Teleskop

Kostrzyn nad Odrą

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 337 ocen.

Teleskop
3337

Opinie o Teleskop

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop

anonymous

Pisanie prawdy nazywasz obrażaniem?czy się czegoś boisz ?.znasz pana Kiełubasę z Dębna?ciekawe co tam robisz ?

Kuba

Nikt na siłę nie trzyma w firmie. Obrażając innych wystawiacie świadectwo sobie a nie firmie !!

anonymous

Znowu głupota dowodzących na obróbce następny kapuś do żądzenia nawet nie mają pojęcia kogo koleś polecił wspólnika? ??a sprzęt kosztuje !!!

SCHWEIßER

2 lata temu po zdaniu wszystkich próbek firma zaproponowała ok 2900 i to była pensja miesięczna zawierająca premie i niezależna od ilości godzin w miesiącu. (Jestem ciekaw czy ta kwota zmieniła się na dzień dzisiejszy i w jakim stopniu). Nie trzeba raczej tłumaczyć jak będzie się żyć za 2900 w SZCZECINIE na dzień dzisiejszy. A jak dla kogoś 4000-5000 na etacie za montaż i spawanie konstrukcji stalowych są "milionami" to chyba za długo mieszkał na Ukrainie :) 2900 z pewnością by wystarczyło ale w Pyrzycach, nie w SZCZECINIE.

Be be

(usunięte przez administratora) jesteś ze Wsi nie wiesz jak wygląda dobra firma.To już jest PGR a żądzą same ludzie wschodniego pochodzenia czyli durnie .To była dobra firma baranie.!!!

Ryszard

Cieszcie się., że pracujecie w dobrej firmie.

komarek

a ty marku nie chciałbyś zostac milionerem ? :) prosze o odp merytoryczne , zero jedynkowe bez osobistych wycieczek :) np czy to prawda ze dadza ci podwyzke na papierze a pozniej utna ci premie grupowa ? ela masz duzo szkolen hr . czy to prawda ze pracownik uczciwe potraktowany nie jest wydajniejszy? ten który czuje ze uczciwie go traktują? bez nepotyzmu itp?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Sporo dobrego słyszałem.

Kaczyński
@Zainteresowany 17.03.2018 15:42

tak, potrzebuje,

Marek

Zachęcam posłuchać opinii, którzy faktycznie mają coś do powiedzenia, a nie tylko narzekają. Tele jest w porządku. Jak chcesz zostać milionerem to załóż firmę, pracuj na własny rachunek, ponoś koszty z tym związane i stresy z braku zleceń/pieniędzy, a ZUS i US nie patrzy czy zarabiasz czy nie. Stabilne zatrudnienie, bezpieczeństwo pracy, nie najgorsze zarobki.

wełniasty

A na poważnie, pracuję w teleyard od 3 lat, dla osób starających sie i uzywajacych mózgu, jest szansa na rozwoj. Znam cala masę szlifierzy ktorzy przylozyli się do roboty, i czegoś nauczyli, monterki czy spawania, z premiami bywa różnie, zależy czy robisz u Z czy u D. Z daje premie po wysluchaniu szeregu przydupasow. Jak nie masz kolegów wśród nich premi nie dostaniesz. P cisnie pracowników co do minuty maja pracować, ale u niego jak się starasz to premie dostaniesz. Jaknw kazdym duzym czy malym zakładzie, sa ustawki miedzy ludzmi, i potrafi być bardzo nieprzyjemnie, bo nie ma u kogo pomocy szukac, jak zostaniesz kozlem ofiarnym. Bo do takich akcji nawet brygadzisci sie wlaczaja. Znam kilka osob które w ten sposób zostaly zniszczone i wyrzucono ich z pracy. Jedyny ratunek to robić dobrze i bezblednie, wtedy "koledzy" mogą jedynie pogadac. Sa tez pomocne i normalne osoby. Wypalta, premie i dodatki, stabilność zatrudnienia, firma się rozwija, w przeciwienstwie do sasiednich zakładów gdzie raz hucznie otwieraja, potem gasza swiatlo. Bezpiecznie, nikomu nog nie poucinalo, jak u sąsiadów, choc czesto sie robi elementy waga dochodzace do 40t. Ja mogę polecić, osobom ktore chca pracować a nie szukajacym jak tu stać sie milonerem nie robiac nic. Byly akcje z klima, ze uruchamiana byla kilka razy dziennie, narazie od dluzszego czasu dziala, czy szatnie gdzie dolozyli po 60 szafek i miedzy rzedami jest max 40cm. Dyro dal opcje albo szeroko i po jednej szafce dla czystych i brudnych ciuchów, albo wasko i dwie szafki. patola trochę.

Marek
@wełniasty 25.12.2017 14:15

Jedna z nielicznych normalnych opinii, gdzie nie są wylewane żale

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

A może zacznij się interesować swoim życiem przegrywie?

Gość

Co możecie powiedzieć o tej firmie?jakie pakiety socjalne? Jak z urlopami? Zbieram informacje żeby się zastanowić czy warto tam podjąć pracę. Z góry wszystkim dziękuję

Mariusz

Stabilne zatrudnienie, różne dodatki - praca na miejscu, gdzie codziennie widzę rodzinę. Jak na takie warunki to stawki przyzwoite. Wiadomo, że da się w tym zawodzie zarobić więcej ale ja podziękuje jeździć na roboty i 2 tygodnie spać w barakach jak dzikus z 5 alkoholikami. Polecam tego pracodawcę.

10

Mistrza obróbki znowu nie ma ,dziś poniedziałek pewnie znowu zapił pałę idiota inteligentny gość z jajami????????????!!!

King

3,1 podwyzka nie musicie dziekowac tekst stulecia haha ta firma wlasnie pokazala gdzie ma fahowcow. gleboko w d....pie

ja
@King 20.12.2017 10:42

fahowcy to może i są w dupie, ale fachowców, to już trzeba doceniać

suja

a morze jakieś szczeguły o zarobkach bo jestem ciekawy ?

ja
@suja 20.11.2017 23:22

a wiesz, że morze jest mokre

Xmen

W holdingu Telemond płacom tak słabo, że ludziska dorabiają u konkurencji za 35 zł za godzinę, IMC stać na to .

zwykly czlowiek
@Xmen 12.01.2018 11:27

xmen czy mozemy nie rozwijac tego watku? :)) im mniej wiedza tym lepiej . ok , przykre ze tak wolno sie rozwijaja w tym tele. a krisek ty tez nam nie musisz dziekowac za nasza prace :))

DYREKTOREK

DLA DYREKTORA FIRMY TELEYARD (trzeba się trochę podszkolić z przepisów BHP).-------------Standardowym wyposażeniem każdej szatni są spełniające wymagania Polskiej Normy szafy na odzież. Szerokość przejść między dwoma rzędami szaf oraz głównych przejść komunikacyjnych nie powinna być mniejsza niż 1,5 m. Natomiast szerokość przejść między rzędami szaf a ścianą powinna wynosić minimum 1,1 m. Szafy to jednak nie wszystko- szef musi zapewnić również miejsca siedzące dla co najmniej połowy zatrudnionych na najliczniejszej zmianie (§ 8 załącznika). ----------A NA POLECENIE DYREKTORKA ZROBILI 90CM. CIEKAWE CO POWIE INSPEKTOR PIP.

Rampampam
@DYREKTOREK 25.11.2017 16:51

A to zależ od koperty czy leży czy stoi

Ja

Jest podwyżka. 3,1% SZOK

anonymous

j-23..Tak to prawda MISTRZ-obróbki premiami obdziela kolesi od kieliszka ,piwka, rodzinę jest tępy i prosty to typowy wsiór.

Grzesiek

Polecam osobom szukającym spokojnej pracy na miejscu. Nie każdy może sobie pozwolić na wyjazd lub nie każdy chce tak jak ja.

Remek

Co chłopaki? Wywalili i żale przyszliście wypłakać publicznie ;d zapraszamy do szczecina, zobaczycie jaki 'raj' tu jest

Zdziwiony

Dziwne bardzo ! jak jest tak niby nie najgorzej w Pracy... to czemu ta Firma szuka stale Nowych Pracowników....

Marek
@Zdziwiony 15.11.2017 18:03

część odchodzi ot tak, część się nie nadaje, części się nie podoba - od cała filozofia. kilkaset osób to każdemu się nie dogodzi

Departament Donly .

Dzadostwo ńie polecam ńikomu tego dziadowskiego zakładu oszuści i złodzieje placa grosze nie stać na utrzymanie rodziny , banda biurokratów i ńieudaczńików którym , brak doświadczeńia w przemyśle stalowym i podejścia do pracownika , Oczywiśćie w Sczećińie i Kostrzyńie .

Adrian

Pracuje od kilku miesięcy, mogę powiedzieć, że jest dobrze i nie widzę problemów. Robie co do mnie należy i otrzymuje wypłatę zawsze na czas, a z tym bywa różnie w niektórych firmach. Pakiety medyczne, sprzęt ochronny wysokiej jakości - jest okej.

Barty

Na razie nie mam zastrzeżeń. Jest okej.

Iwona

@Ekhym, rozumiem Twój punkt widzenia i wcześniej nie przeczyłam żadnym opisywanym przez was sytuacjom. Zasugerowałam jedynie, że czasem zwyczajnie warto się starać bo nie wiadomo, co może zostać docenione. Na pewno przydałby się w Teleskopie większy pakiet socjalu i na pewno warto też negocjować to z kierownictwem, może się uda?

Akhym
@Ekhym 28.09.2017 19:08

A no właśnie niemcy weszli . Ale są w szoku. I chyba nie produkcję mieli kontrolować tylko wszechmocnych- a jak zwykle się wywineli ????????

Iwona

@cosik, nie jest to żadna prowokacja z mojej strony, jestem tutaj moderatorem i jako osoba bezstronna staram się dopytywać o szczegóły, żeby osoby, które wchodzą tutaj po raz pierwszy wiedziały o czym jest mowa i mogły się do tego odnieść. Co do tych podwyżek, nie miałam na myśli, że ktoś jest od razu "nierobem", czasem po prostu wiele osób narzeka ale nie robi nic wyróżniającego się co przełożony może dostrzec i nagrodzić. Może w Teleskopie rzeczywiście tak nie jest ale liczy się też to, że pracownik cokolwiek więcej dostaje. Oby zmieniła się polityka firmy i takie osoby były bardziej dowartościowane.

Ekhym
@Iwona 06.09.2017 13:57

Droga Iwonko, w tym zakladzie na nikogo nie patrzą indywidualnie, na pewno nie ci z wyższych szczebli. Ewentualnie brygadzista, jesli sie skumplujesz, to zyskujesz profity typu: przyzwolenie na pogaduchy z kolegą, czy przerwy na kawkę i fajeczke, a jesli jest jakas brudna robota do zrobienia, to masz gwarancję, że Ciebie nie weźmie, nawet jeśli miałby wołać kolesia z drugiego końca hali. Tyle z doceniania.

cosik

ok iwona troszke to wyglada na lekka prowokacje :)ale pograjmy w ta gre. cokolwiek ktos naipsze negatywnego,odp prosta- jestes nierobem a wystarczy sie postrac, tylko narzekasz . przepraszam mam pytanie bo moze sie nie znam,facet pracuje ok15 lat jest bardzo dobrym spawaczem ,dostaje po tych latach podwyzke typu 60 zl na miesiac zeby bylo jasne,to co on sobie moze pomyslec? nie chodzi na chorobowe, nie popelnia bledow robi dobrze i wydajnie,i ma tyle samo kasy co facet ktory ma minimum umiejetnosci, i ma robote gdzies. iwona to jak on sie jeszcze ma postarac?schylac sie po mydlo pod prysznicem?moze sie jeszcze lekko podlizywac ,slac glupie usmiechy itp. tylko powiedzcie czy tu jeszcze merytorycznie o sama prace chodzi czy juz moze o cos innego. co naprawde nie mozna naprawic kilku rzeczy w tele?i naprawde nie chodzi o narzekanie ale o szacunek

Iwona

@Marek, miałam to myśli, pisząc, że po przepracowaniu lat (ale z zaznaczeniem, że się wykazujemy) możemy liczyć na podwyżkę. Z tego co twierdzisz to jednak jest coś do uzyskania, odwrotnie do @kapselagain, wystarczy się tylko starać, dobrze rozumiem?

Zostaw opinię o Teleskop - Kostrzyn nad Odrą

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop