RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o. o.

Adres: Wiślana 8, 00-317 Chorzów

NIP: 9512171086 KRS: 0000250344

RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o. o.
3 229 6 1

Opinie o RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o. o.

A.

Co człowiek to inna opinia. Pracuję przy inwentaryzacjach od dwóch lat (w RGIS od kilku miesięcy) i wiecie co? Nie jest źle. Warunki są różne w zależności od firmy, ale dopóki nie przekonacie się na własnej skórze czy w ogóle Wam ta praca odpowiada, nie ma co się kierować skrajnie złymi opiniami. Przede wszystkim jest to zajęcie dla ludzi którzy: - są gotowi do pracy popołudniami i w nocy, nawet po 12h - nie boją się kurzu, brudu, siedzenia na podłodze, podnoszenia 'ciężarów' w postaci chociażby zgrzewek wody mineralnej - nie robią afery z konieczności poświęcenia swojego cennego czasu na dojazd/oczekiwanie na rozpoczęcie/zakończenie inwentaryzacji wyjazdowej (ja również nie jestem zachwycona kiedy czas oczekiwania się przeciąga, ale co za problem znaleźć sobie jakieś zajęcie, które równie dobrze można wykonywać w domu dla przyjemności? rozmowa z ludźmi, słuchanie muzyki, czytanie książki, etc. i tak wtedy siedzi się przed sklepem albo na jakimś zapleczu) - nie będą traktowali tej pracy jako podstawowego źródła dochodu, ilość zleceń nigdy nie była i nie będzie regularna, bo to nie od nich zależy ile w danym miesiącu jest inwentaryzacji ;) bywa, że nie ma prawie w ogóle, ale bywa również że jest okrutny natłok i jeśli określimy pełną dyspozycyjność to mamy ich kilka z rzędu (co oczywiście powinno cieszyć a nie denerwować/zasmucać i nasuwać myśli typu 'o nie, a gdzie czas na sen?') - NIE SĄ malkontentami - POTRAFIĄ SIĘ UŚMIECHAĆ ;) (energetyki i kawa to nie wszystko, nie macie pojęcia ile energii potrafi dodać w środku nocy niewymuszony uśmiech osoby liczącej obok nas) Ja również na początku podchodziłam do wszystkiego sceptycznie, ale obecnie jestem zadowolona i polecam tym, którzy nie oczekują 'kokosów'. A osoby prowadzące inwentaryzacje? Są bardzo mili, mili i mniej mili (żeby nie powiedzieć, że niemili :D), przecież każdy ma inny charakter, każdy 'czepia się' czegoś innego mniej lub bardziej, ale ze wszystkimi da się żyć w zgodzie przymykając oko na pewne sprawy. A to, o jakie sprawy chodzi, liczący dowiaduje się z czasem ;)

smutny pracownik RGIS

Ja wciąż pracuje w tym zasmarkanym RGIS w niemczech i muszę powiedzieć ze jest to okropna firma, jeden wielki syf, mają straszny burdel w papierach, nie ma Cie w domu 12-14 godzin a "zapłacą" Ci za 5-6 godzin, nie wyplacaja nadgodzin, z normalną wypłatą standardową tez mają problemy z wypłacaniem, zawsze czegos brakuje, ogolnie trzymać sie z dala radzę, sam stąd niedługo spierdzielam. Dziękuje dobranoc.

zbyszek

Jakie jest tempo liczenia w tej firmie?

anonim
@zbyszek 19.06.2015 21:17

zależy od osoby i sklepu na jakim obecnie liczysz, nie ma minimalnej wartości którą MUSISZ wyrobić, są tylko założenia jakie powinny być na danym sklepie ale nikt nie wymaga tego tzn. wymagają i srają się do Ciebie jak za wolno liczysz ale nie mają takiego prawa bo w umowie nie masz nic na temat prędkości liczenia.

dziki092

no chyba ma się kontakt na każdej inwentaryzacji z żywnością nawet w takim empiku (trzeba wyrobić)...ale przy sobie nigdy nie musiałem mieć i okazywać...tylko skana na maila

Laura

Witam, orientuje się ktoś może czy w RGIS na każdą inwentaryzację wymagają książeczki Sanepidu?

kudlaty
@Laura 05.05.2015 13:39

Gary jest szefem w tamtym regionie monachium

anonim
@kudlaty 05.07.2015 17:05

Raczej był...

Swietokrzyskie

Ło matko boska łaskawa co wypiszecie co niektórzy Byłem w Utting nie narzekam. Dostałem własną ochronę i był własny bus chodź jeden kierowca dupek. Fakt musiałem się prosić by zapłacili za kilka dni z lutego i teraz szanowna pani B. nie odpisuje a ponoć nadgodziny płacą. Ja dam wam taką radę jeśli gdzieś jedziecie do pracy piszcie sobie gdzie, kiedy i ile godzin pracujecie bo nie jeden pracodawca was w... na tym. Każdy patrzy tak naprawdę jak upchać sobie kieszenie. Na warunki mieszkaniowe nie narzekam zależy gdzie się trafi. A ja zamiast czekania na pierwsze zlecenie poszedł bym na waszym miejscu do innej pierwszej lepszej roboty bo tu fige mogą pokazać.

rgis

zbierają dane osobowe, takie dane są bardzo cenne na czarnym rynku $$$

mar
@rgis 22.04.2015 16:31

A nie wiesz o tym, że inwentaryzacji nie ma codziennie? Tylko są okresy gdzie jest więcej i okresy gdzie praktycznie wcale nie ma inwentaryzacji?

pracuś

ile czasu czeka się na pierwsze zlecenie od RGIS? jestem dwa tygodnie od podpisania umowy odesłałam dwa grafiki mojej dyspozycyjności i nic???czy to jakaś poczekalnia do pracy?nie wiem co o tym myśleć?

anonim

(usunięte przez administratora)

aha

znajdz RGIS w twoim Regionie lub miejscowosci gdzie bys chcial zaczac i poprostu do nich zadzwon.

Sajmon86

Nie byłem jeszcze w Monachium w Rgis-e ale póki co jestem zadowolony jestem tu od wakacji z malutkimi przerwami i nie narzekam jeśli chodzi o zarobki jest ok adekwatnie do roboty jaką się tutaj wykonuje. Prosta robota i nie trzeba się wychylać czasem wystarczy troszkę znajomość języka może bajerka i da się tutaj ustawić. w Limburgu mogę chodzić z założonymi rękami bo są spoko team leadery:) Obecnie jeździmy na inventurę do Szwajcarii a więc i pozwiedzać można w mniejszych ilościach bo czasu nie ma za dużo ale da się wystarczy dobrze dobrana grupa. Ale kto co lubi...pzdr

V

pracowałem w RGIS Wrocław i oto plusy i minusy: A mianowicie plusy takie 1.kontakt z managerem bez zarzutu 2.dojazd poza Wrocław i dodatek za wyjazdowe inw. premia za inne wojewodztwo, 3.oplata podrozy chyba 5żł/h jezeli podroz trwa ponad 1 czy 2h 4.praca dość lekka jeśli lubi się liczyć i ustawiać towar na półce to sama przyjemność 5.można pojeździć po całej POlsce, choć na zwiedzanie nie licz Minusy: 1.dyspozycyjność trzeba określić na kilka tygodni przed i maks. 7 dni przed inwentaryzacją trzeba zgłosić niemożność uczestniczzenia w niej, inaczej traktuje się to jako nbieobecność nieusprawiedliwioną (nawet jak jest) są też kary umowne (ja nigdy nie dostałem) i za trzy zgłoszenia po terminie - zakończenie RGISowskiej współpracy 2.zlecenia jak było uprzedzone przez RGIS są dla osób dorabiających, są bardzo nieregularne i stosunkowo rzadkie, w niektórych miesiącach mało - praca dla studencików i dzieciaków żyjących na garnku mamy bo z tego nie da się utrzymać, można zarobić na drobne wydatki, rower, motocykl, imprezę, podróż czy ciuchy ale nie na opłacenie lokum tym bardziej nie regularne. 3.zlecenia dla osób z stałą i znaną dyspozycyjnością z powodow opisanych powyżej, nie będzie wam łatwo pogodzić innych prac z nieregularnymi zleceniami gdzie dyspozycyjność powinno się znać. Pracowałbym gdyby nie fakt, że utrzymuję się sam a ta praca nie daje mi takiej możliwości, dotychczasową wspołpracę uważam za dość udaną i polecam ludziom którzy chcą dorobić (jako praca dorywcza jest niezłym źródłem dochodu).

prescom
@V 19.02.2015 08:42

RGIS oszuści. 60dni i nie mam rachunku ile pracowałem i ile dostałem, a trzeba podpisać i odesłać. 14dni i co prosi sie Świna ! bo tez nie dali, nawet świadectwa pracy nie dostałem co lepsze proszą mnie w sms o pilne przesłanie umowy i zus, bo moją umowę chyba w toalecie papier skończył się ze użyli wtedy i nie posiadają. Co lepsze rozwiązałem umowę z nimi to bezprawnie dali mniejsze wynagrodzenie o 200zł i nie raczą Ci nić napisać. Z ZUS to nie lepij, nie mam uprawnienia do świadczeń ... mimo ze odciągali... spamują sms. traktują cie jak swoja własność. Czy można polecić komuś ??? niech sam pomyśli ile godności ma i czy ma dość sił walczyć o swoje potem ! PS BEZ KSIĄŻECZKI SANEPIDOWSKIEJ ZATRUDNIAJĄ ! I POTEM TY IDZIESZ NP DO AUCHANA I JEDZENIE KUPISZ ! SKANDAL !

niutanala

rganizacja do( usunięte przez administratora ) możesz dać im w grafiku wszystko na tak a sie nie odzywaja... po 2msc zero odp na grafiki zadzownili że mam przyjśc na szkolenie a wcześniej już jeździłam z tej firmy... strach pomyśleć jaki syf w danych maja... lepiej Job impulse albo invent jak chcesz dorabiać na inwenturach w jobie zapisujesz się przez neta na liste podstawową i wiesz że jedziesz... w invencie 1msc-2msc przed grafik i tam gdzie możesz tez wpisujesz i jedziesz... a tu planujesz i w dupie Ciebie maja ;) przykładów negatywnych mogłabym opisać wiele :) jeżdze od 2 lat na inwentury ludzi się zna i jeździmy w różnych firmach. Nie wspomne o tym że zakończyłam współprace z tą firmą w grudniu zeszłego roku a Pani do mnie w połowie stycznia pisze że mnie zwalnia xD Odpisałam powodzenia skoro już nie mam podpisanej z nimi umowy :D i błagam nie podawajcie nr jak macie na abonament bo sms są wkur.... jakbym wiedziała kupiła starter na karte i zauważe że pani napisała mi czy chce jechać na jakąś inw. 5min nie odpisałam tu drugi sms że nie chce to moja sprawa i najazd.. No porażka czasem 4 esy dziennie pomyłkowych ze 2 więc trzeba jeszcze mieć pakiet sms żeby ciągle odp. ;p no już nie chce mi się więcej na nich smarować

liczenie

Ten test jest... miałem 90% z matury rozszerzonej z matmy, a tego testu nie przeszedłem... śmiechu warte 40 pytań (musisz odpowiedzieć na 21) z czego jak robisz po kolei to Cię nie wezmą, bo nie zdążysz. Trzeba patrzeć gdzie jest mniej do policzenia a resztę omijać. Widziałem jak osoby na (przykładowym pytaniu )mające 9 kupek po 8 kropek liczyły ile to jest ręcznie (8*9) i poprzechodziły, bo na właściwym teście wybierały co mniej liczenia. Po prostu brak mi słów.

martuś
@liczenie 13.02.2015 00:14

hmmm... ja mam kiepskie wspomnienia z pracy w Rgis, ale akurat test.... no sorry, zawsze byłam kiepska z matmy, ale ten test to formalność....

dziki092
@liczenie 13.02.2015 00:14

mmm 90% z matmy prędzej 9% jak nie potrafisz liczyć dobrym tempem

Iwona94

Witam , jutro mam zgłosić sie na szkolenia w tej firmie w Chorzowie ale po tych komentarzach odechciewa sie.

mała

a czy ja napisalam że dalej tam pracuje?? raczej nie

mała...

Firma RGIS powinna mieć nazwę Jedno wielkie oszustwo. nie wypłacają wogóle nadgodzin. w tym sezonie grupa RGIS z Monahium oszukała prawie 30 osób, nie wypłacając wogóle pieniędzy. Mają gdzieś ciebie i twoje potrzeby. ja o swoje upominam sie od listopadqa. Gary to jeden wielki.... brak określeń. Idżcie do innych oddziałów. ale tylko nie do Monahium. werbują najpierw ludzi a co do pieniedzy to mają cie gdzieś. z poważaniem

ha ha
@mała... 03.02.2015 17:49

to jesli chodzisz za swoimi pieniedzmi od Listopada to po jakiego hu..a pracujesz tam dalej??

kudlaty

Zaś atmosfer pod koniec zaczęła się delikatnie psuć ponieważ był większy nacisk na szybkość liczenia. Nie mniej jednak praca przyjemna i lekka ( chyba że liczysz opony samochodowe czy żarówki :D )Pensja wypłacana na czas, co do grosza. Pozdrawiam Rgis Chorzów. Dominik, 13 miesięcy w RGIS

aska
@kudlaty 28.01.2015 18:45

UWAGA NA RGIS W MONACHIUM GARY ALKOHOLIK I DWA (usunięte przez administratora)A FIRMA TO SZAJS Z DALA OD NIEJ

Swietokrzyskie
@aska 21.02.2015 16:56

Aska RGIS w Monachium czyli to Utting czy sie myle i kto to Gary bo ja byłem pzreciez cały Styczen. No i powiedz mi czy majac nadgodziny wypłacili ci już bo mnie nerw wezmie i ich spale :D

kudlaty

Jako praca dorywcza - ok , jako źródło utrzymania - nie ok. Szkolenie jakiś czas temu wyglądało następująco - wprowadzenie , bla bla bla RGIS jest spoko bla bla. Test. Liczenie na papierku wirtualnych figur w 3 wymiarach. Banał. Następnie dostaje się maszynkę do ręki i podejście do ściany i liczenie towaru z plakatu. Na 30 osób - 4 odpadło na liczeniu na papierze i 3 na maszynce. A teraz sama praca. Stawka jak za taką robotę na początek ok. Około 9pln netto. Dostawało się grafik , zakreślało się w które dni można jechać i na dwa dni przed planowanym terminem inwentaryzacji był telefon do biura czy jest ten inwent i prosiło się o zapisanie. Sam inwent był spoko. Wejście na sklep, krótkie podsumowanie i jazda do pracy. Po 4h przerwa -15min i kolejne 2h i do domu - średnio to tak wyglądało.

Nowa

Mam pytanie do osób pracujących lub które pracowały w RGIS. Byłam u nich na szkoleniu, podpisałam umowę i wysłałam liderce grafik dyspozycyjności około 2 tygodni temu. Ale nie dostałam żadnego grafiku ani innej konkretnej odpowiedzi. Teraz przyszła kolejna tabelka do uzupełnienia. Również ją odesłałam i nadal zero odzewu. Czy to zawsze tak wygląda od strony organizacyjnej ?

byly nowy
@Nowa 25.01.2015 13:22

mialam tak samo jak bedziesz potrzebna to może laskawie zatrudnio po miesiacu okazywania dyspozycyjności dalam sobie spokoj

kudlaty
@Nowa 25.01.2015 13:22

Jeśli lider ma do dyspozycji faceta ze stażem 6 miesięcznym a nowicjusza - to logiczne że wybierze faceta którego zna i wie że 2456 zapachów samochodowych policzy w czasie godziny i to bardzo dokładnie, a nie w czasie 3 godzin z błędem wynoszącym 30%. O Tobie nie wie nic dlatego trzeba być upierdliwym i ciągle się pytać czy jest miejsce dla Ciebie na danym inwencie.

Patryk

Na mojej pierwszej inwentaryzacji było spoko trafiła mi się miła i sympatyczne liderka, nikt nie stał mi nad głową i na gapił się na ręce... @@ Karalajna Ja miałem szkolenie jedno dniowe (wszystko za jednym zamachem) Skanery jak to skanery czasem nie chcą łapać kodu kreskowego trzeba kombinować a to w pionie a to w poziomie tzn. Są sprawne z tym, że trzeba wyczuć odpowiednie nachylenie urządzenia względem kodu dlatego nie przejmuj się jeżeli nie będziesz mogła na początku zeskanować kodu Pani za szkoleniu pokaże Ci jak trzymać skaner a później sama przywykniesz. Ogólnie nic skomplikowanego nie masz się czego bać :) Jeżeli miałaś dobry wynik na teori to w porządku, wiadomo, że każdy musi się obyć z tym urządzeniem i nie mogą narzucać zaraz profesionalizmu :). Miałem kilka błedó przy liczeniu ale Pani na szkoleniu jest bardzo wyrozumiała.

Karalajna
@Patryk 22.01.2015 22:41

Dzięki :) udało mi się przejść dalej :) u nasp Pani na szkoleniu też bardzo miła i pomocna, póki co nie mam zastrzeżeń, do zobaczenia na inwentaryzacjach :)pozdrawiam

pra

Hej, szkolenie skanerach nie jest takie trudne, jesli przeszles testy w wersji papierkowej to na skanerach tez daszsobie rade :)

lolik511

Nie będę hejtować opiszę prawdziwą historię. Mamy liczyć kaufland w mińsku w autobusie liczą nas od łebka, nie sprawdzają obecności. Na miejscu okazało się, że pomimo iż jedna dziewczyna w grafiku miała zaznaczony wyjazd to nie dostała smsa. Pojechała na pewniaka a w sklepie manager prowadzący stwierdził iż absolutnie nie wejdzie na sklep. I co tu robić??? Czekać tyle godzin aż wszyscy skończą??? Wróciła do domu na własną rękę i na własny koszt. RGIS ma coraz więcej wad.Na inwentaryzacje zabierają za dużo ludzi. Przykład siedlce. Jaki sens było ciągnąć ludzi z poznania??? Nie lepiej było dać Siedlcom i Warszawie zarobić po godzinie więcej???

spes

Byłem umówiony na szkolenie ale poczytałem opinie i na 50 negatywnych znajduje jedną pozytywną. Rezygnuję :D

Patryk

Byłem dzisiaj na szkoleniu i muszę szczerze przyznać, że atmosfera była bardzo przyjemna. Pani prowadząca cierpliwie tłumaczy do skutku NIE podchodzi do szkolenia olewająco. Trafiła mi się bardzo fajna ekipa którą serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, że kiedyś się spotkamy na akcji :D. Kilka osób niestety wyleciało po teście no ale.. wiadomo, ze trzeba jednak spełniać pewne predyspozycje to nie jest praca na zasadzie kopania dołów, trzeba się skupić i to bardzo intensywnie. Ogólnie szkolenie oceniam 5/5 dzięki takiemu podejściu motywacja do pracy podwaja się. Pozdrawiam Patryk, Chorzów, 13.01.15

Kasza
@Patryk 13.01.2015 20:03

Tak, tak :D spełniasz predyspozycje pracownika fizycznego z umiejętnością liczenia, gratulacje

Karalajna
@Patryk 13.01.2015 20:03

Hej.. pierwsza część szkolenia to testy w wersji papierowej... a jak wygląda drugi dzien? wiem, że coś ze skanerami? Mógłbyś podpowiedzieć? Jutro mam to szkolenie w Chorzowie i niekoniecznie chciałabym odpaść :)

dudek

Witam, byłem na sezonówce w oddziale Monachium dokładniej aschheim, nie polecam tego dystryktu ponieważ, nie wypłacają nadgodzin, zmieniają treści fiszek, Z szefem Garym nie da się dogadać co do wypłacenia przez nich należności, pośredniczka Beata to samo, zero jakiej kolwiek uczciwości jak przystało na legalną firmę, nie polecam tamtego miejsca, ogolnie firma jak i praca nie są złe dlatego polecam inne oddzialy w Niemczech niż munchen !

Slrrrrr

Pracowałem w Rgisie w odziale w Monachium i gorąco NIE POLECAM. Podejście do pracownika fatalne, pieniądze nigdy na czas nie było, nadgodziny nie wypłacane, wszystkie zapytania totalne olewane. Straszny brak profesjonalizmu. Nie warto nawet myśleć o pracy tam.

eeee

W tej Firmie naprawde niewiesz ile zarobisz zawiele sie nieda paca kase kiedy chca i zaco chca chyba ze ktos lubi sie zabawic i na niczym mu nie zalezy imprezy odchodza tam zajebiste nawet mozna sobie dorobic na boku

Kasjerka

Byłem kilka dni temu ma rozmowie . Jakaś baba kazała policzyć 40 zadań w ciągu 5 minut. Wybrała z 20 osób tylko 4 osoby skandal , a reszta niepotrzebna. Ganiają ludzi robić szubko , i dokładnie za 8.30 zł za godzinę skandal Sama niech sobie liczy za byle co.

bassted
@Kasjerka 16.12.2014 01:44

Przypuszczam, że nie wybrała, tylko tyle osób zaliczyło. Test sprawdza umiejętność liczenia. To chyba niezbędny warunek do tego typu pracy, nie uważasz? Po co komu pracownik, który nie potrafi liczyć. A jak Ci się nie podoba zawsze możesz pracować na kasie w Biedronce.

wywalona
@bassted 02.02.2015 19:44

mozęsz liczyć jak najlepiej ze wszystkich a i tak jak nie masz odpowiednich ukladow nigdy nie dostaniesz najlepszych stref co to na forum liderzy dostali zadania poprawienia wizerunku swego ale rgis to nie jedyna firemka tego typu wynioslam sie do innych i co myślicie że gożej na tym wyszlam a oczywiście że nie a i tak zalapalam sie do biedronki tesco cerfurka na kasę przynajmniej mam pewność co do ustalonego grafiku i ilości wysiedzianych godzin w rgis podziękowano mi za współpracę po ponad trzech latach dlaczego nie byłam na każdy telefonik

puszczalska

Rgis to palanty Gruby rozdupcył wszystko to kutafon

lolik511
@puszczalska 12.12.2014 14:35

trochę kultury !!!!!

odpowiedz
@lolik511 12.12.2014 21:18

te krakusy to wiecznie nie zadowolone chcieliby tylko nic nie robić i se godzinki nabijać WIESNIAK

Kajserka
@puszczalska 12.12.2014 14:35

Skargi, i wnioski możecie składać na piśmie.

????

te pracownik ty chyba pracujesz nie w tej firmie. Jakie 50 euro, jakie 3 tysie chyba Ci sie forum pomylilo

Zostaw opinię o RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o. o. - Chorzów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RGIS Usługi Inwentaryzacyjne Sp. z o. o.