Lidl

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o Lidl

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl

Admin

Ja pracuję w lidlu, wróciłam do lidla drugi raz. Nie wyobrażam sobie pracy w innym miejscu. Jeżeli ktoś jest wolny i nie wyrabia się z tym aby być na piecu i na kasie to faktycznie to nie jest praca dla niego. Ale Lidl dba o pracowników, dobrych docenia dając im szansę na awans, socjal jest bardzo dobry. Jak się dba o swoje interesy to można tam góry przenosić a uważam że 3250, brutto to naprawdę bardzo dużo jak na start, w porównaniu z innymi dyskontami.

PS
@Admin 26.07.2017 22:23
Ja pracuję w lidlu, wróciłam do lidla drugi raz. Nie wyobrażam sobie pracy w innym miejscu. Jeżeli ktoś jest wolny i nie wyrabi...

Nie żartuj proszę. Ta pensja na start i zakres tego co wymagają to kpiny. Masz być wszędzie i umieć wszystko. Kasa i piec jednocześnie? Zaznacz że to musi być sklep niskoobrotowy bo wysokoobrotowe nie dają jednego pracownika na te dwie rzeczy jednocześnie. Ale o czym będziemy rozmawiać skoro nie wyobrażasz sobie pracy w innej firmie jak spożywczy Lidl.

dddd
@PS 21.11.2017 21:24
Nie żartuj proszę. Ta pensja na start i zakres tego co wymagają to kpiny. Masz być wszędzie i umieć wszystko. Kasa i piec jedno...

Widze że niektórzy ludzie sa odklejeni od rzeczywistosci i mazy im sie komuna czy sie stoi czy sie lezy 3000zł sie nalezy nikt nikomu nieal pieniedzy za darmo za nic nierobienie wszedzie trzeba pracować a jak ktos len to sory ja na takich dyskontach pracóje juz 11 lat z przerwami w polsce i w niemczech w tym drugim idze zarobic na magazynie od 4500-7000 na renke tylko zycie jest drozsze ,a w polsce na poczatek zarobic w dyskoncie 2500 na renke zalezy od regionu to ok zwlaszcza ze urlopy placa sa premie bony itp full socjal czesc mojej rodziny pracuje w takich dyskontach fakt godziny pracy sa różne ale sa jak ktos niechce robic bo mu zle to niech zalozy sobie wlasna dzialalnosc gospodarcza potrzyma ja troche zacznie sie uzerac z US,ZUS.ITP INSTYTUCJAMi dostanie czasem wezwanie z czeronymi pieczatkami to mu sie odechce firmy u siebie jestes 24godziny na dobe w pracy i jeszcze czekasz by ci kontracheni zaplacili jak wszystko sobie dodasz to leprza praca w marketach bo wyplata na czas urlopy sa wszelkie swiadrzenia i niec cie nie obchodzi tylko stawic sie w robocie zrobic co do ciebie nalezy przez 8 do 10 godzin i wyjsc wrucic do domu i pilot w rece i masz wyrabane wtedy , jak ktos mysli ze mu zle to zakladac firmy pogadamy za pare lat gdzie bylo lepiej , a w naszym kraju leni nie brakuje co tylko narzekaja .

Matt

Pracuje już jakiś czas i coś mogę o firmie powiedzieć. Zarobki jak na sklepy (dyskonty) w Wawie są nie najgorsze 3300zł (z premią zą obecność, w szczegóły się nie wdaje) przez pierwsze 12mc, później co roku, do dwóch lat stażu podwyżka koło 200zl brutto. Umowa o pracę od początku. Zakres obowiązków: robisz wszystko. Chcesz mieć jakiekolwiek życie prywatne? Z daleka od Lidla. Grafik średnio zmienia się co 3 dni. Szefostwo zależy na jaki trafisz sklep. Jeżeli jesteś osobą, która ma swoje zdanie I nie da sobie "dmuchać w kaszę" to w Lidlu szybko cię naprostują chamskim grafikiem. Pierwszy miesiąc jest "szkoleniowy" więc będziecie wychodzić równo z czasem pracy. To tylko teoria, bo w następnych zostawienie po godzinach to już norma, szczegolnie na 2 zmianie i nocach. Ogólnie nie polecam szczególnie dla osób które cenią sobie też własne życie, a nie tylko zapierrrr w kołchozie.

Edyta

@Ewe jeżeli chodzi o zarobki to często zależy od zdobytego doświadczenia. Jeśli chodzi o obowiązki to w ofercie napisali, że do zadań Zastępcy Kierownika należy: Zarządzanie sprzedażą na terenie sklepu, Zapewnienie funkcjonowania obiektu zgodnie z wewnętrznymi standardami, Organizowanie i nadzorowanie pracy zespołu, Przygotowywanie zamówień towaru, Wspieranie managera sklepu i zastępców w ich codziennych obowiązkach, Praca na sali sprzedaży i dbanie o zadowolenie klientów. Czy zamierzasz może aplikować?

Ewe

Hej, czy ktoś wie jakie zarobki ma Z-ca Kierownika i co należy do jego obowiązków? Z góry dziękuję :)

Edyta

@Nightmarena forum nie możesz nikogo obrażać. Zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swoją opinię. Zachęcam wszystkich forumowiczów do przeczytania wywiadu z PR manager Lidl Polska, który znajduje się na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7234,wywiad-anna-biskup

Edyta

@Admin widzę, że jesteś zadowolona z pracy w Lidl. Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy? Jaka panuje atmosfera? Czy są jakieś podwyżki? Właśnie rekrutują na stanowisko PRACOWNIK SKLEPU - PEŁNY ETAT. W ofercie napisali, że zapewniają umowę o pracę na min. 12 miesięcy, brak okresu próbnego, atrakcyjne zarobki oraz gwarantowany wzrost wynagrodzenia, bezpłatną, prywatną opiekę medyczną dla Ciebie i Twojej rodziny. Czy ktoś zastanawia się nad podjęciem pracy tutaj?

ja
@Edyta 13.09.2017 15:54
@Admin widzę, że jesteś zadowolona z pracy w Lidl. Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy? Jaka panuje atmosfera?...

firma spoko

pawelszab

Uwaga na zakup narzedzi firmy prakside. Lidll nie ma serwisu pogwarsncyjnego na ten sprzęt.

Aga

Jak PS który przychodzi do pracy na bani może zostać ZKS-em ???.......trzeba pracować na Ursynowie ☺

Edyta

@Lady być może pracowała także w weekendy, może były jakieś premie.@Kasia może zostawali po godzinach, bo chcieli więcej zarobić? a Ty tez zostawałaś po godzinach?

Magda

Ja chcę iść do Lidla na Pożaryskiego...ktoś cos może bliżej powiedzieć o tym sklepie ..bardzo proszę

Kasia

Też pracowałam na Pileckiego i mogę potwierdzić że jest tam dramat ludzie ciągle zostają po godzinach by nadrobić braki personelu przy takim sklepie powinna być wystarczająca obsada lecz prawda jest taka że człowiek robi tam za czterech i. Ma dość po tygodniu takiego obozu pracy nie polecam. Rada dla menadżera by zatrudnił więcej ludzi bo dojdzie do tego że sam będzie tam pracował.... Dziwne że centrala nie widzi problemu

Magda

Lidl na ulicy Pileckiego z powodu braku personelu zamienił się w obóz pracy szkoda że po mimo takich pięknych reklam rzeczywistość jest inna ludzie padają jak mrówki bo zapierdzielaja za trzech a menadżer i tak stwierdzi że za wolno większość dziewczyny albo chce się przenieść albo pójdzie na L4 a wystarczy zatrudnić parę osób więcej by było ok.... Ale po co przecież wydajność menadżerowi spadnie.

Toyota

Ja też chciałam spróbować pracy w Lidlu i spróbowałam masakra, jak traktuje się pracownika myślę że w obozach mieli lepiej. Na przywitanie Pani menadzer bedąc w tym dniu na urlopie ale na zakupach przywitała mnie machając przed moimi oczmi kluczykami od samochodu marki Toyota, czego bardzo nie lubię. Postanowiła zwrócić mi uwagę, że kartony zbiera się do wózka ok. Kiedy ją zapytałam a kim ona jest nie raczyła się przedstawić tylko odeszła. Po paru minutach przyszedł do mnie zastepca kierownika zmiany i powiedział żebym nie zadzierała bo ona już kilku osobom pomogła wspiąć się na zastepców lub kierowników . Ja mu odpowiedziałam ze ja kariery tu nie przyszłam zdobywać tylko pracować i na tym skończyła się nasza rozmowa. Następnego dnia Pani menadzer zaprosiła mnie na rozmowę dopytując się gdzie pracowałam, kiedy jej powiedziałam ze pracowałam w jednm zakładzie 30 lat który juz dziś nie istnieja. Dopytywała w jakim kiedy jej odpowiedziałam a była to duza fabryka, Pani menadzer odpowiedziała mi co to takiego bo ona nie słyszała i tu mnie szlak trafił. Jak to nie zna Pani jej odpowiedz była że nie, moja z kolei to skąd Pani przyjechała odpowiedziała mi. Wiec ja jej na to że w jej miejscowości była filia mojego zakładu była bardzo zdziwiona. Dalej popracowałam dwa tygodnie i poprostu zwolniłam się nie będę niewolnikiem u siebie w kraju i w mieście. Ganiają to tu to tam raz sprzatasz a za chwilę musisz usiąść na kasie ok obsłużysz dwie osoby i juz schodzisz bo trzeba iść na piekarnię jeszcze nie zdążysz wstawić pieczywa juz wołają cię na kasy i tak wkółko. Jestem bardzo zdziwiona ze taka firma a niestać ich na zatrudnienie firmy która dbała by o czystość. Pracownicy sami muszą sprzątać cały sklep , zaplecze, wc, magazyn. Dla mnie jest to ochydne jak można od sprzatania odejść i usiąść na kasie z brudnymi rękami bo niema czasu by wyjść i umyć ręce. Przestałam robić tam zakupy jak się napatrzyłam w jakim syfie jest towar króry trafia na pułki to przechodzi ludzkie pojęcie. Gdyby ludzie wiedzieli to nikt by tam nie kupił. Za taką charówę to ta pensja jest nędzna. Jeśli ktoś ma zdrowie i chce być niewolnikiem

Rozczarowany

Byłem ostatnio na rozmowie o pracę w dwóch Lidlach, na Conrada i Kasprowicza. Przebieg wyglądał praktycznie identycznie tak samo, przedstawienie oferty pracy, parę informacji o Lidlu po czym oprowadzano nas po całym sklepie przekazując w tym czasie jakie będą nasze obowiązki. Po czym nastąpiły rozmowy indywidualne, tam standard czyli opowiedzenie o sobie w kilku słowach itp. itd. W końcu nastąpiła odpowiedz, co prawda mailowo a miała być telefonicznie ale to taki szczegół i tam była decyzja odmowna, no przyznam szczerze że jestem trochę a nawet bardzo rozczarowany ponieważ uważam że wypadłem dobrze podczas rozmowy kwalifikacyjnej a do tego co ważne jestem dyspozycyjny czasowo i mam doświadczenie pracy w sklepie. Po przełknięciu tej smutnej wiadomości postanowiłem sprawdzić kto mnie "pokonał" bo akurat tak się składa że zapamiętałem wszystkie twarze podczas rozmowy i jak się okazało w obu przypadkach była to osoba z co najmniej po 40stce a nawet możliwie i po 50tce, nie postawna, nie atrakcyjna itp. I kolejny raz się zdenerwowałem i uświadomiłem sobie iż nie było warto było tam jechać ;) Dodam że sam mam 23 lata, jestem wysoki i dobrze zbudowany i mam doświadczenie a jednak woleli jakiś oblechów. Widocznie i w Lidlu trzeba mieć znajomości ;)

Rozczarowany
@ja 01.06.2017 11:31
Albo doświadczenie bo wygląd to nie wszystko.

Ja mam doświadczenie i o tym wyraźnie napisałem w poprzednim poście. Kłania się tutaj czytanie ze zrozumieniem.

gonia
@Rozczarowany 19.05.2017 19:35
Byłem ostatnio na rozmowie o pracę w dwóch Lidlach, na Conrada i Kasprowicza. Przebieg wyglądał praktycznie identycznie tak sa...

Rozumiem ,ze jesteś rozczarowany ale widocznie masz niską kulturę osobistą skoro tak się wyrażasz o drugim człowieku ,każdy ma rachunki do zapłacenia ty egoisto a czterdzieści lat też kiedyś będziesz miał ,pozdrawiam zarozumiałego człowieka.

Lady

MMoja koleżanka cały czas mi mówi, że jak pracowała w lidlu w 2015 to dostawala na rękę 2500zl. Przepracowala tam kilka miesięcy. I teraz pytanie: to możliwe czy wciska mi ki?

Sylwia

Mam pytanie jak wyglada badanie u lekarza medycyny pracy w Warszawie?

Sylwia

Mam pytanie jak wyglada badanie u lekarza medycyny pracy w Warszawie?

Mietek

witam mam mozaikowość podjęcia pracy w sklepie Lidl jako pracownik sklepu .sklep mieści się w warszawie na brudnie jak sie tam pracuje ? czytając opinie jestem zniechęcony ze jest tak źle .... proszę o szczerą opinie

scoti

Ostatnio kilka razy kupiłem w Lidlu ziemniaki nie pakowane , które są podstawą w polskiej kuchni i są one do niczego, bo po obraniu mają w środku kilka czarnych gniazd. Nie jest to odosobniony przypadek, bo w zeszłym roku było to samo. Po interwencji otrzymałem po 2 miesiącach informację, że sprawdzono to u producenta/dostawcy i nie wykryto partii o takim opisie i przesłanych zdjęciach. W tej chwili zrezygnowałem z zakupów i stwierdzam, że jakość warzyw i owoców pogorszyła się , a Lidel stał się "ciuchlandią" i sklepem z mydłem i powidłem.

Martyna
@scoti 05.01.2017 15:49
Ostatnio kilka razy kupiłem w Lidlu ziemniaki nie pakowane , które są podstawą w polskiej kuchni i są one do niczego, bo po obr...

To jest portal dla pracowników bądź przyszłych pracowników a nie miejsce na skargi i zażalenia klientów. Masakra jakas.

Nowy

Cześć, mam kilka pytań do ludzi pracujących w centrach dystrybucyjnych, ewentualnie do tych, co byli na rozmowach o pracę do nowego CD w Będzinie (może wiecie więcej, niż ja). 1. Jak wygląda praca wózkowego wysokiego składu? Czy wozi się całe palety, czy trzeba też dużo nosić, przekładać? Czy jest dużo pracy fizycznej, czy raczej się jeździ? Co jeszcze ciekawego? 2. Jak to do końca jest z nadgodzinami? Podobno pracuje się aż się dzień skończy ;) (czyli po 8,10,12g), a potem wolne jak pracy jest mniej w rozliczeniu czteromiesięcznym. Jak to faktycznie wygląda? Czy te godziny nie znikają jakoś :D Martwię się tym "systemem pracy". Skoro umowa jest na 130g, jak to wygląda? Mamy rozliczenie 4miesięczne, czyli mamy 4x130=520g w cztery miesiące?

antek

Witam serdecznie. Jako jeden z byłych pracowników mogę dodać że lidl nie jest najgorszy. Pamiętam gdy wspomagał akcje smogster.pl która walczyła ze smogiem, nie wiem czy nadal to robią ale chwała im za to. Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych świąt :))

edc

ale to na pewno jest tutaj oferowana umowa o prace czy tylko takie przypuszczenia sa? wiadomo ze na każdym stanwisku może być tez inaczej to zależy tez

anonim

(usunięte przez administratora)

byłam_rozmawiałam

dają 3.300,00 brutto-to jest dobra stawka?

nick
@byłam_rozmawiałam 21.06.2016 11:27
dają 3.300,00 brutto-to jest dobra stawka?

Tyle że po 2 latach jest już 1000 więcej.

gość

Kazdy zatrudniający się pracownik jest pracownikiem sklepu czyli jest takim pracownikiem który robi wszystko kasy mixy mrożonki odpiek warzywa i owoce sprzatanie wykładanie towaru itd. Umowa zazwyczaj jest na 3/4 etatu i czasami trzeba zostawać po zamknięciu sklepu tj. 23-24 i trzeba pytać przełożonego czy mozna opuscić juz pracę i czy wszystko co Ci przydzielił jest już skonczone. Wypłata waha się w granicy 2100 brutto do 2.500 brutto na start. Powiem tak praca jest bardzo ciężka jak to w handlu i nie kazdy sie do niej nadaje stąd ta rotacja.

Kwiatek

Czy pracownicy na dziale piekarni też muszą pracowac na linii kas? Czy może ktoś opowiedzieć jak mija dzień na dziale piekarni czy trzeba coś ręcznie wyrabiac ciasto, czy tylko są to produkty mrożone i się je tylko wypieka?

a

Opieka medicover nie jest darmowa tylko zciągają ci z pensji składkę, nadgodziny są wypłacane raz na kwartał więc raczej oddają dni wolne albo puszczają wcześniej do domu. Jak nie pójdziesz na przerwę to doliczaja do czsu pracy. Nadgodziny np. W nocy są płatne 100% ALE oddawane w pierwszej kolejności są właśnie 100 więc żadko kiedy je faktycznie płacą.

Krs

Dla chcących się zatrudnić! Praca na pewno jest ciężka fizycznie, trzeba dużo dźwigać w szybkim tempie lub siedzieć na Kasie 8-10 godzin. Wiele czynności do wykonania w krótkim czasie. Prawie zawsze zostajemy ok. Godziny. Raczej nikt się nie pyta czy możesz zostać. Wiele zależy od kierownictwa. Jak są ogarnięci to i praca idzie sprawnie i wyjść można w miarę o czasie. Prośby co do grafiku raczej są spełniane ale bez przesady. W w-wa pracownik zarabia powyżej 2 tyś. Można się przyzwyczaić ale rotacja jest duża więc praca na pewno nie dla każdego.

slonce

Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. Pracuje w lidlu juz pare lat i od razu mozna poznac kto jest z Warszawy a kto z ,,pola,, od rodzinki bo to wlasnie te osoby najwiecej robia na sklepie bo sa zwyczajne pracy a ten co przyjdzie z Warszawy to zazwyczaj mu mamusia kazala i na dodatek jest tak delikatny bo nie przyzwyczajony do pracy ze po paru dniach wymieka...

Magda
@slonce 12.12.2015 10:20
Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. Pracuje w lidlu juz pare lat i od razu mozna poznac kto jest z Warszawy a kto z ,,pola,, od...

Z Warszawy nie można przyjechać. Skoro się mieszka w niej od urodzenia. Ale to prawda wiejskie dziewuchy są leniwe. i tylko patrzą za bogatym mężem z mieszkaniem co by na kupie nie spać w wynajętym mieszkaniu.

anonim

(usunięte przez administratora)

latosia

bo praca w lidlu to mobing

krz....

WITAM WIDZĘ SĄ DOBRE I ZŁE OPINIE O PRACY TYLKO CZEMU WIĘKSZOŚĆ NIEZADOWOLONYCH NIE PISZE CZEMU SAM ODSZEDŁ LUB ZOSTAŁ ZWOLNIONY ? ZAPYTAJCIE ICH... JA PRACOWAŁEM PONAD ROK I BYŁA TO MOJA DRUGA PRACA I MIAŁEM UMOWĘ O PRACĘ NA PEŁEN ETAT W STOLICY I MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE LEKKO NIE BYŁO ALE KASA SPOKO MIAŁEM DO ŁAPKI PONAD 2 TYŚ... A ODSZEDŁEM SAM Z POWODU NIE WIELKICH SPIN KTÓRE ZBYTNIO NIE MIAŁY WPŁYWU NA DECYZJĘ TYLKO ZMĘCZENIE BO NA 2 PRACE NIE POROBISZ DŁUGO.... TERAZ BĘDE CHCIAŁ WRÓCIĆ DO LIDLA I ZOBACZYMY CZY SIĘ DOSTANĘ JAK TAK NAPISZĘ :D POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH Z PRACY NIE KONIECZNIE LEKKIEJ I TYCH MNIEJ ZADOWOLONYCH.... A CO DO NIEROBÓW KTÓRZY PRZYJECHALI Z JAKIEGOŚ ZADUPIA I URWALI SIĘ Z POLA OD RODZINKI POWIEM TAK... W MIEŚCIE TEŻ TRZEBA CIĘŻKO PRACOWAĆ ALBO BYĆ SPRYTNYM I MIEĆ POMYSŁ NA WŁASNE ŻYCIE A NIE LICZYĆ ŻE COŚ SKAPNIE SAMO Z NIEBA :D PZDR :D

Pynek
@krz.... 10.12.2015 17:25
WITAM WIDZĘ SĄ DOBRE I ZŁE OPINIE O PRACY TYLKO CZEMU WIĘKSZOŚĆ NIEZADOWOLONYCH NIE PISZE CZEMU SAM ODSZEDŁ LUB ZOSTAŁ ZWOLN...

Ty chyba żartujesz sobie z tym komentarzem? Myślisz, że ktoś do stolicy przyjedzie pracować do lidla za takie pieniądze? To już lepiej za 12 euro/h robić to samo w Niemczech.. Przy takich cenach nieruchomości w Warszawie ja się dziwię, że ktoś w ogóle chce pracować za taką stawkę..

ola

Witam pracuję w lidlu od 3-mc, mam mieć egzamin może ktoś podpowie jakie są pytania na tym teście.

pracuje w lidl w de

Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro za godzinę w nagrodę za rzetelną prace. Zaznaczam pracujemy 8 h i mamy do tego godzinę przerwy. Nie wspomnę o rabatach i tańszym życiu jakie my tu mamy.... A wy tak dalej potulnie za 2 EUR na godzinę???

Łukasz
@pracuje w lidl w de 31.07.2015 08:03
Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro z...

A ty dalej szlifujesz niemcom dupska za te euro? Zal mi ciebie kmiocie na dorobku.

Drick
@Łukasz 07.07.2016 19:21
A ty dalej szlifujesz niemcom dupska za te euro? Zal mi ciebie kmiocie na dorobku.

Nie... z pewnością lepiej szlifowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za półdarmo, ale SWOIM. Prawdziwy z Ciebie PATRIOTA. Fakt że w niektórych krajach zachodnich można lepiej zarobić nikogo nie hańbi, jeśli wyjedzie tam pracować. Hańbą jest fakt że w innych krajach minimalna płaca pozwala na więcej niż tylko przeżycie swoim obywatelom. A my nie możemy sobie odłożyć na dzieci czy ludzką emeryturę. Ale sądząc po Twoim komentarzu daleki jesteś od takiego myślenia. Nie wytykam innym że dążą do utrzymania komfortowego poziomu życia (czyli większych zarobków) nawet kosztem wyjechania na obczyznę. Sam pracowałem za granicą kilka lat i mimo co najmniej pięciokrotnie wyższych zarobków wiem że to kosztuje wiele wyrzeczeń... chyba że wyjedziesz z rodziną...

nowypracownik

witam, dostałam się do lidla, co wcale takie łatwe wbrew pozorom nie jest. Zaproponowano mi 3/4 etatu na umowie o pracą od razu, bez żadnego zlecenia, za 2100 brutto, na łapkę przeszło 1500zł. Super myślę, tylko szkoda, że nie cały etat, ale cały już mogę dostać po okresie próbnym się dowiedziałam, wtedy będę miała 2700 brutto, czyli 2 tysie na łapkę. Po roku podwyżka, po dwóch latach druga, co jest w umowie zapisane. Jak za dwa lata tam jeszcze będę, to mam 3200 brutto, 2,5 tysia do ręki za cały etat. Fakt, praca ciężka, ale wiem za co. Płatna jest każda minuta, każda nadgodzina 150%. Jak nie idę na przerwę, to mi doliczają za nią kasę do wypłaty. Do lekarza bez kolejek moge sie dostać z dnia na dzień, do rodzinnego jak i specjalisty, za darmo, w prywatnej przychodni Medicover. Jeszcze nie było świąt, ale jak bedę to bony, paczki dla dzieciaków. Mnie sie podoba, więc nie rozumiem tych komentarzy. Lidl, w porównianiu do innych sklepów, o pracownika dba, tylko trzeba sie wywiązywać z obowiązków, bo tam nie jest plaża. Pozdrawiam wszystkich pracowników:))

B29
@nowypracownik 05.07.2015 16:43
witam, dostałam się do lidla, co wcale takie łatwe wbrew pozorom nie jest. Zaproponowano mi 3/4 etatu na umowie o pracą od raz...

Interesujące ja dostałem umowę odziało którą przedłużano o kolejne miesiące. Nie byłem jedyny. Co miesiąc przychodziła kobieta z WOR-ka i dawała śmieciówkę, pomimo obietnic menadżera że umowa czeka na mnie.... Co do pracy. Pracował ze mną chłopak który przychodził do pracy klika miesięcy na same nocki (tyle towaru). Wychodzenie z pracy w/g grafiku - teoria (czy człowiek nie ma życia prywatnego). Praca w Lidlu tylko w ostateczności !!!!

Xyz
@nowypracownik 05.07.2015 16:43
witam, dostałam się do lidla, co wcale takie łatwe wbrew pozorom nie jest. Zaproponowano mi 3/4 etatu na umowie o pracą od raz...

Przerwa rzecz święta. 12 godzin bez jedzenia to chyba cyborg wytrzyma.

warszawiak

nie polecam pracy wlidlu ciezka praca zwlaszcza jak jest sroda to miejsca na nf niedziela tez nie wyjdziesz predzej z pracy jak wszytko bedzie ogarniete i robia przewaznie te same osoby a kazdy bierze te same pienidze to sa wini kierwnicy sklepow oni tak planuja prace do tego 12 palet warzyw no i mopro tico jest co robic fajnie jest przyjsc na 7i siedzic na kasie nie narobisz sie wtedy ale nie kazdy tak ma bo na piecu tezsie trzeba narobic wiec nie polecam tej pracy zastnow sie zanim podejmniesz decyzje

Gryzelda
@warszawiak 29.03.2015 23:25
nie polecam pracy wlidlu ciezka praca zwlaszcza jak jest sroda to miejsca na nf niedziela tez nie wyjdziesz predzej z pracy ja...

Chłopaku pisz po polsku !!!.

Polaczek

Odradzam pracy w sklepie zarówno na stanowisku kasjer sprzedawca czy z-ca kierownika sklepu. Kasjer- sprzedawca zasuwa najpierw na umowę zlecenie jak dobrze się spiszę dostanie umowę o pracę na 3/4 etatu rzecz jasna zasuwa na cały ale kasę dostaje za 3/4. Jeśli chodzi o kadrę kierowniczą tutaj jest troszkę lepiej ponieważ umowę o pracę dostaję się od razu na cały etat. Ale żeby tak dobrze nie było dostaje się załącznik do umowy że trzeba wyrobić 34-40 h w miesiącu w ramach pensji:) a pensja z-ca wynosi około 3080 brutto. Po odliczeniu tych pięknych nadgodzin na rączkę dostanie się może całe 1400 netto czyste szaleństwo. A z-ca kierownika to nie jest wcale zastępca tylko super kasjer który musi zasuwać jak osioł. Więc jak komuś odpowiadają tak super warunki to zapraszam. W centrum dystrybucji są takie same warunki jak na sklepie. Dziwie się ze na to wszystko pozwala PIP.

nina

zdecydowanie nie polecam, wynagrodzenia nie są płacone na czas, a perspektywa rozwoju jest zerowa. A do tego "promocja" noży w okresie przedświątecznym to totalna klapa, musisz zapłacić kilkaset złotych aby je nabyć, w porównaniu do Lidla - Develey jest organizatorem konkursu, w którym profesjonalne noże FISKARS ma szansę zgarnąć każdy bez wydawania tak olbrzymich sum pieniędzy, sam sprawdź! > (usunięte przez administratora)

koks

Jak wygląda praca w magazynie w centrum dystrybucyjnym normalnego pracownika magazynu, jaki jest mniej wiecej zarobek i ile trwa takie szkolenie? :)

feniks67

Maam pytanie---bardzo konkretne--jak się pracuje i wogóle jakie są warunki w Lidlu na Ursynowie przy ul.Pileckiego?

Byly
@feniks67 24.08.2014 17:43
Maam pytanie---bardzo konkretne--jak się pracuje i wogóle jakie są warunki w Lidlu na Ursynowie przy ul.Pileckiego?...

Kolego daj sobie spokój z Lidlem,znajdż sobie prace w innej firmie,zarobisz być może mniej,ale bedziesz pracowal spokojniej,tam gdzie jest kierownictwo sklepu jest na poziomnie.

Byly
@feniks67 24.08.2014 17:43
Maam pytanie---bardzo konkretne--jak się pracuje i wogóle jakie są warunki w Lidlu na Ursynowie przy ul.Pileckiego?...

Kolego daj sobie spokój z Lidlem,znajdż sobie prace w innej firmie,zarobisz być może mniej,ale bedziesz pracowal spokojniej,tam gdzie jest kierownictwo sklepu jest na poziomnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Byly

Dziekuje za opinie,prawda jest taka,ze nie wiadomo na jakiego kierownika sie trafi,wiedzialam, jaka jest stawka za godz,ze pracy jest duzo.To co mnie sklonilo do rezygnacji to podejscie kierownika do pracownikow oraz brak podpisanej umowy w tym przypadku zlecenie,odpowiedz kierownika to: nie wiem,byla itd.( do dnia dzisejszego zleceniodawca sie nie zglosil abym taka umowe podpisala )W przypadku II zmiany nikt nie pytal czy moge zostac godzine czy dwie,zostawalam myslalam , ze ktos to doceni(oczywiscie za to placa-umowa zlecenie -teoria).Ale sie mylilam.Takie postepowanie kier,sklepu prowadzi do rezygnacji wartosciowych pracownikow z dalszej pracy.Nikt nie lubi byc "pomiatany" dlatego tez jest taka rotacja pracownikow.Pragne dodac,ze taka sytuacja jest akceptowana przez wyzsze kierowniactwo Lidla,skoro nic sie nie zmienia,albo tez jest brak informacji,ktora jest zatrzymywna miedzy-kierownik sklepu a centrala.Ta droga prosze o wypowiedz bylych pracownikow LIDL na ten temat,mam nadzieje,ze mozna cos zmienic dla przyszlych pracownikown tej Firmy.Mam nadzieje ze nic nie zostanie skasowane przez modertora.Nie wymienie ktorego sklepu to dot. konkretnie,znajduje sie na terenie Warszawy.

jasmina

CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM .LIDL-TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CIAGLE NIEZADOWOLENIE PRZELOZONEJ,KRYTYKA UWAGI PONAGLANIE.PO MIESIACU PRACY ZLOZYLAM WYMOWIENIE. W LIDLU-TRAKTUJA PRACOWNIKA JAK PRZEDMIOT.WYNIES-PRZYNIES-POZAMIATAJ.ZADNEJ POCHWALY,ZERO POMOCY.I W DODATKU-SZPIEGOWANIE/NASYLANIE PRACOWNNIKOW NA SLEDZENIE/.KOSZMAR!!!!!!!

Byly

Moja przygoda z Lidlem.Przed zatrudnieniem sie poczytalem sobie fora,ale postanowilem sie zatrudnic.Oto fakty: umowa na zlecenie 10zl brutto,jest grafik,bezposredni nadzor pracownika przez kierownikow(w wiec spelnione sa znamiona umowy o prac)Umowe sie podpisuje od razu lub tez czesto w trakcie miesiaca np. po 3-tygodniach.Czas pracy II zmiana czesto do 23.30 lub dluzej nie mozna wyjsc po 8 godzinach.Traktowanie pracownikow jest delikatnie piszac pozostawia wiele do zyczenia,slownistwo kierownikow ogranicza sie do kilku slow:pani zrobi, pani przyniesie nie ma znaczenia ile wysilku sie wklada w prace,zawsze jest zle,pracy jest bardzo duzo.Kierownicy traktuja pracownikow bezprzedmiotowo,jak trafi sie na kierownika,ktory nie panuje nad sklepem to wspolczuje.Praca na kasie:pieniadze sa liczone zliczarka wagowa,nie ma mozliwosci sprawdzenia osobiscie czy jest odpowiednia suma,tak samo przy rozliczaniu,gdy jest roznica,kasjer takze nie moze policzyc recznie gotowki,to kierownik decyduje jakiej sumy brakuje( np.wychodza trzy rozne sumy).Poniewaz czulem sie jak w obozie pracy,postanowilem zakonczyc wspolprace,byc moze trafilem na taki sklep,Czy taka sytuacja jest za zgoda zarzadu tego nie wiem.

B29
@Byly 11.08.2014 20:09
Moja przygoda z Lidlem.Przed zatrudnieniem sie poczytalem sobie fora,ale postanowilem sie zatrudnic.Oto fakty: umowa na zleceni...

Praca wkażdym lidlu w Warszawie (przeszedłem dwa) beznadziejna. Wyjście o czasie mozliwe tylko dzięki PROŚBIE(!!!) na początku zmiany....

Natalia

Witam, Przed podjęciem pracy czytałam opinie, i jak w każdym przypadku - zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Niestety - w przypadku Lidl, wszystko się zgadza: 3 osoby + kierownik na zmianie (w sklepie wysokoobrotowym...) rano (usunięte przez administratora) bo dostawa, wieczorem nie ma czasu na wykartonowanie i porządki bo do 20.30 ciągle klienci i 2 kasy czynne non stop. Najważniejsza jest jednak atmosfera - jeśli traficie na(usunięte przez administratora)kierowników i zastępców - uciekajcie stamtąd, wykończą Was. sklep jako firma jest nadmiernie kontrolowany, ciągle straszą: dziś rewizor,(usunięte przez administratora)

ciekawy

czy coś się poprawiło w lidlu w ostatnim czasie ? poprzednie posty nie nastawiają optymistycznie ? może ktoś coś powiedzieć ???

anonim

(usunięte przez administratora)

B29

Bzdura. Mnóstwo osób pracuje umowa o działo (podpisywane jak mówią tylko na miesiąc a poyem przedłużane o kolejny miesiąc)

B29

W Warszawie stwka na początek minimalna płaca co jest śmieszne bo koszty utrzymania w stoli wysokie

Paula

Zarobki 1800 netto na początku. Od razu umowa o pracę.

ktos

nadgodziny są płatne raz na 4 miesiące jak już, najczęściej je zbijają oddają w wolnym albo wypuszczają Cie wcześniej... jak na razie to oni dążą do tego aby wychodzić o czasie a nie zawsze się udaje..

ktos

nadgodziny są płatne raz na 4 miesiące jak już, najczęściej je zbijają oddają w wolnym albo wypuszczają Cie wcześniej... jak na razie to oni dążą do tego aby wychodzić o czasie a nie zawsze się udaje..

Lukasz

W Lidlu powstała Organizacja Związkowa NSZZ Solidarność! Zachęcamy wszystkich pracowników do przyłączania się! Im nas więcej tym lepiej! Razem możemy więcej! Zapraszam na strony: solidarnosclidl.blog.pl A także na konto fb: facebook.com/SolidarnoscLidl Zachęcam także do zadawania pytań: l.kopec@solidarnosc.org.pl Pozdrawiam!

xxx

ja mam jutro rozmowe na targowku w lidlu na ulicy przy trasieczy ktos mi moze powiedziec jaka tam panuje atmosfera i czy to wszystko co czytam na temat lidla to prawda

Byly pracownik lidla

Sebastian jak popracujesz 5 miesiecy to moze pogadamy ja pracowalem w lidlu na mysliborskiej i cos moge o tym powiedziec nadgodziny nigdy nie zaplacone oddawane zawsze ale kilka mi tez zniknelo, pensja ok ale Pani kierownik ktora na poczatku mojej pracy byla mila potem okazalo sie ze jest dwulicowa tak jak mi to mowili starzy pracownicy a KRS nie lepszy nie potrafil sie Pani kierownik postawic i slucha jak ona wyzywa pracownikow od nieudacznikow zyciowych ze nikt K nie potrafia itp to po prostu szok nie polecam pracy w tej sieci. Siedzenie po 10-12 godzin to norma. Po 8 h idziesz sie zapytac czy mozesz isc do domu i slyszysz nie dzis siedzicie po 12h i koniec kropka. Jesli musisz tam pracowac pracuj ale nie polecam.

Sebastian

Do Lidla zostałem zatrudniony w Drudniu 2012 roku, w lutym otrzymałem umowę o pracę na pełny etat. Nie mam zastrzeżń do tej firmy, to że trzeba robić nadgodziny to w handlu prosta sprawa, jednak w Lidlu za nadgodziny płacą. Mówiąc szczerze nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tej firmy. A zresztą raczej nikt nie zrozumie co to były za czasy ;-)

Zostaw opinię o Lidl - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl