HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Ktoś

06.10.2025 14:25

Czy ktoś pamięta kiedy miel wypłacać pieniądze za nie chorowanie?
    Ads

09.10.2025 14:16

Czemu ma zapomnieć? Bo na chorobowym byłeś ?
    Gulik

02.10.2025 08:33

Czy istnieje ubeasvpowrot do pracy jeśli ktoś pracował u was z 10 lat temu i chciałby wrócić .przez ten czas nabrał nowego doświadczenia i umiejętności
    Kol

03.10.2025 13:45

Tak zapraszamy, najgorsze stanowisko za minimum, brak socjalu i traktują cię jak robota bez uczuć ludzkich

03.10.2025 22:15

Jesteś chyba jedynym pracownikiem na zakładzie pracujący za minimum.
    San_epid

16.09.2025 09:41

Mcp1 . Czy ktokolwiek reguluje ceny na kantynie ? 12 zl za 150 gr kurczaka w panierce ktora jest 70 % jego wagi ? , ziemniaki stare , ryz padaczka , ważenie gorzej niz w aptece, i pani a'la szefowa ktora ciśnie młodą stażem przy wszystkich oczekujacych na obiad pracownikow, porcje slabe i różnorodność potraw bywa przewidywalna , nie mozna cos z tym zrobic ?

17.09.2025 19:26

Czy pracownicy mają obowiązek jeść posiłki z kantyny?
    odnam

30.09.2025 20:16

Nie, nie mają. Chodzą by kasa nie przepadła. Jakby fitka dawała to co pozostanie na karcie jako zwrot do pensji pracownika to niecwpsomniane 3/4 by tam chodzilo a 1/4 i by się zwinęli i może by inna firma się podjeła. A tak po co się starać jak klient itak przyjdzie brać co dają
    Słynny Stefan

30.09.2025 19:53

Tu Stefan ! Uważam że dodatek umiejętnościowy powinien zostać zwiększony. 200zl to 10lat temu bylo ok. Teraz to pracownicy na maschiningu powinni dostawać z 400zl dodatku. Ciężkie warunki tam są. Pozdrawiam Stefan !
    Będzie czy nie

24.09.2025 20:49

Teraz czekamy czy wypłacą ten tysiąc że nie chorowałem . Chyba że znowu coś wykombinują.
    Pracuś

26.09.2025 08:38

Dadzą normlanie co mają nie dać . Stać ich na ładowarkę do aut elektrycznych to stać ich by dali co obiecali. Mało tego w listopadzie jak będziesz grzeczny i przepisowy to 200 zł premii dostaniesz .
    Normal

29.09.2025 20:49

Co mają nie dać !? Hehe ty chyba od niedawna pracujesz w Mando 🤣 Normalnie nie dadzą i tyle nic nowego 🤣
    Po Polsku

14.09.2025 12:39

Witam Iwona czy ukraińscy pracownicy mają mówić po polsku? Oni tak klną i rozmawiają w swoim języku, że nie wiadomo na kogo lecą te przekleństwa, człowiek zrozumie co drugie słowo. Nie ma co zgłaszać przełożonym bo mają to gdzieś i nie tylko to.
    Do płaksy

15.09.2025 20:18

A czy Polacy w Niemczech rozmawiają ze sobą po niemiecku!? Już jak widzę! Odp(#rdol$ie i zasuwaj dalej na lince do przerwy głupi człowieku!
    Nocna zmiana

03.09.2025 15:52

Nie ma to jak na "nocnej zmianie" ogłaszać premie. Skąd my to znamy? W HR-ach podwyżki podostawali, a zwykłym pracownikom resztki z talerza, żeby cicho siedzieli. Ludzie ciągle się zwalniają i przychodzą kolejne osoby, czyli odwrotnie niż mówiła to jedna osoba z góry, która twierdziła że zakład nie zwalnia ludzi w czasie kryzysu-nie, nie muszą-ludzie odchodzą sami, bo taka polityka firmy.
    Realista

09.09.2025 22:42

Z tego co czytam to w ogóle niewiele rozumiesz. Skoro są zwiększone plany i coraz więcej pracy za te same pieniądze to podwyżki należą się jak psu buda! Skoro ludzie sami odchodzą, to świadczy o tym że firma nie spełnia w dużej mierze swoich podstawowych założeń, czyli zapewnienia bytu i godnej pracy! Swoją drogą ciekawe ilu już odeszło w porównaniu do innych lat? Po za tym zabawne że piszesz bez przerwy o ekonomii jako były pracownik na szkodę osób tu zatrudnionych? Nie masz pojęcia o ekonomii i działalności gospodarczej a także o zasadach prowadzenia firmy-gdyby nie presja wywierana przez pracowników to by nawet tej premii nie było! A skoro stać zakład na robota za 50tyś. zł to i na premie i podwyżki dla pracowników tym bardziej! O wynajętym sokole i innych gadżetach na gołębie nie wspomnę! Tyle i aż tyle, eko-noblisto od śiedmiu boleści.

10.09.2025 18:41

Podwyżki należą się jak psu buda? Jakiś paragraf masz na to, z epracodawca musi dać Tobie i innym podwyżki? Żądać możesz, a i owszem. Skoro jest tak źle Robię i innym, to zmień zakład na lepszy. Po co się tam męczysz, ciężko tyrasz za 3. Skoro są zakłady lepsze, to śmiało. A, nie czekaj, w tamtych też już się było. Nie było miodu, ależ szok. Nie chcieli dać godnie żyć Tobie, nie chcieli dać umowy na 7 netto, a to świnie. Jak mogli tak postąpić. Może strajk założysz, zatdaj, wymagaj, w końcu należy Ci się. Może samemu założysz firmę i będziesz robił tak, jak teraz oczekujesz od pracodawcy. Możesz dowoli mnie obrażać, nic to nie zmieni w Twoim podejściu i chęci. Nadal uważam, że nie masz żadnej wiedzy z zakresu prawa pracy jak i wcześniej wspomnianej ekonomii. Oczywiście czekam na ripostę z podstawami prawnymi na jakie się powolujesz pisząc, że Tobie się należy. Miłego dnia.
    EFQM

03.09.2025 19:54

Pamiętacie jak kiedyś funkcjonowała nasza firma, dążac po nagrode EFQM? Pamiętam jak wielu ludzi było zadowolonych z tego miejsca pracy, każdy mógł na siebie liczyć, dążyliśmy do osiągnięcia wspólnego wyniku i sie udało, dzięki wsparciu, pracy zespołowej i uczciwości pracowniczej. Gdyby to miał być dziś, przykro stwierdzić, nagroda była by dla nas nie osiagalna przez kłody rzucane przez innych pracowników, dzis kazdy sobie rzepke skrobie. Miło jest wsponieć, przykro jest na to patrzeć.
    Powtórka

04.09.2025 11:14

Jeszcze raz powtarzam. To jest firma dla menadżerów a nie dla zwykłego pracownika. Dziękuję, na razie.
    Ciupapi Munianio

21.08.2025 17:38

MCP2 to jeden wielki niewypał... brak klimy, brak przepływu powietrza przez co ludzie czują się jak w saunie robiąc przy 32°C (spawalnia/malarnia/ABS), z drugiej strony bramy otwarte i wichury aż łeb chce urwać.... Logistyka leży i kwiczy.... oczywiście ta biurowa, bo wylalane gwiazdeczki nie mają pojęcia o pracy na magazynie i robią sobie co chcą, logistyka wewnętrzna robi co może, żeby ogarnąć ten syf i wieczny brak miejsca na surówkę czy wybór gotowy, a i tak jest obgadywana i atakowana z każdej strony.... Ludzie pracujący na zakładzie nie są choć trochę świadomi zagrożenia, które niesie za sobą wtargnięcie z telefonem przed nosem pod 3,5t wózek widłowy (wtargnięcia są na porządku dziennym).... Oczywiście mógłbym sie tu rozpisać o każdym dziale z osobna, ale nie mam czasu, bo musze wracać do pracy w tym CHORYM zakładzie....
    Karmelowe Love

01.08.2025 01:34

Jak to w Mando są wakacje letnie romanse szkoda że gołębi i se pleniący Enrike ręce w kieszeni w drodze na awarię z fochem że musi coś gdzieś naprawić ..szykuje się kolejny tatuś weekendowy może HR zainteresuje się pracą UR bo wyraźnie mają z tym problem i za dużo wolnego czasu. Przychodzą na kawki randki i papieroski zamiast do pracy.
    Letni romans

01.08.2025 15:37

Karmelowe Love, Twoja literacka wizja Mando to prawdziwa perełka — pełna gołębi," se pleniącego" się Enrike i niesamowitych „awarii z fochem”, które brzmią niemal jak mityczne zjawiska korporacyjnego świata. Karmelowe Love, czy Ty przypadkiem nie jesteś tajnym agentem HR? Bo nikt tak kreatywnie nie potrafi rozpracować weekendowego tatusia! Pozwól, że jednak zwrócę uwagę, że szacunek do kolegów, do ich czasu i granic, to nie tylko pusty frazes, ale fundament zdrowej współpracy. Cóż, widocznie definicja koleżeństwa i pracy to dla Ciebie pojęcia dość elastyczne — i o to proszę, nie każdemu jest dane pojąć, czym jest prawdziwy szacunek i empatia. A może po prostu trochę zazdrościsz tym kawkom, randkom i papieroskom? Nic w tym złego, w końcu kto nie chciałby mieć takiego „weekendowego tatusia” jako wzoru do naśladowania! Ale pozwól, że złożę hołd „weekendowemu tatusiowi” — bo to nie byle kto! To prawdziwy strateg i mistrz zarządzania czasem, który zamiast marnować godziny, wykorzystuje je na najważniejsze misje: kawę, randki i papierosy. Kawka, randka i papierosek? Brzmi jak plan na podbicie świata. Proponuję wprowadzić oficjalny dress code: uśmiech i luz! To przecież kwintesencja nowoczesnej ambicji — inwestowanie w relacje i reset emocjonalny, by z nową energią podbić świat pracy! Dziękujemy za diagnostykę — następnym razem może raport o tym, ile kaw jest potrzebnych, by uratować świat? Zdecydowanie HR powinna uznać ten model za wzór do naśladowania i wprowadzić oficjalny „weekendowy tatusiowy” rytuał. W końcu kto powiedział, że skuteczność mierzy się tylko godzinami spędzonymi przy biurku? Weekendowy tatuś — bohater, którego nie doceniła korporacja, a świat wciąż potrzebuje! Niech żyją „awarie z fochem” — bo każdy geniusz potrzebuje chwili na kreatywne przemyślenia! Foch + awaria = nowa forma sztuki performatywnej, czy tylko weekendowy standard w Mando? Na koniec — może zamiast tak wnikliwie analizować życie innych, Karmelowe Love powinna zająć się swoim? W końcu każdy ma prawo do swojego rytmu, a szczęście czasem kryje się właśnie w tych „kawkach, randkach i papierosach”. Z podziwem i uśmiechem letni romans.
    Prostaczek

07.08.2025 20:02

MARNUJESZ się tu narcyzku. Poświęciłeś kupę czasu na komentarz żeby pokazać jaki jesteś fajny. Na pewno coś krótkiego sobie rekompenowales. Pewnie teraz jakiś komentarz w kontrze ech żałosny człowieczku

11.07.2025 19:23

You

24.07.2025 11:54

A jak tam na maszyningu dalej nic się nie zmieniło,dalej są ludzie gnębieni a SL sobie chodzą po chali a jeden z nudów potrafi pół zmiany przesiedzieć u koleszki w mistrzówce na Caliperach
    Koledzy

24.07.2025 20:56

Co do gnębienia Góra wreszcie rozwiąże ten problem? Czy czekacie aż ktoś zrobi wam koło du.. Gdzie można iść i zgłosić coś takiego?
    Dookoła Świata z Mando

13.07.2025 18:12

Cześć kiedy ten wyjazd do Pragi? Może byśmy go przesunęli na zimę i pojechali na Jarmark Bożonarodzeniowy 🙂
    No way

16.07.2025 11:40

Ojjojojjjj nie to miałem na myśli koleżanko, kolego ... To bardziej w stronę tego ze nie kazdy moze tam pojechac to jeszcze zadania zmian terminu i najlepiej jarmark itp.... Ktoś narzeka na firmę w tym wątku? Ja nie widzę, chyba że w twoim poście... Co do mojej opini na temat premii , lepiej się miło zaskoczyć, niz (usunięte przez administratora) rozczarować. Wiecej empatii życzę
    Szok

21.07.2025 20:50

Ciężka praca na WV? Koniecznie masaże bo tam taka tyrka że aż oczy bolą jak wam ciężko. Na żadnej innej lince nikt nie ma czasu stać z telefonem tylko tam są radę!
    Marzenia

02.07.2025 23:00

A może by tak dać chociaż ludziom wcześniej wypłaty na urlop skoro nie ma w tym roku żadnych "wczasów pod gruszą" ani nic w tym stylu.
    No way

03.07.2025 09:45

Przecież na urlop planowany orzez zakład idziemy od 28.07 ... To wyplate dostaniesz przed czyli 10.07 .... Pstryk , nie dziękuj 🤭🤭🫣
    Pracowity

28.06.2025 14:56

Każdy z nas szanuję pracę i cieszy się że ją ma ..tylko szkoda że firma nie potrafi docenić pracowników jakąś premią...bo pracy coraz więcej ...ludzie się starają, zamówień coraz więcej ,praca w nadgodzinach żeby sprostać zamówieniom, rotacja ludzi że ciężko obstawić linię, może czas docenić pracowników bo dobrego pracownika coraz ciężej
    Bambi

23.06.2025 11:04

Czy logistyka na mando 2 ma inny czas pracy niż wszyscy że opuszczają zakład pracy przed dzwonkiem? Może niech produkcja też zacznie schodzić 10 minut przed czasem.
    Racja

24.06.2025 23:17

Lepsza jest dziewczyną z logistyki jak już grubo po dzwonku dopiero wchodzi do szatni jak zmiana przed nią już się przebiera do wyjścia.samowolka na logistyce jest tragiczna
    Op

30.04.2025 08:23

Pani Iwono!!! Kogo Pani zatrudnia w swojej firmie??? Nie chcemy w Mando zagranicznych inżynieriow z brodami! A w kiblach.... Porażka ... (usunięte przez administratora) deski....syf i mogiła... I to niestety nasi sąsiedzi na U.....:( w domu też tak macie???? Starcie gdzie popadnie?!?!
    Pracuś

19.06.2025 16:30

Dobrze że ten papier jest całkiem jakościowo OK. Ale jaki syf, brud ludzie w WC zostawiają to dramat. Ciekawie czy w domu też tak robią.
    Ciągle mało

17.06.2025 06:48

Drogi HR kiedy zebranie z wynikami pierwszego półrocza?
    Czar Goryczy

17.06.2025 22:42

Może lepiej go nie robić i nie nawijać ludziom makaronu na uszy. Firma przynosi ogromne zyski w dobie rzekomego kryzysu. Pieniądze wszędzie i we wszystko są pompowane tylko nie w premie czy jakiekolwiek uznanie dla ciężko pracujących ludzi. Nie mówiąc o zamrożonych podwyżkach na 2 lata. Nikomu już tutaj się nie chce pracować wystarczy popatrzeć jaka zaczęła się rotacja ludzi na produkcji i to na wszystkich działach. Jesteśmy traktowani jak maszynka do zarabiania pieniędzy nie dostając nic w zamian. Ale spokojnie takie rotacje ludzi nie przyniosą nic dobrego. Tylko czekać na reklamacje i zobaczyny jak re zyski będą się czkać tam u góry 😀
    Tomek

19.06.2025 16:20

Rzekomy kryzys? Vw, Audi, Porsche zamknęli niektóre zakłady. Myślisz, że dla jaj to zrobili?
    Nietuzinkowe

12.06.2025 12:14

Czy 19.06 Boże Ciało idziemy do pracy ? Chcę iść do kościoła i nie wiem czy pójdę
    Święta

12.06.2025 21:04

To święto, masz wolne i tyle. W święto nikt cię do pracy zmusić nie może, nie chcesz to nie przychodzisz czego nie ogarniasz
    Wrażliwa

29.05.2025 23:22

Dlaczego Shift lider z logistyki pozwala jeździć na wózkach widłowym ludziom bez uprawnień UDT. To sprawa dla UDT. Przecież za to grozi wyrok
    Produkcja

02.06.2025 20:23

Jeszcze trochę to logistyki nie będzie bo produkcja będzie za nich wszystkich robić : D

05.06.2025 15:31

Jeszcze chwila a operatorzy będą schodzić z linii i ogarniać te zielone roboty które co chwilę się gdzieś zatrzymują.
    Rysio

29.05.2025 12:16

Witam, chciałbym się podzielić niemiłą sytuacją jaka spotkała mnie kilka dni temu podczas próby podjęcia pracy w tym zakładzie, po tym jak zostaliśmy zaproszeni do pokoju na wspólną rozmowę rekrutacyjną co już wydawało się dziwne, weszła wielka pani z działu HR która się nie przedstawiła (więc nie miałem okazji poznać nawet imienia osoby która miała mnie przyjąć do pracy), razem ze mną było łącznie 6 osób każdy musiał się przedstawić z imienia nazwiska oraz swojej przeszłości zawodowej w dokładnych szczegółach (dziwne że było to na forum publicznym ponieważ mamy klauzule RODO), pani HR bo tak ją będę nazywał dociekała nawet największych bzdur i to z życia prywatnego! oprócz standardowych pytań co pan/pani zamierza robić za rok i dlaczego akurat ta firma padały również pytania o sferę prywatną o konflikty z byłymi współpracownikami i rodzinną sytuacją a wręcz nękała negatywnie nastawiając siebie i firmę którą reprezentowała o odpowiedź na dany temat. Jestem w stanie zrozumieć wiele, jestem w stanie zrozumieć pytanie dlaczego akurat my i dlaczego nasza firma, ale niestety nie jestem w stanie zrozumieć pytań które powinny paść tylko w przypadku rozmowy prywatnej a nie publicznej na szersze grono. Jeżeli daję szacunek drugiej osobie oczekuje również tego samego, w tym przypadku trochę tego zabrakło, rozumiem również że starałem się o posadę niższego szczebla (nie znaczy że jestem gorszą osobą) ale to również nie powód żeby tak potraktować mnie i innych ludzi. Jedynym słowem dramat, najgorsza rekrutacja jaką do tej pory miałem a było ich już parę w moim życiu, z takich a nie innych powodów uważam że skoro od początku tak się traktuje potencjalnego nowego pracownika to dalej będzie tylko gorzej, negatywny vibe jaki daje pierwszy kontakt z firmą odrzuca przed chęcią dalszej współpracy. Pani HR mam nadzieję że to przeczyta i albo weźmie sobie do serca że ludzie chcący pracować to nie (usunięte przez administratora) Ze względu na wyżej wymienioną rozmowę zrezygnowałem z dalszych "procesów" rekrutacji.
    Tomek

01.06.2025 13:41

Witaj w klubie. U nas jeszcze były 2 inne osoby zarządzające danymi działami. Masz rację mega słabo to wyglądało. Niestety przy dużej rotacji na podstawowych stanowiskach nie ma innej opcji jak spęd ludzi w jednym czasie. Niestety wielu się zgadza na to. Dla mnie najgorsze było, że nie chceli pokazać miejsca pracy. To jest ważny znak dla potencjalnego pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Diffrent

04.03.2025 14:41

Mando jest w tej chwili najgorszą firmą na strefie, nie ma tak złej atmosfery nigdzie , ludzie się nie lubią,praca jest ciężka i mało opłacalna,plany wyciśnięte na maxa, ogólnie porażka, MCP 2 to skarbonka bez dna , trzeba szykować się na odwrót, dobrze że powstaje Bosh,pompy ciepła i Amazon w Dobromierz, będzie 2 tysiącem miejsc pracy,a Mando to przeszłość, smutno ale takie fakty
    Czekam na Boscha

08.03.2025 18:49

Żal (usunięte przez administratora) Ci ściska ,że ma zamiar pójść ? Nikt Ci nie broni.Chyba ,że jesteś liderkiem i takiej roboty nie znajdziesz za taką kasę ...
    Ooo

30.05.2025 12:43

Co Krystyna toyota Ci się nie podoba? Myślałaś ,że na kolanach prosić będą abyś została.
    Sampel

02.04.2025 17:03

Czemu manager bagatelizuje problem z liderami i operatorami z VW którzy nie pracują na innych projektach? Księżniczkom jak coś się nie podoba to niech się w końcu zwolnią i tak pożytku z nich nie ma bo nigdzie indziej nie potrafią robić a VW może poprowadzić każdy operator. Takiego kolesiostwa jeszcze nigdzie nie widziałem. "Nie będę tam robić bo inaczej się zwolnie" co to za argumenty a co gorsza shiftowie i supervisor przyjmują takie argumenty i nic z tym nie robią krzywdząc innych.DRAMAT
    Bo to szczera prawda

18.05.2025 17:04

Prawda, to jest bezczelne, że jedni mają lekką pracę a inni ledwo chodzą. Chodzi o zwiększenie świadomością HR, że są układy i nie wiadomo dlaczego mają tak dobrze na WV tu chodzi o 1 Nie chodzą jako jedyni po innych linkach, liderzy także.
    Lili

19.05.2025 21:07

Hr to nie interesuje. Gdyby tak było już dawno bylyby zmiany i na stanowiskach liderskich tak jak inżynierskich i managerskich

19.05.2025 10:11

Od kilku dni nie idzie się dodzwonić do firmy na numer podany w internecie. Można prosić o jakiś inny numer. Dziękuję
    Ciekawski

14.05.2025 17:03

Dzień dobry. Co się dzieje na dziale maszyningu że wszyscy po kolei się zwalniają? Czyżby komuś wdała się woda sodowa do mózgu za bardzo i zarządzanie ludźmi zmieniło się w zachowanie traktowanie ludzi jak zwierząt? HR zamiast skupiać się na rewii mody może zająłby się problemem który ewidentnie zaistniał.
    Taki

15.05.2025 10:32

Na dziale maszyningu nie da się pracować masakra chyba że jesteś SL to spoko
    Sii

17.05.2025 20:38

Proponuję przedłużyć rekrutację na SL o kolejny tydzień, skoro jest tak spoko to pewnie dużo osób jeszcze zlozy aplikacje. Nie każdy miał pierwsza zmianę

24.04.2025 22:06

Ktoś wie co z tym majstrem ze spawalni co był na montażu i go zwolnili?
    P

27.04.2025 15:05

Kim? Nie ma takiego stanowiska w firmie

04.05.2025 09:25

Ale to coś musiał odwalić . Umowę na stałe miał parę lat pracował . Tak bez powodu go nie zwolnili .

23.04.2025 15:48

Widzę, że stać mando na drugie drzewko za 10k, ale na premie dla pracowników czy chociażby maszyny vendingowe to już nie ma?
    Mmcp2

01.05.2025 17:46

Na wszystko mają tylko nie dla pracowników. Nie pracujemy już na (usunięte przez administratora) tylko piwko.

01.05.2025 19:27

To proste zmień pracę tak jak ja zrobiłem i jestem bardzo zadowolony

15.04.2025 03:43

Super

25.04.2025 00:49

Chętnych nie zabraknie, nie można zakazać założenia związków.
    1 maja

25.04.2025 20:29

Nikt cię w święto nie może zmusić do pracy. Nie ma takiego przepisu. W święto wolne i tyle a jak chca żebyś przyszedł 2 maja do pracy to przyjdź.

25.04.2025 13:29

25.04.2025 16:24

(usunięte przez administratora)już dawno powinna zająć się tym (usunięte przez administratora). Ostatnio miałam okazję poznać prawdziwe oblicze pani shift. Pracownik dla niej (usunięte przez administratora) Czy to jest normalne podejście przełożonego? Zdziwiona ze o tym wiem? Ludziom należy się szacunek.
    Pora na mando 2

18.04.2025 22:06

Proszę o zwrócenie uwagi na logistykę wyjście . Czy ten dział żyje swoim życiem? Czy możemy spacerować w swoich ubraniach i obuwiu? Pani dyrektor Iwona czy możemy spacerować w swoim obuwiu ?Jako starzy pracowniczy mamy szacunek do Pani i mam nadzieję ,że Pani rozważy uwagę chodzenia w wygodnym ubraniu? Nawet w swoim . Ukrainki chodzą i nikt uwagi im nie zwraca ?koszty odejdą bo pralnia odejdzie ????

08.02.2025 08:01

Operatorzy na zakładzie nr 2 są wcześniej, aby odebrać zmianę, za to liderzy i tak przychodzą na ostatnią chwilę, a są pierwsi do wyjścia. (Nie mówię tu o hali i liniach głównych) :)

08.03.2025 18:58

Nie trzeba się domyślać . Liderki zaworków pierwsze do wyjścia .
    Ona

18.04.2025 19:44

Jak widać konsekwencje nie są dalej wyciągane. Proponuję wszystkim chodzić do szatni szybciej .

15.04.2025 00:32

Hej co jest z fiszkami ? Jeszcze nie ma ?

01.04.2025 09:13

Ale pierdoły

03.04.2025 11:47

Nie nie nie i jeszcze raz nie! Wyrażenie swojej opinii a szkalowanie i prześladowanie kogoś moja droga to diametralnie dwie różne sprawy. A myślisz, że ciężko odpowiednie organy namierzają? Nie, wręcz przeciwnie. Czego ty się boisz mówić? Bo jakoś nie widzę problemu żebyś poszła i się wyżaliła. Co ty chcesz mówić na głos? Przecież możesz, jeśli to prawda. Sytuacja się zmienia jeśli to kłamstwo wtedy ciężko powiedzieć albo napisać? Bo są tego konsekwencje.
    Amy

04.04.2025 12:20

Dokładnie ! Prawda jest taka, że plotami zajmują się tylko i wyłącznie nieroby, które żyją tylko tym… brak życia prywatnego do tego doprowadza.
    operator

03.04.2025 17:24

na każdej lince nie jest lekko taka praca , ale MOCAPY cieższe do prowadzenia duże rotacje pracowników ,duzo modeli ,przezbrojeń ,awarii,problemów,czesci...wiec jest co robic , cieżko to nieraz ogarnąć
    Jasio

04.04.2025 00:24

I odpowiedziałeś dobrze, nie przyjdą z innych linek bo nie dadzą rady i tyle i to jest powód. Szach mat.

22.03.2025 18:14

Yyyy

01.04.2025 10:09

Przy okazji tego wątku chciałabym nagłośnić sprawę, która bardzo mnie w tej firmie denerwuje odkąd tutaj pracuję. Mianowicie dlaczego takie informacje jak przyczyną L4 lub urlopu na żądanie jest przez shiftów i liderów wszystkim ogłaszana? Przecież to są informacje o czyimś stanie zdrowia! Gdy ktoś bierze L4 to lider powinien zostać poinformowany, że danej osoby nie będzie od do i tylko tyle. Nawet jeżeli operator zdecyduje sie powiedzieć shiftowi z jakiego konkretnego powodu go nie będzie to nie zmienia to faktu, że informacje te powinny pozostać między nimi. Przecież to nie jest normalne, że jakiś operator bierze na przykład urlop na żądanie z powodu biegunki, przychodzi na kolejny dzień do pracy a cała linia się z niego nabija jak małe dzieci w przedszkolu. To nie jest normalne, że w momencie L4 każdy wie z jakiego powodu było wzięte i komentują, porównują czy aby na pewno było uzasadnione bo przecież oni w takim stanie normalnie byliby w pracy.... TO POUFNE INFORMACJE O STANIE NASZEGO ZDROWIA! Przestańcie je każdemu rozgłaszać!
    Racja 100% !!

03.04.2025 22:55

Tak to jest najlepsze! A mało tego sami przełożeni dzwonią i pytają się co ci jest ????komedia !!! A po co ? Po to by właśnie za chwilę wszystkim ogłosić pośmiać mieć powód do plotkowania, ale no cóż… jaki zakład tacy przełożeni nieprofesjonalni …
    Mando go home...

01.04.2025 19:51

W Mando nie ma prima aprilis, tu tak często robią nas w ...ja, że obchodzimy święto cały rok

25.03.2025 23:19

27.03.2025 06:42

Ja tak samo. Zdrowie ma się jedno i żadne pieniądze nie są tego warte żeby je stracić.
    Wiadomo

30.03.2025 21:05

L4+ weekend+ święto i mamy więcej niż obiecany nie pewny tysiaczek...

08.03.2025 13:54

Produkjca

27.03.2025 06:28

Robią tam osoby po układach jak siostra shift. Albo tacy którzy się nie nadają do pracy na normalnej lini
    Tak los

27.03.2025 18:38

Dlatego nie ma się co dziwić, że ludzie są wściekli, że gadają jak tylko są tu układy. Ale dalej nic z tego nie wynika i jest na takie rzeczy przyzwolenie. Ludzie widzą i na ciężkich linkach nie chce się im pracować jak widzą, że inni mają lepiej. Jak to wygląda.
    Pracownik biurowy

19.03.2025 17:46

Jeżeli chodzi o pracę tutaj to z plusów: dofinansowanie do obiadów, elastyczny czas rozpoczęcia pracy 6:00-9:00,dopłata do Medicover co prawda najniższa na strefie ale coś tam jest, siłownia, atmosfera która tworzą pracownicy i to by było na tyle. Ewentualnie zdobycie doświadczenia kosztem niskich zarobków. Minusy to niskie zarobki względem strefy, brak podwyżek i awansow przez najbliższe dwa lata, wrzucenie premii miesięcznej operatorów do podstawy aby nie musieć dokładać do wzrostu minimalnej krajowej, zabranie biurowym kwartalnej premii, wigilia zakładowa na stołówce (też nigdy się z tym nie spotkałem), brak festynu dla rodzin (z tego co słyszałem kiedyś był ale kryzys). Ale jeżeli kandydujesz na menagera to zakład dla Ciebie. Jeżeli miałbym wrócić to na takie stanowisko. Menager auto służbowe, chyba karta paliwowa -mimo kryzysu o jakim słyszą pracownicy od kiedy pracowalem. Jedyny taki zakład w którym widziałem tylu menagerow. Przykład w jednym dziale 8 osób w tym 3 menagerow,którzy zarządzają 5 pracownikami, drugi przykład dział 4 osób w tym 2 menagerow i 2 pracowników. A tak to standard jak na korporacje. Jedni pracują, drudzy ślizgacze jak wszędzie. Ale nie można zarzucić że przychodzi się na stresie do pracy. Na luzie każdy wykonuje swoją robotę. Ja niestety nie pracuje w danym miejscu tylko dla fajnej atmosfery. Pracuje dla pieniędzy którymi opłacam kredyty i życie dlatego zmieniłem pracę. A perspektywa dwóch lat bez premii, podwyżek to jakiś absurd. A słowa menagera który zarabia więcej niż ja zeby przetrwać tylko te dwa lata do mnie nie przemawia. Ps warto żyć w zgodzie z 1 pietrem dzięki takim ukladzikom można stawać na górnym parkingu bo jak nie to zostaje dolny parking. Bo na górnym nie ma wiecznie miejsca.
    Bajeczka bez końca

20.03.2025 01:04

Firma nie dla pracowników produkcyjnych a dla menagerów. No i będą cicho siedzieć do emerytury. Stanowisko życia . Mając stawki trzykrotnej wypłaty operatora lekko mówić że musimy przetrwać te 2 lata za wielkie dzięki. Wrócą oceny to i tak coś wykombinują lub będą nagle brać pod uwagę wszystko przez 2 lata . Teraz pytanie czy będzie rekalkulacja za 2 lata uhmm już jak widzę . Czekamy na kolejne bajki !
    Człowiek

20.03.2025 23:05

Z jakiej racji mają brać pod uwagę ocenę z ostatnich 2 lat ? Przecież to roczna ocena aleeee w sumie nie zdziwił bym się hahaha . Strach brać 2 dni chorobowego bo Ci za 2 lata wszystko będą wytyczać przy rozmowie i dalej będziesz zapiermachał za wiadomo co .
    Godzina Zero

18.03.2025 03:21

Czy Kulasek z Menagerem zdają sobie sprawę że za niedługo będą sami liderować na liniach i są przygotowani na system pracy 3 zmianowy? Proponuję już zacząć zaznajamiać się z częściami i doszkalać się z odpowiedniego tempa na linii, obsługą maszyn i trzymaniem standardów pracy i walką z wiatrakami. Skończy się czas na kamerki i popcorn i wyśmiewanie się z ludzi
    Godzina Zero

20.03.2025 12:35

Nie wiem kto wybrał tego człowieka na supervisora ale widzę szybki upadek tego działu dzięki jego poczynaniom. Brak totalnej wiedzy, niekompetentność, ciągłe kłamanie, obserwowanie ludzi na kamerach to tylko wierzchołek góry lodowej. Shift liderzy nie mają w ogóle prawa decyzyjności pod każdym względem. Są bo są..żeby zrobić grafik i wykonać swoje prace. Wszystkie 3 zmiany przychodzą do pracy bo przychodzą. Każdy ma kredyty i jakieś zobowiązania a teraz stabilna praca jest na miarę złota. Nikt tutaj specjalnie nie siedzi i nie pisze żeby kogoś oczernić ale niestety jest to jedyne miejsce kiedy można sobie wylać gorzkie żale i wymienić się uwagami. Ludzie się boją że za prawdę można wylecieć z pracy. Nic się nie dzieje bez przyczyny.

20.03.2025 22:21

A wszystko kosztem także Liderów pracujących na linii i do tego ciągle nowi operatorzy przez co jest totalny chaos, plany zawyżone oczywiście są dwie linie gdzie ciągle są Liderzy poza linią
    Pracownik biurowy

19.03.2025 20:48

Jeżeli chodzi o pracę tutaj to z plusów: dofinansowanie do obiadów, elastyczny czas rozpoczęcia pracy 6:00-9:00, dopłata do Medicover co prawda najniższa na strefie ale coś tam jest, siłownia, atmosfera którą tworzą pracownicy i to by było na tyle. Ewentualnie zdobycie doświadczenia kosztem niskich zarobków. Minusy to niskie zarobki względem strefy, brak podwyżek i awansów przez najbliższe dwa lata, wrzucenie premii miesięcznej operatorów do podstawy aby nie musieć dokładać do wzrostu minimalnej krajowej, zabraniem premii kwartalnej dla biurowych, wigilia zakładowa na stołówce (też nigdy się z tym nie spotkałem), brak festynu dla rodzin( z tego co słyszałem kiedyś był ale kryzys). Ale jeżeli kandydujesz na menagera to zakład dla Ciebie. Jeżeli miałbym wrócić to na takie stanowisko. Menager auto służbowe, karta paliwowa- mimo kryzysu o jakim słyszymy co chwile na prezentacji HR. Jedyny taki zakład w którym widziałem tylu managerów. Przykład w jednym dziale 8 osób w tym 3 managerów, którzy zarządzają 5 pracownikami, drugi przykład dział 4 osoby w tym 2 managerów i 2 pracowników. A tak to standard jak na korporacje. Jedni pracują, drudzy ślizgacze jak wszędzie. Ale nie można zarzucić że przychodzi się na stresie do pracy. Na luzie każdy wykonuje swoją robotę. Ja niestety nie pracuje w danym miejscu tylko dla fajnej atmosfery. Pracuje dla pieniędzy którymi opłacam kredyty i życie dlatego zmieniłem prace. A perspektywa dwóch lat bez premii, podwyżek to jakiś absurd. A słowa menagera który zarabia więcej niż ja żeby przetrwać tylko te dwa lata do mnie nie przemawiają. PS warto trzymać z 1 piętrem dzięki temu można stawać na górnym parkingu bo jak nie to zostaje dolny parking. Bo na górnym nie ma wiecznie miejsca.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.