MBL Poland Sp. z o.o.

Piotrków Trybunalski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 186 ocen.

MBL Poland Sp. z o.o.
2 186 6 1

Opinie o MBL Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Tiko

Mbl teraz to Ukraina żądzi oni mają lepsze prawa niż Polacy to się w głowie nie mieści brak szacunku dla swoich co za kadra żądzi wstyd

Misiek
@Tiko 24.08.2018 12:19

Co Ty pierniczysz. Jaka Ukraina rządzi, jakie lepsze prawa. To chyba jakiś żart

Tiko
@Misiek 07.09.2018 22:29

To ty chyba z biura jesteś

Misiek
@Tiko 11.09.2018 12:24

Z jakiego biura? A Ty chyba jesteś z biura, co nie ma pojęcia o szczegółach, tylko klepie, co mu ślina na język przyniesie. Jesli uwazasz, ze maja lepiej, to sie z nimi zamień. Po co pisać takie głupoty, skoro nie ma się pojecia ile zarabiają za ile godzin. Tylko takie głupie gadanie. Przecież to nie sa ludzie zatrudnieni przez MBL. Liderzy nie mogą nim kierowąc i wydawac poleceń. Ty za nadgodziny dostajesz 200% lub 100%. Oni za każdą godzinę tyle samo. Nie mają żadnych praw pracowniczych. Co w tym dziwnego, nie ma ludzi na rynku, to sobie firma jakoś musi radzić. Zresztą UKR nie tylko w MBL. Znam firmy, gdzie zatrudnia się juz po 100 , 200 UKR. MBl nie jest zły. Mnie tez si e kilka rzeczy nie podoba, ale nie koncentruje sie na negatywach. Dobra atmosfera, dobra komunikacja, bhp i nie wdycham olejów, ani nie czuję bata na plecach...

Łysy
@Tiko 24.08.2018 12:19

A ja pracuję i nie spedzam czasu na obijaniu sie i wiecznym narzekaniu. I chyba warto. Dostalem dodatkowa nagrode do pensji poaz premia i dwa razy podwyzke w ciagu ostniego 1,5 roku. Mam dobre relacje ze wszytskimi to i sie milo pracuje.... Nikt sie mnie nie czepia, jest czysto i nie ma stresu

Tiko
@Misiek 13.09.2018 21:23

Przede wszystkim kim ty jesteś ja napewno jestem Polakiem wiesz to co piszesz puszczę w obieg po zakładzie ciekawe jak pracownicy się wypowiedzą dla czego niema sobót dla nas o niedzieli nie wspomnę dlaczego nikt z kadry nie zwraca co dany pracownik z Ukrainy robi na stanowisku pracy albo telefon albo tablety oni nocek nie będą pracować stawki mają większe niż nasz pracownik cały czas poprawy po nich papieros kadra uwagi im nie zwróci tylko nam nadgodziny w dniu roboczym my nie możemy bo Ukraina robi nadgodziny stawki na slusarce 12 albo 13 "NETTO"za każdym razem kadra goni swoich pracowników oni mają wczasy najgrzej jest na spawalni no i malarnia która miała za wsze 100% produkcji teraz przez pracowników z Ukrainy spadają w dół co to za polityka firmy dla mnie firma dostaje dotacje za każdego pracownika z Ukrainy

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Max
@Kuba 18.03.2018 13:11

Od sierpnia wiszą ogłoszenia od pracy także sam odpowiedz czy warto. O miejsce u dobrego pracodawcy trzeba się mocno starać a tam? Podobno ukraina już zawitała a wiadomo co to oznacza. Odszedłem bez oglądania się za siebie. A wiem że już niedługo będzie kolejna partia.

Fantomas
@Kuba 18.03.2018 13:11

Pracuje w Mbl i zapotrzebowanie jest , pracownikow z ukrainy jest juz paru , z plotek dochodza sluchy ze ma byc ich wiecej , ogloszenia wisza dosc dlugo ale zastanow sie czy warto , jesli chcesz zarobic dobre pieniadze to radze szukac gdzies indziej , atmosfera jest ok ale tez trzeba wiedziec co sie mowi i do kogo , zalezy tez czego oczekujesz .

Lolks
@Kuba 18.03.2018 13:11

Ja osobiscie odradzam i radze szukac czegos innego , wiele oferuja na poczatku , a pozniej i tak wychodzi ze guzik sie z tego oferowania dostaje .

JO
@Kuba 18.03.2018 13:11

Oj potrzebuje..a najlepszy pracownik jest silny i głupi.

Kedzior
@Kuba 18.03.2018 13:11

Warto, place o kwietnia ida w gore plus dwie premie na kwartal. Jak chcesz sie rozwijac to mozesz isc na spawalnię i szkolic na spawacza lub na CNC najlepsi mają dobre stawki Sa tez nadgodziny placone w każdym miesiącu, a co 3 miesiace premia i atmosfera dobra Nie traktuja jak śmiecia tylko w miarę z szacunkiem Idzie sie dogadać

Opcoa
@Kedzior 28.03.2018 20:58

Nie ośmieszaj się tą wypowiedzią. Po 1 nadgodziny co 4 miesiące po 2 tylko pupilki mają stawkę po 3 gdzie masz 2 premie? Jest 1 pod warunkiem jak zasłużysz a kwota w innych zakładach na miesiąc jest wyższa niż tutaj na 3.

nowy w pracy?
@Kedzior 28.03.2018 20:58

A ile można wyciągnąć na godzinę.Na produkcji.?wie ktoś.?

KRY
@nowy w pracy? 29.03.2018 13:55

Najniższą krajową napewno

Kedzior
@nowy w pracy? 29.03.2018 13:55

To zalezy na jakim stanowisku. I nie prawda ze nie placa nadgodzin co miesiąc. Placą w każdym miesiącu, a jak ktoś tego nie widzi, to albo nie pracuje w nadgodzinach, albo kiepsko widzi, co ma na pasku, albo z czystej zlośliwosci tak pisze

Oper
@Kedzior 03.04.2018 21:22

Gdzie masz płacone nadgodziny? Do wypłaty masz liczoną dniówkę z soboty a kolejna jest wypłacana na koniec okresu rozliczeniowego czyli co 4 miesiące.

Kedzior
@Oper 03.04.2018 23:23

Dostają ludzie pieniądze za nadgodziny w każdym miesiącu. Oczywiscie na koniec okresu rozliczeniowego tez jak nie odbiora nadgodzin w postaci czasu wolnego wiec nie piszcie bzdur, bo to nie jest prawda ze nie placa za nadgodziny w miesiacu

x
@KRY 30.03.2018 18:14

Najniższą krajową?nie żartuj..więcej to już nawet w biedronce dają.

Oper
@Kedzior 18.05.2018 21:56

Na cnc NIE DOSTAJĄ w każdym miesiącu. Czasami ci zapłacą za 1 sobotę ale tak to co 4 miesiące!!!!!! I jakie gofziny do odbioru??? Nie ma kto robić a ty z takim czymś wyskakujesz.

Kędzior
@x 23.05.2018 18:31

To dlaczego nie zatrudnisz się w Biedronce??? Droga wolna....

WSK
@Kedzior 28.03.2018 20:58

Większej głupoty nie czytałem.Operator CNC

joł

jeszcze dzień jeszcze noc rzuce wszystko wyjde stąd... ominę bokiem go.... mam lepszą pracę oo...

Tiko

Lider nie nic nie może im zrobić olewają go po całości tak nie powinno być to wina naszych kierowników

Tiko

Nawet nie wolno im wiór wywozić z CNC tak kierownik kazał on ma się uczyć

saszka

ja rabotaju za 13 zl na godzinu i u mnienia to odpowiadaju. a mogajet zapierdalaju po 12 godziny i to odpowiadaju. u mienia chjeb za 1 hrywna bjenzyna za 3 hrywna. wyśle familju wyplatu to 3 miesiącu zyju i odkładaju jeszcze. Pracu w polszy to zaszczytu dla mienia

Taka prawda
@saszka 19.05.2018 22:08

Fajnie że siejesz ferment ale poinformuję Cię że niestety ale Ukraińcy wcale nie robią u nas za najniższą bo mają płacone więcej niż niejeden na produkcji xD Jeśli boisz się że Ukrainiec zabierze ci pracę i musisz pisać takie głupoty tutaj to widocznie nie uczyles się w szkole skoro przyjeżdża do Polski gość że wschodu, nic nie potrafi, zabiera Ci pracę a na koniec zarabia więcej niż ty xD

cała prawda
@Taka prawda 24.05.2018 22:13

To świadczy o pracodawcy. Woli dać zarobić obcym niż swoim. A jacy to fachowcy to już wszyscy wiedzą. Na pewno wszyscy już zauważyli że nie lubią się narobić. I mają wywalone na wszystko. A co najśmieszniejsze nikt ich nie nadzoruje,bo po co się ma się narażać .

przyszłybyłypracownik
@cała prawda 25.05.2018 12:46

A kiedy zaczniecie zatrudniać hindusów.Robią tak samo, ale się tak nie cenią.

Tiko
@saszka 19.05.2018 22:08

Do (usunięte przez administratora) dalej

Książe

Krzesła ? Chyba żart. Panowie książęta szanujmy się bardziej. Leżaczki co najmniej . A na przerwy poprosimy lektyki kursujące na stołówkę i palarnię. Oczywiście każdy operator dodatkowo powinien mieć do pomocy osobę która będzie go wachlować w te upalne dni.

....

Praca w pozycji stojącej i obowiązki pracodawcy Praca stojąca jest identyfikowana jako czynnik uciążliwy, czyli taki, który oprócz ogólnego zmęczenia nie powinien powodować stałego uszczerbku na zdrowiu. Jednak należy mieć na uwadze, że nie jest to praca łatwa. Z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy należy rozróżnić pracę w pozycji stojącej na dwa rodzaje, mianowicie: pracę niewymagającą stale pozycji stojącej i pracę wymagającą stale pozycji stojącej lub chodzenia. W przypadku wykonywania pracy niewymagającej stale  pozycji stojącej, pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracownikom możliwość siedzenia, natomiast w drugim przypadku pracodawca musi zapewnić pracownikom miejsce w pobliżu stanowiska pracy, gdzie pracownik będzie miał możliwość odpocząć. Tak stanowi art. 49 ust. 1 i 2 rozporządzenia ministra pracy i polityki socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy. Co istotne w tym przypadku, miejscem odpoczynku nie może być stołówka czy jadalnia, gdyż są to pomieszczenia higieniczno-sanitarne, co zostało zauważone w wyroku Naczelnego Sądu Administracyjnego z 28 czerwca 2007 r., I OSK 1263/2006. Ważne! Pracodawca musi zapewnić pracownikowi takie miejsce, gdzie bez przerywania procesu pracy będzie miał możliwość odpoczynku, a w przypadku pogorszenia samopoczucia, będzie mógł odpocząć bez konieczności opuszczania stanowiska pracy. Zobacz więcej: https://poradnikpracownika.pl/-praca-w-pozycji-stojacej-a-obowiazki-pracodawcy

boli mnie kręgosłup

Lepiej żeby dali krzesła na cnc bo jak ich nie bedzie w ciągu tygodnia to dzwonie do inspekcji pracy.

Loose

Cnc powoli upada. Operatorzy że stawkami 15-17 złoty to jakaś kpina!! Nic dziwnego że uciekają.

zgnitejajo
@Loose 02.08.2018 16:25

nic nie może przecież wiecznie trwać tra la la la

Magda
@Loose 02.08.2018 16:25

No 2 lata sie robi na CNCi 14.50 a nowi przychodzą maja 17... trzeba zwijac sie bo nie ma na co tutaj liczyc..

Iwona

@spawacz jak wygląda sytuacja, jeśli chodzi o aktualne rekrutacje, jakie się odbywają w MBL Poland? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, takie jak ubezpieczenie medyczne albo karnet na basen? Każda opinia będzie na wagę złota.

Stary ale jary
@Iwona 01.08.2018 13:45

Iwona przestań ludziom mydlić oczy jakimiś smirsznymi benefitami każdy przychodzi do pracy aby zarobić na pensje a ta w tym zakładzie jest b. słaba. Benefity to tylko dodatek który jak jest to fajnie ale jak by go nie było to też nie ma tragedii. Co innego jest z pensjią jak jest niska to zaczynają się problemy.

trololo

Jeżeli ktoś ma dodatkowy dochód np. wygrał w totka pensje 5000 zl. przez 25 lat, albo ma swoją działalość albo odziedziczył po rodzicach jakiś duży spadek to polecam. Nic poza atmosferą w firmie, w miare luźną to jak polecam bo z tej wyplaty to wystarczy na oplaty i zupki chińskie i chleb z pasztetem od 10 do 10

spawacz

Przy rurociągach szukają spawaczy.ja mam 40zł na godzinę,ale niektórzy mają więcej.

Pracownik
@spawacz 09.07.2018 10:02

Hahahaha dobre żarty

spawacz
@Pracownik 25.07.2018 22:37

6koła na rękę co miesiąc. Ale trzeba umieć spawać.nie dla amatorów.;)

Pawciu
@Pracownik 25.07.2018 22:37

A myslisz ze 40zl/h to cos nieosiagalnego jako spawacz? Jak tak to zyj sobie dalej w tym przekonaniu.

Lsa

Jak mbl to tylko laser!!!

Iwona

@Nick pamiętaj, że każdego obowiązuje regulamin i kultura słowa. Wpisy go łamiące są usuwane przez admina. Dzielmy się opiniami, ale pamiętajmy o nadrzędnych zasadach, jakie nas obowiązują.

operator cnc

U nas 26 zł ma ustawiacz z 15 letnim stażem.

Pomocnik
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Oj chyba nawet tyle to nie...

VVV
@Pomocnik 19.06.2018 08:36

To że ty masz mniej to nie znaczy że tyle nikt nie zarabia. W MBLu wszyscy biedni i każdemu źle ale jak ktoś dłużej popracuje to widać że na pewnych działach są ekipy które narzekają, a wypowiedzenia żaden nie złoży. Myślisz że oni co? Za najniższą robią? Im się kasa zgadza aż za dobrze, tyle że trzeba utrzymywać pozory żeby czasami ktoś nie zaczął im robić pod górkę.

receopadają
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Już nawet biedronka płaci więcej.każdy kto ruszył tyłek i był gdzieś w sprawie pracy uświadomił sobie w końcu że nie trzeba się bardzo wysilać żeby zarabiać więcej.Piotrków to nie tylko mbl i haring.ruszcie tyłki może być lepiej. Więcej odwagi.powodzenia ."były pracownik"

Piotrek
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Ustawiacz ma 26 złotych powiadasz? A który, jak to nie tajemnica? Ten Twój informator wiarygodny jak pasek na TVP.INFO

zainteresowany

Reac się wynosi z MBL?Iwona może ty coś wiesz?Dziwne życzy?

Iwona

@Pracownik MBL dzięki za wypowiedź, możesz w kilku zdaniach przybliżyć nam swoją przygodę z tym pracodawcą? Od jakiego stanowiska zacząłeś karierę w MBL Poland? Może ktoś z Was chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami na jej temat? Każda merytoryczna opinia jest na wagę złota.

Stary ale jary
@Iwona 16.07.2018 15:07

Wszystkie opinie są dla was cenne ale tylko do tego aby wiedzieć ile można jeszcze ludzi wykorzystać. Pozdrowienia dla wszystkich którzy przejrzeli na oczy i zobaczyli coś więcej jak MBL

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik MBL

Na produkcji są dwie premie. Jedna frekwencyjna czyli za brak zwolnień lekarskich przez kwartał a druga wydajnościowa za wyniki całego działu. Firma daje do wybory jeden z dwóch benefitów. Albo aktywność sportowa i to jest OK System, czyli mamy w pełni sfinansowane dwa wejścia w tygodniu na basen, siłownię lub inne obiekty (do sprawdzenia w OK system), a drugi to prywatna opieka medyczna Medicover i placówki współpracujące w PTK są takie 4 o ile dobrze pamiętam, każdy pakiet za 1 zł miesięcznie więc spoko opcja. Poza tym bony na święta.

Były operator CNC

Powiem tak jak dla kogoś bez doświadczenia iść na rok dwa nauczyć się wszystkiego i uciekać gdzieś indziej. Atmosfera bardzo dobra bardzo mile wspominam tamten klimat, robota też zła nie jest jeśli jesteś trochę "techniczny" to sobie poradzisz bez problemu. Teraz główny temat kasa po roku czasu mając 15 brutto stwierdziłem że coś tu mało tego, choć wiem pracuje krótko, no i trzeba zaznaczyć że praca na 3 zmiany, więc 1850 zł za pracę operatora CNC na 3 zmiany to trochę lekka przesada

Iwona

@receopadają Twoja wypowiedź ma bardzo negatywny wydźwięk. Rozumiem, że miałeś do czynienia z firmą MBL i nie jesteś zadowolony z ich usług. Opisz swoją myśl ale w sposób merytoryczny, tak, żeby każdy z nas wiedział, znał szczegóły Twojej przygody z tą firmą. Pamiętaj, aby wypowiedź była zgodna z regulaminem forum.

Iwona

@Nowy każda opinia zarówno negatywna jak i pozytywna powinna być poparta konkretnymi argumentami. W swojej wypowiedzi używasz mocnych określeń. Pamiętajmy, że w przypadkach, gdy obrażamy innych, administrator może usunąć wpis.

Pomocny

ZKN co się boisz rozmawiać z nami? Może byś się zainteresował co się dzieje na drugich zmianach. Ile można mydlić oczy?

ciekawy
@Pomocny 20.06.2018 15:22

a co sie dzieje na drugich zmianach?

cyk
@ciekawy 21.06.2018 11:24

a gónwo się dzieje kolaborancie

Nowy
@Pomocny 20.06.2018 15:22

Do roboty nieroby.Wszyscy tylko płaczą,ręce opadają

Anonim

Witam,prosilbym o informacje.Jaka stawke zaproponuja osobie z duzym stazem jako operator maszyn cnc?na olx sa ogloszenia na operatora lasera za 26 pln,czy to mozliwe,a ile frezarki cnc?

Pracownik
@Anonim 15.06.2018 18:59

Dostaniesz z 16/17 zl i tyle

jajo
@Anonim 15.06.2018 18:59

14 na start taka prawda

Kędzior
@Anonim 15.06.2018 18:59

To zależy, jakie masz kwalifikacje. Jak jesteś doświadczony to dostajesz wyższą stawkę. Stawka jest ustalana indywidualnie po ocenie na rozmowie. Więc realne.

Rada

Jeżeli chodzi o dział cnc polecam zrobić tak jak większość osób. Popracować dwa lata i nie być odpornym na wiedzę i w całej Europie sobie poradzicie bo akurat tam można się dużo nauczyć jeśli się chce

trepanator

firma jako tako okej. Nie ma ciśnień mobbingu. Liderzy nie wyrzywają sie na pracownikach. Urlop jak chcesz to bez zadnych pretensji a po co a dlaczego nie moge bo duzo roboty. Tu jest spoko. Nie mozna sie czepiać. Kasa - slabo. Operator cnc. Fanuc, Sinumeric, Heidenhain trzy podobne acz różne systemy sterowania maszynami które trzeba opanować. Tysiące operacji, korekcji, g kodów które trzeba znać. Wszystko musi byc dograne na 100% bo inaczej kolizja na maszynie. Do tego wyobraźnia przestrzenna. Trzeba sobie w mózgu poukładać jak bedzie szedł program zeby nie (usunięte przez administratora) niczego. Do tego parametry każdego narzędzia. Zawsze trzeba dostosowac do materialu i detalu. Ogolnie to bardzo ciężko to wszystko ogarnąć. Poznac w 100% te trzy systemy to jakieś 10 lat roboty. Jest zdeczka kicha z siankiem bo czlowiek nie po to się tego uczy żeby jego potencjał się marnował. Ludzie uciekają bo zdobyli takową wiedzę i juz nie chcą robic za te 1800 bo w innych firmach takich ludzi sie szanuje.A szacunkiem pracodawcy do pracownika jest wypłata.

Były pracownik z wyboru
@trepanator 19.05.2018 21:42

Powiem Ci tak Ci którzy chcą złapać doświadczenie ,bo co jak co ale w tej firmie na cnc idzie się bardzo dużo nauczyc. to tak jak ja robiłem robotę ustawiaczy za stawkę prawie pomocnika a Ci którzy pracują bo muszą, mówią że tego nie zrobią i wszystko ktoś za nich robi. I pracują po 3 lata naciskając tylko start. tego czegho od Ciebie wyhmagaja to tylko wina pracowników którzy pokazali że potrafią coś zrobić i później liderzy towykorzystują.

Igor

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Pomocnik
@Igor 21.06.2018 22:03

Warto. Można się czegoś nauczyć a pieniądze jak na start przestały być żenujące.

Setup
@Pomocnik 21.06.2018 23:31

Nie warto i pieniądze to nadal główny powód odejść ludzi z wieloletnim stażem. Kierowniki już się boją bo najlepsi uciekają. Niedługo sami zostaną bo nawet ukraińce nie pomogą. ZROZUMCIE WKOŃCU ŻE LUDZIOM SIĘ PŁACI !!! To dzięki nim zakład funkcjonuje bo na pewno nie dzięki tym "specjalistom" z biura.

Kedzior
@Igor 21.06.2018 22:03

Warto. Jak będziesz dobry, to możesz dostać podwyżkę. Nowe będą planowane na jesień na CNC

Stefan

Jeśli mamy coś na sumieniu to pewnie tak musiało być!

byłypracownik

Czy pracuje jeszcze na utrzymaniu ruchu król makulatury.?jeśli tak to radzę uważać. Gość lubi podpierniczać do kierownika.sam się przekonałem na własnej skórze.ANK. Jeśli dobrze pamiętam.dzięki niemu już nie pracuję.pozdrowionka MBL....

pomocnik lidera

dlaczemu w firmie mbl nikt nie chce pracować ?

antek
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

Ja chcę ,ja chcę, gdzie to jest.

stanik
@antek 26.05.2018 13:06

I jo bym chciał.

ignaś
@antek 26.05.2018 13:06

Tera albo wcale

andżej
@stanik 26.05.2018 21:57

Spawamy..!toczymy. Malujemy.!MBL.ja też chcę do mbla.

Obserwator
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

Wszyscy chcemy do MBLu tak tam dobrze!!

Jarek
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

To nie jest prawda. Na produkcji pracuje ponad 400 ludzi.

Zostaw opinię o MBL Poland Sp. z o.o. - Piotrków Trybunalski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBL Poland Sp. z o.o.