HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

natka

07.05.2015 14:16

.. a praca rzeczywiscie tak monotonna czy ujdzie??? Mozna wyjsc do kibla czy czy trzeba pracowac w pampersie?
    SongoKu

07.05.2015 13:50

Dobra firma na początek ( doświadczenie ) a tak to w sumie nie polecam, szkoda czasu. Pracuje tam ,ale wiem że nic nie osiągnę. Nie wynika to z braku ambicji czy kwalifikacji. Wynika to z tego że nie wiąże przyszłości z tą firmą. Kwestia czasu (usunięte przez administratora) wypowiedzeniem ;) Szkoda ludzi , którzy są bez wyjścia, ludzi którzy maja do wykarmienia dzieci.
    on

07.05.2015 07:33

nie polecam pracy w Mando omijajcie z dala
    benia

06.05.2015 23:02

dostaniecie.. (usunięte przez administratora) zł brutto i po październiku :D
    cacanka

06.05.2015 21:17

A dlaczego w pazdzierniku ma byc lepiej??
    Obiecanka

06.05.2015 22:23

odgórnie mamy obiecane że w październiku będzie lepiej będą podwyżki i to podobno takie ze odczujemy to tylko jeszcze nie wiem w którym roku :)
    Obiecanka

06.05.2015 21:08

Więcej wytrwałości już w październiku ma być lepiej
    reksio

06.05.2015 19:53

nie rozumiem liderów, na nockach (usunięte przez administratora) jak dzicy tylko po to , żeby przed samym końcem zmiany posiedzieć dupami przez 1,5 godziny! co za tępe dzidy! Zamiast pracować równomiernie to jakiś wyścig, żeby dupą posiedzieć i pogadać... co chwilę te maszyny wyją, ogłuchnąć idzie, jakieś błędy. Sami liderzy co chwilę na papieroska albo e szlugi palą na linkach. Ty do kibla wyjść nie możesz, bo masz stać i udawać na baczność. Ja nie muszę udawać, że pracuję,bo pracuję a nie kitram się między linkami i zaciągam dymem.
    cyc operator

06.05.2015 16:57

Poki Pan (usunięte przez administratora) nie odejdzie z tej firmy to nie bedzie lepiej, a po drogie nie rozumie jednej sprawy lider o godzinie 5:45 kaze wyjerzdzac produkcje z maszyn, wiec to robie, potem szybko sprzatam stanowisko pracy,i majac mniej wiecej 5 min do konca zmiany chce sie isc (usunięte przez administratora a on do mnie startuje ze mam byc do konca na linii. Panowie wiecej luzu bo sami robicie kwas a potem macie pretensje ze was operatorzy olewaja, bo pamietajcie to my jestesmy dla was a nie na odwrot.
    Yen Yunguciu

06.05.2015 15:42

Wpiszta sobie w Youtube : chińskie fabryki :) Tak to wygląda.
    zuzka

06.05.2015 13:24

:-D spooko... Chcialam sie dowiedziec czego mam sie spodziewac. Dzieki za info.
    RR

06.05.2015 12:56

taśmy nie ma ale jest norma podajesz komponenty na następne stanowisko czyli to tzw. take time, w międzyczasie po dupie się nie podrapiesz tak podrasowana norma xD najwiekszą głupotą w tym zakładzie jest kasowanie błędu maszyny przez operatora, a w innych zakładach to karygodne, błąd musi naprawić twój przełożony czyli robisz tryb manualny i wpychasz łapy w maszynę żeby wycofać błąd. Większego debilizmu nie widziałem. Zdarzają się małe wypadki, że cię coś uderzy czy zakleszczy rękawiczkę, w końcu to automaty, ty tylko nakładasz komponenty w znacznym tempie.
    zuzka

06.05.2015 08:19

Witam. Chcialabym sie dowiedziec na czym konkretnie polega u Was praca na montazu? Czy leci jakas tasma czy stoi sie przy maszynie? Bede wdzieczna za odpowiedz.
    JogiBaBu

05.05.2015 13:45

Mierzcie siły na zamiary, nie macie pieniędzy żeby płacić pracownikom? Nie zwiększajcie zatrudnienia, nie przyjmujcie zleceń. Największe upały jeszcze przed machiningiem xD smród, brud i ubóstwo!Chcecie wypromować markę kosztem pracowników produkcji?? Karma wraca...
    DB

05.05.2015 12:00

Odradzam wszystko na nie!
    dość

04.05.2015 22:47

Zgadzam się z przedmówcami mahining to tragedia (usunięte przez administratora) ten koleś nienadaje się na te stanowisko czy (usunięte przez administratora) tego nie widzi skoro tylu ludzi na niego nazeka to czemu nie zrobić roszad niech wraca na montaż a nam dajcie kogos innego czemu nie sprobowac tak tylko będziecie tracic ludzi a i tak ich jusz niemacie za duzo
    nowy prac

04.05.2015 22:25

witam zgadzam się z częścią ludzi na montażu jest ok ale to co się dzieje na machiningu to przechodzi ludzkie pojęcie non-stop nadgodziny a jak nie to polecenia slużowe praca w sobote i niedziele obowiązek człowiek nie ma wogule życia osobistego tylko praca rodzina się nie liczy,niepowiem kto chce se dorobić i chce mieć wieksza troszeczkę pensje bo tak to można nazwac to niech zostaje nikt nikomu nadgodzin nie broni ale czemu ludzie zmuszacie caly czas tych co naprawdę nie chcą zostawać ja osobiście jusz szukam nowej pracy i gadam ze znajomymi z linek tez szukają pracy bo tak na dłużza metęo człowiek niewyrobi .Jeden shiftlider to totalna porazka to ze on nie ma zycia osobistego to nieznaczy ze inni nie maja.Naprawde prac ok chociaż stawka nieadekwatna do stawki na montażu praca 100 procent cięższa a kasa najnizsza krajowa chociaż dali by 150zl więcej a ludzie byli by bardziej zadowoleni ,ludzie też ok ale zmuszanie do n adgodzin jak w obozie koncentracyjnym kto przyjdzie na machining ten zrozumie pozdr dla normalnych
    pracownica produkcji

04.05.2015 21:41

Na montażu jest całkiem ok. Praca lekka, liderzy i shift w porządku, atmosfera też dobra. Nie ma co się kobietom pchać na ten machining. To tylko tam mają syf.
    Get Shaky

04.05.2015 19:48

Jak tak sie poczyta komentarze to tam jest tragedia nie dosc ze atmosfera nie przyjemna to te zarobki o zgroza. Dobrze ze sa miejsca pracy ale dlaczego polak polakowi jest wrogiem. Wszsytkie inne narodowości maja przewagę nad nasza ze są w jedności i braterstwie a nie takiej udawanej przyszywanej. acha i nie potwierdzajcie tezy Otto von Bismarck "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą."
    ela

04.05.2015 19:34

A czy kobiety tez na tym machiningu pracują?
    qwert

04.05.2015 20:54

niestety nie :)
    stop

04.05.2015 18:43

Ja pracowałem w Mando do zeszłego tyg. i odradzam kazdemu kto zamierza rozpaczac tam kariere szczegolnie na dzial machining,to co tam sie wyprawia to czysta kpina,przymusowe nadgodziny bo jak nie to polecenie (dodam tylko ze od jednego shift leadera reszta potrafi zalatwic z ludzmi normalnie) druga sprawa nie kompetencja przelozonych w tym mistrza,cyrk na kolkach,jeden wielki (usunięte przez administratora) co chwile pretensje zabieranie premi,i co najwazniejsze nakaz pracy od poniedzialku do piatku najlepiej po 16 godzin soboty niedziele nie powiem bo ludzie chodza weekendy ale tylko dlatego zeby zarobic i oczywiscie ci sami czyli liderzy ktorzy narpawde wykazuja zaangazowanie w prace ale zero podziekowania dla wszystkich,moze Pani (usunięte przez administratora) w koncu sie zainteresuje co tam sie wyprawia a nie samowolka,a najlepsza sytuacje opowiem sam na swoim przykladzie przychodzi (usunięte przez administratora) ze mam przyjsc w sobote ja mowie ze nie a on ZE UMOWA NIE ZOSTANE przedluzona razem ze swoja prawa reka czyli jednym z (usunięte przez administratora) mnie gdzie po chwili przychodzi owy (usunięte przez administratora) i oznajmnia nie martw sie jednak dostaniesz umowe a ja na to nie DZIEKUJE(jego mina bezcenne) ale co to (usunięte przez administratora) ma byc TRAGEDIA

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

abecadlo

04.05.2015 16:15

dawajcie na machining! Praca o wiele cięższa niz na montazu, pot się leje, ale za tą samą stawkę co na montażu.... śmiechu warte. Do tego na każdym kroku polecenia służbowe na nadgodziny.. Ludzie a szczególnie Shift Liderzy (o jednego, wiadomo o kogo chodzi) zastanowcie sie czy takie traktowanie ludzi, zmuszanie i ciągłe poganianie poprawi Waszą sytuacje??? Zobaczycie ile ludzi odejdzie z machiningu w najblizszym czasie to wtedy otworzycie dopiero oczy!!! Ludzie z tego działu już rozgladaja sie za inna praca, bo wykonywane obowiazki i ciezka praca, za najnizsza krajowa.. powodzenia jesli myslicie ze bedziecie przynosic dochody z takim podejsciem do ludzi.
    Swistak

04.05.2015 15:47

(usunięte przez administratora) zawiniete w ladny papierek:) W sumie to szkoda pisac i sie produkowac, ten czas lepiej poswiecic na szukanie innej pracy.
    dominik

04.05.2015 15:25

mando to jedna wielka porażka szczególnie machining zmuszanie do nadgodzin bo ludzi mało do pracy. zero patrzenia na człowieka tylko (usunięte przez administratora) . tym ZAKŁADEM niech zajmie się najlepiej inspekcja pracy bo to jest (usunięte przez administratora) a (usunięte przez administratora) tylko obiecuje i nic z tych obietnic nie realizuje. pozdrawiam tyrana (usunięte przez administratora) . nie polecam tej pracy
    qwert

02.05.2015 14:15

lepiej się zajmijcie umowami na deputy i liderów bo chłopaki biegają po 3-4 miesiące jako liderzy na umowie operatorów. Potem jeszcze kolejne 3 miesiące na okresie próbnym. Brawo. Audyty, sraty, pierdaty, poświęcenie i zaangażowanie pracowników na produkcji. I co zostało z tego? Kierownicy nagrodzeni, zadowoleni, podostawali pochwały a operatorzy zostali tylko ze zmęczeniem wypisanym na twarzach i perspektywą poleceń słuzbowych do nadgodzin. Pareto 80/20 - 80% ludzi zapierdziela na firme mając z tego 20% wynagrodzenia. 20% wyższego szczebla leje na reszte 80%. To przykre. Pozdrawiam
    Czlowiek z Lasu

02.05.2015 13:01

Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji, bo praca tu będzie się opłacać. Będą nas leczyć dobrze zarabiający lekarze i pielęgniarki, dobrze zarabiający nauczyciele będą uczyć nasze dzieci, dobrze zarabiający policjanci będą dbać o nasze bezpieczeństwo. Przy polskich drogach wyrosną nowoczesne stadiony i pływalnie. Czy to możliwe? Udało się w Irlandii, dlaczego ma nie udać się w Polsce? Przecież Polacy to wielki i mądry naród. Polskę też stać na swój cud gospodarczy. Musimy tylko wygrać te wybory. (Platforma Obywatelska 2007) :) XXX
    Miki

02.05.2015 09:42

A na kiego grzyba potrzebne Ci są te koszulki? Firma mała, ludzi mało... Jak się nie jest umysłowo chorym, to z gęby wszystkich można poznać w kilka dni.
    do mando ok

02.05.2015 09:08

Patrzcie jaki niedoceniony ,, wyruzniony se " chce byc. Dla mnie kolego juz jesteś wyjątkowy skoro jesteś liderkiem a najprostsze słowa kulawisz.....
    mando ok

01.05.2015 22:51

witam moja propozycja dla działu hr i pani I chodzi o organizacje pracy wprowadzcie np.koszulki wyruzniajace deputy lider,lider,shift lider,super vizor a nie każdy chodzi se poubierany jk chce ten wdzinsach ten w takiej koszulce a jeszcze inny w innej moja propozycja deputy lider i lider produkcji czarne koszulki z napisem deputy lider ,lider,shift lider w zielonch koszulkach z napisem shift lider,i super vizor w białej koszulce z napisem super vizor lub mistrz produkcji wtedy była by fajna organizacja pracy a koszt praktycznie żaden a nie każdy pracownik dosłownie wygląda tak samo zero wyróżnienia i roznicy poecam żeby dzial hr i pani I wprowadzili takie cos pozdrowienia
    do mando ok

02.05.2015 08:21

Ja polecam Iwonie żeby przestała zatrudniać takich ludzi jak ty. Przecież macie rozpiskę ze zdjęciami ludzi i opisami stanowisk, a po drugie zainteresuj się lepiej pracą a nie tym kto kim tu jest
    OrOtOz

01.05.2015 12:27

ile postów napisał dział HR ??? ludzie się na linkach buntują, żeby nadgodzin za 50% nie pracować, biorą z łapanki cokolwiek, żeby produkcji nie zatrzymać.
    Pawlo

30.04.2015 12:46

Troszkę chęci czyli 50 nadgodzin w tym 4 setki i 18 pięćdziesiątek

30.04.2015 11:10

pracuje a tej firmie i nie moge sie nadziwic jaki głupoty pisza praca jest fajna zarobic tez mozna troszke checi i zapraszam wszystkich .
    kate

29.04.2015 21:30

hmmmmm...w moim przypadku dwa razy Pani się przyczepiła,że studiuję zaocznie,ale czy to oznacza,że z tego powodu nie mogę dojść nawet do drugiego etapu? jestem zdrowa mam doświadczenie na produkcji,nigdy żadnych numerów nie robiłam więc jestem jakaś gorsza? ech....nie ważne. gratuluję osobom,które się dostały i życzę powodzenia.(a może i awansu za pracę:D )
    xxx

29.04.2015 19:42

zgadzam się z poprzedniczkami byłam też w tej grupie i mam 40+przeszłam pozytywie wszystkie rozmowy jestem zadowolona ,to nie prawda że nie przyjmuja po 40 pozdrawiam
    zainteresowana

29.04.2015 18:44

A te rozmowy rzeczywiscie takie skomplikowane??? Kurcze przeciez jak ma sie troche oleju w glowie to powinno jakos isc?

29.04.2015 17:56

Ja dzisiaj podpisałem umowę. Było nas 16 osób. Pani z HR odrzuciła tylko dwie osoby. Reszta odpadła po rozmowie z Mistrzami Produkcji i Kierownikiem. Zostało nas 7 osób które zostały przyjęte. Czekaliśmy długo to prawda. Każdy kto jedzie tam na rozmowę musi się przygotować, że nie trwa to pół godziny. Ale wszystko załatwione w jeden dzień wiesz czy cię przyjmą i podpisujesz umowę albo masz odpowiedź że nie i nie czekasz tygodniami czy się odezwą, to plus. Ja jestem zadowolony że się dostałem.
    Gość

29.04.2015 17:41

~EfTe To co piszesz nie jest prawdą. Twoja koleżanka się nie dostała, ale to nie oznacza, że wszystkie osoby 40+ odpadły. Jestem dziś po tych samych rozmowach i również mam ponad 40 lat.Dostałam się ja i inne osoby również 40+.To co oferuje firma nie jest najgorsze. Wszystkich, którzy chcieliby spróbować dostać się do Mando zachęcam do wysyłania cv. Po rozmowie sami zdecydujecie. Sugerowanie się opiniami innych często jest mylne. Pozdrawiam
    EfTe

29.04.2015 13:28

Mando rekrutuje i chyba szuka kwadratowych jaj, znajoma z 10 letnim doświadczeniem na produkcji w jednym zakładzie ( zwolnienia grupowe ) nie przeszła drugiej rozmowy kwalifikacyjnej, bo... ? pani z HR wybierała samych młodych, a więc kobiety 40+ odpadają... poświęciła swój wolny czas na dojazdy na rozmowy, na bezowocne wyczekiwanie na szanowne towarzystwo z HR aż przyjdzie i rozpocznie rekrutację. Ani słowa przepraszam za spóźnienie. Kilka godzin spędzonych w biurze. Wróciła głodna, zmęczona i bez pracy. Po co ta szopka z ogłoszeniami? Szukacie pracowników czy zbieracie bazę danych? Może te dane jakiejś zewnętrznej firmie sprzedajecie? Koleżanka zdecydowała się na kredyt i wyjazd za granicę. Życzę jej szczęścia i powodzenia z całego serca. Zajrzałam na forum, bo druga znajoma również wysłała do was swoje cv. Ostrzegłam ją przed "mamieniem" ludzi.
    kate

28.04.2015 23:25

Witam, Mam bardzo skromne pytanie,z tego co tu wyczytałam to pracujecie po 12 godzin bo nie ma komu robić. ja na rozmowie byłam już dwa razy i nie przeszłam koleżanka mojej mamy 5 razy startowała dała sobie spokój. wiec ja się pytam jakie oni maja wymagania?! w ofercie czytam: doświadczenie na produkcji punktualność komunikatywność sprawność manualna...przychodzi co do czego to wielkie g. oczywiście nie wspomnę ze na moja pocztę na rożnych portalach na stronie urzędu pracy nie ma dnia żeby oferta do mando się gdzieś nie pojawiała.Więc moi mili ktoś mi to wytłumaczy o co tu chodzi?
    smart

29.04.2015 12:32

wydaje mi się że dzieje się to z tego powodu że firma prowadzi bazę chętnych kandydatów do pracy i potrzebuje zweryfikować rynek pracobiorcy i szuka nowych unikalnych userów ;)(zapewne musi być pokaźna;) Dziwne pytania służą znalezieniu pracowników z doskonałymi umiejętnościami interpersonalnymi. Chyba wiecie jedną sprawę że mówią że pokolenie X (1961 - 1983) - żyje po to aby pracować a Y (1984- 1997) na odwrót ;) takie to czasy albo jest się pracodawca albo pracobiorcą ;)
    Pracownik Mando

30.04.2015 15:36

to nie narzekaj na to co masz
    xyz

28.04.2015 23:19

"Gdzie można dostać prace na dzień dzisiejszy ze stawka ponad 2 brutto umowa o prace z lekka praca i z wysokimi socjalami?" Gdybym to wiedział, to już dawno nie robiłbym tu.
    Pracownik Mando

28.04.2015 17:57

Rece poprostu opadaja... chcecie Lizac (usunięte przez administratora) macie pretensje do zarobkow... Dlaczego nie macie odwagi poprostu pojsc do Hr i porozmawiac z odpowiednia osoba?? Pisanie na forum nic nie da i tak i tak bedzie jak jest..Gory nie przeskoczysz...Potraficie narzekac a powiedzcie mi gdzie mozna dostac prace na dzien dzisiejszy ze stawka ponad 2 brutto umowa o prace z lekka praca i z wysokimi socjalami? Czekam na Wasze propozycje, Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.