MBL Poland Sp. z o.o.

Piotrków Trybunalski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 179 ocen.

MBL Poland Sp. z o.o.
2 179

Opinie o MBL Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBL Poland Sp. z o.o.

operator cnc

U nas 26 zł ma ustawiacz z 15 letnim stażem.

   
VVV
@Pomocnik 19.06.2018 08:36

To że ty masz mniej to nie znaczy że tyle nikt nie zarabia. W MBLu wszyscy biedni i każdemu źle ale jak ktoś dłużej popracuje to widać że na pewnych działach są ekipy które narzekają, a wypowiedzenia żaden nie złoży. Myślisz że oni co? Za najniższą robią? Im się kasa zgadza aż za dobrze, tyle że trzeba utrzymywać pozory żeby czasami ktoś nie zaczął im robić pod górkę.

   
Pomocny

ZKN co się boisz rozmawiać z nami? Może byś się zainteresował co się dzieje na drugich zmianach. Ile można mydlić oczy?

   
Anonim

Witam,prosilbym o informacje.Jaka stawke zaproponuja osobie z duzym stazem jako operator maszyn cnc?na olx sa ogloszenia na operatora lasera za 26 pln,czy to mozliwe,a ile frezarki cnc?

   
Stefan

Jeśli mamy coś na sumieniu to pewnie tak musiało być!

   
byłypracownik

Czy pracuje jeszcze na utrzymaniu ruchu król makulatury.?jeśli tak to radzę uważać. Gość lubi podpierniczać do kierownika.sam się przekonałem na własnej skórze.ANK. Jeśli dobrze pamiętam.dzięki niemu już nie pracuję.pozdrowionka MBL....

   
pomocnik lidera

dlaczemu w firmie mbl nikt nie chce pracować ?

   
Obserwator
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

Wszyscy chcemy do MBLu tak tam dobrze!!

   
Pracownik

MBS. I jak tam ? Mówiłeś tyle że nie ma ludzi nie zastąpionych, a tu BUM. Obcy przejął Twój rewir. Pójdziesz na nowe, lepsze. Dasz radę

   
stary
@Zrobiony 25.05.2018 20:16

Oglądałem .fajny.ale osobiście wolę Rambo.

   
saszka

ja rabotaju za 13 zl na godzinu i u mnienia to odpowiadaju. a mogajet zapierdalaju po 12 godziny i to odpowiadaju. u mienia chjeb za 1 hrywna bjenzyna za 3 hrywna. wyśle familju wyplatu to 3 miesiącu zyju i odkładaju jeszcze. Pracu w polszy to zaszczytu dla mienia

   
przyszłybyłypracownik
@cała prawda 25.05.2018 12:46

A kiedy zaczniecie zatrudniać hindusów.Robią tak samo, ale się tak nie cenią.

   
Stefan

Powodzenia życzę zmianie z nowym leaderem Felczakiem....

   
dzban
@Fizyczne dzbany 24.05.2018 22:07

Lider musi mieć to coś. Czego nie mają inni.A jak tego nie ma to musi improwizować.

   
Słuchacz

Saszka. Dziś pod Biedronką wraz z kolegą dostaliście większą stawkę godzinową. I uciekliscie. Brawo Wy

   
saszka
@Słuchacz 24.05.2018 17:10

To nie budiet my. Szto ty gawarisz ty kacapie.

   
MBL możebędzielepiej

Dołącz do... naszego zespołu!pocztą dostałem zaproszenie.poszukują ślusarzy,operatorów cnc , monterów ,malarzy , spawaczy, magazynierów, operatorów laserów. Taki wybór ze nie mogę się zdecydować.chyba zostanę górnikiem, albo drwalem,albo będę dalej siedział na bezrobociu bo to się najlepiej opłaca.

   
Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

   
x
@KRY 30.03.2018 18:14

Najniższą krajową?nie żartuj..więcej to już nawet w biedronce dają.

   
Olek

Tesli stok ma lewe ręce do pracy to nie lubi pracować. Dobry pracownik jest chętny i bierze każdą pracę.

   
przyszłybyłypracownik.
@Olek 21.05.2018 10:38

Ty piszesz szyfrem.?o co tu chodzi? Pomyliłeś tam chyba słowo dobry z głupi.????

   
Obserwator

Za mało ukrainy, WINCYJ UKRAIŃCÓW!

   
anonymous
@Nick 17.05.2018 05:09

No to nie ma już plusów.

   
trepanator

firma jako tako okej. Nie ma ciśnień mobbingu. Liderzy nie wyrzywają sie na pracownikach. Urlop jak chcesz to bez zadnych pretensji a po co a dlaczego nie moge bo duzo roboty. Tu jest spoko. Nie mozna sie czepiać. Kasa - slabo. Operator cnc. Fanuc, Sinumeric, Heidenhain trzy podobne acz różne systemy sterowania maszynami które trzeba opanować. Tysiące operacji, korekcji, g kodów które trzeba znać. Wszystko musi byc dograne na 100% bo inaczej kolizja na maszynie. Do tego wyobraźnia przestrzenna. Trzeba sobie w mózgu poukładać jak bedzie szedł program zeby nie (usunięte przez administratora) niczego. Do tego parametry każdego narzędzia. Zawsze trzeba dostosowac do materialu i detalu. Ogolnie to bardzo ciężko to wszystko ogarnąć. Poznac w 100% te trzy systemy to jakieś 10 lat roboty. Jest zdeczka kicha z siankiem bo czlowiek nie po to się tego uczy żeby jego potencjał się marnował. Ludzie uciekają bo zdobyli takową wiedzę i juz nie chcą robic za te 1800 bo w innych firmach takich ludzi sie szanuje.A szacunkiem pracodawcy do pracownika jest wypłata.

   
kólka_łożyska_śrubki

W MBL-u na start macie umowę próbną na 3 miesiące, potem na dłużej. Stawka 14-16 brutto czyli do 2 tyś. zł na rękę. Po próbnym możecie negocjować podwyżkę. Nadgodziny w zależności od działu 50tki normalnej stawki a w weekendy 100tki. Premia co 3 miesiące (na dużo nie liczcie 100-300 zł.)Ogólnie praca nie jest ciężka wiadomo że czasem można się zmęczyć ale nie zbyt często. Pomijając zarobki relatywnie niższe od magazynów wokól Piotrkowa polecam tę firmę. Z benefitów dostaniecie do wyboru siłownie lub pakiet medyczny. Cwaniaków jest mało, przełożeni normalni ludzie. Pracuję na produkcji (nie napisze na którym dziale) da się tutaj żyć. Po pracy polecam zakupy w biedrze po lewo lub lidlaku po prawej. Nażekającym malkontentom polecam złożyć wypowiedzenie ...

   
Opcoa
@Kedzior 18.05.2018 22:03

Dodaj że 900zł to jest MAX premia BRUTTO a do tego nie od ciebie zależy wysokość jaką ci dadzą. 300 masz za frekwencję. 180 za 6s i 480 za wydajność ale na te 600zł pracuje cały dział dlatego nawet jak ty się postarasz i tak możesz nie mieć nic. Nadgodziny płatne co 4miesiące a premia co 3. Tylko w kwietniu okresy się nałożyły. Firma dziad!

   
procnc

praca bez perspektyw. Operator cnc około 1700-2000 na reke. Inne firmy około 2500-4000 na rękę. W mbl warto sie poduczyć jakieś dwa latka żeby ogarnąć cnc a później tak jak ja zarabiać 3800 netto

   
Może Będzie Lepiej
@procnc 04.05.2018 16:05

I te 2k na rękę to i tak jedna z wyższych stawek na produkcji w tej firmie. Na innych stanowiskach jest tylko gorzej.

   
Iwona

Proszę Was o merytoryczne opinie. Takie, które pomogą innym użytkownikom pomóc w wyborze pracodawcy. Przypominam również, że forum nie służy aby się wzajemnie obrażać. Odpowiadając na pytania użytkowników miejmy świadomość, że pomagamy innym w ten sposób.

   
hói

https://www.popularne.pl/wiadomosc-do-pracodawcow/

   
Kuba
@xyz 14.04.2018 00:07

Pojechales z tą kulturą i sztuką. No ale nie zapominaj, że nie samym chlebem człowiek żyje. Dorzuć chociaż z 200 na kino czy jakiś koncert

   
Jajo2

Zbieram na peruke

   
miodekjan
@Gandalf 22.04.2018 17:30

Meduza daje radę żyć bez mózgu już 250mln lat.na pewno jest trudno ,ale i ty dasz radę.

   
Potencjalny pracownik

Ostatnio rekrutowali na kierownika produkcji. Czy został juz zatrudniony?

   
Iwona

Bardzo proszę o merytoryczne wypowiedzi. Takie, które pomogą naszym użytkownikom podjąć decyzje o współpracy z MBL. @Kedzior, a na jaka umowę mogą liczyć nowi pracownicy? Jak przebiega proces rekrutacji? Kto jeszcze podzieli się opinia o tym pracodawcy?

   
Aes
@Iwona 06.04.2018 13:35

Merytoryczne ? Kazdy moze przekopac sobie forum i poczytac co pracownicy pisza , zreszta w 80 % sa to opinie bardzo slabe , ktore w rezultacie sie pokrywaja z prawda , ogolnie pracy tu nie polecam.

   
Gandalf

Masz rację ciśnieniomierz on też bardzo sprzedaje od tego ma coraz większą głowę

   
Donosiciele
@Obserwator 24.03.2018 19:42

Większość to wszystkim i za darmo. Prawda jest taka ze większość podpierdalaczy nawet z tytułu (usunięte przez administratora) nie ma żadnego profitu. Jedynie lider się cieszy ze idioci za niego ludzi pilnują.

   
Żaba

Co ci pajacu przeszkadzaja palący na dworzu umyj się lepiej bo od ciebie gorzej wali niż te fajki

   
Obserwator

Czy zrobicie w końcu coś z nielegalną palarnią przy magazynie? Rozumiem że na przerwie ktoś wyskoczy na szluga, ale ci że spawalni i z montażu kół zrobili tam sobie przystanek między przerwami. Co nie którzy to chyba kilkuletnią trawę palą skoszoną z pod płotu,bo smród do samej spawalni się roznosi.

   
Obserwator
@Mbl 15.03.2018 18:20

Udam że jesteś miepelnosprytny i ciężko ci trafić do pisuaru przy włączonym świetle

   
Tygrys

Co to znaczy placenie za nadgodziny w okresie rozliczeniowym?sa w koncu te nadgodziny czy ich nie ma? sa platne plus 100% czy nie? pytam bo zastanawiam sie czy skladac tam podanie,rozumiem ze gola pensja to zenada,dlatego istotne sa dla mnie nadgodziny

   
Tygrys
@Tek 15.03.2018 12:12

Nadgodziny w tygodniu czy w weekend?

   
Tygrys

Jak sa placone nadgodziny i czy sa na kazdym dziale,ile mozna zrobic nadgodzin?Od czego zalezne sa premie i ile wynosza?

   
Aes
@Tygrys 14.03.2018 11:59

Premie oraz nadgodziny placone masz w okresie rozliczeniowym , czyli co 3 miesiace , premie sa uzaleznione od dzialu na ktorym jestes , niby sa , ale szybko moga byc lub szybko sa zabierane m.in. np za zwolnienia lekarskie oraz za audyty. Jesli liczysz na premie to sorry , jestes w bledzie , a na dodatek placenie za nadgodziny i premie w okresach rozliczeniowych sa dla mnie nieporozumieniem . Jako zaklad strzelaja sobie tym w kolano .

   
młody

witam, czy warto ubiegać się o pracę , jakie zarobki na początek?

   
Nick
@Taka prawda 12.03.2018 17:45

Tutaj nawet za swoje zrobione dostajesz opinie ze malo

   
Oks

Zaklad padaczka leczony chemioterapia z polmozgami nazywajacami sie liderami i pajacami kierownikami

   
jeszcze pracownik

witam czy na wielkanoc też będzie doładowana karta

   
anonymous
@czikirap 07.03.2018 15:50

ale czy to pewne czy tylko podobno?

   

Zostaw opinię o MBL Poland Sp. z o.o. - Piotrków Trybunalski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBL Poland Sp. z o.o.