HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

TOYOTA

27.04.2015 22:17

Żal mi was koledzy i koleżanki
    JR

27.04.2015 10:15

Mando tak nisko cenicie nasza pracę? najniższa krajowa? wstajemy rano codziennie do pracy za (usunięte przez administratora) złotych. Nie mamy pieniędzy na podstawowe potrzeby - rachunki, czynsz, żywność - dojazd do pracy, który wynosi 5% naszej wypłaty. (usunięte przez administratora) pomyśl o ludziach dojeżdżających - 77zł to wydatek jaki ponosimy na dojazd do miejsca pracy. 77zł to nowa para butów dla dziecka, to tydzień obiadów dla całej rodziny. Wasza karta obiadowa wystarczy tylko na 10dni jedzenia. I tak przywożę je dziecku do domu, nie gotuję , bo mnie nie stać. Zróbcie jakąś refundację, jakieś losowania bezpłatnych biletów miesięcznych w Mando. Nie potrzebujemy LUXMEDU i tak w Mando chorować nie można a i bez tej karty dostajemy się do specjalistów.
    ja

26.04.2015 20:12

Wlasnie... Taka jest nasza walbrzyska rzeczywistosc i albo mozna isc zebrac do opieki albo byc pracownikiem biurowym na umowe zlecenie za 1000 netto albo przyjsc na strefe np do mando i miec te umowe o prace 1300 na lapke i te dodatki o ktorych piszecie... Noo albo wyksztalcic sie tak zeby nie miec takich problemow
    mayrau

26.04.2015 18:47

Zgadzam się, narzekamy na to co mamy, ale nie ma szansy na nic innego. Powinniśmy wybrać i pracować tutaj w Wałbrzychu albo pozostaje wyjazd za granicę. A wyjazd to wybór na dwa trzy miesiące a nie ułożenie życia, to też nie jest rozwiązanie.
    tak

26.04.2015 13:48

A ile zarabiaja w Hogansville w stanie Georgia ? Z tego co można poczytac na amerykasnkich forach tez nie maja dobrej opinii o waszej firmie. glassdoor-com mando america
    cccc.xp

26.04.2015 17:02

jesteśmy w Polsce w Wałbrzychu a nie w stanie Georgia. Zejdźcie na ziemię. Nie ma nic innego. (usunięte przez administratora) ściąga to co może dla nas aby była w ogóle praca, inni walczyli o te inwestycje (Czechy, Niemcy, Węgry) a dostała Polska, robi co może, a ze tylko takie są możliwości, nikt inny nie chce inwestować to czyja to wina? (usunięte przez administratora) korzysta z tego co dostępne dla Polaków, wygrywa z innymi krajami walki o inwestycje. A od nas zależy czy chcemy z tego skorzystać i czy chcemy pracować czy korzystać z opieki i pracy na czarno. Zapomnijcie wszyscy o kopalniach, hutach i finansowaniu przez Państwo i nas wszystkich, to przeszłość. Socjalizmu już nie ma mimo, że wielu za nim tęskni.
    janesku

26.04.2015 00:08

Witam Na dzień dobry nie polecam podawania CV znajomych na dzień dobry dają im o wiele więcej(wiem bo mi oferowali od znajomego który mi składał)awanse na produkcji na wyciągnięcie ręki wystarczy pójść i wypłakać to co się chce(awans- nie jest ważne doświadczenie tylko staż)Nadgodziny na montażu "100" tylko dla wybranych reszta w tygodniu "50" Nie pracuję w tej firmie ale mam wystarczającą ilość znajomych żeby mieć informacje o wszystkim.
    HerculesSzlifierki

25.04.2015 23:42

Najlepsze jest to ze firma do biednych nie należny. Produkują dla fiata,VV,Kia,Hyundai,BMW itd, to są mega gracze w Automotiv. KAŻDA!!! z wymienionych firm płaci więcej niż MANGO :X Zamiast resztke Polskich firm wspomagać itd , rzad wpuszcza gości i paradoksalnie my robimy za michę ryżu :) XXI Wiek Rozkmincie sobie , po co wybudowali u nas ten zaklad? Tanio Srodek Europy Podatki Tanio :X Koreanczycy nie są niczemu winni ! Sa madrzy i sprytni Jeśli możesz komuś płacić mało to zrobisz to i tyle. Biznes
    zzz

25.04.2015 22:24

Oficjalna stopa bezrobocia w powiecie wałbrzyskim to 20%. Nieoficjalna to pewnie ze 30%. No i co się dziwić że harujemy za miskę ryżu. I jeszcze piszą "Jak Ci się nie podoba, to się przenieś". Czyste chamstwo. Gdybym miał tylko możliwość, to bym wręczył wypowiedzenie, z uśmiechem na ustach. Lecz niestety, na razie nie mogę. Lepiej mieli chłopi pańszczyźniani w 12w. Niż zwykli obywatele obecnie.
    Mroq

25.04.2015 17:04

Koreańskie zakłady najgorsze na strefach przemysłowych. Heesung i Mando dwie porażki. Z małym plusem dla Heesunga - skąd do Mando większość biurowych przyszła - Heesung siedem lat wstecz płacił więcej niż wy teraz. Nie macie rąk do pracy? Heesung ściągał koreańców... po 16h tyrali za michę ryżu. Obcym kapitałom żerującym na polskiej sile roboczej za najniższą krajową DZIĘKUJEMY! Panu prezydentowi Szełemejowi za sprowadzenie tego gówna do Wałbrzycha również... Kopalnie trzeba było reaktywować, koksownie a nie jakieś baraki w szczerym polu. Górnik pracując sam był w stanie zapewnić byt wielodzietnej rodzinie. Pracownik fizyczny może co najwyżej mieć wolną niedzielę z rodziną za (usunięte przez administratora) miesięcznie... Wyjdziemy na ulice i będziemy strajkować. Sukcesywnie informować PIP o każdych lewych ruchach w MANDO.

25.04.2015 17:59

W 100% sie z Tobą zgadzam!
    wee

25.04.2015 16:59

dodam jeszcze że nie mamy w ogóle życia prywatnego i na dłuższą mete tak się nie da pracować.. a taka sytuacja trwa od kilku tygodni! Fajnie dorobić trochę grosza przy takiej marnej stawce ale to np. jedna sobota w miesiącu i troche nadgodzin w tygodniu... a nie kurde 4 soboty i 2 niedziele pracujące w miesiącu :/
    wee

25.04.2015 16:57

(usunięte przez administratora) , ludzie ZMUSZANI sa do pracy w weekendy, pod groźbą polecenia służbowego, przychodzimy do pracy w święta.. Nikt nie docenia tego że się staramy i zostajemy ciągle na nadgodziny, aby te linki (machining) jakoś się rozkręciły.. Wystarczy raz odmówić przyjścia w niedziele do pracy albo jak w tym wypadku 1 maja, a już pracownikowi zaczynają się schody..
    C.

25.04.2015 10:47

Teraz to już w ogóle Meksyk w Mando. Dymanie po 12 godzin, w soboty trzeba przychodzić, teraz jeszcze w święta ... masakra jakaś. Kto powie że nie przyjdzie to albo mu polecenie służbowe wystawią albo przytną na wypłacie (nie wyrzucą bo już powoli robić niema komu xD ). Także ostatnio życie prywatne nie istnieje, a za taką wypłatę to naprawdę niedobrze się robi jak do tej puchy trzeba wejść.
    ciekawa

25.04.2015 08:17

Witam Na jaki dzial zwykle trafiaja kobiety?
    Warka

24.04.2015 23:11

Pracowałem na maszyningu. Zarobki tragedia, brudna robota. Premia leci za wszystko, zwolnienia w jeszcze większej ilości :-) nawet za niechęć przyjscia do pracy w sobote... Są dwie osoby w tej firmie z którymi można coś załatwić i ich obchodzą pracownicy: Paweł Górka i Paweł Kusyk. Zawsze pomagają! Obok toalety męskiej koło biura logistyki znajduje sie fajne pomieszczenie z workami pełnymi śmieci ;-) że kiedy idzie się do łazienki to zatyka sie nos tak tam śmierdzi. Tak jak i ta cała sprawa z mando. Pozdrawiam wytwałych nie lizodupców

24.04.2015 17:50

Dr.Zlo

25.04.2015 12:33

My chcemy zarabiać średnia nie najniższa :D (usunięte przez administratora) no co ty :)

24.04.2015 17:45

Na tablicach wywiesili ogłoszenie: "Wszyscy Ci którzy przyjeżdżają do roboty o 5:30 / 6:30, mają parkować na środku szczerego pola". Pytanie moje brzmi: Na którą godzinę przyjeżdżają pracownicy biurowi? Czasem nie na 8:00? I w związku z tym, czy oni mogą rano parkować na tym normalnym parkingu? Całość wydaje się deczko niesprawiedliwa.
    Dr.Zlo

23.04.2015 20:36

W 2015 średnia krajowa w PL to 2800zl na reke NETTO W Wałbrzychu obowiązuje 1/2 tego :) Pozytywne opinie LIDEROW i reszty ...
    Nikita

23.04.2015 20:26

Raz dwa trzy- JUTRO AUTA NIE MASZ TY! :-D hahaha
    Edgar

23.04.2015 20:30

i tak musimy się w parę osób składać na paliwo, więc już niedługo przy tych pensjach zaczniemy jeździć rowerami albo chodzić z buta na przełaj xD
    Edgar

23.04.2015 20:15

"4. Firma bierze odpowiedzialność za powstałe zdarzenie." - tylko nie zapomnijcie, że za tą odpowiedzialność za kradzież samochodu pracownika spod zakładu zapłacimy my wszyscy z premii xD jakieś straty muszą być. Moja propozycja - niech miejscowi korzystają z komunikacji miejskiej - włącznie z pracownikami administracji, natomiast zamiejscowi z własnego środka transportu. To chyba uczciwe rozwiązanie i komfortowe dla wszystkich?

23.04.2015 08:43

Braaawo mando za pomysł z parkingiem na "strzeżonym" boisku :-D a jakiś tydzień temu o tym pisałem że będą auta znikać albo radia bo nikt tam nie zagląda :-D Pozdrawiam Was! Porażka. Ale wstyd :-D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Dorota Lulewicz

23.04.2015 01:00

Witam również pracuję w Mando prawie dwa lata, jestem pod wrażeniem funkcjonowania firmy, tak dobrze rozwijającej się. Ciągłe podwyżki, dofinansowania, nagradzanie pracowników, wczasy pod grusza, bony na święta, organizacja imprez integracyjnych, pikników, wigilii i to wszystko dla pracowników. Nowy zakład, gdzie możliwości szybkiego awansu jest dosłownie na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko dać coś od siebie, trochę zaangażowania. Ciągłe spotkania, gdzie wyjaśniane są różne kwestie są dowodem na to że jednak firma interesuje się pracownikami, ich problemami. Większa ilość krytycznych uwag w akcie „zemsty” najczęściej umieszczają zwolnieni pracownicy. Informacje te w większości są kłamliwe i nie należy się na nich opierać przy ocenie pracodawcy. Jest stara zasada „ Niezadowolony klient poskarży się dziewięciu osobom, zadowolony powie o tym jedynie pięciu” Warto jednak jest mieć jasność, że tam gdzie można umieścić negatywną opinie anonimową, trudno mówić o jej wiatygodności. Pozdrawiam Dorota Lulewicz
    xxx

24.04.2015 18:46

Szkoda że nie dopisałaś " Aby awansować trzeba (usunięte przez administratora) w mistrzówce i regularnie sprzedawać - 100% sprawdzona metoda". A co do zarobków, to nie ma na co narzekać. W Wałbrzychu nie ma za dużego wyboru pracy, do tego z umową o pracę. Mando nie jest obozem pracy na Strefie, bo robota jest lekka, a ludzie w porównaniu z NSK jak niebo i ziemia. Narzekają Ci, którzy tak naprawdę nigdy nie dostali prawdziwego kopa w dupę. Mieszkają z rodzicami, najczęściej na ich utrzymaniu. Ludzie! Macie całą wypłatę dla siebie i jeszcze narzekacie! Porażka...
    Anka Balcewicz

25.04.2015 12:23

Jeśli macie możliwość i życie was nie zmusi to szukajcie pracy gdzieś indziej. Rocznie 50 dych dadzą wam podwyżki, praca na Lini rozwija wspaniale :D Zaczniecie od zawrotnej stawki Brutto :D Obietnice... Obietnice ,bez pokrycia. (usunięte przez administratora) Zarobki wyglądać powinny tak: pracownik produkcji - 1800zl netto start plus podwyżki 100zl każdego roku utrzymanie jakość logistyka - tak samo pracownik po 3 latach jak łatwo obliczyć zarabiać powinien 2100zl na rękę, czy to jest dużo? nie sadze.. Ile zarabia u was ? kto pracuje ten wie:X Liderzy - 2600 na reke start team lider Group Lider - 4000 tys Specjalista - 3000 tys Część z wyżej wymienionych ludzi zarabia coś kolo tego pracując po 100 nadgodzin w miesiącu (usunięte przez administratora) br /> Ludzie na stanowiskach którzy pracują w Mando są bez szkoły i bez angielskiego ( porażka ) Czemu nie ma w tym zakładzie związków zawodowych ?:D Dorota - z twoich wpisów wnioskuje ze dostałaś z 200zl więcej niż nowi pracownicy i Mando jest zakładem najlepszym na świecie :x Stawki które przedstawiłam dostosowane są do małego miasta , jak Wałbrzych Wiadomo ze na strefach w Bielsku, Tychach takie pieniądze są malutkie.
    pracownik produkcji

22.04.2015 23:09

witam ja z innej beczki może innych to nie interesuje a mianowicie chodzi mi o oznaczenie deputy lider,lider ,szift lider ,super vizor to ze na spotkaniu ludzie się nie odezwali to nie znaczy ze nie powinno być tkie cos wprowadzone i to bardzo szybko poprzez wprowadzenie innych kolorow koszulek albo innych oznaczen czy to naprawdę taki wielki koszt dla firmy żeby takie cos wprowadzić . W każdej firmie sa jakies oznaczenia koszulki w innym koloze czapki czy cos innego i odarazu nowy pracownik wie do kogo wrazie co się zglosic .To naprawdę jest potrzebne w tej firmie a nie jak ostatnio jedna z osob z firmy z długim starzem pyta się kto jest liderem na danej linii bo miała problem do rozwiązania ,nie powinno być takiego pytania na spotkaniu tylko powinno być od razu wprowadzone takie cos .To tylko swiadczy o organizacji firmy każdy pracownik wygląda tak samo takie cos tylko w mando.
    Qwerty

22.04.2015 15:24

zdp -> "nam parkować wogóle niestszeżonego". Ehh, moje serce krwawi. Powinieneś rozdzielić to kropką i zacząć zdanie z dużej litery. "wogóle" pisze się tak: "W ogóle". A zamiast "niestszeżonego", powinieneś napisać: "niestrzeżonego". Podstawówka się kłania.
    nika

22.04.2015 12:32

Czterobrygadowka?? Czyli tak jak w cersanicie czy jak?
    zdp

22.04.2015 15:04

Wczoraj doszło do próby kradzieży audi z mandowskiego parkingu, na którym kazali nam parkować wogóle niestszeżonego, nieoświetlonego, nawet nieposprzątanego. Na całe szczęście coś sie w aucie popsuło i daleko niezajechali. Iwona zajmij się tym albo sama tam sobie parkuj, razem z z resztą administracji. Najlepiej postaw tam bude ze strażnikiem
    cyc

22.04.2015 23:16

Tak, tak jak w cersanicie
    elizka

22.04.2015 08:46

zamiejscowi w mando zarabiają tyle co zamiatacze ulic w Wałbrzychu... z małą różnicą, że pracownik MPO pracuje na jedną zmianę i swoim tempem xD a wy(usunięte przez administratora) na trzy a już nawet niedługo w czterobrygadówce! Kasjerka w Biedronce na dwie zmiany zarabia minimum 1650zł netto, sprzedawca w cukierni 1400 zł netto, żaden z nich nie pracuje na zmiany nocne. Mando to ścierwo najgorsze na strefie. Poniżej 1750zł brutto... (usunięte przez administratora) do Korei Północnej!
    forza_faurecia

20.04.2015 09:16

zarobki w mando porównywalne do innych zakładów na strefie, jakiś żart? jak ma się tysiąc trzysta z mando do tysiąc osiemset z faureci? tu i tu nowy pracownik, tu i tu 3 zmiany. Różnica w wypłacie ponad 35% mniej w mando. umowa na nieokreślony - zwolnią cię i tak w jeden dzień xD kto często rekrutuje ten nie ma kapitału xD taka karma. HR się nie stara, nie dba o pracowników, dba o własne tyłki.

20.04.2015 09:25

forza_faurecia -Święte słowa!
    ricki

19.04.2015 18:37

przykładów protekcji jest wiele - mtech ik mechanik zatrudniony na stanowisku specjalisty niebawem podam inne

19.04.2015 00:33

Szakalu masz racje

19.04.2015 00:36

Jako ze chciałabym zasilić Wasze szeregi w najbliższym czasie postanowiłam dopytać i podkręcić się odrobine!
    bambo

24.04.2015 23:52

Nie polecam ze względu na małe zarobki

18.04.2015 23:58

Jako, czytajac tamte komentarze zbędne było to pytanie :-D
    Zadowolona

18.04.2015 21:22

Pracuję w Mando już ponad dwa lata i jestem zadowolona. Zarobki są porównywalne z innymi zakładami na strefie a przede wszystkim mam umowę o pracę na czas nieokreślony co jest dla mnie bardzo ważne. Oprócz pensji są również bony świąteczne na Wielkanoc i Boże Narodzenie, wczasy pod gruszą, paczki dla dzieci, dofinansowanie obiadów, integracje, piknik, wigilia itp. Widzę że często przychodzą do pracy osoby którym nie chce się pracować tylko wolą głupoty wypisywać na forum i narzekać. Przecież każdy jak podpisuje umowę to ją czyta więc o co pretensje. Co do przełożonych to nie mam z nimi żadnych problemów, moim zdaniem są ok. Osobiście polecam pracę w Mando bo nie jest ciężko i zachęcam osoby którym naprawdę zależy na pracy.
    laki

18.04.2015 18:25

Szakalu czytalam
    Jako

18.04.2015 12:21

Wychodzi na to ze poza niskimi zarobkami firma jest ok?
    Słowik PcV

17.04.2015 22:34

Może zrobmy tak. ILE OSÓB TWIERDZI ŻE W MANDO SĄ NISKIE ZAROBKI? Kto się z Tym zgadza niech odda głos na ten komentarz :-)
    Nikita

17.04.2015 23:19

Potwierdzam niskie zarobki
    tak

18.04.2015 11:26

niskie zarobki

17.04.2015 12:37

Po przeczytaniu kilku opinii stwierdzam, że większość z was na dzien dobry chciałaby zarabiać kokosy za nic nierobienie. Jeśli nie podobają wam się warunki pracy i płacy (o której wiezieliście podpisując umowę) to droga wolna idzcie pracować do innych super firm na strefie. Ja osobiście nigdy nie pracowałem na strefie,a tym bardziej na lini więc nie mam porównania, ale z tego co mogę napisać, po roku pracy dostaję propozycje drugiego awansu (tak zostaje na nadgodziny jeśli są, staram się wykazywać bo widzę że to działa w dwie strony) moje aspiracje były inne ale jeśli w naszym kraju nie można liczyć na swoją wymarzoną pracę trzeba robić to co jest....A praca w tak nielubianym przez was Mando jest jak dla mnie jak najbardziej ok. Nie jest ciężko jak na pracę na lini, spokojnie robisz swoje, przełożeni...z nimi jak zawsze i wszędzie różnie bywa.....ale to nie oznacza że są nieodświadczeni i nie wiedzą co robią. Firma jest stosunkowo młoda na Wałbrzyskiej ziemi, więc mam nadzieję że wraz ze wzrostem zamówień wzrosną także płace które mogły by być wyższe....ale ja wiedziałem co podpisuje i nie NARZEKAM......Aha i to jest moja opinia i wbrew waszym domysłom nie tylko pracownicy biura mogą mięc pozytywną opinię o tej firmie.....
    Bieda

17.04.2015 22:26

Dobre :) heh
    Bond

17.04.2015 00:11

Na forum zauważyłem wiele pozytywnych komentarzy osoby te starają się poprawić wizerunek firmy, który niestety się pogarsza. W firmie można dostrzec pozytywne aspekty ale negatywów jest też wiele. W mojej ocenie rozwój firmy jest nie na najlepszym poziomie chociaż władze widzą to całkiem inaczej i każą nam przyklaskiwać i być zadowoleni z czegoś co nie ma odzwierciedlenia w zarobkach. Bo one są na bardzo niskim poziomie
    Rafiki

16.04.2015 23:18

Manilo :-D wlasnie znalazłem i baaardzo bardzo sie cieszę ze nie mam już nic wspólnego z tym zakładem. Ale dzięki za Twoją troskę
    Ania

16.04.2015 16:05

Polecam pracę w Mando. Nie zgadzam się z negatywnymi komentarzami na temat firmy, bo jest solidna i dba o pracowników. Osoba pisząca o kadrach widać nie ma pojęcia o zarządzaniu a wypowiada się, na dodatek publicznie, psując opinię firmie. Zarobki są dobre, im dłużej się pracuje tym więcej się zarabia- coroczne podwyżki i stażowe po 2 latach. Na liniach panuje dobra atmosfera, przełożeni bardzo mili. Mamy dofinansowania obiadów, integracje co kilka miesięcy, fajne imprezy zakładowe, bony na święta. Polecam!
    manilo

16.04.2015 15:47

Rafiki pewnie masz ze 20 lat i ojciec Cie na kopach do roboty wygnał błahahah:-D bo przecież jak Ci tak źle, to dlaczego nie znajdziesz sobie lepiej płatnej i bardziej przychylnej ludziom firmy?
    rafiki

16.04.2015 15:23

Błahahahah :-D ale sie uśmiałem czytając pozytywne komentarze! Moja ogólna ocena: tragedia :-P Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.