Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Wałbrzych

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1680 ocen.

Mando Corporation Poland Sp. z o.o.
3 1680 6 1

Opinie o Mando Corporation Poland Sp. z o.o.

Schabowy? Nie, dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie Panią Nikolę i Panią Lew ze stołówki. Pamiętajcie że Wasz niemięsny kolega zawsze służy dobrym słowem, a do końca życia będę pamiętał: podwójne fryteczki proszę :). Pozdrawiam i życzę sukcesów w gastronomii.

Amazon

Witam serdecznie prawie wszystkich z Amazona i od czego ty zacząć: A od tego że jak tam pracują ta 2 liderów największy plotkara na zakładzie co uważają się za najlepszych i że wszystkich się nasmiewaja jeden potrafi zdzielic dosłownie operatora w lep z otwartej ręki a drugi oprócz opłaty za przejazdy chce premii w postaci procentów tyle co on tego wlewa w siebie to masakra że mu wątroba nie pękła chłopie weź się za siebie i jak to twoja nowa przyjaciółka że zmiany mówiła że nie potrafisz sobie koszulki wypracować dlatego ci dwaj panowie całe życie będą na reczkowskiej rennnnacie oby reszta załogi się obudziła pozdrawiam tych normalnych z machiningu ale nie plotkarzy co dziwię się że jeszcze pracują ale to już nie moja sprawa . Do nr otwórzcie oczy bo potracicie ludzi

Profesor
@Amazon 31.10.2018 21:16

Do podstawówki z powrotem.

Brawo amazon
@Amazon 31.10.2018 21:16

Co do podstawówki prawdę napisał a prawda w oczy kole co nie brawo Amazon tak trzymaj

Ciekawy
@Amazon 31.10.2018 21:16

Może ktoś to na język polski przetłumaczyć? Jaki amazon?

Powodzenia
@Ciekawy 31.10.2018 22:22

Ja to dokładnie odbieram wiem o co chodzi ktoś ma problem z interpretacja wszystkiego dobrego Amazon

Joanna
@Amazon 31.10.2018 21:16

@Amazon, nie wydaje mi się, aby forum było najlepszym miejscem do opisywania spraw prywatnych innych osób pracujących w firmie. To są przecież sprawy indywidualne dla każdej z osób, prawda? Na forum dzielimy się rzeczowymi opiniami o pracodawcach.

Nic takiego
@Joanna 02.11.2018 10:55

Witam co się czepiacie Amazona ani nie użył imion ani nazwiska napisał co się dzieje mamy coś takiego jak wolność słowa żeby napisał co dokładnie kto a tu nic takiego nie było to tyle

Pan x
@Joanna 02.11.2018 10:55

Co się czepiacie chłopaka nie napisał nic nadzwyczajnego nie użył żadnych danych a mnie zresztą nie interesi kto co. Najważniejsza kwestia to ile będzie podwyżki a nie jakieś tam pierdoly o nie wiadomo kim

Lopez
@Amazon 31.10.2018 21:16

Iruś. Jeden cyrk juz zrobiłeś, na mieszałes i skóciłeś ze sobą prawie całą zmianę, proponuję robić cyrk w Amazonie. A po świętach dostaniesz kopa jak 80% ludzi przyjętych przed świętami. Chłopie miej więcej dystansu do siebie i otoczenia.

pop

Cos dużo ludzi z logistyki się zwalnia ostatnio.

Coś nie tak
@pop 02.11.2018 21:54

Na machiningu też wracają odchodzą po co ich spowrotem biora

Po co nam!!!
@Coś nie tak 03.11.2018 11:09

Zgadza się skoro się zwalnia potem wraca i następnie znowu się zwalnia powinien mieć zakaz wstępu na zakład jak niektórzy poprzednicy a nie denerwuje i psuje morale swoją osobą po co on nam nie chce pracować żegnamy.

Jestem za
@Po co nam!!! 07.11.2018 13:13

Jestem za!!!

Mando nr 1.
@Coś nie tak 03.11.2018 11:09

Takie samo mam zdanie skoro drugi raz złożył wypowiedzenie nie powinien mieć już możliwości pracy z nami a nie teraz będzie do końca swojej pracy na wypowiedzeniu jak to tu jest zle przez takie ciągłe gadki to i innym ludziom nie będzie chciało się tu pracować a nie o to chodzi przecież chcemy żeby nie było takich osób w naszej firmie. P.S. ja ciągle wierzę że w naszej firmie będzię dobrze pozdrawiam wiernych Mandowiczów.

@
@Mando nr 1. 08.11.2018 07:49

Nr. 1 ale od końca. Dno i metr mułu... Wierz sobie dalej, latka leca a w portfelu susza...

a psik
@Mando nr 1. 08.11.2018 07:49

wyprowadzić a nie się cackać jak z jajkiem beszczelnego typa

Arnold
@@ 08.11.2018 10:22

Chyba w Twoim

rafalala
@Po co nam!!! 07.11.2018 13:13

a po co nam na machiningu pani która w łóżku załatwia sobie awans i inne sprawy i ciągnie za sobą swojego łysego pieska

Lopez
@rafalala 10.11.2018 14:44

Co żal (usunięte przez administratora) ściska? Ojeb gałę i też dostaniesz awans. A tak poważnie to nie rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo ograniczeni umysłowo, czemu tego tej Pani nie powiesz prosto w oczy bądź na forum przy wszystkich. Aż tak Cię to boli że jak robisz na lini to kobieta Tobą rządzi? Myślę że chyba każdy wie o kogo chodzi, bo już po awansie tej Pani ktoś też siał taka plote. Ale dużo ludzi ma klapki na oczy i widzi tylko to co sobie wymyśli.

Gertruda

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Eryk

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Wegańska Świnia

Zapraszam na kantynę 9.11.18r. o godzinie 19.30 będę puszczał ostra muzę z komórki zapraszam. Yerba też będzie.

@
@Wegańska Świnia 08.11.2018 19:38

Zapomniałes dodac ze świnia z pędzlem na głowie :) a bedzie Mezo? Lub Ich troje?

Pytający

Hej Mando A ja się pytam co z wynikami audytu? Kiedy zostaną przedstawione dlaczego nie ma żadnej oficjalnej wiadomości... Co z awansami czemu nikt nic nie wie zawsze już były a teraz cisza.. Co z podwyżkami dlaczego nikt nic nie mówi a wszyscy milczą...

Taki tam
@Pytający 08.11.2018 18:47

Bo nie jesteśmy godni takiej informacji Jeszcze się rozczrjemy

Joanna
@Pytający 08.11.2018 18:47

Wygląda na to, że aktualnie wiele jest niewiadomych w pracy w Mando Corporation Poland. Może warto o takie kwestie spytać bezpośrednio odpowiednie osoby w firmie? Tutaj na forum mogą one nie zaglądać. Czy mówiono coś wcześniej o tym, że w firmie mają nastąpić podwyżki dla pracowników?

Natalka

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Nie ma planu, nie ma obiadu

Podobno z głodu jeszcze nikt nie umarł. Podobno nie każdym chlebem żyje człowiek lecz słowem wypowiedzianym z ust bożych. Podobno każdy z nas zasługuje po to aby żyć. Podobno każdy z nas ma coś za uszami. Podobno seryjni mordercy żałują za swoje zbrodnie. Podobno źli ludzie idą do nieba. Podobno chciałem zjeść obiad...podobno...tak...obiad...

jest plan, nie ma socjalu
@Nie ma planu, nie ma obiadu 06.11.2018 09:56

podobno kiedyś było fajnie. podobno kiedyś ludzie byli normalni i wypowiadali się w sposób zrozumiały. podobno socjal wróci. podobno w jaworze przyjmują. podobno większość produkcji nie ma planu. podobno każdy zwalnia się z mando pisząc o tym tutaj...podobno...

jest plan, nie ma socjalu
@Nie ma planu, nie ma obiadu 06.11.2018 09:56

podobno kiedyś było fajnie. podobno kiedyś ludzie byli normalni i wypowiadali się w sposób zrozumiały. podobno socjal wróci. podobno w jaworze przyjmują. podobno większość produkcji nie ma planu. podobno każdy zwalnia się z mando pisząc o tym tutaj...podobno...

nie ma socjalu, jest wyzysk
@Nie ma planu, nie ma obiadu 06.11.2018 09:56

Czekanie Nowy dzień Wstań To znowu nowy dzień To poranne podróże - raz krócej, raz dłużej W obie strony, przygarbiony, pochylony w obie strony, przygarbiony, pochylony W obie strony... Pracujesz dla fabryki Fabryka żywi I życie dla fabryki Śmierć dla fabryki Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I tylko noc Tam tylko noc W fabryce noc ......

Zbigniew

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Zamioculas

Mando.. Raj dla par :D

X

Bardzo proszę dział HR o przeprowadzenie akcji obowiązkowych szczepień przeciwko m.in. odrze pracowników z Ukrainy. W całej Polsce odnotowuje się coraz więcej ognisk tej choroby właśnie wśród ludzi z Ukrainy. Skoro zdecydowaliście się na nich to zadbajcie o swoich polskich pracowników i ich rodziny. Nikt nie chce przynosić różnych chorób do domu gdzie są małe dzieci. Proszę potraktować sprawę poważnie. Pozdrawiam

Ospa
@X 07.11.2018 07:30

Jak bardzo boisz się o swoje zdrowie i swoich dzieci to zawsze możesz iść i sama się zaszczepić. Ale no to kosztuje, lepiej od zakładu wyłudzić co się da.

Zofia

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Marek

MANDO nie polecam coraz gorzej

Piotr

Sroka nie w temacie straciłem kontakt z gosciem co wynajmuje mi garaż na podzamczu blisko biedronki wiem że pracuje w mando jak to czytasz napisz do mnie na nr tel 534570747 nie mam jak Ci zapłacić. Piotrek

Zdzisia

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Yntelygent powiatowy

Gdzie składnia,sens,ortografia,logika wypowiedzi to jakiś cymbał na chaju pisał.Najpierw do lekarza później staraj się dostać do 10 choć nie daję ci dużych szans "toż to szjok".

IQ
@Yntelygent powiatowy 01.11.2018 08:28

Napisane jak napisane ale wiemy o co chodzi to twoja wypowiedź świadczy o bardzo niskim poziomie IQ zapraszamy Pana właśnie do dychy. Brawo Amazon trzymaj sie

Ewelinka

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!! HR szykować papiery i przygotować pożegnanie może być kawa i ciastko.

****

Witam. Chcialabym zapytac dzial kadr czy pracownicy Mando maja w czwartek przyniesc znicze do pracy i poustawiac przy liniach produkcyjnych? Bo skoro jest to dzien pracujacy wedlug zakladu to jest to juz kompletne dziadostwo. Brak szacunku dla ludzi, ktorzy nie moga zaplanowac wyjazdu na cmentarze bo musza isc do pracy bo idzie produkcja. To moze w Boze Narodzenie tez postawicie ludziom choinki przy tasmie, puscicie kolendy, rzucicie "setki" i oczywiscie "dobrowolnie" zaproponujecie prace. Prosze osobe z dzialu HR o konkretna wypowiedz jak to jest w Mando z praca w dni ustawowo wolne od pracy tj. 1.11, 11.11 i 12.11.

Ciekaw
@**** 30.10.2018 09:20

Właśnie zobaczymy czy teraz udzielą nam jakiejś odpowiedzi skoro to przekaż na wysokim poziomie jest w zakładzie raczej będą milczeć jak zawsze

Znicz
@**** 30.10.2018 09:20

W razie pracy w tym dniu to znicze OBOWIĄZKOWE!! W końcu to śmierć wszystkim zasadom , ludzkiego podejścia i w końcu ogólnie tej firmy...

****@***
@**** 30.10.2018 09:20

Sami sobie winni jesteście . nie idzie sie i koniec.kartka w kalendarzu czerwona. Sami ich tego nauczyliscie.tyle w temacie. Pazurrryy.

Biały
@****@*** 31.10.2018 10:08

Co Wy piszecie jaka praca w czwartek (1.11), nie ma takiej możliwości żebym przyszedł w ten dzień do pracy

Kotlet
@****@*** 31.10.2018 10:08

Święta prawda święto to święto i nie ma dyskusji ale tak sami tego nauczą y oczywiście nie ja a potem lament.

korektor
@**** 30.10.2018 09:20

Co Ty za bzdury wypisujesz o pracy 1 listopada. Siejesz niepotrzebne zamieszanie i udzielasz złych informacji.

Genia

W poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Pastorzyca

No to krzyż na drogę :)

Beata

To 1 listopada cała produkcja pracuje?

Mercedes

Chyba juz wszyscy maja dosc czekania i obiecywania ze bedzie lepiej. Na kazdym kroku HR i Prezes pokazujecie gdzie macie ludzi z produkcji, QC, logistyki i UR. Kombinujecie zeby ludzi przetrzymac jak najdluzej bo macie braki w ludziach - nikt tu niechce pracowac - ludzie przychodza zobacza co sie dzieje i uciekaja. Ocena w styczniu, firma zewnetrzna ktora wyliczy kto ile ma podwyzki dostac ale niewiadomo kiedy to wylicza, szybkie awanse w UR bo sie chlopaki zwalniaja jeden za drugim, podwyzka na kartach obiadowych od nowego roku (szkoda tylko ze nikt nie powiedzial ze obiady podrożały) i wiele wiele innych trików... Ilu juz przejrzalo na oczy i juz odeszlo? Ilu jeszcze odejdzie? Jak myslicie czy po tych podwyzkach ktore zaproponujecie ludzie beda chcieli zostac w Mando? Przerzucicie czesc premii do podstawy, dorzucicie kilka PLN i powiecie ze to podwyzka bo liczy sie to co na podstawie? Juz tak kiedys zrobiliscie wiec wcale bym sie nie zdziwil jakby w tym roku tez tak bylo. A jak robicie zbiorowe zebrania i wyliczacie zarobki pracownikom to kazecie wliczac premie i dodatki bo niby nagle wszystko sie liczy. Na poczatku ten zaklad naprawde zapowiadal sie swietnie - z roku na rok bylo coraz lepiej, dbano o pracownikow i ich potrzeby. Teraz tnie sie koszty na wszystkim nawet na czysciwie i srodkach 5s. Liderzy i shifowie przeladowani robota ale co tam - jeszcze im dolozcie obowiazkow i kazcie jak czegos nie zrobia. Zenada. Kazdy chyba widzi co sie dzieje w Mando. Odszedlem i nie zaluje - szkoda mi tylko ludzi bo ciagle wierza ze bedzie dobrze i pozwalaja sobie na takie traktowanie. Jak slysze co sie dzieje w Mando to sie smieje i utwierdzam w przekonaniu ze podjelem dobra decyzje. Pozdrawiam z Meśka :) za niedlugo bedzie nas tam wiecej :)

ciekawy
@Mercedes 26.10.2018 21:35

to pochwal się jeszcze warunkami w tym 'meśku', bo ja będąc po rozmowach, propozycji i przeliczeniu kosztów dojazdu tudzież zmiany miejsca zamieszkania stwierdzam że tyle samo zarobię w mando

MERCEDES
@ciekawy 26.10.2018 22:53

Dojazd 40min bo juz otwarli S3 dodatkowo z Wałbrzycha i okolic jezdzi kilkanascie osob wiec transport to grosze. Kase dostalem lepsza niz mialem w Mando po 6 latach. Dodatkowo wez pod uwage fakt ze to dopiero poczatek zakładu. Warunki - NIEMA POROWNANIA! Atmosfera pracy - BEZCENNA!

ciekawy
@MERCEDES 27.10.2018 10:03

konkrety chłopie. skoro tak reklamujesz to reklamuj do końca. a ja usłyszałem żebym nie liczył na dojazdy z kimś od pani z hr'u

Brawo Mercedes
@Mercedes 26.10.2018 21:35

A co ma za konkrety dawać jest tam i jest zadowolony a ty pracujesz w mando wielce go bronisz pewnie byłeś na rozmowie i cie nie przyjęli dlatego została ci mandolina tam jest przyszłość to pewne a tu co chyba ciągle nerwy że nie ma na nic kasy i ciągle bajerów ie jak to nie będzie amerykański w mando

Gfd
@ciekawy 27.10.2018 11:21

Chłop to z ciebie i to prosty jak cep.

ciekawy
@Brawo Mercedes 27.10.2018 12:25

rozczaruje cie - przyjęli, lecz płacili niewystarczająco. do Gfd - spójrz na swoją słomę w butach

Maruda
@ciekawy 27.10.2018 16:14

Nie wystarczająco chłopie codziennie marudzisz pewnie jak to jest źle w mando skoro jeździsz na rozmowy nie przyjęli pewnie jesteś osobą na stanowisku takim jak kolega który już jest w meśku haha ???? domyślam się który jeden tak marudzi

Ambroży Kleks
@ciekawy 27.10.2018 16:14

Zacznij brać psychotropy bo masz teraz ostrą fazę schizofrenii.

Haha
@Mercedes 26.10.2018 21:35

A ja powiem tak Viva Mercedes. Sajonara Mando.

ciekawy
@Maruda 27.10.2018 16:28

ciebie też rozczaruję - nie marudzę, na rozmowy jeżdżę bo wiecznie w jednym miejscu pracować nie będę, ale przy takim narzekaniu na wszystko wokół jak tutaj czytam to moje nastawienie jest dobre. co do stanowiska - operator. chciałem znać stawkę i porównać czy dostaliśmy taką samą ofertę, a po drugie- tak reklamujesz mercedesa? przecież tam nawet nie ruszyła produkcja więc o czym my rozmawiamy.. a do Ambrożego Kleksa- jak twoje zaczną działać to może ja zacznę też coś brać, może tą yerba mate z maszyningu bo tam wszyscy wyglądają jakby coś brali. 'sajonara' i mniej hejtu narzekacze :-)

Brajanek
@MERCEDES 27.10.2018 10:03

To samo mówiłeś przyjmując się do Mando, wiem bo musiałem z Tobą pracować. Teraz mógłbyś sobie chociaż darować te nędzne wpisy na forum i nie robić z gęby cholewy.

Riki tiki
@Brajanek 27.10.2018 22:51

A co ma darować każdy kiedyś chwalił mando ale te czasy się skończyły to ty zamknij otwór gębowy. Trzymaj się Mercedes

MERCEDES
@Brajanek 27.10.2018 22:51

No i mam porownanie co oferowalo Mando a co Mercedes - roznica ogromna. No ale nikt ci nie zabrania siedziec w cudownym Mando :)

...........
@Mercedes 26.10.2018 21:35

Tęskniący za Mando Mercedesiku odwiedzający naszą stronę zobaczymy kto będzie górą, już niedługo. Oby produkcja w Mercedesie dała Ci parcę a nie skończyła się dla Ciebie jak Lenovo.

...........
@Mercedes 26.10.2018 21:35

obyś nie wyszedł jak zabłocki na mydle mercedesiku.

...........
@Brajanek 27.10.2018 22:51

no właśnie, wszyscy go znamy, gęba jak cholewa

Brajanek
@........... 28.10.2018 12:34

Słowem w sedno !! Lepiej bym tego nie ujął !!

fack Mercedes
@MERCEDES 28.10.2018 10:47

Masz porównanie tzn. 350 zł różnicy na podstwie plus dojazdy, które to zjedzą. Wiem to dokładnie - bo sam bylem na rozmowie i po kalkulacji kosztów zrezygnowałem z tej super oferty. Ale wizje są piękne jak w każdej zaczynającej firme; jak na początku w Mando było. Pogadamy jak ochłoniesz i dostaniesz wielkie g.. za rok - a spodziewasz się więcej niż u nas. I nie odwiedzaj więcej strony MCP i nie zamieszczaj swoich opinii wielkiej - głupiej gęby. Znamy Cię plotkarzu. Nikt tutaj za tobą nie tęskni i nie chce Twoich opinii. Ciesz się z 50 zł zysku na wypłacie w Mercedesie. A poznają cię niedługo i będą Cię miec głęboko jak i my gdzieś.

Dirty
@fack Mercedes 29.10.2018 21:30

Słaba ta twoja wypowiedź Merol to Merol a nie Mando zobaczymy jak będziesz chappy jak nie będzie podwyżek a wszędzie taja i to po kilkaset złotych podwyżki w sąsiednich zakładach a tu

Bogdan

Mam dla Was straszną wiadomość w poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Hp
@Bogdan 28.10.2018 13:54

Ludzie co jest z wami komu dobrze mando niech pracuje w mando komu dobrze w innym zakładzie niech robi w innym i tyle sam pracuje w mando szukam pracy bo dzieje się źle w naszej firmie ale nie zmienię na byle co pozdrawiam normalnych

zosia

Przypominam ze w poniedzialek zwalniam sie z Mando!!!

Zosia2
@zosia 28.10.2018 10:50

No to pa

...........
@zosia 28.10.2018 10:50

Ty już się w końcu zwolnij. To takie męczące dla wszystkich, zwalniasz się od miesięcy w co trzecim poście.

Gienek

Mando nie polecam tego zakładu słabe zarobki.Zabrana grusza,zabrane bony na święta.Oceny roczne to pic na wodę.Mando to zakład który się sypie.Niebawem nikt tam nie będzie chciał pracować.Najlepiej zwińcie majdan i paszoł won na Ukrainę nie będziecie musieli skomleć na olx praca że zatrudnicie Ukrainców.

Gienia
@Gienek 27.10.2018 21:42

Jak Ci się nie podoba to się zwolnij prosta sprawa. Kolejny Janusz cwany za monitorem.

Edziu
@Gienia 27.10.2018 22:41

Przypominam że w poniedziałek zwalniam się z Mando!!!

Dzesika
@Edziu 27.10.2018 23:04

Który to już poniedziałek kiedy się zwalniasz 10?

Anonim

Pani zadzwoniła do mnie o 9 rano, że za 2h mam przyjść na rozmowe rekrutacyjna. Poszłam, bo akurat miałam dzień wolny. Na wstępie przywitały mnie dwie panie, moja przyszła przełożona i prawdopodobne szefowa. Na starcie zapytali mnie czy planuje w najbliższym czasie zachodzić w ciążę. Jest to dyskryminacja i pracodawcę nie powinno to w ogóle obchodzic. Po krótkiej rozmowie z przełożonymi zawołany został cały zespół, ok 15 osób. Wszyscy siedli na przeciwko mnie i mogli zadawać pytania. Pierwsze dostałam typu "co zrobię gdy przyniosę l4, a pracodawca będzie mi kazał iść na urlop? " Pytania padały CONAJMNIEJ DZIWNE. Jednak tzw. wiesienka na torcie była na końcu, gdy jeden z pracowników zapytał mnie ile razy byłam na l4. Nie odpowiedziałam na to pytanie, bo mam do tego prawo, aczkolwiek szefowa ostentacyjnie wzięła moje świadectwo pracy i publicznie ujawniła moje l4. W dobie RODO jest to nie do pomyślenia. Ja rozumiem, że ona mogła zobaczyć ale nie musiała oznajmić na forum moich osobistych informacji. Oczywiście po wszystkim powiedziałam, że było to niestosowne. Ogólnie rozmowa była strasznie dziwna, w sumie to zrobili mi przysługę że nie zaprosili na kolejny etap.

Ja
@Anonim 09.10.2018 22:47

Wnioskuję że to rozmowa do działu HR, standard

Andrzej STAA
@Anonim 09.10.2018 22:47

Widzę, że dział rekrutacji działa sprawnie i odsiewa kiepskich kandydatów.

Babraj
@Andrzej STAA 10.10.2018 13:17

Co oni odsiewają, jak tam nikt nie chce pracować. Tak właśnie "działa" ten dział rekrutacyjny, że nie ma żadnych kandydatów. Firma ma już swoją wyrobioną opinie w okolicy.

Ten co wie
@Babraj 10.10.2018 19:23

Skoro nikt nie chce pracować to czemu jest odsiew? Widocznie ludzie chcę pracować w Mando, skoro ciągle są przyjęcia i przyjmowane są nowe osoby, a reszta jest odrzucana.

Nick

Trolu z wariatkowa, któego punktu ustawy złamanie? Czytałeś może tę ustawę? http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180001000/T/D20181000L.pdf

Też Anonimowa
@Anonim 09.10.2018 22:47

Anonimowa, widocznie do Mando nie przyjmują wszystkich "jak leci". To nic złego, że się nie nadajesz. Mnie jakoś przyjeli i miałam dziwniejsze pytania. Po rozmowie zrozumiałam, że te pytania mają na celu sprawdzenie osobowości pracownika. Nie miałam rozmowy z 15 osobami na raz ale rozmów było kilka. Pracuję tu już rok i jest to zakład z atmosferą dużo lepszą niż w mojej poprzedniej pracy. Przyjęcie kogoś kto się nie nadaje wiąrze się z konsekwencjami nie tylko dla firmy, ale zwłaszcza dla pracowników którzy muszą wdrażać nową osobę a potem to wszystko idzie na marne. Życzę Ci powodzenia w szukaniu pracy.

Krasnoludek
@Andrzej STAA 10.10.2018 13:17

Ona myśli, że jak jest na l4 to krasnoludki za nią pracują:D

Byłam, nie polecam
@Ten co wie 10.10.2018 19:37

Ludzie nie chcą tam pracować tylko nie mają wyjścia. Wałbrzych nie proponuje bogatej oferty jeżeli chodzi o pracę. Na rozmowy chodzi się tam gdzie pojawia się w miarę godna uwagi oferta, a że w Mando ciągle szukają to inna sprawa....

SABS Magik
@Byłam, nie polecam 21.10.2018 11:10

Mando to najlepsza firma w Wałbrzychu i nie przyjmuje byle kogo. Nie musi nikogo zmuszać, bo ludzie sami chcą tu pracować. To nie jest tak, że ludzie mnie mają wyjścia.

Bez Wyjścia
@Byłam, nie polecam 21.10.2018 11:10

"Ludzie nie chcą tam pracować tylko nie mają wyjścia." :D Nie mam wyjścia więc idę gdzie? No tak do Mando Przez to cholerne Mando muszę znowu iść do pracy :( Nie polecam - Mando zmusza ludzi do pracy - cała strefa zmusza ludzi do pracy toż to jakieś niewolnictwo normalnie :D - idź zbieraj szyszki do lasu lepiej :P

8van
@SABS Magik 22.10.2018 14:05

Hahahhaha. Nie przyjmie byle kogo, ale Ukraińców z otwartymi ramionami biorą

?

Dziękuję za szybką odpowiedź "optymisty".Tradycyjnie z uporem i po swojemu wypowiedzi innych układasz w głowie we własny tok rozumowania bez głębszej analizy na za i przeciw dodając jeszcze do tego swoje urojenia. Trwaj dalej w obłędzie.Mando na tym zyska.

Optymista
@? 27.10.2018 09:59

Mando już zyskało bo nie ma tu takich baranów jak ty.

?

Co to już nie ma optymistów w Mando? Gdzie są ci co tak wytrwale na przekór faktom pisali że będzie dobrze że zarobki będą wzrastać trzeba tylko poczekać?Powiem wam jak ksiądz z ambony zaprawdę powiadam Wam będziecie czekać do zasranej emerytury!!! Dotarło?Co to nawet największym optymistom zapaliło się światełko w pustej czaszcze i opadła ze zdziwienia sztuczna szczęka?Bezinteresownie broni się ojczyzny,rodziny ale nie zakładu pracy który nabija ludzi w butelkę grając na ich naiwności.Pozdrawiam wszystkich uczciwych,skromnych i ciężko pracujących pracowników z Mando.Ja na szczęście zmieniłem pracę na bardziej stabilną i przewidywalną.

Optymistów nie brakuje
@? 27.10.2018 09:41

Cieszymy się razem z Tobą. Jednakże jaki żal musisz mieć w sobie ze już tu nie pracujesz skoro odwiedzasz goworka i wypisujesz takie rzeczy. Musisz się z tym pogodzić taka rada od optymistów

Wielka lipa

Widać chyba wirtualne będą te podwyżki miesiąc temu zostało nam ogłoszone że do końca października zostaną nam ogłoszone podwyżki i co i nic nasza cierpliwość się kończy trzeba zacząć na poważnie ostre poszukiwanie pracy tu jak było jest i będzie bez zmian

wytrwałość praca zespołowa ety
@Wielka lipa 23.10.2018 07:19

Podwyżki owszem będą, ale zakresu obowiązków i norm do wykonania. Widać zarząd uważa, że pracujemy tu dla samej (podobno) rodzinnej atmosfery, a wynagrodzenie jest sprawą drugorzędną. Tylko że konkurencja nie śpi, a ludzie są już coraz mniej związani z firmą. Dalsze lekceważenie pracowników skończy się tym, że w końcu zabraknie chętnych do pracy a reputacja zakładu sięgnie dna. Pozdrawiam serdecznie tych wszystkich, którzy robią dobrą minę do złej gry i myślą, że ludzie dadzą się wiecznie zwodzić ich obietnicom. Wesołych Świąt !

wiem wszystko
@Wielka lipa 23.10.2018 07:19

spotkanie będzie około 7 listopada

Joanna
@Wielka lipa 23.10.2018 07:19

@Wielka lipa, do końca października pozostało jeszcze trochę czasu - może firma Mando Corporation Poland niebawem ogłosi podwyżki? Daj znać na forum pod koniec miesiąc, jak wygląda sytuacja pracowników i czy coś się zmieniło.

Iwona Lech
@Wielka lipa 23.10.2018 07:19

Witam Wszystkich, Pan Prezes Przebywa w Korei - wyleciał na dwa tygodnie. Wraca 2.11.2018. Nie mam możliwości ustalenia informacji, na które czekacie. Spotkanie będzie się mogło odbyć dopiero po powrocie Pana Prezesa - ale też nie od razu. Realnie - myślę, że ok 20 - 21 listopada. Przepraszam Was, ale niestety nie mam na to wpływu. Iwona Lech .

Głęboka Du.a
@Iwona Lech 25.10.2018 17:29

Czyli bez zmian... Ma Nas tam gdzie słońce nie dochodzi.. Grunt,że fabryka w obecnej sytuacji kompletnego (usunięte przez administratora) i pleców (usunięte przez administratora) a prezesik dał marchewkę i sobie lata!!

iwona lech
@Głęboka Du.a 25.10.2018 19:50

To nie tak:) Na pewno nie mam nikogo tam gdzie słońce nie dochodzi :) i zrobię wszystko co się da z strony HR. Tylko data spotkania jest przesunięta bo nie można teraz rozmawiać od strony HR z p. Prezesem i o tym informuję Was tutaj:) Trzeba poczekać. Iwona Lech

Mando
@iwona lech 25.10.2018 20:58

Cześć Samo to że informujesz ludzi o tym na go worku nie świadczy za dobrze o metodach działania HR. Nie prościej było zrobić spotkanie w pracy, bądź wysłać e maila? Strasznie słabe zachowanie Pozdrawiam

Iwona Lech
@Mando 26.10.2018 13:58

Nikt nie wie - po wysłaniu maila. Więc wybrałam skuteczniejszą metodę komunikacji, dzisiaj większość hali wiedziała. Tak słabe HRowo zgadzam się, ale widać skuteczne w MCP więc dostosowuję się do potrzeb pracowników. Iwona lech

Zostaw opinię o Mando Corporation Poland Sp. z o.o. - Wałbrzych

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.