Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Wałbrzych

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1650 ocen.

Mando Corporation Poland Sp. z o.o.
3 1650 6 1

Opinie o Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Wonder Woman

Wypłaty głodowe, coraz większa flustracja, za dużo ludzi na liniach, Polacy muszą się chować albo sciemniać przez całą zmianę że coś robią, na siłę Ukraińcy przychodzą na nadgodziny, bardzo dziwna polityka rzekomej OSZCZĘDNOŚCI .. Myślałam że pracuje w normalnym zakładzie. Mydlenie oczu socjalem od święta. Jakby człowiek godnie zarabiał nie potrzebowałby socjalu.Ktos pisał że zakład jest taki dobry i cudowny bo daje parę groszy na dojazdy.. Tylko trzeba dodać że bardzo wiele osób dojeżdża spoza Wałbrzycha własnym transportem a benzyny czy ropy nie dają za darmo i ten dodatek w stosunku do cen jest śmieszny. Dużo by można pisać i pisać. Szkoda ludzi Polaków i tyle.

F
@Wonder Woman 16.09.2018 10:26

Popieram.

KD
@Wonder Woman 16.09.2018 10:26

Po wypowiedzi wnioskuje ze to ty dojeżdżasz z poza Wałbrzycha. I zapewne gdy byłaś na rozmowie o prace, padła stawka. To w tedy tez Mando kłamało ile zarobisz? czy po prostu ciężko było obliczyć ile to na rękę będzie ? i ile zapłacisz za dojazd ? A wiedziałaś ze w trakcie rozmowy można było negocjować ta stawkę ? Pewnie nie. Zgodzilas się na wszystko byle by dostać prace. A teraz masz żale ? Jakim cudem przechodzicie proces rekrutacji ? Bo to właśnie przez takich jak ty atmosfera robi się zła. Pisz za siebie i o sobie. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej powinny być testy na IQ. Mando w tej chwili jest trzecim zakładem w regionie pod względem płac. A istnieje conajmniej 10 lat krócej od pozostałych dwóch. Ręce opadają gdy czytam takie wypociny jak twoje. Placa ci za ukrywanie się na lini? i nic nie robienie, wszystko robią za ciebie Ukraińcy ? I jeszcze ci zle ? Jesteś lepsza niż bracia grim.

Wonder Woman
@KD 17.09.2018 18:53

Widzę że żyjesz w wyimaginowanym świecie Mando. Gratuluje ????

Pierdu pierdu
@KD 17.09.2018 18:53

O ludzie co ty wygadujesz? Ukraińcy coś za nas robią? A co? Gdyby to oni pracowali zamiast nas i gdyby im pozwolić pracować nie patrząc im na ręce to długo byśmy nie pociągneli byłaby reklamacja za reklamacją. 3 zakład pod względem płac? A gdzie w Bangladeszu? I tu dałaś do myślenia czyli już wiadomo że nasza praca została zweryfikowana do podwyżek bo niby skąd wiesz, że 3? A co do Ukraińców to może zaktualizuj swoje info bo oni już nie wrócą sami mówią, że za mało zarabiają i jest im za ciężko!

Fakt

Jak czytam te głupoty które pisze KD to od razu widać że to osoba podstawiona z biura pisze te wszystkie bzdety żeby poprawić opinie o Mando.I to że 3 najlepiej płacący zakład w regionie przepraszam ale chyba od końca.Przez prawie dwa lata zarabiałem po 1600 na łapę.Zmuszali do nadgodzin,zastraszanie że zwolnią i jak to nazwać?

wariatkowo na uczniowskiej
@Fakt 17.09.2018 21:41

kapitalizmem po polsku z okresu lat 90tych ubieglego wieku... bom ja pan,bog pacodawca i winienes mnie co najmniec calowac po (_*_) oraz byc jeszcze wdzieczny ze masz wogole jakakolwiek prace...

Podgrzany pierożek
@Fakt 17.09.2018 21:41

Zastraszenie, że zwolnią? No pięknie :)

Tadek

Z mojego doświadczenia nie polecam pracy w Mando.Coraz gorzej.

Joanna

@KD, ciekawa wypowiedź. A czy Ty sam aktualnie pracujesz w Mando Corporation Poland? @m, a jakie Twoim zdaniem zmiany mogłyby zajść w firmie, aby była bardziej przyjazna zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? Może pracodawca ma tylko jakieś chwilowe problemy i niebawem wszystko wróci na lepszy tor.

KD
@Joanna 14.09.2018 16:20

Pracuje od 5 lat. Wcześniej robiłem w paru różnych firmach. Mam porównanie i uważam ze w naszej firmie nie jest źle. A te chwilowe problemy, są po prostu chwilowe. Dodam ze gdy dostawaliśmy co chwile jakieś karty upominkowe po 300 zł czy dodatek na dojazdy 150 zł. Albo roczna premie 1600 zł to nikt nie narzekał. A przecież nikt nikomu tego dawać nie musiał. Kiedy sobie podsumujesz 350 x 300 zł albo 350 x 1600 zł to wyjdzie potężna suma. firma starała się docenić ludzi. Teraz gdy jest trochę ciężko, cóż można powiedzieć. Człowiek poznaje się na innych w trudnych chwilach.

xyz
@KD 14.09.2018 22:45

W ronalu nie ma obiadków i nikt nie narzeka bo liczy się normalna godna za pracę wypłata co miesiąc a nie marchewka na kiju co jakiś czas żeby poprawić nastroje pracowników którzy pracują za marne pieniądze.A porównanie korporacji której celem jest jak największy zysk kosztem wypłat i godnego życia pracownika do człowieka któremu trzeba pomóc w trudnej sytuacji niepojęte z punktu widzenia zdrowego na rozumie człowieka.W kapitaliźmie kto nie płaci to plajtuje i nikt za dziadem nie płacze.

yz
@xyz 15.09.2018 11:39

idź do ronala.

Arek
@yz 15.09.2018 21:11

Już pracuję w Ronalu i godnie zarabiam nie liczę na zupkę czy talon na święta do najdroższego marketu bo Ronal daje kasę na konto i kupuję gdzie chcę a czas spędzony w Mando to strata czasu i zarobki na waciki dla panienek a nie dla faceta co ma wyżywić rodzinę i opłacić rachunki.

Gabi
@Arek 15.09.2018 22:14

Sama prawda

KD
@xyz 15.09.2018 11:39

Najwidoczniej nie czytałeś wątku o Ronalu na gowork ? Polecam poczytać, opinie gorsze niż o Mando. Przeczytałem i wiem ze CV bym tam nie zostawił. Słyszałem to nie raz. Zanim zacząłem prace w Cersanicie, każdy znajomy wychwalał ten zakład. Nic nie robię a zarabiam kosmiczne sumy. Później gdy sam już tam pracowałem. Okazało się ze zarobki to żart i wszędzie mobbing. Pisz co chcesz, ale jak na razie to właśnie w Mando mam najdłuższy staż pracy. To ze ludzie się zwalniają ? Oglądasz wiadomości ? Wiesz ze w całej Polsce ciężko o pracownika ? Wiele czynników się na to składa. Ja doceniam stabilność zatrudnienia. To ze firma na mnie polega i to ze mogę polegać na mojej firmie. Mando nie raz pokazało się z dobrej strony w kierunku pracowników. Piszesz ciagle o kasie, tylko co zrobisz jak wyrzuca cię z ronala ? Już wiemy. Pójdziesz do tristone za 1600 zł na rękę będziesz robić wszystkie soboty, żeby dostać 2400 zł a po pracy będziesz bluzgać ronal i wychwalać tristone ? Żal takich jak ty.

Dzidka

Tak joasiu niedługo się wykoleji i i i...jednego gówna mniej.......

Brrr....

Fakt atmosfera w mando beznadziejna do tego obiecanki cacanki dlatego taka rotacja. ukraincy nie chcą robić a jak robią to tak jak w piosence aby,aby a rak byle jak.

Marzena

Mando stacza się po równi pochyłej,coraz gorzej i lepiej nie będzie.Zarobki słabe i do tego ta beznadziejna atmosfera.

Zzz

Coraz gorzej najlepsi odchodzą,same cięcia...statek tonie...

Złoto dla zuchwałych
@Zzz 15.09.2018 00:26

Zostawcie titanica! Nie wyciągacie go! Tam ciągle gra muzyka!

Zadowolony

Pewnie bedzie duzo hejtu pi spotkaniu z hr ale powiem wam wielkie brawa dla iwony i hr za to co zalatwili na swieta i obiady wiadomo nic jeszcze sie nie dowiedzielismy co z podwyzkami ale i tak wielkie brawa .dzieki a reszta niech sobie dalej hejtuje pewnie stale marudy gowork.

Turysta Mando

Yhh nie wiem czy ochrona wypuści mnie z leżakiem na zakład? Marzy mi się leżakowanie przy linii bo i tak nie ma co robić bo ludzie ze wschodu zabrali Polakom pracę ????

,
@Turysta Mando 13.09.2018 20:09

Cos Ci się pomyliło bo to banda nierobow

Turysta Mando
@, 13.09.2018 20:35

Po godzinach nieroby bo spacerują po 4h i mando płaci.. A na zmianie plaża ino drinków brakuje i leżaków????to aż śmieszne i żenujące ????

Masakea
@, 13.09.2018 20:35

Bo nikt ich nie pilnuje robią co chcą!

Jeju
@Turysta Mando 13.09.2018 21:10

Jak się wchodzi po pracy do szatni to już wykąpani, ja się pytam czy my też tak możemy? Bo coś tu się narobił nie tak.

Olaboga
@Jeju 13.09.2018 23:44

My też możemy słuchawki telefony i kawe na liniach?

Turysta Mando
@Jeju 13.09.2018 23:44

O chyba nie możemy staliśmy się gorszym sortem

Pracownik
@Olaboga 14.09.2018 10:06

W tym momencie to już obraziliscie swoich liderów którzy powinni pilnować porządku na liniach

Ryba bez ości

Dzień dobry. Dobry wieczór. A może powinienem się przywitać po ukraińsku. Mando ojczyzno moja. Ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba cenić. Ten tylko się dowie kto Cię stracił. A nawet wody nie ma pod prysznicem. Drugi dzień z rzędu. Bielizna ta sama. Życie to samo. Groby...spadające liście...mokra ziemia... niebyt...pustka....Pozdrawiam.

Kratos
@Ryba bez ości 12.09.2018 18:57

Co jak co ale z prysznicem to skandal! Żadnej informacji o braku wody,my brudne prosiaczki ekipą pod prysznic a tu suprise.Mam nadzieje że Iwona szczegółowo wyjaśni tą absurdalną sytuację na zebraniu w piątek.

Bogna

Mando najgorszy według mojego doświadczenia zakład na strefie same cięcia,oszczędności finansowe,zabrane bony na święta,tylko pracy nie żałują.Nikogo nie dziwi że odchodzą inż.i inni doświadczeni pracownicy.

,
@Bogna 08.09.2018 11:19

Doświadczenie... Biedronka, netto, cersanit ????????????????

???
@, 10.09.2018 10:21

A kiedy inżynierowie będą mieć spotkanie z Iwona

Roma

MANDO nie polecam! słabe zarobki,pozabierane bony na wielkanoc,wyżyłowane normy na liniach.Beznadziejna atmosfera w pracy.Oceny roczne pic na wodę,podwyżki śmieszne.

To jak jest?
@Roma 05.09.2018 13:16

Ale Cię tu nie ma nie? Przecież Nie siedziała byś w takim zakładzie.. Bo Tylko głupi by tu pracował według Ciebie.. Ale Ty jesteś mądra i wykształcona... To skąd piszesz?

KD
@Roma 05.09.2018 13:16

Rozmawiałem z ludźmi, pracującymi w Faurencji, Tristone , Cersanit, Toyocie oraz Ronalu. W pierwszych trzech firmach zarobki są mniejsze a normy bardziej wyśrubowane niż w Mando. W pozostałych dwóch są wyższe. Ale dla czego nie pójdziesz do tych firm ? Bo w Ronalu płaca szkodliwe ? I są wybredni co do ludzi ? A w Toyocie przyjmują 100 osób a za pół roku ich zwalniają bez słowa ? Masz stabilne zatrudnienie, do tego zarobek większy trochę niż inni. Wiec doceń to co masz. A jeśli nadal masz jakiś problem. To pamiętaj ze to Ty przyniosłeś CV do naszej firmy. Bo potrzebowałeś pracy. Ktoś się nad tobą zlitował. Rynek pracy jest otwarty, w każdej chwili możesz iść złożyć papiery gdzieś indziej i sprawdzić czy będzie ci lepiej. A jeżeli nie potrafisz tego zrobić, bo jedyne co ci wychodzi, to pisanie bzdur anonimowo na forum. To najwyższa pora zastanowić się nad sensem swojego życia.

Pracownik
@KD 07.09.2018 14:35

W końcu ktoś dobrze napisał.

Chimarrao z chin
@Pracownik 07.09.2018 15:37

Roma to gatunek pizzy i chyba pizza to pisała :)

!!!
@Roma 05.09.2018 13:16

Święta prawda

m

Jakis czas temu znajomy zastanawial sie nad praca w Mando jako technolog i pytal mnie jak moje odczucia bo juz troche tu pracuję. Nie chcialem nic ukrywac powiedzialem ze obecnie nadgodziny do odbioru, socjalu nie ma, premia wstrzymana. Duza rotacja i brak chetnych do pracy powoduje ze inzynierowie musza mocno wspomagac produkcje a nawet pracowac jako operatorzy. Niestety kolega dlugo sie nie zastanawiajac zrezygnowal i podziekowal szkoda bo ma duże doświadczenie. Niestety duzo osob z roznych dzialow zastanawia sie nad zmiana pracy a szkoda bo wiele z tych osob ma duze doswiadczenie i wiedze a znalezienie ludzi doswiadczonych jest obecnie trudne. Dlatego mam nadzieje ze to chwilowe problemy i wiekszosc ludzi uda sie zatrzymac.

Leoncio

Precz z komuną i cenzurą!!!

Joanna

@Bez kapelusza, opinie są różne. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia co do pracodawcy, oferowanych warunków i tak dalej, lub widzi jakieś rażące uchybienia w firmie, to w pierwszej kolejności powinien to zgłaszać odpowiednim osobom lub organom. Nie jest to moja rola. @Gryzelda Von Sznups, czemu uważasz, że jestem "botem"? To, że piszę w sposób przemyślany czy poprawny nie oznacza od razu, że nie jestem człowiekiem. Ponownie proszę o kulturalne wypowiedzi na forum! Przypominam, że obowiązuje tu regulamin, którego każdy z nas zobowiązał się przestrzegać publikując swój komentarz: https://www.gowork.pl/regulamin

Zamioculas

Teraz to nawet nie ma jak dorobić do tej najniższej krajowej. W pierwszej kolejności ludzie ze wschodu mają prawo do nadgodzin.. Polacy poszli na bok.. Nie ma to jak dyskryminacja Polaków w Polsce.

????
@Zamioculas 05.09.2018 17:03

To przepraszam kto pracował w tamtą sobotę i niedzielę. W ten weekend też idą linie i to 3 zmiany . To co same idą? I SAMI z Ukrainy ogarniaja produkcję ? No sorry. Nie przesadzajmy..przecież można przyjść. Po co ta propaganda?

Zamioculas
@???? 05.09.2018 19:50

Soboty są albo ich nie ma.. A jak są chętni ludzie to nie ma komu prowadzić linii.. Nadgodzin 50 nie ma dla Polaków tylko dla ludzi ze wschodu.

Bolek
@Zamioculas 07.09.2018 08:30

Od kiedy Polacy chcą robić 50 nigdy chętnych nie było. Zajmijcie się swoją robota a nie Ukraińcami bo gdyby nie oni to byście płakali ze życia swojego nie macie bo tyle nadgodzin. Żenada.

Nocka
@Zamioculas 05.09.2018 17:03

Jutro spróbuj.. Nawet nocka z soboty na niedzielę idzie... Może się uda wbić. Nie wiem gdzie pracujesz ale raczej to chętnych brakuje więc to co piszesz nie trzyma się kupy.

KD
@Zamioculas 05.09.2018 17:03

Nikt nikomu nic nie zabrał. Nikt nikogo nie dyskryminuje. Gdybys słuchał uważnie Iwony na zebraniu, dotyczącym zatrudnienia Ukraińców. Wiedział byś ze dostaną mniejsza stawkę od nas. Ich wymiar czasu pracy będzie po 12 godzin. A skoro w taki sposób zostali zachęceni, aby tu przyjechać do pracy. To nasza firma musi się z tego wywiązać. Na początku robili po 8 godzin, ale wielu chciało przez to wracać do domu. Ponieważ nie opłacało im się tu pracować. Oni pracują tu i żyją za minimalne środki, około 1000 zł miesięcznie. Resztę wysyłają swoim rodzinom na Ukrainę. Tak jak ktoś już zauważył. Polacy nie byli z chętni na 50%. W soboty i niedziele mamy 200%, płacone na Invenio a jest cały czas problem. Żeby zorganizować trzecia zmianę na sobotę, bądź pierwsza w niedziele. Z tego co wiem ludzie bardzo chętni do nadgodzin są cały czas potrzebni w naszej firmie. Wystarczy iść do przełożonego i pogadać, zamiast pisać o tym tutaj.

Mokr@$

Elo ludziska, co tam na machiningu? Pozdrawiam Pana dumnie dabującego jeszcze nie tak dawno

Zamioculas

A może by tak Mando przenieść na Ukrainę?

Brak yerby brak pasji
@Zamioculas 05.09.2018 11:02

Ekolodzy w życiu na to nie pójdą.

Gosc

Ja uwazam ze nalezalo by wymieszac liderow oraz ludzi i zmiany. Za duze leserstwo sie robi gdy sa przyjaznie. A w pracy nie o to chodzi.

ja
@No tak 18.02.2018 15:04

brawo.temat ponadczasowy. niczym socjal:)

anonymous
@anonymous 18.02.2018 21:26

obeszlo sie.bez zmian

Gośka

Mando w porównaniu ze średnią płacą krajową wygląda żałośnie.Zarobki przy tych wyżyłowanych normach ok.2 koła na rękę bez nadgodzin to wstyd!!!! Nie polecam tego zakładu.

Joanna

Dużo piszecie ostatnio o pracy i warunkach oferowanych przez Mando Corporation Poland - fajnie, że wątek jest aktywny! @Wonder Woman, piszesz o socjalu. Może to tylko jakaś chwilowa przerwa? Jak została ta kwestia przedstawiona pracownikom? @KD, możesz powiedzieć coś więcej o pracy w Mando Corporation Poland? Jaka atmosfera panuje w firmie? Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi na forum!

Bez kapelusza
@Joanna 31.08.2018 16:27

Pani Joanno, szanowna Pani moderator, taka mnie naszła rozkmina .. czyta Pani podobno wpisy na forum, jak sama Pani zauważyła są one w przeważającej części negatywne. Wskazują na to, jak Mando traktuje pracownika, zabierają bony, socjal itp... a Pani się cieszy ze wątek się rozwija, że forum jest aktywne ! Nie zastanawiała się Pani nad zawiadomieniem odpowiedniego organu ( liczę na Pani inteligencje , o jaki mi chodzi ) , aby pomóc pracownikom ? Zgodnie z przepisami KPA pismo do tego organu nie może być anonimowe, a nikt z pracowników obecnych nie podpisze się imieniem i nazwiskiem.

Gryzelda Von Sznups
@Bez kapelusza 01.09.2018 23:16

To jest bot jakiś.

zorro

To jeszcze ktoś chce pracować w Mando???!!!Szkoda sił,czasu,życia na pracę w tym zakładzie.Nie łudźcie się że coś się zmieni na lepsze(zarobki,bony na święta,socjal)zapomnijcie,jedyne co dołożą to ilość sztuk do dziennego planu i obowiązków za kilka osób.Pracowałem w Mando i szczerze nie polecam.Ale zawsze można spróbować i sprawdzić na własnej skórze.

3535

Zastanowcie się nad jednym : ile osób od początku roku i wcześniej odeszło z pracy? Chodzi o tych pracowników którzy parę lat tu pracowali. I proszę nie piszcie, że im się nie chciało pracować. Każdy wie o co chodzi.. Widać przecież, że przyczyna jest jedna - Mando idzie w złym kierunku. Następni już powoli się przemierzają do odejścia a GÓRA się przygląda i czeka.... Na co? I nie pisze złośliwie ani żeby kogoś obrazić. Tak porostu jest.

listki, patyczki i pył
@3535 31.08.2018 18:09

"siorbie yerbę" Wydaje mi się, że Mando nic z tym nie zrobi. Zależy im na pojedynczych jednostkach, które coś sobą reprezentują. Zwykły operator? Łatwo ich zastąpić. Gorzej z osobami wykwalifikowanymi. Jest mi przykro tylko z tego powodu, że zabrano nam soboty oraz nadliczbówki kosztem taniej siły roboczej. Musimy się pogodzić z sytuacją panującą w Mando albo złożyć wypowiedzenie jeśli nie pasują nam warunki umowy i tyle w temacie.

Nadzieja umiera ostatnia
@listki, patyczki i pył 01.09.2018 13:06

No chyba jednak nie tak łatwo zastąpić! Zwykłego operatora skoro już od dawna tłumy tu nie czekają pod bramą. Tak mi przykro, że jestem zwykłym operatorem i nic sobą nie reprezentuję. Ma nadzieję że Ci co zostali pomimo tego że dobrze nie jest zostaną w jakiś sposób docenieni za lojalność. Mam nadzieję, że Iwona będziesz dążyć do sytuacji, która była jeszcze dwa lata temu i nasze Mando miało być wyjątkowym zakładem i takie było.

Przykre
@Nadzieja umiera ostatnia 01.09.2018 17:25

Myślę, że każdy wartościowy pracownik który jeszcze tu jest ma na to nadzieję...Że wróci to stare dobre Mando! Ale jak widać długo czekają i NIC. Uciekają. Czy Wam u GÓRY nie szkoda tych fajnych ludzi? Ukraincami niestety Ich nie zastąpicie...

Niosąc światło

Pani Iwono. Z racji tego że nasi przełożeni nic nam nie mówią prosimy zarówno pracownicy Blue jaki White o informację : Kiedy będą oceny Kiedy będą podwyżki Kiedy socjal wraca O co chodzi z podziałem na dywizję Itp.

Niedoceniony mimo że się STARA

Po tym poście, pewnie zebranie będzie. I nikt nic nie powie.

18288dbd

No kur&& nudzi mi się na tej nocce. Chce ktoś za mnie po pracować?

Lojalny Bolek
@18288dbd 28.08.2018 03:58

To się za robotę weź

Wonder Woman

Socjal zabrany, wczasów pod gruszą brak, talonòw na święta nie było... Lada chwila wszyscy będziemy mówić po ukraińsku.. Zaczynają się zwroty bo klient niezadowolony.. Jak ma być dobrze w firmie skoro nie docenia się polskich pracowników i ma się na nich wywalone? Co to za praca na zdublowanych stanowiskach bo jest za dużo ludzi bo naprzyjmowali Ukraińców?

lol
@KD 29.08.2018 05:16

http://nawschod.com.pl/korzysci-wynikaja-zatrudniania-ukraincow/ chcesz z paragrafami????

KD
@lol 29.08.2018 06:39

A czytałeś to ze zrozumieniem ? Agencja pracy tymczasowej, która współpracuje z nasz firma. Zarabia te 800 złotych, nie Mando. My za to musimy się męczyć z barierami językowymi. Do tego bardzo często, potrzeba dwoje Ukraińców. Którzy zrobią tyle co jeden Polak. nie słuchają się nas, i sprawiają wiele różnych problemów. Myśle ze zarząd wie, ze jakość ich pracy odbiega od tego czego oczekiwali. Ale w obecnej sytuacji nie maja innego wyjścia. To dla tego tak długo próbowali innych metod i nie chcieli ich wcześniej zatrudniać. Gdyby było tak jak mówisz, już dwa lata temu słyszał byś ukraiński na hali. A teraz skończ herezje opowiadać i weź się do pracy.

Zadowolony

Ludzie co wy tak marudzice wszystko nie tak tylko potraficie obrabiac (usunięte przez administratora) innym za robote sie weźcie a jak nie pasuje to sie zwolnijcie i do faurenci albo cersanitu tam dostaniecie w (usunięte przez administratora) bedziecie plakac za mando ogarnijcie sie wiadomo nie jest kolorowo ale nie jest jak w innych zakladach wiem bo bylem i mam porownanie .pozdr dla normalnych

Joanna

@Coś się kończy,coś się zaczyna, @Zaprzyjaźniony, nie do końca rozumiem sens Waszych komentarzy. Jeśli macie coś komuś do przekazania, to nie lepiej zrobić to bezpośrednio? Forum służy wymianie opinii na temat pracodawców. @na urlopie, rozumiem, że pracujesz w Mando Corporation Poland. Możesz powiedzieć, jak oceniasz tego pracodawcę? Będę wdzięczna za wyrażenie swojej rzeczowej opinii.

Majster Klepka
@Joanna 25.08.2018 18:41

Skoro forum służy do wypowiadania się na temat pracodawcy to opinia o ludziach którzy tutaj pracują moim zdaniem jest częścią tej opinii. Cieszę się że w Mando pracuje tyłu Ukraińców. Mieliśmy braki, wolne miejsca, ludzie jakoś nie chcieli przychodzić i teraz jest dobrze. Oby wrócili jak im się wiza skończy. Żeby nie szukali zatrudnienia w innych firmach.

Ironia to potężna broń
@Majster Klepka 25.08.2018 23:21

Super że mamy Ukraińców :) Powinniśmy jeszcze zatrudnić ludzi z Afryki! Tamte tereny są strasznie niebezpieczne, więc skoro uciekli do nas, to powinniśmy im pomóc. Tak by nakazywała zwykła moralność i dobroć ludzka !!!

Zaprzyjaźniony

Żegnaj kolego. Z fartem i pamiętaj że masz tutaj przyjaciół, kumpli , znajomych - wszystkich tych którzy zawsze za Tobą pójdą. Dosłownie I w przenośni.

na urlopie
@Zaprzyjaźniony 24.08.2018 22:24

czy tylko ja nie wiem o kogo chodzi??

Lopez
@Zaprzyjaźniony 24.08.2018 22:24

Jak będzie trzeba to nawet do Mercedesa za Tobą ziomeczku pójdziemy :-)

Zostaw opinię o Mando Corporation Poland Sp. z o.o. - Wałbrzych

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.