Teleskop

Kostrzyn nad Odrą

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 332 ocen.

Opinie o Teleskop

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop

suja

a morze jakieś szczeguły o zarobkach bo jestem ciekawy ?

Zdziwiony

Dziwne bardzo ! jak jest tak niby nie najgorzej w Pracy... to czemu ta Firma szuka stale Nowych Pracowników....

Marek
@Zdziwiony 15.11.2017 18:03
Dziwne bardzo ! jak jest tak niby nie najgorzej w Pracy... to czemu ta Firma szuka stale Nowych Pracowników.......

część odchodzi ot tak, część się nie nadaje, części się nie podoba - od cała filozofia. kilkaset osób to każdemu się nie dogodzi

Departament Donly .

Dzadostwo ńie polecam ńikomu tego dziadowskiego zakładu oszuści i złodzieje placa grosze nie stać na utrzymanie rodziny , banda biurokratów i ńieudaczńików którym , brak doświadczeńia w przemyśle stalowym i podejścia do pracownika , Oczywiśćie w Sczećińie i Kostrzyńie .

Adrian

Pracuje od kilku miesięcy, mogę powiedzieć, że jest dobrze i nie widzę problemów. Robie co do mnie należy i otrzymuje wypłatę zawsze na czas, a z tym bywa różnie w niektórych firmach. Pakiety medyczne, sprzęt ochronny wysokiej jakości - jest okej.

Barty

Na razie nie mam zastrzeżeń. Jest okej.

Iwona

@Ekhym, rozumiem Twój punkt widzenia i wcześniej nie przeczyłam żadnym opisywanym przez was sytuacjom. Zasugerowałam jedynie, że czasem zwyczajnie warto się starać bo nie wiadomo, co może zostać docenione. Na pewno przydałby się w Teleskopie większy pakiet socjalu i na pewno warto też negocjować to z kierownictwem, może się uda?

Ekhym
@Iwona 21.09.2017 15:17
@Ekhym, rozumiem Twój punkt widzenia i wcześniej nie przeczyłam żadnym opisywanym przez was sytuacjom. Zasugerowałam jedynie, ż...

Starać się zawsze warto, choćby dla własnego sumienia. Mimo to, nikogo nikt po pleckach nie poklepie. I jeszcze teraz niemcy do firmy weszli

Akhym
@Ekhym 28.09.2017 19:08
Starać się zawsze warto, choćby dla własnego sumienia. Mimo to, nikogo nikt po pleckach nie poklepie. I jeszcze teraz niemcy d...

A no właśnie niemcy weszli . Ale są w szoku. I chyba nie produkcję mieli kontrolować tylko wszechmocnych- a jak zwykle się wywineli ????????

Iwona

@cosik, nie jest to żadna prowokacja z mojej strony, jestem tutaj moderatorem i jako osoba bezstronna staram się dopytywać o szczegóły, żeby osoby, które wchodzą tutaj po raz pierwszy wiedziały o czym jest mowa i mogły się do tego odnieść. Co do tych podwyżek, nie miałam na myśli, że ktoś jest od razu "nierobem", czasem po prostu wiele osób narzeka ale nie robi nic wyróżniającego się co przełożony może dostrzec i nagrodzić. Może w Teleskopie rzeczywiście tak nie jest ale liczy się też to, że pracownik cokolwiek więcej dostaje. Oby zmieniła się polityka firmy i takie osoby były bardziej dowartościowane.

Ekhym
@Iwona 06.09.2017 13:57
@cosik, nie jest to żadna prowokacja z mojej strony, jestem tutaj moderatorem i jako osoba bezstronna staram się dopytywać o sz...

Droga Iwonko, w tym zakladzie na nikogo nie patrzą indywidualnie, na pewno nie ci z wyższych szczebli. Ewentualnie brygadzista, jesli sie skumplujesz, to zyskujesz profity typu: przyzwolenie na pogaduchy z kolegą, czy przerwy na kawkę i fajeczke, a jesli jest jakas brudna robota do zrobienia, to masz gwarancję, że Ciebie nie weźmie, nawet jeśli miałby wołać kolesia z drugiego końca hali. Tyle z doceniania.

cosik

ok iwona troszke to wyglada na lekka prowokacje :)ale pograjmy w ta gre. cokolwiek ktos naipsze negatywnego,odp prosta- jestes nierobem a wystarczy sie postrac, tylko narzekasz . przepraszam mam pytanie bo moze sie nie znam,facet pracuje ok15 lat jest bardzo dobrym spawaczem ,dostaje po tych latach podwyzke typu 60 zl na miesiac zeby bylo jasne,to co on sobie moze pomyslec? nie chodzi na chorobowe, nie popelnia bledow robi dobrze i wydajnie,i ma tyle samo kasy co facet ktory ma minimum umiejetnosci, i ma robote gdzies. iwona to jak on sie jeszcze ma postarac?schylac sie po mydlo pod prysznicem?moze sie jeszcze lekko podlizywac ,slac glupie usmiechy itp. tylko powiedzcie czy tu jeszcze merytorycznie o sama prace chodzi czy juz moze o cos innego. co naprawde nie mozna naprawic kilku rzeczy w tele?i naprawde nie chodzi o narzekanie ale o szacunek

Iwona

@Marek, miałam to myśli, pisząc, że po przepracowaniu lat (ale z zaznaczeniem, że się wykazujemy) możemy liczyć na podwyżkę. Z tego co twierdzisz to jednak jest coś do uzyskania, odwrotnie do @kapselagain, wystarczy się tylko starać, dobrze rozumiem?

Kamil

Wyszkolili mnie i dali pracę, nie mam co narzekać.

Adi

Ja tam chętnie bym posłuchał tych narzekaczy jak ich wywalą. W całym telemondzie jest okej. Raz lepiej raz gorzej, ale jest to stała praca z niezłym wynagrodzeniem.

Ekhym
@Adi 25.08.2017 13:42
Ja tam chętnie bym posłuchał tych narzekaczy jak ich wywalą. W całym telemondzie jest okej. Raz lepiej raz gorzej, ale jest to...

A kolega, to chyba z biura :)

JA

Jatam nie nażekam moge se wody codzienie sześ litruf wynieśc itak jusz 6 eść lat a Stachu nic ,i radiomam w pracy.

Marek

@iwona ale to nie jest państwówka, że za pierdzenie w stołek od 10 lat dostaniesz za darmo podwyżkę. Trzeba się wykazać. Chodząc do pracy bez myślenia o swoim rozwouj nigdzie nie dostaniesz podwyżki w prywatnej firmie, a bardziej prawdopodobnie, że Cię zwolnią. W tele raju nie ma, ale też źle nie jest. Oprócz wypłaty robią też jakieś różne akcje poza pracą. Jedni mają to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] inni się cieszą, bo dają coś ekstra, a trzeci tylko narzeka, bo go zwolnini za opierdzielanie się albo z powodu tego opierdzielania się nie zyskał podwyżki od 5 lat.

kapsel again?

ok, wiec po przepracowaniu okreslonej liczby lat nic nie wzrasta,chociaz nie, frustracja faktycznie rosnie, ale nikt nie kaze tam pracowac prawda? to jest zawsze najwygodniejsze wyjasnienie :)co masz na mysli,ze pracownicy probowali domagac sie docenienia?to nie jest korpo ,nie idzie sie do prezesa i mowi mysle ze nalezy mi sie podwyzka,zwlaszcza za premie masz grupowa,wydajnosciowa, jeden robi drugi nie i ta sama placa . tu me comprends?pozatym podwyzka byla ok 60 pln na reke miesiecznie,wiec nie ma co plakac. oczywiscie nie ma nic za darmo i trzeba bylo obciac okreslone liczby godzin na wykonanie danego produktu ,zeby premia byla mniejsza,i tym samym masz podwyzke na papierze ,60 pln, i jednoczesnie znika ci np ok 160 z wyplaty. mysle ze to uczciwe,bo nikt tam nie kaze pracowac :)p.s: przed swietami na zebraniu herr prezes nawet sie nie zajaknal na temat podwyzki, bo przeciez nie o tym ludzi mysla,to nie jest najwazniejsze,ale nie zapomnial powiedziec zebysmy za duzo nie chlali,wybacz taki kolokwializm :)pzdr

Iwona

@kapsel, pytałam ze względu na to, że w wielu firmach po przepracowaniu określonej liczny lat wzrasta, np. pensja. Zapytam w takim razie inaczej, czy sami pracownicy próbowali w jakiś sposób domagać się docenienia? I jakie, jeśli tak było, dostali wyjaśnienie?

były niewolnik
@Iwona 22.08.2017 09:58
@kapsel, pytałam ze względu na to, że w wielu firmach po przepracowaniu określonej liczny lat wzrasta, np. pensja. Zapytam w ta...

Po kilku latach w tej firmie możesz zacząć mieć własne zdanie, najlepiej sprzeczne z wszechwładnym majstrem tylko broń Boże nie wypowiadaj się głośno. Zapytaj co znaczy "nie drągaj tematu" to odpowiedzą Tobie tylko te osoby co ośmieliły się mieć inne zdanie niż wszechwładny... zostali zwolnieni i tyle . Flaszka i kwiaty... sama sobie musisz kupić..

kapsel

ale mr king napisal prawde ,po 10 latach pracy w tym zakladzie nie dostajesz jakiegos bonusa itp,po 15 latach masz dokladnie to samo co np byly uczen ktory pracuje rok czasu. nie liczy sie twoje doswiadczenie,nie masz dodatkowych gratyfikacji. to nie jest zadna tajemnica i przypuszczam ze w kadrach by ci powiedzieli to samo. chyba ze dwa lata temu pracownicy ktorzy przepracowali 10 lat zostali przez firme naprawde obdarowani flaszka wodki i kwiatami :)to ich zmotywowalo do dalszej pracy,bo chyba po 15 latach przysluguje kubek z napisem teleskop. przepraszam moze glupio spytam ale co by sobie pani zyczyla po przepracowaniu kilku lat w teleskopie? pozdro

Iwona

Czy można zapytać @King tak obiektywnie na co w rzeczywistości może liczyć pracownik po przepracowaniu kilku lat? Niekiedy jakieś posty dodajemy w rozgoryczeniu, a jednak wiele osób liczy tutaj na informacje, do których może się odnieść i wyrobić sobie własne zdanie.

kuba?

moroz a podwyzke wyplacili?bo na kwicie mam mniej kasy.

Moroz
@kuba? 23.07.2017 12:12
moroz a podwyzke wyplacili?bo na kwicie mam mniej kasy.

Podwyszki raczej nie będziesz mial w tym zakładzie he he

King
@Moroz 24.07.2017 16:40
Podwyszki raczej nie będziesz mial w tym zakładzie he he

A po 10 latach pracy dostaniesz flaszkę i kwiaty hahaha naprawdę

iksiksiks

Kiedy będą płacić urlopowe?

Moroz
@iksiksiks 21.07.2017 14:49
Kiedy będą płacić urlopowe?

Już są wpłacone

Moroz

Wszystko pięknie ładnie pokazane na Facebooku cudowna rodzina pomagają sobie cudowny zaklad buuuuuuu haaaaaa haaaaaa wiecej usmiechu

Grzesiek

Jeżeli nie pasuje wam praca w teleyardzie to polecam popracować w innych 'stoczniowych' firmach. Syf kiła i mogiła w porównaniu do tego co oferuje teleyard szczecin.

Marko

Jako były pracownik mogę powiedzieć, że praca jak praca. Nie najgorsza płaca, trochę dodatkowych pakietów socjalnych ale wiadomo, że to nie to jest najwazniejsze. Chociaz dobrze, że są. Jak ktoś chce uczciwie pracować to ma tam pole do popisu.

Iwona

@Marianwspominasz o zmianach jakie mają poprawić sytuację pracowników. Mógłbyś powiedzieć na ten temat coś więcej? Jakie zmiany zaszły ostatnio w firmie?

Marian

Cieszy ostatnia aktywność ludzi z góry, pracują nad poprawą atmosfery w pracy. Zarobki nie szokują, ale pozwalają na godne życie. Jak ktoś nie chce spędzić połowy poza krajem to całkiem fajna alternatywa dla mieszkańców Szczecina lub Kostrzyna i okolic.

Golek

Jako największy matoł masz na start ponad 2 kafle, nie dziwie się, że ludzie narzekają jak od 15 lat potrafią robić tylko jedną rzecz i dziwią się czemu nie dostają podwyżki. Osoby, które się rozwijają są doceniane. Barany robiące bez mózgu siedzą i płaczą w internecie.

mądrala
@Golek 09.06.2017 12:01
Jako największy matoł masz na start ponad 2 kafle, nie dziwie się, że ludzie narzekają jak od 15 lat potrafią robić tylko jedną...

Osoby które się rozwijają??? Masz na myśli wyrobników, ludzi którzy poświęcą wszystko dla wielkiego Tele... Kiedy tylko będzie potrzeba, to bez wahania stawią się na wezwanie ! Tak, tu masz rację... Tacy i tzw. podpi3rdalacze mają tam raj na ziemi !!! Bo gdzie jak gdzie, ale w Tele ceni się wazeliniarstwo i podpi3rdalanie... Stara prawda głosi: " niedaleko pada jabłko od jabłoni "

123

Teleyard Szczecin to dno, wszystko przez "śmietankę" wieśniaków z Kostrzyna co nie potrafią rządzić, nie nadają się do niczego, nie szanują ludzi i mają wszystkich gdzieś. Pieniądze jak na Szczecin są przeciętne, tak jak wspomniałem wcześniej gdy tam pracowałem najgorsza była atmosfera stworzona przez kilku typów z wyższych szczebli, buraki oderwane siłą od pługa na posadkach co nigdy wcześniej nie mieli styczności z takim przemysłem, powsadzani na stanowiska po znajomościach lub za dobre lizanie tyłka szwabom lub za donoszenie. Nie polecam nikomu tej firmy !!!

Aga
@123 16.05.2017 23:06
Teleyard Szczecin to dno, wszystko przez "śmietankę" wieśniaków z Kostrzyna co nie potrafią rządzić, nie nadają się d...

Co znacza przecietne zarobki na rynku szczecinskim ? Warto w ogole sie do nich pofatygowac ?

mądrala

W Tele może i źle nie było, przez duże BYŁO :) Od jakiegoś czasu następują nowe, "lepsze" zmiany :D W skrócie... Robisz więcej, bo czasy ucinają! BA, nawet żaden cebulak nie pofatyguje się do Ciebie z wyjaśnieniem... wszystko INCOGNITO :) Niby są technolodzy, a PROCESY OBRÓBCZE i PROGRAMY sam dymasz! A na umowie tylko "operator" :) PREMIE... uznaniowe??? wolne żarty!!! bez żalu dają najniższą (choć i są wyjątki ;) ), później wygląda to tak jakby już z własnej kieszeni dawali, walka na śmierć i życie ;) Kasa bez zmian, bo temat kasy, to temat TABU!!! i tak od kilku ładnych lat :) Bo raczej ciężko mówić o podwyżce 50 zł netto, przecież to obelga ! Robią zebrania i chwalą się, że kupują sobie kolejną zabawkę w postaci maszyny... Ale co mnie Kowalskiego to obchodzi? Ale o czymś trzeba popitolić niewolniczej sile... Bo temat kasy, to temat TABU :D PAMIĘTASZ! Super, jest nadzieja :D I tak do usranej można by wymieniać ZALETY wielkiego TELE... Przespali pewien etap w przeciwieństwie do konkurencji. Kiedyś słyszałeś: "na Twoje miejsce za bramą 10 czeka" I tak faktycznie było... Teraz ogłoszenia o pracę wiszą i wiszą i wisieć będą ! Pomału ten zakład staje się dinozaurem, RELIKTEM który odchodzi w zapomnienie... PS. Kto wie, może kiedyś otworzą oczy i zrozumieją, że pieniądz potrafi cuda zdziałać, bo na chwilę obecną ... zastanawiają się dlaczego mało kto chce dla nich pracować :) POZDROWI3NIA :D :D :D

Iwona

@Darky jakie masz informacje na temat pracy w Teleskop? Wiesz o jakim pakiecie socjalnym mowa?

Darky

Podobno w teleskopach jest dobry socjal a zarobki mogą sięgnąć nawet ponad 3 tysiące, to prawda? Jeżeli to prawda a wy narzekacie, to zapraszam do takich kołchozów jak TPV, Faurecia i inne w Gorzowie ;)

King
@Darky 10.04.2017 17:27
Podobno w teleskopach jest dobry socjal a zarobki mogą sięgnąć nawet ponad 3 tysiące, to prawda? Jeżeli to prawda a wy narzekac...

Ty darky się nie wypowiadaj my tam rynien nie robimy tylko dźwigi idiotyczne

Iwona

@Shrek bardzo proszę o nieużywanie wulgaryzmów. Co więcej możesz powiedzieć na temat obecnej sytuacji w firmie?

Iwona

@adrian to rzeczywiście duży pakiet socjalny. A na jakie kursy mogą się wybrać pracownicy?

Iwona

@adrianwspomniałeś, że firma oferuje dobry socjal. Co się na niego kłada

adrian
@Iwona 27.03.2017 11:07
@adrianwspomniałeś, że firma oferuje dobry socjal. Co się na niego kłada

z pewnością motywacyjny system premii i nagród rocznych, oferują również prywatną opiekę medyczną oraz prywatne ubezpieczenie na życie. Wysyłają również na kursy językowe i inne szkolenia. Trochę tego jest ;)

marek

a jak z terminowością wypłat? właśnie planuje złożyć CV do nich

adrian
@marek 24.03.2017 13:00
a jak z terminowością wypłat? właśnie planuje złożyć CV do nich

terminowość wzorowa, zawsze wypłata na czas

adrian

całkiem przyjemna atmosfera i tak jak kolega tommy wspomniał dobry socjal i amtosfera pracy

Iwona

@Tommychętnie usłyszmy więcej na temat benefitów oferowanych przez firmę. Co więcej możesz powiedzieć o warunkach pracy w Teleskop?

Tommy

Dobry socjal i warunki pracy. Wszystko na czas. Mało dziś jest tak solidnych miejsc gdzie nie musisz trząść się o swoje. Chyba, że ktoś lubi siedzieć pół roku 1000 km od domu;/

ugarte

atmosfera pracy dobra, wypłata na czas, ubezpieczenie i warunki pracy jak najbardziej okej

Janek

Pracuje kilka miesięcy i dla mnie okej, dobre warunki

Inkubator

Okresowa wymiana łańcucha?

kiełbasa

Wesołuchwały świtaj mały i szczęśliwego Nowego Roku jak was zwolnić to się nie mając można robić za mniej imiennie więcej włosów na głowie pozdrawiam 15i17 hale oraz wielkiego M... pan kiełbasa

grabarz

Podobno duży Zdzichu już wykopał grób dla Pana Roberta.

Tomcio Paluch

A na kupsztalowych pszyjmójom bo ja sie nadaje ?

Nick

Krzysiu ,a co z tą lewatywą ,bo jestem zainteresowany ?

staś

Te asd ! Już cie namierzamy

asd

Witam ! Co do firmy teleyard szczecin to powiem wszystkim szukającym pracy i czytającym opinie że nie warto sobie zawracać tą firmą głowy. Ta firma i to co sie tutaj dzieje to jedno wielkie nieporozumienie. W kazdej pracy trafiają się różni idioci ale tacy jak rządzą tą firmą to przechodzi ludzkie pojęcie. Jest to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie potrafi nad tym zapanować i ta firma zmierza ku opadnięciu na dno. To co ta firma proponuje na początek dla nowych pracowników to w ogóle jest śmiech na sali zarobki to jakaś parodia do tego obiecują "złote góry" świetny system premiowania ( który jest tylko ściemą bo na 200 zł premii fachowcy czekali po dwa lata ) no chyba że ktoś umie dobrze lizać tyłek i strzelać z ucha wtedy można otrzymać daną premię szybciej ;) Wiadomo wszędzię się to tak odbywa że lizodupy zawsze mają lepiej i tu też takich popierają a dobrzy pracownicy wykonujący dobrze swoją robotę nie mają z tego nic jedyne co z tego mogą mieć to tylko dołożą im roboty bo tak to sie tu odbywa. Produkcją rządzą cztery nieudaczniki w zielonych koszulkach to co oni tu odwalają to jest jakaś kpina. Mobing ganianie ludzi po to żeby się z nich pośmiać jak fajnie zapieprzają itp to jest tu na porządku dziennym, jeżeli ktoś za dużo się odzywa to wiadomo długo tu nie popracował bo zaraz jest wydalony za bramę. Tak więc jeżeli jesteś lizodupem, lubisz jak ktoś nad tobą stoi i krzyczy na Ciebie i używa różnego typu niecenzuralnych słów, zadowala Cie ta śmieszna stawka i te wielkie obietnice które i tak się nie spełnią to ta robota jest dla Ciebie ! Pozdro ! :)

a jeee

Następne obniżki, to już normalka ciekawe co jeszcze zabiorą?

ja

Mrówki do dzieła!!!!

ja

Mrówki he he

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Co ty opowiadasz za bzdety.Dostaniesz umowę o pracę na czas określony i jak skończą się kontrakty,to ci podziękują.

kill

Popieram (obiektyw) to nie piekarnia lub taśmówka produkujemy dżwigi a z zarobkami zaraz lidl nas dogoni no i jeszcze te ich teksty jak ci sie niepodoba to możesz się zwolnić zrobili sobie taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na polskiej ziemi trzeba szukac coś innego bo napewno w tej firmie sie juz nic niezmieni a napewno zarobki

Zostaw opinię o Teleskop - Kostrzyn nad Odrą

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleskop