RzZD Res-Drob Sp. z o.o.

Rzeszów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

Opinie o RzZD Res-Drob Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RzZD Res-Drob Sp. z o.o.

Anonim

nie jest tak źle jak piszesz .Ja jestem zadowolony

Paula

Ludzie robia od rana do wieczora a pieniedzy za wykonana prace nie widac. Tak res-drop buchholc postepuje z ludzmi a jak ktos sie odezwie to zaraz wysylaja do domu. O odzierz zmienna trzeba prosic sie miesiacami. Maszyny to kawalek po kawalku odpada tasmy sa brudne mieso spadnie na podloge jest podniesione i wkladane na klase 1 zadnego szacunku dla ludzi wiecznie tylko klamstwa ze strony pracownikow z biura. Ciagle nie maja na wyplaty dla ludzi. Jak uda sprzedac im sie skury to 50 zl ludziom zaliczki daja. Taka jest prawda o firmie RES-DROB BUCHHOLC

Paulina

@Stasic dzięki za odpowiedź, na pewno dla wielu jest to duża rzecz na plus, że na stracie nie musisz się martwić, tak podstawowymi rzeczami, jak umowa. Oprócz pracy na produkcji na stronie RzZD Res-Drob, szukają też innych osób, jak np. spec.ds.handlowych, czy ds. jakości, może to jest lepsza opcja do wyboru?

Paulina

@domina każdy pracownik, zapewne tempo pracy będzie postrzegał inaczej. Jak tutaj wyglądają formalne warunki pracy? Jaka jest umowa, socjal, możliwość wzięcia urlopu. Te rzeczy na pewno wielu osobom pomogą w decyzji o podjęciu pracy.

Stasic
@Paulina 03.08.2017 07:41
@domina każdy pracownik, zapewne tempo pracy będzie postrzegał inaczej. Jak tutaj wyglądają formalne warunki pracy? Jaka jest u...

Formalnie wygląda całkiem spoko od razu umowa, urlop wypoczynkowy raz się dostaje bez problemu a raz trzeba się postawić "muszę, należy mi się itp, itd", urlopu na żądanie czy chorobowego też nikt długo nie będzie pamiętał chyba że ktoś będzie przesadzał z takimi rzeczami ale to wszystko coś za coś mianowicie to jest praca dla silnych i głupich nikogo nie obrażając bo sam tam pracowałem.

Domina

Ja ostatnio wrocilam z Holandii gdzie pracowalam w rzezni trzody przy pakowaniu. To jest dopiero ciezka praca. Teraz juz od 2 miesiecy w kurczakach robie w Rzeszowie . Jako ze nie jestem byla pracownica jak wiekszosc piszacych to zdanie mam normalne. Wyjedzcie na zachod to dopiero zobaczycie jakie jest tempo i atmosfera. Doceniaja moje doswiadczenie i nie spotkalam sie z brakiem szacunku. Mogliby wiecej kurczakow dawac bo rosol wychodzi pychotka, ale moge zamawiac w cenie hurtowej.

Anek

A jeszcze gorzej na pakowaniu tam to dopiero zapiernicz pracowałam tam to wiem

polaczek

Najgorzej mają ludzie na uboju trochę lżej na patroszeniu, ale to te dwa odcinki pracują "do końca", jeśli wyskoczy jakaś awaria to musisz czekać aż naprawią i ubić to co w planie. Mój rekord to 17h pracy. I następnego dnia dalej do pracy rodacy. Bo przecież ruch w interesie musi być. Kolego inspektor w drobiarskich ludzie nie pracują od rana do nocy. W RES-DROB, pracuję się OD NOCY DO WIECZORA na 1 zmianie :)

stasic
@polaczek 18.04.2017 08:26
Najgorzej mają ludzie na uboju trochę lżej na patroszeniu, ale to te dwa odcinki pracują "do końca", jeśli wyskoczy j...

Potwierdzam, pracowałem to wiem a jak chcesz sie przenieść na pakownie to kierownik produkcji p.Jola odpowie nie ma takiej możliwośći. Nie zrobili drugiej zmiany na uboju kiedy to było możliwe i się budzą z ręką w nocniku najlepiej naściągać ukraińców z których co drugi pracuje niewydajnie a ludziom co zapier**lają po 15h dzień w dzień od dłuższego czasu obciąć dodatki stanowiskowe bo wydajnośći nie ma jak ma być wydajność jak ludzie są przemęczeni i nie ma im kto pomóc chyba że paru ukraićów co dadzą na ubój na sztuke. Atmosfera też dziwna bo kierowniczka produkcji musi mieć swoje drugie uszy i oczy na uboju i taka p.Bożena albo p.Krystyna zaraz podkabluje olbo nawet oczerni żeby premię wziąść.

Paulina

@inspektor 24 godziny na dobę? Tak pracujesz?

inspektor

witam polskim obozym pracy jest res drób rzeszów żadnych norm prawnych gdzie jest inspekcja prcy jak tak dalej pójdzie to pójdzie pismo do warszawy moze wkoncu sie tym ktos zainteresuje ludzie pracóją od rana do nocy czyli 24 h na dobe gdzie jest prawo polskie pytam sie gdzie jest prawom zasrane i gdzie jest prawo pracy

Jan

No to prawda, w tym momencie nie ma ogłoszeń i też nie wiem skąd @Aska je bierze, chociaz no nie wiemy o tym co się dzieje wszędzie, nie wiemy chociazby o tym jak wygląda kwestia ogłoszeń w gazetach, może tam są.

Aska

Hej na czym polega praca przy produkcji etykiet ? Podobno to praca b iurowa ale I tez przy produk ji nie kumam moze ktos wyjasnic??

ona
@Aska 24.09.2016 17:47
Hej na czym polega praca przy produkcji etykiet ? Podobno to praca b iurowa ale I tez przy produk ji nie kumam moze ktos wyjasn...

normalnie, praca umysłowa przy komputerze, ale na produkcji, rozliczasz pewnie produkcję. co w tym trudnego do pojęcia?

Doda

Królowa jest tylko jedna w Res-Drob

gość
@Doda 27.03.2016 20:29
Królowa jest tylko jedna w Res-Drob

tzn, kto???

Madra

Jesteś głupia i tyle. Jak można powiedzieć że nikt nie chce tam pracować skoro w ResDrob pracuje ok 450 os? Widocznie fv przerosly intelekt ☺

Doda

Super zakład wiem bo tu pracuje mam umowę o pracę pieniądze zawsze na czas weekendy wolne czego chcieć więcej żyć nie umierać takiej pracy tylko pilnować a można zarobić

Doda

Ale robisz błędy naucz się pierwsze pisać poprawnie a potem oceniaj

Doda

Ale robisz błędy naucz się pierwsze pisać poprawnie a potem oceniaj

oszukana

Nikomu nie polecam pracy w tej pożal się Boże firmie. Zostałam przyjęta na stanowisko fakturzystka, po paru dniach trafiłam na produkcję (niby na przyuczenie tak tak). Nikt tam nie chce pracować dlatego tak kombinują, a może ktoś zostanie... żal

pracownik
@oszukana 04.01.2016 13:50
Nikomu nie polecam pracy w tej pożal się Boże firmie. Zostałam przyjęta na stanowisko fakturzystka, po paru dniach trafiłam na...

poszlas na produkcje, bo do biura się nie nadawałaś, a że na etykiety akurat też szukali to dali Ci szanse i przerzucili Cię tam..

alal

ale bzdury opowiadasz! umowe o prace dostaje sie gdy sie sprawdzasz.. ja bylem miesiac na probe na smiecowce a potem dostalem normalnie umowe o prace. Na reke mam zdecydowanie wiecej niz 6,5...

anonim

(usunięte przez administratora)

miki

Nie. Kredyty biorą ludzie którzy są głupi. Zycie na kredyt to nie życie.

ana

ja tam nie narzekam, ciężka praca, ale kredyt się spłaca.

pracownik

W każdym tego typu zakładzie praca będzie ciężka w końcu to rozbiór mięsa. Ale w Res-Drob jest ok. Uczciwie płacą, jest stabilnie i umowa o pracę. Mamy różne dodatki jak paczki na święta. Ja tu już jestem czwarty rok i szukam niczego innego. Na początku było ciężko się przyzwyczaić a teraz już z górki ogólnie nie ma na co narzekać. Jeżeli nie boicie się ciężkiej pracy to warto spróbować.

robero

pracuje już prawie rok na produkcji w res-drob praca jest ciezka ale zawsze wyplata jest na czas mam umowe o prace i nikt nie oszukuje

greg

Zachęcasz ? Ale dlaczego ? Az tak dobrze ci płaca za ta ciężką prace ? Jeśli zasuwasz ciężko za grosiki to nie masz się czym chwalić ani do czego zachęcać.

nie mam nicku

Zakłady Drobiarskie zatrudniają ponad 400 osób

dudkaRES

W większośći udzielającuch sie tu osób to muminki

sprostowanie

każdy podejmując nową prace ma obiekcje i obawy.Idzcie do prywaciarza,do sklepu na kase,czy do innych tym podobnych.Myśle że tam atmosfera jest miła.względna w porównaniu z innymi...Ten zakład zatrudnia troche ludzi..około 400 osób.W małej firmie jesteś narażony(a) na mobbing czy coś w tym stylu.Tam kierownictwo jest super.Może wymagają dłuższego czasu pracy ale sami też zostają....Zresztą nie będe nikogo namawiał i nie polecał nikomu tego chleba..,niech szukają szczęścia dalej w innych "firmach" Na podkarpaciu to jedyna firma na dzień dzisiejszy która zachowuje jakieś rozsądki...tzn przepisy,kodeks pracy itp...

marek 79

Myśle że Res Drob jest najlepszą firmą działającą na "terenie Rzeszowa" Lokalizacja jest dogodna ale warunki pracy też są różne.Ale coś za coś. Według mnie panuje tam atmosfera ok.Zależy od wydziału itp.Na początku wrażenia mogą być różne,ale na dłuższą mete to super praca....odnosze sie do tych niezadowolonych...idzcie do prywaciarza,do Grin Estetyki np do Wiesia Zioło,to tam zobaczycie co to jest wyzysk....Takne zakłady powinny powstawać i funkcjonować ze względu na wysokie bezrobocie i stabilność w zatrudnieniu..Może nie jest lekko jak każdy by chciał ale da sie wytrzymać i.....można powiedzieć że pracuje a nie robie..nie wiadomo do kiedy...to stabilna praca..

doda

Super zakład polecam

Popieram cię kiti

Masz w zupełności rację. Pracowałem tam i popieram cię jak najbardziej i bardzo współczuje że też musiałaś doświadczyć tego co ja (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

LDP

Szkoda zdrowia człowieku. Szacunku tam jak i w wielu innych firmach nie znajdziesz ale przynajmniej możesz zaoszczędzić na zdrowiu psychicznym i fizycznym. Kapucha to nie wszystko ale z drugiej strony jak za takie warunki jak tam są, to nawet 2000 zl na rękę mało choć raczej tyle tam nie zarobisz. Chcesz sprawdzić na własnej skórze jakie tam są warunki, to idź. Ja tam byłem i psu bym nie życzył takiej atmosfery i warunków pracy! Tyle w temacie!

Doda

Pracuję w tej firmie już kilka lat ale nie zamieniła bym jej na inną pracę jest ciężko ale kto jest nauczony pracy to pracował będzie w życiu nigdy nie jest lekko a ważne jest że mamy pracę i to że wypłaty też są zawsze na czas dlatego ja zachęcam do pracy w tej firmie ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

dawid

res -drob jest fajny!!

man

panowie i panie nie jest tak zle :)

unbreak

anakin :) ładne działanie PR ale trochę faktów by się przydało zwłaszcza o modernizacji bo ładnie to tylko brzmi, nie oszukujmy się tej firmy nie stać na podstawowe rzeczy a co mówić o modernizacji, a się jeszcze zapytam co z przenosinami zakładu bo jakowy miałbyć ze względu na uciążliwość co do przyrostu produkcji od 2,5 roku jej nie ma nie oszukujmy się znowu, maszyn nie da się bardziej podkręcić 10,5k z resztą schładzalniki nie dają rady utrzymać 4C schłodzenia tuszki, no i ludzie nie będą pracować 14h na dobę. Firma w najbliższym czasie pójdzie pod młotek bo kiepsko przędzie

witek

witam, na pierwszym odcinku rozładunku , wieszaniu na hali jest gorąco? iwielkie dzięki za odpowiedź.

wladek

witam, oferta na obróbkę mięsa i rozładunek drobiu przez firmę axell to w res-drobiu wie ktoś?

jupik

mikołaju jezeli pracujesz lub pracowales to wiesz co sie dzieje na firmie, jezeli nie pracujesz a chcesz sie przekonac na wlasnej skoze jak wyglada praca i jakie sa zarobki to zloz aplikacje do firmy bo w tym momecie to jest rozmowa z łysym o fryzurach

:)))))

panie na pakowaniu jakby miały 10 zł na godz to były by milionerkami

_2222222
@:))))) 28.06.2014 23:21
panie na pakowaniu jakby miały 10 zł na godz to były by milionerkami

zgadzam się z tobą ja tam pracowałem 2 dni i miałem dość robiłem 13h i zobek był 68zł na dzień wiec jak nie musisz jeszcze pracować nie pali ci się to poszukaj lepiej innej roboty bo tam jest tylko i wyłącznie dla ludzi którzy nie szanują się a całe kierownictwo nie szanuje pracowników tylko każą robić i mówią że "nikt cię tu nie trzyma zwolnij się " więc pracy w res drob nie polecam pozdrawiam

Aasia
@_2222222 13.02.2015 21:11
zgadzam się z tobą ja tam pracowałem 2 dni i miałem dość robiłem 13h i zobek był 68zł na dzień wiec jak nie musisz jeszcze prac...

U kogo moge złożyć skarge na kierownika/praciwnika ? W centrali ?

nick

cyt: ale właściwie to uczciwe, bo sa firmy, które płaca mniej... dobre :) najniższa krajowa + nadgodziny nie masz rozliczane kodeksowo tylko na umowie zlecenie ok 9zl/h brutto, a średnio jest od 40-70 nadgodzin to mozna sobie policzyc jaka jest roznica pomiedzy kodeksowka a zleceniem

kitek

sam wiesz jakie sa zarobki i jak jest z umowami. teraz to nawet ciezko dostac umowe o prace bo kazdemu co przychodzi wciskaja zlecenie. jak juz jest umowa o prace to najnizsza 1680 plus zlecenie gdzie sa rozliczane nadgodziny ok 9 zl brutto no chyba ze jeszcze do zlecenia dostajesz podstawe. chyba ze chcesz robic jakies podzialy odnosnie zarobkow pomiedzy odcinkami a na zawieszaniu ile zarabiaja ?? :) jak wyrobia 93%

anonim

(usunięte przez administratora)

pudelka

10 złotych heheh dobre

:):)

kurczaczki pak pak pak pak :)

mikołaj

@podwadzieścia, jakim przedmówca, samą sobą, czy jak? bo nie zmieniłas nicka, ani nie odczekałas dłuzej niz 5 minut. Moze ktos jeszcze wypowie sie a propos res-drob, bo mam wrazenie, że wypowiada sie głównie jedna osoba.

robol

szukają aktualnie ludzi?

pracuś

Jeżeli sytuacja życiowa ciebie nie zmusza do podjęcia jakiejkolwiek pracy to nie pchaj się do tej firmy. Szczerze szkoda czasu. Płace marne, milion telefonów, spraw którymi nie powinnaś się zajmować a mimo to je robisz, totalny brak organizacji pracy, brak przepływu informacji i idziesz do pracy w ciemno bo sama nie wiesz co ciebie czeka. Przez pewien okres może się to podobać bo to jakaś nowość a później to tylko męczy.

Ona

a warunki pracy w biurze ? może ktoś coś powiedzieć ?

pracuś

średnio 230h pracy miesięcznie to standard na produkcji

romek

Serio az tyle pracujecie? Wówczas jak układany jest grafik, dzien pracy i dzień wolnego? Każda godzina jest liczona za tą samą stawkę?

poducha
@romek 25.11.2013 23:57
Serio az tyle pracujecie? Wówczas jak układany jest grafik, dzien pracy i dzień wolnego? Każda godzina jest liczona za tą samą...

romek w żadnym razie tak jak piszesz, następnego dnia normalnie przychodzisz i modlisz się żeby było krócej.

Anonim

Ludzie tam jeden na drogiego krzywo patrzy i podpier... do brygadzistki byle on mial lepiej tam sie ludzie nie szanuja praca jest na godz a precujesz czasem po 12 godzin za wsie pieniadze

Sisi

Przeróżne opinie.. A jak tam jest z zarobkami? na godzinę czy akord?

anonim

nie awansuja harujesz na tym na ktory cie przyjma a jak cie przeniosa to tylko pakownia a wtedy POWODZENIA

Zostaw opinię o RzZD Res-Drob Sp. z o.o. - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RzZD Res-Drob Sp. z o.o.