MBL Poland Sp. z o.o.

Adres: Sulejowska 45, 97-300 Piotrków Trybunalski

NIP: 7710008003 KRS: 0000065219

MBL Poland Sp. z o.o.
2 197 6 1

Opinie o MBL Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

operator cnc
 Opinia

U nas 26 zł ma ustawiacz z 15 letnim stażem.

Pomocna?
Pomocnik
 Opinia
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Oj chyba nawet tyle to nie...

Pomocna?
VVV
 Opinia
@Pomocnik 19.06.2018 08:36

To że ty masz mniej to nie znaczy że tyle nikt nie zarabia. W MBLu wszyscy biedni i każdemu źle ale jak ktoś dłużej popracuje to widać że na pewnych działach są ekipy które narzekają, a wypowiedzenia żaden nie złoży. Myślisz że oni co? Za najniższą robią? Im się kasa zgadza aż za dobrze, tyle że trzeba utrzymywać pozory żeby czasami ktoś nie zaczął im robić pod górkę.

Pomocna?
receopadają
 Opinia
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Już nawet biedronka płaci więcej.każdy kto ruszył tyłek i był gdzieś w sprawie pracy uświadomił sobie w końcu że nie trzeba się bardzo wysilać żeby zarabiać więcej.Piotrków to nie tylko mbl i haring.ruszcie tyłki może być lepiej. Więcej odwagi.powodzenia ."były pracownik"

Pomocna?
Piotrek
 Opinia
@operator cnc 18.06.2018 08:32

Ustawiacz ma 26 złotych powiadasz? A który, jak to nie tajemnica? Ten Twój informator wiarygodny jak pasek na TVP.INFO

Pomocna?
Uczciwy
 Opinia
@Piotrek 19.07.2018 17:32

Zapytaj o Bacę, gość robi tam prawie od początku i ma około 26zł. A jest fachowcem jako jedyny w zakładzie.

Pomocna?
elo
Nazwa działu: Cnc
 Opinia
@Uczciwy 05.01.2019 23:01

pokazał ci pasek?

Pomocna?
TakNie
Zaba
 Opinia

Trzeba podziekowac kolegom z ukrainy za podniesienie wydajnosci przed ich przybyciem bylo ponad 100% a teraz jest kolo 90% tak dalej. Ciekawe jak dlugo ludzie to wytrzymaja

Pomocna?
Rudy
Nazwa działu: Cnc
 Opinia
@Zaba 08.02.2019 17:04

Oczywiście najłatwiej zgonic wszystko na Ukraińców. Nikt nie robi bledow, wszyscy pracują na 100% tylko nie Ukraińcy. Nie ma to jak znaleźć kozła ofiarnego...A prawda jest taka, że niektórzy z nich lepiej pracują niż Polacy. Nikt nie jest bez błędu. Łatwo zakrywac się innymi.

Pomocna?
Zaba
 Opinia
@Rudy 08.02.2019 22:32

To dziwne ze ze do czasu przybycia kolegow mielismy dobra wydajnosc a teraz niema. Rozdzielmy nasza produkcie od kolegow i zobaczymy

Pomocna?
eMbeel
Nazwa działu: Cnc
 Opinia

CNC upada oj upada...nie ma kto pracować pensje żenująco niskie jakość i wydajność idą na dno (podziękujmy UA) jeszcze MAX pół roku i zostaną sami ustawiacze z obywatelami zza granicy ale i oni mają dość

Pomocna?
SAW
 Opinia
@eMbeel 06.02.2019 01:00

To samo ze spawalnią, jest coraz gorzej.

Pomocna?
Rudy
 Opinia
@eMbeel 06.02.2019 01:00

CNC nie upada I nie tak szybko. Całkiem nieźle idzie wyrzucanie prac na zewnątrz I chyba taniej.... Ja jestem na cnc I mi pasuje. Dobra atmosfera z zarobków jestem zadowolony dobre warunki I ludzki uczciwy konkretny szef

Pomocna?
Monter
 Opinia

Nie polecam tej firmy Pozdrawiam

Pomocna?
BUK
 Opinia

Jak samopoczucie po "ZNACZĄCYCH" podwyżkach?

Pomocna?
Tiko
 Opinia

Pani KATJA ? super laska

Pomocna?
Żaba
 Opinia

KIEDY Będą Podwyżki W TEJ FIRMIE

Pomocna?
Oper
 Opinia
@Żaba 15.12.2018 18:32

Jakie podwyżki? Hahaha...nie będzie nic. Pic na wodę tylko poszedł żeby ludzi zatrzymać.

Pomocna?
Rudy
 Opinia
@Oper 16.12.2018 18:32

Nieprawda. Będą podwyżki od stycznia plus wyższa premia miesięczna. Przekonacie się kup pisze prawdę już w styczniu. I to będę ja.

Pomocna?
Zaba
 Opinia
@Rudy 19.12.2018 21:48

Jak tam nastroje po dzisiejszym zebraniu

Pomocna?
TakNie
Oper
 Opinia
@Rudy 19.12.2018 21:48

Hahaha wyższa premia? Te 400brutto zależne od pewnych czynników między innymi od jakości w którą wliczają ukraińców co "psują" na potęge i wydajność której nie ma i nie będzie bo brakuje 20% ludzi. Hahaha ale mnie ubawiłeś

Pomocna?
ciekawy
 Opinia
@Oper 20.12.2018 17:09

kolego brak ludzi nie wpłynie na wydajność.. wydajność to założony czas technologiczny do dostępności roboczogodzin wiec jakby nawet jakby dzial mial 120 osób a pracowało by tylko 100 (bo reszta na chorobowym by np była:) i zrobią swoją wydajność na poziomie 100% to całość bedzie liczona na 100%

Pomocna?
TakNie
papasztamm
 Opinia
@Zaba 20.12.2018 16:23

a co to za nagrody były przed swiętami czy dostali wszyscy?

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia

A czy są jakieś działy dla kobiet? Jak tak to warto aplikować?

Pomocna?
Monter
 Opinia

Nie polecam tej firmy

Pomocna?
Nowy
 Opinia

Hej. Mam umówioną rozmowę kwalifikacyjną do biura. Ktoś może coś powiedzieć o przebiegu rozmowy? bo ta jedna opinia za dużo nie mówi..

Pomocna?
TakNie
Wiesiek
 Opinia
@Nowy 03.01.2019 15:39

Jest nowy dyrektor więc trudno powiedzieć jak to będzie wyglądało

Pomocna?
TakNie
ciekawy
 Opinia
@Nowy 03.01.2019 15:39

a na jakie stanowisko?" :)

Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia

Za mało ukrainy, WINCYJ UKRAIŃCÓW!

Pomocna?
mbl
 Opinia
@Obserwator 10.05.2018 14:44

Jedynym plusem pracy w tej firmie jest 30 min przerwa.gdzie indziej przeważnie jest 15 min.

Pomocna?
Nick
 Opinia
@mbl 16.05.2018 10:28

Teraz jest juz po 15 min.

Pomocna?
Kedzior
 Opinia
@Nick 17.05.2018 05:09

Wprowadzili 15 min, ale tylko tymczasowo bo maja nawal zamowien i zbliza sie okres wakacyjny. Potem mają wrócić do dłuzszej przerwy. Przyjda tez nowi z Ukrainy, ale mają też dac specjalne wyzsze stawki na niektorych satnowiskach spawacze, laser ....

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Nick 17.05.2018 05:09

No to nie ma już plusów.

Pomocna?
Uczciwy
 Opinia
@mbl 16.05.2018 10:28

Już jest 15 minut.

Pomocna?
TakNie
Igor
 Opinia

Podpowiedzcie czy warto aplikować?

Pomocna?
TakNie
Pomocnik
 Opinia
@Igor 21.06.2018 22:03

Warto. Można się czegoś nauczyć a pieniądze jak na start przestały być żenujące.

Pomocna?
TakNie
Setup
 Opinia
@Pomocnik 21.06.2018 23:31

Nie warto i pieniądze to nadal główny powód odejść ludzi z wieloletnim stażem. Kierowniki już się boją bo najlepsi uciekają. Niedługo sami zostaną bo nawet ukraińce nie pomogą. ZROZUMCIE WKOŃCU ŻE LUDZIOM SIĘ PŁACI !!! To dzięki nim zakład funkcjonuje bo na pewno nie dzięki tym "specjalistom" z biura.

Pomocna?
Kedzior
 Opinia
@Igor 21.06.2018 22:03

Warto. Jak będziesz dobry, to możesz dostać podwyżkę. Nowe będą planowane na jesień na CNC

Pomocna?
Uczciwy
 Opinia
@Kedzior 07.09.2018 22:24

Nic nie dostaliśmy, jakbym mógł to bym już dawno uciekł z tego zakątka wyzysku. Na CNC to przyjmują Ukraińców, a ludzie dostają grosze. A podwyżkę można dostać jak się jest podpierdalaczem.

Pomocna?
TakNie
Tiko
 Opinia

Ogólnie OK

Pomocna?
Tiko
 Opinia

Styczeń się zbliża wyszli z ukrycia wszyscy lizy (usunięte przez administratora) teraz kto pierwszy wyścig szczurów do lidera o kierownika najgorzej mają na spawalni do kierownika nieda się został tylko lider

Pomocna?
Dpp
 Opinia

A pani leader marta to niech sie wezmie za robotke bo ma motyla i robi za nia wszystko przez 8 h nie ruszy sie do nieczego na insta i facebook przesiedzi i koty wrzuca albo z akwarium foty ze work ze kierownik tego nie widzi

Pomocna?
zainteresowany
 Opinia

Reac się wynosi z MBL?Iwona może ty coś wiesz?Dziwne życzy?

Pomocna?
logista
 Opinia
@zainteresowany 18.07.2018 16:48

A gdzie sie wynosi ?

Pomocna?
TakNie
Tiko
 Opinia

Mbl teraz to Ukraina żądzi oni mają lepsze prawa niż Polacy to się w głowie nie mieści brak szacunku dla swoich co za kadra żądzi wstyd

Pomocna?
Misiek
 Opinia
@Tiko 24.08.2018 12:19

Co Ty pierniczysz. Jaka Ukraina rządzi, jakie lepsze prawa. To chyba jakiś żart

Pomocna?
Tiko
 Opinia
@Misiek 07.09.2018 22:29

To ty chyba z biura jesteś

Pomocna?
Misiek
 Opinia
@Tiko 11.09.2018 12:24

Z jakiego biura? A Ty chyba jesteś z biura, co nie ma pojęcia o szczegółach, tylko klepie, co mu ślina na język przyniesie. Jesli uwazasz, ze maja lepiej, to sie z nimi zamień. Po co pisać takie głupoty, skoro nie ma się pojecia ile zarabiają za ile godzin. Tylko takie głupie gadanie. Przecież to nie sa ludzie zatrudnieni przez MBL. Liderzy nie mogą nim kierowąc i wydawac poleceń. Ty za nadgodziny dostajesz 200% lub 100%. Oni za każdą godzinę tyle samo. Nie mają żadnych praw pracowniczych. Co w tym dziwnego, nie ma ludzi na rynku, to sobie firma jakoś musi radzić. Zresztą UKR nie tylko w MBL. Znam firmy, gdzie zatrudnia się juz po 100 , 200 UKR. MBl nie jest zły. Mnie tez si e kilka rzeczy nie podoba, ale nie koncentruje sie na negatywach. Dobra atmosfera, dobra komunikacja, bhp i nie wdycham olejów, ani nie czuję bata na plecach...

Pomocna?
Łysy
 Opinia
@Tiko 24.08.2018 12:19

A ja pracuję i nie spedzam czasu na obijaniu sie i wiecznym narzekaniu. I chyba warto. Dostalem dodatkowa nagrode do pensji poaz premia i dwa razy podwyzke w ciagu ostniego 1,5 roku. Mam dobre relacje ze wszytskimi to i sie milo pracuje.... Nikt sie mnie nie czepia, jest czysto i nie ma stresu

Pomocna?
Tiko
 Opinia
@Misiek 13.09.2018 21:23

Przede wszystkim kim ty jesteś ja napewno jestem Polakiem wiesz to co piszesz puszczę w obieg po zakładzie ciekawe jak pracownicy się wypowiedzą dla czego niema sobót dla nas o niedzieli nie wspomnę dlaczego nikt z kadry nie zwraca co dany pracownik z Ukrainy robi na stanowisku pracy albo telefon albo tablety oni nocek nie będą pracować stawki mają większe niż nasz pracownik cały czas poprawy po nich papieros kadra uwagi im nie zwróci tylko nam nadgodziny w dniu roboczym my nie możemy bo Ukraina robi nadgodziny stawki na slusarce 12 albo 13 "NETTO"za każdym razem kadra goni swoich pracowników oni mają wczasy najgrzej jest na spawalni no i malarnia która miała za wsze 100% produkcji teraz przez pracowników z Ukrainy spadają w dół co to za polityka firmy dla mnie firma dostaje dotacje za każdego pracownika z Ukrainy

Pomocna?
stary
 Opinia
@Tiko 24.08.2018 12:19

przyjądrza Ukrainiec z rodziną 1 dziecko drugie w drodze pracuje tylko mąż samochód/, na kredyt mieszkanie nie wiem jak,wiem bo byli u nas coś kupić,gdzie młody polak możne sobie na to pozwolić

Pomocna?
TakNie
Misiek
 Opinia
@Tiko 24.08.2018 12:19

A ja tam pilnuje swojej roboty i mnie Ukraincy nie przeszkadzają. Tez ludzie... I nie narzekam na kase. Jak dorobie w nadgodzinach to nieźle dostaje na rękę. Szanują mnie, nie pomiatają mną..... Nie mam stresa, a na życie mi starcza. A i może będzie lepiej bo widać ze coraz więcej zamówień, a i zmiany w kasie też się szykują. Poczekam i zobaczę, co w styczniu...

Pomocna?
T&J
 Opinia

Chciałbym złożyć CV warto? Słyszałem, ze są zmiany na lepsze. Który dział jest najlepszy?

Pomocna?
Pawciu
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

Przyjdź i się przekonaj. Najlepszy dział? Biuro hahahahahahahahaha

Pomocna?
WSK
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

jesteś chyba w desperacji że chcesz tutaj pracować , dobra rada szukaj gdzie indziej

Pomocna?
Hhgghh
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

Chyba zmiana Polaków ma Ukraińców

Pomocna?
Trololo
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

To jakie te zmiany na lepsze?

Pomocna?
abc
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

Nie warto

Pomocna?
Niedowiarek
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

Wbijaj na magazyn. Bez uprawnień zaczynają przyjmować

Pomocna?
Misiek
 Opinia
@T&J 02.10.2018 09:46

Warto, składaj i się sam przekonasz. Proponuję CNC lub obróbkę. Tam w miarę dobrze rządzą. I nie słuchaj do końca tego, co tu pisza. Niektórzy potrafią tylko narzekac i krytykować, a robic im się nie chce i szkolić tez nie....

Pomocna?
Cnc
 Opinia

Leader MFE z Cnc skonczy sie niebawem takie (usunięte przez administratora) z jego strony jeszcze pare osob czeka na jego zachowanie a gora juz wie co nieco jak traktuje pracowników zeby nie bylo tak ze jeszcze bedzie zap......na maszynach

Pomocna?
Kuba
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Pomocna?
Max
 Opinia
@Kuba 18.03.2018 13:11

Od sierpnia wiszą ogłoszenia od pracy także sam odpowiedz czy warto. O miejsce u dobrego pracodawcy trzeba się mocno starać a tam? Podobno ukraina już zawitała a wiadomo co to oznacza. Odszedłem bez oglądania się za siebie. A wiem że już niedługo będzie kolejna partia.

Pomocna?
Fantomas
 Opinia
@Kuba 18.03.2018 13:11

Pracuje w Mbl i zapotrzebowanie jest , pracownikow z ukrainy jest juz paru , z plotek dochodza sluchy ze ma byc ich wiecej , ogloszenia wisza dosc dlugo ale zastanow sie czy warto , jesli chcesz zarobic dobre pieniadze to radze szukac gdzies indziej , atmosfera jest ok ale tez trzeba wiedziec co sie mowi i do kogo , zalezy tez czego oczekujesz .

Pomocna?
Lolks
 Opinia
@Kuba 18.03.2018 13:11

Ja osobiscie odradzam i radze szukac czegos innego , wiele oferuja na poczatku , a pozniej i tak wychodzi ze guzik sie z tego oferowania dostaje .

Pomocna?
JO
 Opinia
@Kuba 18.03.2018 13:11

Oj potrzebuje..a najlepszy pracownik jest silny i głupi.

Pomocna?
Kedzior
 Opinia
@Kuba 18.03.2018 13:11

Warto, place o kwietnia ida w gore plus dwie premie na kwartal. Jak chcesz sie rozwijac to mozesz isc na spawalnię i szkolic na spawacza lub na CNC najlepsi mają dobre stawki Sa tez nadgodziny placone w każdym miesiącu, a co 3 miesiace premia i atmosfera dobra Nie traktuja jak śmiecia tylko w miarę z szacunkiem Idzie sie dogadać

Pomocna?
Opcoa
 Opinia
@Kedzior 28.03.2018 20:58

Nie ośmieszaj się tą wypowiedzią. Po 1 nadgodziny co 4 miesiące po 2 tylko pupilki mają stawkę po 3 gdzie masz 2 premie? Jest 1 pod warunkiem jak zasłużysz a kwota w innych zakładach na miesiąc jest wyższa niż tutaj na 3.

Pomocna?
nowy w pracy?
 Opinia
@Kedzior 28.03.2018 20:58

A ile można wyciągnąć na godzinę.Na produkcji.?wie ktoś.?

Pomocna?
KRY
 Opinia
@nowy w pracy? 29.03.2018 13:55

Najniższą krajową napewno

Pomocna?
Kedzior
 Opinia
@nowy w pracy? 29.03.2018 13:55

To zalezy na jakim stanowisku. I nie prawda ze nie placa nadgodzin co miesiąc. Placą w każdym miesiącu, a jak ktoś tego nie widzi, to albo nie pracuje w nadgodzinach, albo kiepsko widzi, co ma na pasku, albo z czystej zlośliwosci tak pisze

Pomocna?
Oper
 Opinia
@Kedzior 03.04.2018 21:22

Gdzie masz płacone nadgodziny? Do wypłaty masz liczoną dniówkę z soboty a kolejna jest wypłacana na koniec okresu rozliczeniowego czyli co 4 miesiące.

Pomocna?
Kedzior
 Opinia
@Oper 03.04.2018 23:23

Dostają ludzie pieniądze za nadgodziny w każdym miesiącu. Oczywiscie na koniec okresu rozliczeniowego tez jak nie odbiora nadgodzin w postaci czasu wolnego wiec nie piszcie bzdur, bo to nie jest prawda ze nie placa za nadgodziny w miesiacu

Pomocna?
x
 Opinia
@KRY 30.03.2018 18:14

Najniższą krajową?nie żartuj..więcej to już nawet w biedronce dają.

Pomocna?
TakNie
Oper
 Opinia
@Kedzior 18.05.2018 21:56

Na cnc NIE DOSTAJĄ w każdym miesiącu. Czasami ci zapłacą za 1 sobotę ale tak to co 4 miesiące!!!!!! I jakie gofziny do odbioru??? Nie ma kto robić a ty z takim czymś wyskakujesz.

Pomocna?
Kędzior
 Opinia
@x 23.05.2018 18:31

To dlaczego nie zatrudnisz się w Biedronce??? Droga wolna....

Pomocna?
WSK
 Opinia
@Kedzior 28.03.2018 20:58

Większej głupoty nie czytałem.Operator CNC

Pomocna?
Lysy
 Opinia
@Max 18.03.2018 14:23

Też mi nowina. Ogłoszenia o pracy wiszą w każdej większej firmie. Większość firm poszukuje ludzi....

Pomocna?
TakNie
OSI
 Opinia

I jak tam robaczki? Dalej za najniższą? Dalej będziecie narzekać a żaden się nie zwolni? Powodzenia z takim podejściem.

Pomocna?
joł
 Opinia

jeszcze dzień jeszcze noc rzuce wszystko wyjde stąd... ominę bokiem go.... mam lepszą pracę oo...

Pomocna?
pomocnik lidera
 Opinia

dlaczemu w firmie mbl nikt nie chce pracować ?

Pomocna?
antek
 Opinia
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

Ja chcę ,ja chcę, gdzie to jest.

Pomocna?
stanik
 Opinia
@antek 26.05.2018 13:06

I jo bym chciał.

Pomocna?
TakNie
ignaś
 Opinia
@antek 26.05.2018 13:06

Tera albo wcale

Pomocna?
TakNie
andżej
 Opinia
@stanik 26.05.2018 21:57

Spawamy..!toczymy. Malujemy.!MBL.ja też chcę do mbla.

Pomocna?
Obserwator
 Opinia
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

Wszyscy chcemy do MBLu tak tam dobrze!!

Pomocna?
Jarek
 Opinia
@pomocnik lidera 25.05.2018 23:46

To nie jest prawda. Na produkcji pracuje ponad 400 ludzi.

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia

Witam,prosilbym o informacje.Jaka stawke zaproponuja osobie z duzym stazem jako operator maszyn cnc?na olx sa ogloszenia na operatora lasera za 26 pln,czy to mozliwe,a ile frezarki cnc?

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Anonim 15.06.2018 18:59

Dostaniesz z 16/17 zl i tyle

Pomocna?
TakNie
jajo
 Opinia
@Anonim 15.06.2018 18:59

14 na start taka prawda

Pomocna?
Kędzior
 Opinia
@Anonim 15.06.2018 18:59

To zależy, jakie masz kwalifikacje. Jak jesteś doświadczony to dostajesz wyższą stawkę. Stawka jest ustalana indywidualnie po ocenie na rozmowie. Więc realne.

Pomocna?
TakNie
Tiko
 Opinia

Lider nie nic nie może im zrobić olewają go po całości tak nie powinno być to wina naszych kierowników

Pomocna?
Tiko
 Opinia

Nawet nie wolno im wiór wywozić z CNC tak kierownik kazał on ma się uczyć

Pomocna?
saszka
 Opinia

ja rabotaju za 13 zl na godzinu i u mnienia to odpowiadaju. a mogajet zapierdalaju po 12 godziny i to odpowiadaju. u mienia chjeb za 1 hrywna bjenzyna za 3 hrywna. wyśle familju wyplatu to 3 miesiącu zyju i odkładaju jeszcze. Pracu w polszy to zaszczytu dla mienia

Pomocna?
Taka prawda
 Opinia
@saszka 19.05.2018 22:08

Fajnie że siejesz ferment ale poinformuję Cię że niestety ale Ukraińcy wcale nie robią u nas za najniższą bo mają płacone więcej niż niejeden na produkcji xD Jeśli boisz się że Ukrainiec zabierze ci pracę i musisz pisać takie głupoty tutaj to widocznie nie uczyles się w szkole skoro przyjeżdża do Polski gość że wschodu, nic nie potrafi, zabiera Ci pracę a na koniec zarabia więcej niż ty xD

Pomocna?
TakNie
cała prawda
 Opinia
@Taka prawda 24.05.2018 22:13

To świadczy o pracodawcy. Woli dać zarobić obcym niż swoim. A jacy to fachowcy to już wszyscy wiedzą. Na pewno wszyscy już zauważyli że nie lubią się narobić. I mają wywalone na wszystko. A co najśmieszniejsze nikt ich nie nadzoruje,bo po co się ma się narażać .

Pomocna?
przyszłybyłypracownik
 Opinia
@cała prawda 25.05.2018 12:46

A kiedy zaczniecie zatrudniać hindusów.Robią tak samo, ale się tak nie cenią.

Pomocna?
Tiko
 Opinia
@saszka 19.05.2018 22:08

Do (usunięte przez administratora) dalej

Pomocna?
TakNie
Książe
 Opinia

Krzesła ? Chyba żart. Panowie książęta szanujmy się bardziej. Leżaczki co najmniej . A na przerwy poprosimy lektyki kursujące na stołówkę i palarnię. Oczywiście każdy operator dodatkowo powinien mieć do pomocy osobę która będzie go wachlować w te upalne dni.

Pomocna?
....
 Opinia

Praca w pozycji stojącej i obowiązki pracodawcy Praca stojąca jest identyfikowana jako czynnik uciążliwy, czyli taki, który oprócz ogólnego zmęczenia nie powinien powodować stałego uszczerbku na zdrowiu. Jednak należy mieć na uwadze, że nie jest to praca łatwa. Z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy należy rozróżnić pracę w pozycji stojącej na dwa rodzaje, mianowicie: pracę niewymagającą stale pozycji stojącej i pracę wymagającą stale pozycji stojącej lub chodzenia. W przypadku wykonywania pracy niewymagającej stale  pozycji stojącej, pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracownikom możliwość siedzenia, natomiast w drugim przypadku pracodawca musi zapewnić pracownikom miejsce w pobliżu stanowiska pracy, gdzie pracownik będzie miał możliwość odpocząć. Tak stanowi art. 49 ust. 1 i 2 rozporządzenia ministra pracy i polityki socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy. Co istotne w tym przypadku, miejscem odpoczynku nie może być stołówka czy jadalnia, gdyż są to pomieszczenia higieniczno-sanitarne, co zostało zauważone w wyroku Naczelnego Sądu Administracyjnego z 28 czerwca 2007 r., I OSK 1263/2006. Ważne! Pracodawca musi zapewnić pracownikowi takie miejsce, gdzie bez przerywania procesu pracy będzie miał możliwość odpoczynku, a w przypadku pogorszenia samopoczucia, będzie mógł odpocząć bez konieczności opuszczania stanowiska pracy. Zobacz więcej: https://poradnikpracownika.pl/-praca-w-pozycji-stojacej-a-obowiazki-pracodawcy

Pomocna?
boli mnie kręgosłup
 Opinia

Lepiej żeby dali krzesła na cnc bo jak ich nie bedzie w ciągu tygodnia to dzwonie do inspekcji pracy.

Pomocna?

Zostaw opinię o MBL Poland Sp. z o.o. - Piotrków Trybunalski

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBL Poland Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.