników.

Anita

Idealnie nie jest nigdzie, tu pracują też ludzie i pewnie ktoś zlekceważył sobie. Niestety tak sie zdarza wszędzie.

Aleksandra
@Anita 09.08.2018 11:17

Oczywiście masz rację i zgadzam się, ale to jednak wpływa na wizerunek firmy.

Marcin
@Aleksandra 09.08.2018 13:31

Anito, mogę zapytać co to za argument? Nie są to zdecydowanie dobre praktyki HRu. Lekceważenie zgłoszeń pokazuje raczej brak profesjonalizmu do potencjalnego pracownika i jest to niestety na porządku dziennym w polskich firmach, chociaż powoli się to zmienia :-)

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy tak samo jest w Carlsberg Shared Services? Dajcie znać, co o tym myślicie. W ten sposób możecie ułatwić innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Grzegorz

Firma stabilna z dobrą opinią jako pracodawca to nie macie potrzeby pisania częstego.?

Urszula

@Pracownik, piszesz że jesteś obecnie zatrudniony w Carlsberg Polska. Możesz powiedzieć coś o warunkach jakie oferuje ten pracodawca? Czy są przeprowadzane szkolenia podnoszące kompetencje i jest realna możliwość awansu? @Filip, aplikowałeś do Carlsberg? Ciekawi mnie jakie masz opinie dotyczące procesu rekrutacji. Aktualnie poszukiwani są merchandiserzy na sezon. Czy ktoś pracował jako merchandiser dla Carlsberg i może powiedzieć więcej o tym jak wygląda praca i czego można się po niej spodziewać?

anonymous
@Urszula 27.03.2018 11:26

Pracuję w Carlsberg Shared Services w Poznaniu od dwóch lat i mogę polecić to miejsce zarówno osobom zaczynającym swoją przygodę z pracą zawodową i ekspertom. Atmosfera jest naprawdę dobra, nie ma wyścigu szczurów, jest sporo okazji na integracje. Zarząd jest otwarty na inicjatywy pracowników (bardzo dużo dobrego zadziało się po przyjściu nowego VP w czerwcu w zeszłym roku). Myślę, że każda ambitna, umiejąca pracować w zespole i lubiąca piwo osoba znajdzie tutaj swoje miejsce. Pracodawca oferuje bardzo dobre warunki zatrudnienia - po trzech miesiącach okresu próbnego pracownik przechodzi na umowę na czas nieokreślony. W większości przypadków są to umowy o pracę (w nielicznych umowy na zlecenie, np. w przypadku zatrudnienia stazystów - warto wspomnieć, że wszystkie staże w Carlsberg Shared Services są płatne). Oprócz tego pracodawca oferuje sprzęt, prywatne ubezpieczenie medyczne, dopłaca do karty Multisport (dla pracownika jest to koszt około 30 złotych), dofinansowanie wakacji, karty podarunkowe na Święta Wielkanocne i Boże Narodzenie. Wewnętrznie organizowane są kursy językowe (angielski i niemiecki) oraz szkolenia prowadzone przez naszych ekspertów z PowerBI, SAP, Excel. Co tydzień organizowane są tzw. "środowe śniadania", którym często towarzyszą spotkania z gośćmi zewnętrznymi i wewnętrznymi. Każdy pracownik ma (lub powinien mieć), swój program rozwoju pod który dopasowane są dodatkowe szkolenia (kwestia dogadania się i ustalenia priorytetów z przełożonym). Do ciekawych benefitów można zaliczyć comiesięczne wydarzenia piwne, podczas których pracownicy mają okazje spróbować piw z portfolio Carlsberg Group z różnych zakątków świata (mieliśmy okazję spróbować Grimbergena, Svyturysa, Jacobsena, Tuborga, krafty Okocimia, Brooklyn) oraz otwarta strefa relaksu, gdzie można zagrać w piłkarzyki, fifę lub w ping-ponga. Na stołówce serwowane jest bardzo dobre jedzenie (zestaw za 10 złotych, pracodawca dofinansowuje lunche). Radziłabym nie zrażać się negatywnymi opiniami na temat procesu rekrutacji – obecnie firma się rozwija, zatrudnia wielu ekspertów z różnych obszarów, stąd też większe obłożenie i wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź. Skontaktuję się z naszym działem HR (który w moim przekonaniu jest bardzo miły i pomocny w wielu sytuacjach), takie sygnały są niepokojące, ale na pewno są do rozwiązania. Pozdrawiam!

Filip

Słyszałem, że Carlsberg Polska w Poznaniu to bardzo dobry pracodawca. podpowiedzcie czy prowadza aktualnie rekrutację?

pracownik
@Filip 09.02.2018 16:46

Tak, obecnie jest dużo wakatów - firma rozwija się i szuka specjalistów w różnych obszarach. Listę obecnie prowadzonych rekrutacji znajdziecie na stronie pracuj https://pracodawcy.pracuj.pl/carlsberg-shared-services-sp-z-o-o,70890

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Jako pracownik Carlsberga mogę potwierdzić, że dział HR działa tragicznie (lub nie działa w ogóle). Pracownicy również mają problemy z kontaktem z zespołem HR. Przykro mi, że tak Cię potraktowano, myślę, że wystarczy skontaktować się z siedzibą w Danii, która powinna zainterweniować.

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w Carlsberg Polska? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się ważne!

Merch

Chciałem zapytać jak wyglada z praca merchandiserow? Przez jaka firmę zewnętrzna sa zatrudniani, jaka stawka? Czy umowa zlecenie jest tylko na początku czy cały czas? Duzo punktów do odwiedzenia ?

feel

jak się zarabia w Carlsberg Shared Service w sprzedaży, warto?

cv

Ja wysyłam CV na PH -Wolsztyn ,Zielona Góra i tak się zastanawiam czy to jest ustawka czy odzywają się do wysyłającego CV .

ciekawa

a na sprzedawce jak to wyglada???czy ktos miał juz rozzmowe kwalifikacyjną?

ghajaz

Praca w CSC (dawniej ASC) w Poznaniu, to czysta klepanina ale w działach AP i AR, gdzie niewymagana jest absolutnie żadna wiedza księgowa czy też podatkowa. Klepanina to zresztą za dużo powiedziane - raczej klikanina... założę się, że 90% ludzi tam nawet nie wie jak zaksięgować typowe faktury zakupu i niestety nawet nie chcą się tego dwiedzieć (konta same się podpowiadają). Ciekawe, jak Ci ludzie chcą sobie potem poradzić na rynku, skoro trend jest taki, że procesy AP/AR przenoszone są do Indii w tego typu centrach usług wspólnych. Ale to już całkiem inny temat, na który nie chce mi się rozwodzić. Dział GL - tylko tutaj można było spotkać ludzi z wiedzą i dzięki temu dużo się nauczyć. Zarobki były całkiem ok plus benefity (np. prywatna opieka medyczna). Pracowało się całkiem sympatycznie. Nie wiem jak jest tam teraz - od ponad roku tam nie pracuję i z tego co wiem inna firma przejęła cały ten biznes.

anonim

(usunięte przez administratora)

hłhł

mówisz stabilność zatrudnienia po zwolnieniach w grudniu 150 osób i 250 z centrum księgowego w lutym w Poznaniu? .. faktycznie warto aplikowac

Koleżanka tamtej

Na początek dodam tylko, że mówię o CSS (Carlsberg shared services) a nie o Carls. Polska (CP zajmuje się produkcją i sprzedażą piwa, a CSS outsourcingiem usług na rzecz spółek z grupy Carlsberg). Moim zdaniem to jedno z lepszych miejsc do pracy w Pz. Zarobki niezłe, przynajmniej porównując do firm polskich. Lokalizacja super, ciągły kontakt z angielskim i nierzadko jeszcze z drugim językiem. Możliwość różnorodnych szkoleń. Natomiast dziwne, żeby księgowy w korporacji ogarniał całą księgowość. To jest moloch, inaczej się nie da jak tylko podzielić odpowiedzialność. I wtedy pracujesz w jakimś tam specyficznym obszarze. To ma swoje wady i zalety. Wad się chyba można domyślić, a zaleta jest taka, że lepiej mieć doświadczenie w takim środowisku. Tendencja jest niestety taka, że korporacje spokojnie wprowadzają się do Polski i wypierają firmy rodzime. Jest to smutne, ale to fakt. W związku z tym za parę/paręnaście lat praca w międzynarodowych koncernach będzie w naszym kraju normalką. Poza tym na zachodzie praca jest jeszcze o wiele bardziej wyspecjalizowana, czasem aż do granic absurdu i nikt nie ma z tym problemu. Ja tam sobie cenię tę pracę, pracowałam wcześniej w firmie z polskim kapitałem(wcale niemałej) i pracodawca łożył na mnie (uwzględniając wszelkie aspekty, wynagrodzenie, szkolenia, stanowisko pracy, bonusy, oprogramowanie, wyjazdy itd. itd.) mniej niż połowę tego co w CSS.

Ona

Praca w Carlsberg ASC przynajmniej na stanowisku Accountant to czysta klepanina. Pracownicy zmieniają się dosłownie co chwila, w przeciągu roku zmienia się cały zespół, nie trzymają pracowników, bo po co - zaraz przyjdzie kolejny za marny grosz :) Jeśli uważacie, że 3 tys. brutto za znajomosc 2 jezyków na poziomie c1-c2 to dużo to aż mi przykro. I co do podwyżek - zależy kto ma jaki układ z Team Leaderem. Jeśli człowiek podliże się szefowi - gwarantowana podwyżka, ale nie są to wielkie podwyżki:) Typowe korpo, choć oczywiście z racji liczby pracowników benefity tj. Multisport w granicach 30 zl czy opieka medyczna za free. Niestety, pracowałam tam rok i jak tylko dostałam ofertę pracy szybko się wyniosłam. W przeciągu roku ze starej ekipy mojego działu zostały 3 osoby, które obecnie też szukają pracy. Niestety, nie docenia się pracownika, nie da się rozwinąć . Praca raczej dla tych,ktzy albo lubią się podlizać albo nie zależy im na rozwoju :) A przyjmują każdego, więc jako pierwsza praca - jasne. Póżniej niekoniecznie.

FLY

A kogo dotknęły te cięcia ? jednak nadal jest sporo ofert pracy, na które mają dość konkretne oczekiwania np dla kontorlerów finansowych

korposzczur

HRy w tej firmie nie działają sprawnie, może dlatego nikt się nie odezwał :-) A polecanie osób do firmy to już w ogóle fikcja, z której Carlsberg nie umie korzystać. I na pewno szukają mniej doświadczonych (albo raczej mniej wymagających i tanich) - na moim stanowisku wymagano angielskiego na poziomie B1, a podstawy SAPa byłyby mile widziane - taką pracę to może wykonywać pierwszy lepszy licealista albo student i patrząc na wszystkie cięcia budżetowe i zwolnienia jakie nastąpiły w tym roku, to taki kierunek pewnie firma sobie na najbliższy czas obiera...

Mike

Aplikowałem kilka razy, ale bez odzewu, a ogłoszenia ciągle te same.... Jakie macie wrażenia z rozmów- zastanawiam się kto tam siedzi? Może poszukują mniej doświadczonych, ze względu na niskie zarobki? Może ktoś pracuje w LOGISTYCE? Pozdrawiam, Mike

mopol

Czy teraz poważnie nastąpila jakaś przerwa w rekrutacji do Carlsberg Accounting Service Centre? ciekaw jestem bo kusi mnie praca u nich, ale ofert aktualnych teraz nie znalazlem. no i jeszcze chciałbym wiedzieć na co na począttku patrzą w cv? na doświadczenie czy na to po jakiej uczelni się jest ? to istotne

edek

Ide do Calsberga za kilka dni na rozmowę kawlifikacyjną na stanowisko przedstawiciela handlowego. Jakie są mniej więcej zarobki na tym stanowisku w tej firmie. Chciałbym się orientować w razie pytania o oczekiwania finansowe na rozmowie.

iviode

zastanawiam się nad stanowiskiem młodszego księgowego. jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i ile jest etapów? cała rozmowa przebiega w języku obcym, czy tylko część/

Carsberg AC

Z opinii słyszałam, że Carlsberg słabo płaci swoim księgowym. Czy to prawda? Czy (młodszy) księgowy z jakimś już doświadczeniem ma szanse na 3.5tys - 4tys.brutto? a jak wyglada księgowanie faktur, odbywa sie to raczej automatycznie czy pracownik jednak musi "myśleć" :D?

szplinek
@Carsberg AC 25.01.2014 14:19

Nie wiem, na jakich dokładnie było to stanowiskach, ale słyszałem niedawno, że na 'dzień dobry' dostaje się ponad 3 tys brutto. Nie wiem, czy tak ma każdy, ale dwie różne osoby podały mi takie dane, więc chyba nie jest tam źle z kasą.

kapi

Pensja na czas, liczne benefity, niezła atmosfera, minus- monotonia

sid

ja tez bylem na rozmowie. czekam az pani ze szparą miedzy zebami sie odezwie.

Zostaw opinię o Carlsberg Shared Services - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carlsberg Shared Services