ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock

Płock

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock
2 51 6 1

Opinie o ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock

Nowy

Jak jest z pracą dyspozytora, chodzi mi o zarobki netto i godziny pracy?

Dyspozytor
@Nowy 03.09.2018 00:19

Jedna wielka kupa.

nowy
@Dyspozytor 26.09.2018 11:24

cos wiecej ? zarobki i warunki pracy

XYZ

Witam, jak wygląda praca na stanowisku kierowcy, co należy do obowiazkow, ile się pracuje na zmianie, czy to praca "codziennie w domu", jakie wynagrodzenie?

kapelan

Witam, w tym momencie muszę zabrać głos, gdyż mogę po kilku latach pracy na początku Orlen Transport, a później OTP ..... wypowiedzieć się bez żadnego oporu, (nie jestem żadnym trollem ani hejterem na usługach Firmy, jeżeli ktokolwiek chce mnie poznać zawsze może podać swój nr tel a oddzwonię)..... kiedyś pracowałem na etacie lecz z uwagi na mój "niewyparzony" język, przez osobę która zastępowała mojego kierownika nie przedłużyła mi stosunku pracy, za co z góry mu dziękuję. Na szczęście kierownik na tyle mnie znał że w momencie gdy weszły zatrudnienia na działalności pozwolił mi na dalsze podnoszenie mojego doświadczenia jako kierowcy ARD. Na obecną chwilę naprawdę nie można narzekać na finanse jakie są wypłacane za tak ciężką pracę i ktokolwiek jeżeli jest normalny(nie bierze) to spokojnie będzie pracował i odkładał na lepsze życie, a prosze uwierzcie pracuję od grudnia tamtego roku i udało się coś odłożyć na czarną godzinę. Zawsze będą problemy, takimi teraz jest wykorzystywanie kierowców do cna a przecież przepisy się zmieniają i kierowcy od 1 września będą płacić za mandaty ITD już w tysiącach a nie setkach... a przecież to dyspozycja jaką otrzymują wymusza na nich pewne działania ( jeżeli odmówi kara) więc pewne rzeczy trzeba dostosować do warunków pracy. Mam nadzieję że ktoś o tym pomyśli...ja niestety zakończyłem współpracę właśnie z uwagi na wielokrotne zmuszanie mnie do pracy w nocy powyżej 10 godzin, a to niestety jest ważne wykroczenie które będzie przez ITD egzekwowane, więc z szacunku do mojej pracy musiałem podjąć działania by bezpiecznie wracać do domku. Pozdrawiam Wszystkich kierowców i wyrażam ogromny Szacunek do ich ciężkiej pracy , drodzy koledzy z informacji ogólnie dostępnych w obecnej chwili brakuje ponad 50 tysięcy kierowców.

Rodzyn
@kapelan 23.08.2018 19:45

Witam jest szansa na pracę w Orlenie jako kierowca ADR jakie jest wynagrodzenie miesięczne ??? Mój email rodzynpn@gmail.com Pozdrawiam !!!!

Szukasz pracy?

Maja

@Tomasz, gdybyś zechciał rozwinąć swoją wypowiedź, to prawdopodobnie również zawierałaby ona odpowiedź na pytanie @Timi. Zachęcam Cię zatem do napisania krótkiego uzasadnienia swojej opinii o ORLENie jako dobrym pracodawcy. Na pewno będzie to cenna wskazówka dla wszystkich kandydatów do współpracy z tą firmą.

Timi

Witam. Jak jest w Orlenie na własnej działalności jako kierowca?

Tomasz

Są różne zdania na temat firmy. Ja wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

Prezes

wydawało by sie ze jest dobry sposób na normalna prace zarobić 2tys euro z 8tys zlotych i miesięcznie.Nikt by nie krad niespuszczal paliwa .norm spalania nie trzeba było by i drogich zabezpieczeń gps każdy szanował prace i dbal by jej nie stracić za normalne godziny 168 miesięcznie z bardzo dobrym wynagrodzeniem bez mobingu obciążeń kierowców .wystarczy dobrze zapłacić kierowcy a kierowca będzie dbał o swoja prace

Dddddd

Jakas patologia ta firma . czy orlen może tez na to sobie przyzwolenie ludzi w zadzie gdzie sa kontrole gdzie kar inspekcje czy to jedna wielka komunistyczna klita lodzi i Orlen na to pozwala potentat reprezentujący Polske

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Oryx

Ludzie jak ktoś przychodzi i uważa , że nie będzie nic robił a pieniądze będą leciały z nieba to jest w błędzie. Jak chcesz zostać Dyspozytorem to musisz poświęcić dużo czasu na to żeby poznać strukturę organizacyjną firmy oraz nauczyć się systemu na , którym się pracuje- co nie jest łatwe. 1/10 zostaje ponieważ podczas szkolenia siedzą ok 2 tygodni obok doświadczonego Dyspozytora, nie robią notatek, wszystko z boku wygląda fajnie ale jak dostają telefon i laptop to od razu wymiękają bo nikt nie ma czasu na to żeby im wszystko tłumaczyć od początku. Notatki są po to żeby do nich wracać. To nie jest praca dla osób słabych psychicznie, codziennie trzeba rozwiązywać całą masę problemów, mieć odpowiednie podejście psychologiczne do kierowców oraz myśleć analitycznie. Jak ktoś dobrze pracuje to i może dobrze zarobić , część pensji jest uwarunkowana tym jak sobie dajesz radzisz. To nie prawda , że pracujesz 24/24, jak nauczysz się swobodnie poruszać po systemie, poznasz zasady obowiązujące na Twoim stanowisku to przychodzisz o 07:00 i wychodzisz o 15:00 - do 18:00 możesz mieć jeszcze jakieś telefony ponieważ po 18:00 jest już Dyspozytor Nocny.

Szybki lopez
@Oryx 17.02.2018 09:38

No to o której kuwwwa kończe o 15 czy 18?Ludzie co wy piszeta.

Jacek
@Oryx 17.02.2018 09:38

Co to znaczy mieć podejście psychologiczne do kierowców, rozumiem nakłaniać do kombinacji mających na celu obejście ustawy o czasie pracy kierowcy . Pozdrawiam psychologa

Alex
@Szybki lopez 19.02.2018 13:00

teraz są już 2 zmiany I 06:00-14:00 i II 14:00-22:00 więc pracujesz 8 h + II zm ma dyżur w weekend.

Grześ

Witam, przyszłych rozczarowanych , na umowę o pracę zarobki nędza, przy własnej działalności trochę lepiej ale odpowiadasz za wszystko pełnym swoim obecnym i przyszłym majątkiem, umowę o współpracy pokazują dopiero w chwili podpisania , a najlepsze jet to ,że na każde pytanie o ponoszone ryzyko Pan kierownik regionalny mówi to tylko tak jest napisane , my z tego nie korzystamy ale zmienić nawet słowa nie chcą. Sugeruje nie słuchać pierdół i udać się do radcy prawnego (koszt porady 50-100) on dokładnie wytłumaczy co to znaczy że kierowca odpowiada na zasadach ogólnych, do poniesionej przez zleceniodawcę straty itp

byly szofer

Uwaga na firme OTP jezdzilem dla nich zabieraja pieniadze za nienormatywne zurzycie ON smieszna norma 34/100 z pompa, nie wiem czy to zgodne z prawem by tak postepowali, uwaga na malego dupka z Woli kapusia Pawla H.

Bodek

Wysyłają w delegację np. jedziesz do innej cysterny w innej miejscowości ale zwrotu kosztów dojazdu swoim samochodem nie dostaniesz. Jeśli jest to kilkanaście razy to się zbierze spora kwota o której musisz zapomnieć.

Jana

Ta firma to tragedia ludzie z tamtąd uciekają jak tylko mają okazję nie tylko kierowcy ale i z biura też dyspozytorzy rezygnują po tygodniu pracy. Ogólnie porażka. Z kim sie nie pogada to rozgląda się za inną robotą.

Alwaro

Pewnej normy tak się uśmiałem :)

Maja

@Szejkmożesz rozwinąć swoją wypowiedź? Czy oznacza to, że jest konieczne wyrabianie pewnej normy?

Szejk

Robisz 2sztuki albo do domu

Leszek

Wynagrodzenie składa się między innymi z premii kierowców w która się zabiera za różne rzeczy np. Przepaly norma wynosi 28 litrów auto pali 33 na sto kilometrów pozdrawiam

Maja

@Czarnuch czy dobrze rozumiem, że zdarzają się sytuacje gdzie wysokość otrzymanego wynagrodzenia nie jest zgodna z należną jego wysokością? Wspominasz też, że za zwrócenie na to uwagi kilku pracowników firmy straciło pracę. Ktoś jeszcze mógłby to potwierdzić? Czy może jednak takie sytuacje udało się wyjaśniać? Mógłbyś powiedzieć coś jeszcze na temat tego, jak wyglądają warunki zatrudnienia i pracy kierowców w tej firmie?

Odpowiedź dla Mai
@Maja 22.09.2017 09:32

Przecież każdy w tej firmie wie że oszukują na nadgodzinach tylko nikt nie ma odwagi zgłosić tego faktu.Nadgodziny sobie sami odbierają...i taki jest układ.Moge dużo powiedzieć o tej patologii.

Czarnuch

I znowu przypadek kiedy kierowca poskarżył się do Gerarda że go walą na kasie i już taki nie pracuje.Kazdy pracując w tej firmie wie że to patologia.Nic nie mówisz wiec kręcisz boki a jak się odezwiesz to Cię odstrzela.Pozdrawiam związek zawodowy solidarności i panią która przypadkiem w takich momentach jest na urlopach.Obudźcie się kierowcy.

Alwaro

Kolego czym się zajmujesz ? Survivalem jak to survivalem ? Próbuje przeżyć za wypłatę w OTP

Maja

Jeśli zniknęły jakieś wpisy oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

plon

Ta firma to tragedia...

Onil

Za wypadek w pracy wylatują z pracy,dlatego pracownicy ich nie zglaszaja

Onil

Dlaczego usuwacie wpisy o zastraszaniu kierowców,o tym że muszą kręcić na boku bo z samej pensji się nie da żyć.Pozdrawiam wschód,panią Anię R. i Gerarda który ośmiesza całą Solidarność.

MArtin

A.M nie wymiekł, po prostu nie dogadał się co do warunków finansowych z przełożonymi, chciał dalej pracować ale za taką pracę jaką wykonują "niektórzy" dyspozytorzy w tej firmie należy się o wiele większe wynagrodzenie. Dziwne jest też to że niektórzy mają o połowę mniej pracy a zarabiają takie same pieniądze.

stokrotka

Czemu usuwane są negatywne komentarze o pracy dyspozytora? czyżby już chętnych Wam zabrakło i musieliście działać żeby komentarzy nie było? Pozdrawiam dyspozytorów harujących jak wół 24/24.

anonim

(usunięte przez administratora)

region wro

a.m ???

M.A.Z.
@region wro 16.07.2017 13:47

A.M już nie ma i nie będzie. Nawet największy twardziel wymiekl

RR

Witam interesuje mnie praca dyspozytora w tej firmie. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda ta praca? Jakie zarobki, czy praca jest na zmiany. Firma działa 5 czy 7 dni w tygodniu. Jakie kwalifikacje są niezbędne itd...

Alfa
@RR 05.06.2017 03:43

Haha jako dyspozytor. Daje Ci max rok jak jesteś uparty i wytrwały.. zagrają Cię tam. Wszyscy starzy dyspozytor uciekli

olx

Pozdrawiam pracujących w święta :)

Zostaw opinię o ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock - Płock

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ORLEN Transport Spółka Akcyjna Płock